thoralf

Alla inlägg under januari 2016

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2016 19:00

 


Fick ett brev för en tid sedan från SD Motor och jag erbjöd mig att lägga upp det på bloggen.


Hej!


Som de flesta säkert vet så finns det en intresseorganisation kopplad till Sverigedemokraterna

som riktar sig till landets motorintresserade med namnet SD Motor. Som säkert

många också känner till så har SD/SD Motor sedan två år haft sponsoravtal med ett

dragracingteam där partiet marknadsförs. Tills nu har riksorganisationen huvudsakligen

bekostat denna sponsring, men avser inte göra detta framledes.


I SD Motor så hoppas vi kunna fortsätta att sponsra motorteam för att synas utåt och

förfrågningarna är många. Undertecknad ser det som en god investering att synas i

dessa sammanhang. SD Motor har dock inga intäkter annat än frivilliga bidrag, vilket inte

kommer i närheten av de summor som krävs.


Ingen gåva är för liten.


Eventuella stöd sätts in på bankgiro 435-1755.


http://sdmotor.se/


Observera att inga av SD Motors pengar går till arvoden eller andra ersättningar. Alla

bidrag kommer att användas till utåtriktad verksamhet.


Tack på förhand

Josef Fransson

Ordförande SD Motor

Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2016 21:13

Polisen i Kalmar förvarnar om att utredningen om tafsandet på Larmtorget under nyårsafton sannolikt kommer att läggas ner. Jag blir inte det minsta förvånad. Enligt Östra Småland har 32 kvinnor anmält att de blivit utsatta för ofredande på Larmtorget.


Den fråga som jag ställer mig är följande. Vad har polisen gjort? Har de bara suttit på polishuset och väntat på avgörande vittnesmål?


Genom den information jag fått från busschaufförer som jobbade nyårsafton vet jag att många utrikes födda kom med Kalmar Läns trafiks bussar till Kalmar under nyårsafton. Har polisen kollat  med KLT och chaufförerna varifrån dessa män kom? Kom de ifrån asylförläggningarna i närområdet?


Barometern skriver att polisen arbetat intensivt med utredningen i 20 dagar. En lögn! Polisen började inte jobba med detta förrän den 5-6 januari och idag är det den 19 januari. Hur Barometern kan få det till 20 dagar är lite märkligt. Skulle vara intressant att läsa vad polisen gjort under dessa ca 14 dagar förutom att förhöra de drabbade. Har man besökt asylförläggningar och pratat med personalen?


Det uppkommer ett antal frågor när man börjar fundera kring detta. Tror jag skall ställa dessa frågor till berörda personer.

Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2016 19:17

 


Etableringsreformen är en katastrof! Det konstaterade Riksrevisionen redan för mer än ett år sedan. Den enda funktionen som etableringsreformen fyller idag är att avlasta kommunerna från det ekonomiska ansvaret för nyanlända i kommunen under 24 månader. Det är den tragiska sanningen och verkligheten. Moderaterna vill förlänga reformen till 36 månader. Oavsett 24 månader eller 36 månader är det skattebetalarna som får ta kostnaderna.


Kostnaderna fortsätter att skena!


Jag har fått ta del av kostnaderna för etableringsreformen och de ersättningar som betalas ut i Kalmar län. Siffrorna för december är ännu ej offentliga. Men jag väljer ändå att publicera de siffror som gäller fram till november 2015. Ersättningarna som betalas ut i Kalmar län under 2015 ligger sannolikt på närmare 130 miljoner kronor. Om trenden fortsätter blir det sannolikt 160-170 miljoner kronor under 2016.


Hur många kan komma ihåg att media skrivit om kostnaderna för etableringsreformen på lokal nivå? Den journalist som kan länka till en sådan artikel får gärna skriva en kommentar till blogginlägget.


Kom nu ihåg att efter 24 månader i Etableringsreformen är det kommunerna som får ta över kostnaderna!


PS

När jag även får siffrorna för december kommer jag publicera siffrorna för samtliga kommuner i Kalmar län.


Ett nytt avslöjande från granskning Sverige!


Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2016 20:02

Efter valet eller var det kanske innan valet 2014 som Stefan Löfven gick ut och lovade att han skulle se till att Sverige fick Europas (EU:s) lägsta arbetslöshet senast till 2019. Det har egentligen ingen betydelse om det var före valet eller efter valet, löftet är fortfarande detsamma.


Socialdemokraterna i Kalmar ville inte vara sämre. När Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Centerpartiet presenterade sin budget i maj 2015 lovade man att halvera arbetslösheten till 2019, alltså under innevarande mandatperiod. Undrar om det även gäller utrikes födda ;-)


Jag hoppas att kommunalrådet Johan Persson (S) tillsammans med de andra kommunalråden avgår om de inte håller det löftet. För då kan de redan börja planera för det!


Innan jag visar lite statistik som lokal media undviker att visa tänkte jag först skriva lite om bakgrunden. Den som kommer till Sverige och söker asyl hamnar först hos Migrationsverket och där var handläggningstiderna 2012-2013 ungefär 6-8 månader. När sedan någon fått uppehållstillstånd och skall de placeras i en kommun, vilket då kunde ta ytterligare någon eller några månader. Väl i en kommun hamnar de i etableringsreformen under 24 månader. Först därefter kommer dessa personer hamna hos Arbetsförmedlingen om de inte lyckats få en egen försörjning. Det innebär i praktiken att det då dröjer ca 3 år innan dessa personer börjar påverka antalet arbetslösa och Arbetsförmedlingens statistik. Vilket innebär att de effekter vi sett på Arbetsförmedlingens statistik under 2015 i huvudsak härrör ifrån de som sökte asyl i Sverige under 2012. Kom också ihåg att under 2012 sökte ”endast” ca 43 800 asyl i Sverige.


Jag har nöjt mig med att ta fram statistik från maj-dec under 2015 med anledning av att Socialdemokraternas löfte kom under maj månad.


I Kalmar län har andelen arbetslösa stigit från ca 7,2 procent i maj till ca 8,0 procent i december. När det gäller utrikes födda har andelen stigit från ca 27,5 procent till ca 30,6 procent enligt nedanstående diagram.


 


I Kalmar kommun är siffrorna liknande. Andelen arbetslösa har stigit från 7,2 procent till ca 7,7 procent. När det gäller utrikes födda har andelen stigit från ca 23,5 procent till 25,6 procent under ca 6 månader enligt nedanstående diagram. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet i Kalmar har alltså lovat att halvera arbetslösheten, vilket alltså innebär att den skall ner till 3,6 om man utgår från 7,2 procent under maj.


 


Kom nu ihåg den bakgrund som jag nämnde i inledningen. Under 2012 var det ca 44 000 asylsökande. Under 2013 steg det till ca 54 000 asylsökande för att under 2014 öka till ca 81 000 asylsökande. Vad tror ni kommer hända med antalet arbetslösa och andelen arbetslösa under 2016 och 2017?


När vi sedan betraktar 2015 blir man minst sagt mörkrädd då antalet asylsökande var ca 163 000.


Lars Borgemo som varit Migrationsverkets chef i Kalmar län börjar ett nytt toppjobb i mars som chef för Arbetsförmedlingen i Norra Kalmar län. Han kommer säkert få mycket att göra med sina ”kunder” från Migrationsverket. Till Barometern säger Lars Borgemo.


  -Det känns naturligt och kul att få jobba vidare med de som får uppehållstillstånd och är i en ny situation, de har otroligt mycket kompetens.


Undrar om svenskar skall göra sig besväret att anmäla sig hos Arbetsförmedlingen när Lars Borgemo tar över. Jag undrar dessutom vilken otrolig kompentens dessa har. I veckan kunde vi läsa i Barometern om en 15-åring som gjorde sin första dag i skolan. Alltså inte bara i Sverige, utan överhuvudtaget. Vilken kompetens besitter den 15-åringen? Sin kulturella kompetens som vi sett prov på under senaste tiden?

 

Var och en som kan se lite klarsynt på detta inser vad som kommer hända på arbetsmarknaden när dessa volymer av asylsökande får fullt genomslag de kommande åren fram till 2019.

 

Socialdemokraterna Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Johan Persson tycks befinna sig i drömmarnas värld!




Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2016 23:45

 

Asylförläggningen Solhöjden vid Berga i Högsby kommun.                  Foto Thoralf Alfsson


För ca en vecka sedan skrev Barometern om alla falsklarm till brandkåren vid ett asylboende Solhöjden i Berga.


”Vi var här i går kväll och nu är vi här i dag. De trycker på larmknappen i korridoren, men det är falsklarm, säger Håkan Fredriksson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Högsby.

Enligt Håkan Fredriksson har räddningstjänsten larmats till asylboendet mer än åtta gånger på falsklarm.

– Det känns meningslöst att man får åka ut hela tiden. Det skulle kunna äventyra hälsan hos andra om vi får in till exempel en trafikolycka.”

 

”Vi fakturerar varenda utryckning som är ett falsklarm. Jag tycker synd om anläggningsägaren som får betala för våra utryckningar.”

Bert Karlsson, vd på Jokarjo AB, som driver asylboendet, har inte hört talas om falsklarmen tidigare.

– Vi kommer att fakturera Migrationsverket för detta. Det ligger i vårt intresse är att stävja det på alla sätt.”

 

När något sådant här pågår tar man det för givet att ansvariga tar tag i problemet men som vi vet brukar det vara lite svårt när det gäller dessa grupper av människor. Den som tar tag i problem blir ofta kallad rasist och liknande. Tydligen har inget direkt hänt under den senaste veckan för i onsdagens tidning kunde jag läsa att ytterligare fyra falsklarm till brandkåren gjorts under den senaste veckan. Det bör då vara minst 12 falsklarm under några veckor.


Vid ett annat asylboende som drivs av Nordic camping fakturerar Räddningstjänsten 9 094 kronor för varje utryckning på falsklarm under 2014, enligt Migrationsverkets uppgifter.


Eftersom jag starkt misstänker att man inte tagit tag i dessa problem på ett handfast sätt ställde jag frågan till Migrationsverkets chef, Lars Borgemo i Högsby i ett mejl. Eftersom några av svaren är anmärkningsvärda väljer jag att publicera dem på bloggen.


 

 


Jag blev inte särskilt imponerad av det svar jag fick från Lars Borgemo! Utan jag ställde om frågan.


 

 


Det svar jag nu fick talar för sig själv! Är detta ett svar värdigt en myndighetschef vid Migrationsverket?


 

 

 

Lars Borgemo struntar i att svara på min fråga och fortsätter istället med sina spydiga och ironiska svar.


 

 


Nu hänvisar istället Lars Borgemo till leverantören Jokarjo. I sitt första mejlsvar skriver han att vi (Migrationsverket) hanterar detta eller ser till att Jokarjo hanterar det. Nu vill han uppenbarligen inte svara på frågan.


 

 


Jag vet inte vad jag skulle kunna leverera av värde till Lars Borgemo och Migrationsverket. På vilket sätt har jag förvrängt något svar? Jag har ju inte fått något svar.

Som politiker och kritisk till den massinvandring som råder med enorma kostnader ser jag det som min uppgift att granska denna verksamhet. Vad tycker mina läsare om svaren från Lars Borgemo?


Tyvärr fick jag inga kontaktuppgifter till ansvariga från Jokarjo vid asylförläggningen Solhöjden i Berga av Lars Borgemo.


Jag har istället plockat kontaktuppgifterna som finns på Jokarjos webbsida men inte fått något svar på mitt mejl till företaget under vare sig torsdagen eller fredagen.


Efter en kontakt med Räddningstjänsten i Högsby vet jag nu att man har en mer försiktig fakturering om 3 465 kronor för ett falsklarm. Men det blir ändå en stor kostnad för skattebetalarna i slutändan. En kostnad som dessutom är helt onödig. Kanske dags för SD i Högsby att motionera om en högre avgift för falsklarm, i synnerhet om det är avsiktliga.



PS

Lars Borgemo skall sluta som chef på Migrationsverket och istället bli chef för Arbetsförmedlingen i norra Kalmar län. Läs artikel.



Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2016 19:23

Det känns lite som hela havet stormar inom socialdemokraterna. Det gräl som pågår mellan Margot Wallström och kommunals Anneli Nordström inför öppen ridå är minst sagt häpnadsväckande. Eller är det ett uttryck för Margot Wallströms oförmåga att kommunicera?


Kan idag inte gå ut i en affär utan att någon vill prata med mig eller tacka mig för min blogg och mitt politiska jobb. Väldigt trevligt och skönt med ett sådant stöd.


Andra har det betydligt jobbigare ;-)


Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2016 20:42

”Det ursinniga folkliga missnöjet har vaknat och det somnar nog inte om i första taget. Vi får väl hoppas att det inte går så långt så att man släpar ut de värsta översittarna på gator och torg och hugger huvudena av dem. Det gjorde man under franska revolutionen och det gör man i arabvärlden idag. Det är inte så långt borta, så etablissemanget får nog passa sig.”

Lars Bern


http://antropocene.se/2016/january/det-sovande-folket-vaknar.html


Jag lyssnade tidigare idag på chefen för Radio Kalmar, Anja Thorkelsson. Hon tillhör utan tvekan etablissemanget som Lars Bern omnämner. Läs artikel eller lyssna på inslaget.



Barometern lyfte i helgen fram i en ung kille som ”räddat” en tjej från några av dessa tafsande män på Larmtorget i Kalmar. Killen skjutsade hem tjejen till sin bostad. Ett föredömligt agerande av den här killen. Barometern och Anders Blank nöjde sig dock inte med att både ha en bild och namn i artikeln på Azamjon Shokirgv. I artikeln skriver Anders Blank att Azamjon kom till Sverige från Uzbekistan för fem år sedan. Hur kommer det sig att hjältens etnicitet är relevant men aldrig gärningsmännens etnicitet?


Jag ställde frågan till Anders Blank i måndags men som alla kan se har jag fortfarande inte fått något svar!


 


Var frågan för svår för Anders Blank? Gick det inte att hänvisa till pressetiska regler. När är etnicitet relevant? Är det journalistens egen agenda som styr. Värt att notera är att även Aftonbladet skrev om Azamjon men Aftonbladet utelämnade etnicitet i sin artikel.


Igår inträffade ett nytt ofredande i Kalmar. Kvinnan gick ut och berättade om detta omgående på Facebook. Inlägget har delats ca 3 000 gånger.


”Tog med mig stora dottern för att sen gå till lekplatsen. (STENSBERGS PARKEN!) Hon leker och är glad. Tillslut kommer det 2 killar med en cykel och en ica kasse. Tar upp en godispåse och hukar sig ner och visslar på min dotter. Tar snabbt upp henne å sätter henne i vagnen för att gå hem. Då börjar dom att försöka slita ner mig. Dottern börja skrika lika så jag. Killarna hade utländsk påbrå runt 23-25 år gamla. Ena hade någon luvtröja, ljusa armar å själva luvan ryggen å framtill såg ut att va jeans färgat. En äldre kille runt 30-35år ca 185cm lång kommer springandes å hör detta. Hjälper mig få bort killarna och följer även mig hela vägen hem för att se så att jag kommer hem som jag ska.”

 

Barometern, Östra Småland och Radio Kalmar skriver om detta idag. Hur många tror att utländsk påbrå finns med i artiklarna? Givetvis inte!



Lyssnartips!


Ny podcast "Den kokta grodan" med Gustav Kasselstrand och Erik Berglund. Flera goda skratt med liknelser. Inte minst den om vad Batra egentligen har för politik.

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/den-kokta-grodan-1


PS


Aftonbladet har mycket beundransvärt lyckas flytta debatten från sexuella ofredanden till kommunalarbetarförbundet och fackets fester och egna ”porrarrangemang”. Uppenbarligen ett pris Aftonbladet är berett att betala för att styra bort debatten från sexuella trakasserier begångna av asylsökande män från MENA-länder.




Av Thoralf Alfsson - 13 januari 2016 23:51

Lyssnat lite på dagens partiledardebatt. Två partiledare står för sina åsikter, Jimmie och Jonas! De övriga sex ”partiledarna” är hycklare i varierande grad. Svårt att bedöma vem som är den värsta hycklaren. Löfven, Romson eller Batra?


Att idag tjata ”järnrör” är faktiskt minst sagt pinsamt av statsministern!


Jimmie Åkesson var stundtals helt briljant med många snärtiga repliker. Skönt att höra!


Vidar Anderssons ledare "Jimmie Åkesson regerar" är ju ganska intressant.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards