thoralf

Alla inlägg under december 2015

Av Thoralf Alfsson - 11 december 2015 23:40

 


SD Öland har haft sin lilla julfest ikväll. Jag var inbjuden för att berätta lite om Landsdagarna i Lund. Det blev en väldigt trevlig stund och jag fick bekanta mig med många nya medlemmar i partiet. Inte bara unga arga män från landsbygden, utan även akademiker ;-)


Kalmar stad har begåvats med ett nytt konstverk! Trojanska hästen. Det är inte utan att en och annan drar på smilbanden. Svensk invandringspolitik kan i allra högsta grad liknas vid trojanska hästen.


Den fina byggnaden i bakgrunden innehåller bland annat de lokaler som används för SFI. Så symboliken med trojanska hästen blir därmed extra tydlig.


Vid ett möte på kommunen för någon vecka sedan hörde jag dock att verksamheten i dessa lokaler sannolikt kommer att få flytta om något år för att istället ge plats för lite mer kulturell verksamhet. Efter Linneuniversitetets beslut om att bygga nya lokaler vid Ölandshamnen kommer Kalmar bli rokadernas stad under de närmaste 5 åren. Det kommer flyttas fram och tillbaka, till höger och vänster. Allt för att rektor Stephen Hwang vill ha sjöutsikt från sitt kontor. Det kommer i varje fall skapa många arbetstillfällen.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 december 2015 23:20

 

Foto Thoralf Alfsson


På det statliga företaget Vattenfalls webbsida kan man läsa följande.


”Den mängd energi som når jorden varje dag i form av solljus motsvarar omkring 15 000 gånger den totala energiförbrukningen i världen.”

 

Om man besöker SMHI:s webbsida kan nedanstående läsas.


”All energi på jorden kommer inte från solen ...

... men det energiflöde från solen som hela tiden träffar jordens tvärsnittsarea är 174 000 000 000 MW och det är mycket större än alla andra flöden.


Den potentiella effekten av världens alla kärnkraftverk (juli 2015) var 379 000 MW. Detta motsvarar cirka 0,0002% av det ovan nämnda flödet från solen.”

 

Något att fundera lite över med tanke på det stora klimatmötet i Paris. Hur stor inverkan har solen på klimatet på jorden? Alla vet att solens aktivitet varierar över tiden. Hur kan annars klimatförändringarna som inträffade för 300 år sedan eller 1000 år sedan eller den senaste istiden förklaras.


Påverkar människan klimatet mer än solen?ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 december 2015 22:45

 


Kalmar kommun har nu även tagit Ljungnäsvillan i anspråk för boende till ensamkommande minderåriga. Alla bokningar som gjorts fram till den 30 april 2016, har avbokats i ett första steg av Kalmar kommun. Vad som händer efter den 30 april vet nog ingen. Inte minst med tanke på att Kalmarkommun fått ett fördelningstal på 227 ensamkommande minderåriga under 2016 från Länsstyrelsen i Kalmar län. Under 2015 har Kalmar kommun tvingats ta emot ca 200 ensamkommande minderåriga. Att trycket på Kalmar kommun skulle minska är sannolikt mycket liten.


Enligt den information jag fått är flera av de som blivit avbokade från Ljungnäsvillan både besvikna och irriterade på Kalmar kommun!


Sannolikheten för att Ljungnäsvillan kan drivas som tidigare till sommaren är nog minimal. Verksamheten har varit inriktad på skolor och t.ex barn till föräldrar med begränsade ekonomiska resurser eller funktionsnedsättning.


”Det var hos Katarina Borgemo, diakon på Kalmar stadsmission, som tanken om ett gratis sommarkollo för ensamstående föräldrar och barn började växa fram.

– Vi tycker det är viktigt för framför allt barnens skull att ställa upp och kunna erbjuda barnen fina sommarminnen. För man vet hur det är när barnen kommer tillbaka från sommarlovet, då vill alla ha någonting roligt att berätta för sina klasskamrater, säger Dzenita Abaza (S), kommunalråd och tvåbarnsmor.”

Läs artikel i Östra Småland


”Attention är riksförbundet för människor med så kallade neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD eller tvångssyndrom, och deras anhöriga. Den lokala föreningen Attention Kalmar har över 300 medlemmar i hela Kalmar län och lägret i Ljungnäsvillan är en av de årliga aktiviteter som föreningen ordnar.”

Läs artikel i Östra Småland


Skolklasser brukar också ha utflykter och övernattningar vid Ljungnäsvillan. Läs artikel.


Men det har även varit kurser och andra aktiviteter vid Ljungnäsvillan. Läs artikel.


Hur många tror att Kalmar kommun flyttar bort ensamkommande mindråriga från Ljungnäsvillan till den 30 april?

 

Vid kommunstyrelsens möte den 3 november beviljades kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) en delegation på att ta beslut om fastighetsköp för boende till ensamkommande minderåriga med upp till 6,7 miljoner kronor per fastighet (150 prisbasbelopp). Det var väldigt bråttom med denna beslutspunkt som justerades omedelbart.Jag har ställt frågan om någon fastighet inköpts av Johan Persson men ännu inte fått något svar.


UPPDATERING


Följande orter kan läggas till listan på orter som beställt mitt infoblad.


Kalmar. Lilla Edet, Bro, Karlskrona, Hörby, Söderhamn, Uddevalla, Umeå, Gnesta, Tun, Brastad och Älmhult.

Av Thoralf Alfsson - 8 december 2015 20:34

Efter mitt blogginlägg igår där jag kommenterade IRM:s försök att hänga ut mig gick IRM:s ansvarige Henrik Johansson i spinn. Han gillade uppenbarligen inte att jag ville tacka honom med ett julkort för att han marknadsför min blogg. Han triggade igång vänsterpatrasket som idag ägnat sig åt att skicka otrevliga mejl, ringa å stöna och flåsa i telefonen, för att inte tala om alla kommentarer som skrivits på min blogg (ej godkända).


Att jag påtalade att många av de kommentarer som skrivs på IRM:s facebooksida är otrevliga och dessutom väldigt okunniga, gillades heller inte. Min tanke om att granska lite av alla de personer som kommenterar, delar och gillar på facebooksida fick uppenbarligen en del att spåra ur.


Samtidigt är det tragiskt att läsa hur dessa personer föraktar sitt eget land, sin egen kultur och den religion som en majoritet delar. Vissa verkar helt enkelt hata sitt eget land.


Henrik Johansson, med flera blev tydligen uppretade på att jag skrev följande.


”Men vi som varit med under några år vet ju att extremvänstern gärna lierar sig med radikala muslimer i sitt hat mot Israel och judarna.”

 

Det är bara att titta på detta klipp från Malmö 2009 när Israel skulle spela en Davis Cup match mot Sverige.
Idag har jag tack vare uppmärksamheten av min blogg fått många beställningar på mitt infoblad.

 

Mönsterås, Svedala, Täby, Tormestorp, Göteborg, Kalmar, Mörbylånga, Vejbystrand, Stavsnäs, Storebro, Mölndal, Klågerup, Lindome, Köping, Älvsbyn, Falun, Mullsjö, Hägersten, Njurunda, Lyckeby, Uddevalla, Lidköping, Skattkärr, Landskrona, Bjursås, Asarum, Mellerud, Norrköping, Malmö, Ellös, Löddeköpinge, Växjö, Vällingby, Eslöv, Karlskoga, Grycksbo, Trelleborg, Mölndal, Bandhagen, Lindingö, Lidköping

 

Några av de orter som jag skickat infoblad till. Det kommer säkert fler beställningar innan dagen är slut. Är du intresserad se detta blogginlägg.


UPPDATERING

Har idag (onsdag)varit tvungen att lägga en ny beställning till tryckeriet.  I stort sett allt är redan utbokat av den leverans som kom igår från tryckeriet ;-)


Av Thoralf Alfsson - 7 december 2015 23:16

 

Vasaloppsstarten i Sälen med drygt 14 000 startande.


Visst är det spännande när antirasisten Henrik Johansson på bloggen Inte rasist men tar Gina Dirawi med palestinska rötter och från Libanon i försvar som gjort mer än ett uttalande som tolkats som antisemitism. Men vi som varit med under några år vet ju att extremvänstern gärna lierar sig med radikala muslimer i sitt hat mot Israel och judarna. Tyvärr finns det en mängd aningslösa personer som gillar Inte rasist men inlägg på Facebook. Ganska sorgligt att se.


IRM har det senaste dygnet ägnat sig åt att försöka hänga ut mig för mina blogginlägg om årets julvärd Gina Dirawi och mitt förslag till skatteuppror. Jag får tacka för den extra reklamen jag fått. Om jag hade adressen till Henrik Johansson på IRM skulle jag skicka ett julkort som tack för gratisreklamen. Har någon av mina läsare adressen får ni gärna skriva den i kommentarerna. Då kan jag lägga upp den på bloggen så flera kan skicka ett julkort till IRM och Henrik Johansson ;-)


Samtidigt är det ganska intressant att göra stickprov på alla personer som gillar dessa inlägg på IRM:s facebooksida. Många ganska suspekta personer enligt min mening men samtidigt en hel massa personer som är offentliganställda. Väldigt många lärare! De tycks vara så självsäkra och skyddade i sina roller att det skriver både det ena och det andra. Deras hat mot andra människor (läs SD) går inte att ta miste på.


Tror att det skulle bli flera roande blogginlägg om flera av dessa personer och vid vilka skolor som de är anställda om jag granskade detta ingående och kollade upp personerna lite mer noggrant. Jag tror många föräldrar skulle reagera kraftigt om det visste vad deras barns lärare skriver!


Vasaloppet är en bra illustration över hur många som söker asyl i Sverige.

 

Under 2015 har antalet asylsökande uppgått till motsvarande antal av 10 st Vasalopp! Tänk er ovanstående bild gånger 10. (ca 149 000). Försök att föreställa er hur många antalet personer är om det är tio gånger flera än på ovanstående bild. Alla skall försörjas av oss skattebetalare. Dessutom kommer nu rapporter om vilka undanträngningseffekter detta ger i samhället. Idag skriver Barometern om dessa effekter inom Folktandvården. Grattis alla naiva svenskar!


Antalet asylsökande ensamkommande barn under 2015 förväntas bli ca 36 000. Det är bara ca 2,5 gånger antalet startande i Vasaloppet. Betänk att varje ”skidåkare” kostar samhället minst en miljon kronor/år

Av Thoralf Alfsson - 6 december 2015 23:24

Idag har jag varit mötesordförande vid ett extra kommunföreningsårsmöte hos SD Vimmerby/Hultsfred. Årsmötet beslutade att dela kommunföreningen i SD Vimmerby och SD Hultsfred. Ännu ett steg i en positiv medlemsutveckling hos Sverigedemokraterna i Kalmar län. Väldigt roligt att träffa alla nya medlemmar.


Den 23 november skrev jag ett blogginlägg om SVT:s val av julvärd, Gina Dirawi. Något som jag kritiserade i blogginlägget. Ingen reaktion från de lokala tidningarna. Idag, ca två veckor senare ringer Barometern om mitt blogginlägg och ställer frågor. Jag blev lite förvånad men lite senare förstod jag varför. Bloggen ”Inte rasist men” har idag skrivit om mitt blogginlägg. Då vaknar journalisterna på Barometern. Vet inte om jag skall skratt eller gråta.


Tänk om Barometern ägnade sig åt lite egen och riktig journalistik istället för att leka följa John med Inte rasist men. Varför inte granska moskén på Storgatan.
Efter det fruktansvärda terrordådet i Paris förväntade jag mig att speciellt muslimska företrädare i Sverige klart och tydligt tog avstånd från terrorism i islams namn. Det skedde i några fall på riksnivå. På det lokala planet har det varit mindre förekommande. I Kalmar fick som vanligt socialdemokraten Nasim Malik uttala sig i Barometern. Islamistiska Daesh bekänner sig dock till en annan gren inom islam. Barometern borde prata med företrädare för den islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar, som driver en källarmoské som tillhör grenen sunnimuslimer. Vilket också islamistiska Daesh gör!


Svaret jag fick var att det var väldigt svårt att få kontakt med några ansvariga personer för den islamiska kulturföreningen. På deras hemsida finns ingen kontaktinformation överhuvudtaget, vilket är lite märkligt. Tydligen vill föreningen vara ”hemlig”.


Östra Småland jagade dock fram en talesperson och skrev en artikel. Barometern har dock inte lyckats, trots att jag påmint dem flera gånger. Jag undrar verkligen varför Barometern vägrar ta i denna fråga.


 

Ingången till hemliga mosken.


En intressant fråga som journalisterna borde ställa är hur föreningen och moskén finansierar sin verksamhet? Jag har varit i kontakt med Kultur o fritidsförvaltningen men de svarar att den islamiska kulturföreningen inte har några bidrag och att föreningen aldrig har sökt några bidrag från Kalmar kommun.


Föreningen har heller inte något samarbete med gymnasieskolor eller SFI-utbildningar. Ej heller med någon annan myndighet när det gäller integration. Segregering tycks inte vara något problem för islamiska kulturföreningen eller är det själva syftet med kulturföreningen.


För ca två år sedan fick jag tips om att NBV (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet) hade ett samarbete med kulturföreningen genom att använda delar av lokalerna för utbildningsverksamhet. Utbildningen utfördes sannolikt också utav islamiska kulturföreningens företrädare. Enligt uppgift skall NBV betalat delar av hyreskostnaden.

Idag svarar inte NBV på det mejl med frågor jag skickat till dem om de fortfarande samarbetar med islamiska kulturföreningen Salam. För några veckor sedan tilldelades NBV Kalmar kommuns integrationspris!


Under förra årets valrörelse fick jag två trovärdiga vittnesmål om att det i den aktuella källarmoském fanns imamer som sympatiserade med islamistiska Daesh. Uppgifter som även andra politiker har bekräftat i politiska sammanhang.

Om NBV fortfarande samarbetar med islamiska kulturföreningen Salam kan det innebära att Kalmars integrationspris gått till en förening som samarbetar med sympatisörer till islamistiska Daesh.


Den ena efter den andra moskén i Sverige avslöjas med att ha kontroversiella bidragsgivare. Gävle, Örebro och Eskilstuna har varit aktuella den senaste veckan. I Kalmar vågar Barometern inte ens prata med företrädarna.


Det finns många frågeställningar runt moskén på Storgatan i Kalmar men media verkar inte våga ställa det rätta frågorna. Frågan är om de ställer några frågor överhuvudtaget?

Av Thoralf Alfsson - 5 december 2015 09:20

    

Klicka på bladen för att läsa.


Om några veckor är det jul och många familjer, släktingar och vänner träffas för att umgås. Jag gissar att många kommer diskutera det som kallas flyktingkrisen, massinvandringen, den krackelerande välfärden och inte minst opinionsmätningar där Sverigedemokraterna hela tiden växer. Men också vilka negativa effekter detta kommer få på det svenska samhället i framtiden och för kommande pensionärer och generationer. Jag gissar att detta kommer bli det vanligaste samtalsämnet under helgerna! Men även att en muslim, Gina Dirawi kommer vara julvärd i SVT under julafton. Det kommer säkert trigga debatten efter lite glögg, julöl och kanske en snaps.


Vore det då inte alldeles perfekt att ha mitt infoblad med fakta om massinvandringen tillgängligt vid dessa tillfällen? Jag har nu uppdaterat infobladet med Migrationsverkets statistik från november och skickat den nya versionen för tryckning.


Det ekonomiska stödet har varit stort för infobladet så jag har beslutat att sänka priset för bladen men också bjuda på portot för försändelser upp till 2kg. Den som beställer 10st eller 25st får dessa infoblad helt utan kostnad.


Jag har också skaffat Swish efter önskemål från flera läsare av bloggen som vill köpa infoblad eller bara stödja kampanjen ekonomiskt.


Nya ”prislistan”.

10st  0 kronor

25st  0 kronor

125st  75 kronor, nytt pris  25 kronor

250st  120 kronor, nytt pris 50 kronor

500st  200 kronor, nytt pris 100 kronor


Den som vill ha mer än 500st infoblad får mejla mig för mer information om kostnaden.


Skicka mig ett mejl med adress och antal infoblad som önskas. Vill du stödja eller beställa 125st eller fler infoblad kan du antingen använd Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto.


Konto

Thoralf Alfsson

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291


Nu hoppas jag på många givande diskussioner under de kommande helgerna, där mitt infoblad kan vara en ögonöppnare för den vansinniga invandringspolitik som bedrivs i Sverige!


Ett stort tack till er alla som köpt infoblad eller som har bidragit ekonomiskt. Utan er vore det inte möjligt!


PS


På måndag har vi öppet hus som vanligt i partilokalen Kalmar, mellan 15:00-20:00 Vi bjuder på lussebullar och pepparkakor och alkoholfri glögg. 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se