thoralf

Direktlänk till inlägg 1 december 2015

ALLT SKALL LÖSAS MED ÖKAD INVANDRING

Av Thoralf Alfsson - 1 december 2015 21:23

Det har varit lite väl mycket de senaste dagarna med försäljning av föräldrahem, landsdagarna fredag-söndag och sedan kommunfullmäktige och öppet hus i partilokalen efter kommunfullmäktige igår. Idag har det varit kommunstyrelse och informationsmöte med kommundirektören och diverse tjänstemän i kommunen. Känner mig minst sagt tömd på energi.


Jag måste dock kommentera en del saker. Min motion om att plantera träd vid Ängöleden i Kalmar bifölls givetvis inte i kommunfullmäktige. Kalmar kommun har haft 45 år på sig att snygga till denna infart till centrala Kalmar men ändå inte lyckats. Ängöleden byggdes och kom till i samband med att Ölandsbron byggdes på 70-talet. Läs min motion.


Miljöpartiet hade skrivit en interpellation där man klagade på att Kalmar kommun inte färdigställt en klimatanpassningsplan. Efter att jag lyssnat på debatten och alla klimatalarmister i Miljöpartiet kände jag mig tvungen att ge mig in i debatten.


Vi har inte haft någon havsnivåhöjning i Kalmar och det kommer sannolikt dröja många år innan vi ser någon sådan effekt. Att vi skall få ökad nederbörd med ca 10-15 procent enligt prognoser från SMHI ser jag heller inte som något större hot med tanke på att årsnederbörden varierat mellan ca 300mm upp till 700mm under de senaste 50 åren. En variation på mer än 100 procent.

Jag sa i debatten att jag inte är det minsta orolig om det dröjer till 2017 innan en klimatanpassningsplan finns klar och jag skulle inte vara det minsta orolig om det dröjer ytterligare något år. Det fick vissa ledamöter att reagera. Jag undrar varför. Var sanningen för svår!


Läs artikel 24Kalmar.


Vid dagens kommunstyrelse skulle en handlingsplan för integration behandlas. När handlingsplanen skickades ut på remiss innehöll den ett övergripande mål. Som kommer från en integrationsstrategi som tagits fram av Länsstyrelsen och som alla kommuner i Kalmar län godkänt.


Det övergripande målet för strategin är:


"Andelen utrikes födda skall öka!”

 

Mer behöver egentligen inte sägas. Det handlar om Reinfeldt taktik. Det vill säga öka invandring och därmed straffa Sverigedemokraterna för att svenska folket röstat in SD i riksdagen. Kalmar län och kommun har integrationsproblem och då ökar man invandringen för att lösa problemet. Det är en logik som jag och SD inte förstår. Jag reserverade mig redan i samhällsbyggnadsnämnden när handlingsplanen var på remiss. I handlingarna till kommunstyrelsen hade man strukit det övergripande målet men man hänvisande fortfarande till Länsstyrelsen integrationsstrategin.


 

Ur Länsstyrelsens dokument Integrationsstrategi.


Jag saknade även en hel rad andra åtgärder i dokumentet och jag yrkade därmed på en återremiss i första hand och i andra hand avslag på handlingsplanen. Skall bli intressant att se hur media vinklar detta.


Barometern har givetvis gett kommunalrådet Dzenita Abaza (S) stort utrymme i en artikel.

http://www.barometern.se/kalmar/abaza-s-ryter-ifran-om-integration/


Jag undrar vad föräldrarna till eleverna på Vasaskolan anser om att deras barn skall gå på högstadiet tillsammans med högstadieelever från Kalmarsundsskolan i framtiden. Som en del i det mångkulturella samhället som Dzenita Abaza förespråkar. Dzenita Abaza vill nämligen inte assimileras i vårt samhälle enligt hennes egen utsago i kommunstyrelsen. Det är de etniska svenskarna som skall integreras i det mångkulturella samhället enligt Dzenita Abaza.


Friskolor kan nog se fram emot en god utveckling i södra Kalmar stad.


PS

Jag är kritisk till att Björn Söder ställdes utanför verkställande utskottet. Jag tycker det var ett helt felaktigt beslut!

 
 
Ingen bild

Lotta

1 december 2015 21:33

Är Dan Eliasson utbildad polis? Varför står han annars i Aktuelltstudion iförd polisuniform?

 
Ingen bild

Gigolo

1 december 2015 21:47

Hej Lotta precis samma sak sa jag till frun Att är väl bara en vanlig tjänsterman

 
Ingen bild

Tiketike

1 december 2015 21:54

Jag tror inte att Daphne Tufvesson känner till att landshöjningen är större än en eventuell havsnivåhöjning.
Såpass stor att man har fått revidera sjökorten pga landhöjningen.
Det är någon slags "officiell sanning" att havet ska stiga, men det finns inga faktiska bevis för att så ska ske.
Mne, ändå: Bra poäng med Linné och Fredriksskans, Thoralf!

 
staffan anderstig

staffan anderstig

1 december 2015 22:03

Varför står PM Nilsson,dagens industri i Aktuellt och ljuger om SD, på andra sidan bordet står Pettersson från Aftonbladet med darr på rösten och gör likaledes,det är skönt att man inte har TV.

http://facebook

 
Ingen bild

Hacke

1 december 2015 22:18

@Lotta
Nej, Dan "Kräkset" Eliasson har ingen polisutbildning. Han är tillsatt enbart på sina politiskt korrekta meriter, allt som behövs i dessa sammanhang i dagens Sverige.
Han har fått mycket kritik för att han inte klätt sig polisiärt och har hittills mindre framgångsrikt försvarat detta. Men efter en den senaste tidens svidande kritik mot hans sätt att leda sitt ämbete, inte minst de egna underordnade, tyckte han väl att han var strategisk med detta klädbyte under galgen och detta utspel om äskande av nya medel.
Man kan bli spyfärdig för mindre. Ren skändning av polisuniformen som han definitivt inte kunde bära upp.

 
Ingen bild

boa

1 december 2015 22:37

Staffan Anderstig.
Jag och säkert många andra reagerade också på inslaget som hade enkelspårig slagsida i syfte att förtala SD med lögner mellan två likasinnade debattörer. En debattledare som inte hade förmågan att ställa motfrågor till debattörerna troligen därför att han hade kunskap om de områden som hävdades. Det vore klädsamt om Karin Pettersson från hatmediet Aftonbladet fördjupade sina kunskaper om det partiets mörka historia genom tiderna som hennes media står nära. Jag kan inte se att public service förvaltar sitt uppdrag på rätt sätt.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

1 december 2015 23:02

Apropå Rp-chefen Dan Kräkman-Eliassons polisuniform i riksdagen. Min gissning är att han kräkts igen, p g a SD:s remarkabla opinions-ökning i SCB:s opinionsmätning. Och då fick han snabblåna en polisuniform. Hans egna kläder är oftast nedspydda pga den Jimmie Åkesson-fobi han lider av.

 
Ingen bild

Martin

1 december 2015 23:10

Björn söder försökte ta en nödvändig diskusson om vad nation är för någonting och dess relation eller brist på relation till medborgarskapet. Visserligen genom det illvilliga språkröret Orrenius. Men för ger jag honom mer respekt än någon annan nu verksam politiker. Övriga riks-SDare imponerar föga.

 
Lassekolja

Lassekolja

1 december 2015 23:44

@Lotta, exakt så tänkte jag också. Är det ens lagligt att klä ut sig till polis när man inte är det? Om jag klär ut mig till polis och stoppar bilar och/eller cyklister, fotgängare så gör jag mig skyldig till ett brott, som med ett fint ord heter ....??? (har jag glömt men handlar om att ge sig ut för att vara något man inte är). Vi får väl hoppas att han inte träffar på Jimmie i SvT´s åsiktskorridorer så att han kräks på den fina uniformen!

@Staffan Anderstig, hur kan två SD-motståndare tillåtas stå på bästa sändningstid och sprida samma fördomar och lögner om SD år efter år. Reportern Love Benigh borde korrigera Karin P. SD vill, som britterna, omförhandla det svenska EU-medlemskapet och därefter folkomrösta om förhandlingsresultatet, rätta mig om jag har fel! Så har iaf Kristina Winberg sagt! Karin Pettersson glömde nämna sossarnas rasbiologiska institut och tvångssteriliseringarna. Därför funkar det inte att SD-motståndare tillåts tala oemotsagt vad SD står för.
Det borde alltid finnas en SD-are i rummet för korrigering, när SD-motståndarna svävar iväg!

Jag gillar inte heller att Björn Söder behandlas illa!!! Att han inte är ensam om tveksam behandling, gör inte saken bättre!!!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

C Andersson

2 december 2015 00:07

@Thoralf@

I Expressen kan man läsa följande: "Sverige kandiderar till en plats i FN:s säkerhetsråd 2017–18. Samtliga riksdagspartier står bakom beslutet."
.
Vet du om SD ingår i samtliga riksdagspartier?
.
Jag håller med dig när det gäller petningen av Björn Söder.

 
Ingen bild

C Andersson

2 december 2015 00:26

http://helagotland.se/blaljus/flera-stal-fran-visbybutik-12307475.aspx
Mass-stöld chockade butikspersonal

Nu är det hög tid att kasta ut EU-migranterna

 
Ingen bild

Calle

2 december 2015 00:40

Saudiarabien vill nog köpa Svenska Kyrkans mark. 7 klövern och dess pk-indoktrinerade inom kyrkan vill väll inte säga nej.

Nu blir väl alla kyrkor ombyggda till Whabaism-moskeer.

http://na.se/nyheter/hallsberg/1.3318296-kyrklig-mark-kan-bli-till-salu-i-viby

 
Ingen bild

Göta

2 december 2015 00:48

MINA FUNDERINGAR OM FRAMTIDEN
Utan en egen majoritet i riksdagen (dvs minst 51 procent) kommer SD inte att kunna göra tillräckligt stora, skarpa och snabba förändringar för att rädda landet.

Med tanke på de oerhörda konsekvenser som kommer att följa inom kort av invandringsvansinnet, så är det kanske inte helt omöjligt att åtminstone drygt hälften av det svenska alltjämt blåögda och aningslösa folket hinner vakna till sans vid mötet med den krassa verkligheten under de tre åren fram till valet 2018. Tillräckligt många har kanske så dags också lyckats genomskåda den ständiga dygnet-runt-hjärntvätten och lögnerna om SD från alla våra vänsterstyrda medier (i synnerhet SR/SVT), och därför blivit mogna nog att rösta på SD.

Men den stora frågan i vår turbulenta tid är vad som kommer att finnas kvar av Sverige år 2018, och om det då existerar några möjligheter att över huvud taget kunna ändra utvecklingen till något som liknar normalt igen.

Ett annat scenario som inte längre verkar helt omöjligt när det gäller SD, är att de som har uteslutits från SD bildar ett nytt parti, tillsammans med dem som känner sig alltmer obekväma och otrygga i Mattias Karlssons strama tyglar. Ett nytt parti som i så fall blir lite mer åt höger och något mer radikalt än SD. Ungefär som Hahne och Kasselstrand ville ha det i Stockholmsdistriktet. Detta parti kommer nog även att suga upp en del tidigare Nationaldemokrater och SVP-are samt en och annan riktigt förbannad högermoderat. På det sättet kanske ett sådant parti möjligtvis skulle kunna nå upp till 4%-spärren i valet 2022.

SD kommer förmodligen att framöver dra sig ännu lite mer till vänster om mitten och bli alltmer likt det parti som S var under 1950-60-talet (före Palme). Inte riktigt så långt till vänster som S, men åt Folkhems-hållet i alla fall.

Så småningom kommer SD att ersätta S som det ständigt största svenska partiet.
Eftersom 99 procent av massorna i nuvarande vansinnesinvandring är muslimer, gräver S nu sin egen grav. Partiet kommer snabbt att förtvina när alla muslimerna, förmodligen lagom till valet 2022, lämnar S och bildar ett eget (sunni)muslimskt parti med sharialagar. Dock inte tillräckligt stort för att komma in i riksdagen. Vid den tiden har också en del av de envisa äldre pursvenska sosse-pensionärerna, som inte kan eller vill hämta sin info på nätet utan istället girigt insuper all falsk SR- och SVT-propaganda, gått hädan.

Allteftersom S krymper kommer även kommunist-sossarna (som nu låtsas vara sossar eftersom de har större karriärmöjligheter i S än i V) att lämna S och gå över till V, där de egentligen hör hemma.

S kommer därefter att ha halverats, medan det "nya" mittenpartiet SD kommer att ha vuxit till oanade höjder.

Ungefär så kan jag tänka mig att det kommer att bli.

Thoralf Alfsson

2 december 2015 07:07

Jag delar till stora delar din analys

 
Ingen bild

Riktigt fin låt med Jimmie vid pianot

2 december 2015 01:38

Bedårande barn featuring SD-ledaren Jimmie Åkesson vid pianot är tillbaka med en ny hit. Denna gång är det Simon Ådahls klassiker “Jag tänker be för Sverige” som gruppen har valt, en låt som Jimmie Åkesson tidigare har nämnt som högaktuell för den situation vårt arma land befinner sig i idag.

https://www.youtube.com/watch?v=umGtJgS1eHE

 
Ingen bild

Goran

2 december 2015 09:53

Nej, Rikspolischefen är inte polis!
Beträffande Dan Eliassons polisuniform så är den ok eftersom den saknar s.k "Funktionsbeteckning" (POLIS över vänster bröstficka). Övriga emblem med ordet Polis är att betrakta som varumärke, ungefär som logotyper för firmor och föreningar.

 
Ingen bild

Stridhsson

2 december 2015 11:36

Har inte orkat kommentera allt som hänt, jag vill gärna rekommendera bloggen: Carina-Finas pratiser:där skriver hon allt det jag och alla med mig känner. Hur orkar folk titta på TV, nyheterna kväll efter kväll,likadant när man slår på radion,(flyktingar, flyktingar,flyktingar snyft reportage, tala om järntvätt.
Vill tacka dig Thoralf, för ditt gedigna arbete, att du orkar, jag orkar inte ens höra nyheterna längre...
Hoppas du blir rikligt belönad en vacker dag!

 
Ingen bild

SM811

2 december 2015 12:04

Att dessa PK har som mål att utplåna Sverige är helt obegripligt? När inte invandrarna drar runt sina egna kostnader tycker de att man skall öka invandringen. Är det detta som kallas hjärnsäpp?
@Stridhsson
Tack för tippset.
http://soldatmamma.blogspot.se/

 
Ingen bild

Andres

2 december 2015 12:33

Ironiskt att Kalmars maktkartell är livrädda för klimatförändringar p g a koldioxidutsläpp men på samma möte röstar ner din motion om fler träd (=ökad koldioxidupptagning/minskade nettoutsläpp).
Fick du inte ens stöd av MP eller är hyckleriet fullständigt?

Jag misstänker att du inte haft tid att följa min rekommendation att besöka båthuset utanför Marinmuseum för att titta på lite historiska vattenstånd (har i alla fall inte läst något om det på bloggen). Säg till om du vill ha guidning så skickar jag en e-mailadress du kan skriva till.

Thoralf Alfsson

2 december 2015 13:37

Givetvis inget stöd från MP.

Är det Marinmuseum i Karlskrona som du syftar på? I så fall skulle det vara intressant med guidning vid ett besök.

 
Ingen bild

Mattias R

2 december 2015 12:38

Riktigt fin låt med Jimmie vid pianot
Onsdag 2 dec 01:38
Då gläder det dig säkert att alla intäkter från den här ofullständiga covern kommer att tillfalla tiggande romer eller flyktingar här i Sverige. Som kom igen och lyssna nu, se till att det blir en hit!

Thoralf Alfsson

2 december 2015 13:39

Trevligt att du uppmanar alla att lyssna till Jimmie och inte minst budskapet i texten!

Och att alla skall be för Sverige.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

2 december 2015 12:40

->> Goran
Tack för det klargörandet angående uniformerad polis. Utan polistexten på rätt plats är uniformen att jämföra med en maskeradkostym. Helt fantastiskt att självaste polischefen klär ut sig i en sådan. Fast, han lurade väl några miljoner till att tro att han var polis.

Fast i filmen Kops har de texten POLIS på vänstra bröstfickklaffen.
Sådana uniformer kan hyras här:
http://filmpolis.se/

 
Ingen bild

Peter

2 december 2015 13:15

Ni som avfärdar konspirationer mot mänskligheten - vad med klimathysterin? Är inte detta en konspiration utan dess like, med falsk statistik och propaganda, där nöstan samtliga av jordens länder deltar?
Vad kan vara syftet?
Jag tror, och tyvärr blir det spekulationer för världens ledare kommer inte berötta sanningen för oss, att syftet är att beskatta alla jordens invånare med en klimatskatt. Detta kommer ske med ett datachip i handen, djävulens märke. Då blir vi chippade precis som husdjuren, vi blir boskap och slavar.

Thoralf Alfsson

2 december 2015 13:40

Datachip i Handen ;-)

 
Lassekolja

Lassekolja

2 december 2015 14:25

@rksmrgs, TACK!!!
"Föregivande av allmän ställning, det vill säga att utge sig för att vara myndighetsperson och samtidigt utöva myndighet, är ett brott i Sverige enligt 17 kap. 15 § Brottsbalken (1962:700)."
Ett sådant fån som Dan Eliasson passar verkligen inte i Polisuniform, varken juridiskt eller fysiskt!!!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

C Andersson

2 december 2015 14:51

@Thoralf@

"Är det Marinmuseum i Karlskrona som du syftar på? I så fall skulle det vara intressant med guidning vid ett besök."

Det är fri entré efter 2016-01-01. Restaurangen har en alldeles utmärkt buffé. Med kokta kroppkakor, stekta kroppkakor och annat smått och nästan lika gott.

 
Ingen bild

HANS

2 december 2015 15:32

Eliasson är inte utbildad till polis, han är jurist. Däremot som rikspolischef har han rätt enligt lagen att bära uniform. Den tillhör så att säga hans tjänst som rikspolischef. Det är lite som när kungen springer runt i militäruniform och är amiral. Han har egentligen inte någon utbildning för det alls.

 
Ingen bild

Demokratur

2 december 2015 15:48

Eller som våra äckliga PK-politiker egentligen tycker: "Det övergripande målet är att antalet etniska svenskar ska minska. Vi avskyr nämligen allt svenskt"...

 
Ingen bild

Unken människosyn från vänsterjournalist

2 december 2015 15:54

Anders Westgårdh
Arbetade tidigare som journalist, bland annat som kolumnist i Aftonbladet.
Jobbar i dag som fristående skribent och konsult inom kommunikation och PR.

"Vem ska ta hand om Jimmie Åkesson när han ligger och demensdreglar?"

Demensdreglar är ett oerhört nedsättande tillmäle om dom stackars människor som drabbats av demens eller annan form av degenerativa skador i hjärnan.
Skäms på dig Anders Westgårdh!
Skäms Metro!

http://www.metro.se/metro-debatt/vem-ska-ta-hand-om-jimmie-akesson-nar-han-ligger-och-demensdreglar/EVHola!wNKEAXncaPAUM/

 
Ingen bild

C Andersson

2 december 2015 16:41

@Hans@

"Det är lite som när kungen springer runt i militäruniform och är amiral. Han har egentligen inte någon utbildning för det alls."

Ajo, Tjabo har varit ute med Älvsnabben.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

2 december 2015 16:54

Undrar om Anders Westgårdh tänkt efter vem skall ta hand om dem, som tar hand om dem som nu ligger och demensdreglar när han själv kan hamna i den situationen? Anders Westgårdh vill du vara vänlig och informera oss som tydligen kan tänka längre än näsan räcker. Märkligt att detta fungerade och klarades av innan den ”vansinniga” massinvandringen fick ett i raden av korkade argument för sin existens. Du och det politiska etablissemanget begriper tydligen inte grunderna av ett pyramidspel och vad som pågår.

 
Ingen bild

Mattias R

2 december 2015 18:00

Thoralf Alfsson
Onsdag 2 dec 13:39
Budskapet i låten är ett rop om frälsning för Sverige, att gå med Gud. Att den sedan används mer eller mindre politiskt av patetiska tjuvar och sunkiga musiker/sångare förändrar ju inte låtens egentliga innebörd för mig iaf. Men man gör den knappast inte rättvis. Jag är glad att Simon Å tagit det beslutet han gjort, det kommer helt klart förgylla tillvaron för några.

Thoralf Alfsson

2 december 2015 19:21

UNHCR är i stort behov av pengar. Kan SD hjälpa till med det så gör vi det gärna.

Varför är du då så bekymrad?

 
Ingen bild

s29

2 december 2015 18:46

Vi som har fungerande hjärnor får nog ;pissa; in oss i norra delen av Sverige efter inbördeskriget.Sen får väl komunister;miljöpartister;,och feminister bli försörjda av Islamisterna.Det blir nog fint.

 
Ingen bild

Peter

2 december 2015 19:25

Ja ThorAlf, en global klimatskatt kommer komma. Den kan komma som en individuell skatt, för att du lever och "påverkar miljön". Hur ska detta "rättvisa system" implementeras? Ja, varför inte med ett datachip för identifiering och transaktioner? Kombinerat med att upptäcka sjukdomar, kontrollera hälsan?
Vem vet, kanske elitidrottarna (våra stjärnor och förebilder) får en chip så att doping förhindras?

 
Ingen bild

Mattias R

2 december 2015 20:30

@Thoralf Alfsson
Onsdag 2 dec 19:21
Känner jag Simon rätt så kommer nog de ev pengarna gå till tiggare eller flyktingar i sverige.
Jag är inte bekymrad, snarare förundrad över hur lite känsla det är i deras inspelning. Synd på en sådan fin låt.

Thoralf Alfsson

2 december 2015 20:35

Kan du inte hitta på något mer ;-)

 
Ingen bild

Peter

3 december 2015 00:38

"Carbon tax is the most effective way to tackle climate change"
http://www.economist.com/news/international/21679403-carbon-taxes-could-be-one-most-effective-ways-tackle-climate-change-premier-alberta

Global governance must take place and national sovereignty must be dismantled ...

 
Ingen bild

Peter

3 december 2015 14:37

Ny film om klimatbluffen som raderats från Youtubr
https://vimeo.com/147512776

När en film raderas, då vill mäktiga krafter ha bort sanningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards