thoralf

Direktlänk till inlägg 20 januari 2016

HYCKLARNAS PARAD

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2016 21:25

Idag finns det många hycklare i etablissemanget! Oavsett om det gäller politiker, journalister, tjänstemän eller organisationer. Det är lite svårt att rangordna dem alla!


Jag minns under förra mandatperioden i riksdagen när SD presenterade sin budget med stora nedskärningar av antalet asylsökande till Sverige. SD menade att det skulle vara möjligt att minska antalet asylsökande med 90 procent utan att bryta några konventioner som Sverige undertecknat. SD hånades och häcklades för det av både ledande politiker i 7-klövern och de mest framträdande politiska journalisterna i landet.


”Det skulle innebära att färre invandrare lär sig svenska och får ett jobb. Dessutom är det oansvarigt för det går inte att göra den här typen av neddragningar så fort utan att kraftigt bryta mot internationella konventioner.”


Erik Ullenhag i Expressen 2012-09-27

http://www.expressen.se/nyheter/med-sa-mycket-vill-sd-minska-invandringen/


Hur mycket har antalet asylsökande minskat med de senaste veckorna. Med mer än 90 procent om vi jämför med dagar och veckorna som antalet var störst.


Nu går moderatledaren Anna Kinberg Batra ut och vill minska välfärdsförmånerna för de asylsökande som endast har tillfälliga uppehållstillstånd. Enligt Dagens Industri öppnar Stefan Löfven för en överenskommelse med Moderaterna. Dessa hycklare förnekar sig aldrig. När vinden blåser åt ett håll följer de med. När sedan vinden vänder är de inte sena med att följa med. Kom ihåg att det är inte så många år sedan dessa hycklare införda sjukvård och tandvård för papperslösa, personer som befinner sig illegalt i Sverige. Allt för det facila priset av 50 kronor (men i de flesta fall var det i praktiken helt gratis). Björn Söder argumenterade emot detta vansinne! Ett sevärt och starkt anförande i riksdagens talarstol. Ett anförande som alla riktiga Sverigedemokrater borde värdera väldigt högt.Givetvis borde oppositionen idag ställa misstroendevotum mot utrikesminister Margot Wallström som ställer till det titt och tätt. Men hycklaren Anna Kinberg Batra är för feg för att utmana Stefan Löfven om statsministerposten. Det är bara för ynkligt! Vad vill Moderaterna egentligen? Eller väntar de på att Sverigedemokraterna skall bli största parti så att Jimmie Åkesson får axla ansvaret som Sveriges statsminister? Jag hoppas att SD agerar i riksdagen och tvingar Alliansen att återigen stå vid skampålen.


Kod 291. När man läser om detta avslöjande i DN borde man bli mörkrädd och djupt bekymrad men på något sätt visste man redan detta efter att ha följt polisens rapportering om diverse brott. Inte minst hur polisen lägger upp händelser på sina lokala webbsidor, ofta kliniskt rent på händelser kopplade till invandringen.

”Polisen vägrar berätta hur stora resurser som går åt till att hantera flyktingvågen och den alltmer spända situationen på många asylboenden. Utredningar om våld, hot och andra brott kodas med siffran ”291” och hemlighålls för massmedia.

 

”Ingenting ska ut”, står det i ett internt direktiv som DN läst.”

 


Vem har det yttersta ansvaret för detta? Dan Eliasson! Självklart är det Dan Eliasson som ligger bakom ”direktivet att inget ska ut”. Det är dags att förpassa Dan Eliasson så långt som möjligt ifrån skattebetalarnas pengar! Han har gjort tillräcklig skada på Migrationsverket och Försäkringskassan. Jag vet att fackförbunden inom polisen ogillar Dan Eliasson väldigt kraftigt. Han ses som en riktig hycklare och utböling av stora delar av poliskåren.Toppen inom kommunalarbetarförbundet kan väl också utan minst tvekan kallas för hycklare. Hycklare som frossat i lyx med medlemmarnas surt inbetalade fackavgifter. Det är minst sagt motbjudande att läsa om den totala bristen på respekt för medlemmarna. Om inte hela styrelsen får lämna visar det på hyckleriet inom hela LO-rörelsen och det maktmissbruk som ständigt pågår hos dessa fackliga småpåvar.Sedan har vi givetvis också alla radikala feminister som vägrar erkänna att det finns kulturella orsaker till allt tafsande på framförallt unga tjejer. Men de förstår uppenbarligen inte sitt eget hyckleri.Journalisterna och DN förtjänar egentligen ett eget kapitel. Men jag tror de flesta redan är medvetna om det hyckleri som råder inom journalistkåren. Men än så länge mörkar Peter Wolodarski till och med sig själv. Han har varit ganska frånvarande under den senaste tiden. Han har inte gjort sin omvändelse ännu, ju längre han väntar desto svårare kommer det att bli.


Han har istället förfasat sig över de förändringar som genomförts i Polen när det gäller media. Det tragiska är att han och många andra inte kan erkänna att dessa lagar sannolikt redan råder inofficiellt i Sverige.


”Nedmonteringen av pressfriheten går snabbt nu i Polen. Regeringens utrensningar pågår just nu.”


Birgitta Ohlsson (L) på Facebook.


Jag vet inte vad hon har för källor till detta men hon borde fundera lite mer över hur pressfriheten ser ut i Sverige. Som Sverigedemokrat har jag funderat över det i många år.


Hur har till exempel Marcus Birro behandlats i svensk media? Och varför?


http://marcusbirro.se/kod-291-att-bygga-ett-nytt-land-i-ruinerna-av-alla-logner/
 
ANNONS
 
Ingen bild

Christer

20 januari 2016 22:41

De e mycke nu! KOD 291, lögnerna i media, vägran att beskriva konsekvenserna, en Rikspolischef med en egen politisk agenda, alla turerna i Kommunal, sveket mot våra unga tjejer och en opposition som abdikerat. 7 partier är livrädda för ett nyval, ty dom vet att endast det 8:de partiet ensamt kommer att gå vinnande ur striden. (Ok kanske M)
Jag tycker att det vore lämpligt av SD centralt att börja gå ut med de lösningar som kommer att behövas inom en snar framtid för att landet skall kunna räddas. De förslag till besparingar som M föreslagit idag är utmärkta att ha med i ett diskussionsunderlag, men det räcker inte. På bordet måste även upp ett "snabbspår" för avvisning för dom personer som saknar asylskäl (dvs flertalet). Vidare måste SD börja tala om hur vi ska gå tillväga med de människor som aldrig kommer att kunna integreras, inte lära sig språket och som aldrig kommer att få ett arbete. Hur skall ett demokratiskt land kunna återsända dom till sina hemländer på ett humant och rättssäkert sätt? Det är en knivig uppgift som kommer att kosta mycket pengar under en lång tid.
Men jag tror att många är beredda att dra åt svångremmen under ett antal år för att återskapa det land våra föräldrar gav oss.
Men det börjar röra på sig.

 
Ingen bild

Demokratur

20 januari 2016 22:42

Att dessa PK-varelser kan titta sig i spegeln utan att skämmas är en gåta. De har fördärvat Sverige och flyr nu från sitt ansvar. Måtte de få sitt straff någon gång.
Dan Eliasson ska sparkas så fort det bara är möjligt. En farligare och obehagligare människa får man leta efter.
Polisen är alltså numera politisk i Sverige. Nordkorea 2.0?
Hur kan någon vilja vara fackansluten? Ännu en gåta...
Pressfrihet... Knappast i Sverige.
Heja Polen. Heja Ungern.

 
Ingen bild

Kurtan

20 januari 2016 22:43


Tidpunkten närmar sig med stormsteg för de hycklande politikerna och det hycklande etablisemanget att välja ett av två tillväga gångs sätt som kommer att bli kvar till buds...

Detta myntat av John F Kennedy!
"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable."

You choose!

 
Ingen bild

OT

20 januari 2016 22:58

Apropå "Jag lät min hand ta tag i hennes rumpa": http://www.aftonbladet.se/debatt/article22095680.ab

Är det kanske något gemensamt inom vänstern; det här?

Verkar som Eddie meduza hade rätt som alltid!!! "En ronkande sosse...": https://www.youtube.com/watch?v=ArAgxnRLTuQ

P.S: Var det inte en sosse som sprang runt på ett hotell och bankade på wallströms rum och ropade - Knulla?

 
Ingen bild

OT

20 januari 2016 23:14

Apropå dagens politik - "Eddie Meduza - fåntratt shuffle": https://www.youtube.com/watch?v=v42wsisDOdo

Notera noga att utan SD-politiker som Thoralf och många andra runt om i landet så skulle läget varit förtvivlat.

P.S: "Eddie Meduza - en idiot": https://www.youtube.com/watch?v=zsxZkHwicAA

 
Ingen bild

boa

20 januari 2016 23:53

Jan Sjunnesson fick för några månader sedan tips om en anträffad vapengömma på ett asylboende. Ingen ansvarig vid polisen kunde eller ville bekräfta förekomsten av en vapengömma. Kanske Alma och poliskod 291 kan vara förklaringen till detta. Är det så att vi utsätts för risker vi inte får vetskap om och inte har en rimlig chans att förbereda vårt försvar eller fly.
on

 
Ingen bild

Göta

21 januari 2016 00:40


OLIKA VARIANTER AV ETNISK MÖRKNING I TYSK RESPEKTIVE SVENSK MEDIA
I en tunnelbanestation i Berlin blev en 20-årig svensk kvinna plötsligt utknuffad framför ett inkommande tåg av en för henne helt okänd man med iranskt ursprung. Den unga kvinnan dog omedelbart.

Den tyska tidningen Berliner Zeitung uppger att mannen är iranier, men skriver att "offret är en tyska med invandrarbakgrund" och ger därmed sken av att det skulle kunna röra sig om en intern invandrar­uppgörelse.

Vår svenska tidning Aftonbladet däremot uppger kvinnans etnicitet, men mörkar helt att mördaren är en man med ursprung i MENA-land.

http://www.friatider.se/iranier-knuffade-20-rig-svensk-kvinna-framf-r-t-g-i-berlin


 
Ingen bild

Göta

21 januari 2016 00:47

IN SWEDEN IT IS FORBIDDEN TO RAPE "SVENNEHORA"
Rubriken är från Jonas Westerholms Ledarsidorna, där han tar upp de i våra svenska medier förhärskande och idiotiska påståendena att de aktuella sextrakasserierna inte skulle bero på kulturella särdrag hos invandrare från vissa länder, t.ex Mellanöstern och Nordafrika.

Westerholm ger bl.a ett exempel från då han i samspråk med en nyanländ ensam man i 30-årsåldern fick frågan från honom om varför vi hade så många prostituerade kvinnor öppet på gatorna. Mannen kunde inte förstå att det mode han förknippade med bordeller i sitt ursprungsland, med tunna linnen, korta kjolar eller högt uppklippta jeans, inte på något sätt var ett tecken på prostitution i vårt land.

Westerholm tar också upp en debattartikel i SvD av den turkiska forskaren Özge Öner. Hon har själv som kvinna levt i det muslimska Turkiet. Under rubriken ”Visst handlar kvinnosyn om olika kulturer” skriver Özge Örner bland annat:
Debatten i Sverige får mig att häpna, ... vi måste erkänna och förstå att olika kulturer och samhällssystem har olika syn på kvinnors rättigheter; att förneka detta är inte bara okunnigt utan även förolämpande mot miljoner kvinnors kamp för likvärdighet."

http://ledarsidorna.se/2016/01/in-sweden-it-is-forbidden-to-rape-svennehora/

 
Ingen bild

lecomte

21 januari 2016 01:17

@boa,

Eftersom jag inte känner speciellt starkt för att fly så har jag rustat mig med personskydd i viss utsträckning, vilket jag även tycker att andra SVENSKAR bör göra efter bästa förmåga.

I Österrike där hagelvapen inte är tillståndspliktiga är jaktshoparna tömda på vapen och ammunition. Tror knappast att det är för att avliva skabbräv, om man säger så.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 januari 2016 01:36

Jag skrev i en tråd på Avpixlat för ca: 1 år sedan att polisen sannolikt väljer att inte ingripa mot vissa brott i invandrartäta bostadsområden. Detta har man fått order om från högsta ledningen. Man vill inte ha kravaller eller upplopp på halsen, därför har man överseende med viss (sannolikt grov) brottslighet.

Jag är nu övertygad om att det förhåller sig just på det viset. Med en polischef som Dan Eliasson kan man vänta sig precis vilka antidemokratiska metoder som helst.

Det är inte polisen som i först hand skall hållas ansvarig för den mörkläggning de håller på med gällande invandrarbrottslighet. Det är en obehaglig skara privilegierade journalister, lydiga myndighetschefer och vänsterpolitiker som tvingat fram denna mörkläggning. Det har varit hot och uthängningsdrev som har tystat polisen. Dessa människor bor inte i de områden de kräver av andra att acceptera. De är vidriga hycklare.

DN och Aftonbladet har turats om att inneha ledartröjan i denna antidemokratiska klunga.

Glöm inte det.

 
Ingen bild

Tompa

21 januari 2016 06:14

Ska man inte vakna ur en mardröm?
Nu vaknar man till en mardröm varje dag.

Allt känns surrealistiskt, vad är det för fel på folk?

Att nu folk också tappar förtroendet för polismakten är allvarligt och oroande, de om några skall man ju våga lita på.


 
Ingen bild

Ludvig

21 januari 2016 06:38

Ynkligt att höra och se hur det mörkas allt brottsligt som har med invandrare att göra. Och Marcus Birro, han står för sanningen, därför behandlas han illa av media.

 
Ingen bild

Stefan

21 januari 2016 07:40

Är det någon som läst Metro idag?

 
Ingen bild

Nytt SD-Rekord yougov

21 januari 2016 08:16

Miljöpartiet har sjunkit till 4,2 procent – en bottennotering i Yougovs opinionsundersökningar.

Samtidigt får Sverigedemokraterna sin högsta notering hittills – 28,8 procent.

http://www.metro.se/nyheter/yougov-mp-far-lagsta-stodet-nagonsin-sd-fortsatt-storsta-parti/EVHpat!tziHetGvKLhiM/

 
Ingen bild

Lotta

21 januari 2016 08:36

Läser att en imam säger att det var flickornas eget fel att de blev attackerade på nyårsafton i Köln. Anledningen var enligt imamen att flickorna var lättklädda och bar parfym. Hur lättklädd kan man vara mitt i vintern? Bäva månde flickorna över hur det kommer se ut i sommar när det är varmt och man verkligen går lättklädd. Imamen säger också: "- Det är inte så konstigt att männen ville attackera dem. Klär man sig på det sättet är det som att hälla bränsle på elden, säger Sami Abu-Yusuf i en intervju med rysk tv, enligt Daily Mail."

Vad säger feministerna om det?


http://www.friatider.se/imam-sexattackerna-i-k-ln-r-kvinnornas-eget-fel-eftersom-de-var-l-ttkl-dda

 
Ingen bild

SM811

21 januari 2016 09:30

Att politikerna är hycklare står helt klart. Även de PK på alla tidningar och i medierna hör dit. Sedan har vi deras bihang som skall tycka samma annars skall de straffas. Folket skall förnedras med hembesök och mista jobbet, utesluts ur facket, förbjudas att hyra lokaler, vägras att skriva i tidningar och mycket mer.
Dan "kräks" Eliasson bör fundera på varför SD än en gång sätter rekord och är största parti?
http://goo.gl/9iuB2g

 
Ingen bild

Janne B

21 januari 2016 09:32

Thoralf! Om du har en möjlighet läs Ulf Hedman i Ölandsbladet i dag!
Med vänlig hälsning, Janne B i Mörbylånga

Thoralf Alfsson

21 januari 2016 12:36

Hur hittar jag den?

 
Ingen bild

Niklas R

21 januari 2016 10:25

Angående Polens förändringar av sin författningsdomstol, så är de svenska uttalanden om att det är ett hot mot demokratin samt att Polen är på väg mot diktatur bara löjliga. Vi har ju för fan inte ens en författningsdomstol i Sverige som skyddar oss mot politikernas idioti. Detta hade vi med 1809 års grundlag, som 1973 var i princip perfekt för Sverige. Den delade makten mellan olika parter och gav Kungen i princip vetorätt mot korkade politiska idéer som de försökte lagstifta igenom och domarna, som Kungen utsåg, var politiskt fria. Riksdagen skulle däremot stifta lagar och sköta skatter och budget. Så uppdelningen var med andra ord Kungen, Riksdagen, Domstolen. Allt detta tog sossarna bort i grundlagen från 1974, som la all makt i statsministern, och genom denne, partiets verkställande utskotts händer. All maktfördelning togs bort för att det inte skulle störa sossarnas maktutövande. Sossarna sticker inte heller under stol om detta, deras partisekreterare sa förra året att en sossestatsminister skall genomföra partiets politik.
Internationellt sett så ses Sverige som en statsministerdiktatur med fria val vart fjärde år. Flera afrikanska diktaturer har sneglat på den svenska regeringsformen just på grund av att den är så perfekt för diktaturer. Mellan varje val så ligger all makt hos statsminister och det finns ingen motkraft som skyddar folket mot makten. Hade Sverige haft en författningsdomstol så hade flertalet lagar och ändringar i lagar aldrig gått igenom just på grund av att de är grundlagsvidriga. Men den "svenska modellen" som säger att en domstol kan ignorera en lag om den är grundlagsvidrig är på sin höjd meningslös då det bara innebär att domare prövar lagar som det finns ett straff i. Exempelvis så skulle lagen som säger att illegala utlänningar har rätt till svensk sjukvård gratis aldrig passera en författningsdomstol men i Sverige går den igenom och blir lag, till stor kostnad för skattebetalarna och brott mot likhetsprincipen, plus en hel del annat, just för att politikerna kan stifta vilken lag de vill. Och eftersom denna lag aldrig kommer att prövas i domstol så kan den aldrig annulleras.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

21 januari 2016 11:58

Utanför ämnet.

Skulle det inte vara trevligt, ja t o m mycket trevligt, om SD föreslog en ändring i vallagen så att det behövs 7% för att bli representerade i riksdagen?

Det tror jag skulle få positiv uppmärksamhet. Vi har lite för många partier nu. Det borde räcka med 5-6 st riksdagen.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

21 januari 2016 12:00

”Polisen vägrar berätta hur stora resurser som går åt till att hantera flyktingvågen och den alltmer spända situationen på många asylboenden. Utredningar om våld, hot och andra brott kodas med siffran ”291” och hemlighålls för massmedia.

”Ingenting ska ut”, står det i ett internt direktiv som DN läst.”

Detta ansvar vilar naturligtvis helt på sossepolitruken, Bangkok-knullaren, och den vidriga Pk-istet, jämte Jimmie Åkesson-hataren Dan Kräkman-Eliasson. Nu inne på sin tredje, totalt misslyckade GD-post, som rikspolischef, tillsatt av Stefan Löfven. Har den sexfixerade Kräkman kodnumret 491 aktiverat? Apropå filmen som väckte sex-sensation anno dazumal, Börja Ahlstedt o Lena Nyman.

 
Ingen bild

SM811

21 januari 2016 12:39

"Stefan Löfven (S), Sveriges statsminister sade i en tv-intervju att invandrarna inte bör klandras för de sexuella attacker på svenska kvinno som pågår dagligen i landet."
Det var det värsta jag hört. Man undrar hur det står till där uppe. Vilken verklighet han befinner sig kan man undra över? PK-verkligheten, moment 291.
http://korta.nu/9Lc


 
Ingen bild

crille

21 januari 2016 13:24

@SM811
Det är väl självklart att det är de som begår brott som skall klandras och inte någon annan även om han råkat födas i samma land.

 
Ingen bild

Tony

21 januari 2016 13:55

Något som ni ska lägga märke till är hur Sverige lägger
ner enorma resurser på att jaga Julian Assange för 2
påstådda våldtäkter mot 2 Sossekvinnor som ovetande om
varandra var älskarinnor till Assange, och därefter kom
överens att anmäla honom för våldtäkt?
Ställ sen det mot alla grova gruppvåldtäkter som inträffat
här i landet där samtliga utförts av invandrare, där knappt
något straff utdöms, och om det döms så är det löjliga
straff, alltså grova brott som samhället här skiter i att
bry sig om, men att jaga Assange välden över tycks vara
väldigt viktigt för Sosseregimen! Kod 291???

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

21 januari 2016 14:50

Polisen har fått order från högsta ord om mörkläggning. All brottslighet kopplad till migrationsvågen skall hemligstämplas och kodas med siffran "291".

Sveriges skattebetalare skall tydligen inte få reda på hur stor del av polisresurserna som åtgår för att hantera frågor knutna till migrationen. Dan Eliasson. Rikspolischefen som Stefan Löfvens rödgröna regering utsett har börjat leverera !

Jag har med anledning av detta tittat på Polisförbundets hemsida. Inom Polisförbundet förbereder man sig på en konflikt när avtalen löper ut hösten 2016.

Missnöjet kokar bokstavlig talat inom myndigheten.

Polisförbundets ordförande, Lena Nitz, uttrycker sig så här i en kommentar på förbundets hemsida:

[...Våra medlemmar har fått nog. Nu räcker det. Missnöjet med lönen är centralt, men oredan i organisationen väger minst lika tungt. Poliserna arbetar under orimliga förhållanden med en usel arbetsmiljö, ohållbar arbetsbelastning och obegripliga beslutsvägar...]

Rikspolischef Dan Eliasson skall nu tydligen utreda vad som skett under den skandalomsusade festivalen "We are sthlm". Jag anser inte att han skall utreda någonting. Utan avskedas.

Det är hög tid att tillsätta en rikspolischef som i grunden är polis.Som inte är ideolog. Utan prioriterar vanligt polisarbete ute på fältet.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

21 januari 2016 15:23

Jag är mitt i processen att gå ur Kommunal. Känns väl lite oroligt med tanke på hur den arbetsmarknad som en del av oss kommunalanslutna befinner oss på, kommer att utvecklas framöver, men jag kan verkligen inte stödja skiten längre.

Att gå ur är egentligen ett gammalt beslut som mognat fram, men senaste dagarnas händelser skyndade på mig. Kommer fortfarande att vara medlem i en A-kassa (ej kommunals), men får se om det går att hitta något annat fackförbund som är vettigt. Sannolikt går detta inte pga arbetstagareförbundens anknytning till det genomruttna LO som verkar lägga all sin energi på att bekämpa det enda parti som verkligen vill föra en politik som gynnar den svenske arbetarens intressen.

 
Ingen bild

Senaste yougov-Intressant statistik

21 januari 2016 16:12

http://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/cumulus_uploads/document/uekme72yuu/Valjaropinion%20Metro%20Jan2016.pdf

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 januari 2016 16:54

Då har våra kära mångfaldskonsulter fått ett ytterligare namn. 291,or...

 
Ingen bild

Senior svensk

22 januari 2016 10:17

B.Söders tal i riksdagen om att illegala personer får gratis sjukvård är bra, en Moderat kvinna tror inte att det missbrukas...Hur skulle det kunna missbrukas, dels gratis, varför avstå. Däremot skall svenska pensionärer betala, inte ens det får Moderaten att reagera. Varför denna särbehandling ?

 
Ingen bild

C Andersson

22 januari 2016 12:45

Olavi skrev ett förtretat inlägg till SVT Tittarservice. SVT hade nämligen dristat sig att kalla en finne för finne. Om Olavi är finne eller finländare framgick inte. Kanske är han både och eller varken det ena eller andra.
Lägg märke till svaret han får från Bobo på SVT Tittarservice . Bobo lägger sig platt ned och ber om förlåt som den värste förbundsordförande. Samtidigt som jag postade ett inlägg så stängdes tråden. Så det inlägget finns i ett moln någonstans. Det är samma skillnad mellan finne och finländare som det är mellan svensk och svensk. Språkrådets råd hittar du längst ned i mitt inlägg:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Finnländare [Övrigt]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hej. Tittade precis på uutiset finska nyheterna, och såg i texten att ni skriver finnar, det gällde de lurade finnländarna som programmet började med.
Jag vill klargöra att en bildad person inte säger finne utan det heter finländare eller finsk eller finska, det borde även ni förstå, man säger inte svenne om en svensk. Försök att vara siviliserade.
Mvh Olavi
Skrivet av Olavi Fre 15 jan
Följ inlägget (6 följare)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
3 kommentarer
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hej Olavi!
Detta var verkligen slarvigt av oss. Vi förstår att du är irriterad. Vi ber om ursäkt.
Hälsningar,
Bobo - Tittarservice
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fre 15 jan Anmäl kommentar
Visst heter det finnar och finskor. Eller finländare och finländskor. Det beror vad eller vilka man pratar om.
Har inte en språkvetare anställd? Som kan förklara skillnaden. Och skillnaden mellan svensk och svensk.
Skrivet av Svensk Fre 15 jan
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Man kan visst säga finne, som t.ex i "purfinne, det är finsktalande personer medan finlandssvenskar har svenska som modersmål. Finländare är alltså dessa två befolkningsgrupper tillsammans.
Skrivet av MT Berg Sön 17 jan
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer och röster
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.svt.se/tittarservice/tyck-till/dialog/1033150
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Så här säger Språkrådet i frågan:
"Alla invånare i Finland kan kallas finländare. Endast finskspråkiga finländare kallas finnar. Om man är svenskspråkig kan kallas man finlandssvensk.
Så fort språket är inblandat bör man skilja på finskt och finländsk på motsvarande sätt: finsk litteratur = finskspråkig litteratur och finländsk litteratur = litteratur skriven i Finland oavsett vilket språk som använts.I sammanhang där språket inte är inblandat spelar det mindre roll. Man kan säga både finsk och finländsk konst. Och det heter till exempel alltid Finska viken, Finska Utö."
[SR P1 Språket 2011-07-05]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=411&artikel=4587506
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se