thoralf

Direktlänk till inlägg 6 december 2015

HEMLIGA MOSKÉN

Av Thoralf Alfsson - 6 december 2015 23:24

Idag har jag varit mötesordförande vid ett extra kommunföreningsårsmöte hos SD Vimmerby/Hultsfred. Årsmötet beslutade att dela kommunföreningen i SD Vimmerby och SD Hultsfred. Ännu ett steg i en positiv medlemsutveckling hos Sverigedemokraterna i Kalmar län. Väldigt roligt att träffa alla nya medlemmar.


Den 23 november skrev jag ett blogginlägg om SVT:s val av julvärd, Gina Dirawi. Något som jag kritiserade i blogginlägget. Ingen reaktion från de lokala tidningarna. Idag, ca två veckor senare ringer Barometern om mitt blogginlägg och ställer frågor. Jag blev lite förvånad men lite senare förstod jag varför. Bloggen ”Inte rasist men” har idag skrivit om mitt blogginlägg. Då vaknar journalisterna på Barometern. Vet inte om jag skall skratt eller gråta.


Tänk om Barometern ägnade sig åt lite egen och riktig journalistik istället för att leka följa John med Inte rasist men. Varför inte granska moskén på Storgatan.
Efter det fruktansvärda terrordådet i Paris förväntade jag mig att speciellt muslimska företrädare i Sverige klart och tydligt tog avstånd från terrorism i islams namn. Det skedde i några fall på riksnivå. På det lokala planet har det varit mindre förekommande. I Kalmar fick som vanligt socialdemokraten Nasim Malik uttala sig i Barometern. Islamistiska Daesh bekänner sig dock till en annan gren inom islam. Barometern borde prata med företrädare för den islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar, som driver en källarmoské som tillhör grenen sunnimuslimer. Vilket också islamistiska Daesh gör!


Svaret jag fick var att det var väldigt svårt att få kontakt med några ansvariga personer för den islamiska kulturföreningen. På deras hemsida finns ingen kontaktinformation överhuvudtaget, vilket är lite märkligt. Tydligen vill föreningen vara ”hemlig”.


Östra Småland jagade dock fram en talesperson och skrev en artikel. Barometern har dock inte lyckats, trots att jag påmint dem flera gånger. Jag undrar verkligen varför Barometern vägrar ta i denna fråga.


 

Ingången till hemliga mosken.


En intressant fråga som journalisterna borde ställa är hur föreningen och moskén finansierar sin verksamhet? Jag har varit i kontakt med Kultur o fritidsförvaltningen men de svarar att den islamiska kulturföreningen inte har några bidrag och att föreningen aldrig har sökt några bidrag från Kalmar kommun.


Föreningen har heller inte något samarbete med gymnasieskolor eller SFI-utbildningar. Ej heller med någon annan myndighet när det gäller integration. Segregering tycks inte vara något problem för islamiska kulturföreningen eller är det själva syftet med kulturföreningen.


För ca två år sedan fick jag tips om att NBV (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet) hade ett samarbete med kulturföreningen genom att använda delar av lokalerna för utbildningsverksamhet. Utbildningen utfördes sannolikt också utav islamiska kulturföreningens företrädare. Enligt uppgift skall NBV betalat delar av hyreskostnaden.

Idag svarar inte NBV på det mejl med frågor jag skickat till dem om de fortfarande samarbetar med islamiska kulturföreningen Salam. För några veckor sedan tilldelades NBV Kalmar kommuns integrationspris!


Under förra årets valrörelse fick jag två trovärdiga vittnesmål om att det i den aktuella källarmoském fanns imamer som sympatiserade med islamistiska Daesh. Uppgifter som även andra politiker har bekräftat i politiska sammanhang.

Om NBV fortfarande samarbetar med islamiska kulturföreningen Salam kan det innebära att Kalmars integrationspris gått till en förening som samarbetar med sympatisörer till islamistiska Daesh.


Den ena efter den andra moskén i Sverige avslöjas med att ha kontroversiella bidragsgivare. Gävle, Örebro och Eskilstuna har varit aktuella den senaste veckan. I Kalmar vågar Barometern inte ens prata med företrädarna.


Det finns många frågeställningar runt moskén på Storgatan i Kalmar men media verkar inte våga ställa det rätta frågorna. Frågan är om de ställer några frågor överhuvudtaget?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

7 december 2015 06:10

Om några år så blir det till att ha hemliga kyrkor för de förvirrade själar som envisas med att hålla fast vid kristendomen. Då har vi ny statsreligion i "Sverige".

 
Ingen bild

Hacke

7 december 2015 07:25

Skulle vara intressant att kolla upp nykterhetsrörelserna som vad jag förstår på vissa håll infiltrerats av muslimer. Hur används bidragen? Samarbetet i detta fall kanske inte är särskilt långsökt.

 
Ingen bild

Lena

7 december 2015 08:42

Har aldrig tidigare funderat på det, men i o m den NBV,s underliga beteende och att frågan fortfarande är obesvarad om VEM som betalar. Hur är det med andra trossamfund? Katolska kyrkan, Jehovas Vittnen, Pingstkyrkan etc, får de stadsbidrag? Någon som vet?

Varför så hemligt med muslimska moskéer? Finns det en skamfaktor här?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

7 december 2015 08:54

Ja det är mycket som är mystiskt i dagens Sverige ,lilla Högsby kommun har säkerligen mellan 500 och 600 invandrare som inte har arbete ,källa Ratlibris Personfakta ,om detta tigs det som muren ! Är dom med i Ratlibris Person fakta så har dom också permanent uppehållstillstånd ! Men som sagt tystnaden är total!

 
Ingen bild

Thoralf A

7 december 2015 09:42

Jakob

Det är dags för dig att börja svara på de frågor som ställs till dig!

 
Ingen bild

Sanningen?

7 december 2015 10:02

@Lena, vad gäller Pingstkyrkan var det åtminstone så tidigare att medlemmarna betalade 10-20% av inkomsten i bidrag.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 december 2015 10:27

Annat ämne. Sveriges Radios Ring P1 leds nu av Täppas Fågelberg. En politiskt extremt korrekt programledare.
Troligen laddar vissa för att ringa just när han leder programmet.
Många sanningar kom fram idag och man får hoppas på samma under veckan!

 
Ingen bild

Pär Green

7 december 2015 10:36


Lena
Måndag 7 dec 08:42
Det betalas ut skattepengar de flesta församlingarna, se länken!

http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag.4.49955727139d0ce5f5dbda2.html

 
Jultomten

Jultomten

7 december 2015 10:47

Ack, ack... Nu får Herr Alfsson läsa på lite. Julen är en av våra mest hedniska högtider. Har ingenting med kristendom att göra. Se länk.

http://https://tantrikblog.wordpress.com/2008/12/25/god-j

 
Stefan K

Stefan K

7 december 2015 10:51

Ser att IRM driver en särskild kampanj mot dig just nu Thoralf. Är de sura för något? :)

http://petterssonsblogg.se

Thoralf Alfsson

7 december 2015 11:50

Nej, det tror jag inte. De vill väl att jag skall få lite mer läsare av bloggen ;-)

 
Ingen bild

Ibbe

7 december 2015 10:57

Inte ett ljud i dagens Barometer om att Dirawi är uttalad antisemit. Det är ju därför hon knappast platsar som julvärd. SVT anser tydligen att det finns goda rasister numera.

 
Ingen bild

Jakob

7 december 2015 11:11

Vilken fråga ska jag svara på?

Jag svarar JA jag tror på SCB och jag svarar kanske på om jag tror på prognoser från SKL då det är just prognoser.

Thoralf Alfsson

7 december 2015 11:52

Vad anser du om IPCC?

 
Ingen bild

Förvisso på engelska,intressanta bilder

7 december 2015 11:38

How Calais' 'jungle' migrant camp has now become a mini city - complete with restaurants, a theatre, book shops and free wifi

More than a dozen shops have opened, along with restaurants, libraries, an information centre and makeshift hotels
Main strip is the Market where an art gallery, theatre and Eritrean nightclub - which serves beer - are situated
Camp started as a stopping place for migrants as they waited to be smuggled illegally out of France to Britain
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3348594/Restaurants-theatre-free-wifi-Calais-Jungle-migrant-camp-mini-city.html

 
Ingen bild

Tiketike

7 december 2015 12:13

Thoralf: vad säger Barometerns chefred om deras undermåliga journalism?
Öht är ju dagens journalister otroligt enögda, vart finns ifrågasättandet och undersökandet?
Jag kontaktade tidigare Aftonbladets chefred Jan Helin om deras urusla journalistik, hur kunde Carolas framtänder bli viktigare än Sveriges nutid och framtid? Kan verkligen de s.k journalisterna gå hem från jobbet och känna att de gjort ett bra jobb? Inget svar. Förstås.
Fortsätt och gräv Thoralf, det är skönt att någon känner sitt ansvar och upplyser allmänheten om vad som händer i samhället!

 
Ingen bild

Andreas

7 december 2015 13:39

Skönt att se att det nu finns tillräckligt med folk för en avdelning per kommun. Den gamla lösningen måste vara ovanlig i politiken. Är det många lokalavdelningar som täcker flera kommuner inom SD?

 
Ingen bild

Gösta Svensson

7 december 2015 14:09

@Hulda mk1

Lyssnade på Ring P1. En påläst man ringde in och berättade att Täppas hade fel när han i början av programmet försökte köra lögnen om att Sverige är säkrare än någonsin och att kriminaliteten egentligen är låg. Detta gillade inte Täppas. Han blev märkbart irriterad och försökte omedelbart dra rasistkortet. Inringaren kontrade med Scb-statistik om våldtäkter och till sist drog han till med hur överfallsvåldtäkter ökat explosionsartat i samband med invandringen från vissa (läs MENA) länder. Tusan vad störd Täppas blev på detta. Hoppas flera lika pålästa och tydliga personer ringer in om saken i veckan. Jag vill höra hur Täppas totalt tappar fattningen när hans falska verklighetsbeskrivning utmanas.

 
Ingen bild

Jakob

7 december 2015 14:17

angående IPCC så kan jag inte svara på det då jag inte satt mig in i deras arbete, vad tycker du själv?

Jag saknar en av mig skriven kommentar vart tog den vägen?

Thoralf Alfsson

7 december 2015 16:26

IPCC bygger ju bara på prognoser.

 
Ingen bild

World Traveller

7 december 2015 14:32

Jakob, du påstår ju att Sverige är rikare än någonsin. Kan du då svara på varför skatten måste höjas och varför sjukhus läggs ned och varför vi inte har råd med ett försvar och varför alla nedskärningar i samhället görs?

 
Ingen bild

Danmark stramar åt flyktingpolitik

7 december 2015 15:51

Danmark skärper nu sina asylregler.
Bland annat försvåras anhöriginvandring
och asylsökande får själva betala för att bo på asylanläggningar.

Myndigheterna får samtidigt rätt att ta kontanter och värdesaker från asylsökande för att försäkra sig om att de betalar för sitt uppehälle.

Det kommer också att bli svårare att få permanent uppehållstillstånd och tillfälliga uppehållstillstånd kortas från fem till två år.
http://www.metro.se/nyheter/danmark-stramar-at-flyktingpolitik/Hdzolg!VP6jBjQyn38IZwzVWxH06A/

http://www.politiko.dk/nyheder/nu-strammes-asylreglerne-men-flygtningelandsbyer-udskydes

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 december 2015 16:08

Hur mycket vapen skulle polisen hitta i moskéer som för tillfället är uppställda i Sverige vid husrannsakning?

Min övertygelse är att i de flesta moskéer pågår omstörtande verksamhet. Det vet myndigheterna om men vågar inte reagera pga. omedelbara anklagelser om rasism.

I Frankrike stängde man tre politiska möteslokaler (moskéer) och fann 334 vapen. 223 muslimer arresterades,

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.2241/france-close-down-3-mosques-334-war-grade-weapons-found-223-arrests.html

 
thojuh

thojuh

7 december 2015 17:09

Jakob, du är som en fästing, du suger;-)

http://thojuh.se

 
Ingen bild

C Andersson

7 december 2015 17:24

Simulerad halshuggning i julkalendern. Totalt omdömeslöst av Svt!
http://www.svt.se/tittarservice/tyck-till/dialog/1002619

Nu ska SVT visa att det inte är någon skillnad mellan oss svenskar och jihadisterna. Barbarer som barbarer.

När man inte trodde det kunde bli värre så blev det så.

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 december 2015 18:46

@Gösta Svensson. Jag hörde också delar av den konversationen. Han kommer nog aldrig fram till Täppas eller någon annan programledare igen...
Det filtreras säkert innan man tas in i direktsändning..

Julvärden i SVT: Säkert handplockad för att ytterligare förstöra svenska traditioner..

 
Ingen bild

Vaken

7 december 2015 19:01

Läckt dokument: Hur ISIS leder sitt kalfat - en iskallt beräknande politisk organisation:

www.ibtimes.com/how-isis-governs-its-caliphate-leaked-islamic-state-document-reveals-blueprint-state.

En fasansfull ideologi! Här är det inte tal om enstaka utstötta självmordsjihadister, utan en mycket välorganiserad politisk plan för att ta över världen....Här behövs krafttag!

 
Ingen bild

calle

7 december 2015 21:25

jaha, nu fick man svar på varför araber är så intresserade av att läsa kemiprogrammen på universiteten. ryska säkerhettjänsten har sett Daesh planerar använda kemiska stridsmedel.

http://se.sputniknews.com/varlden/20151207/906067/daesh-massforstorelsevapen-terrorism.html

alltså inte nog med att eventuella radikala redan jobbar på våra kärnkraftverk. och kan använda kärnkraftverken som radioaktiva hot
nu kan de gasa ihjäl oss också.

om sd får 51 procent i valet 2018 så verkställer daesh nog förintelsen av Svenskarna. sedan kan de globala investmentbanker få tillgång till Svenska tillgångar.
listigt uträknad av bilderberggruppen

 
Ingen bild

Jakob

7 december 2015 21:41

Traveller, Jag påstår inget, det jag säger finner du hos SCB har du inte förstått det. Att det förhåller sig så är väll positivt?

Thoralf var försvann min kommentar?

Thoralf vad hände med

Thoralf Alfsson

7 december 2015 23:56

Jakob

Jag väntar på ditt svar om IPCC:s trovärdighet!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

7 december 2015 21:49

Inger Stöjberg gillar jag skarpt !

 
Ingen bild

märta

7 december 2015 22:06

Så 6,7 miljoner utav mina skattepengar delades ut till muslimska föreningar 2012
Man vill knappt veta hur mycket det betalas ut idag 2015! USCH OCH FY. Man kräks nästan.

 
Ingen bild

Mattias R

7 december 2015 22:16

@C Andersson
Måndag 7 dec 17:24
Så stor skillnad är det väl inte på Sveriges aggerande under häxprocesserna och det ISIS håller på med idag? Eller vad de "kristna" fundamentalisterna gjorde under korstågen? Det är väl precis samma historia som upprepar sig gång på gång.

Thoralf Alfsson

8 december 2015 00:00

Har du aldrig funderat på varför den muslimska världen står och stampar på samma ställe som när vi i Sverige bedrev häxprocesser? I så fall bör du sätta dig ner och fundera över det. Sedan kan du återkomma med din analys!

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

7 december 2015 22:36

@ thojuh

Inte nog med det, han överför rent metaforiskt till bloggen genom sina kommentarer c.a (förutom borrelia) de allvarliga 5-6 virussjukdomar som man hittills har hittat att detta ”odjur” är bärare av!

 
Ingen bild

Blåsippan

8 december 2015 01:31

Man måste vara bra störd att förvara allt destruktivt med totalinvandringen (tio vasalopp bara det sista året) och blunda för islam och samtidigt lägga ned hela sin själ för att förminska och förkasta svenska traditioner och samtidigt vara pursvensk själv vilket jag tror att trollen är. Det är hat mot er själva och era familjer ni driver i ert förvirrade galenskap. Men det handlar väl om förvirrad och inbillad godhet.

 
Ingen bild

Pär Green

8 december 2015 02:14

märta
Måndag 7 dec 22:06

6,7 miljoner + löner och lokalhyra, mer info finns här!

http://www.sst.a.se/fragorochsvar.4.3dc0d3a412bc4ba245f80001442.html

 
Ingen bild

World Traveller

8 december 2015 04:42

Jakob, har du inga svar på mina frågor?

 
Cavatus

Cavatus

8 december 2015 11:30

Mycket bra liknelse med Vasaloppen. Den retoriken förstår människor för den är oerhört konkret.

Apropå svenskar som hamnar i andra hand meddelade nyheterna imorse att kvinnor i Blekinge får stå över sina cellprovstagningar i år på grund av immigrantströmmen. Jo jag tackar! Titta den kvinna i ögonen som får besked nästa år att hon har livmoderhalscancer och att det inte finns något att göra. Hade hon kommit ett år tidigare hade det gått att rädda henne.

SE HENNE I ÖGONEN, alla godhetsapostlar utan att relativisera och flacka med blicken. Se henne i ögonen och säg sanningen - hennes inbetalda skatter ska gå till främmande människor som det är mer synd om, enligt åsiktsmonopolisterna.

Med andra ord är nu samhällskontraktet brutet. Gör allt som står i er makt för att undgå skatt och avgifter. Klaga högljutt och var obekväm. Påtala med hög röst alla orättvisor som drabbar dem som ska betala kalaset. Bli en jobbig jävel. Säg sanningar. Lägg inte in värderingar utan låt folk själva få dra slutsatser av dina utsagor.

Hörde Täppas imorse på Ring P1. Vilken sorgesam figur denne övervintrade gamla kommunist är. Han använder programmet som sin plattform att föra ut sina floskler och sin skåpmat. Som den chauvinist har är i grunden höjer han rösten och avbryter folk som tycker "fel" och detta även när inringaren stöder sig på fakta och vetenskapliga undersökningar. Då får dessa fakta inte framföras utan stämplas som än det ena än det andra av karln. Rysansvärt!

http://www.korta.nu/jc

 
Ingen bild

C Andersson

8 december 2015 13:41

@Cavatus@

Och de kvinnor som kan 'avvaras' inom äldreomsorgen i Blekinge passar upp asylsökande och ensamkommande flyktingbarn.

 
Ingen bild

Ludvig

8 december 2015 15:30

Hur kan folk läsa en så dålig tidning som Barometern. Och hur kan Sveriges Radio ha en så dålig programledare som Täppas, det funderar jag på.

 
Ingen bild

matspp

8 december 2015 17:45

@Cavatus

Och många är de kvinnor som själva röstat sej till denna situation. De förstår inte vad du sagt och kommer inte förstå även när det är försent.

 
Ingen bild

C Andersson

8 december 2015 18:51

@Ludvig@ Jag har läst Barometern en gång i hela mitt liv. Papperstidningen alltså. Det var när jag blev inblandad i en trafikolycka på väg till Gullabo marknad. Reportern klarade inte ens av att rapportera en så enkel sak så att den stämde med verkligheten. Vad som hände sparar jag till mina memoarer. Jag vill inte skriva om nu levande poliser på nätet.
.
Har det stått i tidningen så är det inte säkert att det är sant brukade min salige far säga.

 
Ingen bild

Bo

10 december 2015 10:30

Jag var med i en förening som från början hade pengarna i en kaffeburk. Det slutade med att det skulle lämnas in en årlig deklaration. Gäller inte det alla föreningar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se