thoralf

Direktlänk till inlägg 27 december 2015

”VI RÄKNAR INTE RIKTIGT PÅ DET VISET”

Av Thoralf Alfsson - 27 december 2015 19:37

Frågan är hur Kalmar kommun och Roger Holmberg (S) räknar. Någon budget finns inte och man har heller inte någon kontroll över kostnaderna. Men han räknar ju inte riktigt på det viset. Det verkar som Kalmar kommun kör med dubbel bokföring på Socialförvaltningen.


”Om man skulle göra en jämförelse mellan ett ensamkommande flyktingbarn och en tonåring som växt upp i en familj i Kalmar, gällande vad det kostar kommunen per år, är det tonåringen med familj som kostar mer.”

 

Lyssna på inslaget från Radio Kalmar och socialnämndens ordförande Roger Holmberg.Gå även in och se hur Radio Kalmar i artikeln med sitt fotografi beskriver ensamkommande barn. Så fullständigt missvisande och så förljuget som det någonsin kan bli. Varför måste det politiska etablissemanget förvanska sanningen och till och med ljuga?Jag har försökt gräva fram den aktuella och faktiska dygnskostnaden för ensamkommande minderåriga i Kalmar men det är uppenbarligen en omöjlig uppgift. Antingen beror det på att ingen överhuvudtaget har koll på den aktuella ekonomin eller beror det på en stark ovilja mot att lämna ut uppgifterna. Siffran som nämns i reportaget är helt inaktuell.


Det mest sannolika är nog en kombination av dessa orsaker. Oavsett vilket är det lika illa. Men det framstår också som troligt att Kalmar kommun och Socialförvaltningen kör dubbel bokföring. En budget och bokföring som rör den ”normala” kommunala verksamheten. Sedan kör man en annan budget och bokföring vid sidan om för ensamkommandeverksamheten. Problemet är dock nu att ensamkommandeverksamheten nu börjat bli så stor att den under 2016 sannolikt omsluter betydligt mer än 100 miljoner kronor och över 100 anställda. Då bör man faktiskt börja fundera på om denna dubbla bokföring och sidoverksamhet följer kommunallagen och lagen om kommunal redovisning.


Något som kommunens revisorer absolut borde granska! Men det lär nog knappast hända.


För det första har tjänstemän på socialförvaltningen inte klarat av att redovisa för mig hur alla ensamkommande är placerade och till vilken kostnad. Både när det gäller antalet och när det gäller kostnaden. Vissa boenden kan man inte redovisa aktuella kostnader för eller hur bemanningen ser ut, vissa boenden är inte längre aktuella. Andra placeringar har jag inte fått några kostnader angivna för överhuvudtaget, t.ex familjehem och nätverkshem. Minst sagt skrämmande!


Jag tror att tjänstemännen gör så gott de kan men att de politiska beslut som tagits, vilket inneburit att Kalmar kommun tagit emot ca 250 ensamkommande under 2015 resulterat i en övermäktig arbetsuppgift för den befintliga organisationen. Vilket nu resulterar i kaos och utbrända tjänstemän med snabbt ökande sjukskrivningar som följd. Vilket i sin tur kommer leda till nya verksamhetsproblem.


Därför ställde jag en fråga om hur budgeten ser ut inom socialförvaltningen för ensamkommande minderåriga till Socialnämndens ordförande Roger Holmberg.


 


Svaret jag fick var att jag skulle kontakta vår ledamot i socialnämnden. Enligt vår ledamot Lars P i socialnämnden har inga siffror nämnts för ensamkommande i budgeten. Eftersom kostnaden inte tas upp var sig i den budget som antogs i juni eller den tilläggsbudget som var uppe i KF i december ställde jag en ny fråga och fick följande svar.

 


Efter att jag läst protokollet och inte hittat några siffror för kostnadsökningar som kan hänföras till den dramatiska kostnadsökningen som beror på ensamkommande. Bilagan fanns nämligen inte i protokollet. Då skickar jag ett nytt mejl och får som svar detta.


 


Socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) är minst sagt spydig i sitt svar till mig. Jag får begära ut bilagan från sekreteraren för socialnämnden. I bilagan finns en post för ”Flyktingmottagning” enligt nedan.


 


Det som anges i bilagan och kostnadssammanställnigen är 0 kronor för flyktingmottagning. De flesta poster är detsamma för 2016 som för 2015. Det är väl dessa 0 kronor som Roger Holmberg hänvisar till om en "post" i budgeten i sitt mejl. Något annat kan jag inte hitta!


Socialförvaltningen lägger alltså en budget på 714 miljoner kronor för 2016. I stort sett detsamma som för 2015. Var och en förstår säkert att denna budgeten inte innehåller hela sanningen. Det mörkas kostnader som inte redovisas i budgeten.


Roger Holmberg och majoriteten mörkar det verkliga siffrorna.


Det fick mig att skriva följande svar till Roger Holmberg.


 


Jag har inte fått något svar! Lär sannolikt inte få något svar heller.

 

I radioinslaget anger Roger Holmberg kostnaden under 2015 till 50-55 miljoner kronor. För 2016 kommer sannolikt kostnaden vara minst ca 400 000 kronor/dygn eller ca 150 miljoner kronor.


För dessa ca 150 miljoner kronor finns det uppenbarligen ingen budget inom Socialförvaltningen i Kalmar.


Jag kommer jaga Roger Holmberg och ekonomiansvariga på dessa uppgifter tills jag är nöjd. Det mest tragiska är dock att media helt struntar i att följa upp den ekonomiska utvecklingen och hur kommunen hanterar det.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

27 december 2015 20:12

Bra Thoralf! Leta, jaga småpåvar, avslöja, publicera. Intressant och avslöjande även för oss som inte bor i Kalmar. Tyvärr finns säkert liknande undangömt i hela Sverige..

 
Ingen bild

S-E Karlsson

27 december 2015 20:16

Barran och OT är riktiga skittidningar ,bland annat är det omöjligt att få in kritik mot asylhysterin !

 
Ingen bild

Tompa

27 december 2015 20:41

Det är oerhört störande att höra vuxna människor säga att "det kostar inget för kommunen då staten står för kostnaderna de två första åren"

Hur är de funtade?

Dessa 7k människor är brottslingar och skall sitta inlåsta i fängelse och inte vistas en minut till i kommunfullmäktige.

Grov trolöshet mot huvudman, bedrägeri samt brott mot offentlighets principen är bara några brottsrubriceringar.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 december 2015 20:57

Vad god Roger är, slutvinjetten är formidabel

 
Ingen bild

Demokratur

27 december 2015 22:29

Vi har uppenbarligen med PK-ondska att göra här... De ger sig inte förrän de förstört Sverige.

 
Ingen bild

Hacke

27 december 2015 22:59

Sådana här skitinslag på statsradion går det tretton på dussinet.
Inte en följdfråga värd namnet utan mikrofonen används bara för att ge den intervjuade möjligheten att i lugn och ro stapla de gamla välkända flosklerna på varann. Förstår inte hur "journalisterna" står ut med sig själva.
Tur att vi har Thoralf som blåslampa och avslöjare där vi får exempel på hur det sannolikt ser ut med små variationer i kommuner över hela landet.

 
Ingen bild

SD4Ever

27 december 2015 23:11

Hur kan en analfabet vara mer lönsam än en tonåring uppväxt med 2 st. heltidsarbetande föräldrar som betalar skatt?.

 
Ingen bild

Niklas R

27 december 2015 23:16

Eftersom de inte har budgeterat för denna kostnadsökning så är det bara att rösta nej när de vill få mer pengar. Och tar de pengar från andra områden så är det bara att rösta nej till ansvarsfrihet när den frågan kommer upp på dagordningen. Finns inte pengarna så kan de inte ta dem från någon annan verksamhet.

 
Ingen bild

RobertSt

27 december 2015 23:37

Det vore smart om du oftast ställde 2 frågor per gång, en som är helt oskyldig och relativt lättbesvarad. Och så den jobbiga frågan. Då får du bog intressantare svar?

 
Ingen bild

Petter Jansson

27 december 2015 23:53

Bra jobbat Thoralf, jag är så tacksam att du orkar, tack!

Mvh Petter

 
Ingen bild

Lena

27 december 2015 23:58

Man kan knappt tro det är sant! Det är inte bara missvisande och förljuget - DET ÄR SVINDERI!
Håller med @Hacke om att man undrar hur journalisterna står ut med sig själva, att dagligen och i åratal stå och lyssna på dessa floskler? Att aldrig sköta det dom är satta att sköta.

Tycker du är oerhört tuff Thoralf, och hoppas detta kommer att sprida sig till andra kommuner. Här är det då så mjäkigt det kan bli.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 december 2015 00:03

"staten betalar", "en tonåring i en svensk familj är dyrare..", "kommunen kommer att göra stora vinster när ensamkommande betalar skatt...(och när kommer dom att vilja göra det...???någonsin???)" bla-bla-bla....
Hur i h-e tänker dom? Rättare; varför vägrar dom tänka...??? Hur i h-e kan en vuxen myndig människa rösta på något sådant????
Ett SD >50% får väldigt mycket att ta itu med ! ! ! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 december 2015 00:14

Man kan antingen räkna rätt, eller politiskt korrekt (fel..)

 
Ingen bild

Observer

28 december 2015 01:15

Polisanmäl och åtala Roger Holmberg!
Någonstans måste vi börja!
Detta är ju ett utmärkt tillfälle att börja stoppa de här svindlerierna av våra skattepengar. Att sätta ner foten.

 
Ingen bild

Lars Gustafsson

28 december 2015 01:24

Kalmar kommun är en av de mest inkompetenta kommunerna i Sverige. Hafsverk, okunnighet, okunskap, arrogans o.s.v speglar verksamheten. Lägg därtill att ställer man en konkret fråga, så svarar de på något helt annat, eller inte alls, allra helst när svaret är "känsligt". Det hör nog även till ovanligheterna att kommunstyrelsens ordförande aldrig svarar på e-post och att kommundirektören saknar juridisk utbildning. Att Baromtern springer kommunens ärenden är inget nytt! Pinsam är vad det är!

 
Ingen bild

Gnorfel

28 december 2015 02:00

Tack för ditt arbete.
Du har min personliga röst till nästa val.

 
Ingen bild

AWSvensson

28 december 2015 06:51

Hur kan man vara så korkad så man jämför kommunens kostnaden för dessa unga män med svenska barn, då har man glömt att kommunen är just dessa svenska barn o dess föräldrar ,vilka genom skatter bekostar all verksamhet som kommunen bedriver.De svenska barnen är alltså ingen kostnad för kommunen då de är en del av densamma. Däremot de välfärdssuktande yngre männen är en kostnad då de är en påtvingad utgift som inte kommuninnevånarna bett om.

 
Ingen bild

En polisanmälan?

28 december 2015 06:56

Är det ens möjligt att göra detta?

Luktar korruption lång väg.

 
Ingen bild

Tiketike

28 december 2015 09:56

Jag antar att detta passerar utan anmärkning, tydligen är det helt OK att kommunen ljuger.
Men, om en enskild person skulle göra likadant, då blir det rabalder!

Tyvärr tror jag att det ser likadant ut i många andra kommuner.
Thoralf: har du kollegor som ställer samma vettiga frågor i andra kommuner? Folk har ju rätt att få veta sanningen!
Och, vilket lyft det skulle innebära för SD, att sätta ljus på hur mycket det mörkas!
Fortsätt med ditt grävande, må de s.k journalisterna rodna!

 
Ingen bild

Pensionisten

28 december 2015 10:07

Allt är så hemligt med utgifterna om invandringen men skatterna blir offentliga!
2015 var ett skottår innan 2016 som är det i almanackan!
Önskar Thoralf ett gott slut på året tillsammans med alla Sverigevänner och ett GOTT NYTT ÅR!

 
Ingen bild

carl

28 december 2015 11:40

skulle dessa 7 klöver marionetter fått sin lön från privat företag så hade de fått sparken med omedelbar verkan. nu är de politiker i 7 klöver-regimen och deras uppgift är väl att krossa Svenska välfärden så de blir nog befodrade.

här lite glada nyheter folket gör uppror mot 7 klövern som vill ha fördummade lydiga skattebetalare. men folket lånade alla böcker från biblioteket, så 7 klövers kreatur inte kunde elda upp böckerna! biblan skulle läggas ner så kommunen fick mer pengar till massinvandringen.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/byborna-fortsatter-gomma-biblioteksbockerna

 
Ingen bild

World Traveller

28 december 2015 12:21

Carl, bra att folk gör uppror mot 7-klövern. De har gett sig fan på att göra Sverige historielöst. Vår historia ska brännas. Tur att det inte går så lätt som de tänkt sig.

 
Ingen bild

Janne

28 december 2015 13:19

TV-nyheterna rapporterade från Kina att landet håller på att strukturera om sin industri, från enkla låglönejobb till kvalificerade arbeten och mer forskning. Här i Sverige (landet bakvänt) pågår diskussion om hur vi skall kunna skaffa mer okvalificerade låglönejobb

 
Ingen bild

robban

28 december 2015 13:25

appropå dolda pengar så kolla upp det kommunala bostadsbolaget. har sett flera fall där kommuner säger att invandringen är noll men tittar man vidare så ser man att kommunen tar ockerhyror av sig själv för sina egna lokaler och för över vinsten till denna dolda budget som inte "finns". lite samma tänk som det militära där 25% av militärbudgeten går till fortifikationsverket som tar marknadsanpassade hyror för ett ruckel som inte används och kulorna rullar direkt till staten igen

 
Stefan K

Stefan K

28 december 2015 14:49

Bra Thoralf. Ge dem ingen ro, det förtjänar de inte.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 december 2015 15:54

Hej , undrar om någon vet om asylsökande ock invandrare omfattas av lagen om ersättning till dem som vanvårdats på barnhem och i fosterhem , har mailat till Ersättningsnämnden men får bara bla,bla,bla till svar !

 
Ingen bild

Pär Green

28 december 2015 17:08

Nu tycks isen vara bruten!

Nästan på årsdagen för den numera avsomnade Decemberöverenskommelsen (DÖ) blev det känt att Allianspartierna gemensamt tar över styret i Gävle kommun – och att man gör det med passivt stöd av SD.

 
Ingen bild

snoffsan

28 december 2015 18:14

Du är fantastisk Thoralf, som orkar med alla dessa mailkontakter med styrande som inte verkar ha så många proppar hela i skåpet längre.

De styrande har ingen som helst respekt för svenska skattebetalare idag, detta avspeglar sig tydligt hur man missköter våra skattepengar, på det grövsta kriminella sätt. Pengar som man tror man äger och kan sprida ut till höger och vänster.

Att jämföra oss svenska skattebetalare och hårt arbetande familjer och våra barn, måste väl vara på gränsen till att bli omyndigförklarad för ?

Själv har jag och gubben betalat och försörjt våra idag vuxna, med varenda egen intjänad krona, aldrig legat samhället till last med ett öre.
Vi har uppfostrat våra barn, till vuxna med eget ansvar.

I Krokums kommun försnillade handläggare och tjänstemän miljontals kronor, pengar som betalades ut under bordet i många år. Den nya personalen har än idag inte lyckats med att ta reda på vart pengarna tagit vägen. Pengarna gick till nyanlända och även invandrare som bott i landet en längre tid.De fick alltså pengar under bordet till saker som inte ingick i normen för sitt uppehälle.

Jag hoppas innerligt att dagen kommer, när dessa får stå till svars för sitt handlande. För folket de blåst och slarvat bort skattepengar.

Det blir ett hästjobb för er i SD att spåra vart pengarna tagit vägen, och kunna visa folk hur ekonomin varit skött.

Ett ensamt baaaarn, kostar nog närmare två miljoner om året. Om man krasst räknar med alla polisutryckningar, falska larm utryckningar, skadegörelse på deras boende, personal, förmyndare, vårdnadshavare, advokat och rättskostnader, körningar hit och dit, specialmat, kockar som lagar, nedbrunna boenden de själva tuttat på, all vård och tandvård, mediciner, dyra kläder, dyra Iphones som de säger är stulna, som de sålt, och får en ny, listan kan säker göras så mycket längre.

Jag hoppas du har energi nog att ta itu med den där filuren Thoralf. Jag hoppas också innerligt att du får en välförtjänt plats i toppen när dagen är här.

En skampåle på torget vore också på sin plats, så folk får se vilka som kört landet i botten och försnillat pengarna.

 
Ingen bild

Lena

28 december 2015 18:31

@Janne
"Tv-nyheterna rapporterade från Kina att landet håller på att strukturera om sin industri, från enkla låglönejobb till kvalificerade arbeten och mer forskning".
I Sverige gör vi tvärtom, politikerna talar om att hitta på enklare jobb (för invandrarna).

Om man då tänker att FN redan gjort prognoser över alla världens länder hur de kommer att utvecklas. HDI= Human Development Index, ex Japan 2010 hade ett HDI 0,959 och 2030 räknar FN med att de har ett HDI på 0,998. Cuba 0,887 till 0,939, Bulgarien 0,845 till 0,918.
Sverige rasar ner till plats 40, 2010 HDI på 0,949 och beräknat HDI 2030 är 0,906.
Frågan är hur kan FN räkna ut att vi kommer att sänka oss? Eller är det något som "någon" bestämt?

http://varstundisverige.blogspot.se/2015/09/fns-agenda-2030-slaveri-elitens-plan.html

Kul ändå att det finns ledare i Europa som har något att tänka med, t ex Tjekiens president: om europeiska män skulle ha gjort det som män från mellanösterns nu gör (dvs fly från kvinnor o barn) då skulle vi ha ingått i Hitlers 1000-åriga rike. Han menar att de ska hålla sig hemma och kämpa mot IS

http://avpixlat.info/2015/12/28/tjeckiens-president-ar-organiserad-invasion/

För er som vill fördjupa er ytterligare i "planen" kan läsa Lars Berns artiklar i tre delar; Matrix 1, 2 och 3. Där får man veta hur detta hänger ihop.
http://antropocene.se

 
Ingen bild

Steve

28 december 2015 19:14

Ett barn kostar ca 3,2 miljoner från 0-18 år för föräldrarna, enligt https://www.swedbank.se/idc/groups/public/@i/@sc/@all/@kp/documents/article/fm_267452.pdf

Med ca 50% skatter och moms för inköp av det som krävs för barnet så går det tillbaks över 2 miljoner kr under barnets 18 första år.

Hur mycket kostar ett barn? Kejsarsnitt ca 50000kr, ca 80000 kr/år i skola per år, kan sjukvård och annat kosta 80000 kr per år? Totalen blir ca 2,5 miljoner. Dvs ca 500000 kr totalt som staten måste stå för. Det skulle jag tro betyder ca 150-200 dagars kostnad för ett ensamkommande barn. Så kommer det in ett ensamkommande som är under 17,5 år så är det inte ekonomiskt. Dessutom så får man tänka att det svenska barnet kan både läsa och skriva svenska, de kan hantera den svenska kulturen och de har ett privat skyddsnät. jag har svårt att se att det ensamkommande barnet kan slå det svenska barnet kostnadsmässigt.

 
Ingen bild

norrlandskusten

28 december 2015 20:08

Tack Alf, du gör det jobb som landets "journalister" abdikerat ifrån

 
Ingen bild

Tompa

28 december 2015 20:38

Internet minns

Februari 2015 Anders Lindberg (AB) spekulerar. Jösses

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article20345813.ab?fb_action_ids=447527585404528&fb_action_types=og.comments

 
Ingen bild

OT

28 december 2015 20:40

Apropå ”VI RÄKNAR INTE RIKTIGT PÅ DET VISET” så gör inte vi det heller; för vi räknar med yttrandefrihet! Yttrandefrihet innebär att vi maktlösa får låta smockan (i form av ord) svinga runt lite ibland... Men numera begränsas detta alltmer av stalin "light" metoder.

"TILL PARTIORDFÖRANDE KAMRAT REINFELDT.": https://www.youtube.com/watch?v=2zPeY2u1c0E

Vi vet! Det är också "Sossarnas fel!": https://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

 
Ingen bild

Observer

28 december 2015 21:33

När tjänstemannaansvaret inte längre finns är det än mer viktigt att åtal väcks mot sådant här, Ty någon annan reglering finns ej.

 
Ingen bild

Observer

28 december 2015 21:37

Visst känner ni till det nya folkslaget ISTERNA ?!!

Ett samlingsnamn för dessa:

*Kommunisterna
*Journalisterna
*Miljöpartisterna

 
Ingen bild

Ibbe

28 december 2015 21:46

Så får vi se hur den nya matematiken fungerar i Kalmar kommun enligt socialnämndens ordförande där. Han hade inte lyckats speciellt bra i en PISA-undersökning.

 
Ingen bild

SD4Ever

28 december 2015 22:47

@Steve
Ett ankarbarn kostar väl ca: 1.000.000/år enligt vissa uträkningar.
Sedan kommer ju fru/fruar och barn, släkt etc. och alla har bara rättigheter inga skyldigheter......helt kravlöst. vissa sitter på SFI typ 10 år.

 
Ingen bild

chale

28 december 2015 23:19

det är mycket pk.hjärntvättade inte räknar med.
asylbluffare från Eritrea fick bli inneboende hos familj. sedan halshugger han 7 åriga flickan på toan.

http://www.friatider.se/asyls-kare-skar-halsen-av-sju-rig-flicka

han blir kvar i Sverige och släpps snart ut igen!

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 december 2015 23:56

@Observer. "Isterna"! Rätt. Den "folkgruppen" får man inte hetsa mot...

 
Ingen bild

En småländska

29 december 2015 00:09

@Snoffsan
Liknande underbordet-betalningar fanns i Kalmar för några år sedan tror Thoralf skrivit om det. Fanns ngt i Norrliden som hette Invandrarservice, det gavs pengar till bilinköp, körkort mm Kunde inte utredas fattades massor m dokumentation i form av underlag, kvitton mm Flera miljoner försvann!!

 
Ingen bild

Tiketike

29 december 2015 07:34

Och Miljöpartiet fortsätter att hävda att Sverige kan ta mot mer än 100.000 asylsökande per år...
Men, som väl är så sjunker deras makt dag för dag!
Sveriges folk är inte så korkade att de har förtroende för Romson och de andra skojarna.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

29 december 2015 23:46

Summa LLS

LLS har väl inget att göra med nyanlända svenskar?
Jag tycker du ska sätta press på partiets representanter i nämnderna.
De borde gräva och fråga efter fakta ordentligt. Meningen kan inte vara att du ska behöva göra allt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se