thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2016

33 000 GRATIS MÅNADSKORT TILL ASYLSÖKANDE

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2016 23:58

 


Migrationsverket i samarbete med Kalmar Läns trafik har under 2015 delat ut inte mindre än 33 066 30-dagars resekort till de asylsökande i Kalmar län! Normalt skulle försäljningsintäkten varit ca 47,6 miljoner kronor men Migrationsverket har endast betalat ca 4,5 miljoner kronor till Kalmar Läns trafik enligt det avtal som upprättats. En subvention på ca 90 procent! En subvention som skattebetalarna i Kalmar län får stå för.


Kalmar läns landsting ser denna subvention som en viktig integrationsåtgärd enligt både landstingsråd och oppositionsråd.


       


Sannolikt har dessa gratis 30-dagars kort möjliggjort att stora mängder asylsökande kunde åka med KLT till Kalmar och Larmtorget på nyårsafton. Är det den typen av integrationsfrämjande subventioner skattebetalarna skall stå för i Kalmar län.


Enligt det befintliga avtalet betalar Migrationsverket 500 000 kronor/månad för dessa 30-dagarskort oavsett hur många som delas ut.


Jag undrar hur kvalificerade och smarta tjänstemännen och trafikdirektören Karl-Johan Bodell på Kalmar län trafik är när de kan skriva ett avtal om försäljning av 30-dagarskort utan att det är kopplat till antalet? Men som vanligt hålls dessa politiskt tillsatta chefstjänstemän om ryggen av de politiskt korrekta landstingspolitikerna. Precis på samma sätt som rikspolischefen hålls om ryggen av inrikesminister Anders Ygeman och statsminister Stefan Löfven.


Nu har dock administrationen med att dela ut 7 000 - 10 000 30-dagarskort blivit så betungande för Migrationsverkets personal att man istället delar ut gratis 90-dagars resekort med KLT till de asylsökande, för att minska arbetsbelastningen! Allt med Kalmar läns trafiks goda minne. Dessutom utan att skriva ett nytt avtal med KLT.

 

Vad har Kalmar läns landsting för anledning att subventionera asylsökandes resor inom länet med 42 miljoner kronor under 2015? Det enda parti som protesterat mot detta är Sverigedemokraterna.

 

Hur har då våra lokala tidningar rapporterat om detta? Uppriktigt sagt inte ett jäkla dugg! De vet att framförallt pensionärsorganisationer är i uppror över att asylsökande får dessa subventioner men pensionärerna får i princip ingenting av KLT och Kalmar läns landsting. Istället kunde vi för några veckor sedan läsa dessa rubriker i Barometern och Östra Småland när de skrev om det ökande resandet i länet. Notera den stora skillnaden mellan tidningarna.


Först den borgerliga Barometern.


 


Sedan Östra Smålands rubrik.


 Östra Småland anger redan i rubriken att det är asylsökande som är orsaken till den kraftiga ökningen av resande. Min egen reflektion är att det givetvis beror på att 33 066 styck 30-dagarskort delats ut gratis till asylsökande under 2015.


Barometern nämner inget om orsakerna i rubriken. Dessvärre nämner de inte ett enda ord i hela sin artikel om de riktiga orsakerna till en ökning av resandet med 65 procent på Stångådalsbanan. Den journalistik som bedrivs på Barometern är minst sagt bedrövlig. Det handlar inte det minsta om att ge läsaren en objektiv och faktaspäckad information. Det är bara för bedrövligt!


Hederlighet varar längst!


I samband med alla sexuella trakasserier på Larmtorget i Kalmar och det sätt som Barometern rapporterade om detta kände sig chefredaktören Anders Enström tvungen att skriva en egen artikel där jag hämtat följande citat.


"Det är möjligt att vi inledningsvis underskattade omfattningen av övergreppen, och att vi kunde ha agerat ännu snabbare för att hitta egna förstahandskällor. Men att vi medvetet skulle dölja sanningen och driva egen agenda – aldrig!"


Med 10 års erfarenhet som sd-politiker av journalisterna på Barometern är min bestämda uppfattning att tidningen har en agenda, inte bara på ledarsidan.


Ett slående exempel på detta är ovanstående rubriker och artiklar!
PS

Spyor i medvind, kan lukta riktigt illa, när vinden vänder!

Eller hur, rikspolischefen?Lars Berns senaste blogginlägg "Varbölderna har spruckit" är läsvärd.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 januari 2016 01:08

Det är som de som säger att flyktingarna räddar avfolkningsbygder. Det hade de gjort om de hade kommit och tillfört något genom att ha kapital eller starta verksamhet som inte konkurrerar ut en redan befintlig verksamhet.

Istället kommer den ökande konsumtionen från bidrag som alla vi skattebetalare får bistå med. Det hade varit mycket billigare, enklare och trevligare att ge bidrag direkt till handlare. Därutöver konkurrerar man ibland ut redan befintlig verksamhet med statliga subventioner för att sedan antingen höja till normala priser eller gå i konkurs.

De lokala politikerna låtsas som ingenting och spelar med i pyramidspelet. Eller så räknar de kallt med fortsatta bidrag och stödåtgärder som vi andra skall bekosta.

Intressant i den här frågan är hur mycket extra det ökande åkande belastar kollektivtrafiken? Inte bara i form av platsbrist men också slitage och allmän trivsel? Enda vinsten jag kan se framför mig är att de stackars busschaufförerna inte behöver hamna i bråk och argumentation hela tiden nu i alla fall?

Sen undrar cynikern i mig hur många borttappade eller stulna kort har ersatts?

 
Ingen bild

Observer

13 januari 2016 01:53

"En subvention på ca 90 procent! En subvention som skattebetalarna i Kalmar län får stå för.
Kalmar läns landsting ser denna subvention som en viktig integrationsåtgärd enligt både landstingsråd och oppositionsråd."

...I så fall borde det vara en anpassningsåtgärd för våra ungdomar & gamla att också erhålla busskort!

........Nä, Thoralf. Skriv upp de ansvarigas namn på en lapp i byrålådan så plockar vi fram den efter att SD fått makten i samhället -Då skall de åtalas!!!
Det är bara en tidsfråga.

 
Ingen bild

Observer

13 januari 2016 01:55

Håller med: Lars Berns blogg var idag läsvärd.

 
Ingen bild

Observer

13 januari 2016 02:17

När rättegångarna kommer mot de ansvariga, Bör de få svara för följande nyckelpunkter:

1. Den raserade ekonomin för Svensken.
2. Framkallande av fara för annan.
3. Allmänfarlig ödeläggelse.
4. Högförräderi.
5. Grovt bedrägeri.
6. Trolöshet mot huvudman.
7. Skyddande av brottsling.

Detta kommer sätta punkt för en bedrövlig tid i Svensk historia, nämligen det stora skojeriet & svindleriets tid där allehanda och ej behöriga eller kompetenta skojare tog plats på samhällets alla viktiga poster och som likt barn inte behövt ta ens ett uns av ansvar.

..Den tiden är snart förbi!

 
Ingen bild

Odalbonde

13 januari 2016 04:37

Oförskämt. Dra genast in på reskorten och spar skattebetalarnas pengar.

 
Ingen bild

Demokratur

13 januari 2016 06:41

Så står vi svenskar med dumstruten på huvudet. Vi betalar för våra månadskort medan välfärdsmigranterna får sina på vår bekostnad. Visst är svensken känd för sin dumhet och naivitet men ändå...
Kan PK-folket förklara/försvara denna uppenbara orättvisa och vad hände med "allas lika värde"?
Snart brister det och vi har inbördeskrig i Sverige.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2016 07:05

Detta om något borde få traktens pensionärsorganisationer att gå i taket. Men PRO står ju MAKTPARTIET (S) väldigt nära, så därifrån kommer garanterat ingen kritik..
Hur andra organisationer för utslitna pensionärer gör, kan man fundera över. Men pk gäller nog där också. Många röster för SD finns att hämta bland förb----de pensionärer..

 
Ingen bild

Bo

13 januari 2016 07:55

Jag skickade just ett mail Anders Enström på Barometern:
”Om jag bodde i Kalmar skulle jag spara 149 kr/månad genom att inte prenumerera på Barometern. När jag läser Thoralf´s blogg, får jag gratis tillgång till fakta som Barometern undanhåller. Jag gillar fakta!

Thoralf Alfsson

13 januari 2016 08:30

Du får gärna delge oss om du får ett svar

 
Stefan K

Stefan K

13 januari 2016 07:55

De ständiga frågorna.

Människor som ständigt möts av att allt är gratis, hur möter de verkligheten när (om) de plötsligt måste betala vad allt kostar, precis som övriga i samhället?

Hur länge accepterar ungdomar, pensionärer och andra med liten kassa, det att de måste betala för det de nyttjar, när människor från andra länder får samma sak gratis?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

KS

13 januari 2016 08:01

Idag kan jag gratulera dig Thoralf och ni andra Kalmarbor. Ni har blivit över 1000 fler i kommunen! På Östra Smålands bild på förstasidan visas ett glatt gäng etniska svenskar. Inte ett ord om vilka dessa nya bosättare är i verkligheten! Utan tvekan finns det naturligtvis inflyttare från andra delar av Sverige också. Men hur många?

Thoralf Alfsson

13 januari 2016 08:33

KS
Om ett antal veckor kommer även den statistiken från SCB och då kommer den på bloggen

 
Ingen bild

Gösta Svensson

13 januari 2016 09:03

Nu drar partiledardebatten igång. Lyssnar direkt. Löfwen börjar med att tala om våld och trakasserier mot kvinnor. Ännu så länge inte ett ord om vilka män det är som utlöst denna plötsliga debattlust gällande kvinnors rätt. Förvånad?

 
Ingen bild

Hacke

13 januari 2016 09:39

Diskrimeneringen och utsugningen av ursprungsbefolkningen eskalerar på allt fler områden. Detta, liksom alla andra negativa faktum av massinvällningen, undanhålls av traditionell media där enbart skönmålning av densamma existerar.
Jag ser fram emot den dagen då Thoralfs blogg och övrig alternativmedia har slagit ut sina falska sverigefientliga motspelare på informations-/kommunikationsområdet för gott.

 
Ingen bild

Niklas R

13 januari 2016 09:53

När jag läser sådant här så undrar jag, vad hände med allas lika värde som sjuklövern hela tiden babblar om?
Varför skulle utlänningar vara mera värda så de får gratis månadskort framför svenskar? Då skall ju alla i kommunen får gratis månadskort. Nu kanske någon smart person påpekar att det är minsann inte kommunen utan Migrationsverket som förhandlat med KLT och fått dessa priser.
Men det betyder ju bara att det är helt ok för en myndighet (läs kommun) att också förhandla till sig ett extremt fördelaktigt pris för sina invånare. Nu representerar ju Kalmar lite mer folk än Migrationsverket. Men jag skulle väl säga att ett rimligt pris enligt modell ovan för att ge alla i Kalmar ett månadskort skulle kosta kommunen 1 500 000 per månad, oavsett hur många kort som faktiskt delas ut. Detta i sin tur skulle innebära att många fler skulle åka kommunalt och det i sin tur skulle vara mer fördelaktigt för miljön. Och detta till den lilla kostnaden av endast 18 000 000 per år. För uppenbarligen så sliter ju inte passagerare på varken fordon eller inventarier, annars hade ju KLT aldrig gått med på att sälja månadskort så billigt som de gör till t.ex Migrationsverket, för att täcka upp dessa kostnader.

 
Ingen bild

Eric H

13 januari 2016 10:30

Ska fatta mig kort.
-43 miljoner ska kalmarborna tvingas betala?
Det sägs att Sverige är det enda landet i världen som frivilligt betalar för sin egen undergång.
Är nog sant.

 
Ingen bild

HM Gotland

13 januari 2016 11:21

En veritabel storm har brutit ut i Fårösund efter det att flyktingbarn begått övergrepp mot tjejer på fritidsgården och personal försökt mörka

https://www.facebook.com/groups/farosundstrakten/?fref=ts

 
Ingen bild

HM Gotland

13 januari 2016 11:24

Ni som kan arbeta journalistiskt med det i Fårösund. Ta screenshots på kommentarerna! Risken är att det kommer stängas ned.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 januari 2016 11:39

Nej Eric, det betalas inte något. Men det är missade intänkter i kombination med en ökad belastning och slitage på kollektivtrafiken.

Hade de istället betalat fullt pris eller kanske ett pris rabatterat med endas 10-20% så hade ökade resurser kunnat läggas på kollektivtrafiken och kanske även priset för alla hade kunnat sänkas något?

Thoralf Alfsson

13 januari 2016 11:48

Dessutom har man fått sätta in extra bussar och ibland till och med extra bussar för tåget, då tågen varit fullsatta! En extra kostnad!

Sedan vet vi också att framförallt många kvinnor har valt andra resesätt än KLT då de känner sig otrygga på tåg och bussar. Det förekommer också obekräftade uppgifter ofredande på bussar. Ett intäktsbortfall för KLT.

 
Ingen bild

Eric H

13 januari 2016 12:12

->Nemo saltat sobrius
Är väl förtrogen med skilnaden mellan "kostnader" och "intäktsbortfall", uttryckte mig nog lite slarvigt där.
Likväl, lokaltrafiken i Kalmar, kommer att få tillgång till mindre pengar, ca 40 miljoner, en skillnad som sannolikt kommer att tas in från kommuninnevånarna på ett eller annat sätt.

 
Ingen bild

hm gOTLAND

13 januari 2016 12:45

Ser nu att en gotländsk poliskommisarie gått in på den här Fårösundsidan jag länkat till tidigare och lagt in en artikel under rubriken: Integrera er eller stick!

Det blåser nya vindar! Tack till så många men bland dem Thoralf Alfsson och Chang Frick!

 
Ingen bild

Micke

13 januari 2016 13:04

Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna.... KLT har sedan årskiftet infört en kortavgift för köp ombord på bussar och tåg med 10 kronor, detta blir alltså ett påslag på nästan 40% i kortavgift för en resa inom Kalmar - detta strider dessutom mot Betaltjänstlagen (2010:751) 5kap. §1, som förbjuder kortavgifter i Sverige (och de undantag som medges ska vara i proportion till de faktiska kostnaderna för korthanteringen)....

 
Ingen bild

Kalle

13 januari 2016 13:09

I många år så har det påtalats från våra skolungdomar att de inte kan åka nattbuss på sina kort eftersom det är natttaxa. Nu av en ren "slump" så har KLT beslutat sig för att slopa nattaxa! Kan det vara så att det slopades just för att asylsökande ska kunna åka? Det stämmer väldigt bra i tiden att det slopades just nu. För det har varit helt omöjligt att ta bort nattaxa tidigare.

Thoralf Alfsson

13 januari 2016 13:44

Nr togs nattaxan bort?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

13 januari 2016 13:24

24Kalmar är gratis, samt skåpar ut retrokommunisterna på Barometern/Östran.
Stöd kvinnorna i Kalmar säg upp din prenumeration av Östran/Barometern omgående

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 januari 2016 15:18

Eric, ingen fara. Men med tanke på hur våra meningsmotståndare nagelfar allting är det bäst att få allt rätt från början. Annars slår dig ifrån sig hela konceptet pga en liten petitess.

Thoralf, jag är inte förvånad över de extra kostnader eller försämrad trivsel du nämner. Men som utsocknes hade jag inte direkta belägg själv annat en erfarenheter från Stockholms kollektivtrafik.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 januari 2016 16:23

Med tanke på alla dessa "baaaarn",s aktiviteter som nu nått allmänheten, saknar jag en fråga i media. De bor vad jag vet på boenden med dygnet-runt betjäning. Men hur i "hela friden" kan de då drälla runt och ofreda unga kvinnor på nätterna?
Vad gör avlönad personal när "barnen" roar sig på stan..????
Och när är det egentligen läggdags för "barnen"..??????

 
Ingen bild

Ludvig

13 januari 2016 16:34

Vilket hån mot fattiga svenskar detta med gratis bussbiljetter till asylsökande är.

 
Ingen bild

Lott

13 januari 2016 17:02

Jag måste säga att jag inte förstår feminister och kvinnliga godhetsapostlar som hyllar invandringen från dysfunktionella länder. Hur resonerar man egentligen? Man påstår att sextrakasserier har funnits i alla tider och att detta måste åtgärdas. Samtidigt är man överförtjust över och förvarar med näbbar och klor importen av individer som i sin kultur och sin sk religion finner stöd för att de har rätt att våldta varje kvinna som inte klär sig enligt deras tro eftersom vi då är att jämställas med horor som man får göra vad man vill med. Vad gnäller ni då för? Eller gäller er avsky som vanligt endast den vite västerländske mannen? Gudrun Schyman sa i telefonintervjun att olika länder har kommit olika långt när det gäller jämställdhet. Jo tack. islam är fortfarande och för evigt fast i 600-talet. De som inbillar sig att de skulle gå att reformera eller modernisera islam är samma tokstollar som hyllade den arabiska våren. De fattar inte att islam är deras Guds ord som varken kan eller någonsin får ändras.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

13 januari 2016 17:12

Kommunals värdegrund gör det nu klart varför sympatisörer med SD utesluts.

 
Ingen bild

Tony

13 januari 2016 17:14

Så var det dax igen, fackförbundet kommunal och dess
höjdare sätter sprätt på sina lågbetalda medlemmars
avgifter till förbundet, man har förutom att betala
astronomiska summor till Sossarna, arrangerat kurser
för medlemmarna för att dom ska ha förstånd att rösta
på rätt parti, och nu köpt lyxkrogar för medlemmarnas
pengar.
Kommunalare, gå ur facket, ni ser ju hur dom föraktar
er med sitt beteende, och när ni ändå är förbannade,
passa på att säg upp prenumerationen på er tidning,
dom jobbar inte heller för era intressen

 
Ingen bild

Fredde

13 januari 2016 18:05

Thoralf: "Vi tar också bort vår nattaxa. Det innebär att du som reser med våra nattbussar under fredagar, lördagar och söndagar inte längre behöver betala ett högre pris än övrig tid på dygnet.
http://www.klt.se/Om-oss/Nyheter/Prisforandring-1-januari-2016/

Dessutom: våra stackars pensionärer som redan har det tufft ekonomiskt får betala sina resor själva, och tvingas stå då alla stittplatser är upptagna. Hur rätt är det?

Thoralf Alfsson

13 januari 2016 18:19

Jag åker i stort sett aldrig och definitivt inte på natten buss i Kalmar. Jag cyklar. Därför min fråga.

 
Ingen bild

Zetor

13 januari 2016 19:06

Jorå, i det lilla samhället Fågelfors finns ännu så länge en Tempobutik som drivs av en vietnamesisk familj , omtyckta , dom drabbas troligen hårt av detta med gratis busskort för asylsökande eftersom det finns 41 familjer med utländska namn som troligen passar på att handla på större orter när dom ändå inte har arbete så kan dom ju lägga dagen exvis på en inköpsresa till Kalmar eller O-hamn . Har faktiskt varit och handlat i denna affär ett antal ggr och ägarna är mjuka och trevliga !

 
Ingen bild

Gute

13 januari 2016 19:08

Fårösund Gotland 2016-01-13

Ungdomar sexuellt ofredade på fritidsgård

FACEBOOKSTORM Under onsdagen lämnades en anmälan om sexuellt ofredande in till polisen. "Vi vill få in vittnesiakttagelser".

På tisdagkvällen blev flera ungdomar blev sexuellt ofredade på ungdomsgården i Fårösund. Händelsen har blivit mycket omskriven i sociala medier, och på Facebooksidan Fårösundstrakten är stämningen hätsk.

Uppgifterna nådde Region Gotland tidigt på onsdagsmorgonen och man gjorde omedelbart en polisanmälan.

Stationsbefälet Michael Lindquist bekräftar att en anmälan om sexuellt ofredande kommit in och att polisen arbetar med ärendet.

– Vi jobbar brett med ärendet. Vi är måna om att få in så många vittnesuppgifter som möjligt. Men vi har gott hopp om att lösa det här utredningsmässigt, säger han till Helagotland.se.

Polisen säger att flera ensamkommande barn var på plats på fritidsgården. Men Michael Lindquist säger att utredningen får visa vilken roll de haft.

– Vilken roll de ha har haft lämnar vi därhän tills vi vet vad som inträffat. Vi får se om det blir som målsäganden, vittnen eller misstänkta, säger han.

Han menar att det är viktigt att allmänheten lämnar tips till polisen, hellre än att skriva om händelsen i sociala medier.

– Det är bättre att man lämnar viktig information till oss och inte haussar upp stämningen i sociala medier, säger Michael Lindquist.

Han hoppas också att allmänheten tar ett större ansvar för att i stället helt lägga över ansvaret på myndigheterna.

– Det är viktigt att man tar ett helhetsgrepp från samhällets sida och från vuxenvärlden. Under en tid kan det vara bra att finnas på plats vid ungdomsgårdar och andra sammanhang där ungdomar vistas eftersom det är lite oroligt. Jag tycker man ska vara mer nyfiken och engagera sig i sina ungdomar, säger han.

Anders Holstensson, enhetschef ungdomsavdelningen vid kultur- och fritidsförvaltningen, säger att Region Gotland arbetar med ärendet.

– Vi har upprättat en anmälan utifrån vad vi hört. Det är ungdomar som ska ha blivit utsatta av andra ungdomar. Vi har varit i kontakt med föräldrar och kommer prata med ungdomarna, säger han.

Har du något mer att säga om ärendet?

– Polisen får utreda detta. På samma sätt som jag inte går in på vilka som blivit utsatta, så går jag inte in på vilka som ryktats utfört det. Vi måste behandla alla övergrepp likadant oavsett vem som är skyldig, alla övergrepp är lika allvarliga, säger Anders Holstensson.

Har du uppgifter om händelsen? Kontakta polisen på 114 14.

http://helagotland.se/blaljus/ungdomar-sexuellt-ofredade-pa-fritidsgard-12444947.aspx

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN. Oberoende samhällsdebattör

13 januari 2016 19:19

Det Thoralf tar upp i detta inlägg tror jag långt ifrån är något unikt för Kalmar läns landsting.Gratiskort till asylsökande verkar vara en ganska utbredd företeelse i vårt land. Undertecknad har under drygt en månads tid begagnat mig av tåg och bussar för transporter inom Sverige.Därför att jag ser det inte som något nöje att köra bil i halka och mörker. Under dessa mina kollektiva resor har jag gjort ett antal observationer. När asylanter inte har giltiga färdbevis utan i stället väljer att visa upp diverse kvitton har jag fått känslan av att exempelvis bussförare oftast väljer den enklaste vägen. De presumtiva passagerarna får ändå åka med.För att undvika ordväxling och bråk. Förekommer ofta. Vid en tågresa som jag företog i tågets förstaklass från Stockholm härom veckan kom det en asylant upp och satte sig. Eventuell biljett eller färdbevis viserades aldrig av konduktören. När undertecknad stillsamt påpekade detta för järnvägstjänstemannen blev svaret att [... han har suttit där hela tiden...]När jag påtalade detta för befattningshavaren att så inte var fallet, och att en visering borde ske, fick man till svar ett hånleende.
På något sätt får man intrycket av att anställda inom kollektivtrafiken på något sätt inte vågar eller vill utföra sitt jobb till punkt och pricka. Speciellt känsligt verkar det vara när det gäller personer som flyttat hit från utlandet. Man är helt enkelt rädda (tror jag) för att hamna i så kallat "ogjort väder" och få alla de kända tillmälena kastade efter sig såsom "rasist" med mera.Samt få tidningsdrevet efter sig. Exempel på detta går att rada upp.
Men när det gäller oss etniska svenskar.Då lämnas ingen som helst pardon. Betala eller försvinn gäller där.
Samhället och tilliten håller enligt min mening på att krackelera totalt nu. Och jag börjar faktiskt bli vansinnigt trött på det som pågår.Säg.Vart skall detta ta vägen ?

 
Ingen bild

World Traveller

13 januari 2016 19:56

Ja du Owe, exakt detsamma har jag sett många gånger. Vart ska allt detta ta vägen? Vi vet i alla fall att vår egen regering, media och poliskår inte vill oss väl. Det har de nu med råge bevisat. Enstaka poliser försöker väl fortfarande göra sitt jobb men motarbetas kraftigt av de syltryggade, svenskhatande kollegorna.

 
Ingen bild

Lotta

13 januari 2016 20:42

Under dagens partiledardebatt pratade Anna Kinberg Batra om grundskolebehörighet. Varför behöver man grundskolebehörighet när man är akademiker för det är ju bara högutbildade som kommer hit, eller?

 
Ingen bild

Demokratur

13 januari 2016 21:06

@Owe
Man ska givetvis flyga istället. Mycket och ofta.

 
Ingen bild

Lotta

13 januari 2016 21:10

Kan ingen fråga 7-klövernpolitikerna om de med dagens "stränga" asylregler skickar ca 9000 asylsökande i döden eller krigets helvete? Så har det ju låtit när SD förespråkat en mer restriktiv invandringspolitik.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN.Oberoende samhällsdebattör

13 januari 2016 21:11

Svar till sign. "World Traveller"
Jag delar din uppfattning och är liksom dig djupt bekymrad över vad som pågår i vårt gamla fädernesland. Vi har exempelvis tjänstemän inom kollektivtrafiken som inte vågar utföra sitt jobb enligt givna instruktioner.Därför att de är rädda för att den så kallade "rasiststämpeln" skall komma flygande .Och att dessutom riskera att få mediadrevet efter sig med likartade beskyllningar.
Vi har en poliskår som på order från "högsta ort" inte tillåts att rapportera för dem som finansierar verksamheten (skattebetalarna) hur det egentligen ligger till. Polisen jagas av den vänster(PK-pressen) som nu lyckats infiltrera media. Se skandalen om det så kallade REVA registret som utgjorde ett stöd för polisens brottsförebyggande arbete i Malmöområdet. Ett arbetsredskap. Helt enkelt. Friserade sanningar,vinklingar och all denna förljugenhet får i alla fall mig att må illa som en vän av sans,vett,och ärlighet. Jag känner inte längre igen mig i mitt gamla hemland. Och har aldrig heller tiggt om att det skulle bli så här. Det börjar räcka nu. I alla fall för mig. Jag vill inte vara med om detta längre.
Vi kan inte sitta här och ventilera våra åsikter. Något måste hända nu. Innan allt är hopplöst försent.Thoralfs flygblad tror jag är en bra början i den riktningen. En start för en motreaktion som måste komma. Funderar på att beställa hem några hundra för utdelning i mitt landsbygdsområde.

 
Ingen bild

Lena

13 januari 2016 23:28

@ Owe F Lidgren
Jag åker också buss ofta och har noterat att visa utlänningar bara har en liten papperslapp, typ ett kvitto, som de visar upp för chauffören, och så är allt grönt. Att DE skulle behöva betala också, det är förstårs uteslutet, trots att de sitter med de dyraste versionerna av Ipad, en del stora som en halv padda. förstår inte hur genom korrumperat samhället är.

Så din slutsats är helt riktig; "jag vill inte vara med om detta längre. Vi kan inte sitta här och ventilera våra åsikter . Något måste hända nu".
Du kan inte ha mer rätt, jag känner likadant.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 januari 2016 05:23

Lilla Högsby kommun har i dagarna blivit påtvingade 8 st ensamkommande"barn" , vart har kommunernas självbestämmanderätt tagit vägen och där till inför tjänstemannaansvaret igen !

 
Ingen bild

Demokratur

14 januari 2016 09:20

Håller med "Owe".
Nu krävs handling.
En sak man kan göra är att bli medlem i SD och arbeta aktivt i föreningen.
Samt kandidera i nästa val.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se