thoralf

Alla inlägg under december 2015

Av Thoralf Alfsson - 25 december 2015 10:23

När man ser på politiker från V, MP och C försvara en fortsatt fri invandring till Sverige så undrar man verkligen om dessa människor är helt friska. Den baksmälla som Sverige kommer drabbas av under de kommande åren blir minst sagt påfrestande för stora delar av befolkningen.

Den svenska börsen står och stampar med några procents ökning under 2015. Den danska börsen har däremot stigit med drygt 30 procent.


Statistiken över antalet asylsökande i november kom i veckan även från Danmark. Jag roade mig med att lägga till kvartal 4 för 2015 i grafiken, trots att december fortfarande återstår. Grafiken är minst sagt skrämmande. Att politiker från framförallt V, MP och C ändå tror att vårt land kan fortsätta med den helt absurda invandringspolitiken är fruktansvärt skrämmande. Men det är faktiskt lika märkligt att stora delar av befolkningen inte kommit till insikten att invandringen måste strypas till absolut minimum eller helt stoppas under en längre tidsperiod. Om vårt land skall fungera som ett välfärdsland.


Sverige behöver inte fler ensamkommande afghanska unga män! Massinvandringen bör nu följas av massavisningar.


"Resultatet ser vi i dagens samhälle där utanförskapsområden nu växer som svampar ur jorden. När den politiska eliten äntligen upptäcker att de håller på att tappa kontrollen över utvecklingen, då försöker man lösa sitt problem genom att tvinga den infödda befolkningen att steg för steg ge upp sin identitet genom att ”öppna sina hjärtan”. De tror att de skall lyckas visa upp något som liknar integration genom att sopa allt som hållit samman den gamla folkgruppen under mattan. Den svenska flaggan anses plötsligt så provokativ att den tas bort på ställe efter ställe, den Svenska Kyrkan täcker över sina symboler så att de inte skall provocera, vänsterfeminister sätter på sig hucklen, psalmsång på skolavslutningar tas bort m.m."

Lars Bern, Migration utan integration orsaken till våldsutveckling.

 


 

ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 december 2015 23:39

Känner mig ganska irriterad över hur man får svar från vissa personer. Men det beror väl på att frågorna och ämnet det gäller inte är tänkt för någon insyn. Andra väljer att inte ens svara på mitt mejl i en helt annan fråga. Det bäddar för ett ganska ”elakt” blogginlägg.


Peter ”Nalle” Lundgren var också ganska irriterad!


Av Thoralf Alfsson - 22 december 2015 09:59

Öppet hus igår blev en mycket trevlig tillställning i vår partilokal. Jag hoppas att alla trivdes i sällskapet. Blev nog lite av ett rekord i antalet besökare med en del nya ansikten också. Tror att de flesta tyckte att smörgåstårtan smakade bra.


Jag fick dessutom några julpresenter och jag tackar för omtanken.


Det finns ett antal personer som högljutt klagar över att jag inte godkänner alla kommentarer. Nej, jag gör inte det. Det är nämligen min egen blogg och inte någon allmän anslagstavla. Jag publicerar först och främst mina egna åsikter. Om man skriver under alias eller liknande har man inga som helst rättigheter att få sina kommentarer godkända och publicerade!


De personer som klagar mest uppmanar jag att starta en blogg under eget namn och sedan köra med omodererade kommentarer. Så kanske ni förstår problemet. Jag anser att jag varit väldigt öppen med att godkänna kritiska kommentarer om man jämför med vissa andra bloggar som drivs av vänstersympatisörer. Men den insikten tycks inte nått fram.


 

Några kommentarer som jag inte godkänt.


De påhopp som nu kommit de senaste dagarna innebär dock att jag kommer strama upp det betydligt när det gäller kommentarer. Den som vill kritisera och hata kan hålla sig hos IRM (Inte rasist men) eller andra forum.


Jag känner till hur flera av er beter sig genom att skriva en ganska saklig kommentar men när ni sedan får mothugg vägrar ni svara eller så spårar ni så småningom ur i era kommentarer som inte godkänns av mig och då klagar ni. Gör er inte besväret mer i fortsättningen.


Starta er egen blogg eller håll er på vänsterns ”sociala bakgårdar” på nätet!

Av Thoralf Alfsson - 20 december 2015 15:51

Vill passa på att tacka alla som hört av sig på mejl, kommentarer på bloggen och via facebook. Det känns väldigt bra med allt stöd jag får. Även om jag bara blev lite öm på kinden och käken så är det skönt med ert stöd. Det skall dessutom bli intressant att följa hur polisen och förhoppningsvis åklagaren handlägger ärendet. Hur snabbt man kommer jobba.


Imorgon måndag har vi som vanligt ”Öppet hus” i vår partilokal i Kalmar klockan 15:00 till 20:00. Hoppas att det blir fullt hus ännu en måndag. Vi bjuder på smörgåstårta, så länge den räcker ;-)


Sedan tar vi ett uppehåll fram till den 11 januari då vi kör igång med ”Öppet hus” igen.


Känner en ganska stor besvikelse idag, det har dock egentligen inget att göra med händelsen i fredags. Utan det är bara något som växer fram med tiden.


Respekt är i mina ögon någon positivt. Man kan respektera varandra på många olika sätt. I politiken kan man känna respekt både för sina motståndare och sina vänner eller att själva vara respekterad. Respekt är något man måste vårda under sin livstid. Annars kan den lätt tyna bort. Det är tråkigt och deprimerande när man känner att respekten tynar bort för personer som man respekterat under många år!

Av Thoralf Alfsson - 19 december 2015 18:59

Moderaterna i Kalmar pratar med kluven tunga. I varje fall är det min uppfattning sedan jag läst att Moderaterna kommer säga nej till att skapa en stor högstadieskola vid Brofästet efter att Linnéuniversitetet lämnat lokalerna. I Östrans artikel uttalar sig moderaternas oppositionsråd Christina Fosnes enligt nedan.


”-Vi är också mycket tveksamma till att bygga upp en jättelik grundskola i lokalerna. Alla undersökningar visar att barn med sämre socialekonomiska förutsättningar får det extra svårt i sådana skolor.”

Christina Fosnes menar att det är märkligt att den politiska majoriteten, med S, C och V valt att satsa på en jätteskola när utvecklingen snarare går mot mindre lokala skolor med ett par hundra elever.

 

Majoritetens förslag innebär att Vasaskolans högstadium flyttas till den nya skolan vid Brofästet. Men även Kalmarsundsskolans högstadium flyttas till Brofästet. Den som bor i Kalmar vid nog vilket upptagningsområde som gäller för dessa båda skolor.


Det blir ett gigantiskt integrationsprojekt!

 

Kalmarsundsskolan har sitt upptagningsområde i Kalmars Rosengård, nämligen Norrliden och Funkabo. Dessa båda områden finns med i listan över Sveriges 186 utanförskapsområden.


Vasaskolan är en innerstadsskola där en väldigt stor andel av föräldrarna till eleverna sannolikt är moderater och/eller Alliansväljare som bor på Sandås, Stensö, Kalmarsundsparken eller Kvarnholmen. Vill du uppnå någon form av status i samhället är det fördel att på i dessa områden.

 

Jag tror inte föräldrarna till eleverna på Vasaskolan är särskilt roade av detta förslag. Det är nog ett av huvudskälen till att moderaterna säger nej. Men det kommer givetvis aldrig erkänna.


 

Jag har i flera blogginlägg skrivit om min inställning till Erdogan i Turkiet.


”I valet i Turkiet verkar Erdogan gå mot en valseger. Jag tycker att Erdogan är en mycket obehaglig person. Av någon anledning tänker jag alltid på Hitler när jag ser Erdogan.”

 

Nedan är en länk till ett annat blogginlägg om Erdogan

 

Det är därför väldigt skönt att läsa Lars Berns blogginlägg om Turkiet och Erdogan.

 

”Den helt obalanserade Erdoåan är idag det enskilt största hotet mot världsfreden. Han har starka drag av despoter från Europas trettiotal. Att vårt land skall ingå i samma militärallians och samma ekonomiska union som hans regim är i mina ögon helt otänkbart. Vårt land har inget gemensamt intresse med NATO-medlemmen Erdoåans Turkiet .”


 

I veckan läste Kent Ekeroth lusen av före detta justitieministern Beatrice Ask. Kents sista replik på Ask är sevärd ;-)


Av Thoralf Alfsson - 19 december 2015 01:13

Ikväll har jag varit på julbord med mina tidigare arbetskamrater på ÅF. Jag är väldigt glad och tacksam för att jag fortfarande blir inbjuden till företagets julbord, trots att jag nu varit tjänstledig drygt 5 år på grund av min riksdagsplats och mitt nuvarande politiska arbete. Jag har i och för sig gjort vissa inhopp men det har blivit allt glesare och glesare mellan dessa tillfällen.


Tyvärr inträffade det senare under kvällen en väldigt tråkig incident då jag gått vidare till irländska puben för att träffa vänner. En incident som aldrig inträffat under mina ca tio år som politiker i Kalmar. En incident som jag som politiker aldrig kan acceptera! Jag gjorde omgående en polisanmälan av kvinnan.


Det är väldigt tråkigt att det finns så hatiska människor i vårt samhälle! Tyvärr finns det personer som gör allt för att driva på hatet.UPPDATERING


Jag ville sova på saken innan jag skrev något mer. En uppenbarligen hatisk och helt okänd kvinna för mig, utdelade ett kraftigt knytnävsslag i mitt ansikte. Helt klart för att skada! Jag fick uppenbarligen inte befinna mig på irländska puben där hon och hennes väninnor uppehöll sig.


Har aldrig varit med om något liknande under mina tio år i politiken. Jag har många gånger tagit diskussioner om politik, vissa ganska tuffa. Men aldrig att någon brukat våld och uttryckt sitt hat.


Jag accepterar givetvis inte detta utan pratade med vakten och pekade ut kvinnan. Vakten kallade på polis. Det fanns dessutom vittnen. Slaget träffade som tur var kindbenet och inte näsan. Är endast lite öm idag men inga blåmärken eller andra skador.


Jag undrar dock hur någon kan vara så uppfylld av hat till en person man aldrig har träffat eller pratat med. Men det finns ju sajter på sociala medier som uppenbarligen ser som sin enda uppgift att förtala Sverigedemokrater.

Av Thoralf Alfsson - 18 december 2015 12:12

 


Har idag packat sista omgången av infoblad innan jul till de som beställt 125, 250 eller 500st infoblad. Hoppas att de kommer fram till julafton. Fick inte leveransen från tryckeriet förrän igår eftermiddag. Drygt 3000 infoblad läggs på lådan idag.


Jag vill också passa på att tacka alla som köpt mina infoblad under de senaste månaderna. Jag vet att de gör nytta de flera personer som fått dem in sin brevlåda eller på annat sätt hört av sig till mig. Dessutom har väldigt många personer tackat mig för det arbete jag lägger ner på bloggen och inom politiken. Det väger lätt upp allt annan skit som sprids i media och av t.ex IRM (Inte rasist men).


Jag har infoblad kvar om någon önskar beställa men det blir svårt att få dem till jul. Men infobladet kan säkert komma väl till pass även under nyårshelgen. Om du vill beställa läs detta blogginlägg.


Här nedan kommer en lista på orter där infobladet delas ut. Finns din ort med?


Mönsterås, Svedala, Täby, Tormestorp, Göteborg, Kalmar, Mörbylånga, Vejbystrand, Stavsnäs, Storebro, Mölndal, Klågerup, Lindome, Köping, Älvsbyn, Falun, Mullsjö, Hägersten, Njurunda, Lyckeby, Uddevalla, Lidköping, Skattkärr, Landskrona, Bjursås, Asarum, Mellerud, Norrköping, Malmö, Ellös, Löddeköpinge, Växjö, Vällingby, Eslöv, Karlskoga, Grycksbo, Trelleborg, Mölndal, Bandhagen, Lindingö, Lidköping, Kalmar. Lilla Edet, Bro, Karlskrona, Hörby, Söderhamn, Uddevalla, Umeå, Gnesta, Tun, Brastad, Älmhult, Västerås, Täby, Borgholm, Umeå, Eskilstuna, Linköping, Örebro, Söderhamn, Blentarp, Uppsala, Västerås, Berga, Mönsterås och Karlskrona.

 

När statistiken börjar komma in för kvartal 4 kommer jag uppdatera infobladet och grafiken med dessa uppgifter men det kommer säkert dröja till mitten/slutet av januari innan en ny version är tryckt och klar.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se