thoralf

Alla inlägg under november 2015

Av Thoralf Alfsson - 22 november 2015 10:01

Ett mått på hur integrationen fungerar i det svenska samhället har varit utvecklingen av utanförskapsområden. De första siffrorna kom redan 1990 då man uppskattade det till 3 utanförskapsområden men redan till 2002 hade det växt till 128 utanförskapsområden. Folkpartiet har varit drivande genom att ta fram ”Utanförskapets karta” i varje fall tills man själv fick tillsätta Erik Ullenhag som integrationsminister. I Folkpartiets sista utredning 2006 kom man fram till att antalet utanförskapsområden ökat till 156st.


Trots många uppmaningar till Alliansregeringen och Folkpartiet under deras regeringsperiod (2006-2014) togs ingen ny utredning fram. Folkpartiet gjorde dock ett försök men man ändrade då grunderna för att vad som skulle definieras som utanförskapsområden, i ett försök att dölja sitt eget misslyckande.  

Istället blev det nationalekonomen Tino Sanandaji som gjorde en uppföljning enligt samma grunder som tidigare rapporter och därmed möjlig att jämföra. Tino Sanandaji kunde då vissa att antalet utanförskapsområden fram till 2012 ökat till hela 186st. Allt finns i en liten skrift och på Tino Sanadajis blogg.


Enligt en hel rad forskningsrapporter är eniga om att utanförskap är en av de viktigaste orsakerna till radikalisering!


Hur många tror att antalet utanförskapsområden kommer minska?

 

Under perioden 1990-2002 hade vi kriget på Balkan med många flyktingar till Sverige och det är utan tvekan en av orsakerna till det ökande utanförskapet. Jag har gjort en liten sammanställning över genomsnittet i antalet asylsökande under dessa tidsperioder. Det skall sättas i relation till utvecklingen av antalet utanförskapsområden.


1990     3st

2002  128st

2006  156st

2012  186st

2018  ????st


 


Antalet utanförskapsområden kommer sannolikt explodera de kommande åren!


I små kommuner som tagit emot många invandrare riskerar man att hela kommunen kommer definieras som ett utanförskapsområde i framtiden.


Vi kommer sannolikt att få se att ”white flight” kraftigt ökar i omfattning, inte bara i storstäder.



I framtiden kanske det inte handlar om enskilda bostadsområden utan om hela kommuner som sakta men säkert töms på etniska svenskar.


Det finns ju redan flera kommuner där svenskar idag är i minoritet!


Radikaliseringen kommer sannolikt öka kraftigt!


Det finns inget som tyder på att dagens utveckling kommer förändras!

 

Ett annat mått på den negativa integrationsutvecklingen är social bidrag/ekonomiskt bistånd och hur stor andel som går till personer med utländsk bakgrund. Här nedan kommer ett diagram för Kalmar kommun som med all tydlighet visar att samhället misslyckats med att integrera invandrare i samhället.

Om man sedan betänker hur de senaste årens struktur på invandringen sett ut så kommer inte utvecklingen förbättras utan snarare förvärras.


Det kommer bara ställas än högre krav på att personer med svensk bakgrund försörjer det ökande antalet bidragsberoende.


 


Hur många tror på nedanstående 69 procent av politikerna? De har fortfarande inte kommit till slutsatsen att de är naiva!


 

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2015 07:45

Igår lyssnade jag på något av de bästa tal jag lyssnat på av en politiker! Nigel Farage har hållit ett tal efter terroristdådet i Paris. Det handlar om islamiska Daesh, Saudi Arabiens roll med ekonomiskt stöd till moskéer och EU.


Det är ett måste att lyssna på talet. Jämför sedan med statsminister Stefan Löfven och ni förstår vad som skiljer en riktig statsman från en medioker politiker och LO-fackpamp.


Avgå Löfven och ta hela regeringen med dig ut från Rosenbad! Stora delar av det svenska folket vill inte ha dig! 


Hur många kommer ihåg Sverigedemokraternas slogan/kampanj "Ge oss Sverige tillbaka". De är med de orden Nigel Farage avslutar sitt starka tal.


Av Thoralf Alfsson - 20 november 2015 20:39

Den misstänkte terrorist som igår greps i Boliden bodde i ett asylboende under sitt eget namn och hade placerats där av Migrationsverket.


Varför blev det en stor mediagrej? Polisen och Säpo hade bara behövt ringa till Migrationsverket för att hitta den misstänkte terroristen. Vem tipsade Säpo och polisen om personen i Boliden. Var det en anställd på Migrationsverket. Var det ren propagande att blev en så stor sak i media! Det verkar minst sagt pinsamt!


Som om inte detta räcker avslöjas nu att den misstänkte terroristen var helt öppen med var han befann sig på sin Facebooksida. Glömde polisen och Säpo att kolla Facebook. Nu är det mer än pinsamt.


http://aktuelltfokus.se/miljonfiaskot-sapo-glomde-kolla-efterlysta-terroristens-facebook/


Jag börjar nu betvivla att denna person har planerat något terrorattentat i Sverige.


Granskning Sverige har gjort en ny granskning om Säpo.




Av Thoralf Alfsson - 20 november 2015 10:54

Mitt förslag till skatteuppror som jag skrev om för drygt en månad sedan är väl idag mer aktuellt än någonsin. Inte minst tack vare den naiva politik som den rödgröna regeringen för med stöd av Alliansen och Vänsterpartiet. Det är hög tid protestera och visa på lite civil olydnad genom ett skatteuppror och visa att vi svenskar inte är så fega. Blogginlägget fick stor spridning bland mina läsare och på sociala medier och lästes säkert av 30 000 – 40 000 personer.

Tidningen Nya Tider uppmärksammade mitt blogginlägg på sin ledarsida.


    


Munkedal slår skatterekord skriver Dagens Samhälle. Kommunen har aviserat en skattehöjning med hela 1,30 kronor. Om skattehöjningen går igenom blir Munkedal den första kommunen över 35 kronor i kommunal o landstingsskatt!


Landstinget i Norrbotten har aviserat en höjning med 1,16 kronor. Oskarshamns kommun har ett förslag om en höjning med 75 öre. Förslagen om skattehöjningar duggar tätt i dessa budgettider. Enligt min mening ser kommunerna och landstingen vartåt det barkar med den vansinniga massinvandringen till Sverige. Effekterna är lite fördröjda innan kommunerna får ta hela det ekonomiska ansvaret men den dagen kommer obönhörligen!


Det har höjts röster för att man skall kunna sätta ett kryss i deklarationen om man vill betala för massinvandringen. Lite som kyrkoskatten. Att denna kryssruta skulle införas i deklarationen är nog bara en utopi.


Jag har istället funderat på något som skulle kunna liknas vid ett litet skatteuppror i deklarationen!

 

Det handlar om att markera sitt missnöje med att en så stor andel av våra gemensamma skattemedel går till migration och integration, istället för till skola, vård och omsorg. Mitt förslag är att man i inkomstdeklarationen yrkar ett avdrag för fördyrande kostnader med anledning av massinvandringen. Dessa kostnader kan vara t.ex inbrottslarm, andra resvägar eller färdmedel, extra sjukvårdsförsäkring och högre försäkringspremier för bil och bostad, beroende på alla bränder.


Har man tur kan avdraget gå igenom men i annat fall måste Skatteverket granska deklarationen manuellt och avslå yrkandet. Tänk om tusentals människor yrkar på ett sådant avdrag. Generaldirektören Ingemar Hansson skulle inte bli glad och det skulle säkert få medial uppmärksamhet.


Genom att göra ett så kallat öppet yrkande med ett rimligt belopp. Om man inte har andra avdrag kan 13 500 kronor vara ett lämpligt belopp. Se nedanstående exempel.


 

 


Om avdraget görs rätt kan du heller inte drabbas av något skattetillägg vilket jag kollat med Skatteverket. Det enda negativa är troligen att om du skall få tillbaka pengar på skatten kan du få vänta på utbetalningen från Skatteverket till augusti/september, istället för till midsommar.


 


Genom att göra ett öppet yrkande startar Skatteverkets utredningsskyldighet och därmed också tar bort förutsättningar för att skattetillägg skall kunna påföras  Du har således i yrkandet redovisat fakta avseende ditt yrkande men felaktigt bedömt rätten till avdrag. Det är således inte fråga om någon oriktig uppgift utan om ett öppet, om än oriktigt, yrkande.


Vidare genom att använda beloppet 13 500 kr så undviker man också skattetillägg då undanhållen skatt anses ringa (skattetillägg påförs av praxis inte om skatten understiger 10% av ett pbb) dvs ca 4 500 kr. 


Har du tur kanske ditt avdrag även går igenom och du får några extra kronor tillbaka på skatten ;-)


Hur många tror att ett skatteuppror med ovanstående upplägg skulle kunna få stor spridning?



Av Thoralf Alfsson - 19 november 2015 16:44

"Sverige har varit naivt"


Så jäkla fegt av statsministern att säga Sverige! Det är 7-klövern som varit naiva! Kalla inte mig för naiv! Jag har varnat för detta i min blogg ända sedan 2006. Dessutom är du inte min statsminister!


"Nej Stefan lille... Det är DU som är naiv. DU som kallat Svenska folket för nazister, Rasister och facister! Det är DU som ska skämmas för vi, det svenska folket och invånarna i Sverige, har påtalat detta länge men du påstår självsäkert att DU har koll. Skämmes tamig fan!!"

Martin Alexandersson


Lyssnade på presskonferensen med Stefan Löfven men jag blev återigen väldigt besviken. Hade hoppats att det skulle komma lite nya krafttag mot massinvandringen men så var inte fallet. Det var endast några lama försök att verka handlingskraftig när det gäller terrorister.


Det stora var väl att Stefan Löfven nu erkände att han och regeringen varit naiva! Han beskyllde till och med hela nationen för att ha varit naivt.

 

Det visar med all tydlighet att Stefan Löfven aldrig lyssnat på Sverigedemokraterna och uppenbarligen har ingen av socialdemokraternas tjänstemän heller läst Sverigedemokraternas politiska dokument. Jag skulle kunna lägga upp flera Youtube-klipp med Kent Ekeroth när han debatterar jihadresor med 7-klöverns politiker i riksdagen.


Sverigedemokraterna är det enda partiet i riksdagen som inte varit naivt när det gäller islamister!


Stefan Löfven och regeringen missar dock den mest effektiva och viktigaste åtgärden för att säkerställa säkerheten i landet från jihadister som resor till Syrien för utbildning eller delta i strider. Nämligen indraget medborgarskap. De skall nämligen aldrig återvända till Sverige!


 


Vår debattartikel publicerades i Barometern idag.


I veckan har jag delat information med min trehjuling till fastigheter i Läckeby och Rockneby med omnejd. Gamla Smedby och delar öster om Kläckebergavägen i Smedby har också fått information denna vecka.


Har fått beställningar på närmare 10 000 infoblad under veckan. Ny beställning gjord till tryckeriet. Har gjort en liten förändring på framsidan då faktarutan var lite svårförståelig. Har istället lagt in ett lite diagram över kostnadsutvecklingen i statens budget för utgiftsområde 8 Migration och 13 Integration under de senaste åren. Enligt nedan.


 

Av Thoralf Alfsson - 18 november 2015 23:31

Säpo höjer till säkerhetsnivå 4. Uppenbarligen finns det ett konkret hot mot någon grupp eller mål i Sverige. Jag är inte det minsta förvånad. Pk-journalisterna verkar dock vara väldigt förvånade. Vi får verkligen hoppas att Säpo tillsammans med andra medarbetare lyckas stoppa terroristerna.  En del uttalanden i media tyder dock på raka motsatsen. Noll koll på eventuella terrorister i flyktingströmmen.


Den här utvecklingen har Sverigedemokraterna varnat för under alla år jag varit medlem i partiet. Jag har även varnat för det i många blogginlägg genom åren.


Idag har jag kontaktats av flera personer som är anställda inom Kalmar kommun och kommer i kontakt med ensamkommande minderåriga. Men även personer som jobbar i andra delar av Sverige. Anledningen är givetvis Östra Smålands artikel och mitt blogginlägg om att Kalmar kommun sekretessbelägger vissa uppgifter om boende för ensamkommande minderåriga.


Mycket information har kommit till min kännedom. Alla är dock väldigt försiktiga och vill vara anonyma då de är rädda om sitt jobb men samtidigt väldigt frustrerade över de kostnader som denna verksamhet genererar och den mörkläggning som ansvariga verkställer.


I lördagsnatt kastades en handgranat mot en fastighet i Kalmar, som håller på att byggas om till boende för ensamkommande barn. Media och polisen anser att handgranaten var avsedd för den ombyggda lokalen, trots att den riktades mot ett grannfönster som inte tillhör lokalen enligt uppgifter i media. Vem har tillgång till handgranater? Någon med kopplingar till gängen i utanförskapsområdena i Malmö? Jag hoppas att polisen kan gripa den som kastade handgranaten. Har personen tillgång till en handgranat kan han givetvis ha flera! Var kastas i så fall nästa handgranat?


När ensamkommande minderåriga begår brott och polisanmäls för misshandel och hot på en skola är det dock locket på som gäller. Inget får komma ut och absolut inte till media. Undrar hur mycket som i verkligheten händer men som aldrig når utanför denna lilla ensamkommande bubbla?


PS

Jag har fått en del mejl om att jag skall överklaga beslutet om sekretess. Den som är kunnig på området får gärna komma med en kommentar till beslutet på mejl till mig. Jag lägger upp beslutet om sekretess.


 


Av Thoralf Alfsson - 18 november 2015 00:01

På grund av den våldsamma volymutvecklingen av ensamkommande barn till Sverige och kommunerna begärde jag nyligen ut uppgifter om hur Kalmar kommun har löst den stora volymen och vilka kostnader det genererar. Kalmar kommun beslutade då att sekretess belägga vilka boenden man har och vilka hyresvärdarna är.


Igår ringde Östran om detta och idag försöker de hänga ut mig i en artikel. Gud nåde den som begär ut uppgifter om ensamkommande barn och dessutom kostnaderna. Det är det värsta man kan göra som politiker. Jag är övertygad om att 58 av 61 ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige inte har en aning om hur många boenden kommunen har för ensamkommande. Jag vet nu och den andra är Socialnämndens ordförande och möjligen kommunalrådet Johan Persson. Övriga ledamöter vet sannolikt inte!


Uppgifterna som jag fått är inte fullständiga då det kommit fler ensamkommande än vad som redovisas. I underlaget redovisas endast 101 ensamkommande. Enligt uppgift i media skall det ha kommit närmare 200 ensamkommande till Kalmar kommun fram till måndagen..


På årsbasis kostar dessa 101 ensamkommande ca 62 miljoner kronor men hur mycket Kalmar kommun får i ersättning från Migrationsverket är mer osäkert. Här nedan kommer ändå underlaget som jag fick i förra veckan och det skall gälla situationen 31 oktober.


 


 


Det är något som är minst sagt sjukt i invandringspolitiken.


Av Thoralf Alfsson - 16 november 2015 23:06

Daesh (IS, ISIS, ISIL) har inget med islam att göra. Islamiska daesh är inte riktiga muslimer. Idag har vi fått en lektion på detta tema i Aktuellt och säkert i andra nyhetssändningar eller program som jag inte sett. Jag gissar att media kommer fortsätta att sprida dessa falska budskap. Det viktigaste tycks vara att skydda islam från all form av kritik.


Det märkliga är att när media pratar om bakgrunden varför dessa jihadister har radikaliserats så visar man bilder från en moské där jihadister besökt och sannolikt radikaliserats enligt inslagen. Skall man tolka det som att dessa moskéer och dess imamer heller inte har något med islam att göra. Det borde ju vara logiskt.


Jag har hört mer än en berättelse om ”svenskar” som börjat gå till moskén och lämnat alla andra hobbys och intressen innan de rest till Syrien. Det har skett en tid innan de reser iväg till Syrien. Så tydligen har dessa svenska moskéer inte heller något med islam att göra om man skall tro de politiskt korrekta journalister som försöker förtränga den bistra verkligheten om islam.


Den 11 november 2014, nästan exakt ett år innan terrordåden i Paris höll Richard Jomshof ett mycket bra anförande i riksdagen under den allmänpolitiska debatten. När man samtidigt tänker på den folkvandring eller massinvandring som nu pågår till Sverige blir anförandet än mer aktuellt. Tänk så rätt Richard har i sitt anförande.


Islamiska Daesh är heller ingen liten minoritet!

 


 

Har fått många beställningar på infobladet. Allt ifrån 25st infoblad upp till flera tusen. Kommer att lägga en ny beställning till tryckeriet i slutet av veckan. Hoppas att fler av mina läsare beställer infobladet . Se blogginlägg för mer information.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards