thoralf

Direktlänk till inlägg 22 december 2015

IRRITERAD

Av Thoralf Alfsson - 22 december 2015 23:39

Känner mig ganska irriterad över hur man får svar från vissa personer. Men det beror väl på att frågorna och ämnet det gäller inte är tänkt för någon insyn. Andra väljer att inte ens svara på mitt mejl i en helt annan fråga. Det bäddar för ett ganska ”elakt” blogginlägg.


Peter ”Nalle” Lundgren var också ganska irriterad!


 
 
Ingen bild

Larry Hogman

23 december 2015 00:30

Släpp irritationen och gläds över att du har den blogg som är särklassigt bäst på invandringsstatistik i Sverige.

Jag önskar dig en riktigt God Jul!

 
Ingen bild

Martin

23 december 2015 00:33

Han har helt fel. Du har mycket mer inforamtion om vem som dyker upp med Uber än med vanlig taxi. Därför att du läser andras upplevelser av chauffören. Och du kan se vad chauffören har skrivit om sig själv. Och hur chauffören ser ut. Och vad han heter. Ringer du taxistockholm/020/kurir så skickar de bara en bil med generisk invandrare i som du inte vet någonting om alls.
Nalle har antingen sålt sig till särintressen eller pratar i nattmössan eller har ideologiska sosse-skygglappar på. Jättedåligt!
Staten har inte med att göra vem jag väljer att köra mig från A till B!

 
Ingen bild

an on

23 december 2015 03:23

Dock inget som hellst fel med uber. Passagerare betalar resan via appen, allt sker genom banktransaktoner och där dras även skatt etc... Vad skulle vara problemet, att de inte är statligt legitimerade?

Personerna har ju redan körkort och behöver ju inget tillstånd att köra runt med sin familj, varför skulle det vara så magiskt annorlunda att köra främlingar.

Vad som skulle vara orättvist i konkurrensen ser jag över huvud taget inte och då är personligen anställd som taxichaufför. Snarare har vi konkurrensfördelar gentemot dem som inte kan ha skylt utan måste förlita sig till en app för kunder.

Mycket större problem för mig (verksam i sthlm) och brutalt mycket ohederligar konkurrens är svarttaxi-trafiken som bedrivs öppet av samma utlänningar månad efter månad och polisen totalt ignorerar. Antar att våra fega kräk till polis-hjon rädds "rasist stämpel" om de dömmer 30 muhammad och abdhulla för svarttaxi?

 
Ingen bild

Tiketike

23 december 2015 08:16

Bra och konkret inlägg! Raka puckar! Det gillas!

För övrigt vill jag passa på att önska dig Thoralf, och alla andra fritt tänkande vettiga människor här en riktigt God Svensk Jul!
Med skinka på bordet, med pepparkakor och andra traditioner.

 
Ingen bild

Fiona1177

23 december 2015 08:44

Ja, kära nån, det där var ord och inga visor av "våran" Nalle. Där har vi ytterligare en sverigedemokrat med svensk ryggrad! Och på tal om ryggrad, är det någon som vet vart Julia Cesar har tagit vägen? Man har väl inte lyckats knäcka henne hoppas jag? För övrigt, allt gott till dig Thoralf, och ha nu en riktigt god jul och tack för din ärliga blogg som jag aldrig missar!

 
Ingen bild

Maria

23 december 2015 09:06

God Jul Thoralf ! 500 ex utdelade och sammanlagt 23km promenad.

Thoralf Alfsson

23 december 2015 09:21

Tack Maria.

Då kan du äta julmat med gott samvete, i dubbel bemärkelse ;-)

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

23 december 2015 09:13

Känner mig ganska irriterad över hur man får svar från vissa personer. Men det beror väl på att frågorna och ämnet det gäller inte är tänkt för någon insyn. Andra väljer att inte ens svara på mitt mejl i en helt annan fråga. Det bäddar för ett ganska ”elakt” blogginlägg.

Ironiskt nog, kan alla med ( konkurerande åsikter) använda exakt samma argument och frågeställning.
Och applicera det på din blogg.

Resultatet av, "Det bäddar för ett ganska ”elakt” blogginlägg." Har du ju redan facit av, i din dust med Irm, dom gjorde precis vad du förespråkar.

Thoralf Alfsson

23 december 2015 09:26

Mats

Jag ser i varje fall en viss skillnad mellan tjänstemän i den kommunala förvaltningen och en politiker som bloggar. Gör inte du?

Eller menar du att offentlighetsprincipen även skall gälla politiker som bloggar?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

23 december 2015 10:00

Helt rätt, och absolut inte,
Men resultatet är likt väl irriterande. Och lika hypokritiskt oavsett om du har rätt till svar eller inte.

"behandla andra som du vill bli behandlad själv"

Om du skall moderera din blogg, på ett (ärligt) sätt.
Sätt upp riktlinjer som folk kan följa.
Inga personliga påhopp, Inga öknamn, Inga adresser till.. el, dyl.

Då slipper du stämpeln, att du censurerar, Kommentatorerna vet vad som gäller, och kan inte anklaga dig för bias.
Eller alt.2 gå ut och säg att du inte tolererar motsägande komentarer.

Ps, det finns en uppsida på mitt förslag också. Du kan med gott samvete (banna/ej publicera) vissa personer som inte följer dina regler, och tro mig, folk kommer att misslyckas med det, i drivor.

Skall inte störa Julfriden något mer, Så God Jul på dig.

Thoralf Alfsson

23 december 2015 10:52

"Helt rätt, och absolut inte,"

Ett typiskt Mats-svar!

"Sätt upp riktlinjer som folk kan följa.
Inga personliga påhopp, Inga öknamn, Inga adresser till.. el, dyl."

Det är inga riktlinjer som behöver sättas upp. Det är vanlig uppfostran och sunt förnuft.

 
Ingen bild

Lena

23 december 2015 10:10

Han har rätt, om EU menar allvar med att alla företag ska konkurrera på lika villkor, likadant med kostnader som ex försäkringar. Självklart är han emot det, det är ju därför han sitter i parlamentet och lovat kämpa för, och han vet vilka avarter det finns inom transportsektorn som kör på vägarna och är livsfarliga, då de kör på ackord.

Att sedan polisen i Stockholm inte gör mycket åt svarttaxiindustrin beror snarare på att de inte har resurser/är organiserade så att de ska ägna sig åt annat. Problemet kommer uppifrån det säger GW. Skulle aldrig våga sätta mig ensam i en uber. Däremot är taxi alldeles för dyrt i Sverige, det är lyx at nyttja. Varför så dyra bilar? Går det inte att förenkla?

 
Ingen bild

Jan Eriksson

23 december 2015 10:21

Taxinäringen i Sthlm har sänkt sig själv genom. Inte Ubers fel. Uber är bra. Verkligt bra, och visst har förarna taxikort! Nalle blandar ihop Uber med något annat.

 
Ingen bild

Mattias

23 december 2015 10:35

Tack Thoralf för det fina opinionsbildade och journalistiska arbete som du utför med din blogg. Är inne här och läser nästan varje dag. Önskar dig Thoralf och alla besökare en riktigt god jul och ett gott nytt år!!! :-)

 
Ingen bild

Karl

23 december 2015 10:50

God Jul o Gott Nytt År.

 
Ingen bild

Lewren

23 december 2015 10:57

"Står för allt jag avskyr" ... "vinsten" .... "profiten" ....
Vad är detta för kommunist? Överlåt allt till den fria marknaden och sluta låta staten mikro-pilla i affärer den inte har med att göra så kommer allt bli bäst i längden. Att betala flera hundra kronor per kilometer är absurda priser.

Konkurrans på lika villkor kan ju sällan handla om att den som har högst priser ska få bestämma. Det är ren och skär idioti att tänka på det viset. Taxi-företag får anpassa sig till den digitala utvecklingen precis som alla andra företag, och kan de inte det så får de (som så många industrier innan dem) gå under.

 
Ingen bild

calle

23 december 2015 12:13

de stora taxibolagen som uppfyller myndigheternas krav fifflar ändå. det var stort urednings-reportage om det på Sr P1. seriösa förare får jobba till svältlöner för det var monopol inom branschen.

taxiförare verkar ju inte ha körvana och de hittar ingenting. det är ju så svårt att se skillnad på idkortet och utseendet på mannen som kör. tycker afrikaner och araber ser ganska lika ut i utseende. kan ju vara nån som är svartanställd. ingen kollar ju vem som verkligen kör bilen för dagen. bara om det sker nån olucka eller brott uppstår det behov att kolla föraren som jobbade vid tillfället.

Tips när man bor i mångkriminellt område att ha en billig mobiltelefon med kontantkort och extra plånbok som man lämnar över till rånare. eller att har en enklare mobiltelefon undangömd så man kan ringa polis och ambulans vid rån och olyckor. ofta så stannar folk och plundrar när man sitter fast i den krockade bilen.

vid julhandeln blev en man rånad på parkeringen i köpcentrum och kunde larma först efter 20 minuter. Men då är det för sent för polisen att göra nåt.

http://na.se/nyheter/orebro/1.3391637-man-ranad-vid-bil-pa-mariebergsparkering

 
Ingen bild

Fredde

23 december 2015 12:16

God jul och gott nytt år Thoralf och alla Ni andra sverigevänner!

 
Ingen bild

calle

23 december 2015 12:23

irriterade är att man inte kan lita på att läkare och tandläkare har nån utbildning. svt janne josefsson avslöjade redan för många år sedan att går att juga och bluffa till läkarjobb och tom bli klinikchef helt utan utbildning.

är detta ett fall av politisk korrekthet att läkare får legitimation av socialstyrelsen fast de aldrig borde få det.

http://na.se/nyheter/orebro/1.3390315-lakare-kan-forlora-legitimation

 
Ingen bild

Bo

23 december 2015 12:26

Det finns klart en orsak till att Regeringen utreder Uber.
http://www.dn.se/ekonomi/regeringsutredning-med-sikte-pa-uber/
Jag siktar på att aldrig sätta min fot i Sverige mer. När jag var liten ringde man från sin svarta bakeltit-telefon och beställde en droska. Chauffören hade uniform och skärmmössa. Den mekaniska taxameten var fullt synlig och chauffören hittade samtliga destinationer utan GPS. På den tiden talade chaufförerna svenska och kvinnliga resenärer blev inte våldtagna av chauffören.

 
Ingen bild

Lotta

23 december 2015 12:29

Det en gång så stolta landet Sverige är verkligen på väg utför i en allt mer rasande fart. Förr fanns det lagar och regler när det skulle byggas nytt. Nu lanserar Boverkets generaldirektör att bostadslösa själva skall bygga sina hus. På tal om Uber, är det dessa "chaufförer" vi kommer möta i en nära framtid?

http://avpixlat.info/2015/12/22/sverige-berattar-en-kvinnlig-trafiklarares-berattelse/

Allt monteras ner för att passa individer från dysfunktionella länder. Vad blir nästa område att rasera?

 
Ingen bild

calle

23 december 2015 12:37

irriterande att de som skapat mångkultur och massinandring gör det enbart för att tjänar pengar på det. medans naiva och hjälpsamma småfolket hjärntvättas att vita västerlänningar har orsakat fattigdom i tredjevärlden. och nu måste hjälpa alla med utländskt bakgrund.

här en miljardär som kräver mer totalinvandring så han kan utnyttja nyanlända till att jobba för slavlöner. och krossa Svenska välfärdslandet

http://www.friatider.se/mijard-rens-krav-en-miljon-nya-svenskar

 
Ingen bild

KS

23 december 2015 12:57

Uber, som det diskuteras om här i spalten, finns i olika versioner. En av dessa är UberX. Där har man tydligen inte det som "Nalle" talar om i sin kritik i EU. Det är tydligen vanliga privatbilar som, efter godkännande av Uber, bemannas av "godkända" förare. Hur det är med "yrkestrafikförsäkringar" vet jag ännu inte. Här i Småland finns det ännu? inte något liknande. Uber TAXI kräver dock tillstånd mm. Om detta är Sveriges största svarttaxiverksamhet eller inte är naturligtvis mycket intressant! Efter cirka 45 år i branschen har jag haft funderingar på att eventuellt etablera en "Uberliknande" verksamhet. Med trafiktillstånd, F-skatt samt övriga myndighetskrav här i Östra Småland. Det du Lena. Kanske något för dig?

 
Ingen bild

calle

23 december 2015 13:27

finns massor med reportage på SR om taxibranschen som är i gråzonen till kaoz. den kommer nog inte kunna bli problemfri så länge Sverige skall vara politisk korrekt och mångkulturell. och man får inte rota i det som har med invandring att göra.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6159047

det har ju gått så långt att det blivit naturligt att folk ber en bekant att köra och då betala bensinpengar.

media har ju skrivit ofta att tjejer som är berusade och tar en taxi oavsett om det är ett stort taxibolag har ju blivit överfallna. när förarna ringer och Säljer offret till bekanta som får begå övergrepp. och vanligt att kortläsarna har skimningsutrustning och koder fångas upp av videokamera i taxibilarna dessa brott sker i lagliga stora taxibolag.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

23 december 2015 13:48

->Lena
Du har helt fel om Uber. Att Uber växer beror just på att de erbjuder en garanterad trygghet för sina passagerare.

Troligen tänker du, och kanske Nalle, på Uberpop. Det är en helt annan tjänst än Taxi.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

23 december 2015 13:50


Tack för det här året Thoralf.
Jag följer i princip dagligen din blogg.

Du gör det journalistiska arbetet som våra journalister borde göra.

Det du tar upp på din blogg är mer intressant än vad de flesta av landet journalister lyckas skriva ihop. Jätteintressanta undersökningar och granskningar som du gjort under året.

Tack Thoralf för allt arbete du lagt ner. Jag har även tipsat pensionärer att läsa din blogg – och nu ser de världen genom helt nya glasögon.

Trevlig julhelg!

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 december 2015 15:31

Annat aktuellt. Expressen(!) listar i en artikel några av de värsta länderna att bo i om man är kristen.
Är det beroende på Julen eller "omvändelse under galgen" pga ekonomi och upplaga som gör denna artikel möjlig? Man funderar.. Sprid den bland vänner, spara mm mm.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 december 2015 15:47

World Traveller skrev i höstas att han vid hemkomst funderade på varför en färja från Stena Line låg i Uddevalla hamn.

http://www.svd.se/flyktingar-ska-bo-pa-farja/om/svenskt-flyktingmottagande

Vilken kommun kommer att drabbas av detta hemska öde?

 
Ingen bild

Pensionisten

23 december 2015 16:37

Önskar dej i de dina en riktigt GOD JUL.

 
Ingen bild

Observer

23 december 2015 16:41

@Cosmik Debris
Låt oss alltid notera namnen på de kommunpampar, Politiker, Artister mf som högljutt vill ge bort andras pengar/skattepengar till utomstående i vilken form de än må vara. Sedan samanställs en lista på dessa som skall åtalas för b.l.a trolöshet mot huvudman. Den dagen kommer!
Det kommer att bli något i stil med Nürnbergrättegångarna.
Det måste bli en läxa inför framtiden, Att man inte kan sitta och ge bort andras pengar utan att ens fråga.
Jag är så förbannat trött på att höra om dessa avskyvärda artister, politiker mf, Nu senast filantropen och miljardären på Bahamas Roger Akelius som önskar utsätta oss ANDRA -Men inte sig själva förstås för ökade utgifter och bekymmer. Jag vill se dessa fysiskt arbeta för OSS i samhället. Jag är less på höra deras kommunistsnack. -Så låt dessa framöver få betala ur egen plånbok för flyktingbåtar och vad fan det nu än är KRONA FÖR KRONA och klarar de inte det så skall de få kroppsarbeta tills dess att det som dessa har gett bort av våra skattepengar är helt återbetalt -Med ränta.

Till dess

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !

 
Ingen bild

Hjärtat.

23 december 2015 17:41

Önskar dig en "Fridfull" Julhelg.

 
Ingen bild

Pär Green

23 december 2015 19:24

Thoralf,

En God Jul och Ett Gott Nytt År!
Du gör ett ett enastående arbete med DIN blogg!
och
En God Jul och Gott Nytt År till alla Sverigevänner.

 
Ingen bild

s29

23 december 2015 20:19

Önskar Thoralf och alla på bloggen en GOD JUL.

 
Ingen bild

Maggan

23 december 2015 20:25

@Cosmik Debris 15.37
Jag föreslår att den tilltänkta färjan läggs bredvid Åsa Romsons kajplats. Bör vara till glädje för henne.

 
LSW14

LSW14

23 december 2015 20:48

@matspp 21 dec 19:21 "LSW14...även fast det brunnit i skallen."

Jo, så kan det naturligtvis vara, vore intressant dock om du ville precisera din kritik. Jag förstår inte riktigt vilka av mina ståndpunkter det är som du har invändningar emot. Men visst, förklaringen kan ju vara att jag är en foliehatt, och därmed aldrig någonsin kommer att uppnå ditt vishetens Nirvana. Jo, så är det nog.

Oavsett, så önskar jag Dig, Thoralf och alla andra här inne en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!

O Holy Night - Incredible child singer 7 yrs old:

http://www.youtube.com/watch?v=fhcZ6b2FSsk

 
Ingen bild

Pistolekors

23 december 2015 21:21

Färjan Trelleborg ligger i Uddevalla

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:319968/mmsi:265186000/imo:7925297/vessel:TRELLEBORG

 
Ingen bild

Lena

24 december 2015 00:10

Samma sak undrade jag @LSW14 20.48, ibland är det så att man missförstår eller läser in saker som inte andra förstår.... och alla kan inte förklara vad de menar, man får gissa helt enkelt.

I alla fall tycker jag att Dick Erixons krönikor just nu är lite extra, "kristen ateist är också kristen" hm, det är det där med sekulariseringen, det är svårt när man så gärna vill, men inte vill leva gammaldags...och inte accepterar nutidens många vulgära attribut.

http://erixon.com/2015/12/kristen-ateist-ar-ocksa-kristen/

p s Tommy Körberg sjunger "Stilla natt" bäst av allt jag hört hitintills.

 
Ingen bild

Lotta

24 december 2015 00:34

Vill bara önska Thoralf och alla Sverigevänner en riktigt God Jul.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 december 2015 19:48

Instämmer med glädje i Lottas inlägg ! God-Jul Och Gott -Nytt år !

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

25 december 2015 17:04

LSW14
Jag är ledsen att vissa personer absolut vill klumpa ihop inlägg, det är som en trend,
Om du håller med om ett visst uttalande, en gång, innebär det att du alltid håller med personens alla uttalanden, detta är en av de fallacies jag har problem med. Jag ståt inte högt i kurs på denna blogg, men det är inte rättvist att du skall behöva försvara dig, pga mig. Vissa personer måste faktiskt lära sig att argument står för sig själva.

Jag attackerar dåliga idéer och lögner, etc. Om jag inte gör det, betyder det inte att jag håller med, men det betyder att era argument har en bas/förankring.

 
Ingen bild

LSW14

28 december 2015 10:48

@Lena 24 dec 00:10
Instämmer. Det blir lite knepigt när man ska gissa, även om man kan ana var skon klämmer.

@Mats Proffstroll 25 dec 17:04
Det är lugnt! Det är på intet sätt ditt ansvar att jag hamnar i polemik med någon, oavsett vem eller när. Men jag förstår vad du menar, tack för omtanken! Detta är ju ett forum, som i likhet med i stort sett alla andra, får leva med att kommentarerna har olika relevans i ett spann från "inte alls" till "kan inte bättre sägas". Inget konstigt med det!

Apropå kommentarer så finns det ett gäng kommentatorer som jag alltid kollar efter när jag går in här, de är (trumvirvel) förutom dig själv bl a: World Traveller, Lena, Observer, Calle, Peter, Maja Dacke, Lassekolja, Ådärkomdenja, S29.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards