thoralf

Direktlänk till inlägg 4 december 2015

DEMOKRATISYNEN HOS LO OCH SOCIALDEMOKRATERNA

Av Thoralf Alfsson - 4 december 2015 12:22

 


Det är beklämmande att se den demokratisynen som nu kryper fram hos LO och socialdemokraternas toppolitiker. Socialdemokraternas EU-parlamentariker Anna Hedh från Öland säger i en artikel i Östra Småland att Ungern borde förlora sin rösträtt. Ett skrämmande uttalande från en politiker! Vad har man för demokratisyn om man vill ta ifrån ett land sin rösträtt i EU-parlamentet.


Gör inte ett land som Anna Hedh och Socialdemokraterna anser vara rätt så skall landet bestraffas med indragen rösträtt. Är det socialdemokraternas syn på demokrati.


Jag gissar då att Anna Hedh snart kommer föreslå att Sverigedemokraterna inte kommer att tillåtas delta i allmänna val i Sverige! Steget kan inte vara särskilt långt för Anna Hedh.

 

Sverigedemokraterna är det största hotet mot Socialdemokraterna. SD tar för varje dag fler och fler av socialdemokraternas kärnväljare. LO-förbunden är minst sagt desperata i sin kamp för att behålla medlemmarna inom den röda rörelsen.


En medlem i LO-förbundet Pappers skickade mig nedanstående brev som kom tillsammans med förbundets senaste medlemstidning. Det finns många sätt att beskriva verkligheten på. Under min tid i riksdagen vet jag vad S, V och MP sa nej till i voteringarna. Det var mer än en gång som dessa partier röstade nej till höjd A-kassa eller andra förslag som skulle gynnat arbetstagare i Sverige. Orsaken var alltid att det var SD som lagt förslaget. Men det bryr sig inte Pappers om det minsta i sitt lögnaktiga brev.


Jag tror dock att smutskastningsbrev av den här typen kan få rakt motsatt effekt.


 

Så här mycket av medlemmarnas pengar skickar LO-förbunden till Socialdemokraterna!


 



 
 
Ingen bild

Claes

4 december 2015 12:58

Anna Hedh bör i konsekvensens namn inte bli förvånad om hon, sossarna tappar sin rösträtt i Sverige och Sverige sin i EU. Hon tycker ju fel enlog andra, stackar'n.

 
Ingen bild

Dille

4 december 2015 13:06

LO ger ju medlemmarnas pengar till sossarna! Man fullkomligt öser pengar på (s). Kommer att tänka på filmen "Gudfadern" där Corleones
advokat vid en affärsförhandling framhöll klanens kontroll över fackföreningarna.
Fackskojet har gamla anor inom LO/S

 
Ingen bild

Lena

4 december 2015 14:08

Tänk att de är så duktiga på att ljuga om fas 3. S beslöt på kongressen i april att avskaffa fas 3 men de har ingen plan/idée vad som vad som ska hända med dem som befunnits där. Arbetsförmedlingen säger att de inte har möjligheter att hjälpa alla dessa som nu står allra längt bort i kön vad gäller möjligheten att få ett arbete. Även sociala organisationer som stått som anordnare för att erbjuda jobb inom arbetsintegrerade sociala företag, får heller inget stöd. Snacka om att "dra bort mattan under fötterna" på dem som mest behöver stöd.

Läs artikeln: Vad händer när fas 3 avskaffas?

http://www.helamaniskan.se/ariklar/glomda-barnens-nyheter/2015/10/02/vad-hander-nar-fas-3-avskaffas/

Och DE har mage att skylla på SD!!!! S är de nya kommunistfascisterna!

 
Ingen bild

Kalle

4 december 2015 14:24

Ungerns statsminister tillika juristen Orban har hållit försvaret av Schengengränsen i Ungern. Det har han och Ungern fått utstå mycket spott och spe för.

Resten av schengenländerna har inte tagit regelverket på allvar utan har mest styrts av godhetskänslor.

Helt felaktigt att straffa Ungern för det.

Sossarna är helt ute och cyklar på sin godhetsaktighet och cyklar i diket... igen.



 
Ingen bild

Jan Eriksson

4 december 2015 14:39

Utanför ämnet 1
Inte bara lattjo.
"Stort bråk om stängning av asylboende
Migrationsverket och Kalmar kommun har hamnat i ett rejält bråk om anledningen till att evakueringsboendet på tidigare Lattjoland stängt. Det handlar om vem som har ansvaret för stängningen och hur många platser som erbjudits."

Utanför ämnet 2 När sådana som östermalmsboende Jonas Sjöstedt hånar SD för att de har dålig kvinnorepresention är det på sin plats att tala om för rödingen att: Om så 100% i V är kvinnor så har SD ändå dubbelt så många sympatiserande kvinnor som V har.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

4 december 2015 14:43

LO och SAP
Det är dags att anlägga moteld och försvåra spridandet av lögner.
SD borde göra en lättlänkad hemsida, där de presenterar ett urval av sina motioner och hur dessa röstades ned av S,V och MP. T ex försvaret.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 december 2015 15:00

Jaja,men nu kommer SD att öka enormt ,vad tänker LO med i alla fall inte med hjärnan , jag gör som dom brukar säja i Dalsland , skrattar med hela ansiktet och halva röven ,gammalt dalsländskt uttryck !

 
Ingen bild

Hacke

4 december 2015 15:07

När man lägger mer energi på att smutskasta motståndaren än på sina egna argument är loppet kört. Det borde en koloss av LO-format veta.
Desperationen hos pamparna tycks vara total inför massflykten till den nya folkrörelsen.

 
Ingen bild

Demokratur

4 december 2015 15:38

Det är med oerhörd tillfredsställelse som jag för ett antal år sedan lämnade det antidemokratiska facket bakom mig. Ska testamentera allt jag äger till SD.

 
Ingen bild

Göta

4 december 2015 16:22

Citat från Pappers smutskastningsbrev:
"... Klarar vi alla de ansträngningar som det för med sig. Svaret på den frågan är JA, men det kommer att fodra att vi alla är solidariska och att alla försöker bidra i denna svåra stund."

Det finns två felaktigheter i det här citatet.
1) Ordet "fodra": Man kan fodra en jackat T ex, men det skribenten avser är antagligen fordra (behöva, begära).

2) Ordet "stund", som är ett betydligt grövre fel med mycket långtgående och svåra konsekvenser. "Stund" betyder tidpunkt / ögonblick / kort tid. Det har nu gått flera decennier med stadigt ökande inströmning till Sverige (med en lika stadigt ökande och allt grövre brottslighet, som t ex gruppvåldtäkter, skjutningar, skadegörelser, stölder, bilbränder, överfall, försäkringsbedrägerier osv, osv).

Med uttrycket "denna svåra stund" får smutskastningsbrevets skribent det att låta som om den pågående invasionen skulle vara en liten tillfällighet med snabbt förlopp och som alldeles strax ska upphöra. INGET KAN VARA MER FELAKTIGT.

DETTA ÄR EN NEVER ENDING STORY, som det endast finns ett sätt att sätt stopp för: Läs forskaren Jan Tullbergs artikel "Dags att avskaffa asylrätten"!
Tullberg skriver följande: "Västvärldens asylpolitik hjälper inte konfliktländer att komma på rätt spår, utan sprider bara människor från dysfunktionella kulturer till fungerande länder." Han anser att nuvarande konvention är förlegad och primärt, skapad för världen som den såg ut efter andra världskriget.

http://www.friatider.se/dags-att-avskaffa-asylr-tten

Enligt senaste rapporten från FN är ca 60 miljoner människor på flykt undan krig, konflikter och förföljelse. Aldrig förr har så många människor befunnit sig på flykt i världen, och aldrig förr har antalet ökar lika snabbt. Dessutom är de som kommer till Sverige inte enbart flyktingar som flyr från krig och bomber. En stor del av dem är EKONOMISKA flyktingar och brottslingar av olika slag.






 
Ingen bild

Lena

4 december 2015 16:36

Ser att man inte kan läsa artikeln om fas 3 som jag postade tidigare. Men hittade samma artikel på Dagens Samhälle, den är värd att läsa för den beskriver vad som komma skall för den grupp som står längs bort från arbetsmarknaden och som förra regeringen satte på pottan och som S nu fortsätter att trakassera. Många företag har utnyttjat det här, satt i system att få gratis arbetskraft. Och de har inget system att ersätta det med. Hur många att gå under? 2016 startar "the hungergames" var så säker.
http://www.dagenssamhälle.se/debatt/vad haender-naer-fas-3-avskaffas-18814

 
Ingen bild

Stefan A.

4 december 2015 17:27

LO samarbetar själva med storkapitalet i Schibsted genom aftonbladet, verkar fungera utmärkt, blir säkert många goda middagar för LO-toppen tillsammans med direktörerna i Schibsted, tror nog att medlemmarna i pappers förstår att det inte går att driva företag utan vinst och att fackpampar och politiker inte är ett dugg bättre på att driva företag, som det blir om man inför ett socialistiskt system, som tydligen LO numera förordar, efter att ha gjort en kraftig vänstersväng och välkomnar kommunister högt upp i hierarkin.

 
Ingen bild

Kalle

4 december 2015 18:26

Varje gång statsminister Lövden öppnar käften så skänker han bort massor av svenska skattebetalares pengar.

Kan någon i hans parti be honom att hålla truten!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 december 2015 18:26

Ja, tänk om Facket kunde vara opolitiskt. Helt neutralt och bara jobba för alla anställdas bästa. Fler medlemmar, större trovärdighet och lägre medlemsavgifter blev då följden...

 
Ingen bild

Hm

4 december 2015 18:36

Tycker nog att Thoralf är onödigt hovsam när han pratar om deras demokratisyn. Det förutsätter ju att det finns ett övervägande inslag av demokrati i deras politiska agenda. 'I beg to differ'!!

 
Ingen bild

Pepparholm

4 december 2015 18:51

Jag känner en mycket duktig och välutbildad dam som är drygt 50 år. Hennes "gamla" dotterföretag till Sveriges äldsta aktiebolag där hon jobbat länge och som gick med vinst köptes av ett riskkapitalföretag. Då dög det inte med normal vinst. Vinsten viktigare än de anställda. Omorganisation, centralisering, sparka anställda och flytt till ny ort. Den som inte kunde ställa upp på flytt av sociala skäl var ute.

Nu söker hon 10 nya jobb i veckan. Alltid nej. Man tar sådana som får statsbidrag och med sämre CV. Unga eller invandrare.

Man kan förstå företagsledaren som vill gå med så stor vinst som möjligt.

Men är då så LO vill ha det för dem som betalat fackföreningsavgift i 30 år?


 
Ingen bild

OH

4 december 2015 20:43

Wallström är toppen. Hon säger att om en palestinier knivmördar en Israelier skall Israelierna endast skjuta en palestinier. Det skall vara lika inför lagen säger hon. Och Löfven vill stänga Öresundsbron. Jag tror hela regeringen råkat ut för en härdsmälta. Så även kompisarna i LO.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

4 december 2015 21:02

När man läser sympatimätningarna hur många inom LO som röstat på respektive parti, bör man även ta hänsyn till alla SD-röstande som dels är uteslutna ur LO-förbunden p.g.a fel partitillhörighet dels alla som avsäger sig medlemskap p.g.a LO:s trakasserier. Detta gör att procentsiffrorna för SD inom arbetarkollektivet är högre än vad som redovisas för LO-medlemmar.

 
Lassekolja

Lassekolja

4 december 2015 23:44

Thoralf, vid varje tillfälle som någon LO-potentat(vanligast Baudin & Thorwaldson) yttrar sig om hur förkastligt SD är, handlar det alltid om "90miljarder som SD vill snuva välfärden å". an Du Thoralf berätta vad dessa 90miljarder handlar om?

O B S ! ! !
Glöm inte att lyssna på Ekot´s Lördagsintervju i morgon kl.12:55 i Sveriges Radio´s P1!!! J I M M I E Å K E S S O N intervjuas mellan 12:55 - 13:25 !!!

http://www.samtiden.nu

Thoralf Alfsson

5 december 2015 00:39

Den lördagsintervjun skall vi inte missa.

 
Ingen bild

Vaken

5 december 2015 23:47

10/10 för Jimmies utmärkta insats i lördagsintervjun i P1 idag !!
Tur att det finns de som verkligen tillvaratar svenska folkets intressen!! Hurra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards