thoralf

Alla inlägg under december 2015

Av Thoralf Alfsson - 4 december 2015 12:22

 


Det är beklämmande att se den demokratisynen som nu kryper fram hos LO och socialdemokraternas toppolitiker. Socialdemokraternas EU-parlamentariker Anna Hedh från Öland säger i en artikel i Östra Småland att Ungern borde förlora sin rösträtt. Ett skrämmande uttalande från en politiker! Vad har man för demokratisyn om man vill ta ifrån ett land sin rösträtt i EU-parlamentet.


Gör inte ett land som Anna Hedh och Socialdemokraterna anser vara rätt så skall landet bestraffas med indragen rösträtt. Är det socialdemokraternas syn på demokrati.


Jag gissar då att Anna Hedh snart kommer föreslå att Sverigedemokraterna inte kommer att tillåtas delta i allmänna val i Sverige! Steget kan inte vara särskilt långt för Anna Hedh.

 

Sverigedemokraterna är det största hotet mot Socialdemokraterna. SD tar för varje dag fler och fler av socialdemokraternas kärnväljare. LO-förbunden är minst sagt desperata i sin kamp för att behålla medlemmarna inom den röda rörelsen.


En medlem i LO-förbundet Pappers skickade mig nedanstående brev som kom tillsammans med förbundets senaste medlemstidning. Det finns många sätt att beskriva verkligheten på. Under min tid i riksdagen vet jag vad S, V och MP sa nej till i voteringarna. Det var mer än en gång som dessa partier röstade nej till höjd A-kassa eller andra förslag som skulle gynnat arbetstagare i Sverige. Orsaken var alltid att det var SD som lagt förslaget. Men det bryr sig inte Pappers om det minsta i sitt lögnaktiga brev.


Jag tror dock att smutskastningsbrev av den här typen kan få rakt motsatt effekt.


 

Så här mycket av medlemmarnas pengar skickar LO-förbunden till Socialdemokraterna!


 ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 3 december 2015 22:18

Idag presenterade SCB sin undersökning om partisympatier. På riksnivå får Sverigedemokraterna 14,5 procent, ganska mycket lägre än siffran på 19,9 procent när frågan var vilket parti skulle du rösta på om det var val idag.


På lokal nivå är det dock högre siffror än på riks nivå. Småland och Gotland utgör ett gemensamt område och där får SD 18,1 procent. Läs artikel i Barometern.


Det som är än mer glädjande är resultatet för Kalmar län. SD får hela 26,2 procent men man skall komma ihåg att antal tillfrågade är väldigt få. Trenden är dock helt klar. Vi växer kraftigt i Kalmar län!

När denna undersökning släpps brukar lokal media, Barometern och Östra Småland skriva om dessa mätningar på lokal nivå. Jag minns i maj 2014 då SCB gav SD 3,6 procent, hur media gottade sig åt det låga resultatet i mätningen. Inte minst på ledarsidorna.


 

Barometern 4 juni 2014.


Skall bli intressant att se hur de lokala tidningarna tar upp Sverigedemokraternas 26,2 procent i Kalmar län i morgondagens tidning. Kommer man tiga ihjäl denna uppgång. Men även att Socialdemokraterna tappar kraftigt.


Här kommer siffrorna för länen i Småland.


 


Varför ökar SD så kraftigt i Kalmar län? Min blogg kanske har en viss betydelse men jag tror att den avgörande faktorn är att Kalmar län har nästan flest asylsökande i hela landet om man räknar i förhållande till invånarantalet i länet. Kommuner som Hultsfred, Högsby och Borgholm ligger i topp i landet. Det har utan tvekan sin betydelse.


När sedan rubrikerna dagligen fylls av brott eller andra problem vid flyktingförläggningarna tröttnar säkert många på politikerna i 7-klövern som endast rapar floskler i media. Då finns bara SD som ett alternativ. Jag kan lova att för varje dag som går tröttnar fler och fler länsbor i Kalmar län.


Här kommer några rubriker från dagens Östra Småland.


 

 

 

 ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 3 december 2015 09:20

 


"26-åringen greps i september vid asylboendet i Boda Glasbruk. En kristen asylsökare hade vid flera tillfällen blivit hotad till livet av 26-åringen på grund av sin religion. Flera andra berättade om 26-åringens extrema åsikter, om hans glorifiering av självmordsbombare och hot om jihad. Han hade anlänt till Sverige bara några dagar tidigare och omgående börjat sätta skräck i andra flyktingar genom sina uttalanden.

I en telefon som mannen försökt gömma hittades bilder från kriget i Syrien. Bilder både på 26-åringen som poserar med svärd och skjutvapen, liksom på andra tungt beväpnade män som ser ut att strida för islamistgrupper."Det går att läsa Östra Smålands plus-artikel via min facebooksida.


https://www.facebook.com/thoralf.alfsson

Av Thoralf Alfsson - 3 december 2015 08:57

Statistiken för november visar att antalet asylsökande fortfarande är på katastrofala nivåer. Under november sökte hela 36 741 personer asyl i Sverige och av dessa var 8 822 så kallade ensamkommande barn. Den vettlösa invandringen till vårt land fortsätter.


Om man använder professor Hans Roslings beräkningsmodell att varje asylsökande kostar 500 kronor/dygn och att varje ensamkommande barn kostar 1 miljon kronor/år så blir kostnaden på årsbasis för de asylsökande svindlande stor.


(36 714-8822) * 500 * 365 = ca 5 miljarder kronor, sedan tillkommer ca 9 miljarder kronor för ensamkommande barn.


En kostnadsökning med ca 14 miljarder kronor under enbart november!

 

Vilket land i norden är det som är extremt?


 


 

Av Thoralf Alfsson - 2 december 2015 16:53

 


Röda Korset i Nybro har använt insamlade pengar för att köpa in burkinis. Enligt en artikel i Östra Småland den 18 november har Röda Korset köpt in 25st burkinis som nu finns i simhallen.


”En burqini är ett heltäckande plagg som är gjort för att simma i. Det gör det möjligt för muslimska flickor att kunna delta i simundervisningen, något som är nödvändigt för ett godkänt betyg i idrott.”

 

Journalisten, Röda Korset, Simhallen och Ljunghaga skolan har fullständigt anammat det islamiska regelverket. Dessa flickor kan delta i simundervisningen i en vanlig hederlig svensk baddräkt. Vi skall inte anpassa oss efter profeten Muhammeds och koranens regler, som förtrycker flickor och kvinnor. Det är skandal att Röda Korset springer extrema muslimers ärenden i Nybro!


Det är ännu ett steg i islamiseringen av Sverige. Jag undrar om de som skänkt pengar till Röda Korset eller handlat på Kupan tänkt sig att deras pengar skulle gå till inköp av burkinis? Istället för till nödlidande eller flyktingar.


Sannolikt borde detta reta upp en och annan. I varje fall har någon reagerat på detta i Nybro. Läs insändare.


 

Sara Mohammed under en protestaktion vid Almedalsveckan 2015.

Foto Thoralf Alfsson


Sara Mohammad som kämpar för kvinnornas rättigheter och hedersförtryck har uttalat sig i en artikel angående burkinin.


”Det här är islamisternas recept för att implementera könssegregering. Först är det på badhuset. Sedan blir det gymnastikhallen. Sedan blir det ett steg till. Då är det vårdcentralen som de kommer vilja ha olika för män och kvinnor precis som Saudiarabien och andra islamstyrda länder.”

 

Läs hela artikeln.


Sedan vill jag gärna också bädda in Bedårande barns version av Be för Sverige med Jimmie Åkesson på piano.


Av Thoralf Alfsson - 1 december 2015 21:23

Det har varit lite väl mycket de senaste dagarna med försäljning av föräldrahem, landsdagarna fredag-söndag och sedan kommunfullmäktige och öppet hus i partilokalen efter kommunfullmäktige igår. Idag har det varit kommunstyrelse och informationsmöte med kommundirektören och diverse tjänstemän i kommunen. Känner mig minst sagt tömd på energi.


Jag måste dock kommentera en del saker. Min motion om att plantera träd vid Ängöleden i Kalmar bifölls givetvis inte i kommunfullmäktige. Kalmar kommun har haft 45 år på sig att snygga till denna infart till centrala Kalmar men ändå inte lyckats. Ängöleden byggdes och kom till i samband med att Ölandsbron byggdes på 70-talet. Läs min motion.


Miljöpartiet hade skrivit en interpellation där man klagade på att Kalmar kommun inte färdigställt en klimatanpassningsplan. Efter att jag lyssnat på debatten och alla klimatalarmister i Miljöpartiet kände jag mig tvungen att ge mig in i debatten.


Vi har inte haft någon havsnivåhöjning i Kalmar och det kommer sannolikt dröja många år innan vi ser någon sådan effekt. Att vi skall få ökad nederbörd med ca 10-15 procent enligt prognoser från SMHI ser jag heller inte som något större hot med tanke på att årsnederbörden varierat mellan ca 300mm upp till 700mm under de senaste 50 åren. En variation på mer än 100 procent.

Jag sa i debatten att jag inte är det minsta orolig om det dröjer till 2017 innan en klimatanpassningsplan finns klar och jag skulle inte vara det minsta orolig om det dröjer ytterligare något år. Det fick vissa ledamöter att reagera. Jag undrar varför. Var sanningen för svår!


Läs artikel 24Kalmar.


Vid dagens kommunstyrelse skulle en handlingsplan för integration behandlas. När handlingsplanen skickades ut på remiss innehöll den ett övergripande mål. Som kommer från en integrationsstrategi som tagits fram av Länsstyrelsen och som alla kommuner i Kalmar län godkänt.


Det övergripande målet för strategin är:


"Andelen utrikes födda skall öka!”

 

Mer behöver egentligen inte sägas. Det handlar om Reinfeldt taktik. Det vill säga öka invandring och därmed straffa Sverigedemokraterna för att svenska folket röstat in SD i riksdagen. Kalmar län och kommun har integrationsproblem och då ökar man invandringen för att lösa problemet. Det är en logik som jag och SD inte förstår. Jag reserverade mig redan i samhällsbyggnadsnämnden när handlingsplanen var på remiss. I handlingarna till kommunstyrelsen hade man strukit det övergripande målet men man hänvisande fortfarande till Länsstyrelsen integrationsstrategin.


 

Ur Länsstyrelsens dokument Integrationsstrategi.


Jag saknade även en hel rad andra åtgärder i dokumentet och jag yrkade därmed på en återremiss i första hand och i andra hand avslag på handlingsplanen. Skall bli intressant att se hur media vinklar detta.


Barometern har givetvis gett kommunalrådet Dzenita Abaza (S) stort utrymme i en artikel.

http://www.barometern.se/kalmar/abaza-s-ryter-ifran-om-integration/


Jag undrar vad föräldrarna till eleverna på Vasaskolan anser om att deras barn skall gå på högstadiet tillsammans med högstadieelever från Kalmarsundsskolan i framtiden. Som en del i det mångkulturella samhället som Dzenita Abaza förespråkar. Dzenita Abaza vill nämligen inte assimileras i vårt samhälle enligt hennes egen utsago i kommunstyrelsen. Det är de etniska svenskarna som skall integreras i det mångkulturella samhället enligt Dzenita Abaza.


Friskolor kan nog se fram emot en god utveckling i södra Kalmar stad.


PS

Jag är kritisk till att Björn Söder ställdes utanför verkställande utskottet. Jag tycker det var ett helt felaktigt beslut!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se