thoralf

Direktlänk till inlägg 28 december 2015

KOLBODAGÅRDEN BLIR BOENDE FÖR ENSAMKOMMANDE

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2015 23:44

Den 3 november beslutade kommunstyrelsen i Kalmar att ge Johan Persson (S) delegation på att köpa in fastigheter till ensamkommande minderåriga för upp till 150 gånger prisbasbeloppet (150 * 44 500 kronor = 6 675 000 kronor) utan att kommunstyrelsen behöver godkänna fastighetsaffären. SD (jag) yrkade avslag på förslaget till beslut.


För drygt en månad sedan ville Kalmar kommun köpa Kolbodagården men köpeskillingen stannade på ca 8,5 miljoner kronor och gick därmed över det belopp som Johan Persson kunde ta beslut på utan att gå till kommunstyrelsen för att genomföra köpet.


Då valde man istället att lösa det genom att Kalmarhem köpte Kolbodagården. Kalmarhem får nämligen enligt bolagsordningen köpa fastigheter upp till 300 gånger ett prisbasbelopp (300 * 44 500 = 13 350 000 kronor) utan att man behöver ett godkännande från kommunstyrelsen. Uppenbarligen har majoriteten inte velat få upp köpet på dagordningen i kommunstyrelsen.


Kalmarhem kommer sedan skriva ett hyresavtal med Socialförvaltningen som sedan hyr Kolbodagården för att använda den för ensamkommande minderåriga.


Den som läst det senaste blogginlägget om kostnaderna för ensamkommande minderåriga, vet säkert att Socialnämndens ordförande i Kalmar heter Roger Holmberg och inte är särskilt intresserad av att svara på frågor. Han har till och med informerat vår ledamot i socialnämnden att jag inte skall ställa frågor till honom.


Det som säkert inte så många känner till är att Roger Holmberg även är styrelseordförande i Kalmarhem! Det innebär att han nu både köper in fastigheter och hyr ut dem till sig själv. Visst är det väldigt praktiskt! Det gäller att sköta det smidigt inom den kommunala verksamheten. Praktiskt att skriva hyresavtal med sig själv! Vem skall ta hem vinsten?

 

Frågan är om det är den numera permanenta asylförläggningen Kobodabaden som är granne med Kolbodagården som tagit ”död” på verksamheten vid Kolbodagården och tvingat ägarna att lägga ner verksamheten och till slut sälja fastigheten. Det har varit problem tidigare.


”Utan tvekan spökar Kolbodabadens historia av flyktingmottagning för 20 år sedan fortfarande. Bråk och oroligheter ledde då till att byborna vände sig mot boendet.
Lars Stejdahl, som då drev vandrarhemmet Kolbodagården, berättade att han tappade kunder och gjorde stora ekonomiska förluster.”


Läs artikel i Barometern.


UPPDATERING


En journalist från Barometern har idag ringt och ställt lite frågor runt mina blogginlägg om kostnaderna för ensamkommande minderåriga och Kolbodagården. Skall bli intressant att läsa vad man gör på detta.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

28 december 2015 23:53

Åtala skiten!

 
Ingen bild

En småländska

29 december 2015 00:16

Bra jobbat Thoralf :-)Hur är det möjligt? Kämpar inte Kalmarhem med ekonomin? Alltså kommunen styrs av en småpåve och Holmberg är handgångne man!? Vad GÖR tidningarna egentligen, inte sitt jobb iaf. Säljaren måste vara överlycklig, har väl varit till salu både nu o förr!

 
Ingen bild

World Traveller

29 december 2015 03:03

Bra grävt igen Thoralf. Synd att tidningarna springer kriminella politikers ärenden istället för att göra sitt jobb. Hela högen skulle kastas i fängelse för förskingring och stöld av skattepengar.

 
Ingen bild

Eliott Ness

29 december 2015 03:41

Börja lagföra dessa förbannade skojare.

 
Ingen bild

hebbe

29 december 2015 04:42

Det finns bara ett oppositionsparti och det är SD!
Sossarna har manövrerat ut alla andra på ett eller annat snyggt sätt. Malin Petersson (m) var inget tufft motstånd för JP. Nu är det Lasse Johansson och Pelle Sederkvist som har ägg i samma skål, fast de är ordf. resp. vice ordf.....

 
Ingen bild

Tompa

29 december 2015 06:25

Verkar vara många småpåvar i din kommun.
Tjänstemannaansvaret måste tillbaka snarast möjligt och dessa människor ska betala tillbaka vad de stjäl från skattebetalarna.

Helst ska dessa kriminella in bakom lås och bom.

Fortsätt jaga dem med blåslampa Thoralf.

 
Ingen bild

Demokratur

29 december 2015 06:45

Föraktet man känner....
Synd att värnplikten är avskaffad. Jag hade nämligen vägrat. Vad ska försvaras? De korrupta oikofober som styr detta elände till land? Tvi.

 
Ingen bild

Pepparholm

29 december 2015 07:31

Thoralf visar oupphörligt hur nödvändigt det är att läsa hans och vissa andra bloggar för att få veta fakta bakom ledande politikers och bl a Barometerns dimridåer. Det är förståeligt att de sitter i sina stadshus och redaktioner och tycker synd om sig själva och hatar sanningssägarna.

 
Ingen bild

Tiketike

29 december 2015 07:44

Thoralf: har du tipsat tidningarna, och är de intresserade av att skriva om detta bedrägliga beteende?
Eller kanske törs de inte ifrågasätta?
Detta är ju skandal!!

 
Ingen bild

SD-topp tar strid mot asylboende

29 december 2015 08:10

Riksdagsledamot Mattias Bäckström Johansson (SD) anser att villavagnarna på Västra industriområdet inte är ämnade som boplatser för asylsökande och överklagar samhällsbyggnadsnämndens bygglovsbeslut.
.....................................................

Flyktingbarnen skapar lokalbrist

Nästa år ska gymnasieförbundet skolor ta emot 504 nya ensamkommande elever på gymnasiet.

http://www.ostrasmaland.se/

 
Ingen bild

Johannes

29 december 2015 09:28

Många kommentarer här säger "lagför" "åtala". Nyfiken på vilka lagrum ni i så fall åberopar?

 
Ingen bild

aba

29 december 2015 09:42

Detta är klar jävsituation och borde kunna prövas både genom laglig aspekt och som förvaltningsbesvär.

 
Ingen bild

Demokratur

29 december 2015 09:51

@Johannes
Nej, du har säkert rätt. Våra korrupta PK-politiker sitter säkert. Lagstiftningen är på deras sida.
Men jag lyssnar och lär. Jag ämnar också lägga mig till med ett uselt beteende. Nu kör vi Sverige rätt ner i avgrunden. Allesammans. Tillsammans förstör vi arvet från våra förfäder.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

29 december 2015 10:33

Utmärkt grävjobb Thoralf. Du gör jobbet som journalisterna borde göra. Sedan undrar de på tidningsredaktionerna varför deras produkter säljer allt sämre.


Allt färre pappertidningar säljs och det sägs bero på att det går att få samma info på nätet gratis, därför är folk inte villiga att betala.

Märkligt argument – för trots att folk inte behöver betala - det går att läsa ändå – finns det flera alternativa nättidningar som lever på frivilliga donationer – till och med beloppet är valfritt. Avpixlat är den största av dessa. Även Ledarsidorna.se som tar upp dagsaktuella händelser tar emot donationer.

När Merit Wager ville ge ut en bok genom crowdfunding hjälpte folk till direkt. På väldigt kort tid finansierades även Tino Sanandaji kommande bok genom crowdfunding. Titta på Thoralfs infoblad. Det var inga problem med att samla ihop pengar till tryckkostnaden.

Så är det verkligen för att folk inte är villiga att betala för sådant som finns på gratis på nätet. Eller är dagstidningarna så undermåliga att folk inte är beredda att betala för dem – den frågan borde de ansvariga för tidningarna fråga sig.

Metro är precis tvärt om. Det är en papperstidning som är gratis och trots att den är gratis tar jag aldrig ett exemplar. Jag slutade läsa när de fick en ny chefredaktör som gjorde om tidningen till ett propagandablad.

Innan detta betraktade jag Metro som lightnyheter. Om du snabbt ville checka vad som hänt i landet, korta texter, inget fördjupande, men som passar om du ska åka buss i en kvart och vill kolla vad som har hänt.

 
Ingen bild

Kalle

29 december 2015 11:20

Kan också ligga ekonomi bakom. Om man ska placera hvb-barn privat för att de egna platserna är slut så är billigaste platsen 3800kr/dygn, dvs dubbelt mot vad man får från staten. Om man köpet ett ställe så kan man "spara" ihop kostnaden på ganska kort tid. Så har de gjort på andra ställen, tex Emmaboda köpte nyligen ett vandrarhem. Om man är tvungen att placera 15barn privat för 3800kr/dygn så kostar det kommunen 10 miljoner under ett år, utöver det man får från staten. Köpet lönar sig då under 1år. Eftersom kommunerna inte har ngt val utan måste ta emot ungdomarna så kanske det är så här de har diskuterat?

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 december 2015 11:31

För en tid sedan läste jag på någon blogg att tjänstemannaansvaret visst INTE är borttaget. Den som är lagkunnig kan säkert hitta var det står. Och sen är det bara att ...

 
Ingen bild

snoffsan

29 december 2015 12:16

Man mår illa Thoralf, över att se hur dessa gamar och vargar kastar sig över våra surt inarbetade skattepengar på det sättet.
Lagar och regler har upphört att fungera, moral och samvete existerar inte längre.
Pengar som delas ut till höger och vänster, som trillar ner i svarta hål, ingen som vet vart dessa tar vägen, eller kan redovisa till var.

Filuren är helt klart en jävsituation, sitter på två platser med intressen i båda. Detta är ju helt klart olagligt, och borde anmälas så han får ta sitt straff.

Men som sagt, allt verkar ha upphört i landet, nu verkar gatans lag även gälla i varje kommun, inte bara utanför, även innanför.

Tänk så mycket sådant här händer varje minut i varje kommun. Hoppas en dag att dessa får sitt straff, på ett eller annat sätt.

Finns det en möjlighet, när SD kommer till makten att ta reda på vart alla pengar tagit vägen ? Och får vi skattebetalare ta del av de uppgifter ?

Du gör ett helt fantastiskt jobb Thoralf, du är den där grävande journalisten som kommer ge dessa människor dålig sömn och magsår.
Ge aldrig upp, men se till att skaffa energi och ta hand om dig ordentligt.

 
Ingen bild

Tomas

29 december 2015 13:43

Vad kostar alla skadegörelse som Kalmahem drabbas av varje år Och vart är dem mest förekommande. Kan man ta reda på det?

 
Stefan K

Stefan K

29 december 2015 21:32

Granskning Sverige kanske kan ringa herr Holmberg? Vore intressant att höra honom förklara.

Det sägs att också Avpixlat ska starta något liknande. Herr Holmberg kanske har fler samtal att vänta...

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Eurozone

29 december 2015 22:14

Gäller inte lagen om offentlig upphandling i en situation som denna?

 
Ingen bild

Trofast

31 december 2015 07:25

Du är en idiot, hänsynslös, farlig.

Thoralf Alfsson

31 december 2015 08:51

Har du svårt för sanningen?

 
Ingen bild

Demokratur

31 december 2015 09:18

"Trofast" är säkert vänsterextrem. Vederbörande saknar Östtyskland.
Men det säga ju att sanningen alltid segrar till slut. Heja Thoralf. Heja SD.

 
Ingen bild

Trofast

31 december 2015 09:24

Din sanning är värd noll då du inte ser, förstår någonting.

Kopierat från Wikipedia:"Idiot (grekiska idiotes, av idios, 'egen'), ursprungligen en enskild man eller kvinna i motsats till en offentlig,[1] sedermera någon ur hopen, en okunnig, obildad person. Även föråldrat uttryck för en person som är oförmögen att begripa eller lära något."
PS:Även Hitler fick med sig massorna.

Thoralf Alfsson

31 december 2015 09:29

Det kommer fler sanningar om Kolbodaaffären!

 
Ingen bild

Demokratur

31 december 2015 12:44

"Trofast" kan ju också vara en ny pseudonym på något av de redan ökända vänstertrollen som stundom figurerar på din blogg, Thoralf.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se