thoralf

Alla inlägg under januari 2016

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2016 09:37

Efter söndagens Agenda twittrade Nya Moderaternas Ulf Kristersson.


”Svenska folket vet att det är vi moderater som drivit på i migrationspolitiken.”

 

Ett minst sagt falskt påstående! Men hur uppfattar andra än Sverigedemokrater detta budskap. Min egen uppfattning är att SD nu har suttit tillräckligt länge still i båten och bara låtit verkligheten tränga in i människors medvetande. Nu är det hög tid att återigen visa var skåpet skall stå.


Jag saknar helt enkelt utspel från SD i migrationsdebatten!

 

Den förändring av verkligheten för medborgarna som vi dagligen får skrämmande exempel på innebär en förskjutning i opinionen men vi får inte inbilla oss att den utav sig självt kommer till SD, om vi bara tiger. När andra partier, framförallt Moderaterna och Kristdemokraterna gör sina utspel så kommer det sannolikt att gynna dessa partier, kanske på vår bekostnad. Något vi möjligen kunde se en tendens på i senaste opinionsundersökningen från SIFO.


Jag såg en bra text från en ledande Sverigedemokrat på Facebook idag på morgonen angående Stefan Löfven uttalande vid hans besök i Mölndal angående knivmordet på en 22-årig kvinna som arbetade på ett boende för ensamkommande men nu när jag skulle citera den var den försvunnen från Facebook.


Jag är förvånad över den tystnad som råder från partiet i migrations och integrationsfrågor. Framförallt avsaknaden av egna initiativ. Jag saknar nya utspel från SD.


UPPDATERING


Har hittat inlägget på facebook som jag nämner i blogginlägget.


”Jag tror att många människor i Sverige känner en stor oro för att det ska bli mer liknande fall när Sverige tar emot så många ensamkommande barn och unga. Många av de som kommer unga hit har traumatiska upplevelser, och det finns inga enkla svar på hur detta ska hanteras.”


Stefan Löfven! Vi kommer aldrig att glömma vad ni gjort med Sverige. Det en gång välmående Sverige har ni framgångsrikt på bara några decennier förvandlat till oigenkännligt våldssamhälle där svenskarna dagligen utsätts för övergrepp och där välfärdssamhället snart kollapsar. Detta kommer vi aldrig att glömma. Och det är ni som bär ansvaret!

BJÖRN SÖDER


Bra av Björn Söder!!!

Av Thoralf Alfsson - 26 januari 2016 00:07

Har idag fått en del nya uppgifter från Migrationsverket om kostnader och utbetalningar till Kalmar läns landsting och länets 12 kommuner under 2015. Har dock inte haft tid att titta närmare på siffrorna och skapat nya diagram med dessa uppgifter. Jag kommer titta på detta och det blir sannolikt morgondagens blogginlägg.


Idag har vi haft möte i kommunfullmäktige i Kalmar. Jag hade förväntat mig ett relativt kort möte då det saknats några tyngre beslutspunkter. Men jag bedrog mig! Mötet tog drygt sex timmar. Vissa ledamöter har väldigt svårt för att vara effektiva och korrekta, utan svamlar om samma sak gång på gång.


SD var det enda parti som sa nej till köpet av Kolbodagården för 8 miljoner kronor för att göra om till boende för 30 ensamkommande barn. Jag ifrågasatte om behovet verkligen finns. En rad ledamöter menade dock att behövs det inte för ensamkommande barn kan fastigheten användas för något annat. Ett i mina ögon minst sagt märklig sätt att argumentera för detta beslut.


Efter kommunfullmäktige var det bara att åka direkt till partilokalen för att hjälpa till vid vårt Öppet hus. Idag hade vi besök av riksdagsledamot Mattias B Johansson som berättade och informerade om Sverigedemokraternas arbete i riksdagen. Ca 30 personer hade mött upp för att lyssna till Mattias och jag tror att de flesta var nöjda med vad de fick höra. Fortsätter tillströmningen av medlemmar och sympatisörer att öka måste vi snart ha en större lokal för våra öppet hus möteN. Väldigt roligt!

Av Thoralf Alfsson - 24 januari 2016 23:30

Söndagen har ägnats åt ett besök till SD Kinda och ett trevligt medlemsmöte. Alltid lika roligt att komma ut och träffa nya medlemmar och se hur vårt parti och organisation växer både i stora och små kommuner.


Kan också berätta att det finns många Sverigevänner på Gran Canaria. Många små trevliga episoder som inträffat under veckan. Har burit en SD-tröja och min SD-skjorta under veckan.


Såg Agenda ikväll! Socialdemokraterna jobbar hårt för att minska sitt stöd i opinionen ytterligare. Ylva Johansson har där en mycket viktig uppgift. Reportagen i programmet borde för en person med normal logisk förmåga innebära att den absolut viktigaste åtgärden nu är att minska antalet asylsökande ännu mer. Men den analysen gör uppenbarligen inte ministrarna som besökte kvällens Agenda.


”Min uppfattning är att den situation som Sverige befinner sig i dag är den allvarligaste sedan andra världskriget och till skillnad från då saknar vi en politisk ledning som är kapabel att fatta nödvändiga och sannolikt drastiska beslut. När folk börjar på allvar inse att det är slut med det svenska välfärdssamhället och allt vad detta innebär kommer de att vakna upp på riktigt. Dagens välfärdssamhälle är ingenting annat än deras livförsäkring som de har betalat till under hela sitt arbetsliv. När de fullt ut inser att detta nu mer eller mindre planlöst håller på att fördelas till en global befolkning så att det inte ens räcker till livets nödtorft då är enligt min uppfattning loppet kört för dagens politiker.”

Professor Lennart Bengtsson


Uppdatering


Öppet hus idag den 25 januari kommer vår riksdagsledamot Mattias B Johansson på besök klockan 18:00



Av Thoralf Alfsson - 23 januari 2016 10:15

En vecka på Gran Canaria går väldigt fort, särskilt om vädret är så bra som denna vecka. Har somnat in till svensk dansbandsmusik varje kväll ;-)


Idag är det dags för hemresa till Kalmar.


Imorgon söndag, är jag inbjuden att prata lite om mitt grävande och annat när SD Kinda har medlemsmöte i Kisa.


 

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2016 18:57

Kostnaderna för ensamkommande barn inom Kalmar kommun ökade dramatiskt under 2015. I slutet av året var socialnämndens ordförande, Roger Holmberg ute i media och sa att kostnaden för ensamkommande barn skulle stanna på ca 50-55 miljoner kronor. Han hade väldigt dålig koll på kostnaderna.


I veckan fick jag bokslutet för 2015 från Socialförvaltningen för ensamkommande barn, 66,8 miljoner kronor!


 

Belopp i tkr.

 

Under 2014 var motsvarande kostnad 35,5 miljoner kronor. En kostnadsökning på ca 90 procent under ett enda år. Här existerar vare sig besparingar eller vanliga budgetregler inom den kommunala förvaltningen.


Någon budget för 2016 finns ännu inte tillgänglig enligt ekonomiansvarig på Socialförvaltningen. Budgeten för ensamkommande barn ligger nämligen inte i den ordinarie budgeten som beslutats om i juni och december.


På måndag tar kommunfullmäktige beslutet att kommunen skall köpa Kolbodagården för 7,9 miljoner kronor. Kolbodagården skall omvandlas till ett boende för 30 ensamkommande minderåriga. Gissningsvis ökar bara detta kostnaderna med ytterligare många miljoner under 2016.

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2016 20:20

 


Det var med lätta steg jag idag tog min morgonpromenad i solen iklädd min T-shirt med texten ”Vi säger vad du tänker”. Ett nytt all time high i en opinionsmätning från YouGov på 28,8 procent för SD. Då blir stegen väldigt lätta. Det blev en promenad på 12km.


Igår läste jag en debattartikel i Expressen skriven av en Mikael Törnwall, författare och rådgivare i kommunikation. Ganska roande att läsa hans recept för att råda bot på flödet till SD. Allt tycks handla om att hejda Sverigedemokraternas framgångar på olika sätt. Inte med ett enda ord berör han att det allra viktigaste är att visa/ge väljarna den politik de vill ha? Betänk då att det är en rådgivare i kommunikation som skriver.


YouGovs mätning visar än en gång att väljarna flyr till SD så fort nya skandaler inom 7-klövern eller etablissemanget uppdagas. Inom andra fackförbund finns det säkert liknande företeelser. Det är nog bara en tidsfråga innan någon även där tröttnar på sin fackpampar och läcker till media.


 


Dagens opinionsundersökning visar dock att snaran dras åt om halsen på alla partier inom 7-klövern, förutom möjligen Vänsterpartiet. Socialdemokraterna och Miljöpartiet sitter fast med id-kontroller. Det finns ingen som helst möjlighet att ta bort dessa. Istället borde kraven och kontrollen öka än mer för att minska antalet som söker asyl ytterligare. Detta kommer sannolikt under våren utlösa en regeringskris när MP hamnar under 4 procent gränsen till riksdagen. Socialdemokraterna vet vad som händer om man tar bort id-kontrollerna. Partiet kommer idiotförklaras av många väljare.


Centerpartiet har helt tystnat i migrationsfrågan. Kristdemokraterna, finns de i riksdagen? Att byta namn till Liberalerna imponerar uppenbarligen inte på väljarna. Anna Kinberg Batra agerar mest som en strykrädd hund då hon och Moderaterna inte vågar utmana Stefan Löfven om regeringsmakten.

Jag undrar om inte riksdagsmännen och mina tidigare bänkgrannar i kammaren Finn Bengtsson (M) och Staffan Danielsson (C) funderar på ett östgötauppror inom Alliansen mot sin partiledningar. De skulle säkert få många supportrar. De tillhör definitivt inte ja-sägarna!


Det vi idag ser i opinionsmätningarna och den utveckling vi sett sedan valet i september 2014 är unik. Sverigedemokraternas fullständigt krossar övriga partier. MP, KD och L riskerar idag att åka ut från riksdagen. SD och M skulle få egen majoritet i riksdagen och kunna bilda en regering tillsammans.


Alliansen tillsammans med SD har ca 64 procent av väljarkåren! Ändå låter Alliansen Stefan Löfven fortsätta regera i Sverige. Regeringen har bara stöd av knappt 26 procent!

 

Varför agerar då partierna inom 7-klövern så saktfärdigt? Svaret är att partiledarna och partiledningarna har samlat ett gäng politiskt korrekta ja-sägare i sina innersta sfärer och omgivningar.

Centerpartiets riksdagsledamot Staffan Danielsson stängdes till och med av från partiets gruppmöten i riksdagen när migrationsfrågor diskuterades. Läs blogginlägg av Staffan Danielsson.


JA-sägare leder inte ett parti framåt i utveckling, oavsett om det är tio eller hundra eller tusen ja-sägare!

 

Att partierna inom 7-klövern har haft så evinnerligt svårt att förändra sin migrationspolitik och erkänna det fullständiga misslyckandet med integrationspolitiken beror enligt min mening på alla dessa tusentals ja-sägare. Det kryllar av dem i riksdagens korridorer och i partiorganisationerna.


De allra villigaste ja-sägarna är dessutom också de som trånar efter en karriär inom politiken och sitt parti, ofta är de unga och ambitiösa. De kan till och med vara beredda att begå lagbrott för att få poäng hos partitoppen. De slickar uppåt och sparkar nedåt helt ogenerat. De sparkar gärna och ofta mot speciellt de äldre och mer erfarna politikerna eller de med enbart lång livserfarenhet inom yrkeslivet. Hur är man funtad om man blir ja-sägare och avsäger sig sin egen tankeförmåga och egen analytisk förmåga.


Måtte denna utveckling inte ske inom Sverigedemokraterna!



UPPDATERING

Efter statsministerns senaste uttalande i Davos om att tafsande män och sextrakasserier inte skall kopplas till invandringen är det nog snart tillräckligt från statsministern.

http://www.exponerat.net/video-inte-invandrarnas-fel-att-de-valdtar-svenska-kvinnor/

 

En sak är i varje fall säker. Stefan Löfven stärkte inte sin egen ställning och socialdemokraterna med detta uttalande.

 

Enligt YouGov har förtroendet för regeringen aldrig varit lägre än idag. Läs hela undersökningen. Jag har plockat ut några talande diagram.


 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2016 21:25

Idag finns det många hycklare i etablissemanget! Oavsett om det gäller politiker, journalister, tjänstemän eller organisationer. Det är lite svårt att rangordna dem alla!


Jag minns under förra mandatperioden i riksdagen när SD presenterade sin budget med stora nedskärningar av antalet asylsökande till Sverige. SD menade att det skulle vara möjligt att minska antalet asylsökande med 90 procent utan att bryta några konventioner som Sverige undertecknat. SD hånades och häcklades för det av både ledande politiker i 7-klövern och de mest framträdande politiska journalisterna i landet.


”Det skulle innebära att färre invandrare lär sig svenska och får ett jobb. Dessutom är det oansvarigt för det går inte att göra den här typen av neddragningar så fort utan att kraftigt bryta mot internationella konventioner.”


Erik Ullenhag i Expressen 2012-09-27

http://www.expressen.se/nyheter/med-sa-mycket-vill-sd-minska-invandringen/


Hur mycket har antalet asylsökande minskat med de senaste veckorna. Med mer än 90 procent om vi jämför med dagar och veckorna som antalet var störst.


Nu går moderatledaren Anna Kinberg Batra ut och vill minska välfärdsförmånerna för de asylsökande som endast har tillfälliga uppehållstillstånd. Enligt Dagens Industri öppnar Stefan Löfven för en överenskommelse med Moderaterna. Dessa hycklare förnekar sig aldrig. När vinden blåser åt ett håll följer de med. När sedan vinden vänder är de inte sena med att följa med. Kom ihåg att det är inte så många år sedan dessa hycklare införda sjukvård och tandvård för papperslösa, personer som befinner sig illegalt i Sverige. Allt för det facila priset av 50 kronor (men i de flesta fall var det i praktiken helt gratis). Björn Söder argumenterade emot detta vansinne! Ett sevärt och starkt anförande i riksdagens talarstol. Ett anförande som alla riktiga Sverigedemokrater borde värdera väldigt högt.



Givetvis borde oppositionen idag ställa misstroendevotum mot utrikesminister Margot Wallström som ställer till det titt och tätt. Men hycklaren Anna Kinberg Batra är för feg för att utmana Stefan Löfven om statsministerposten. Det är bara för ynkligt! Vad vill Moderaterna egentligen? Eller väntar de på att Sverigedemokraterna skall bli största parti så att Jimmie Åkesson får axla ansvaret som Sveriges statsminister? Jag hoppas att SD agerar i riksdagen och tvingar Alliansen att återigen stå vid skampålen.


Kod 291. När man läser om detta avslöjande i DN borde man bli mörkrädd och djupt bekymrad men på något sätt visste man redan detta efter att ha följt polisens rapportering om diverse brott. Inte minst hur polisen lägger upp händelser på sina lokala webbsidor, ofta kliniskt rent på händelser kopplade till invandringen.

”Polisen vägrar berätta hur stora resurser som går åt till att hantera flyktingvågen och den alltmer spända situationen på många asylboenden. Utredningar om våld, hot och andra brott kodas med siffran ”291” och hemlighålls för massmedia.

 

”Ingenting ska ut”, står det i ett internt direktiv som DN läst.”

 


Vem har det yttersta ansvaret för detta? Dan Eliasson! Självklart är det Dan Eliasson som ligger bakom ”direktivet att inget ska ut”. Det är dags att förpassa Dan Eliasson så långt som möjligt ifrån skattebetalarnas pengar! Han har gjort tillräcklig skada på Migrationsverket och Försäkringskassan. Jag vet att fackförbunden inom polisen ogillar Dan Eliasson väldigt kraftigt. Han ses som en riktig hycklare och utböling av stora delar av poliskåren.



Toppen inom kommunalarbetarförbundet kan väl också utan minst tvekan kallas för hycklare. Hycklare som frossat i lyx med medlemmarnas surt inbetalade fackavgifter. Det är minst sagt motbjudande att läsa om den totala bristen på respekt för medlemmarna. Om inte hela styrelsen får lämna visar det på hyckleriet inom hela LO-rörelsen och det maktmissbruk som ständigt pågår hos dessa fackliga småpåvar.



Sedan har vi givetvis också alla radikala feminister som vägrar erkänna att det finns kulturella orsaker till allt tafsande på framförallt unga tjejer. Men de förstår uppenbarligen inte sitt eget hyckleri.



Journalisterna och DN förtjänar egentligen ett eget kapitel. Men jag tror de flesta redan är medvetna om det hyckleri som råder inom journalistkåren. Men än så länge mörkar Peter Wolodarski till och med sig själv. Han har varit ganska frånvarande under den senaste tiden. Han har inte gjort sin omvändelse ännu, ju längre han väntar desto svårare kommer det att bli.


Han har istället förfasat sig över de förändringar som genomförts i Polen när det gäller media. Det tragiska är att han och många andra inte kan erkänna att dessa lagar sannolikt redan råder inofficiellt i Sverige.


”Nedmonteringen av pressfriheten går snabbt nu i Polen. Regeringens utrensningar pågår just nu.”


Birgitta Ohlsson (L) på Facebook.


Jag vet inte vad hon har för källor till detta men hon borde fundera lite mer över hur pressfriheten ser ut i Sverige. Som Sverigedemokrat har jag funderat över det i många år.


Hur har till exempel Marcus Birro behandlats i svensk media? Och varför?


http://marcusbirro.se/kod-291-att-bygga-ett-nytt-land-i-ruinerna-av-alla-logner/




Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards