thoralf

Direktlänk till inlägg 8 december 2015

OTREVLIG DAG

Av Thoralf Alfsson - 8 december 2015 20:34

Efter mitt blogginlägg igår där jag kommenterade IRM:s försök att hänga ut mig gick IRM:s ansvarige Henrik Johansson i spinn. Han gillade uppenbarligen inte att jag ville tacka honom med ett julkort för att han marknadsför min blogg. Han triggade igång vänsterpatrasket som idag ägnat sig åt att skicka otrevliga mejl, ringa å stöna och flåsa i telefonen, för att inte tala om alla kommentarer som skrivits på min blogg (ej godkända).


Att jag påtalade att många av de kommentarer som skrivs på IRM:s facebooksida är otrevliga och dessutom väldigt okunniga, gillades heller inte. Min tanke om att granska lite av alla de personer som kommenterar, delar och gillar på facebooksida fick uppenbarligen en del att spåra ur.


Samtidigt är det tragiskt att läsa hur dessa personer föraktar sitt eget land, sin egen kultur och den religion som en majoritet delar. Vissa verkar helt enkelt hata sitt eget land.


Henrik Johansson, med flera blev tydligen uppretade på att jag skrev följande.


”Men vi som varit med under några år vet ju att extremvänstern gärna lierar sig med radikala muslimer i sitt hat mot Israel och judarna.”

 

Det är bara att titta på detta klipp från Malmö 2009 när Israel skulle spela en Davis Cup match mot Sverige.
Idag har jag tack vare uppmärksamheten av min blogg fått många beställningar på mitt infoblad.

 

Mönsterås, Svedala, Täby, Tormestorp, Göteborg, Kalmar, Mörbylånga, Vejbystrand, Stavsnäs, Storebro, Mölndal, Klågerup, Lindome, Köping, Älvsbyn, Falun, Mullsjö, Hägersten, Njurunda, Lyckeby, Uddevalla, Lidköping, Skattkärr, Landskrona, Bjursås, Asarum, Mellerud, Norrköping, Malmö, Ellös, Löddeköpinge, Växjö, Vällingby, Eslöv, Karlskoga, Grycksbo, Trelleborg, Mölndal, Bandhagen, Lindingö, Lidköping

 

Några av de orter som jag skickat infoblad till. Det kommer säkert fler beställningar innan dagen är slut. Är du intresserad se detta blogginlägg.


UPPDATERING

Har idag (onsdag)varit tvungen att lägga en ny beställning till tryckeriet.  I stort sett allt är redan utbokat av den leverans som kom igår från tryckeriet ;-)


 
 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

8 december 2015 20:50

Det är fördjävligt, att ha en åsikt är en bra sak. Jag skulle förmodligen aldrig försvara din åsikt, om den inte vore väl understöd.
Jag skulle alltid försvara din person, och din rätt att ha den åsikten.
Tyvärr möts du nog av samma irrationella tänkande och handlande, som många "veta sig bäst, utan fakta" grupper håller sig till.
Typ folk som ser en film och bestämmer sig för att detta är sant, för jag tycker så.
Personliga påhopp är vedervärdiga, åsikter skall mötas med förhoppningsviss bättre åsikter, handling med handling.

Hoppas det reder sig.

 
Ingen bild

ÅMÅL

8 december 2015 20:55

Dessa vildingar försörjer vi –
och de är inte billiga i drift!

 
Ingen bild

Strimma

8 december 2015 21:04

Du sparar väl alla mejl och spelar in samtalen du får?
Är alltid bra att ha det dokumenterat ifall det blir polisärenden eller man känner för att själv granska de på andra sidan.

 
Ingen bild

Kent Agent

8 december 2015 21:09

Bättre att skicka ett medlemskap i SD än ett julkort, då kommer det att brinna i huvudet på Henke, irm och den vänsterextremistiska pöbeln. Bättre reklam kan man inte få!

 
Ingen bild

Galdr

8 december 2015 21:15

Dåren Anders Blank vaknar väl snart!

 
Ingen bild

Tobbe S

8 december 2015 21:49

En patetisk samling som missat världens gång de senaste 25 åren. Allt de utlovade, allt de brann för och allt de drömde om... blev lort och kattskit. Ingen, och då menar jag bokstavligt ingen, som provat vänsterns idéer om planekonomi, statligt ägande, socialism, klasstänk eller s k ministerieorganiserad jämlikhet vill ha den åter. Tjeckoslovakien, Kuba, Nikaragua, Rumänien, Sovjetunionen, Östtyskland, Venzuela, Polen, Jugoslavien, Kina, Vietnam m fl m fl har kastat skräpet på sophögen, där det hör hemma. De säger att det s k systemet var orättvist, osolidariskt, fattigdomsskapande och rena massmördandet av människorna som tvangs leva med det. Det är bara rödvinssörplande och bortskämda medelklassungar med medioker högskoleutbildning som drömmer om skiten. Alla andra får mardrömmar av att hotas av socialismen.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 december 2015 21:53

Vi som kommenterar här på Thoralfs blogg kallas föraktfullt för "fotsoldater" av det hycklande vänsterpacket.


Fråga till henrik johansson: Varför tillåter ni inte kommentarer på IRM?

Fundera på det.

 
Ingen bild

Tobbe S

8 december 2015 22:14

Karlstad har gått ut med ett utskick till samtliga kommuninvånare.
I uskicket uppmanar man folk att träffa invandrare och att bjuda hem dem. Ett mål med initiativet är att skapa ett första möte som, förhoppningsvis leder till mycket glädje, skratt och nya bekantskaper. Till utskicket medföljer en röd dekal att sätta upp på dörr eller brevlåda...

Öppenhet – Ja, tack! varmt välkommen, står det på dekalen

Finstilt längst ner på utskicket står det så här:
“När ni träffas sker det dock i förtroende till varandra och helt och hållet på egen risk. Karlstads kommun kan inte ansvara för vad som sker under mötet och tar heller inte ansvar för eventuell förlust, skada, kostnad eller utgift som du drabbas av i samband med mötet”,

 
Ingen bild

anette

8 december 2015 22:40

Vi är många,många som gillar Dig Thoralf !

Thoralf Alfsson

8 december 2015 22:42

Tack Anette!

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2015 22:45

Märkligt, tokvänstern anklagar SD för att vara Nazister, men vilka försvarar Judar och Israel, jo det gör SD.

Tokvänstern säger sig också stå upp för kvinnors rättigheter, men ifrågasätt slöjor, burkor, hedersvåld, tvångsgiften och allt annat kvinnofientligt bland Muslimer och andra invandrargrupper och de går i taket av ilska.

Så Thoralf: Ge oss en adress och vi postar julkorten! Att önska någon God Jul kan aldrig vara fel..!

 
Ingen bild

Stopp för inflöde av flyktingbarn

8 december 2015 22:51

Hultsfreds kommun stoppar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn omedelbart. Den höga arbetsbelastningen har gjort att organisationen är nära en total kollaps.

– Med tanke på personalens situation ser jag ingen annan väg att gå än att ta ett beslut som begränsar arbetsuppgifterna för ensamkommandeteamet inom individ- och familjeomsorgen, säger socialchefen Ann-Gret Sillén, som berättar att huvudskyddsombudet också rekommenderat detta.
http://www.barometern.se/hultsfred/stopp-for-inflode-av-flyktingbarn/

PS
Behövs mer kontanter till dina infoblad så gör en ny förfrågan.
Tack för ditt idoga arbete.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 december 2015 22:52

Tobbe S. Man undrar vad som får Karlstads kommun att friskriva sig. Mångkulturen är ju sååå bra...

 
Ingen bild

Mattias

8 december 2015 22:52

Bra jobbat Thoralf, vi är många som hejar på dig, glöm aldrig det...och ju mer dom hatar dig, desto mer lär du dig. Du är en smart kille så du förstår säkert :-) Du har mer cujones än hela V/AFA/S/Expo/Bonniers/Fi/KPML(x) tillsammans!

 
Ingen bild

Demokratur

8 december 2015 23:02

I framtiden när vi svenskar dragit så ska det bli skoj att på avstånd betrakta när vänsterfolket vaknar upp och inser att att det var vi som höll i gång landet och drev det framåt. Utan oss inga fungerande bidragssystem som vänsterextremisterna är beroende av för sin försörjning. Då får de smaka på sina nya herrar i Kalifatet Sverige...

 
Ingen bild

Lärare

8 december 2015 23:20

Fler och fler läser din blogg.
Du är sååå bra, fortsätt Thoralf du har många beundrare och läsare runt om i landet!

 
Ingen bild

Lustigt/Olustigt

8 december 2015 23:24

Har lagt in egen profil!
Tror inte den blir godtagen.
http://varmtvalkommen.se/sv/traffas/

http://varmtvalkommen.se/sv/fler-motesplatser/

 
Ingen bild

matspp

8 december 2015 23:24

@Demokratur
Ja det kan bli skoj att på avstånd betrakta när Mats (ateist) Proffstroll kastar sej ut på banan för att möta stormuftin plus anhängare. Proffstrollet kan kanske få med sej Lars Ohly ut i matchen? Ohly har bara varit tjänstledig i snart 40 år å längtar efter jobb eller inte.

 
Ingen bild

Sex Pistols

8 december 2015 23:26

Barometern är Sveriges största ryggdunkar- och kalkontidning. Hur mycket betalar Johan Persson och kommunstyrelsen till Anders Blank för att alltid bli så väl omtalade där?

 
Ingen bild

En småländska

8 december 2015 23:33

Läser din blogg varje dag för att lyssna till såna som kan tänka själv! Idag hade Barometern besök av Marcus Oscarsson, hoppas hans besök kan ge dem lite objektivt tänk och försöka börja göra sitt jobb som journalister! Idag snyftreportage ang åldersbest. av ensamkommande ur en synvinkel, en läkare som avfärdade metod o möjlighet till åldersbest. och så här är det genomgående på Barran inga kritiska frågor el konsekvensanalyser.

 
Ingen bild

Lena

8 december 2015 23:39

@Tobbe S
dina två inlägg . så bra, så bra, så precis som jag tänker också.

@Demokratur
Uppskattar dina inlägg mer o mer;) Inte dumt, man skulle gärna se deras miner när de upptäcker att det inte finns substans, och om det inte finns folk som håller upp den här showen då kommer invällningsgrupperna att vända automatiskt, för inte kommer de för vädrets skull. Däremot kommer säkerligen en hel del kaos, mord, hot etc att ske innan de förstår läget.

 
Ingen bild

Hacke

8 december 2015 23:51

Gläder mig med dig Thoralf för alla nya beställningar från hela landet. Själv väntar jag på min sändning att dela ut i omgivningen.
Om vänstermupparna gör lite nytta i den Sverigevänliga folkrörelsens tjänst med sin uppmärksamhet på det här området är det ju bra. Annars är väl det bästa att behandla dessa vad jag förstår inte riktigt fullgångna efter vad dom är värda; med största möjliga negligering.

 
Ingen bild

Morningstar

9 december 2015 00:18

Om ni som jag har tröttnat på svenskfientligheten så kan ni lyssna på senaste avsnittet av Ingrid & Conrad som den här gången gästas av Henrik Palmgren från Red Ice Radio och det snackas mycket om vikingar och vår historia.

https://www.youtube.com/watch?v=JH6tD7pVjb8

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

9 december 2015 00:43

Detta lågstående vänsterhärke borde ägna mer tid åt historien i st f stenkastning och gatubröl. För att lära sig vad som händer med kommunister - som samverkat - när islam tagit över. Dom första som läggs på slaktbänken är kommunister och annat vänsterslödder. Iran är ett praktexempel på detta.

 
Ingen bild

UncleBob

9 december 2015 01:45

Ja Välkommen i klubben alla ni som blivit blockerade av IRM för att ha ifrågasatt "Mr Henkos" oseriösa fulblogg. Jag har sparade skärmdumpar där vänsterextremister säger sig ha "kartlagt mina barns skolväg". Den bloggen har verkligen spårat ur i sitt svensk-hat i form av SD-hat och det är bara att se upp så att man inte ger igen med samma mynt.

 
Ingen bild

Observer

9 december 2015 05:47

Vad är en KAVIAR-KOMMUNIST ?

Detta tycker jag symboliserar en sådan


http://www.vanityfair.com/culture/2015/12/fran-lebowitz-on-homelessness-immigration

..Hon vill att tomma lyx-lägenheter i New York skall ges bort till migranter mf.
Man undrar varför hon behöver pladdra i tv? Hon hade väl kunnat köpa en eller några och gett bort till migranterna redan .....Om det inte kan vara s å att hon vill att VI A N D R A skall stå för notan?

 
Ingen bild

Lena

9 december 2015 07:22

Jag undrar bara en sak:
Om du vill skicka vykort och tacka en person, varför ska du då lägga upp adressen på din blogg?

Thoralf Alfsson

9 december 2015 09:11

Jag tror att det finns fler som vill skicka ett vykort till Henrik Johansson

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2015 07:52

När man ser filmen i inlägget blir man rejält förbannad.
På föräldrar som inte fostrat sina barn ordentligt.
På skolan som inte lärt sina elever vad demokrati är.
På polisen som inte tar i med hårdhandskarna.
På medias fotografer som vill ha "bra bilder" och som då hetsar ligisterna till mera skadegörelse.
På media överlag som indirekt uppmuntrar till dessa protester.
På vänsterpolitiker som accepterar och tom. deltar i detta skamliga.
På rättsväsendet som aldrig straffar ligisterna ordentligt.
På media igen, som förmildrande alltid skriver "aktivister" istället för det rätta: "Vänsterextremister".

Varje gång jag ser detta och liknande, kokar blodet och ilskan stiger...

 
Ingen bild

Gösta Svensson

9 december 2015 08:39

Enligt Arbetsförmedlingens beräkningar kommer den stora andel av de arbetslösa som är utrikes födda, att bli ännu större och sedan fortsätta att öka. Man talar om en "tudelning" som blir tydligare och tydligare.

Avlivandet av lögnen om den lönsamma invandringen har väl avlivats ungefär femtioelva ggr nu. Är det fortfarande någon som försöker dra den bluffen i den offentliga debatten?

 
Ingen bild

World Traveller

9 december 2015 09:27

UncleBob, om IRM hotar att skada dina barn så bör du göra något åt det.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

9 december 2015 09:31

Nu börjar Ring P1 med Täppas. Hörde för en stund sedan hur han jämförde kostnaderna för Hallandsåstunneln med kostnaderna för asylsökarna.
Finns det inget krav på lägsta intelligensnivå för programledare inom public service?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

9 december 2015 09:37

Har kvar en del gamla julkort som gör reklam för Avpixlat, så de kan nog komma till användning i år också ;-)

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Hasse

9 december 2015 09:53

Detta är väl nätmobbning i all sin prydno. Den här Henrik Johansson verkar okunnig och ointelligent, fortsätt på den inslagna vägen Thoralf sanningen segrar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2015 10:11

@Gösta Svensson. Det första och viktigaste kravet om man ska leda Ring P1, är politisk korrekthet.
Är man på det en rabiat SD och Sverigehatare och kan visa upp en partibok från någon extremvänstersekt, ja då är allt klart!

 
Ingen bild

Fiona1177

9 december 2015 10:22

IRM verkar tyvärr mest innehålla folk som fastnat i puberteten. Tråkigt att de inte kan hålla en normal samtalston utan bara vräka ur sig sitt hat. Då kan man ju inte heller ta någon notis om deras åsikter. Vila de nu är. Dom verkar mest gå igång på hat och mobbing. Mest synd om dem själva egentligen.
PS Thoralf, samla deras hatkommentarer i en egen fil, de kan säkert komma att behöva tas fram någongång.

 
Ingen bild

Hacke

9 december 2015 10:38

Sitter och kollar på Arbetsförmedlingens pressträff på SVT Forum som är en smått surrealistisk upplevelse. Detta när generaldirektören förutom att lyckas få in ordet utmaning i varje mening försöker få oss att se det som positivt att sex av tio utrikesfödda kommer att vara arbetslösa framöver.
Cirkusnumren i Absurdistan blir alltmer hisnande upplevelser.
Då ska man ändå ta i beaktning att alla de som väller in nu ligger utanför statistiken till åtminstone 2017!
T o m politrukerna på stats-tv:n tyckte budskapet var paradoxalt. Då vet vi att det är riktigt högt vatten på tillståndet och tillställningarna av det här slaget.

 
Ingen bild

Deves

9 december 2015 11:28

Var tydligen en sten som klämde i skon när du funderade över hur
pass många offentlig anställda lärare som är vänsteranarkister.
Särskilt känsligt blir det ju för vänsterpartiet som motarbetar
fria skolor med näbbar och klor, deras skolundervisnings modell
grundar sig som bekant enbart på politiker ledda skolor.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

9 december 2015 12:47


Vill man försöka att sätta sig in i hur lågt stående personer har det med hjärnverksamheten, är nog IRM:s blogg en lämplig källa att botanisera i. White trash går som en röd tråd genom merparten av innehållet.

Mitt första och sista besök på denna minst sagt motbjudande IRM-blogg.

 
Ingen bild

PKidiot!

9 december 2015 12:52

Kan man inte skicka vänster pack till Nordkorea? Där kommer dem säkert att trivas.

 
Ingen bild

Christer

9 december 2015 12:57

Jag har ofta tänkt på att de flesta politiska partier, och deras sympatisörer har en öppen, och en dold agenda. Den öppna är den man torgför, och samtidigt den man vill tala öppet om. Den dolda är den man i tysthet hoppas att samtidigt ska inträffa. Alltså en bonus på den förda politiken. En morot för en stor asylinvandring har för flera partier varit att man samtidigt hoppas på fler sympatisörer i kommande val. Redan på 70-talet fick S kritik för att ta emot så många flyktingar från Chile egentligen var ett sätt att öka sitt väljarunderlag.
I samband med upploppen i Husby 2013 talade jag med en representant för V (VPK). Han beklagade upploppen och de många bilbränderna med orden "Det kan synas improduktivt att elda upp sin egen förort, det vore bättre om dom eldade upp bankpalatsen i city". Jag blev nästan mållös, men frågade: "På vad sätt skulle dom få det bättre i förorten genom att elda upp city?". Jag fick inget svar, men förstod vad som hos honom var den "dolda" agendan. Dom tror att marginaliserade människor från i huvudsakligen muslimska länder kommer att vara deras vapenbröder på barrikaderna. Men där kommer dom aldrig att mötas.

 
Ingen bild

Gösta Svensson

9 december 2015 13:50

@Hacke

Har inte sett AFs pressträff. Vet inte om jag orkar. Bara tanken gör mig nedstämd.
"Utmaning" ja. Detta förbannade ord som verkar sprida sig som ett virus bland människor som skall beskriva alla de oöika problem som formligen exploderar pga den ansvarslösa invandringspolitiken. Tom in i min arbetsplats har detta missbrukade ord sökt sig.
För mig har ordet utmaning en i grunden positiv betydelse. Något man kan kämpa med och vinna över. När det däremot gäller användningen av ordet i samband med invandringshaveriet, får jag istället känslan av att det rör sig om en redan förlorad kamp, en cancer som inte kan botas.

 
Ingen bild

JM

9 december 2015 14:05

Etablissemanget i Sverige har stora problem med att ta avstånd från extremism från vänster och extremism från Islam... Det finns många exempel på det... Många har skrivit om det Goda hatet en av de som nämnt det på senare tid är GP:s politiska chefredaktör Alice Teodorescu, en mycket frisk fläkt i den svenska ankdammen för övrigt..

Det är ett faktum att Hamas avrättar de som utmanar dom på Gaza, att PLO är genomkorrupta och ganska odugliga... Liksom att de flesta länder som är muslimska lämnar mycket i övrigt att önska vad gäller mänskliga rättigheter och demokrati... Turkiet var på hyggligt rätt väg för ett antal år sedan men nu har det gått åt helt fel håll där... Tunisien är väl idag det land som är mest på väg åt rätt håll... Indonesien har jag dålig koll på... Saudi Arabien är en riktigt stor skurkstat med sin vedervärdiga form av Islam... Faktum är att Iran är att föredra i jämförelse... Vilket är ett riktigt uselt betyg för Saudierna...

Samtidigt går det inte att komma ifrån att Israel ägnar sig åt bosättningar och de facto etnisk rensning i strid med internationell lag... 2 fel ger tyvärr inte ett rätt... För övrigt håller jag med dig om det mesta du skriver... Ska man lösa problemen i Mellanöstern så måste Israel acceptera 1967 års gränser... Sannolikt med internationell trupp på Västbanken (läs USA och Storbritannien)... För att säkra Israels existens...

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

9 december 2015 14:13

@ Thoralf

Mycket trevligt att läsa om åtgången av ditt informationsmateriel.

Tyvärr lider jag sedan några år tillbaka av en kardiovaskulär sjukdom, som gör att jag t.ex endast klarar av röra mig under kortare stunder. Har lite dåligt samvete för att jag inte kan hjälpa till, men hoppas att så många friska och krya SD:are som möjligt i stället tar tillfället i akt och hjälper till att sprida det förstklassiga materiel som du har ”knåpat” ihop.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

9 december 2015 14:14

Stå på dig! Låt dig inte nedslås!
Du har ju tydligen hittat några "ömma tår" hos den rabiata vänstern, annars hade de inte tillgripit den refererade metoden. De har uppenbarligen inga argument att sätta emot. Verklighetens ansikte törnar istället upp framför vänstern, som en bergvägg framför en självmordsbilist.

Lycka till!

 
Ingen bild

Thoralf A

9 december 2015 14:53

Bengt

Jag har inte för avsikt att marknadsföra din blogg. Det får du göra någon annanstans!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 december 2015 15:10

Utmaning = -Tänkte inte på det?
Likt Peter Dalles uppfinnare i Lorry.
Den kan man åtminstone skratta åt, när dagens politiker gör det är det som när Gudryn Schyman eldar upp pengar, fast nu är det inte Benny Anderssons utan våra pengar. Det blir en klump i halsen istället.

 
Ingen bild

Lars johansson

9 december 2015 16:35

När jag ser den videosekvens från 2009 blir man verkligen förbannad över hur packet får göra som de vill,och naturligtsvis är de maskerade! Att inte polisen tar in dessa och identifierar dem? Jag vet inte nu om det finns någon lag mot maskering vid demonstrationer eller annat? Alla som uppträder maskerade borde identifieras, så kan polisen få en bättre överblick över de våldsverkare som gömmer sej bland demostranterna.

 
Ingen bild

Gnorfel

9 december 2015 16:36

Till de som tycker att jag borde ge pengar till tiggarna brukar jag säga att dom jättegärna får komma hem till mig och tvätta o städa för en 50-lapp... sen kan de få ge 50-lappen till en tiggare.

Då brukar det bli rätt så tyst.

 
Ingen bild

Tony

9 december 2015 16:49

Tobbe S.
Det bästa sättet att få tyst på en vänstertok är
att be vederbörande hänvisa till ett land som
provat på kommunism, och att det där råder frihet
ock demokrati samt välstånd? Garanterad Tystnad !

 
Ingen bild

Lars johansson

9 december 2015 16:53

Har under en tid skrivit på en orts lokalsida, nu har även flyktingar kommit dit och godhetsapostlar är utom sig av glädje att serva dessa "flyktingar, klädinsamlingar mm. Så fort man skriver lite kritiskt om flyktingpolitiken så flyger de vanliga epiteten upp som pop-corn ur en kastrull. När jag presenterar fakta så blir det tyst ett tag,men så kommer någon annan apostel in och utmålar mej som rasist,nazist och de vanliga attributen. Då framlägger jag fakta med hänvisningar,men det kan inte accepteras,nej så är det inte,det har jag läst på Expo. Ja,ridå.Jag är så vansinnigt trött på dessa hjärntvättade,hjärndöda medborgare vi har i detta land.

 
Ingen bild

Dille

9 december 2015 17:10

Angela Merkel, denna häxa, hon som förstör så mycket av sitt land och Europa, har blivit årets person i Times.
Se här vilka Times utsett tidigare;

http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,760539,00.html
http://content.time.com/time/covers/0,16641,19400101,00.html

 
Ingen bild

Gösta Svensson

9 december 2015 17:55

"Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet, avslöjar här påståenden om invandring som saknar stöd i forskningen.
-
Det första argumentet har funnits i debatten länge och hävdar att invandring på längre sikt behövs för att finansiera Sveriges åldrande befolkning. Till detta finns det anledning att vara skeptisk då invandringen sedan fyrtio år tillbaka utgörs av flykting- och anhöriginvandring snarare än arbetskraftsinvandring. Forskning visar idag på hur invandring till ett land påverkar landets offentliga finanser. Föga förvånande framkommer i denna forskning att detta, i Sverige såväl som i andra länder, i allt väsentligt avgörs av de utrikes föddas framgång på arbetsmarknaden. I Sverige hade endast ungefär hälften av de flyktingar som kom hit i början av 2000-talet sysselsättning efter tio år i landet. Den som vill hävda att flyktinginvandring är ett argument för att finansiera Sveriges framtida åldrande befolkning måste således ha goda argument för att tro att integrationen av flyktingar på den svenska arbetsmarknaden kommer att fungera betydligt bättre i framtiden än vad den gör idag.

De två andra argumenten är av nyare datum men riskerar lika väl att leda debatten fel. Det ena argumentet hävdar att nyanlända flyktingar skulle kunna utgöra en resurs genom att de kan bosätta sig på orter med vikande befolkningsunderlag. Inte heller på denna punkt har förespråkare något stöd att hämta i den existerande forskningen. Forskningen visar med all tydlighet att flyktingar bör bosätta sig på orter med låg arbetslöshet och goda möjligheter till sysselsättning för att integrationen, på såväl kort som längre sikt, ska bli framgångsrik. Att nyanlända flyktingar bosätter sig på avfolkningsorter, ofta med hög arbetslöshet, riskerar snarare att förvärra integrationsproblematiken och försätta flyktingarna i ett långvarigt utanförskap.

Det tredje argumentet tar flyktingarnas utbildningsnivå som utgångspunkt. Här framförs förhoppningar om att dagens flyktingar, inte minst flyktingar från Syrien, har bättre förutsättningar att komma in på arbetsmarknaden än tidigare flyktinggrupper då de har en högre utbildningsnivå. En titt på fakta från Statistiska Centralbyrån ger dock inget stöd för detta. Uppgifterna om flyktingarnas utbildningsnivå visar snarast att flyktingarna från exempelvis Syrien utgörs av en större andel lågutbildade och en mindre andel högutbildade människor än de flyktingar som kommit från exempelvis Irak. Under de närmaste åren står alltså Sverige inför utmaningen att integrera en relativt stor andel flyktingar med en utbildningsnivå som motsvarar ungefär nivån på svensk grundskoleutbildning."

http://www.smp.se/ledare/tveksamma-argument-om-flyktingar/

 
Ingen bild

S-E Karlsson

9 december 2015 19:21

Hur mycket sant är det att arbetslösheten sjunker ? Det rimmar dåligt med att SKF säger upp 135 st och Elektrolux skär ner ! Vad är sanning ?

 
Ingen bild

millicom

9 december 2015 19:30

Liten kuriositet...
Jag har ett telefonnummer som är förvillande likt Karlstads kommun. Jag har under de senase dygnen fått åtskilliga voicemail/samtal som både hyllar och föraktar tilltaget från denna kommun. Jag har hänvisat alla till SD och även till Thoralfs Blogg :)
/millicom

Thoralf Alfsson

9 december 2015 20:31

Bra jobbat ;-)

 
Ingen bild

Lars

9 december 2015 21:04

Thoralf!

Den svenska "rasismen" är deras livsluft. Utan den skulle de tvingas ägna sig åt något produktivt eller intellektuell tankeverksamhet.

Bättre att stämpla vanligt sunt förnuft tänkande svenskar med diverse epitet "-ist!"

 
Ingen bild

OT

9 december 2015 21:17

@JM

Jag förstår hur du tänker när det gäller Israel och 1967 års gränser men... Om du tänker efter lite så kommer du också inse att efter år 1990 så har Israel backat ur bl.a Libanon och diverse bosättningar och enbart fått det värre efteråt. Dra en rät linje och du kommer att inse att om de backar till 1967 års gränser så kommer nästa steg vara att backa till 1948 års gränser o.s.v in absurdum.

P.S Internationella insatser kommer tyvärr inte hjälpa (been there, done that).

 
Ingen bild

OT

9 december 2015 21:33

För de sjukklöverpolitiker som startat hjärnan innan de öppnat munnen.

Ännu finns tid, den Svenska Björnstammen kallar ännu en tid efter politiker med självbevarelsedrift: https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

Men när de kommer fram från mörkret så stängs dörren för er! "officiel trailer": https://www.youtube.com/watch?v=hfaY03KGyrU

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 december 2015 21:36

@Tompa. Kanske inte brottsligt, men förfärligt (och mycket mer och värre..) Finns det ingen som kan ställa ansvariga mot väggen?
Det är våra ihopjobbade skattepengar det handlar om..

 
Ingen bild

Lars johansson

9 december 2015 21:40

Ja,nu har vi förbjudits att lägga in politiska inlägg på sidan .Ja,jag förstår den stackars admin som kläms mellan de politiskt korrekta och andra. Men vad är detta för demokrati,ska vi bara diskutera små bagateller inom denna kommun?

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

10 december 2015 05:28

Går det att få fram adressen till Skojaren på "inte rasist men" så vi allihopa kan skicka ett julkort till honom,det skulle han säkert uppskatta.

Thoralf Alfsson

10 december 2015 08:17

hitta.se

 
Ingen bild

Ludvig

10 december 2015 10:34

Sådana dårar som dessa stenkastare försörjer vi. Och dom demonstrerar mot det enda landet som sköter sig i mellanöstern, där till och med araber får vara med i regeringen.

 
Ingen bild

Broder Adam

10 december 2015 11:56

Bara som en upplysning, 1967 hade Israel inga gränser bara stilleståndslinjer.

 
Ingen bild

Roberto

9 december 2016 12:27

Med personer som dig Thoralf så kommer högern och de värderingar som har gjort mest för mänskligheten att vinna i slutändan. Jag gillar verkligen din intressanta blogg.

 
Ingen bild

David

9 december 2016 23:58

Vill bara påtala att när jag försöker kolla klippet så står det att det är blockerat av upphovsrättsliga skäl.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 18 okt 01:00

Det tar uppenbarligen någon dag innan det når alla men idag har telefonen gått varm. Det har ringts från stora delar av Sverige, från personer som följt min blogg under både lång och kort tid, som är både förvånade och upprörda över det som pågår. ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 16 okt 23:30


Först vill jag tacka alla som hört av sig på telefon, mejl, bloggen, Facebook, sms eller på annat sätt hört av sig och gett mig sitt stöd. Jag är otroligt tacksam. Det känns som att lokalmedia verkligen frossat i detta och att jag är anmäld till part...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 20:57

Jag har under många år haft ett motto på min blogg som säger ”Det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att hålla sig till sanningen”. Idag blir jag dock tvungen att revidera mitt motto till följande.   ”Det är inte lätt...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.   ”Kaliber granskar ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.   Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål ef...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se