thoralf

Direktlänk till inlägg 22 januari 2016

KOSTNADSÖKNING PÅ 90 PROCENT

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2016 18:57

Kostnaderna för ensamkommande barn inom Kalmar kommun ökade dramatiskt under 2015. I slutet av året var socialnämndens ordförande, Roger Holmberg ute i media och sa att kostnaden för ensamkommande barn skulle stanna på ca 50-55 miljoner kronor. Han hade väldigt dålig koll på kostnaderna.


I veckan fick jag bokslutet för 2015 från Socialförvaltningen för ensamkommande barn, 66,8 miljoner kronor!


 

Belopp i tkr.

 

Under 2014 var motsvarande kostnad 35,5 miljoner kronor. En kostnadsökning på ca 90 procent under ett enda år. Här existerar vare sig besparingar eller vanliga budgetregler inom den kommunala förvaltningen.


Någon budget för 2016 finns ännu inte tillgänglig enligt ekonomiansvarig på Socialförvaltningen. Budgeten för ensamkommande barn ligger nämligen inte i den ordinarie budgeten som beslutats om i juni och december.


På måndag tar kommunfullmäktige beslutet att kommunen skall köpa Kolbodagården för 7,9 miljoner kronor. Kolbodagården skall omvandlas till ett boende för 30 ensamkommande minderåriga. Gissningsvis ökar bara detta kostnaderna med ytterligare många miljoner under 2016.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

22 januari 2016 19:06

Och svensken fortsätter att rösta sjuklöver... Kommentarer överflödiga.

 
Ingen bild

Kalle

22 januari 2016 19:40

Sossarnas drömsamhälle har blivit en bananrepublik!!!

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

22 januari 2016 20:27

Ja.Vad skall man säga,Thoralf ?. Undertecknad vill tala om undanträngningseffekter. Det vill säga när exempelvis Sveriges gamla befolkning får stå tillbaka för att finansiera detta vansinne. Utan sans och förnuft.

De som med hårt arbete varit med om att dra Sverige från ett fattigt land till en välfärdsnation skall på sin ålderns höst behöva betala och uppleva detta. Skamligt ,säger jag!

De politiker som satt mitt gamla hemland i denna situation borde avgå medelst omedelbar expedition!
Visserligen är det förhoppningsvis (?) många år tills dess en annan kanske kan behöva denna omsorg. Men man bävar för hur Sverige ser ut då.

Härom kvällen var det i SVT ett reportage om en 94 årig dam. Som hade drabbats av en stroke. Kvinnan i fråga är så pass dålig att inte hemlarmet kunde hamnteras.Men hem skulle hon. På grund av resursbrist. Till varje pris!.

Kommunen det handlade om i det fallet var Norrköping. Men det ser säkert ut på liknande sätt i alla de andra 289 kommunerna. Hem till varje pris.Pengarna räcker inte till.

Staten lånar "hejvillt" nu upp många hundratals miljarder kronor.Allt skall gå till att finansiera migrationen i olika tappningar. Inga jobb. Inga bostäder. De ungdomar som vill flytta hemifrån har ingenstans att ta vägen. Så är det.

Jag ville inte ha Sverige på det här sättet i alla fall!
Ett viktigt samhällskontrakt är brutet. I alla fall för mig!
Nu är det dags att det börjar hända något. Det bokstavligt talat "kokar" ute i stugorna. Det svenska folket har fått nog. Det räcker nu!

 
Ingen bild

dajevlar

22 januari 2016 20:43

Stora skattehöjningar i sikte, ändå större välfärdssänkningar. Detta fenomen finns inte i historien - finns inget man kan jämföra med. Och för varje dag som går, varje vecka , varje månad, så blir läget värre.

Trots att rötan kommer fram så verkar inte folket förstå (eller gör de det)? Tänk om opinionsinstituten visar fel? Tänk om 75% vill som SD? Media och polisen har erkänt att de bluffar, vad säger att större bluffar inte förekommer?

Konstig tid vi lever i. Tänk - för bara ett par decennier sedan så hade vi ett fungerande samhälle, med bra skola, vård, polis och allt...

Så jevla dumt att det blev såhär.... !

 
Ingen bild

Hacke

22 januari 2016 21:29

Vi läser om det och bevittnar det varje dag. Det stadiga förfallet av vårt tidigare så trygga och välfungerande välfärdssamhälle. Orsakat av ett enda fenomen - decennier av västvärldens mest huvudlösa invandrings-/flyktinpolitik. 2016 kommer förhoppningsvis att bli året då också stora delar av det ännu sovande folket vaknar upp - om inte annat så av egna direkta känningar av den så kallade berikningen. Då hjälper det inte ens med en alltmer vilt ljugande media och mörkläggarna inom de olika samhällsfunktionerna.
Är det kanske rentav en svensk form av revolution vi har framför oss. Ingenting kan uteslutas när man ser den fulla vidden framöver av vad vårt politiker/medieetablissemang har åsamkat vårt arma fosterland.

 
Ingen bild

Kurtan

22 januari 2016 22:56


Finns bara ett effektivt botemedel för att försöka undgå att Sverige inom kort blir ett u-land, med allt vad det innebär...

De flesta politiker, utom MP och V förståss, talar om att minska invandringen för att kunna hantera "utmaningarna". Men jag skulle vilja föreslå SD en annorlunda infallsvinkel som inte bara är något som absolut är nödvändigt, utan även skulle öka stödet ute i stugorna...

Tala inte om hur många vi skall ta emot per år, tala istället om hur många som planeras repatrieras per år... Förslagsvis 100 000 varje år skulle vara en bra början på återhämtningen!

Allt inflöde är nationellt självmord i olika hastigheter, men slutresultatet är givet... Låter radikalt kanske, men så ser verkligheten ut och den skiter i hur radikalt det verkar!

 
Ingen bild

Perfekt

23 januari 2016 00:11

Vi vet vad som påverkar Sverigesbudget t.ex de globala ekonomiska strömningarna, överbelåningarna i hushållen och bostadsbubblan. Att vi i Sverige ger människor en tillflykt från misär är inte vår kollaps! Att människor från andra länder är överrepresenterade inom brottsstatistik är en fråga av socioekonomisk art icke härkomst! Er mission att bespotta människor från andra länder löser inte Sveriges reella ekonomiska problem.

Hur tänker du Thoralf om de reella åtgärder på de reella problemen Sverige står inför utan att dra in flyktingar i resonemanget?

Kan du svara på detta så lovar jag att ta dig på allvar!

Thoralf Alfsson

23 januari 2016 00:45

De problem du räknar upp har ju givetvis kopplingar till invandringen, inte minst bostadsbubblan och hushållens överbelåning som till stor del beror på överhettningen på bostadsmarknaden.

Brottsligheten har givetvis en koppling till kultur och därmed också härkomst. Inte minst för att detta leder till utanförskap.

Om du tar mig på allvar eller inte är fullständigt ointressant för mig. Du får tro på Allah eller någon annan gud. Jag bryr mig inte!

Jag skriver om min tro och åsikter och vad jag tror vore rätt medicin för Sverige.

 
Ingen bild

calle

23 januari 2016 01:10

detta är nog grundorsaken till allt tok som 7 klövern orsakar
https://www.flashback.org/t2676989

 
Ingen bild

Pica pica

23 januari 2016 01:25

När ska vår regering ta itu med de "ensamkommande barnen"? Detta vansinnesprojekt som gör narr av folk med ledsyn. Alla ser att det är vuxna män från MENA.

Nu fick vi också veta att en del är gifta, ja t o m har egna barn. Här i Östersund har afghanerna varit på minderåriga flickor igen. Kan inte någon ta av dem gratiskorten tills de kan uppföra sig så även tjejer och kvinnor törs gå dit?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 januari 2016 03:19

Jag kan inte släppa att fåntratten Löfven i en intervju säger att sexattackerna på svenska småflickor inte är ett nytt fenomen. Här hade Löfven en gyllene chans att smidigt komma in i matchen igen. Det hade räckt att han sagt att det är förskräckligt och de ansvariga skall straffas.

Det gör han inte?

Han attackerar istället och anklagar svenska tonårskillar för att i grupp under många år våldtagit och sextrakasserat svenska småflickor. Hur är den mannen skapt i huvudet och vilka dårar har han som rådgivare? Han har politisk fingertoppskänsla som en grävskopa. Eller är det så enkelt att statsministern inte är tillräknelig dvs. imbecill

Löfven tar sossarna till 15%.

 
Ingen bild

Observer

23 januari 2016 04:12

Kräv Roger Holmberg på mellanskillnaden!
-Efter det lär det knappast dras över budgeten igen!

I praktiken är det enda vägen att gå.

 
Ingen bild

Odalbonde

23 januari 2016 05:00

När det mångkulturella samhället blir det mångkriminella samhället skyller man alltid på socio-ekonomiska förhållanden. Man skyller ifrån sig och gör inget själv. Mentaliteten är "Vi har ingen lokal". När ska de gå upp för dem att man har ett eget ansvar och får ligga som man bäddar. Och nu har politikerna med journalistkåren bäddat mycket illa... det finns inga pengar kvar i madrassen.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 januari 2016 08:10

Jorå, enligt OT idag så är Högsby kommunfullmäktige återigen överkörda av kommunstyrelsen i Högsby kommun ,det planeras boende för 120 stycken asylsökande , godhetsapostlarna får tydligen aldrig nog ,kommunen har enligt Ratsitkatalogen redan idag uppemot 600 invandrare som varken har inkomst av vare sej tjänst eller kapital ,betyder alltså att dom är arbetslösa ,betyder alltså att pengarna från staten är slut ,det är vi skattebetalare som nu står för deras leverne ! Är styrelsen i Högsby kommun helt blinda ??

 
Ingen bild

Demokratur

23 januari 2016 08:42

Då är det klarlagt... Invandring är den enda faktor som överhuvudtaget inte har någon som helst negativ inverkan på samhället... Suck...
Massinvandringsförespråkarna är oikofoba extremister. För mig är de varelser som ska ignoreras. Deras högsta önskan är att slå sönder nationalstaterna.

 
Ingen bild

Demokratur

23 januari 2016 08:59

Annan ämne.
Det slog mig att det faktiskt finns en likhet mellan Merkel och Hitler. Båda två har förorsakat Europa gigantisk skada som är omöjlig att reparera.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 januari 2016 08:59

@Perfekt. "Socioekonomisk art". Vilket dravel. Vilket tragiskt dravel. Vi har alla ett ansvar för våra handlingar. Är det "socioekonomiska" skäl som gör att invandrargäng skjuter och mördar varandra gång på gång?
Är det "socioekonomiska" skäl som gör att flickor och kvinnor tvingas svepa in sig i tyg för att inte männen utanför deras familj kan behärska sig och för att en krigsherre för 1400 år sedan tyckte så?
Listan kan göras mycket längre, för detta "skylla på" verkar ju kunna släta över mycket som ingen klok människa vill ska ske i Sverige eller övriga världen.
Kommer man till Sverige och får tillfälligt skydd, då ska man f-n i mig sköta sig. En tillfällig gäst i ett hem eller land måste visa RESPEKT!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

23 januari 2016 09:02

-> Perfekt
Om du läser inläggen ovan ditt så ser du att "hatet" och avskyn riktar sig mot politiker och falska journalister, och inte mot några invandrare som grupp.
Visst finns det invandrare som beter sig klandervärt, men skulden för den idag sjunkande skutan är inte deras. Skulden läggs, med rätta, på de som tagit ut kursen och styr. Samt de som rapporterar att allt är väl,och snart är vi framme vid Schlaraffenland.

Har man varit på en finlandsbåt och sett hur folk tar för sig, så är det svårt att lägga skulden på de som reser till Sverige för att få ett bättre liv. Folk är folk, det är därför det behövs lagar och regler. Tyvärr.

 
Ingen bild

Fredde

23 januari 2016 09:54

Johan Persson jublar över den rekordstora ökningen av Kalmars befolkning, 1007 personer, men sanningen är ju att 500 av ökningen är flyktingar, som alltså inte bidrar till skatteintäkter.

Arbetsförmedlingen meddelar att arbetslösheten kommer att öka, på grund av alla flyktingar som kommer hit.

När ska vansinnet sluta?

 
Ingen bild

HM Gotland

23 januari 2016 10:31

Thoralf Alfsson

Har du någon aning om hur många de här barnen är som kostnaderna belöper sig på? Om man har det antalet så kan man ju få fram en slags snittkostnad.

Det måste ju vara svårt att få fram ett exakt antal men om man får fram antal i början av året och sedan slutet och tar siffra mittemellan så hamnar man kanske nära. Sedan är ju detta vad jag kan förstå bara en del av samhällets utgifter - skola, vård förutom patientavgifter osv osv är ju inte med i detta.

Thoralf Alfsson

23 januari 2016 10:37

Jag skulle tro att det handlar om ca 80-90 som medelvärde.

 
Ingen bild

Lena

23 januari 2016 10:41

Igår såg jag på de regionala nyheterna att en kille hade anmält Kommunal till Allmänna Reklamationsbyrån (ARN) (tror jag det var). Han ville ha sina pengar tillbaka. Tidigare hade han haft problem med arbetslöshet men inte fått hjälp av fackförbundet. Nu när han ser att pengarna han betalt gått till allt annat än hjälp till arbetslösa, pengar som gått till lyxgårdar bl a, så anser han att de har gett felaktig information om vad fackföreningsavgiften är till för.

Så kom jag att tänka på att ANMÄLA är en bra markering. Vi kanske ska gå till Diskrimineringsombudsmannen, en masse, och ANMÄLA DISKRIMINERING? Det gäller att vara kreativ nu och sätta press på myndigheter.

 
Ingen bild

Undrande

23 januari 2016 10:43

Thoralf

Hur många fler ensamkommande har tagits emot under 2015 jämfört med 2014. För att bara gå efter hur kostnaden ökat utan att också visa på hur mycket antalet mottagna ökat kan ju vara missvisande. Till exempel: om mottagandet har ökat med 100% men kostnaden ökat med 90% så har man ju sänkt kostnaden/barn, däremot om kostnaden ökat mer än mottagandet så ökar ju kostnaden/barn. För rimligtvis borde man ju förstå att ökar mottagandet så ökar kostnaden, det intressanta är ju hur de ökar i förhållande till varandra.

Thoralf Alfsson

23 januari 2016 10:50

Självklart ökar kostnaden med antalet personer. Nu går det heller inte jämföra åren enligt din modell. Det var nämligen under årets sista månader sam antalet exploderade. Under 2016 kommer den verkliga kostnadsexplosionen.

Men oavsett vilket är kostnaden för skattebetalarna det mest relevanta!

 
Ingen bild

Tony

23 januari 2016 10:43

Helt otroligt att skojeriet med dom så kallade ensamkommande
barnen, som i många fall är vuxna män,att det bara fortsätter.
Ställer aldrig dessa klentrogna godhetsivrare sig frågan
varför unga pojkar flyr, men inte flickor och småbarn?
Det är inte så svårt att förstå att när dom väl fått sitt
uppehåll här så kommer tjocka släkte på 8-10 personer efter!
Detta är inget annat än fulspel från myndigheternas sida, och
dom har ingen rätt att skänka bort skattemedel som ett allt
mindre antal personer får jobba ihop.
Det behövs verkligen ett regimskifte för att på något sätt
börja att räta upp skutan Sverige som lutar mer och mer
mot avgrunden!

 
Ingen bild

Lena

23 januari 2016 11:09

Mycket bra svar, Thoralf, till @Perfekt som inte kan lägga ihop två + två. Nej det ska relativiseras hela tiden och ursäktas med att det är socioekonomiska orsaker när utlänningar begår brott. Vänstern bryr sig inte om sina landsmän - det är hela saken. De tycker vi är töntiga borgare som inte har existensrätt knappt. Men skattepengarna vill de gärna ha, då går det fint att acceptera oss. Jag vill så gärna säga några väl valda ord till vänsternissarna, med det lämpar sig inte i skrift, så jag lämnar det därhän för den här gången.
Det finns gott om invandrare som lever på mycket högre ekonomisk nivå än vad många svenskar har, som har arbetat ett helt liv och betalt 30% i inkomstskatt, sedan ännu mer skatt på redan skattade räkningar.

Ett ex, en somalier som har många barn, och ibland kommer för att hämta några av sina barn på förskolan, där min granne jobbar, har en ny fin bil i klassen flera hundra tusen kronor. Det har han råd med trots att han inte har något jobb. Han kanske är "målvakt"? Det är många som undrar.

Förresten, angående pensioner; svenskaen får i genomsnitt ca 57% av sin lön i pension, spanjoren får i genomsnitt 85% av sin lön i pension. Svensken jobbar även flest antal år i hela EU, tror det var ca 41 år medan och det land som kom närmast var Tyskland, där folk jobbar i snitt 35 år. (Vet att min pappa jobbade 51 år av sitt liv, heltid). Det vore verkligen intressant att få se siffror på detta från EU-länder.

Man undrar ju varför just svenskar ska vara de som drar tyngsta lasset?

 
Ingen bild

Fredde

23 januari 2016 11:10

Kan rekommendera att lyssna på "Arg Norrlänning" när han ställer politiker och media mot väggen via telefon.
Som här Göran Greider, som blir sur när han står där med byxorna nere:
https://www.youtube.com/watch?v=YDVcV8Czhqo
eller Miljöpartiet som inte själva vill ta hem någon flykting:
https://www.youtube.com/watch?v=CpAGVXMAUfg

 
Ingen bild

Eric H

23 januari 2016 12:23

Roger Holmberg gör en kod 291?
Troligen så blir det fler anvariga i landet förutom Roger Holmberg som lär få se ansenliga fördyringar i sin kommun för asylmottagandet, längre fram i tiden lär även medborgarna få göra det..
Man har ju ofta medelst osthyvlande lyckat dölja en hel del av alla nya utgifter.
Vad händer när skattmedlen från staten ebbar ut och kommuninnevånarna ska stå för försörjningen av alla "nyanlända" som inget jobb har (eller vill ha?)
Ännu tror jag inte att större delen av folket märkt något av massinvällandet, men det kommer - och när det gör det - då kommer också vreden!
"Kod 291" finns ju inte bara inom Polisen - den finns i media, också..

 
Ingen bild

Undrande

23 januari 2016 13:16

Men du jämför ju kostnaderna rakt av på vad boksluten varit de olika åren, varför inte då ta med hur många som mottagits under jämförda åren också?

Thoralf Alfsson

23 januari 2016 13:43

Om du nu tycker att det är så viktigt kan du läsa mina blogginlägg under andra halvåret 2015 så hittar du många uppgifter om antalet. Nu bloggar jag om kostnaderna i det ekonomiska bokslutet sägs inget om antalet. Du får väl klaga hos Kalmar kommun!

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

23 januari 2016 15:44

Korrekt beteckning på dessa (skäggbarns-)anländare:

"Ivägskickade ankar-ungherrar"

http://adarkomdenja.blogspot.se

 
Ingen bild

Fredde

23 januari 2016 18:53

"Vi döljer inte sanningen!" Jo, tjena....
https://www.youtube.com/watch?v=gCXDq-F6n5Y
Härligt grävande journalistik, tack Granskning Sverige, tack Thoralf och andra som kämpar för sanningen!
Hur länge tror PK-media och politiker att de kan försöka föra oss bakom ljuset?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se