thoralf

Alla inlägg under november 2015

Av Thoralf Alfsson - 10 november 2015 23:30

Ser fram emot en intressant dag imorgon på SKL-kongressen i Karlstad. Inte minst vad Magdalena Andersson kommer säga i sitt tal och hur 7-klöverns politiker kommer besvara motionerna från Sverigedemokraterna. Det skall också bli intressant att se om SD får vågmästarställning under kongressen. Beror på hur närvaron är hos 7-klöverns partier. Jag gissar att jag får ett och annat att skriva om imorgon.


Har idag kört bil från Kalmar till Karlstad. Har åkt igenom väldigt många orter, stora som små. Kan bara konstatera att det är ett Sverige som är under förvandling. Det är helt sjukt! Det som är än värre är att människor inte tycks förstå vilka konsekvenser det kommer leda till. Det är bara att lyssna till Ring P1 så förstår man hur naiva, okunniga och manipulerade människor är.


Fick ett samtal i bilen på väg till Karlstad från en person som tipsade om vart det nya tillfälliga asylboende i Kalmar skall inrättas. Om tipset stämmer vet jag ej men det får jag kolla när jag är hemma igen på fredag om det inte redan är omskrivet i media.


Men som alla vet är dessa uppgifter inget att ”leka” med idag och sådana lokaler ”växer” inte på träd ;-)

 

Niklas Strömstedt har ju fått mycket uppmärksamhet och enligt en kommentar på förra blogginlägget skall Sverige Radio spela hans tolkning av ”Happy nation”. Hans tolkning finns överallt på sociala medier och det länkas och gillas av alla politiskt korrekta.


För snart sex år sedan bäddade jag in ett Youtube klipp med Peps Persson och låten Grannen. Då blev det ett herrans liv på Peps Persson och i media. Läs mitt blogginlägg från januari 2010. Läs artikel i Nyheter24.


Jag tror att antalet grannar har ökat radikalt sedan Peps Persson skrev låten.


Av Thoralf Alfsson - 10 november 2015 00:07

Idag har vi haft öppet hus i vår partilokal för andra gången. Idag var lokalen välfylld med glada och trevliga nya och gamla medlemmar men även flera sympatisörer. Det skall bli väldigt intressant att se hur många som dyker upp nästa måndag på öppet hus. När nu alla fått vårt utskick med information om våra medlemsträffar.


Jimmie Åkesson kommentar att LO skulle ägna sig åt att ta tillvara på sina medlemmars intressen istället för att ägna sig åt negativa kampanjer mot SD satt verkligen bra. Att LO-basen skulle läsa alla sidor i budgeten satt också där den skulle!

Undrar vad LO-medlemmar anser om att LO använder många miljoner av medlemmarnas avgifter för att ”bekämpa” det parti som man röstat på eller planerar att rösta på?


Migrationsverket meddelade idag att ett nytt rekord slagits. De senaste sju dagarna har mer än 10 000 personer sökt asyl i Sverige, utav dessa var ca 2 900 ensamkommande minderåriga. Drygt 80 procent av de ensamkommande kom från Afghanistan.


Moderaterna vill nu bara drygt ett år efter Fredrik Reinfeldts ”öppna hjärtan” tal istället stänga gränserna. Vad skall man säga? Hyckleri! Vad blir nästa steg? När kommer nästa presskonferens?


Utspelen kommer tätt från partierna inom 7-klövern. Man flyttar fram sina pjäser ett steg i taget. Ingen vågar ta det stora steget och samarbeta med SD för att förändra situationen. För de flesta känns det nog som hela havet stormar när det gäller migrationspolitiken.


PS

Kan inte säga att jag är imponerad över det grekiska flygbladet!


Imorgon åker jag på ett stort pk-event! SKL-kongressen. Det blir nog ett och annat blogginlägg därifrån.

Av Thoralf Alfsson - 9 november 2015 09:05

Denna skakande video från socialistiskt forum, visar vad Socialdemokraterna har för agenda egentligen. På ett event, arrangerat av LO och ABF, står Daniel Suhonen och säger att han är med på revolution, men i väntan på den kan vi genomföra det socialistiska samhället genom reformer.

På samma scen står senare Jonas Sjöstedt och håller tal.


Skrämmande!


Av Thoralf Alfsson - 8 november 2015 17:30

Först vill jag tacka för alla synpunkter jag fått angående ett flygblad om först och främst antalet asylsökande till Sverige. Jag har läst alla synpunkter och svarat på flera i kommentarerna på förra blogginlägget.


Jag har nu gjort ett första utkast på ett dubbelsidigt flygblad i A5-format. Eftersom inte SD står bakom flygbladet utan det är jag som privatperson och bloggare som skapat det, finns heller inget som antyder att SD skulle vara ”ansvarig utgivare” av flygbladet eller någon SD-logga. Därför finns min egen lilla avslutning på baksidan av bladet.


Om någon skulle vara intresserad av att dela bladet eller sponsra tryckningen av flygbladet kan jag säkert ordna det på något vis. Men det återkommer jag till när allt är klart för tryckning.


Nu gissar och hoppas jag att det kommer fler synpunkter från mina läsare. Jag vet att det finns väldigt många synpunkter.


Utkast på framsida. Klicka på bilden för bättre upplösning.


 


Utkast baksida


 

Av Thoralf Alfsson - 7 november 2015 17:53

Jag jobbar på att skapa ett flygblad som kan delas ut. Kommer lägga upp det som pdf och en variant som är betydligt mer utskriftsvänligt med vit bakgrund, för att kostnaden inte skall bli så hög vid utskrift.


Har ändrat månadsvisningen till kvartal för att det inte skall bli så smått! Lägger även in lite text för att det skall bli lite mer information. Mina läsare får vara min remissrunda. Jag skall även ta fram motsvarande på det totala antalet asylsökande.


Kom gärna med synpunkter.


 


Ny film om LO producerad av Sverigedemokraterna.




Av Thoralf Alfsson - 6 november 2015 23:01

”Den tyska koalitionsregeringen enades på fredagen om att införa ettåriga uppehållstillstånd som huvudregel för syrier som flyr inbördeskriget i landet. I dag får de flesta syrier treåriga tillstånd. Och det ska inte heller längre vara möjligt för dem med ettåriga tillstånd att få uppehållstillstånd för familjemedlemmar.”

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tyskland-infor-ettariga-uppehallstillstand-for-syrier/

 

Statsminister Stefan Löfven, justitieminister Morgan Johansson och Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson är fortfarande handlingsförlamade och ger alla från Syrien permanenta uppehållstillstånd och därmed också alla anhöriga en möjlighet att ansluta till Sverige. Hur många tror att antalet asylsökande kommer minska från Syrien? Alla kommer väl lämna Tyskland och åka till Sverige.


Vart faan har generaldirektören för MIgrationsverket tagit vägen? Har han gått under jorden?


Angela Merkel har gjort en pudel. Jag är övertygad om att Tyskland inte kommer dra sitt beslut i långbänk som den svenska regeringen beslutat göra.


Miljöpartiet visade idag sin fullständiga verklighetsfrånvaro genom att föreslå att alla som tar emot en migrant i sitt hem skall få 2 000 kronor/månad i ersättning. Grattis alla som bom nu får betalt över att inhysa en släkting eller vän till familjen. Så många svenskar lär inte nappa på det förslaget. Konsekvensen kommer bli än större trångboddhet i utanförskapsområdena och en än mer segregerad utveckling och splittrat samhälle. Inkompetensen inom MP är häpnadsväckande!


Pressen ökar nu än mer på 7-klövern att gå över till SD-politik!


PS


Ägnat stora delar av dagen åt att färdigställa ett utskick till alla sd-medlemmar i Kalmar län. För medlemmar i Kalmar kommun kommer också information om våra Öppethus-möten på måndagar. Givetvis är du även välkommen om du bor i en annan kommun.


 

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2015 08:06

”Sverige har selv bragt sig i den situation, det er i nu, ved at føre en ekstrem lempelig udlændingepolitik på alle måder. Det er ikke en løsning at begynde at henvise flygtninge til andre lande. Men kan håbe, at svenskerne er ved at få en lidt mere realistisk tilgang til situationen.”

 

Danmarks utläningsminister Inger Stöjberg är rak och tydlig med att Sverige får skylla sig själva med att de skapat det flyktingkaos som råder tack vare den generösa invandringspolitik som Sverige fört. Danmark kommer inte ta emot några flyktingar från Sverige. Läs artikel i Jyllandsposten.


Dansk Folkepartis partiledare Kristian Thulesen Dahl har också uttalat sig om situationen i Sverige.


”Det er ikke Danmarks opgave at løse de problemer, som Sverige står med som en konsekvens af landets naive indstilling til, at der er plads til alle.”


”Selv den "humanitære stormagt" Sverige kan bringes i knæ, siger Kristian Thulesen Dahl i en skriftlig kommentar til Ritzau.”

 

Kristian Thulesen Dahl föreslår dessutom ytterligare skärpta regler av invandringspolitiken för att bemöta eventuella ändrade flyktingströmmar. Läs artikel.


”Stramningerne bør blandt andet bestå i, at folk der får asyl, fremover huses i statslige centre og ikke integreres gennem kommunerne.

- Dermed understreges, at de kun skal opholde sig i Danmark midlertidigt og ikke kan forvente, at deres fremtidige tilværelse bliver i Danmark, siger han.”


Det vore trevligt om Kristian Thulesen Dahl kom till Sverigedemokraternas landsdagar i Lund i slutet av månaden!


Det är inte utan att man blir lite avundssjuk på danskarna som har en regering och politiker som tar ansvar för sina medborgare och sitt eget land! Jag tror också att det finns ett mått av skadeglädje i våra grannländer när Sverige tvingas ner på knä och måste be andra länder om hjälp, dessutom också ekonomiskt stöd från EU!


Stefan Löfven, Morgan Johansson och Ylva Johansson är en katastrof för Sverige. De måste bort från Rosenbad så fort som möjligt. Helst redan idag!


PS


Har idag suttit på kontoret och lagt sista handen vid ett utskick till alla våra medlemmar i Kalmar län. En skara som sr ut att växa med ca 40 procent under 2015. Tänkte då lyssna till SVT- Debatt som sändes när jag var på Kreta i september. Tyvärr har SVT-play tagit bort det från sin sida men jag hittade det på DR2 i Danmark. Danskarna kan man alltid lita på i invandringsfrågor.


https://www.dr.dk/tv/se/debatten/debatten-2015-09-17#!/


Men Arnstads insats fanns förstås på Youtube. 


Av Thoralf Alfsson - 4 november 2015 23:05

Det gamla rekordet på drygt 72 000 unika besökare under en månad stod sig bara en månad. Att jag skulle nå ”drömgränsen” på 100 000 unika besökare redan i oktober var inget jag ens hoppades på. Men så blev det.


Det nya månadsrekordet lyder på 101 553 unika besökare.

 

Tittar man på besöksutvecklingen och jämför den med antalet asylsökande till Sverige under samma period så ser man att det har ett visst samband. Därför tror jag inte stavelse på att SD skulle minska i opinionen. Jag är fullständigt övertygad om att vi går upp i opinionen.

Jämför diagrammen!


 


 


 

Det lilla mejeriet i Hultsfred, Emåmejeriet som jag besökt vid några tillfällen som konsult har startat en kampanj för att ta marknadsandelar i Blekinge och Kronoberg. Deras reklamslogan har kränkt mejerijätten Arla. Läs artikel.

”Vi mjölkar kor, inte svenska bönder”

 

Att Arla blir kränkta av den texten är faktiskt väldigt avslöjande över hur de ser på sin egen verksamhet och självbild. Det finns uppenbarligen fler som är lättkränkta!


Roligt när den lille retar upp giganten Arla för en sån liten skitsak.



En pappa dömdes idag vid Kalmar Tingsrätt till 100 timmar samhällstjänst och skadestånd på 5 500 kronor.

 

Under matchen fick den lille killen en smäll och hämtade gråtande sin pappa. Denne gav igen med flera knytnävsslag.”

 

När man läser en artikel med detta händelseförlopp så tänker jag att så uppför sig normalt inte en svensk pappa. Det kanske är att ha fördomar. Men för att bekräfta det kollade jag upp domen. Det var som jag misstänkte. Pappan var medborgare i Jordanien och fanns under fyra avsnitt i belastningsregistret, bland annat bokföringsbrott och olaga yrkesmässig trafik. Det låter som svarttaxi.


”Trots att våldet och hotet riktades mot en minderårig, och att mannen begick brotten då han var under prövotid för villkorlig dom för annat brott, anser Kalmar tingsrätt att det inte är nödvändigt med ett fängelsestraff.”

 

Jag undrar hur många fler än jag som funderar över samma sak när de läser artikeln, misshandel och dödshot. Är det en förmildrande omständighet att vara medborgare från ett MENA-land vid en svensk tingsrätt?

Barometern, Östra Småland

 



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards