thoralf

Direktlänk till inlägg 13 december 2015

BRANDKÅREN SKALL BLI MÅNGKULTURELL

Av Thoralf Alfsson - 13 december 2015 18:07

Vänsterflummet eller för den delen hela den mångkulturella eliten inom 7-klövern har nu slagit klorna även i våra brandkårer. Helt plötsligt är arabiska en av de viktigaste egenskaperna och kunskaperna för att bli brandman. De fysiska egenskaperna och utbildningen är inte längre prioriterade.


Barometern har idag publicerat en artikel på detta ämne.


”Att mångfalden måste öka inom brandkåren är de alla överens om. Räddningstjänsten är mer än bara bränder. Det är mycket sjukvård och trafikolyckor. Mycket kontakt med människor.

– Uppdraget är jättebrett. Jag tror det är många som skulle passa som tror att det ska vara så himla tufft. Vi behöver bredda spektret och bli flerspråkiga så vi kan prata med alla. Det är en del, säger Åsa Byström.”

 

Nej, alla är inte överens om att mångfalden inom brandkåren måste öka. Vi pratar svenska i Sverige, inte arabiska.


Jag anser att utbildning, kompetens och fysisk förmåga skall vara de allenarådande kraven på våra brandmän. De skall dessutom ha bra betalt för sitt otroligt viktiga arbete.


Jag rekommenderar alla att se följande granskning av hur brandkåren idag rekryterar sina brandmän.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

13 december 2015 18:19

Etablissemanget växlar upp. Sverige ska förstöras i grunden. Väljarna/medborgarna tiger...

 
Ingen bild

Pepparholm

13 december 2015 18:28

Om det funnes riktiga media med riktiga grävande journalister så skulle man satsa på att leta upp dem eller deras anförvanter som drabbats av att inte bli räddade i tid. De ansvariga skulle hamna på löpsedeln. I USA så skulle det resas skadeståndskrav på hundratals miljoner. Men nu är vi i Sverige och då är det rasistiskt och fascistiskt att påstå att man blir räddad för sent och avlider.

 
Ingen bild

World Traveller

13 december 2015 18:31

Skrämmande. Jag fick idag ett mail från en kompis inom polisen som jobbar mot organiserad brottslighet. Allt omorganiseras nu och samtliga chefer byts ut. Ni kan nog tänka er själva vad för slags Sverigefientliga, ryggradslösa, politiskt korrekta politruker som nu blir chefer. Hela piliskåren och försvaret kommer nog inom tio år att vara arabiserade.

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 december 2015 18:31

Att räddningsledaren från Sala-branden mm mm, Lars-Göran Uddholm kunde vara så PK, gjorde mig grymt besviken...

 
Ingen bild

Tobbe S

13 december 2015 18:54

"jättebrett"?? Finns det ordet?

 
Ingen bild

Roland X

13 december 2015 18:58

Svensk brandkår har klarat sig utan samiska brandmän i alla tider, varför måste vi då ha arabiska brandmän?

 
Ingen bild

Mimmi

13 december 2015 19:11

Det blir svårt att rekrytera mena och afrikaner till högteknologiska arbeten inom räddningstjänsten, men försöka duger ju...

 
Ingen bild

Observer

13 december 2015 19:20

.
...."Att mångfalden måste öka"..

Säg, Visar inte just det uttalandet på att det måste finnas en AGENDA bakom!!?

-Varför m å s t e den det???
(För att förstöra så klart! För att bryta sönder även den organisationen från att fungera adekvat!)

Dem som säger så där: SAMLA IN NAMNEN PÅ DEM!!

 
Ingen bild

Observer

13 december 2015 19:26

Poliskåren och militären måste återupprättas! Thoralf, Det bör bli SD´s prio nr 1 vid maktövertagandet. Vi kan inte ha ett land där folk som sparkar fotboll tjänar mer än vår polis! Polisen skall ha pilotlöner -minst.
Vidare bör regementena återuppbyggas på ett modernt sätt där man tillfrågar de riktiga militärerna vad som behöver göras.

 
Ingen bild

Hacke

13 december 2015 19:27

Såg TV4-Nyheterna där man talade om den skriande bristen på tolkar, inte minst inom larmtjänsten. Tolkar och Sfi-lärare är väl snart de enda framtidsyrkena i det här j-a landet!
Dagens val i Frankrike var också på tapeten där mannen på gatan konstaterade att det var ingen skillnad om man röstade på högern eller vänstern (underförstått när det gäller invandringen och att alltfler röstar på Le Pen).
Precis som här med andra ord.

 
Ingen bild

Lassenasse

13 december 2015 19:59

Och hur blir det om det brinner i ett svinstall, kommer då dessa religionsivrare att rädda grisar från att bli innebrända ?

 
Ingen bild

Pepparholm

13 december 2015 20:12

Högsta polischefen i Skåne efter omorganisationen är tydligen en kvinna rekryterad från Skatteverket. Hennes första åtgärd i handgranaternas och gängkriminalitetens Malmö var att ifrågasätta lunchpriset i polishuset och priset på kanelbullar till förmiddagskaffet. Här måste det bli förmånsbeskattning! Sådan Rikspolischef, sådana fotsoldater.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 21:18

Hon imponerade inte när hon presenterade sig för den gamla polisstyrelsen i Kalmar län.

 
Ingen bild

Johannes

13 december 2015 20:29

Ni kan väl hålla med om att det är bra att rädningstjänsten kan prata med de som behöver hjälp. Alla är ju inte perfekta på svenska, i stressiga situationer. Jag kan t.ex se att det är bra i en trafikolycka eller en sökning av person. Att då prata på modersmålet måste bli tryggare.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 21:25

Johannes

Hur många språk anser du brandkåren skall klar av. Engelska, Finska, Tyska, Franska, Arabiska, Spanska, Italienska, Dari, Farsi, somaliska, ryska o.s.v

För min egen del anser jag att svenska och engelska räcker mer än väl. Om någon av personalen skulle ha något mer är det bara en bonus som sannolikt aldrig kommer användas.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 20:42

"Helt plötsligt är arabiska en av de "viktigaste" egenskaperna och kunskaperna för att bli brandman. "De fysiska egenskaperna och utbildningen är inte längre prioriterade."

Källa på vem som sagt detta, eller är det en klassisk (halmgubbe)

Inga kvinnliga brand(män)då.
Och i vilken logik är ett språk bättre än två.

Du behöver inte svara på frågorna, jag är intresserad av vem som sagt, det du påstår. Och det borde väl inte vara så svårt.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 21:27

Mats

Slutledningsförmåga kallas det! Vilket språk växer snabbast i Sverige? Vilket språk behöver polis, ambulanspersonal och brandkåren i utanförskapsområden?

 
Ingen bild

Demokratur

13 december 2015 20:50

Borde inte vi svenskar kunna ges möjligheten att sälja vårt medborgarskap?
PK-Sverige slipper oss och kan fylla landet med mer önskvärda medborgare. Priset är förhandlingsbart men ett löfte från mig att lämna och aldrig komma tillbaka kostar givetvis en bra slant. Men, tänk win-win...

 
Ingen bild

Calle

13 december 2015 21:12

Appropå detta med att " ställa grupp mot grupp"
Vad är det finansministern gör när hon vill minska assistansersättningarna pga. de stora kostnaderna för asylanter?

 
Ingen bild

märta

13 december 2015 21:12

Ehttp://www.d-intl.com/2013/10/13/kronika-islams-heliga-madrasser/ Ett annat trist som följer med denna folkvandring ! Kostar på med sjukvård mm

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

13 december 2015 21:16

Låt arab-brandkårer ta ansvar för pyromanibränderna i nogo-zonerna. Där kan dom hållas, tillsammans med sin gangsteravkomma och muslimfränder. Att det blir noll släckningar får man ta, det är ju lika illa idag.

 
Ingen bild

sammanfattat

13 december 2015 21:20

Folket vill se buddisttempel.
Politiker vill se moskeer i vartenda gathörn till varje pris oavsett.
För övrigt bör Åsa Romson och Annie Lööf omyndigförklaras.

 
Ingen bild

Niklas R

13 december 2015 21:20

Den mångkulturella brandkåren skall bara finnas i gettona, på Södermalm samt i de fina förorterna till Stockholm. För övriga Sverige skall det vara riktiga brandmän som kan göra jobbet.
För skulle det vara så att tjejen som skall få upp dörren inte orkar hantera maskinen så det tar 20 minuter innan de kommer in så gör det inte så mycket då det antagligen bara var en journalist som bodde i lägenheten. Som antagligen också tyckte att flickor som brandpersoner var en riktigt bra idé.

 
Ingen bild

Nils Dacke

13 december 2015 21:26

Va trött man blir på dessa PK-fascister som hela tiden skall göra "rätt" med PK s.k värdegrund. Det är nu man inser att förfallet inom det offentliga delen av samhället har gått väldigt långt, jag är rädd för att det snart inte längre går göra något åt eländet.

 
Ingen bild

Demokratur

13 december 2015 21:30

I Sverige talar man svenska.

 
Ingen bild

Lena

13 december 2015 23:02

@World Traveller
I Storbritannien har de diskuterat att privatisera polisen. Det är kanske idéen har också, fast först måste de prestera så dåligt att folk accepterar och sväljer betet på att privatisrea även den.

@calle 21.12
Du har rätt, det är att ställa grupp mot grupp. Men nu är det ju en PK-politiker som talar och då finns inte fel i det...

 
Ingen bild

matspp

13 december 2015 23:11

Ja Nils Dacke det kan bli skoj att på avstånd betrakta när Mats (ateist) Proffstroll kastar sej ut på banan för att möta stormuftin plus anhängare. Proffstrollet kan kanske få med sej Lars Ohly ut i matchen? Ohly har bara varit tjänstledig i snart 40 år å längtar efter jobb eller inte.

 
Ingen bild

Lärare

13 december 2015 23:16

Lite tyst från SD tycker jag. Ligger de och "lurpassar" på ngt stort?
Varför får inte SD vara med i t ex Agenda när de talas om partiet? Som ikväll när Tobé står och svamlar en massa "dynga". VEM, har talat om det han nu vill ha "cred" för, om inte SD!

Ut på Arenan SD och möt folket!

 
Ingen bild

World Traveller

14 december 2015 04:59

Mats Prpffstroll, du får gärna gå tillbaka till artikeln om Trojanska Hästen och kommentera mitt svar till dig.

 
Ingen bild

Observer

14 december 2015 06:35

@Lena
Att privatisera polisen?! ..Då går det nog som med Telia mf:

Ny skylt "POLISIA" Sedan kopplar de bara in en bandspelare på 112
så behöver ingen åka ut o man sparar pengar.

 
Ingen bild

Observer

14 december 2015 06:51

OT: Valet i Frankrike; Front National blev inte störst nu heller!? -Hur är det möjligt???
Vad är det för F E L på folk? Är dem alkoholiserade hela bunten i Frankrike, eller vad är det?
Front National borde väl ha 100% av rösterna efter det som hände i Paris samt de Fransmännen fått utstå senaste decenniet.
Le Pen gick i alla fall från 9% till 30% sedan förra valet, Det är ju bra.
MEN DET GÅR FÖR LÅNGSAMT.
Detta visar att det kommer ta ytterligare ett val innan vi kan få bort kommunismen i Europa!
Det verkar som att folk måste i princip bli helt utan mat mm för att de skall reagera snabbare än så.
Det tar alltså ca 20år att vända 180 grader för ett land.
Sverige har då 6år kvar!

Jag föreslår att SD i de regioner man får makt försöker använda preudikat för att motverka den pågående förstörelsen av b.l.a Polis, Brandkår och militären så dessa kan räddas.

 
Ingen bild

Observer

14 december 2015 06:58

Frankrike verkar ha gjort en "Decemberöverenskommelse"!
Högern o vänstern har lierat sig med varann för att "stänga ute" Front National. D.v.s en oblodig statskupp. -En våldtäkt på demokratin.

Nu har kommunismen gjort två statskupper i Europa!

Sverige
Frankrike
..
.
Vilket land blir nästa?

 
Ingen bild

Jakob

14 december 2015 07:47

Ja Räddningstjänsten ska väll möta verkligheten och inget annat. Är behovet nu att fler talar arabiska så är det väll vettigt att fler inom räddningstjänsten talar arabiska. Man kan inte genom rasistisk ideologi trolla bort verkligheten.

Thoralf Alfsson

14 december 2015 09:14

Vore det inte lämpligare att alla som bor i Sverige talar svenska?

 
Ingen bild

calle

14 december 2015 08:01

om det brinner hemma hos PK-cheferna vem skall då släcka elden?

här har det brunnit flera gånger och jämnt är det bara 1st en rökdykare som utför räddningen, sedan när allt klart då kommer 10-20 brandchefer och minglar. och poliser i massor som bara står och glor och minglar. ingen gör nåt.
sedan får privata saneringsfirmor städa upp.

lika värdelöst med räddningen vid skogsbranden vid engelsberg.
men samma typ av skogsbrand släktes direkt med bra brandbefäl i norrlannd. såg det i tv dokumentären.

måste vara att makteliten vill förstöra Sverige med flit, för de är nog inte så dumma att de själva vill drabbas av allt tok de genomför.

om 10-20 år kommer alla veta denna man hade rätt, skrämmande uppgifter som kommer fram i denna video. som förklarar orsaken till allt tok.

https://www.youtube.com/watch?v=FxhMhrkRjdE

 
Ingen bild

Riffi

14 december 2015 08:11

Varför skall Du hålla på och tjafsa med svagsinta troll. Ett av skälen till att jag en gång gick med i SD var Din blogg och den höga kvalitet den håller när det gäller analys och fakta. Bloggen blir sämre om man måste tröska igenom dumheter och ifrågasättande av fakta varje gång.

 
Ingen bild

Tony

14 december 2015 08:16

Det är alltså viktigare att kunna föra en dialog
på ett visst språk än att ha fysiska förutsättningar
för att rädda liv? Idiotin bara eskalerar i landet
med oförminskad styrka! Just Södertörn tycks vara en
plats där flummet och idiotin har sin utkomst ifrån! 
Ingen bild

calle

14 december 2015 08:26

här påstår han att tyska säkerhettjänsten vet att ISIS skall slå till Mars 2016, i EU.

http://www.whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1408-hemlig-isis-armee-insmugglad-skall-sla-till-mars-2016.html

"ingen rök utan eld" han ger ialla fall en ny synvinkel på allt som sker. nog är det konstigt att 7 klövern agerar som de gör. nån styr 7 klövern

 
Ingen bild

UncleBob

14 december 2015 08:37

Detta är en skandal som bara förstärker bilden av ett politiskt vanstyre som underminerar folks tilltro till offentliga organ.
När det ses som helt legitimt att försvara inkompetenta beslut bara för att tillgodose nonsenskrav på "mångfald". Detta inslaget har bara bekräftat den bilden som framkommit tidigare. Vi måste ställa krav på att de politiskt korrekta syltryggarna fråntas sin maktposition och att chefer som Södertörns brandchef aldrig får ett förordnande i offentlig tjänst

 
Ingen bild

World Traveller

14 december 2015 08:54

@Lena

Jag vet. En kompis till mig ligger i startgropen allaredan. Han har redan bilar och personal standby. Du har nog rätt i dina funderingar att de vill göra likadant här. Profitörerna kommer givetvis att vara 7-klöverns politiker och media-mogulerna.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

14 december 2015 09:34

WT
Mats (ateist) Proffstroll

Lördag 12 dec 22:32

Thoralf Alfsson
Vi (nästan) helt överense.

Jag tror ont måste "fördrivas" (stoppas)= (TILL WT. BOMBAS )med ont men sedan kompletterat med andra åtgärder som t.ex utbildning.

Men du kan inte vinna, på det sättet, du menar att ideologin och nazisterna inte existerar idag, nu när vi vunnit kriget? likadant med dina andra exempel. Du skjuter bara upp problemet.

Dina argument är precis, vad dessa herrar håller på med idag, fast på ett annat sätt.
Om vi terroriserar mycket och länge så kommer folk att ändra åsikt/tro.

Missade dina kommentarer. ledsen.

 
Ingen bild

Ludvig

14 december 2015 09:51

Nog trodde man att det ska vara svenska som gäller, men nu har visst arabiska blivit väldigt viktigt,en moske i varje brandstation behövs väl också.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 december 2015 10:05

Att feminister vill ha in kvinnor i räddningskåren är illa. Att samma och andra mörka krafter vill ha in arabisktalande är ännu värre.

Tanken är nog tyvärr att slippa stenkastning mot fordon, sönderskurna däck på fordonen och avskurna brandslangar.

Det blir ju mindre intressant att göra detta om "broschsan", kusinen eller Imamens son sitter i brandbilen..

Så, det gäller före krav på bra fysik och andra värdefulla egenskaper när det gäller att rädda liv och skydda egendom.

Hur många liv kommer att spillas för den politiska korrektheten och den dystra verkligheten i våra förortsgetton..??

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 december 2015 10:21

Jag säjer bara , fy faen vad man ställt till det i gamla Svea ,det blir bara värre och värre , i Högsby ska det bli tävling mellan partierna om vem som kan skaffa fram flest gode män till ensamkommande !

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 december 2015 12:32

Jag hittade följande historia i en insändare i Göteborgs Posten:

En bilförare sitter fast i en bilkö i Stockholm. Allt står stilla.

En man kommer fram och knackar på rutan, som föraren vevar ner.

"Vad är det som händer?" frågar föraren.

"Terrorister ockuperar riksdagshuset. De begär lösen om 100 miljoner för att släppa alla. Annars häller de bensin över alltihopa och tänder på. Så nu går vi runt med en insamling."

"Hur mycket brukar folk ge då?"

"I snitt fem liter."

 
Ingen bild

Pensionisten

14 december 2015 12:56

I Frankrike "offrade" sig socialisterna för att utestänga Le Pen!
I TV och tidningar står och pratas det om att Le Pen förlorade, men vilka förlorade mest?
För övrigt kan jag bara konstatera att det finns för många stollar i det här landet och värst är dom som är satta att styra det.
SD blir Sveriges livlina senast 2018.

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 december 2015 12:57

Annat högaktuellt: Aftonbladet skriver nu på hemsidan: Två svenskar får livstids fängelse - för terrorbrott. Hassan al-Mandlawi och Al Amin Sultan är tydligen de två terrormistänkta som medverkat vid två avrättningar med halsskärning som metod.

I H-E att dessa individer är svenskar. En riktig svensk beter sig aldrig så.
En riktig svensk åker inte till ett främmande land, krigar för en främmande religion och avrättar någon på detta ytterst vidriga sätt...

 
Ingen bild

Demokratur

14 december 2015 14:14

De som Aftonslasken kallar "svenskar" kommer aldrig att vara svenskar.

 
Ingen bild

freddan

14 december 2015 15:20

Tack för ett mycket bra och aktuellt reportage , dock blir jag rädd. Man offrar allt och alla på mångkulturens altare

 
Ingen bild

calle

14 december 2015 15:24

@Hulda mk1
Där visar ny-fascismen sitt rätta ansikte, i Europa är de lite försiktigare.

 
Ingen bild

ÅMÅL

14 december 2015 15:44

Väldigt proffsig film!
Inte en enda etnisk svensk vill ha denna förbannade mångfald som prackats på oss!

 
Ingen bild

s29

14 december 2015 16:46

Jag undrar när vi skall få bestämma själva på vilken sida av vägen vi önskar köra.Tänk om en Nya Zeeländare har tagit sig hit för lite förortsspännig som omväxling till bungyjumpen. Ska den stackaren behöva trackla med högertrafik? Något för Åsa Romson?

 
Ingen bild

snoffsan

14 december 2015 16:53

Lilla Annie Lööf har lurat att alla dumma och naiva svenskar. På youtube ligger en lite äldre intervju med henne, angående att ta emot 30 miljoner till landet utan problem. Det bästa av allt enligt henne är att - ALLA KAN SVENSKA NÄR DE KOMMER HIT.
Varför behöver vi då svindyra tolkar till alla tänkbara myndigheter ???? Om alla kan svenska, behöver ju inte ovan berörda myndighet tolkar.

Det är det tur att lille blöjpojken nu bara är femton år gammal här på din blogg Thoralf. Det är några år kvar tills han är vuxen. Några år kvar till att få någon sjukdom gör honom oförmögen att ta hand om sig själv och behöver hjälp att kunna överleva vardagen.

På grund av att så många, har man nu konstaterat som lurat till sig ersättningar och hjälp, att nu skall man dra in på detta. Svårt sjuka människor, med funktionshinder skall nu lämnas vind för våg.

Samtidigt finns att läsa idag hur många kvitterar ut löner på 50 000 kr /mån, för några timmars jobb i veckan, för att vara förmyndare åt dessa vuxna män, som påstås sig vara BARN, oförmögna att ta hand om sig själva, dessa är idag mellan 25 och upp till 40 år gamla, går alltså omkring med dadda och förmyndare. Ett annat par ,kvitterar ut upp till 100 000 kr/mån.
Man räknar med att detta svineri, enligt mina ögon, kostar 700 miljoner kronor/år.

Fullt friska, vapenföra vuxna män, i sin bästa ålder, kan alltså inte ta hand om sig själva. Medans människor i landet med funktionshinder och andra svåra sjukdomar, skall lämnas vind för våg.

Samtidigt kan vi också läsa på petterssons blogg, att man nu tar livet av funktionshindrade barn, med Downs Syndrom och andra missbildningar som lett till handikapp.
Landet Sverige idag, Islameras hårdare och hårdare. För visst finns likheter vad vad som nu händer med funktionshindrade och sjuka i vår land ? En svårt sjuk eller handikappad person, kommer att dö något saktare än att få en giftspruta i armen.

Att Maggda äntligen funnit botten på sin vinlåda blir nu mer uppenbart, allt som denna kvinna ta sig för, måste ju begås på fyllan. Ingen nykter och städad person, kan väl komma på tanken att låta handikappade och sjuka ligga och dö hemma av vanvård ? Att dra in livsviktig hjälp för att folk utifrån missbrukat systemet ?

Det är åt helsike allt i hop med landet. Men när man läser vissa kommentarer, personer som sitter skyddade och lever på en annan planet, så börjar man förstå hur det funkar i landets största skyddade verkstad, där man dragit in på de som övervakar dem.

 
Ingen bild

Nils Dacke

14 december 2015 17:14

Det kan inte vara enkelt att som ansvarig chef hela tiden möta motsvarar PK-elitens krav. He he He för ett par år sedan föreslog en räddningschef i Gislaveds kommun att de som jobbar i räddningstjänsten inte längre skulle kallas brandman eller räddningsman. I stället skulle de kallas "handläggare för samhällsskydd och beredskap". Det blev stora protester mot detta förslag fram för allt från föräldrar vilkas pojkar drömde om att blir brandman när de blev stora, som någon liten kille sa, "jag vill inte bli någon handläggare när jag blir stor".
Nu får jag väl någon genusforskare på mig pga sista meningen med pojkar och brandmän men det får jag ta.

 
thojuh

thojuh

14 december 2015 18:03

@ Mats troll
Kan det här vara något tror du som stämmer in på dej?

Narcissistisk personlighetsstörning är en personlighetsstörning som kännetecknas av narcissistens extrema känsla av självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattade självbild, sitt stora behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati.

Denna patologiska narcissism skiljer sig från den naturliga narcissismen vi alla bär på, känslan av att vilja vara omtyckt.

En personlighetsstörning är varaktig och kan härledas till barndomen. Individer kan kortvarigt uppvisa symtom på samma störning, till exempel under ett pågående trauma eller på grund av en hjärnsjukdom, vilket då kallas

Ja, jag vet, nu kommer du att be mej om exempel
Men det är just din sjukdom. Att du gång på gång
av dom som är klokare än du, ertappas med byxorna nere
och är oförmögen att dra slutsatser därifrån.
Det tillhör din sjukdom.
Sök hjälp!
Finns kanske att få även för dej?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lena

14 december 2015 18:30

Annat ämne: Finansministern sa igår på nyheterna att denna explosion av asylsökare tyvärr gör att hon måste "dra åt" inom andra områden, bl.a inom sjukförsäkringen och inte minst för gravt handikappade att få personlig assistans.

Så hon tänker göra en Reinfeldtare? Vara så pass inhuman och barbarisk att de som är riktigt sjuka inte kommer att få hjälp (som det står i lagen)?. Allt för invällarna tycks S mena. Det finns inte i deras värld att tänka sig att sänka PUT och andra ersättningar för sådana som aldrig bidragit med en krona till samhällsbygget. Det är fasansfullt vilka ministrar vi har!

 
Ingen bild

Lena

14 december 2015 18:38

Tänker på resultatet från Le Pen igår. Jag tycker nog hon kan vara mycket stolt, från 9 till 30%. Dessutom ska man veta att i det franska valsystemet ingår att vinnaren (högern)får en bonus på 25% av antal platser.
Gissa om socialisterna också kommer att rannsakas framöver; "sova med fienden-syndrom". Det viktigaste för dem är att INTE LE PEN GÅR FRAMÅT. De är verkligen sjuka i huvudet. De har inget eget att komma med, det är hela saken.

 
Ingen bild

Stefan A.

14 december 2015 20:15

Och som vanligt finns ingen ansvarig, det är "vi" och "någon annan" långt där uppe, Svenskt beslutsfattande i ett nötskal.
SVT gör stort nummer nu av några som åker hem och som SVT vill låta påskina för alltid, jag tror att de åker hem för att hämta familjen då det kan bli något svårare med familjeåterföreningar i framtiden, när de är här igen lär inte SVT slå på stora trumman.
Två Syrier(eller nått) dömda för terrorbrott, skulle inte förvåna om de kan vandra ut som fria män efter prövning i hovrätten

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

14 december 2015 20:21

thojuh
Ad hominem
Men det var i alla fall, mer ord är shallalala shallalala, Öhhh DUUU Råååå.

Patetiskt, vad gör du på en diskussions blogg, utan några argument.

Thoralf Alfsson

14 december 2015 21:47

Thojuh:s analys var väl helt i din anda Mats. Jag råder dig att ta en lång helg och vila upp dig.

 
Ingen bild

matspp

14 december 2015 22:13

Klockren analys thojuh som sände Ateisten tillbaka in i hörnet.
Men han kommer snart få stöd av LSW14 som är lika korkad. Det hjälper inte att Ateist och LSW14 (låter som ett namn stormuftin skulle vara nöd med)håller på att berömma varandra. Nu kan ni brollor köra vidare på den enkelspåriga Ateist bloggen.

 
Ingen bild

Sara

15 december 2015 11:54

Ursäkta mig, men VAR står det att kunna tala arabiska är det viktigaste? Och det är väl jättebra med flerspråkiga brandmän!!

Thoralf Alfsson

15 december 2015 11:59

Med tanke på hur dagens invandring ser ut och inte minst hur det ser ut i många utanförskapsområden när det gäller etnicitet. Vilket språk tror du skulle vara bäst att kunna som brandman, förutom svenska?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

15 december 2015 12:03

Räddningspersonal, poliser och tulltjänstemän ska i första hand kunna prata perfekt svenska och åtminstone näst intill perfekt engelska.

Har de sedan extra kunskaper i större språk som t ex tyska, franska arabiska eller mandarin (rikskinesiska) så ska det givetvis ses som en fördel.

Dock måste alla som arbetar inom dessa yrken i första hand klara de fysiska förutsättningarna för jobbet. Extra språkkunskaper ska självklart inte på något sätt gå före uppfyllandet av de fysiska kraven för att få arbeta inom dessa viktiga samhällsfunktioner.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Henrik

15 december 2015 13:36

Var står det att kunna arabiska är viktigare än utbildning och fysiska egenskaper? Var står det ens att arabiska är en av de viktigaste egenskaperna?

Och inga fler svar i stil med: "hur tror du invandringen ser ut?"
Frågar inte om det, utan var det står att arabiska språkkunskaper är en av de viktigaste egenskaperna hos brandmän, som du påstår. Och, var det står att utbildning och fysik inte längre är prioriterade

Thoralf Alfsson

15 december 2015 13:57

Se hela filmen och försök sedan använda hjärncellerna

 
Ingen bild

LSW14

15 december 2015 19:01

matspp 14 dec 22:13
"LSW14 (låter som ett namn stormuftin skulle vara nöjd med)"

Nja, med tanke på vad jag skrivit tidigare så har jag svårt att tro att någon stormuftin uppskattar mina ståndpunkter ang den pågående muslimska invällningen i Sverige och Europa.

Ex: 13 dec (12:20) skrev jag bl a följande: "Hela europa är på väg att gå under pga invasionen från muslimska länder."

Det är så jag ser på saken, så på den punkten har du uppenbarligen missförstått mig fullständigt.

/lsw14

 
Ingen bild

Henrik

15 december 2015 19:32

Varför godkänns inte min fråga samtidigt som kommentarer om att Europa kommer gå under pga invandringen blir godkända?

Thoralf Alfsson

15 december 2015 20:04

Välkommen till en sverigedemokrats verklighet!

 
Ingen bild

Svante Blomqvist

15 december 2015 20:03

Att lära sig ett främmande språk är berikande på många sätt. Dels sätter det igång aktiviteter i hjärnan som befrämjar personlig utveckling. Dels lär det oss att bättre kunna kommunicera med andra människor. Och det lär oss förstå att det svenska språket ingalunda är ett världsspråk. Därför rekommenderar jag dig, Thoralf Alfsson att studera främmande språk. Det skulle berika dig, och du skulle kunna bli en än duktigare yrkesman och brandsoldat

Thoralf Alfsson

15 december 2015 20:14

Svante Blomqvist

Du har fått mycket om bakfoten. Du borde börja med att se filmen om hur Brandkåren rekryterar nya brandmän.

Jag har läst engelska och tyska under min skoltid och det har jag klarat mig bra på både i mitt yrke och under mina privata semesterresor.

I ett privat företag som konkurrerar med andra kan man inte anställa människor som inte har de kvalifikationer som efterfrågas. Det företaget som anställer på andra grunder utsätter hela företaget för stora risker om man inte längre uppfyller kundernas krav.

När det gäller Brandkåren är det medborgarna som är kunder. Kunderna förväntar sig att Brandkåren ska lösa sina räddningsuppdrag, inte att de skall tala alla språk som förekommer i samhället.

 
Ingen bild

Thoralf A

15 december 2015 20:49

Henrik

Får jag kommentera på "Inte rasist men" och deras webbsida/blogg?

De skriver en mängd helt felaktiga fakta, de vinklar och förändrar så att citat blir helt felaktiga i sin kontext.

Svansen som sedan hänger på deras Facebooksida är inte sena att göra nya kränkande och felaktiga tolkningar. De flesta kollar inte ens källan.

Jag bedömer vad som publiceras i kommentarerna! Till skillnad mot Inte rasist men godkänner jag även en del kritiska kommentarer.

 
Ingen bild

Henrik

15 december 2015 20:58

Thoralf

1. IRM har inget kommentarsfält förutom på Facebook och där får du säkert kommentera.

2. Att du OCH ALLA andra inte kan kommentera på IRM:s blogg har väl inget med mina kritiska frågor att göra? Jag får ju inte heller kommentera där.

3. Ena stunden skryter du i dina inlägg med hur många nya besökare du får här pga IRM och nu helt plötsligt påstår du att ingen kollar källan till vad de skriver. Hur ska du ha det? Och hur vet du att de flesta inte kollar källan? Har du frågat?

4. Klart du bedömer vad som publiceras, men just nu verkar det som om du väljer att publicera rasistiska uttalanden om att muslimer förstör EU, men censurerar mina kritiska frågor.

5. Uppenbarligen publicerar du inte kritiska kommentarer då två av mina kritiska, men hövliga, kommentarer inte släpps fram

Mvh Henrik

Thoralf Alfsson

15 december 2015 21:28

Henrik

1. Det är vid källan man skall ha rätt att kommentera, inte enbart på Facebook.

2. Jag brukar godkänna de flesta kommentarer men så fort något kommer upp på IRM får jag mängder av hot, hat och kränkande kommentarer och därför godkänner jag inte allt.

3. Det är de som kommenterar hos IRM som aldrig gör sig besväret att kolla källan. I detta fall titta på en klipp som är 64 minuter långt. Ändå vet de exakt vad det gäller.

4. Du kan inte acceptera mitt svar. Utan fortsätter med samma frågor. Du nöjer dig inte med att jag har gjort en tolkning och bildat mig en uppfattning. Acceptera det!

5. Jag har haft ett antal personer som ställer mängder av frågor som jag publicerat men själva har de avstått från att svara på frågor när de blivit avklädda. Dessa personer anser jag inte har samma rätt att återkomma med nya påståenden och frågor.

 
Ingen bild

Stefan

15 december 2015 23:28

Thoralf Alfsson: "Vore det inte lämpligare att alla som bor i Sverige talar svenska?"

Visst vore det bra. Ännu bättre vore om alla var riktigt kloka.

 
Ingen bild

Henrik

16 december 2015 09:00

Hej hej Thoralf

Skrev ett inlägg om hur du, som yttrandefrihetsivrare, inte är så mycket för det där med yttrandefrihet: https://www.interasistmen.se/dumheter/alfsson-censurerar-kritiska-fragor-efter-irm-avslojande-missar-att-det-ar-vi-som-fragar/

Mvh Henrik Johansson

Thoralf Alfsson

16 december 2015 10:05

IRM kan ju knappast kalla sig yttrandefrihetsivrare. Ni gör ju allt för att sätta munkavel på folk i allmänhet. Jag tror mina läsare förstår varför jag inte godkände flera av dina kommentarer.

 
Ingen bild

Henrik

16 december 2015 10:36

Ja nu kan ju alla läsa om hur konsekvent du är i ditt "yttrandefrihetsiver" iaf 😊

Thoralf Alfsson

16 december 2015 10:52

Dina inlägg går ju inte kommentera.

Du har glömt att tacka för julkortet!

 
Ingen bild

Henrik

16 december 2015 11:10

Du är så välkommen att kommentera på Facebooksidan, där kan du göra din röst hörd som alla andra. Där kan du förövrigt svara på de frågor vi ställer dig och som du fortfarande duckar.

Mvh har inte för höga förhoppningar

Thoralf Alfsson

16 december 2015 11:14

Alla som läser går inte till FB. Det är ert sätt att undgå kritiska kommentarer.

 
Ingen bild

Sara

17 december 2015 09:16

Jag menade var står det att arabiska är det viktigaste att kunna för att bli brandman?! Inte varför just arabiska var det viktigaste språket att kunna.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

19 december 2015 23:03

Verkar som att IRM valde att helt ignorera dokumentären från Samhälls Magasinet.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se