thoralf

Direktlänk till inlägg 31 januari 2016

ANNIE LÖÖF OCH BLACK MOVING OBJECT

Av Thoralf Alfsson - 31 januari 2016 23:31

Tittade på intervjun av Annie Lööf i Agenda. Hur många förstod vad hon egentligen menade? Det var nog det mest motsägelsefulla jag någonsin hört. Kostnader skulle sparas men kommunerna skulle få full kostnadstäckning. Var det bra eller dåligt att åtgärderna med gränskontroller sänkt antalet asylsökande från 10 000 personer/vecka till ca 800? Hade Sverige klarat av att fortsätta med en volym på 10 000 personer/vecka? Vill Annie Lööf fälla en socialistisk regering? Frågorna är fler efter intervjun än de var innan intervjun. Flera sådana intervjuer, minst en varje så skulle snart Centerpartiet också vara når på 4-procentsgränsen.


Har även tittade på den serie i tre delar som Dokument utifrån sänt om utvecklingen i Egypten. Sedan jag gjorde FN-tjänst i Sinai har jag alltid varit extra intresserad av Egypten, Israel och Palestinakonflikten. Lärde mig dock en ny term i dagens program, BMO, Black Moving Object.


 

BMO blir fotograferade.


Igår ökade antalet besökare på bloggen ganska dramatiskt. Lördagar brukar annars vara den dagen som har lägst antal besökare. I helgen har jag haft närmare 30 000 besökare på bloggen. Väldigt märkligt. Efter lite research så tror jag att det beror på att mitt blogginlägg från 19 oktober 2015 om ett skatteuppror har uppmärksammats ännu en gång och spridits över Facebook. Jag har fått några arga kommentarer ;-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

1 februari 2016 00:53

TIDNINGARNA:
"NU BÖRJAR KRIGET MOT TRUMP PÅ ALLVAR"

....Eller med andra ord: "Nu börjar kriget mot befolkningen på allvar!"

..Och, Till etablissemanget säger jag bara; LYCKA TILL!!!

 
Ingen bild

calle

1 februari 2016 01:03

Annie i Allians MOT Sverige, är nog skakad av att Svenska folket demonstrerade ett stenkast från hennes lyxlägenheten som skattebetalarna har betalat. man kan se demonstrationen på whitetv:

http://www.whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1466.html

 
Ingen bild

Stefan A

1 februari 2016 01:16

Ja C har under nuvarande ledning utvecklats till att bli sjuklöverns verkliga flumparti, öka invandringen och sänka kostnaderna t.o.m MP o V vet nästan att det inte går ihop sig.
Kuriosa Paskaluski har supit med nazister på stockholmskrog... somliga gör vad som helst för lite uppmärksamhet...

 
Ingen bild

Ja, SD-väljare

1 februari 2016 06:06

Det verkar vara själva grejen med Sjuklövern. Man vet inte vad de vill och de finner uppenbarligen trygghet i att dölja och gömma undan viktiga frågor. En sekt på många sätt som inte vill leva i verkligheten.

 
Ingen bild

Demokratur

1 februari 2016 06:47

Apropå skatt.
Inom kort kommer viljan att skattefinansiera välfärden att försvinna. Tanken att Sverige ska agera socialbyrå åt hela världen är absurd. Den svenska modellen kommer då att rasa samman. Helt enligt planerna...
Så passa på och njut, svenskar.
Massinvandring, murbräckan som knäckte Sverige.

 
Ingen bild

Ludvig

1 februari 2016 07:20

Nej det var inte lätt att förstå vad Annie Lööf menade i Agenda.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 februari 2016 07:28

Jo, Annie Lööf var nog inte riktigt ur sin föräldrabubbla... Mest bara svammel och naiv okunskap. Centern förr och Centern idag är tyvärr två helt skilda saker.
"Alliansens Åsa Romson" var mycket passande..

 
Ingen bild

Hacke

1 februari 2016 09:25

Efter Annie Lööfs framträdande igår förstår man bättre centerns relativt positiva utveckling under hennes frånvaro. Och denna människa lär ha högst förtroende bland partiledarna! Det måste vara av samma orsak. Maken till snömos får man leta efter. Men det är hon är ju inte ensam om precis i Alliansen när man avkrävs konkreta besked i de viktigaste frågorna. Tobé kan man ju inte heller direkt anklaga för att vara övertydlig efter intervjun i Lördagsekot. Alliansen lär få stora problem med trovärdigheten om de fortsätter med detta falska dubbelspel ända fram till valet 2018.

 
Ingen bild

Knaster

1 februari 2016 09:58

Lokaltidningen i Katrineholm gör allt för att svartmåla SD. Senast nu idag blandar man ihop folkets demonstration med bråk! http://kkuriren.se/nyheter/sormland/1.3786708

Systertidningen Eskilstuna kurirens ledare :

http://ekuriren.se/asikter/ledare/1.3787503-de-radikaliserade

Man blandar ihop med avsikt att SD ställer till med bråk! Bara för att svartmåla.

 
Ingen bild

Wagner

1 februari 2016 10:21

En delningsknapp till Twitter skulle uppskattas.

 
Ingen bild

Steve Nilsson

1 februari 2016 11:12

Stefan Löven vi har varit naiva. Annie Lööf jag är fortfarande naiv.

 
Ingen bild

Ibbe

1 februari 2016 12:33

Annie Lööf verkar något förvirrad. Men hon är inte ensam. Man ska vara trygg på gatorna säger en s-minister i tv i morse. Polisen ska sätta in mer resurser för att skydda de arabiska gängen i huvudstaden är hans budskap mellan raderna. Frisedeln är utdelad för fortsatt arabisk gängkriminalitet. Inte undra på att man gapskrattar I utländsk press.

 
Ingen bild

Lena

1 februari 2016 12:45

Annie Lööf gjorde bort sig ordentligt igår, bra att programledarna också nu "klämmer fram" lite svar. Visst var allt snömos det hon sa, hon är nog otydlig av en särskild orsak skulle jag tro.
Det är inte välfärd hon vill se i framtiden för alla "arbetare", nej de ska jobba åt eliten precis som i Kina, nästan gratis. Annie Lööf är nyliberal och det finns flera kända sådana i C, hon är av samma skrot o korn som Reinfeldt.

Läs Tino Sanadajis krönika över nyliberalen Fredrik Segerfeldts vision för Sverige, där han seriöst menar att man kan överleva på 450 Kr/mån och därför kan man också förespråka fri invandring och priset är nermontering av välfärden.

Men NÅGOT SÅDANT tänker inte Annie Lööf säga helt öppet. Det är precis som under programmet "Debatt" för några år sedan, då om det debatterades mer invandring när det började brännas var programledarens "debattmetod" att ta helt sonika avbryta talaren och ta in denne förhatlige Fredrik Segerfeldt som ALLTID sa att det är MER invandring Sverige behöver.

http://www.tino.us/2014/01/paulina-neuding-krossar-fredrik-segerfeldt/

 
Ingen bild

Lewren

1 februari 2016 12:52

Snälla, snälla, Thoralf, kan du inte publicera lite av de arga kommentarerna om skatteuppror :)

 
Ingen bild

Erik

1 februari 2016 12:56

Killen på fotot verkar köra med moms. 5 fruar?

 
Ingen bild

Hacke

1 februari 2016 12:58

Tänk så mycket fina tal (som exempelvis nedanstående kring feminismen) och röster ur folkdjupet som uttrycktes under Folkets demonstration på Norrmalmstorg. Det är alltså detta som traditionell media kallar nazistiska och främlingsfientliga krafter. Tänk om vi för en gång skull fick höra ex vis denna Annelie Sjöberg i någon morgonsoffa. Hon är ju fullständigt klockren.

https://www.youtube.com/watch?v=1g5xVxzBpY8&list=PL9tFhf8FY7SIVqw2VucA5hLKfrG-j1f_U&index=4

 
Ingen bild

C Andersson

1 februari 2016 13:19

Jag var och tittade på Världens Viktigaste Match i går. Jag blev riktigt rörd. Det var väl inte så att den gamle gubben lipade. Men näst intill.
.
Jag stannade kvar och tittade på matchen i Allettan. Jag tyckte de behandlade gästerna som skit både när de kom in på plnen och vid presentationen. Men det kanske ska vara så nu för tiden. Osportsligt! Men mina glasögon kan ha varit färgade. Jag höll ju på gotlänningarna. För husfidens skull.

 
Ingen bild

Lena

1 februari 2016 13:22

Det ser för galet och löjeväckande ut med MENA-mannen som fotograferar dessa heltäckta (antar att det är kvinnor men helt säker kan man ju inte vara) i svarta tygshok. Vad menas? Finns det en ära i detta? Väldigt märkligt eftersom koranen inte tillåter efterbildningar av människor. Har de "glömt" att det är förbjudet? Det är ju så fantastisk att använda sig av "den vite mannens" uppfinningar, eller hur? Dessa muslimer glömmer mer o mer att leva helt efter koranen.

Det finns ingen frihet för kvinnor som lever under islam under dessa förhållanden, det är också en förolämpning mot mig som västerländsk kvinna. Vem i hela världen vill ha det som dem?

Har läst någonstans att alla vill komma till västvärlden och friheterna. Det är till de samhällen som "de vita männen OCH kvinnorna" byggt som alla trängtar till, det har de sett på TV att man är verkligen EN MÄNNISKA här. Själva har de inga människovärdiga samhällen. Undrar varför? En gång var de ju i FRAMKANT s a s.

 
Ingen bild

Tony

1 februari 2016 13:28

Vem röstar egentligen på Centerpartiet? Förr i tiden var
det Böndernas parti, och man hade ledare som Fälldin och
som jobbade för att även landet utanför städerna skulle
finnas kvar, men den yrhätta man valt till sin ledare är
en typisk representant för Stureplanscentern. Hennes
framtoning i gårdagens Agenda kan väl knappast ha imponerat
på någon Centerpartist. Hennes svammel är nästan fullt i klass
med Åsa Romssons, när hon för en gångs skull fick lite tuffare
frågor emot sig, det enda hon kunde klargöra var att hon inte
kunde tänka sig att stödja en regering som har stöd av SD, i
övrigt bara Svammel!

 
Ingen bild

Tony

1 februari 2016 13:32

Sveriges Radio är tydligen en väldigt flitig besökare här på
din blogg. Det är väl all statistik dom är intresserade av?

 
Ingen bild

Farbror Fredde

1 februari 2016 13:44

Minister Johansson intervjuas i Zeit: http://www.zeit.de/2016/05/schweden-fluechtlinge-grenzen-migrationsminister-wandel?page=9#comments

Kommentarerna är som vanligt bäst.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 februari 2016 15:09

@Tony. Helt rätt. För mig som landsbygdsbo var Centern ett bra parti sent 70 och tidigt 80-tal. Men nu finns bara förnuftiga kommunpolitiker kvar. Och de minskar..

BMO, ja var i h-e är alla feminister?? De borde gå i taket när kvinnor tvingas bära dessa kläder..

 
thojuh

thojuh

1 februari 2016 15:27

Vad gäller Annie Lööf så får man inte begära
"att en träbock ska mjölka".

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Christer

1 februari 2016 15:51

Såg att Ross Tensta gymnasium skall läggas ner. Inte stängas bara, utan läggas ner. Ännu ett prov på att mångkulturen inte fungerar. Läs gärna den rapport som Skolöverstyrelsen publicerat, och som SR skriver om idag. Men det kanske inte gör så mycket att studierna haltar på den skolan, dessa elever hittar nog nån egen födkrok i alla fall i nått utanförskapsområde.

I dag presenterades också betänkandet över hur järnvägens höghastighetsbana skall dragas. Vilka politiker vi har, som tror att Sverige som ett glesbefolkat land i Europas utkant ska få ett sådant projekt att kunna gå ihop sig. Höghastighetståg är för rika tätbefolkade länder som Japan och Frankrike. Detta är lika genomtänkt som att bygga en Tunnelbana mellan Kalix och Övertorneå.

 
Ingen bild

Kalle

1 februari 2016 16:56

Svenska datorer blockeras från att läsa utländska artiklar om sverige via sitt IP-nummer. Med andra ord censurerat av "någon". Vem är denna någon???

""På ett villkor. Att läsaren ej befinner sig i Sverige eller försöker läsa via en svensk IP-adress. Svenska IP-adresser är blockerade från att läsa nyheter om händelserna i Mölndal.""

http://ledarsidorna.se/2016/02/nagon-bor-finnas-men-var/

 
Ingen bild

crille

1 februari 2016 17:25

Tittar inte på tv när svamlarna är där. Orkar inte höra sånt. Stackars de som en gång i tiden röstade på Centern, som då på den tiden stog för något för folk på landsbygden.
Att din blogg ökar Thoralf har nog sina skäL. Folk har tröttnat på de vanliga tidningarna. Läser själv aldrig annat än din blogg, plus några av de Sverige vänliga bloggarna.
Lyssna på den här så förstår du varför
https://m.youtube.com/watch?v=KIrTY_4u4KI

Glad att du finns där ute. Tack säger jag

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

1 februari 2016 17:36

Svar till Christer
Jag håller helt och hållet med dig där. Nuvarande bana med dess restider duger gott och väl.Tre timmar mellan Göteborg och Stockholm på nuvarande bansträckning är helt ok anser jag.

Mer bråttom har vi väl inte ? I och med att vanligt vettigt folk inte engagerar sig politiskt så blir det som det blir. Man får en svetsare som statsminister med mera.

Ett politikens C-lag som skall styra och ställa över våra skattemedel. Vi har där lite grand oss själva att skylla.

Som kanske inte engagerat oss politiskt och på detta sätt gett utrymme för dårskapen och dumheten att frodas. Utan konkurrens.

Med konkurrens hade många av de som nu sitter och fattar beslut inte haft skuggan av en chans att göra sig gällande.!

 
Ingen bild

Ibbe

1 februari 2016 17:54

Nya moderaterna var Reinfeldts slogan. Efter det att hela hans koncept i invandrings-och flyktingfrågan sparkats sönder och samman av hans f.d riksdagsgruppkollegor bör namnet på.partiet ändras. " Nya, nya moderaterna" bör partiet heta.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 februari 2016 18:05

@Kalle. Skrämmande. Mycket skrämmande. Vem är "någon"?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 februari 2016 18:05

Nej, jag kollade också intervjun i morse och det var inte mycket jag förstod? Förhoppningsvis har Annie Lööf ett stort tryck på sig internt i partiet att de ska medverka till att fälla regeringen. Moderaterna börjar nu tydligen fundera på gemensam budget till hösten och Kristdemokraterna är sedan tidigare med på detta. Återstår då att få med Liberalerna och Centerpartiet på återtåget mot att få bort nuvarande katastrofregering! Sen har ju Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson redan givit "carte blanche" att de t o m kommer att stödja en sådan budget ens utan förhandlingar. Givetvis dock såvida den inte skulle innebära större kostnader inom invandring och integration än regeringens, vilket inte lär kunna hända. Så om uppgifterna om Moderaternas långsamma svängning i denna fråga stämmer blir det mycket intressant att följa hur Liberalera och Centerpartiet agerar!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Rune

1 februari 2016 18:14

Nej Christer!
Visserligen bestämdes var höghastighetsbanan skall gå fram idag. Men jag är övertygad om att den aldrig kommer att byggas. Ingen kan räkna hem dessa snabbtåg i Sverige. Städerna är för små och folkmängden för liten så det kommer inte att finnas tillräckligt med passagerare för att betala det hela.
Däremot är det ju en annan sak som kan göras. Man kan bygga ett tredje spår på de befintliga stambanorna så att man kan växla in godstågen på det tredje spåret när persontågen behöver köra om.
Det behöver ju inte bli så dyrt och borde öka kapaciteten rätt mycket?

 
Ingen bild

Morningstar

1 februari 2016 18:41

Vill ni slippa bli blockerade så finns appen ZenMate. Använder ni Chrome så finns den i Chrome Store. Med den kan ni byta IP och förbigå dom statliga blockeringarna.

https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-security-privacy/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme?hl=en

https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/zenmate-security-privacy-vpn/

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 februari 2016 20:11

Visst går det att gå förbi denna blockering. Men den allvarliga frågan är: Vem som bestämt att blockeringen ska införas. Detta är mycket, mycket allvarligt..

 
Ingen bild

Karl

1 februari 2016 20:20

Hej Thoralf.
Detta är helt off topic.
Men tänkte bara kolla med dig hur det funkar.
I Karlstads gamla stadshus bor det numera asylsökande.
Taxi kurir kör ut maten till boendet.
Jag är intresserad av vad det kostar oss invånare att köra ut maten via taxi.
Är det offentliga handlingar eller hur fungerar det?
Kan jag som skattebetalare begära ut dessa handlingar?

Och jag undrar även om jag kan begära ut telefonlistor från hemmen för de ensamkommande barnen?

Thoralf Alfsson

1 februari 2016 20:23

Du kan begära ut fakturorna för mattransporterna men även fakturor för telefoner.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

1 februari 2016 20:39

Det moderata partiet kommer aldrig att få ihop sin migrationspolitik på något sätt. Skulle detta parti till äventyrs driva sina krav i en eventuell regeringsförhandling skulle dom bokstavligt talat gå rejält "på pumpen".

I en tänkt borgerlig allianskonstellation skulle detta inte fungera. Centern. Det gamla bondepartiet,är stenhårt emot. Detta parti vill ha helt vidöppna gränser.

Folkpartiet.Som numera bytt namn på sitt parti till `liberalerna (för att de saknar folk) `är inne på ungefär samma linje.
Slutsats. Moderaternas utspel är inget annat än ett spel för kulisserna. Till intet förpliktigande.

Skulle SD välja att ta med M i ett eventuellt regeringsunderlag efter ett nyval så skulle det bli annat ljud i skällan.

 
Ingen bild

Karl

1 februari 2016 20:56

Hej tack för grymt snabbt svar.
Du är bäst.

Har en ny/annan fundering?
Om kommunen motsäger sig min begäran , vad säger/skriver jag då?

Thoralf Alfsson

1 februari 2016 21:08

JO-anmälan

 
Ingen bild

Fredde

1 februari 2016 21:02

Alice Bah vill ha "etiska sökmotorer".
En ”etisk sökmotor” är ingenting annat än en censurering av internet för svenska IP-adresser. Blockering, eller att kraftigt försvåra rätten att fritt ta del av information, är ett logiskt första steg i denna riktning. Källa: ledarsidorna.se
Vart är vi på väg? Pravda igen? De där miljöpartisterna vill tydligen stänga av våra hjärnor!
Jag blir så förb...d!

 
Ingen bild

Lars johansson

1 februari 2016 21:13

Annie Lööf, har nu visat att hon är ett oerhört svagt kort i den politiska karta vi nu har! Hon har ingen som helst susning om vad som sker i landet idag.Vad skulle hon tycka om att hennes lilla dotter skulle råka bli våldtagen av en Mena-invandrare! Kanske hon ska fundera vilka krafter hon har släppt loss.

 
Ingen bild

Karl

1 februari 2016 21:28

Hej oj såpass.Ok Skickar min begäran snarast imorrn.

Nu när jag ändå har dig på tråden, tänkte även kolla med dig om du har hört nått om manipulerade pantburkar?
Det är väldigt vanligt här i Värmland.
Tiggarna plockar upp varje hel burk från återvinningscentralerna. Sen sätter de på klisterlappar med"godkänd" etikett.
Coop Nolgård har upptäckt detta och kontaktat Tomra.
Tomra har gjort åtgärder. De har sett till att deras automater piper vid "var tionde burk" som är "lika".Gissa om de har lärt sig det?

 
Ingen bild

Jonas

1 februari 2016 23:15

Hej Thoralf,

Gällande att man kan begära ut fakturor på telefonlistor på de "Ensamma Hemmen", gäller det fast telefoni bara eller det som är aktuellt 2016 mobiltelefoni fakturor? Även enskilda specade kostnader för t.e.x Ipads, laptops, gymkort, busskort, märkeskläder med mera? Eller gör man det bara enkelt att redovisa Allt i en "klumpsumma"?
Vet sedan tidigare att en "Ensam" kostar i genomsnitt 700 000-1 000 000/ år enligt källor för skattebetalarna.

Thoralf Alfsson

2 februari 2016 07:31

Gäller givetvis de abonnemang som betalas av kommunen, oavsett om det är fasta eller mobiltelefoner.

 
Ingen bild

Tony

2 februari 2016 08:00

Det är märkligt att man planerar för höghastighetståg
när tågtrafiken vi har fungerar så förbannat dåligt i
stort sätt hela landet. Om man nu har så brott att
komma mellan städerna så finns ju flyget att tillgå.
Men tydligen så ska alla tillgängliga resurser satsas
i dom tre storstadsområdena resten av landet ska tyna bort
och helst dö! Vi styrs av idioter, det märks om man jämför
med Schweiz som kan låta hela sitt land leva, och som är det
mest stabila landet i Europa, och Sverige där det mesta går
utför!

 
Ingen bild

Nils Dacke

2 februari 2016 20:45

Detta var nog det mest förvirrade svar en partiledare haft i en TV intervju, slår nästan Stefan Löfven men bara nästan. Vad har hänt med det gamla bondeförbundet?, svaret är nog att det inte finns några kloka landsbygdsmänniskor kvar i C utan bara flummiga stureplanmarxister som vill ha månggifte och fri invandring.

 
Ingen bild

Neo

6 februari 2016 14:32

BMO, den var bra! :D

Måste jag ta till mig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se