thoralf

Direktlänk till inlägg 10 januari 2016

VARFÖR RÄDS MEDIA VERKLIGHETEN

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2016 23:12

Jag räds i varje fall inte verkligheten. Blev tillfrågad om att ställa upp för en intervju för RLM. Det är ju trevligt att någon visar intresse i varje fall. Har väntat många år på att vår partitidning skulle visa något intresse men det tycks aldrig hända.
När man betraktar hur media och t.ex Barometern i Kalmar praktiserar de pressetiska reglerna har man väldigt svårt att förstå logiken.


”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

 

När blir nationalitet missaktande? Om man skall tolka medierna efter hur de själva tolkar de pressetiska reglerna är etnicitet i huvudsak missaktande för misstänkta och/eller dömda brottslingar.


När någon gjort något bra är däremot etnicitet väldigt viktig, om den inte är en svensk förstås. Oavsett om etnicitet är relevant i sammanhanget. I veckan har vi fått flera exempel på detta i Barometern. Den

enda förklaring jag har är att vissa journalister har en egen agenda. De följer då bara de pressetiska reglerna när det passar deras agenda!


Alice Teodorescu ställde i en ledare i GP frågan Varför räds media verkligheten”. Eftersom Alice Teodorescu jobbar inom media så borde hon behöva ställa frågan.


”Faktum är att det är ovanligt att etnicitet alls anges vilket många medier nu gjort avsteg ifrån ifråga om händelserna i Köln. Att det förhåller sig såhär beror på att de etablerade medierna har att förhålla sig till de pressetiska reglerna av vilka följer att etnicitet inte ska framhävas om det saknar betydelse. Samtidigt är bara förekomsten av en anklagelse om mörkning bör få oss verksamma inom ”gammelmedia” att fundera. För vad händer med ett samhälle där en sådan föreställning sätter sig som sanning, även om så bara hos en liten grupp?”

 

Dick Erixon är också inne på delvis samma spår när han kritiserar både journalister och politiker för att inte hålla sig till sanningen. ”Medierna ljuger, nu kommer revolten


”Sverigedemokraterna är de enda som tagit människors oro på allvar och som inte gjort tvära kast i centrala politiska frågor. Kan de växa ännu mer och bli den aktör som utmanar den svenska “maoismen” i medier, myndigheter och universitet? Eller kan något etablerat parti vakna och ta ledningen i en politisk kamp för att krossa vänsterns orättfärdiga dominans av det offentliga rummet och politiken?”

”Revolten mot vänsterextremismens hegemoni har bara börjat. Frågan är vilka som kommer att leda den, nytänkande borgerliga partier eller Sverigedemokraterna ensamt?”

 

Thomas Mattsson på Expressen är också ute och försvarar sina kollegor på sin blogg. Jag kan bara berätta för herr Mattsson att det var nyhetssajten 24Kalmar som var först ut med uppgifterna om tafsande män på Larmtorget i Kalmar. Om den sajten inte funnits är jag osäker på om Barometern överhuvudtaget skrivit om detta. Nu kunde inte Barometernmörka det.


Thomas Mattsson försvar av DN är minst sagt tafflig. Har Mattsson inte hört hört talas om grävande journalistik? DN fick ett tips och information men man valde att lägga locket på. Mattsson har till och med mage att skylla det på ”rättsvårdande myndigheter”. Vilket stolpskott!


Vi skall vara väldigt tacksamma för det avslöjande som Nyheter Idag gjort om hur DN mörkat uppgifter. Chang Frick är en hjälte. Jag hoppas att chefredaktör Peter Wolodarski och polischef Dan Eliasson får lämna sina arbeten. Artikeln i DN är minst sagt obehaglig och upprörande men samtidigt är det ett sätt att lägga skulden på polisen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/overgreppen-pa-festivalen-i-stockholm-rapporterades-aldrig-vidare/


Var det meriter som detta som gjorde att Dan Eliasson blev rikspolischef?

 Jag vill samtidigt passa på att påminna om vad Angela Merkel sa för någon dag sedan angående händelserna i Köln. Fundera på sista meningen några gånger! "Utan hänsyn till deras härkomst eller bakgrund"


”Förbundskanslern uttryckte sin indignation över de här vidriga övergreppen och sexuella attackerna. Alla medel måste sättas in för att identifiera de skyldiga så snabbt och så fullständigt som möjligt och straffa dem utan hänsyn till deras härkomst eller deras bakgrund”, skriver Der SpiegelPS

Idag måndag börjar vi med öppet hus för medlemmar och sympatisörer i partilokalen mellan 15:00 till 20:00


Efter önskemål i kommentarerna lägger jag upp uppgifterna om mitt infoblad igen.


Priserna för infobladet är som tidigare och enligt nedan. Det innebär att priset är lägre än vad det kostar att ta fram bladen och kostnaden för att skicka ut dem.


Nya ”prislistan”.

10st  0 kronor

25st  0 kronor

125st  25 kronor

250st  50 kronor

500st  100 kronor


Den som vill ha mer än 500st infoblad får mejla mig för mer information om kostnaden.


Skicka mig ett mejl med adress och antal infoblad som önskas. Vill du stödja eller beställa 125st eller fler infoblad kan du antingen använd Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på följande konto.


Konto

Thoralf Alfsson

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

10 januari 2016 23:44

Citerar en kommentar på Facebook. "Hade det inte varit för Fricks så hade inte DN haft ett krismöte i 6 timmar och detta hade aldrig, aldrig någonsin kommit fram".
Kan det vara så? Hur går det då imorgon eftersom det lär ska komma fler avslöjanden.. ;-)
Och så ska Dan "spyan" Eliasson utreda detta. Jo, tack...

 
Ingen bild

Jan Eriksson

11 januari 2016 01:13

DN lanserar nu benämningen "unga män utan föräldrar". Det är sant. Kommer i tryck i morgon. Ska de överge "ensamkommande flyktingbarn" nu?

Svårt som fan det där med "konsekvensneutralitet".

 
Ingen bild

Cavatus

11 januari 2016 01:17

Det dröjer nog inte länge förrän Frick får dödshot från vänsterkanten.

Vill ge dig stärkande beröm också, Thoralf, för ditt idoga arbete. Du är en sann hjälte. Kommer även att kryssa dig framgent på valblanketten. Bara så du vet!

 
Ingen bild

World Traveller

11 januari 2016 03:15

Jag väntar fortfarande på kommentarer från våra sedvanliga meningsmotståndare om dessa samordnade attacker mot europeiska kvinnor. Mats ateist, Elisabeth, Johan, Ahonen och övriga, nu har vi SD-supportrar återigen fått rätt i våra farhågor. Vad har ni att säga?

 
Ingen bild

Humor-Redaktionsmöte på DN

11 januari 2016 03:37

Publicerades den 10 jan. 2016

I spåren av nyårs-snuskandet i Köln och sommarens undansopade konsert-snusk i Stockholm har DN-redaktionen fått något att krishantera...
https://www.youtube.com/watch?v=DJ6oHrBoW-A

 
Ingen bild

Bra jobbat

11 januari 2016 04:42

Du Thoralf subventionerar info-bladen rejält och det är bra.
Men det framkom inte om det var med egna medel eller insamlade sådana.

Trevlig och informativ intervju du deltog i.
Mvh

Thoralf Alfsson

11 januari 2016 09:02

Än så länge i huvudsak egna medel

 
Ingen bild

Demokratur

11 januari 2016 06:51

Rikspolischefen, SD-hataren Dan Eliasson ska sparkas. Idag. Punkt.

 
Ingen bild

Fredde

11 januari 2016 06:59

"DN:s granskning visar att interna larmrapporter har tystats ned"
det är ju så man mår illa, det var just DN själva som valde att tysta ner vad som hände!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

11 januari 2016 07:53

"Ensamkommande flyktingbarn" är Goda människor och nyanlända svenskar.

Beter de sig illa blir de
"..gärningsmännen (är) ofta unga utländska män som kommit till landet utan föräldrar" Är de ändå nyanlända svenskar? Svårt att veta.

 
Ingen bild

joffe

11 januari 2016 07:54

Bördig från Småland, med tre decennier boende utomlands, alltid politiskt intresserad, känner jag mig idag väldigt stolt. Detta över att komma från den del av världen som sett många strävsamma klyftiga människor komma från och agera berömvärt. Thoralf Alfsson är en av dem.

Jag har följt hans blogg i flera år. Thoralf är en personlighet jag i hög grad beundrat och beeundrar väldigt mycket. Han tillhör den småländska människokategori som ärligt kämpar en svår kamp för att nå fram och delge det djupt indoktrinerade svenska folket sanningar med väl underbyggda fakta . Detta framgick mycket tydligt i den formidabla kvalitativa radiointervjun som RLM gjort.

Nu fick vi höra hur en SD-politiker kollat staten åt folket, som varje journalist borde ha gjort men undflyr. Thoralf har tappert genom åren mött en okunnig mobbs vapenskrammel. I långa loppet finns ett ordstäv som gäller Thoralf och SD, som borde utnyttja Thoralfs kapacitet i Riksdagen

”Ärlighet varar längst” Partiet vore väl värt egen majoritet i valet 2018. Det är absolut ingen omöjlighet...

 
Ingen bild

hummelstadskarin

11 januari 2016 07:56

Bra inslag på RLM. På tiden att fler får höra om Dina insatser! Fortsätt!

 
Ingen bild

Stefan

11 januari 2016 08:49

Att massmedia har en politisk agenda har länge stått klart. När det gäller privatägd media har jag inga större invändningar mot det, möjligtvis att de kunde vara tydligare med att de är privatägna och vem som äger så att folk vet vem som är avsändare.

För public service är det förstås mycket illa att de inte är neutrala och oberoende men föga förvånande med tanke på medarbetarnas politiska sympatier som framkommit i div. undersökningar.

Att polisen skulle ta politiska hänsyn låter ju helt horribelt men med tanke på att Dan "Kräks" Eliasson är högsta hönset är det kanske inte så konstigt...

Jag hörde också om Margot Wallströms senaste utspel om en ny värnplikt med även en civil del för att bl.a "hjälpa Migrationsverket" och "välkomna nyanlända". Jag är för en allmän militär värnplikt men först måste vi ha en försvarsmakt att bemanna. Däremot så betackar jag mig för att bli utkommenderad att välkomna våra ockupanter, det strider ju mot hela tanken med ett försvar...

Jag tror också att det med nuvarande befolkningssammansättning är omöjligt med en allmän värnplikt. Samhället kan ju inte utbilda och beväpna människor som har sina sympatier på annat håll och som är beredda att strida för islam med t.ex IS...

 
Ingen bild

Pepparholm

11 januari 2016 08:57

Nog borde media klara av självsanering. Att driva huvuddelen av folket till sådan ilska så att det krävs lagstiftning som i Polen är i så fall självförvållat.

 
Ingen bild

Tony

11 januari 2016 08:59

Luspudlarna inom Media försvarar varann, och lägger
skulden på andra, universalsnillet Oisin Cantwell
skyller mörkningen av den stora tafsar historien på
Polisen som ska ha mörkat för att det inte skulle
gynna SD? När det kom fram vem som utfört dåden, och
inte en stavelse att det fega DN visste om historien
långt innan alla andra, men tappade intresset när man
fick klart för sig vem som utfört snaskigheterna.
Vilka oerhört låga individer Svenska journalister är,
Visserligen sitter det en Pellejöns i högsta
Polisledningen som man kan förvänta sig det mesta av,
men att frita kolleger i sin egen branch
som mycket väl visste om historien, men mörkar när dåden
utförts av fel figurer som alltid ska skyddas tydligen!

 
Ingen bild

Ett nytt insamlingsupprop behövs!

11 januari 2016 09:11

"Du Thoralf subventionerar info-bladen rejält och det är bra.
Men det framkom inte om det var med egna medel eller insamlade sådana."

"Thoralf Alfsson

Måndag 11 jan 09:02
Än så länge i huvudsak egna medel"
-----------------------------------------------------------
Som sagt lägg upp donationslänk igen så att vi kan lägga en liten slant i hatten igen.
Mvh

Thoralf Alfsson

11 januari 2016 09:41

Jag är väldigt tacksam över att så många vill sprida dessa infoblad och därmed också vetskapen om min blogg. Det betalar jag gärna för!

 
Ingen bild

HM Gotland

11 januari 2016 09:12

Chang Frick är en hjälte och det är du också Thoralf Alfsson.

I går var det en bekant kvinna som hotade att säga upp bekantskapen med mig 2010 för att jag var SD som frågade mig hur man skulle sätta in pengar till Nyheteridag för det de och Chang Frick gör är så bra.

 
Ingen bild

Nils Dacke

11 januari 2016 09:17

Man tar för sig pannan när man se DN och polisens agerande att inte publicerar eller informera bara för att det i förlängningen kunde stärka SD. När man till detta lägger propagandaministeriet (SR/SVT) omskrivningar för att dölja vad som hänt blir man man mörkrädd. Vad finns det mer som inte offentligörs. Sverige behöver glasnost och perestrojka enligt Gorbatchov modell från senare delen av 80-talet. RPS Dan Eliasson och DN Peter Wolodarski bör omgående sparkas eller avgå.

 
Ingen bild

Ibbe

11 januari 2016 09:23

Dan Eliassons uttalande och Stockholmspolisens dito om SD ger mkt dåliga vibbar. Fräscha totalitära inslag i den svenska demokratierna.

 
Ingen bild

Hacke

11 januari 2016 09:48

Mycket bra och intressant intervju på RLM.
Tillbaka till en av de större skandalerna i närtid i vårt stackars sargade land. Inte en stavelse i SVT;:s nyhetsflöde nu på morgonen. Däremot tog statsradions Ekot upp det som förstanyhet. Men först alldeles i sluttampen på inslaget nämndes pudelns kärna, om polischef Ågrens medgivande att fakta kunde gynna Sverigedemokraterna. TV4 tog upp det med fokus på polisens agerande men inget i sak nämndes om den politiska agendan och naturligtvis fick ingen Sverigedemokrat komma till tals utan istället liberalernas Hadad!
Jag förväntar mig att sd agerar skarpt på riksdagsnivå kring denna pesthärd på högsta nivå och då heller inte glömmer medias inblandning där man nu kollegialt gör allt för att dölja den fullständiga bilden av ett samhällsdemokratiskt haveri av värsta slag.
Slutligen stort tack till vår välsignade alternativmedia. Utan den hade detta aldrig kommit i dagen. Den skrämmande följdfrågan blir naturligtvis; hur mycket sker i det fördolda i detta land som begåvats med den s k fria världens sämsta media.

 
Ingen bild

Gute

11 januari 2016 09:49

Tidernas skandal är nu i sin början att avslöjas, media har nu ingen återvändo och hela Sverige väntar på resultatet!

Här har vi alltså chefer inom polisen som helt öppet erkänner att de inte gör sitt arbete p.g.a politiska skäl.
- Helt ofattbart att det kan ske i Sverige!

Nu är det bara frågan hur många ansvariga inom polismyndigheten som måste avgå.
Förtroendet för polisen är hursomhelst skadat för väldigt lång tid framöver.

Kan erkänna att jag vet att läget är väldigt illa i Sverige inom vissa områden, men att det skulle vara på den här nivån lär göra många bedrövade och oroliga!

 
Ingen bild

Christer

11 januari 2016 10:12

Nu kommer dom! Nu står dom på rad o beklagar bristen på öppenhet i debatten inför invandringen och den svenska kollapsen i mottagandet. Sist i raden är Jasenko Selimovic (L)som i DN (på nätet) idag beskriver hur korthuset med en invandring utan tak föll ihop. Att tiga om ekonomi, brister i integration mm för att inte ge näring åt SD är genomgående tema hos alla. Den enda som med bibehållen auktoritet i MSM försökte lyfta frågan var Mats Knutsson som i Agenda frågade "hur mycket invandring tål Sverige?". När man täppt till truten på honom, så fanns det ingen som vågade öppna käften längre. Arnstad, Anders Lindberg m.fl gav sig genast ut med brunpenseln, och ströp varje möjlighet till fortsatt debatt. Och resultatet ser vi varje dag, en skrämd journalistkår, politiker som sitter still i båten och en polisledning som hellre tiger än oroar.
De senaste dagarnas skriverier om unga tafsande afghanska män är välbehövlig, men samtidigt skrämmande på många sätt. Hur tror våra makthavare att man skall kunna "informera" bort problemet? Att tala om respekt för det kvinnliga könet, om allas lika värde, om moral, om lagar, om lämpligt uppförande, om koder i det gemensamma umgänget är helt kontraproduktivt bland dessa (i huvudsak) analfabeter. Särskilt om dom har en muslimsk bakgrund.
Att saken är uppe på bordet är bra, men det skrämmer när man hör att Varg Gyllander och Dan Eliasson kommer att "utreda" om hur det kunde gå så här. Man vill kräkas!

 
Ingen bild

World Traveller

11 januari 2016 10:24

I ett hederligt land hade landets alla polischefer, samtliga inom media, television och radio, samtliga domare och alla advokater och politiker som är inblandade i migrationsärenden och/eller flyktingindustrin blivit föremål för en brottsundersökning och åtalats. Min åsikt är att detta måste ske om svenska folket ska få tillbaka respekten för våra myndigheter och för Sverige som rättssamhälle.

Till alla som är anti-SD och läser här - håller ni med mig eller inte?

Om inte, kan ni förklara er ståndpunkt så att dessa viktiga frågor kan diskuteras på ett civiliserat sätt?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 januari 2016 10:30

Återigen, detta hände både 2014 och 2015. Har ingen koll på vilken dag i valrörelsen 2014 som Reinfeldt höll sitt "öppna era hjärtan"-tal, men det kan ha varit samma dag... "Sära era ben" hade kanske varit mera rätt, med tanke på de utsatta flickornas hemska situation. Vidrigt..!

Och hur kan DN,s anställda inte fatta att detta till slut kommer ut på nätet? Poliser, flickorna själva, föräldrar, syskon, kompisar och andra vittnen är givetvis förb----de och reagerar.

Men jag blir trots Hanna Kjölers veka undanglidanden förbannad på de som skriver hot och grova sexuella saker mot henne på nätet.
Man gör inte så. Sexuella trakasserier sköter bevisligen "nysvenska" män på med så det räcker och blir över..

 
Ingen bild

Tomas

11 januari 2016 10:39

Det måste vara något av ett rekord på hur snabbt folk i Sverige har vänt ryggen från verdertagen media till alternativa internet-tidningar. Detta kan bara förklaras med den verklighetsfrånvända nyhetsrapporteringen som den verdertagna median har.
Jag, som har lämnat landet på 80-talet, har ingen behållning av den verdertagna svenska median och hämtar min information i den alternativa median. Jag läser också dagligen olika europeiska tidningar från olika delar av kontinenten och behöver inte denna John Blunds DDR propaganda som man håller på med i Sverige.

 
Ingen bild

J B Doe

11 januari 2016 11:02

Apropå Wallströms hugskott om civil värnplikt:
Att intskränka befolkningens frihet är ett stort ingrepp som bara ska tillåtas för enormt viktiga ändamål. T ex at skydda landet mot invasion.
Men att staten skaffar gratis arbetskraft för diverse mer eller mindre behjärtansvärda ändamål får aldrig accepteras.
Idén tillämpades av de tyska nazisterna redan 1935. Man kallade det Reichsarbeitsdienst. Det var fel då och det är precis lika fel nu.

 
Ingen bild

Malin R

11 januari 2016 11:14

Reträtten från mörkläggning är nu i full gång. Alla skyller på alla för att rädda skinnet. Är det inte dags med ett ordentligt reningsbad en gång för alla?

 
Ingen bild

Pensionisten

11 januari 2016 11:59

http://avpixlat.info/2016/01/11/kent-ekeroth-jo-anmaler-rikspolischefen/
Bra "pratstund" med dej Thoralf!

 
Gösta Svensson

Gösta Svensson

11 januari 2016 13:43

På P1-nyheterna idag har jag flera gånger fått höra hur en tes om att polisen mörkade övergreppen på festivalen We Are Stockholm eftersom sanningen skulle kunna gynna SD.

Har ni någon annan gång hört att någon myndighet sagt något liknande gällande ett annat parti?

Tänk er att någon på Naturvårdsverket skulle mörka miljöproblem eftersom det "skulle kunna gynna MP". Skulle det hända? Knappast.

Alltså kan vi konstatera att även om vi på det hela taget kan kalla sverige för en demokrati, så är vi förmodligen på väg bort från att vara en välfungerande sådan.

http://Gösta Svensson

 
Ingen bild

Jan

11 januari 2016 14:01

Sydsvenskan rapporterar om polispatruller som ingripit när gäng med unga män, identifierade utifrån utseendet som Afghaner, omringat ensamma berusade kvinnor under nyårsnatten.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

11 januari 2016 14:46

Som förälder till en dotter blir jag både förtvivlad och förbannad över utvecklingen. Ska vi behöva övervaka våra döttrar på samma sätt som man gör i förövarnas hemländer i framtiden?

Som ytterligare salt i såren hör man på nyheterna idag om att Eriksdalsbadet i Stockholm nu inför könsseparerade bubbelpooler pga sextrakasserier. Jag vågar sätta em ganska stor peng på att även detta är ett importerat problem. Har inte undersökt vidare i alternativmedia ännu. Kanske någon här spm vet?

 
Ingen bild

GB

11 januari 2016 15:09

De som nästan alltid förmedlar och kommenterar händelser i media är inte poliser utan civila personer som är uppfostrad i bästa pk-anda och är otroligt rädda för att få rasiststämpeln i pannan därför tror jag saker och ting mörkas med Dan Eliassons goda minne. Vi får inte glömma bort att många tjänstemän och chefer på Rikspolisstyrelsen är politiskt tillsatta. Vill man ha reda på sanningen så ska man nog tala med en RIKTIG polis.

 
Ingen bild

Kalle

11 januari 2016 15:24

Sveriges rikspolischef spyr på SD.
Med en sådan rikspolischef blir polisen likadan.

Dumma Nyheter (DN) drar sitt strå till stacken mot SD.

Arma sverige!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 januari 2016 15:44

Jimmie Åkesson kräver nu Dan Eliassons avgång. Helt rätt. Efter hans "kräk-tweet", är hans opolitiska förtroende obefintligt. Självklart ligger han bakom delar av detta mörkande.

 
Ingen bild

C Andersson

11 januari 2016 16:34

@Hukda mk1

"Men jag blir trots Hanna Kjölers veka undanglidanden förbannad på de som skriver hot och grova sexuella saker mot henne på nätet."

Vilka sidor är det man skriver på? Facebook? De sidorna är väl personliga eller tillhör någon grupp? Jag har sett en skärmdump men där var använamnen mörkade och sidadressen bortklipp. Ska man inte uppträda under eget namn på Facebook= Jag är inte själv med Facebook. Jag försöker leva ett normalt liv utanför sociala medier.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 januari 2016 16:52

Skälet till att Rikspolischefen spyr på SD kan kanske bero på att han är ett kräk?

Med anledning av att sextrakasseriskandalen växer, vågar man hoppas på att vi är vid vändpunkten och att vi nu likt kalenderåret går mot ljusare tider?

 
Ingen bild

Göta

11 januari 2016 16:54

Stefan skrev (08:49) angående Margot Wallströms senaste förslag om ny värnplikt med en civil del för att bl.a 'hjälpa Migrationsverket' och 'välkomna nyanlända'.
Stefan betackade sig för att bli utkommenderad att välkomna våra ockupanter, eftersom detta ju strider mot hela tanken med ett försvar. Han tror också att det med nuvarande befolkningssammansättning är omöjligt med en allmän värnplikt "Samhället kan ju inte utbilda och beväpna människor som har sina sympatier på annat håll och som är beredda att strida för islam med t.ex IS."

SÅ RÄTT Stefan, SÅ RÄTT!!!

Sverige måste ju vara rena önskedrömmen för en ockupationsmakt. Hur in i helskotta naiva och korkade regeringsmedlemmar får ett land egentligen ha?
Och hur helskotta kan en så självdestruktiv "GODHETSHYSTERI" förgifta en så stor del av befolkningen under flera årtionden och dessutom hela tiden eskalera i vansinne?

Jo, med effektiv hjälp av en genomrutten och falsk media, främst TV och radio.

 
Ingen bild

Leffe

11 januari 2016 17:10

Det är inte ofta jag vräker ur mig okvädningsord, men den gamle kommunisten Eliasson får det att vända sig i magen.

 
Ingen bild

Morningstar

11 januari 2016 17:49

Företrädarna för fulmedia kan ta sina pressetiska regler och stoppa upp på samma ställe som dom redan har sina huvuden. Dessa regler gäller uppenbarligen inte sådana som Julia Caesar, Jim Olsson, Marcus Birro eller hundratals andra medborgare mig själv inräknad. Oss har man inga som helst skrupler att hänga ut opixlade med både namn och adress. Det senare givetvis för att man hoppas att fotsoldaterna skall göra grovjobbet åt dem så att man själva kan två sina händer som Pontius Pilatus. Tack för ett bra program förresten.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 januari 2016 17:51

Det var nog samma sida som flimrade förbi mina ögon idag. Nej, jag är ingen Facebook-expert. Inte aktiv där. Men jag insåg att dessa kränkande påhopp på henne lätt kan vändas mot sverigevänliga sidor.

 
thojuh

thojuh

11 januari 2016 18:33

Att dom här tomtarna har en förvrängd människo-
och kvinnosyn med sej från stenöknen dom kommer
ifrån förstår nog alla.
Vad jag inte begriper är att dom överhuvudtaget
tillåts söka asyl i Sverige och till 90% saknar dom
legitimation

Kan det vara vettigt att vi tillåter 100-tals miljoner
människor från MENA-länder att söka asyl i Sverige?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Göta

11 januari 2016 18:51

"Tyska polisen: DEN ARABISKA VÅLDTÄKTSLEKEN TAHARRUSH HAR KOMMIT TILL EUROPA!" Den tyska polisen tycks äntligen ha fått upp ögonen för verkligheten. Men denna "lek" har ju funnits i Sverige i ett par decennier, och säkert lika länge i Tyskland och alla övriga europeiska länder som är berikade med MENA-flyktingar av olika, inte minst "Unga män utan medföljande föräldrar" (ny beteckning i DN som ersättning för den gamla utnötta PK-favoriten "ensamkommande flyktingbarn").

Utöver händelserna i Köln har nu polisanmälningar kommit in även från Berlin, Hamburg, Bielefeld, Frankfurt, Düsseldorf och Stuttgart. Dessutom har polisen i Wien och Salzburg i Österrike och Zürich i Schweiz slagit larm om liknande massövergrepp mot kvinnor utförda av nyanlända flyktingmän.

Läs mer om detta i Nyheter Idag:
http://nyheteridag.se/tyska-polisen-den-arabiska-valdtaktsleken-taharrush-har-kommit-till-europa/

 
Ingen bild

Suzie

11 januari 2016 18:53

läste på AP kommentarsfält där en ung tjej skrev och berättade vad vidrigt snuskigt sexuella ofredanden hon blivit utsatt för under ungdomsfestivalen i Stockholm augusti 2015.Man blir så förbannad att både polis och media mörkade sexattackerna,vilket djävulskt svek mot tjejerna,som dessutom var rädda för att skriva om vidrigheterna på sociala medier pga hot och trakasserier.Så här får det bara inte gå till i Sverige idag.Landet har blivit extremt kvinnofientligt och farligt att bo för unga flickor/kvinnor.Sveriges myndigheter med Sverigefientliga politiker och hatmedia i spetsen har härmed accepterat mellanösterns demoniska kvinnosyn och förtryck genom att försvara och skydda menaiternas brott mot kvinnor/kvinnofridskränkningar,och förneka brottsoffren att komma till tals offentligt och berätta sanningen.Birger Jarl införde kvinnofridslagen på 1200 talet och den har Ruinfeldt och Löfven avskaffat.

Hanna skriver under nicket HP-99 (artikelrubrik,migrantvåldet i Stockholm-polisen-ville-inte-ge-sd-ratt)och ger sin berättelse om de hemska sexattackerna hon blev utsatt för i augusti 2015 under ungdomsfestivalen.Riktigt ruggigt skrämmande att detta har fått passera obemärkt i över 5 månader.Chang Frick har gjort en hjälteinsats som tagit upp detta i Nyheter idag.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

11 januari 2016 19:03

Vilket genomslag för Nyheter Idag och Frick!
Dagens snackis. Jimmie och Karlssom kräver avgångar.
Kenth JO-anmäler polis för politiska beslut.
Alien B. kallar in Mållgan till KU.

--och
Kvällspressen har vädrat lösnummerförsäljning och blåser på. Pressar rikspolitruckpuckot om kräkningar m.m

Men den store fete rutskjortan Greider som varit tyst sedan passfriheten slopades har äntligen lagt poesipennan åt sidan och öppnat sin näbb igen. Jodå, han lever ännu. Vad pratar han om då?
Stängda gränser? Fel.
Somaliska bandylandslagets framgångar (ja, inte i bandy. 1-50 där en canandensare var den som målade). Nej inte om dem.
Arabers tafs och våldtäktslekar? Nej, inte om det heller.

Om Bowies bortgång. Det pratar han om.

 
Ingen bild

Sanningen?

11 januari 2016 19:08

@Hulda mk1, ett mycket vanligt knep från vänstersidor att skriva dylikt skit och sedan påstå att det är SD relaterat. Har du någonsin sett en polisanmälan om alla dessa påstådda hot?

Du behöver inte vara ledsen för Kjöler, det är hennes egna som skriver hoten. Allt för att få folk att se bort från vad hon egentligen sysslat med.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

11 januari 2016 19:13

Rättelse.
Somaliska bandylandslaget gjorde faktiskt 2 mål, och släppte in 59.

Somalia – Tyskland 1–22
Japan – Somalia 12–0
Somalia – Mongoliet 1–12
Ukraina – Somalia 13–0
De spelade i grupp D, där matcherna spelades i 2x30 minuter.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 januari 2016 20:30

@Sanningen?. Jo, jag vet mycket väl att det troligen är så. Men det tål ändå att påminna alla om.. Även i en förnuftig människa kan blodet koka hett.
Nu kommer SD,s väljarstöd att skjuta i höjden..

 
Ingen bild

Janne på Hammarö

11 januari 2016 20:53

Hej Thoralf. Har du läst detta påstående från Centers Tommy Deogan :http://www.friatider.se/tommy-deogan-politiker-och-media-m-rkade-sexattackerna-inte-polisen.
Han säger att alla partier har vetat om detta om Stockholms festivalen sen år 2000. Han jobbade på festivalen 2000-2012.

 
Ingen bild

gunnark

11 januari 2016 21:47

jag har precis anmält Aktuellt till Granskningsnämnden vilket alla borde göra!

här går dom ut med att polisen mörkar uppgifter för att inte gynna SD,och dom pratar även om hans Tweet om Jimmie Åkesson
men ingen ifrån SD får uttala sig,och om dom hade avböjt så hade dom sagt det i tv!

så skriv och anmäl skiten!

 
Ingen bild

katinka

11 januari 2016 22:59

Softa, alla hatiska människor! Jag vet knappt om jag vågar bo kvar i ett län som detta... Ni tycker precis precis samma saker och slår varandra i ryggen och är så vi:iga så att jag börjar känna mig som en total främling. Hatet och rädslan binder er samman. Ni talar om etablissemangets förljugenhet men slänger er själva med bisarra osanningar som att de flesta från arabländerna skulle vara analfabeter.. Besök själva en flyktingförläggning och ta reda på hur det ligger till, vetja. Kanske kommer ni upptäcka att merparten av de asylsökande är högre utbildade än både mig och er. Och till och med (?) hövliga. Softa. Försök göra nåt konstruktivt.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

11 januari 2016 23:05

Utanför ämnet

Sida platssiffra i Sverige
Avpixlat 141
Exponerat.net 403
Expo 6.714
Fria Tider 136
NyheterIdag 357
Barometern 1.850

Här kan du själv söka:
http://www.alexa.com/siteinfo

 
Ingen bild

katinka

12 januari 2016 01:27

Med risk för att verka väldigt obegåvad måste jag säga att jag inte fattar vad du snackar om. Eller var det till nån annan? Jag tycker inte att det ligger utanför ämnet. Medan upphovspersonen till den här tråden funderar över varför media räds verkligheten, kan jag inte låta bli att fråga mig: varför tycks alla i den här tråden rädas allt som inte tycker och ser ut exakt som de själva? Jag baserar mitt egna uttalande på vad jag har sett och hört vid olika besök på flyktingboenden. Jag har faktiskt aldrig i nåt annat sammanhang blivit så varmt bemött av okända människor som just där.

Thoralf Alfsson

12 januari 2016 07:29

Islam?

 
Ingen bild

Fredde

12 januari 2016 08:47

Katinka: jag tror bestämt att du missat hela poängen med inlägget.
Varför blandar du in ev. analfabetism med att media, politiker, och tydligen även polischefer mörkar vad som sker i samhället?

Oavsett vart gärningsman/män kommer från så är det lika viktigt att stoppa övergreppen.
Det får inte vara så att somliga slipper undan på grund av etnisk bakgrund medan andra straffas.

 
Ingen bild

Lemmy V

14 januari 2016 02:09

Om svensk media> https://www.youtube.com/watch?v=RJQWyLMwA_k

 
Ingen bild

katinka

17 januari 2016 16:45

Ja, Fredde. Jag håller helt och hållet med - "Oavsett vart gärningsman/män kommer från så är det lika viktigt att stoppa övergreppen". Igår fick jag lift några km med en gubbe som tog sig friheten att tafsa på mig. En till synes välbeställd typ i stadsjeep. Det rev upp sår från ungdomen på den tiden då detta, bland mig och mina väninnor, var en så pass vanlig företeelse så att det knappt kändes värt att tala om. Känslan är dock av det slaget att en känner sig totalt omyndigförklarad. Min poäng är att det är - och har varit! - ett problem som behöver tas tag i på bred front. Det har universell giltighet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se