thoralf

Direktlänk till inlägg 29 januari 2016

BILLIGA OCH SNABBA BOSTÄDER FÖR FLYKTINGAR I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 29 januari 2016 09:15

 


Under 2015 klarade Kalmar kommun inte av att leva upp till det avtal kommunen skrivit med Migrationsverket om att ta emot flyktingar. Trots att Kalmar kommun inte klarat av detta tidigare år heller skrev man ändå ett nytt utökat avtal inför 2015. Man kan nästan tro att det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har det som en strategi, att skriva på avtal med stort mottagande men seden inte leva upp till avtalet och därefter skylla på bostadssituationen.


Nu skall dock Kalmar kommun och Johan Persson råda bot på bostadssituationen. Ca 900 bostäder skall byggas snabbt och billigt med en hyresnivå på ca 1 300 kronor/m2.


Enligt huvudprojektledare Mattias Andersson är nysvenskar och flyktingar en stor målgrupp och viktig på grund av det stora antalet asylsökande.


"Vi är i behov av en stor volym hyreslägenheter i Kalmar. Vi har en rekordartad befolkningsutveckling i Kalmar och ovan på det en strid ström av flyktingar som vi gärna vill se kan få en möjlighet att stanna kvar och verka i vår kommun."


Säger Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) i en artikel i Östra Småland. Barometern utelämnar denna uppgift i sin artikel


Kalmar kommun kommer även hyra ett visst antal av lägenheterna, om jag förstått uppgifterna rätt. Jag gissar att ensamkommande barn kommer få en viss andel av dessa lägenheter.


Om Kalmar kommun skall växa med 10 000 personer enligt socialdemokraternas vision. Då innebär det att väldigt många invandrare skall ha en lägenhet i Kalmar varje år.


Fjölebro, Snurrom, Norra Vimpeltorpet, Smedby och Trekanten är de platser som kommer tas i anspråk för dessa snabba och billiga lägenheter.


Enligt handlingarna till kommunstyrelsemötet den 2 februari är det bara till Fjölebro, Snurrom och Vimpeltorpet det finns intressenter och beslut om markreservationer. Inget företag är än så länge intresserade av Smedby eller Trekanten.


Under onsdagen beslutade Sveriges riksdag om att kommunerna skall tvingas ta emot flyktingar. Därmed har avtalen med Migrationsverket i princip spelat ut sin roll. Nu kan ingen kommun säga nej längre. Därför måste Kalmar kommun få fram lägenheter till alla flyktingar. Sverigedemokraterna var enda parti som röstade emot förslaget. Sverigedemokraternas Paula Bieler skriver om detta idag på Barometerns debattsida.

http://www.barometern.se/debatt/staten-sviker-kommunerna/


Projektet kommer utan tvekan leda till en än mer segregerad stad. Ölandsleden delar staden.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Daily Mail uppmärksammar ensamkommande barnbluffen

29 januari 2016 10:16

Just how old do you think these migrant 'children' are? Alarming pictures of refugees - including 'the fastest 14-year-old in Sweden' - that shed light on a growing scandal amid Europe's asylum crisis

Ahmad Farid claimed to be 16 but appears to have hair on his chin
Saad Alsaud is reported to have been the fastest 14-year-old in Sweden
Youssaf Khaliif Nuur claims he is 15, but he is 6ft tall and is said to shave
Sweden has been overwhelmed with ‘unaccompanied minors’ in what critics suspect is a huge fraud

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3422000/Just-old-think-migrant-children-Alarming-pictures-shed-light-growing-scandal-amid-asylum-crisis.html

 
Ingen bild

Tobbe S

29 januari 2016 10:27

"kommunerna skall tvingas ta emot flyktingar."... Jasså? och vad händer med kommuner som vägrar? Har staten några som helst maktmedel att sätta in? Svaret är nej.

 
Ingen bild

World Traveller

29 januari 2016 10:35

Varför vill 7-klövern förstöra vårt land? Och varför tillåts våldsvänstern hota och angripa Sverigedemokrater utan påföljd?

 
Ingen bild

C Andersson

29 januari 2016 10:40

Angeläget:

På söndag ska jag åka till Kallinge och titta på hockey i Kockumshallen. Det är en hyllingsmatch för Johan Johannesson. När samhället sviker ställer vännerna upp. Johan kommer att vara där.

http://www.smalanningen.se/article/hyllningen-till-johan-som-ska-hjalpa-honom-bli-battre/

Hur det går i den andra matchen vet jag inte. Min sambo hejar på Visby Roma så det är väl bäst att jag håller tyst.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 januari 2016 11:21

C Andersson. Man får fuktiga ögon när man läser om denne Johans öde... Vänner som stöttar är en stor tillgång!

 
Ingen bild

Demokratur

29 januari 2016 11:48

Det är inte utan stor skadeglädje som man läser att svensken får smaka på och ta del av den misär som väntar. 87% röstade ju faktiskt för Sveriges förstörelse.

 
Ingen bild

Gute

29 januari 2016 12:10

Fårösund Gotland 2016-01-29

Ett folkuppror är på gång inför rykten om att 600 asylsökande ska placeras i ett litet samhälle med idag 800 invånare!
Till och med de som var positiva och välkomnade den första vågen av asylsökande har nu blivit panikslagna, och börjar inse att alla har blivit grundlurade av Migrationsverket!

http://korta.nu/r6d

http://korta.nu/t6d Facebook Fårösundstrakten

 
Ingen bild

Hacke

29 januari 2016 12:28

Den kommunala självbestämmanderätten är som så mycket annat en ren pappersprodukt när demokraturen Sverige ångar på med folkutbytesprojektet.
Heder åt Paula Bieler som stred tappert för demokratin och svenska folket under riksdagsdebatten innan 7-partiet lät bilan falla för ännu ett beslut i landsförräderiets tecken.

 
Ingen bild

Tompa

29 januari 2016 12:29

Fick ta del av en fruktansvärd video från tidningen the Guardian som visar hur muslimer fullständigt förnedrar och misshandlar djur. Jag är så förbannad, rädd, uppgiven och fruktansvärt ledsen över att veta att detta pågår i världen. Tyvärr är detta verkligheten som alla svenskar måste se för att förstå vilken j-vla "kultur" vi fyller vårt land med.

Det är många i Sverige som vittnar om svartslakt på pizzerior och i cykelkällare i bostadsfastigheter. Fastighetsskötare som hittar får tarmar i golvbrunnen.

Varnar verkligen för detta videoklipp för det är bland det grymmaste jag sett. De står och skrattar samtidigt som de förnedrar djuren.

Var f-n är de svenska djuraktivisterna nu?

http://www.theguardian.com/world/video/2013/dec/12/cattle-abuse-gaza-video?CMP=share_btn_fb

Mitt hjärta gråter........

 
Ingen bild

C Andersson

29 januari 2016 12:47

I Nykvarn är det rena byggboomen:

http://lt.se/nyheter/nykvarn/1.3501739-ingen-toa-eller-rinnande-vatten-for-byggarbetare

 
Ingen bild

calle

29 januari 2016 12:48

bättre det byggdes bostäder åt studenter.
se inslaget, detta är vidrigt.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/studenter-minglar-till-sig-sangplats


i praktiken blir det ju att
unga tjejer måste erbjuda sex för att få en sängplats.

fy-fn för 7 klöverns kreatur

 
Ingen bild

Johan

29 januari 2016 14:00

Thoralf och andra Kalmarbor har alla möjligheter att förbättra integrationen. Volontärer och kontaktpersoner behövs. Det är bara att sträcka ut en hand och få nya vänner för livet. Men SD-gänget vill som vanligt inte lyfta ett finger utan föredrar att gnälla och tjura på sin kant.

 
Ingen bild

Andreas

29 januari 2016 14:23

Svar till Tobbe S:

Böter är svaret, staten bötfäller kommuner som vägrar.

 
Ingen bild

Vaken

29 januari 2016 14:24

Information om den GIGANTISKA BLUFFEN om ensamkommande barn i Sverige sprids nu tack vare utländsk press.....Tack för att ni bevakar utvecklingen i Skandalsverige!

http://www.friatider.se/daily-mail-flyktingbarnen-i-sverige-en-gigantisk-bluff

Nu är det dags att agera! Avsätt regeringen och rikspolischefen med omedelbar verkan!!

 
Ingen bild

C Andersson

29 januari 2016 14:28

@Johan@

Jag tror det är samma sak i andra kommuner nära dig. Jag ska åka till Ronneby kommun. Det är mitt sätt att ställa upp. Integrationen kräver sina offer. Jag är inte sverigedemokrat. Jag är inte frustrerad enbart desillusionerad.

 
Ingen bild

handen

29 januari 2016 14:34

@Johan, som kallas barn, men i verkligheten är de 35. Nej tack.

 
Ingen bild

Pepparholm

29 januari 2016 14:37

#Johan. I den utsträckta handen så måste jag också ha min plånbok. Den ska jag ge till mina barn.

Du Johan som är så snäll borde ta anställning på servicekontoren för Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten i Botkyrka. De anställda står inte längre ut med hot och trakasserier. De fann tydligen inga vänner för livet oavsett vilka partier de har röstat på. Så nu stänger man butikerna om inte och du och dina välmenande kompisar ställer upp.

 
Ingen bild

Realist

29 januari 2016 14:44

@ Johan
Du har helt missuppfattat situationen. Det är en långsiktig, gemensam strategi som krävs för Europa som helhet för att tackla flyktingproblematiken - inte att Kalmarbor av vilken färg de vara må ska skaffa vänner bland asylsökanden. Vilket nonsens! Detta är Europas viktigaste framtidsfråga. 900 personer har Eu lyckats fördela ut till andra EU-länder av de 1 000 000 (en miljon) personer som 2015 lyckats ta sig i land levande i Grekland! Detta duger givetvis inte! Frågan måste lösas på Europanivå. Bra initiativ av Nederländerna att lägga mer ansvar på Turkiet!!! Dessutom måste man först och främst skilja på verkliga krigsflyktingar och alla andra som hänger på tåget av ett eller annat skäl!

 
Ingen bild

S/S Mangen 5/5 1953

29 januari 2016 14:55

Johan? Tänker du betala de "nya vännernas " uppehälle eller hur tänker ??

 
Ingen bild

ehe

29 januari 2016 15:19

Tompa, vad gäller filmen från The Guardian är den från 2013. Detta förringar sannerligen inte vidrigheterna dessa människor gör sig skyldiga. Nu är det så att Australien exporterar enorma mängder får och nötdjur till bl.a Mellanöstern, där de går en fasansfull död till mötes o som filmen visar också torteras. Israel har också importerat från Australien men (tror beslut fattats)kommer att upphöra med det eftersom djuren far fruktansvärt illa på stora lastfartyg o det rör sig om 10000-15000 djur per båt. Det finns djurrättsaktivister som kritiserat just ex.vis Gaza för djurplågeri o att de inte borde få importera, men dessa har (naturligtvis) stämplats som rasister internationellt. Är väl medveten om att många som jobbar med djurskydd/rätt är "vänster" och något av "flyktingkramare", men vi är några som håller huvet' kallt och tar parti för de svagaste, dvs. djuren. Muslimer borde inte få komma i närheten av djur men det är tyvärr inte bara de som beter sig illa utan är ett mänskligt problem. I Sverige som gärna är lite skrytsamma vad gäller det mesta finns också en hel del som kan ifrågasättas. Dock är respekten för djur i det närmaste obefintligt i den muslimska världen.

 
Ingen bild

Tomten

29 januari 2016 15:45

Johan , hoppas det är dina grannar eller bor du långt ifrån packet . Vi som inte vill ha dom här borde få skattelättnader .

 
Ingen bild

Demokratur

29 januari 2016 16:06

Det är märkligt hur den påtvingade massinvandringen skulle vara "allas ansvar"... Blanda inte in mig. Jag har inte blivit tillfrågad. Lös det kaos och den destruktiva kraft ni släppt lös själva, PK-folk.

 
Ingen bild

VIKTIG FRÅGA

29 januari 2016 16:23

har allmänheten rätt att gå på kommunstyrelsens möten som åhörare, om sitter tyst och inte påverkar mötet. bara närvara och höra på vad som sker.

likadan i riksdagen att man får sitta som tyst åhörare på åhörarbänken längst bak.
hur gör man då, går man in till entren och säger till vakterna att man önskar sitta på åhörarbänken, samma dag. eller måste man söka lång till innan så vakterna kan kolla id och vem man är.

och även landstingsmöten, är de öppna för allmänheten

skulle vara bra för SD om folket får höra allt tok som 7 klövern hittar på i kommun och riksdag och landsting och i eu.

detta skulle göra folk mer intresserade och vakna upp och bli engagerade

Thoralf Alfsson

29 januari 2016 19:04

Kommunstyrelsen i Kalmar har öppna möten men så är det inte i så många kommuner.

I riksdagen är det bara att gå till ingången för besökare, ingen föranmälan.

 
Ingen bild

Stefan A

29 januari 2016 17:39

Trodde det var arbete invandrarna skulle ha, svårt att leva på en utsträckt hand, men icke subventionerade arbeten kanske Johan kan stå till tjänst med...

 
Ingen bild

World Traveller

29 januari 2016 17:41

Johan, vi behöver inte fler att försörja, vi behöver inte fler incidenter där asylsökande hugger ihjäl folk för att få stanna i Sverige, vi nehöver inte fler ensamkommande män som tafsar på svenska småbarn på badhusen.
Vad är det som är så svårt att förstå med det?
Titta förresten på youtube: French old lady assaulted (eller nåt liknande) där asylsökare filmar när de sparkar ner en gammal dam och sen sparkar ihjäl henne.
Vi behöver inte sånt våld i Sverige heller.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

29 januari 2016 17:44

Mera från Daily Mail
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/sweden/12128598/Sweden-is-a-perfect-example-of-how-not-to-handle-the-Great-Migration.html

 
Ingen bild

OT

29 januari 2016 23:13

Yxor! Nu; snart är det dax för vår sista bataljon! "Hvidsten Kro af Lars Lilholt": https://www.youtube.com/watch?v=-KnIamhFj1A&list=PLPXyq3qLWRIdgLLaKtT0-VbRTg3gfa5Kn

Så svenska folket "Välj rätt yxa" i nästa val: https://www.youtube.com/watch?v=m9WCoxwKvmQ

Och för oss som vet "Balladen om den blå baskern": https://www.youtube.com/watch?v=SKIvo9mrHH8

P.S "Hemåt det bär": https://www.youtube.com/watch?v=waf-_OTaNU0

 
Ingen bild

Anders

30 januari 2016 00:30

Snälla, tipsa dem inte om Trekanten, De kan få idéer :-)

 
Ingen bild

Palleballe

30 januari 2016 02:20

https://www.youtube.com/watch?v=Cq_9dlETBGQ KOmigen Sverigevänner! IN o rösta på vallåten för 2018!!!!

 
Ingen bild

World Traveller

30 januari 2016 03:05

Tompa, djurplågeriet på videon är vardag i dessa länder. Jag skulle kunna ta massor med foton här som skulle få ditt hjärta att gråta ännu mer. Undrar vad Johan tycker om sina skyddslingars sätt att plåga djur??

 
Ingen bild

xmaverickx

30 januari 2016 04:31

"Johan
Fredag 29 jan 14:00
Thoralf och andra Kalmarbor har alla möjligheter att förbättra integrationen. Volontärer och kontaktpersoner behövs. Det är bara att sträcka ut en hand och få nya vänner för livet. Men SD-gänget vill som vanligt inte lyfta ett finger utan föredrar att gnälla och tjura på sin kant."
De nordamerikanska indianerna gjorde som du och många andra naiva personer, sträckte ut en hand, nu lever de som inte ville "integrerades" i de engelska och franska ockupanternas intagna land i reservat.
Men det kan ju inte hända här, att muslimerna tar över vårt land, för vår nativitet är mycket större än deras och vår naivitet är mycket mindre än deras, och så ääär vi ju också så mycket smartare, så ingen kan överlista oss, och i synnerhet inte dig.

 
Ingen bild

moder svea

30 januari 2016 09:06

@World Traveller
Vad gör en "sverigevän" i Irak. Man brukar ju aföra att man skall anpassa sig till landet man är i. Hur har du anpassat dig tiii isloam?

 
Ingen bild

DecemberKartellen

30 januari 2016 09:46

Var är ni nu djurrättsaktivister? Ta nu och utbilda folk i Gaza hur man ska hantera djur på ett bra sätt. Det går att avliva djur på sätt som inte är så här plågsamma.

Men nu tittar ni bort. Bättre att hälla färg på dörrar till pälshandlare eller att släppa ut minkar så de blir överkörda.

http://www.theguardian.com/world/video/2013/dec/12/cattle-abuse-gaza-video?CMP=share_btn_fb

 
Ingen bild

Anders

30 januari 2016 11:59

Moder svea.....dessvärre lever vi i en tid där de flesta i Väst anser det fel att slåss för att människor i Islamska länder också ska få leva i frihet, jämlikhet, utbildning, rättssäkerhet, istället kämpas det helhjärtat för att också våra länder ska förvandlas till totalitära stater styrda av ren sadism. Man hade aldrig kunnat tro att Bin Ladin skulle vinna fler anhängare till sin sida än Bush till sin sida, men det är blott att konstatera att så är fallet.

 
Ingen bild

xmaverickx

31 januari 2016 01:53

Uppföljare till min förra kommentar.
Vita kristna svenskar/européer, Välkomna Till Reservaten.
Ta er tid till att lyssna på denna kloka man.
https://www.youtube.com/watch?v=678diCB5ZDo

 
Ingen bild

sarak

31 januari 2016 11:49

När man nu ska försöka göra billigare bostäder till våra nykommande, varför då inte möblera med begagnade möbler? Exempelvis så håller Kalmarsalen på att renoveras. Alla möbler därifrån slängdes i soporna för vidare transport till återvinningscentralen. Samtidigt kommer det stora bilar med "ikeapaket" till "barnlägenhetrna".

 
Ingen bild

Sune

31 januari 2016 19:11

Upprörande att höra att man inte har förstånd att tillvara inredningen i Kalmarsalen. Slit och slängkkulturen är så förlegad! Förvånade är vi dock inte.I Kalmar går det till hur som helst!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se