thoralf

Direktlänk till inlägg 12 december 2015

EU-MIGRANTER STAL HUSVAGN

Av Thoralf Alfsson - 12 december 2015 22:21

   

Kalmar kommuns tiggarcamping vid Salvestaden i juli (vänstra bilden) och denna vecka.  Foto Thoralf Alfsson.


Växjö kommun anser att det inte är förenligt med svensk lag att inrätta en ”boplats” för EU-migranter eller som de flesta säger, tiggare!


Kalmar kommun har dock tagit ett beslut om att ge tillstånd för en tiggarcamping vid före detta Salvestaden. Inte bara tillstånd utan man köper även in sanitära bekvämligheter för tiggarna. Det har uppenbarligen fått den effekten att antalet tiggare och kanske även andra romer har sökt sig till platsen. När jag besökte platsen i juli fanns 6 husvagnar. När jag i veckan åkte förbi platsen kunde jag räkna till hela 14 husvagnar på parkeringen.


Uppenbarligen hade minst en av husvagnarna stulits tidigare i veckan vid Läckeby, utanför Kalmar. Läs dagens artikel från 24Kalmar.


"Hans ombyggda husvagn stals – och hittades totalförstörd vid Salvestaden. "Det känns fruktansvärt, och jag får börja om från grunden", säger Anders."


Är fler av husvagnarna stulna? Det hoppas jag att polisen kollar upp.

 

Hur många tror att det är det enda som stjäls av de boende vid Salvestaden? Personligen tror jag att Kalmar kommun bäddar för ökad kriminalitet genom att erbjuda denna tiggarcamping. Vad anser polisen om denna boplats? Synd att jag inte längre i sitter i polisstyrelsen för Kalmar län och kan ställa frågor till polisledningen. Den nya polisorganisationen gör tyvärr att insynen blir mycket sämre för förtroendevalda.


Enligt uppgift kommer dessutom Serviceförvaltningen vid Kalmar kommun installera ett 10 amperes el-uttag i varje husvagn för att det skall få värme i husvagnarna under vintern. Jag gissar att Serviceförvaltningen också kommer köpa in kupévärmare för att minimera brandrisken i husvagnarna. Kupévärmarna kommer sannolikt säljas av tiggarna innan vintern är över eller kanske omgående.


Kalmar kommun ger dessutom Stadsmissionen ett bidrag på ca 10 000 kronor/månad för att de skall ta ansvaret för tiggarcampingen. Den barack som är placerad vid området skall också kosta ca 10 000 kronor/månad i hyra om uppgifterna från Serviceförvaltningen fortfarande stämmer. Så tiggarcampingen kostar med andra ord en hel del pengar för Kalmar kommuns skattebetalare varje månad. Trots att Kalmar kommuns skattebetalare inte har något som helst ansvar för dessa EU-migranter/tiggare.


Min egen uppfattning är att tiggarcampingen borde stängas omgående. Jag tror nämligen att tiggarcampingen fungerar lite som en ”sockerbit” och därmed lockar hit fler tiggare men även kriminella som får ett boende utan kostnad av Kalmar kommun. Det kan även fungera som en bas för kriminalitet.


PS


Snart är det för sent att beställa mitt infoblad om du vill få det innan julhelgen och kunna diskutera massinvandringen med "tjocka släkten". Många har redan beställt.


Mönsterås, Svedala, Täby, Tormestorp, Göteborg, Kalmar, Mörbylånga, Vejbystrand, Stavsnäs, Storebro, Mölndal, Klågerup, Lindome, Köping, Älvsbyn, Falun, Mullsjö, Hägersten, Njurunda, Lyckeby, Uddevalla, Lidköping, Skattkärr, Landskrona, Bjursås, Asarum, Mellerud, Norrköping, Malmö, Ellös, Löddeköpinge, Växjö, Vällingby, Eslöv, Karlskoga, Grycksbo, Trelleborg, Mölndal, Bandhagen, Lindingö, Lidköping, Kalmar. Lilla Edet, Bro, Karlskrona, Hörby, Söderhamn, Uddevalla, Umeå, Gnesta, Tun, Brastad, Älmhult, Västeerås, Täby, Borgholm och Umeå.

 

Några av de orter som jag skickat infoblad till. Det kommer säkert fler beställningar innan dagen är slut. Är du intresserad se detta blogginlägg.

 
 
Ingen bild

Observer

12 december 2015 23:02

Ett arkiv bör upprättas där bok förs över varenda krona som dessa och liknande ansvariga slösar bort av skattebetalarnas pengar. -Sedan skall vi kräva återbetalning!!!
DE SKALL FÅ BETALA ELLER STRAFFARBERTA.
Det är viktigt att namnen samlas in över alla ansvariga för sådant här! -De skall känna att man inte gör sådant ostraffat.
Dessa idioter tror att de kommer undan med sådant här -Det är därför detta fortsätter i eskalerande omfattning.

 
Ingen bild

lecomte

13 december 2015 03:00

Sätt zigenarna(svartjobbarna) i arbetsläger tills dess skulden är betald.

 
Ingen bild

Demokratur

13 december 2015 07:06

Sverige är förlorat. Det intressanta är att väljarna önskar denna utveckling. Skönt att lämna...

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 09:10

@Demokratur
Då får du hoppas att andra länder inte tillämpar SDs invandrarpolitik för då släpper de inte in dig utan skickar dig tillbaka till Sverige.

 
Ingen bild

Mattias R

13 december 2015 09:27

@Thoralf Alfsson
Lördag 12 dec 22:21
Eu-migranter stal husvagn skriver du. Hur vet du det? Och hur vet du att det var mer än en i så fall? Då det med all tydlighet framgår av din rubrik att väldigt många EU-migranter ska lastas för av ev någon av dem gjort borde vi göra samma sak med er Sverigedemokrater. Som du säkert känner till finns det en uppsjö med till och med dömda sympatisörer till ditt parti. Är det rimligt att du Thoralf lastas för det tex Johan Andersson dömdes för:
https://minfil.org/5385kfbab3/FUP__B_70-15_del_4_maskad.pdf
https://minfil.org/kcG9k2bbb0/Lunds_TR_B_70-15_Dom_2015-12-10.pdf

Är detta signifikativt även för dig Thoralf? Ni delar politisk uppfattning, läser på samma forum, men det gör dig knappast till ansvarig för hans brott. Varför lastar du gruppen EU-migranter för något ev någon av dem gjort?

Jag vet ju att du inte har någon personlig rellation till någon a dem som bor ute vid Salve. Då kan du inte heller rimligen ha någon som helst aning om vilka dem är. Själv träffar jag ett mycket stort antal av dem varje vecka och känner ganska många av dem mer än ytligt. En sak är helt klar, de flesta är inte kriminella även om undantag säkert finns precis som hos oss svenskar. Jag kommer möta sådär 20-30 personer boende på Salve imorgon, kommer då informera om det du skrivit och verka för att en förtalsanmälan lämnas in.

Angående husvagnarna på Salve kan jag upplysa dig om att de samlats in av diverse frivilliga, en del lånade en del skänkta. Ja självklart inte den som bevisligen stulits och placerats på Salve då.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 10:09

Vem tror du stulit husvagnen? Svara på den frågan!

Det finns en uppsjö av dömda politiker från de politiska partierna, inte minst vänsterpartiet!

I sammanhanget kan jag ju påminna dig om "järnrören"! Ingen begick något brott men ändå används denna händelse dagligen av politiska motståndare, trots att det är 5 år sedan.

Ja, jag är van att bli beskylld för saker som andra Sverigedemokrater sagt eller gjort. Det är absolut inte något nytt, utan något som du och andra godhetsapostlar ägnar sig åt dagligen.

Men svara på min fråga. Vem tror du stal husvagnen?

 
Ingen bild

Peter

13 december 2015 09:33

Se gärna "En räddningstjänst i kris "
som slår UG och Kalla Fakta från
Samhällsmagasinet, väl värt att titta på.
Dela gärna bland vänner!

https://m.youtube.com/watch?v=_Zm3NQoJuQw

 
Ingen bild

Hacke

13 december 2015 09:58

"Den nya polisorganisationen gör tyvärr att insynen blir mycket sämre för de förtroendevalda".
Det passar väl Dan "Spyan" Eliasson som hand i handske. Mycket kritik har han fått från de egna leden i o m omläggningen men denna för demokratin så väsentliga detalj var en nyhet för mig. Märkligt att det inte har blivit någon debatt kring detta. Eller kanske inte, vi lever ju trots allt i en fundamentalistisk demokratur.
Men det förstärker bara bilden av att allt av intresse och vikt för folket får vi oss numera bara till livs genom alternativmedia, och då inte minst Toralfs blogg.
F ö kan man undra vad vi har för ansvar för Rumäniens medborgare? Räcker det inte med pengarna som vräks dit via EU och numera också från Sverige direkt. Ska vi dessutom bistå dom på plats i kommunerna också. Undras vad det är för osynliga dokument och konventioner Sverige har skrivit på men inte övriga världen. Jag har i varje fall aldrig röstat för något "godhetskontrakt" som våra politiker kan segla omkring på för mina pengar.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 10:34

Tidigare hade vi 21 polisdistrikt men en polisstyrelse i varje. Nu finns det bara 7 distrikt/regioner och därmed reduceras ju antalet förtroendevalda i styrelserna. Vi tillhör region Syd (Skåne,Blekinge,Kronoberg och Kalmar län)

Tidigare hade Kalmar län en egen polisstyrelse (11 ledamöter) men idag tillhör vi region Syd och SD har nu ingen förtroendevald i regionpolisrådet från Kalmar län. SD har två platser men båda kommer från Skåne! Jag anmälde mitt intresse för att sitta i regionpolisrådet till SD riks men blev aldrig ens kontaktad.

 
Ingen bild

Dille

13 december 2015 10:18

Är väl val i Frankrike idag? Ändå finns det inte några nyheter om detta, varken i svenska media eller bland nationella bloggar eller nättidningar.

Någon som kan hjälpa med en bra länk?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 10:33

Men svara på min fråga. Vem "tror" du stal husvagnen?
Problemet ligger i frågan. (tror)

Vet inte vad Mattias svarar, men jag "tror" det var en människa, jag "tror" att den människan är ganska "fattig" och jag "tror" att personen är kristen.

Är det inte enklare att vänta in fakta än att "tro"

Thoralf Alfsson

13 december 2015 10:36

Tänk vilka tunna tidningar vi skulle få om det endast presenteras fakta.

IPCC och Parisavtalet kunde reduceras till en sida om det bara skulle innehålla fakta!

 
Ingen bild

Jakob

13 december 2015 10:45

Ja Thoralf det handlar om en stulen husvagn och det kan vara så att de/den som brukade husvagnen i Salve inte var samma som tillgrep husvagnen. Men du buntar ihop dem i vanlig ordning och ger dem en kollektiv skuld och spekulerar i att det kan bli en bas för kriminalitet. Så du tar dig rätten att lagföra och döma människor som du inte vet någon ting om. Hur har din tolerans för medmänniskor kunna sjunka så lågt?

Thoralf Alfsson

13 december 2015 11:06

Dina kunskaper om det svenska rättsväsendet är mycket låga. Jag förstår att det är pinsamt för dig och andra att den stulna husvagnen återfanns på kommunens tiggarcamping.
Känner du till brottsrubriceringen häleri? Stöld och häleri brukar hänga ihop.

Jag lagför ingen! Det är lite svårt att lagföra en grupp.

Din tolerans för medmänniskor innebär tydligen att det är helt ok med stöld och häleri bara för att man är tiggare och EU-migrant.

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 10:55

Jag får återigen skriva att inlägget från Söndag 13 dec 09:10
inte är skrivet av mig. Frågan är om vederbörande är ute efter att förstöra för mig eller helt enkelt inte fattat att det redan finns en som använder signaturen Lotta? Till dig som senaste tiden skrivit som signaturen Lotta, byt signatur jag vill inte förknippas med dina sjuka inlägg.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 11:00

Till den som kallar sig Lotta och skrev 09:10. Om du inte byter till något namn som skiljer sig från Lotta i denna kommentar kommer jag inte godkänna dina kommentarer.

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 11:04

@Mattias R och Mats Ateist. Har någon av ens orkat med att läsa artikeln? Där står och jag citerar "De som hade stulit husvagnen hade dessutom hunnit bosätta sig i den på den korta tiden, och orsakat stora skador." Vem eller vilka är det då som stulit husvagnen?

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

13 december 2015 11:16

@ Mattias R

Vid din kommande träff med råååmerna, kan du lämpligen även nämna nedanstående och kolla om dessa följer gällande lagar. Verkar i alla fall som om Kalmar kommun tar sig egna friheter utan hänsyn till vad som gäller beträffande de lagar som gäller för migration inom EU.

Du skall givetvis kolla hur det ligger till med vistelsetiden i Sverige och lämna en redogörelse i din förtalsanmälan för dem du träffar och att de kan resa fritt och vistas i ett annat EU/EES-land i max tre månader. Om du vill stanna längre skall man registrera sig hos landets myndigheter. Vid registreringen ska de kunna visa att man kan försörja dig, antingen genom att arbeta eller på annat sätt. Man måste också omfattas av en heltäckande sjukförsäkring.

Eftersom du är en sådan ”rekorderlig kille,” utgår jag från att du verkligen går till botten och bringar klarhet i det hela.

 
Ingen bild

World Traveller

13 december 2015 11:26

Jaså Jakob, du har vågat dig tillbaka. Hur vore det om du svarade på frågorna för några dagar sen?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 11:43

Lotta
Ja just ja. Han som vart av med husvagnen, sa det, Ja men då så, då behöver vi inte utreda detta något mer, Han påstod ju det, då måste det vara så. Allt är ju så uppenbart. case closed.

Jorden är platt, det är ju bara och titta, så ser man det.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 12:41

Mats

Nu visar du ditt rätta jag!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 11:47

Däremot, tycker jag att (om) dom befinns skyldiga, (vilket dom troligtvis blir), så kan vi skicka fakturan för rättegången till regeringen i det land dom kommer ifrån.

 
Ingen bild

Mattias R

13 december 2015 11:53

Thoralf Alfsson
Söndag 13 dec 10:09
Det vet jag precis lika lite som du Thoralf, men "Mats (ateist) Proffstroll"s troende är nog inte helt fel. Innan dagen då vi ev får chansen att läsa FUP kan man inte veta något om vad som hänt. Sen ska det bedömmas av tingsrätten, efter det vet vi bättre.

Låt mig vara tydlig. Stjäl man något ska man stå för det och ta sitt straff oavsett vem man är och vilken bakgrund och situation man lever i. Men att Kalmar skulle stå inför ökad kriminalitet pga EU-migranterna är bara dumheter.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 12:43

Även nedskräpning är ett brott! Men det tycks inte så många vara medvetna om idag.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

13 december 2015 12:02

@ Thoralf

"Min egen uppfattning är att tiggarcampingen borde stängas omgående. Jag tror nämligen att tiggarcampingen fungerar lite som en ”sockerbit” och därmed lockar hit fler tiggare men även kriminella som får ett boende utan kostnad av Kalmar kommun. Det kan även fungera som en bas för kriminalitet".

Delar helt din uppfattning.

 
Ingen bild

Skånepåg

13 december 2015 12:04

@ Mattias R

Vid din kommande träff med råååmerna, kan du lämpligen även nämna nedanstående och kolla om dessa följer gällande lagar. Verkar i alla fall som om Kalmar kommun tar sig egna friheter utan hänsyn till vad som gäller beträffande de lagar som gäller för migration inom EU.

Du skall givetvis kolla hur det ligger till med vistelsetiden i Sverige och lämna en redogörelse i din förtalsanmälan för dem du träffar och att de kan resa fritt och vistas i ett annat EU/EES-land i max tre månader. Om du vill stanna längre skall man registrera sig hos landets myndigheter. Vid registreringen ska de kunna visa att man kan försörja dig, antingen genom att arbeta eller på annat sätt. Man måste också omfattas av en heltäckande sjukförsäkring.

Eftersom du är en sådan ”rekorderlig kille,” utgår jag från att du verkligen går till botten och bringar klarhet i det hela.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

13 december 2015 12:09

TRANSPARENS EFTERLYSES.

Tar upp detta igen: 1.000 personer (långtidsarbetslösa eller nyanlända) tjänade mer än 100.000 kronor, enligt utredningen om felaktiga utbetalningar.

Eftersom Arbetsförmedlingen är en statlig myndighet borde det gå att få reda på mer kring Nystartsjobben. Jag skulle vilja veta vilka arbetsförmedlare det är som godkänt statliga subventioner (dvs skattemedel) till så höga löner som 50.000 till 100.000 kronor i månadslön för yrken inom restaurang, städ, handel, lager och taxi.

Hur har arbetsgivaren kunnat motivera att en långtidsarbetslös eller nyanländ ska ha denna höga lön (som ligger mer än dubbelt över praxis inom branscherna). Hur har arbetsförmedlaren kunnat anse att detta är skäligt?

Är det samma arbetsförmedlare som gång efter annan beviljat dessa Nystartsjobb med i princip fantasilöner???

Ett scenario jag kan komma på är två bröder. Den ene är företagare, vi kallar honom F (Företagaren). Den andre brodern är arbetslös, vi kallar honom A (Arbetslös).

Den arbetslöse brodern kallas till Arbetsförmedlingen och får information om Nystartjobb och får en folder om detta med sig hem. Han läser flera varv - staten betalar 80 % av din lön om du hittar ett jobb. A visar detta för sin bror F (Företagaren) som genast börjar smida planer.

- Okej, jag anställer dig med en månadslön för 100.000 kronor. 80.000 betalar staten och jag måste stå för 20.000 kronor.

- Vi gör så här. Vi delar på pengarna från staten dvs 40.000 kronor var.

- Sedan har jag en utgift för dig på 20.000 kr, den delar vi också på. Det innebär att vi får 30.000 kr var i månaden före skatt utan att behöva göra någonting annat än att gå upp på Arbetsförmedlingen och få beviljat ett Nystartsjobb.

- Du broder A. Du behöver självklart inte sätta din fot på mitt företag, jag är nöjd med mina 30.000 före skatt och du kan vara hemma för 30.000 kr i månaden och slipper gå på möten hos Arbetsförmedlingen nu när du på pappret har jobb hos mig.

LÄNKAR

Bluffar och blåsningar kring bidragsjobb
http://arbetet.se/2014/10/24/bluffar-och-blasningar-kring-bidragsjobb/


Märkligt välbetalda nystartsjobb

• 26.000 personer med nystartsjobb tjänade mer än 50.000 kronor i månaden mellan 2011 och 2013.


• 1.000 tjänade mer än 100.000 kronor, enligt utredningen om felaktiga utbetalningar.


Ny regel:
Från den 1 april 2015 - är taket på lön satt till 22.000 kr.

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetsgivare/Hitta-
medarbetare/Nyheter/Nyheter-for-Arbetsgivare/2015-02-26-Nya-villkor-for-nystartsjobb.html


Nystartsjobb är vanligt inom följande näringar: hotell och restaurang, handeln, städ, taxi, lager och industri.

 
Ingen bild

snoffsan

13 december 2015 12:36

Det är en märklig tid vi lever i. Sverige agerar världens största öppna anstalt för kriminella och människor med svåra psykiska sjukdomar.
Immuna mot rättsväsende och lever rövare i landet, på skattebetalarnas pengar.
Våra egna hemlösa har politikerna vänt ryggen, hur de behandlar våra gamla, som en gång byggt detta land och dess välfärd, vill jag inte ens kommentera, utan att använda mycket fula ord, så lågt tänker jag inte sjunka ännu.

Psykiskt sjuka människor ? Hur skall man annars förklara de som slog ihjäl en äldre man, 89 år gammal för några dagar sedan ? De som knuffar sina kvinnor över balkonger ? De som våldtar och spottar på landets svenska kvinnor ? De som gått inför att råna och misshandla våra gamla i sina hem ? De som knappt hinner innanför asylboenden innan tändstickorna får jobba ?

En del skulle sagt att det beror på deras kultur, sådana som jag säger sjuka människor som gör detta. Men mycket låg intelligensnivå, som inte hör hemma i civiliserade samhällen och länder.

För en tid sedan, slog EU domstolen fast, att inget land har någon skyldighet att erbjuda pengar eller bidrag till uppehälle för EU migranter. När vi rör oss i andra EU länder, är det vår skyldighet att klara oss själva, betala för egna pengar, bostad, mat och sjukvård. Alltså, inga EU länder har någon som helst skyldighet att ta hand om oss när vi rör oss fritt i tre månader i något annat EU land.

Att kalla Romer för EU migranter är bara löjligt, illegala migranter, som sitter i varje gathörn eller springer runt aggressiva och drar i folk, och skriker glåpord efter en om man trycker på slash ignore.
Som står och skriker och protesterar utanför kommunhus och kräver rättigheter, såsom en bostad ? Detta är bara rent ut sagt löjligt. Vad har dessa för rättigheter i vårt land ? Inga säger jag. Skicka tillbaka dessa öronenböj, låt dessa stå utanför sina egna kommunhus och skrika efter rättigheter.

Redan på dagis börjar hjärntvätten av små barn, man får inte ens baka pepparkakor längre. Att kryddor såsom Kanel och Nejlikor, som faktiskt gör degen mörkare skulle nu vara rasistiskt övergår allt förstånd, sunt förnuft, sedan fortsätter hjärntvätten från års ett till nio, för att sedan blomma fullt ut till gymnasiet.

Fast en sak kan vi trösta oss med, skolorna ligger snart i ruiner, bokstavligt och bildligt talat, senaste skolorna var i Göteborg, tre skolor som inte går att använda längre, där hotfulla texter också hade kladdats på väggarna, skulle gärna vilja veta vad det stod. Polisen var mycket förtegen angående texten. Man kan undra varför ?
Rektorn ville inte ens att sin personal skulle gå in i skolan, för att se vad som hänt. Då är det väl illa ?

Du måste ha ett enormt tålamod Thoralf, som orkar försöka att få vissa här på din blogg att förstå, bara så lite. Dessa tillhör tyvärr generationen hjärntvättade från dagis till dagens datum. Inte ens om så taket föll över dessa, skulle kunna lägga ihop ett plus ett.

 
Ingen bild

Thoralf A

13 december 2015 12:47

Jakob

Du har frågor att besvara i tidigare blogginlägg! Godkänner inga kommentarer från dig då du inte svarar på frågor utan endast kräver andra, inklusive mig på svar.

 
LSW14

LSW14

13 december 2015 12:48

Lite OT, men klart sevärd!

En räddningstjänst i kris
Södertörns Brandförsvarsförbund satsar på mångfald vid nyanställningar.

Detta har fått till följd att män med både utbildning och gedigen erfarenhet inte fått anställning hos Södertörn, samtidigt som vi ser att personer helt utan erfarenhet från yrket har fått anställning vid samma anställningstillfälle.

http://https://asylkaos.wordpress.com/2015/12/13/samhalls

 
Ingen bild

Lena

13 december 2015 12:49

@Mattias R
Folk ska inte straffas kollektivt, för alla är inte lika. Men vi kan ha en allmän åsikt om ett folk för de erfarenheter vi gjort, sett, och hört under åren!
Vi har sett tillräckligt, jag ska ta upp två olika saker som jag reagerat på förutom tiggeriet.

Det ena är att jag tidigare bodde under många år fanns det i området ett antal finska romer. Trots att de bott i Sverige i generationer så talade de finska, ingen av dem hade jobb för man såg dem ständigt ute och i sina bilar. De var minsann inga fattiglappar trots att de levde på skattebetalarna pengar. Dvs de gjorde "affärer" vid sidan om och hade bilar trots att man inte får ha bil om man ska få socialhjälp. En mer egoistiskt folkgrupp får man leta efter, vad har DE GJORT FÖR ANDRA? De vet inget om solidaritet.
Så man tröttnar man på deras "story" om hur synd det är om dem. Det är absolut inte synd om dem på minsta sätt. De är parasiter som lever på andra - det är slutsatsen jag drar.

Det andra som jag alltid reagerat på, och detta avser främst romer från Rumänien o Bulgarien. De skräpar ner något så fruktansvärt, sedan förväntar de sig att andra ska städa upp efter dem. Alla sådana "fasoner" gör att jag aldrig kan fördra dem eller ta deras parti. De saknar civiliserad kultur helt enkelt. Därav den avoghet vi känner inför romer.

Visst ibland "dömer" man för utseendets skull, men dessa romer saknar vilja till att integreras och lära sig saker som behövs för att leva i detta samhälle. Därför vill vi inte ha den typen av folk som inte vill något annat än bråka med oss och utnyttja oss.

 
Ingen bild

Jakob

13 december 2015 13:00

Vilka frågor, ställ dom så svarar jag gärna!

Thoralf Alfsson

13 december 2015 16:16

Jakob

Du får väl ägna dig åt att leta upp frågorna i tidigare blogginlägg. Eller förväntar du dig att få allt serverat på ett fat?

 
Ingen bild

Här höjs skatten mest nästa år

13 december 2015 13:30

Tidigare i höstas varnade kommunsektorn för en kommande skattechock de närmaste åren, med en samlad skattehöjning på närmare två kronor i snitt fram till 2019, men att den kommer först 2017.

– Skatteintäkterna blir extremt bra nästa år. Men 2017 och 2018 ser det betydligt sämre ut, säger Annika Wallenskog, biträdande chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Den kraftiga flyktingströmmen är en bidragande orsak till kommunernas ökade kostnader.
http://www.dn.se/ekonomi/har-hojs-skatten-mest-nasta-ar/

PS
Lägg nu dom återkommande trollen i malpåse ett tag så att vi kan få lite julefrid.
God Jul

 
fete@live.se

fete@live.se

13 december 2015 13:40

Thoralf det du skriver är klockrent stå på dej. Att vissa inte kan se hur samhället har blivit är för mej en gåta ..

http://fete

 
Ingen bild

Hasse

13 december 2015 13:46

Bombardera Barometern med artikeln så tidninges tiggarvänner får läsa hur deras gungstligar bär sej åt. Finns ingen anledning att ordna plats för dessa tiggare, det finns inga som helst bestämmelser om det, varken i EU-eller i svensk lagstiftning.

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 13:46

@Mats Ateist
Jösses är du helt tappad bakom en vagn? Hur kom husvagnen till Salvestaden från Läckeby? Flög den själv eller använde den teleporti? Vad eller vem gav zigenarna tillåtelse att flytta in i och totalförstöra den stulna husvagnen? Anser du att zigenarna begått något brott?

"Däremot, tycker jag att (om) dom befinns skyldiga, (vilket dom troligtvis blir), så kan vi skicka fakturan för rättegången till regeringen i det land dom kommer ifrån."

Hur skall du ha det nu? Var de inte alldeles oskyldiga nyss, eller åtminstone var det inte säkert att det var de stackars zigenarna som stulit husvagnen utan bara flyttat in och totalförstört den helt ovetande om att den var stulen?

 
Ingen bild

Mattias R

13 december 2015 14:25

@Thoralf Alfsson
Söndag 13 dec 12:43
Har inte sett EU-migranterna vid salve skräpa ner. Däremot har jag sett dem städa där ute.

@Skånepåg
Söndag 13 dec 12:04
Ser inte det som min uppgift, känns som det är mer din.

@Lena
Söndag 13 dec 12:49
"Folk ska inte straffas kollektivt, för alla är inte lika."
"De är parasiter som lever på andra - det är slutsatsen jag drar."

Du är inte vidare konsekvent Lena, däremot är det riktigt synd om dig.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 16:12

Mattias R

Hur var det när de höll till vid Brofästet och några andra platser? Serviceförvaltningen fick skicka ut städpatruller varje dag.

I veckan fick jag dessutom ett telefontips var de sitter och bajsar inne i stan. Har dock inte hunnit besöka platsen och dokumentera det. Men det hinner jag förhoppningsvis denna vecka.

 
Ingen bild

Lena

13 december 2015 15:04

Välkommen till vår "Nya sköna värld". Så skriver Peter Krabbe i en artikel om romerna i Malmö avhystes. Detta är historien som utspelat sig FÖRE. Margot Wahlström fick ett brev från FN:s särskilda rapportör i minoritetsfrågor. Margot skickade det till Malmös Kommuns säkerhetschef som troligen aldrig hört talas om Agenda 2030. (Ni vet det där dokumentet svetsar´n var iväg till NEW York och FN-skrapan och skrev under dokumentet). Dokumentet ger FN rätt att lägga i våra interna angelägenheter. Och organisationen Human Rights Watch fick av Soror nästan en MILJARD för att kunna bevaka detta också.

https://peterkrabbe.worldpress.com/2015/11/02/avhysningen-av-romer-i-malmo-ett-praktikfall-for-fns-agenda-2030/

 
Ingen bild

Hood

13 december 2015 15:33

Mattias R och alla ni andra som har er PK agenda att följa.Om ni skulle försöka att landa i verkligheten för en gångs skull.
Jag håller med om att Thoralf hoppade över några byråkratiska led för att komma fram till sanningen. För alternativet är nog lite väl långsökt: Att någon stjäl husvagnen,parkerar den vid dämmet och totalförstör den på plats under överinseende av zigernarna för att få någon att reagera.Så dumma är inte ens ni.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

13 december 2015 16:01

Jag säger zigenare.

Fram tills för några år sedan hade jag inga större erfarenheter av zigenare och därmed ganska neutral till detta kringresande folkslag. Hade en zigenare i klassen under hela grundskoletiden och inget negativt att säga om den personen.

Däremot reagerar jag med ilska så fort jag hör ”romer” eller ”EU-migranter”. De har på kort tid lyckats fylla dessa politiskt korrekta begrepp med så mycket negativt att de borde av ren självbevarelsedrift återgå till att kalla sig zigenare.

Jag säger zigenare för att det har mindre negativ påverkan på mitt humör.

 
Ingen bild

Demokratur

13 december 2015 16:34

Tror inte att man ska ge PK-extremisterna näring genom att bevara deras infantila inlägg. De kommer alltid att vara oikofoba och arbeta för nationalstaten Sveriges avveckling. De är lågbegåvade alternativt svårt hjärntvättade och bör lämnas därhän.

 
Ingen bild

Tony

13 december 2015 16:37

Vi ska inte döma folk kollektivt säger någon? Konstigt
för det är ju så man gör när det handlar om
Sverigedemokrater, minns ni inte när en journalist på
Sydsvenskan utnämnde alla Sverigedemokrater som obildade
lågpannade As?

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 16:39

Räddningstjänsten och brandkåren offras på det mångkulturella och jämställdhetens altare. Se det timslånga avsnittet av Samhällsmagasinet ett nytt medborgarinitiativ. Skrämmande är bara förnamnet:

http://youtu.be/_Zm3NQoJuQw

 
Ingen bild

Pepparholm

13 december 2015 17:23

Alla har givetvis rätt att ge pengar till tiggare, om man känner för detta. Även kommunalråden. Men då ska det vara egna pengar. När kommunalråden eller tjänstemännen ger bort mina pengar som kontanter eller som favörer till andra som jag inte ingår i det kommunala uppdraget så säger jag stopp. Det måste kunna beivras.

 
Ingen bild

Nyrakad

13 december 2015 17:42

Ang. eu-migranterna (tiggarna), så finns säkra vittnesmål av bl.a hundägande pensionärer, tidningstransportörer m fl. som i en annan del av landet observerat i arla morgonstund manliga eu-migranter som innan de gått till jobbet (tiggarplatsen utanför köpcentrum) burit nya låsta cyklar på axlarna till bl.a utlandsregistrerade ekipage med släp.
Och detta har inte skådats vid ett tillfälle, utan är frekvent varje vecka. Polisen är underrättad, men inget har kommit ut i lokalmedia konstigt nog, och stölderna fortsätter.
Det är även otroligt skitigt runt lägret de använder sig av illegalt, inte bara sopor, utan högar av träck, och det har det varit sedan de anlände för flera år sedan, det blir bara värre och värre, och de verkar inte vara villiga att städa och köra skräpet till återvinningsstationen.

Ja, det blir bara värre och värre i detta land.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

13 december 2015 18:14

@ Mattias R

"@Skånepåg
Söndag 13 dec 12:04

"Ser inte det som min uppgift, känns som det är mer din".

Bra då har vi det bekräftat. Att följa lagar, regler samt smita undan och att ta samhällsansvar, är för alldeles för komplicerat för dig och ditt pack av skitstövlar!

 
Ingen bild

Jakob

13 december 2015 18:19

En obesvarad fråga som jag egentligen indirekt svarat på är..

"Jakob skriver att Sverige är rikare än någonsin. Ändå måste skatten höjas. Ändå har vi fler hemlösa än någonsin. Ändå har vi inte råd med vård och bostäder åt våra gamla. Ändå läggs sjukhus efter sjukhus ned. Ändå har vi inte råd med ett försvar. Ändå....
Listan kan göras hur lång som helst men det har ändå ingen verkan på såna faktaresistenta verklighetsfobiker som Jakob.
Undrar om han tillhör de som räcker upp ett finger i sympati med islamisterna."

Mitt svar är, visst är det märkligt att ekonomin är så bra när vi inte upplever detta. Bevisligen har Sverige pengar, det är tydligen inte det som är problemet med att det saknas bostäder och att vården halkar efter för att inte tala om skolan. Är detta svar nog jag har inga lösningar, men som sagt kan jag bara konstatera att pengarna finns.

Om jag lyfter ett finger i sympati med islamisterna?
Vilken korkad fråga, önskar att jag kunde svara på ett lika korkat sätt men det skulle antagligen bara missförstås, så nej jag sympatiserar inte med Islamister genom att lyfta ett finger. Däremot brukar jag lyfta ett finger på samma sätt som dem när jag står i baren och vill beställa en öl.

Du hade en fråga också.
"Han har nog inte tid just nu! Han ser säkert på Allt för Sverige i SVT ;-)"

Nej, jag har inte sett det programmet.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 18:53

Jakob, du har fler frågor att besvara.

Men du påstår att Sverige har pengar ändå tvingas Landsting och kommuner att höja skatten! Kan du förklara vad du menar att Sverige har pengar?

 
Ingen bild

Lena

13 december 2015 18:20

@Mattias R
Jaså du tycker synd om mig - så rart av dig, men jag tror du ljuger, du hade inget annat att säga. Och nog vet du vilka parasiter jag menar. Det gäller inte de som sköter sig. I Stockholm arbetar 20% av romerna, resten går på socialbidrag. En hel del unga, fullt friska män som inte vill anstränga sig. Vad säger det dig?

 
l p

l p

13 december 2015 18:25

Romer : Jag är och fika statsmisson 3 dagar veckan ser zigenare varje gång. Så här är det.Dom tar tills sig så det rämna på tallriken sedan slänger dom cirka hälften, skrapa ner det i papperskorgen. ( ex ) Det ligger frukt i skål en dom tar inte en eller två frukter dom tar allt.Det är lika med vetebrödet. Nu läggs det bara fram så dom kan ta som vanliga banditer som är där. Ni som aldrig har varit på statsmissonen är välkomna.

http://lyckan

 
Ingen bild

Mattias R

13 december 2015 18:46

@Lotta
Söndag 13 dec 11:04
Det man har konstaterat är att det fanns kläder i husvagnen. Inga människor. Det har vid flertalet tillfällen körts dit både det ena och det andra till parkeringen vid salve, det är inga lösa antaganden utan fakta.
http://www.barometern.se/kalmar/husvagn-stulen-polisen-vill-ha-tips/

Thoralf Alfsson

13 december 2015 18:57

Mattias R

Du är väl för rolig.

"Det har vid flertalet tillfällen körts dit både det ena och det andra till parkeringen vid salve"

Du menar alltså att det inte är de boende som kör dit saker? Är det kanske Kalmar kommun och serviceförvaltningen? Eller vem är det?

Du är inte lite naiv och godtrogen Mattias R!

 
Ingen bild

matspp

13 december 2015 18:52

@Mats Ateist öppnar egen blogg och där kommenterar @Jakob plus @Mattias R. Sedan kan ni visa upp hur ni städar efter zigenare för att slutligen vandra vidare som vägvisare till deras hemland. På plats där gör ni allt för att bli integrerade. Ni kan säkert också erbjuda service i form av städning och matlagning mm.Och sedan har vi de 40000 av 50000 svenska zigenare som kostar 12,5 Miljarder/år. Hur länge har det pågått och hur länge ska det pågå?
Kommer bli intressant att se hur ni på Ateist bloggen löser det enkla problemet.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

13 december 2015 19:22

Tack och lov har vi sedan ett tag befriats från den kulturberikning zigenarlägret på Nobelvägen i Malmö innebar. Minns för några veckor sedan när lägret fortfarande fanns kvar, hur en skock zigenarkvinnor som passerade kyrkogården på väg till lägret, gick in där man tappar vatten för att kunna vattna anhörigas gravar, och nallade de vattenkannor som finns uppställda för gravplatssbesökarna. Jag blev så j-a paff att jag inte kom för mig att fotografera rövarbandet. Fast samtidigt kände jag mig inte särskilt förvånad. Jag ville inte heller konfrontera dem då jag hade mitt barn med.

 
Ingen bild

Jakob

13 december 2015 20:03

Ja vill du att jag skall besvara de mer personliga påhoppen?!

-enligt SCB har Sverige en bra ekonomi det är väll det ända jag har hävdat. Jag påstår inget annat än att SCB utrycker att siffrorna pekar på en god ekonomi. Kan jag bli tydligare?!

Thoralf Alfsson

13 december 2015 21:31

Du svarade som vanligt inte på frågan. Varför tror du att landsting och kommuner tvingas höja skatten?

Gör man det för skoj skull eller för att debet och kredit inte går ihop. Trots att Sverige har en bra ekonomi enligt SCB!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 20:24

Lotta.
Jag vet inte. men "tappad..." Om någon står lutad över en död kropp, med en kniv i handen. Behöver vi inte utreda den situationen då? Eller skall vi använda din logik, Ja vem skall det annars vara.
Att det sen är, med största sannorlikhet personen med kniven i handen som är skyldig. Men har du inget begrep om rättsskydd.
Det blir lite skrämmande när du har de kriterierna, och samtidigt röstar(antagande) på ett parti, som är för dödsstraff.

matspp
Sorry, jag trodde det var Thoralfs blogg. Men om du vill ha svar på dina juvenila frågor, så kan jag besöka din blogg.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 21:19

Vilket parti är för dödsstraff?

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 21:16

@Mattias R du är så naiv och godtrogen att man häpnar. Vem eller vilka skulle ha någon som helst anledning att transportera både det ena och det andra till zigenarlägret? Varför skulle man göra det?

"De som hade stulit husvagnen hade dessutom hunnit bosätta sig i den på den korta tiden, och orsakat stora skador."

2 artiklar med olika syn på vad som hänt. Vad är det som säger att din källa är mer sann än den jag hänvisar till?

Varför tror du att zigenare har så dåligt rykte? Beror det på dem själva och deras beteende eller vad beror det på? Vilka är det som är helt överrepresenterade med de fegaste brott man kan begå, åldringsrån? Är det inte dags att zigenarna själva gör upp med sitt självförvållade dåliga rykte.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 21:23

Sorry, jag var lite utdaterad. Mitt misstag.

 
Ingen bild

Lotta

13 december 2015 21:43

@Mats (ateist) Proffstroll
Jösses. Vem eller vilka skulle ha någon som helst anledning att stjäla en husvagn som enligt artikeln inte var alldeles lätt att stjäla, transportera den till Salvestaden för att ge de stackars oskyldiga zigenarna skulden? Tror du på att det gick till på det viset själv? Om inte vilka stal då husvagnen?

 
Ingen bild

Jakob

13 december 2015 22:51

Thoralf, om staten saknar pengar samtidigt som det går bra för Svensk ekonomi, vad kan staten då göra för att balansera upp läget? Att omfördela resurser tycker jag i detta fall verkar rimligt. Inkomstklyftorna har ökat markant de senaste så att då ta lite mer av de som har mest tyckar jag inte är mer än rätt i detta läge. Eller vad tycker du?

Att det då kostar att ta mot flyktingar ser jag inte som ett hinder, men det måste skapas bättre förutsättningar. Som sagt det går bevisligen bra för Sverige nu, så ekonomiskt är det knappast ett hinder.

Thoralf Alfsson

13 december 2015 23:19

Jakob

Du var 15 år gammal och har inte lärt dig skilja på staten och landsting/kommuner.

När landsting och kommuner höjer skatten innebär det att även den med låg inkomst drabbas. En hundralapp i månaden kan betyda väldigt mycket för en fattigpensionär.

Det handlar inte om att omfördela några resurser! Det handlar om att täcka de stora underskott som befaras under nästa år och bevara kvaliteten när mer och mer av de ekonomiska resurserna tvingas läggas på invandringen och dess effekter.

Vem är det som har indoktrinerat dig? Du är ju bara 15år!

 
Ingen bild

Lena

13 december 2015 22:52

Stort tack till dig Thoralf för att du tar dig tid att svara @Mattias R, @Jakob, @Ateisttrollet m.fl Dina svar och motfrågor tränger in i dessa varelsers inre, de tvingas lämna "sin bubbla" för ett tag, som de hjärntvättats till sedan dagistiden. Det kan kanske göra dem gott någongån, att de mognar och dessutom tänker utanför sin egen box. Det är i alla fall vad man hoppas att de ska göra. På något sätt konfronteras ju deras världsbild, som de tror är den korrekta, mot din och även mot oss andra som skriver på bloggen, de erfarenheter, kunskaper och ifrågasättanden som vi som Sverigevänner har.

Jag tänkte på det när jag såg Agenda idag. Åsa Romson med överspänt ansiktsuttryck förklarade varför vi svenskar och s k rika länder ska betala 800 MILJARDER i skatt för att ge till de "fattiga" länderna. Indien t.ex öppnar en kolgruva i veckan och säger att de behöver göra det för att deras 340 miljoner fattiga ska få förbättrad standard. Nej att de rika i Indien skulle betala för deras egna fattiga det finns inte. Politiker som Romson måste vara köpta, då hon arbetar för andra länders räkning. De "liberala" arbetar hårt på sitt förakt mot sitt eget folk, det finns även fattiga svenskar, men det bryr inte hon o hennes gelikar om.

Och Tomas Tobé står där med ögon så galna att man tror de ska hoppa ut ur ögonhålorna, och håller föreläsning om varför M anpassat politiken i SD-anda men fortfarande talar föraraktande om dem.

Jag undrar vad dessa politikers spända ögonuttryck står för egentligen. Kanske har våra röster gjort nytta i alla fall och påverkat dem, fastän läpparna säger något annat.


 
Ingen bild

matspp

13 december 2015 22:53

@Mats (ateist) Proffstroll
Du söker upp den här bloggen gång på gång. Du har alltid i stort sätt hittat något som du klagar på plus att du har rätt och alla andra har fel. Låt oss alla höra din sanning om hur förträfflig invandringen är och gärna uppbackad med fakta. Det som hände sist var att du målade in dej själv i hörnet och brände alla broar. Vad vill du efter åratals ständigt gnällande?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 23:14

Lotta
(Argumentation utifrån ofullständig information)
Har du inte tid att vänta på svaren, oavsett hur uppenbara de verkar vara, innan du dömer.
Varför sätta dig själv i en situation där du bara kan ha 50% rätt, när du bara behöver vänta för att alltid vara 100%
Vad är anledningen till denna brådska?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

13 december 2015 23:35

matspp
Jag är varken för eller emot. ( men nu får du sluta med samma dravel varje gång du skriver) Kom med något konkret som du tycker jag har fel i, i stället.
http://docplayer.se/69396-I-nationens-intresse-en-oversikt-av-hur-invandring-bidrar-till-sverige.html

 
Ingen bild

Tony

14 december 2015 08:38

Jacob:
Jag har för mig att du vi något tillfälle på någon
fråga om hur gammal du är svarat att du är 15 år.
Här på sidan påstår du att du "
brukar lyfta ett finger
när då står i baren och vill beställa öl" ??
När man är 15 år är man knappast torr bakom öronen
och skall inte serveras någon öl, men det förklarar
nog alla konstiga svar som du ger. Håll dig till
mineralvatten!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

14 december 2015 11:02

Bra Tony !

 
Ingen bild

Lotta

14 december 2015 12:59

@Mats Ateist. Varför svarar du inte på mina frågor i mitt inlägg riktar till dig från igår 21:43?

 
Ingen bild

matspp

14 december 2015 15:28

@Mats (ateist) Proffstroll
Du söker upp den här bloggen gång på gång.Vad vill du efter åratals ständigt gnällande?

 
Ingen bild

LSW14

14 december 2015 15:57

@ matspp 15:28

Någon konkurrent som snodde ditt drömjobb som lägervakt, eller är du bara allmänt korkad?
Och ja, jag är en kuf!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

14 december 2015 17:27

Lotta
Jag förklarade precis att du bara behöver vänta, så får du svaret på den frågan, och nu vill du att även jag skall sätta mig i en gissnings situation, som inte leder någonstans.

Kan du ge en bra förklaring på varför vi skall gissa?

 
Ingen bild

Lotta

14 december 2015 21:51

@Mats (ateist) Proffstroll
Du är bara för mycket. Det finns ingen som helst anledning för någon annan att ta sig omaket att transportera en husvagn från Läckeby till Salve. Om utredningen läggs ner pga brist på bevis kommer du då tro att husvagnen flög dit eller att någon rasistnazist gjorde sig besväret att obemärkt forsla dit husvagnen för att sätta dit de stackars zigenarna? Om de är oskyldiga varför flyttar de då in i en husvagn som helt plötsligt dykt upp bland de övriga husvagnarna?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards