thoralf

Direktlänk till inlägg 3 december 2015

SCB GER SD 26,2 PROCENT I KALMAR LÄN

Av Thoralf Alfsson - 3 december 2015 22:18

Idag presenterade SCB sin undersökning om partisympatier. På riksnivå får Sverigedemokraterna 14,5 procent, ganska mycket lägre än siffran på 19,9 procent när frågan var vilket parti skulle du rösta på om det var val idag.


På lokal nivå är det dock högre siffror än på riks nivå. Småland och Gotland utgör ett gemensamt område och där får SD 18,1 procent. Läs artikel i Barometern.


Det som är än mer glädjande är resultatet för Kalmar län. SD får hela 26,2 procent men man skall komma ihåg att antal tillfrågade är väldigt få. Trenden är dock helt klar. Vi växer kraftigt i Kalmar län!

När denna undersökning släpps brukar lokal media, Barometern och Östra Småland skriva om dessa mätningar på lokal nivå. Jag minns i maj 2014 då SCB gav SD 3,6 procent, hur media gottade sig åt det låga resultatet i mätningen. Inte minst på ledarsidorna.


 

Barometern 4 juni 2014.


Skall bli intressant att se hur de lokala tidningarna tar upp Sverigedemokraternas 26,2 procent i Kalmar län i morgondagens tidning. Kommer man tiga ihjäl denna uppgång. Men även att Socialdemokraterna tappar kraftigt.


Här kommer siffrorna för länen i Småland.


 


Varför ökar SD så kraftigt i Kalmar län? Min blogg kanske har en viss betydelse men jag tror att den avgörande faktorn är att Kalmar län har nästan flest asylsökande i hela landet om man räknar i förhållande till invånarantalet i länet. Kommuner som Hultsfred, Högsby och Borgholm ligger i topp i landet. Det har utan tvekan sin betydelse.


När sedan rubrikerna dagligen fylls av brott eller andra problem vid flyktingförläggningarna tröttnar säkert många på politikerna i 7-klövern som endast rapar floskler i media. Då finns bara SD som ett alternativ. Jag kan lova att för varje dag som går tröttnar fler och fler länsbor i Kalmar län.


Här kommer några rubriker från dagens Östra Småland.


 

 

 

  
ANNONS
 
Ingen bild

Gute

3 december 2015 23:38

Visby

Gruppstölden: Letar efter mer stöldgods

UPPDATERAD: Stölden på Kicks Ännu finns inga misstänkta för den butiksstöld som genomfördes av ett 20-tal personer på måndagseftermiddagen.

Enligt Magnus Frank på polisens kriminalavdelning misstänker man att det var en grupp människor från ett av öns -- nyöppnade asylboenden som genomförde stölderna.-- Den slutsatsen drar polisen efter att ha förhört personal på boendet.

LÄS MER: Mass-stöld på Kicks

Fortfarande fattas en del av de varor som stals på måndagen och som inte lämnades tillbaka direkt när larmbågar larmade i butiken. Ännu har ingen delgivits misstanke för stölderna.

Fortsatta förhör kommer att hållas.

– Vi kommer att åka ut till boendet för att jobba mer förebyggande och se till så att sådant här inte händer igen, säger Magnus Frank.

LÄS OCKSÅ: Kicks efter stölden

http://www.helagotland.se/blaljus/gruppstolden-letar-efter-mer-stoldgods-12316441.aspx

 
Ingen bild

stefander

3 december 2015 23:44

Jag såg lokalkändisen Tobbe Mårtensson på tv häromdagen i en tv serie som heter absolut svensk på svt. Han driver nån typ av videodagbok eller vad det kallas på Y-T och sin facebook sida med en del anhängare. Tydligen grundare till rixpartiet och åsikter har han.

https://www.youtube.com/watch?v=c4i3ipQDFJs

 
Ingen bild

calle

4 december 2015 00:09

Gute! polisen kunde kolla på övervakningsfilm vilka personer som plundrade butiken. sedan åtalas dom och sänds tillbaka till sitt hemland och sitter av straffet för stöld/plundring i sitt hemland.

nu kommer det daltas och advokater kommer tjäna massor på arvoden och personal inom massinvandringsindustrin kommer få hjälpa dessa plundrare i många år.

snart kommer det väl bli vanligt med plundringar och våldsövergrepp i Svenskars hem och polisen får inget göra på grund av fd punkaren elias som blivit rikspolischef.

 
Ingen bild

Koltjak

4 december 2015 06:19

I riksdagsvalet 2014 fick SD 15,58 % i Kronobergs län. Att man skulle ha backat kraftigt där som anges av SCB nu är inte troligt. Enligt SCB skulle man i maj legat på 5,0 och nu 11,9. 2014 då först på 4,4 sedan på 13,3. Finns inget som skulle tyda på att det i verkligheten skulle vara ett så kraftigt jojomönster i opinionen och att man genomgående skulle ligga lägre än valresultatet både före och efter valet, så tror att man tyvärr bör avfärda SCB:s siffror, åtminstone på regional nivå.

 
Ingen bild

Dille

4 december 2015 07:17

Glädjande, mycket glädjande, är också att SD:s genombrott följer samma mönster som socialdemokraternas för 100 a 150 år sedan. Fäste för fäste erövras. I Stockholm går det trögt därför att där har regimen samlat sina betalda proffstyckare och byråkrater.

Men utan fotfolk kan inte Stockholm styra landet. Åsiktsterrorn är därför på vägs ände.

 
Ingen bild

World Traveller

4 december 2015 08:14

Jag träffade ett gäng svenska ungdomar i 20-års åldern i går. Vi hade ett intressant samtal. De tyckte Löfven är en bra statsminister men hade hellre sett Anders Ygeman på den posten. De visste inte vem Hillary Clinton är och därför frågade jag inte om de vet vem Barack Hussein Obama är. Jag misstänker att de ej vet.

 
Ingen bild

HM Gotland

4 december 2015 09:11

Gute

Jag letade upp länk till SCB men de redovisade ingenting för Gotland för antalet svarande var för lågt (23)

Det verkar ha hänt en hel del kring alla asylsökande som kommit till ön utöver den här "gruppstölden". Från början skrev polisen att det var både vuxna och barn inblandade och det uteslöt EU-migranter för bland dem finns mig veterligen inga barn. Tidningarna rapporterade om att gruppen bestått av kvinnor och män och genast satte spekulationerna igång om att det var EU-migranter - kanske var det det tidningarna avsåg med sin ändring av polisens beskrivning?

Det verkar som gotlandspolisen är fullt upptagen med asylförläggningarna liksom många andra samhällsinstanser. Förutom alla våldsincidenter och bråk internt åker de runt och kollar så ingen tänder eld på dem på nätterna.

Angående andra samhällsinstanser rapporterades 12 asylsökande föräldrar vara på akuten med sina barn dagen efter de första anlänt.

 
Ingen bild

Lotta

4 december 2015 09:43

Jösses man tar sig för pannan. Den våldsamme islamisten man skrev om i gårdagens tidning kan, om han fortsätter med sina våldsamheter belönas med en egen lägenhet eftersom han inte kan bo med andra.

http://www.ostrasmaland.se/oland/migrationsverket-han-maste-ju-bo-nagonstans/

Är inte svenska folket värda samma skydd som de på asylboenden som utsätts för den våldsamme islamisten?

Enligt artikeln blir det svårt att utvisa den våldsamme islamisten om han har asylskäl.
Är inte svenska folket lika viktiga att skydda som en individ som spottar på vårt land, vår demokrati och våra lagar?

Jag anser att islamisten visat sig inte kapabel att vistas i ett demokratiskt land och bör omedelbart utvisas till det land han kommer ifrån.

 
Ingen bild

SM811

4 december 2015 09:55

Glädjande. Var hittar man undersökningen?

 
Ingen bild

Pensionisten

4 december 2015 10:51

Interpellationsdebatt om Fatha och Palestina med Wallström och Ekerot.
Interpellation 2015/16:219.
Wallströms argument sinade och i hennes avslutning ifrågasatte hon Ekerots parti med dom vanliga epiteten "järnrörsviftare o rasister".
Håller med dom två stater som hon enade i ett gemensamt uttalande, vad Saudi-Arabien och Israel tycker vad hon är.

 
Ingen bild

Skojet bara värre

4 december 2015 11:24

@Lotta I avvaktan på utvisningsbeslut bör mannen ifråga tilldelas ett tält och köras till älvdalens skjutfält. Torrskaffning kan han ges en gång i veckan och alla penningbidrag dras in.
PS han bör även tilldelas en snöskovel

 
Ingen bild

Sanningen?

4 december 2015 11:27

Personalen i Kalmar måste tydligen återhämta sig. Konstigt tycker man, de är väl glada och tacksamma migranterna, eller?

http://petterssonsblogg.se/2015/12/04/stort-brak-om-stangning-av-asylboende/

 
Ingen bild

Pepparholm

4 december 2015 11:28

#Lotta - Enligt gängse rutiner i Sverige redan i skolan: Flytta på den mobbade, belöna och tyck synd om mobbaren.

 
Ingen bild

Mattias R

4 december 2015 12:13

@Sanningen?
Fredag 4 dec 11:27
Det stämmer dåligt med verkligheten att personalen skulle behöva återhämta sig. Det var drygt 100 volontärer och 5-6 personer från Kalmar kommun som var engagerade på boendet. Hörde inget om det under de två veckorna som boendet var öppet. Ser det snarare som antingen ovilja från kommunens sida att hjälpa till eller oförmåga att kommunicera med migratonsverket. Förhoppningsvis gör man om och gör rätt. Med tanke på den otroligt stora mängd med volontärer som står på kö för att hjälpa till så är det fullt möjligt att ta emot betydligt fler och klara det utan problem.

Thoralf Alfsson

4 december 2015 12:34

Nu räcker det dock inte bara med volontärer! Det borde väl även du förstå. Eller betalar volontärerna kostnaden på ca 75 000 kronor/dygn ur egen ficka?

 
Ingen bild

HM Gotland

4 december 2015 12:23

SM811

Jag hittade länken till SCB undersökningen på status.sd högst upp. Alla län finns med utom de som är för små för att ge statistiskt underlag. Jag tror nog undersökningen i sin helhet är ganska svajig men det får man väl glömma om man bor i ett bra län. Gotland tävlar nog om att inta sämsta länet platsen för SD i hela landet.

 
Ingen bild

Mattias R

4 december 2015 13:18

@Thoralf Alfsson
Fredag 4 dec 12:34
Nej så är det ju, men det ekonomiska har nog aldrig varit problemet här. Snarare en brist i kommunikationen som det ser ut. Ser med tillförsikt på framtiden i frågan efter de svar jag fått den senaste timman.

Thoralf Alfsson

4 december 2015 14:00

Vad jag förstår har ägaren till lokalen andra intressenter till lokalen!

 
Ingen bild

Mattias R

4 december 2015 14:30

@Thoralf Alfsson
Fredag 4 dec 14:00
Det finns många andra lokaler om den förra inte skulle vara ledig, det vet väl även du? Sen tror jag att de rätt stora pengar ägaren får i hyra kan vara rätt lockande. Om Kalmar tar reson i den här frågan kommer det gå snabbt.

 
Ingen bild

KS

4 december 2015 15:26

WT 08:14
Så är det nog. Våra högskolutbildade analfabeter är nog mer intresserade av dataspel, matlagningsprogram och annat trams, än vettig samhällsinformation!

 
Ingen bild

Gute

4 december 2015 20:13

Svar till HM Gotland.

Ja det händer mycket som inte kommer till medias kännedom, jag har goda informationskällor.

På Gotland pågår nu en aggressiv jakt på sängplatser åt "flyktingar" av mellanhänder som tjatar och bjuder högre för varje påringning, de verkar ha hur mycket pengar som helst att spela med.

Man erbjuder t.o.m att köpa upp stora turistanläggningar till fantasipriser, ägarna vacklar när de egentligen inte vill, men lockas av dessa stora summor som erbjuds.

Alla ställer sig frågan: Var ska alla dessa "flyktingar" ta vägen när turisterna anländer i Maj, ska de då bo på stora tältplatser?

 
Ingen bild

OT

4 december 2015 20:25

Apropå "SCB GER SD 26,2 PROCENT I KALMAR LÄN"

@Thoralf - "Varför ökar SD så kraftigt i Kalmar län? Min blogg kanske har en viss betydelse..."

Tycker nog en hel del av ökningen beror på din blogg och inte minst på ditt raka och ärliga sätt!

Du förtjänar din signaturmelodi - AC/DC - TNT: http://www.youtube.com/watch?v=6_Y3zbRxZ6Q

"See me ride out the media waves
Soon on your colour TV screen,
Always gets all information that I need
You know what I mean,
Women to the left of me,
And women to the right,
Ain't got no gun
Ain't got no knife
Don't you start no fight

Cause my words is T.N.T
I'm dynamite T.N.T and
I'll win the fight T.N.T
I'm a power load T.N.T watch me explain what the media and the PK-politicians wont say"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se