thoralf

Direktlänk till inlägg 29 november 2015

BLOMSTERKVASTARNA SAKNADES

Av Thoralf Alfsson - 29 november 2015 01:21

 

Text på Jimmie Åkessons golfbag.


Det är väldigt skönt att veta att det finns så många ombud på Landsdagarna som bryr sig om mig och stödjer mig. Väldigt skönt att höra från så många idag och ikväll, som alla önskat att se mig i partistyrelsen. Haft flera intressanta och givande samtal under dagen och kvällen. Jag får dessutom fortfarande frågor om varför jag inte fick en plats på riksdagsvalsedeln i förra årets val till Riksdagen.


Extra roligt att höra att så många följer min blogg och inspireras i sitt politiska arbete av mina blogginlägg och inte minst att min blogg har varit en anledning till att de blivit aktiva politiker för Sverigedemokraterna. Det som dock förvånar mig är att jag inte vet om det uppskattas av partiledningen eller inte. Från det hållet är tystnaden mer eller mindre total.


När jag godkände nomineringen till partistyrelsen hade jag inga förväntningar på att bli invald i partistyrelsen. Vare sig som ordinarie ledamot eller som suppleant. Så blev också fallet även om ett alternativt förslag på partistyrelse där jag ingick fick 48 röster vid voteringen. Av debatten vet jag nu dessutom att det uppenbarligen är skillnad på en smålänning och en annan smålänning.


Under dagens debatt angående valet av vice ordförande och 2:e vice ordförande var det ganska svårt att förstå hur ledamöterna argumenterade för Julia Kronlid och Carina Herrstedt. Två poster som de dagen innan argumenterade för att stryka ur partistadgarna. Jag fick lite svårt att få ihop det.


Partistyrelsen eller de som ansvarade för inköpet av blomsterkvastar var uppenbarligen så säkra på att partistyrelsens förslag om att ta bort vice ordförande och 2:e vice ordförande skulle vinna att man inte köpt in blomsterkvastar till dessa val. Ett riktigt pinsamt misstag! Det var riktigt pinsamt att se Julia Kronlid stå på scenen idag efter hennes känslosamma tal utan att hon uppvaktades med en blomsterkvast. Detsamma gällde Carina Herrstedt. Jimmie Åkesson uppvaktas med inte bara en blomsterkvast utan även en golfbag med vagn. Jag kom att tänka på fotbollsgalan för några år sedan när Anders Svensson belönades med en bil för flera hundra landskamper av Svenska Fotbollsförbundet. Men Terese Sjögran som gjort ännu fler landskamper fick inte någon bil av Svenska Fotbollsförbundet.


Inte skall väl Sverigedemokraterna finnas i samma division.



 
 
Ingen bild

Jakob

29 november 2015 01:55

Ja var finns logiken?!

 
Ingen bild

Observer

29 november 2015 06:22

Sd:are i ledningen som läser här!
Nu skall ni lyssna på mig!
-Nog är det väl rent förbannat att ni inte kan ha lite mera finess!!? -Det här vill jag se en förbättring på!
Det är inte första gången som jag hört om tarvligheter, Det kommer från flera källor.
Vi är många som är på håret att lämna er om inte sådant här skit upphör, Tro inget annat.
Och visst kan ni väl ta med Thoralf?!! Jag kommer att ta med mig å t s k i l l i g a sympatisörer UT från er om han inte finns med framledes!

 
Ingen bild

Pepparholm

29 november 2015 07:53

Ni delegater på Landsdagarna bör läsa den hånfulla artikeln i Sydsvenskan: "Den här texten handlar inte om SD". Skriven av Andreas Ekström. Han som tidigare twittrat, att sverigedemokrater är obegåvada lågpannad as.

Han kanske inte vågade gå med i motdemonstrationen på gatan, men han tycks disponera spaltutrymme fritt för att sprida sitt hat, även om det i just denna artikel är inlindat i vad han tycks tro är ironi.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 november 2015 10:48

@ Observer

Delar helt din uppfattning till 100 % .

 
Ingen bild

Grålle

29 november 2015 11:49

@Observer
Tror du uttrycker precis vad många känner och i likhet med dig börjar tappa tålamodet. Det måste finnas en lägsta nivå i partiet och frågan är om vi inte är där nu. Är det på detta sätt man väljer att förvalta de höga siffrorna i opinionsmätningarna? Finns det något dugligt folk kvar att besätta posterna med efter nästa val?
Nu får det fan i mig bli skärpning och upprättelse i partiet annars är det slut med sympatierna från mitt håll! Att man från partiledningen inte ens ger Thoralf credit för allt arbete han lägger ner är för mig ofattbart !!

 
Ingen bild

C Andersson

29 november 2015 12:13

Jag har ett brev som Peter Johan skrev hem till Svärje för hundra år sedan:
.
"Hade ja ente vatt bleking hade ja velat va smålänning"
.
Men det finns uppenbarligen flera sorters smålänningar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 november 2015 12:19

Pratade nyss med en gammal kompis. Vi talas vid någon gång per år, och det är trevligt!
Han var otroligt oroad över hur samhället blivit. Sonen blev förbigången i bostadskön av en invandrare som tydligen var viktigare...
Sedan kom en rad av frågeställningar. Vreden ökar i Sverige...

Golfbagen var vacker och provocerar säkert!
Duktiga tjejer i partiledningen är en självklarhet.
Thoralf in i riksdagen igen är också en självklarhet.

 
Ingen bild

Andreas

29 november 2015 12:21

Kämpa på, Thoralf. Oavsett om du sitter i riksdag eller partistyrelse efter nästa val kommer du tveklöst att ha större politiskt inflytande än idag.

 
Ingen bild

Pepparholm

29 november 2015 12:42

Jag hörde tidigare i år en chef för ett av landets största företag. Han sa, att det är nödvändigt att jag har närmsta medarbetare med olika uppfattning. Annars blir det ingen utveckling. Sett från gräsroten så tycks det vara något för SDs ledning att tänka på.

 
Ingen bild

Lena

29 november 2015 13:10

Är glad för din skull att du känner att en viss upprättelse, Thoralf, det är du värd för du driver fortfarande tanken på att Sd ska vara en folkrörelse. Vi är också många som gläds att vi får skriva på din blogg, många gånger trots åsikterna glider isär.
Vad SD-toppen är på väg vet vi inte riktigt ännu men vissa uttalanden och konstigheter med speciellt en person. Men hoppas att de kan hålla ihop den känsla som vi har som Sverigevänner.

I vilket fall som helst så behövs SD. Ser i Sydsvenskan att Åkesson uttalat sig om att han kan tänka sig regera ihop med M. Vi måste också förstå att SD inte är redo för att inneha egen regeringsmakt, eftersom de varit i riksdagen för kort tid, men absolut att de OM det skulle bli så, att de skulle klara det bättre än vad nuvarande regering och den nivå på regerandet som det inneburit. Förstår att Åkesson känner oro om partiet blir för stort, kan han klara förtroendet? Sådana tankar är hos en person helt friskt, då han bara är 35 år gammal och det visar ju också att han är ansvarsfull.

Personligen delar jag inte allt med Åkesson o Co men jag vill ha en regering där jag känner mig trygg och som arbetar för oss svenskar. Inget av det ser man hos nuvarande regering eller för den delen i MSM eller SVT.

 
Ingen bild

Anders

29 november 2015 13:46

Vafför gör di på det här viset. Surt sa räven.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

29 november 2015 14:21

Grålle
Söndag 29 nov 11:49

Du har så rätt som det kan bli. Man kan bli "vansinnigt f-b" för mindre än så. Verkar som om Björn Söder också ligger pyrt till.

 
Ingen bild

Hacke

29 november 2015 14:33

Thoralf är en förebild av stora mått. Att som han sätta kampen för landet och folkets väl framför allt annat är mycket stort.
Jag tycker vi alla sympatisörer, till såväl honom som sd, ska ha det som ledstjärna också när vi tycker att det tas ett och annat beslut eller personval som går oss emot. Likaså tycker jag vi ska enas vare sig vi kommer in från höger eller vänster eller befinner oss i mitten om den stora och allt överskuggande frågan, landets existens och överlevnad som vi känt det. Det är det vi måste ha som den stora gemensamma samlingspunkten. Till dess får vi lägga käbbel åt sidan. Annars är vi alla förlorare.
Mot den bakgrunden skulle jag själv aldrig ens reflektera på att överge och kanske därmed vara delaktig till att riskera denna framgångssaga till folkrörelse och landets idag enda realistiska hopp.
Enade vi stå, söndrade vi falla. Det har vi fått många bevis på genom historien.

 
Ingen bild

robban

29 november 2015 16:08

känns som om att SD i sin nuvarande form sjunger på sista versen. nu rök söder från partistyrelsen och in kom ytterligare några ur mattias fan-club

Thoralf Alfsson

29 november 2015 17:19

Nu skall vi hålla oss till sanningen. Björn sitter partistyrelsen men fick inte sitta kvar i VU. Ett beslut som jag ogillar väldigt starkt.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

29 november 2015 16:30

SD nu i välfärdskapitalisternas tjänst. Grattis, ännu en folkrörelse kapad.

 
Ingen bild

lecomte

29 november 2015 16:39

Det måste vara något knepigt inom SD-toppen eftersom de bästa inte får plats. Det är inte bara uteslutningar som det handlar om. Det mest iögonfallande är att så många toppkrafter har dragit sig ur och lämnat partiet. Kan nämna några, såsom Jan Milld, en kämpe av Thoralfs dignitet. Kenneth Sandberg, framlidne Weine Berg. De undanskuffade är dock mångdubbelt fler. Det förefaller mig som om de som är bättre än Åkesson, Karlsson och Jomshof ska hållas utanför ledarsfären. De är med andra ord för "farliga" för att ens få vara med på valsedeln.

 
Ingen bild

lassese

29 november 2015 16:56

Var är Kasselstrand & Co? Bättre läge att starta ett nytt, Sverigevänligt parti finns inte!
SD-toppen har gjort bort sig fullständigt de senaste åren! Man har dumpat kunniga, färgstarka och erfarna människor för att stoppa in bleka ja-sägare och det sätter sina spår i partiet som helhet, vilket också bleknar och anpassar sig till 7-klövern.

Thoralf Alfsson

29 november 2015 17:25

Delar inte din uppfattning! En splittring skulle inte vi Sverigevänner tjäna på!

 
Ingen bild

Nils

29 november 2015 17:06

Viktigare problem därute än om någon inte fick blommor.

Thoralf Alfsson

29 november 2015 17:26

Sant men vissa saker ser inte bra ut även om de inte är så stora.

 
Ingen bild

boa

29 november 2015 17:59

Motgångar drabbar de flesta utan att de kan förstås.Minns jag rätt så hade Björn inga problem med att du,(Thoralf),inte nominerades på riksdagslistan inför förra valet. Hoppas att han tar detta lika rakryggat som du gjorde och fortsätter att arbeta lika oförtrutet för partiets och medborgarnas bästa med sikte på att komma igen.

 
Ingen bild

Tony

29 november 2015 18:12

Inte bra alls att Björn Söder sparkas ut från VU,
tycker att det börjar likna diktaturfasoner om alla
i toppen ska ha samma åsikter? Inte bra alls!

 
Ingen bild

pelle

29 november 2015 19:24

Vet inte om nån här kan svara på om mattias hade nån kontakt med expo?och om vad?
Och iså fall vad tycker ni om det?
Pelle motala

 
Ingen bild

lecomte

29 november 2015 19:37

@ boa, Tony m.fl,

Ja, det börjar likna tio små negerpojkar !

 
Ingen bild

OH

29 november 2015 20:46

Oavsett om man är partiledare, företagsledare eller har motsvarande uppdrag och ansvar i någon verksamhet måste man , om man vill driva verksamheten fortsatt framgångsrikt ta även obekväma beslut annars stagnerar verksamheten. Från vissa får man kritik oavsett vad man gör.Om även Ni vill ha Thoralf i Riksdagen undvik då att så splittring av partiet på hans sida. Björn Söder är bra och kommer säkert att göra stor nytta i SD.

 
Ingen bild

Observer

29 november 2015 21:30

Ytterligare ett tips till SD´s ledning:

1. Varje framgångsrik företagare eller artist har en sak gemensamt och det är att de är prestigelösa nog att knyta de duktigaste medarbetarna till sig i ett samarbete -Detta är väl känt. (Här har SD en bit kvar)

2. Varje framgångsrikt företag måste ha en "produkt" som är utomordentligt bra.
-Titta på APPLE! ..Man hade i n t e kunnat göra i-phone för lik de andra konkurrenterna (Och här håller SD på att misslyckas i sin iver att verka lagom)
..Jodå, vi förstår mycket väl att ni måste sålla ut de som riskerar göra fadäser, M e n genom petningen av t.ex Thoralf tidigare, En som glasklart inte ligger i den kategorin har vi väljare börjat förstå att det handlar om någonting annat. -Prestige?
Tänk på det här ett varv till är ni snäll!
Det jag ser att ni är på väg att göra är att om ni vore ABBA; Att plocka bort Agnetha Fältskog p.g.a att hon har för tydlig och hög röst och byta ut henne mot en skolflicka från kommunala musikskolan! ..Ungefär så.

..Så, TÄNK ETT VARV TILL

 
Ingen bild

Gösta Svensson

30 november 2015 08:33

Som vanlig väljare blir jag naturligtvis lite störd av rykten om att det är oroligt i partiet man lägger sin röst. Fast helt krasst, at the end of the day så är det enda som gäller att man levererar.

Om SD tex skulle ro iland ett upplägg som var uppbyggt på ett sätt som liknar det som "De nya Moderaterna", ni ver "Arbetarpartiet Moderaterna", rodde iland, för att sedan nå sitt mål (som ju förhoppningsvis fortfarande är helt annorlunda mot det mål Moderaterna hade), ja då köper jag det även om det innebär att SD låter och ser ut på ett sätt som inte alltid känns helt bekvämt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 november 2015 15:26

Det här man kan läsa i pressen om att svenska folket ska julhandla för si och så många miljarder ,kan så va men det kanske är medel som sparats sedan första januari men det ska låta som om Sverige är rikt !

 
Ingen bild

Johannes

30 november 2015 23:19

Nå, nu har Trojkan envåldsmakt.
Låt oss nu se dem leverera!

 
Ingen bild

Johannes

30 november 2015 23:25

Kenth Ekeroth höll ett så bra tal i Trelleborg, att jag trodde han skulle tvålas till på landsdagarna.
Glad att det inte skedde.

 
Ingen bild

Johannes

1 december 2015 04:21

En fråga till Thoralf: Finns det någon inspelning av Björn Söders tal på Landsdagarna?

Thoralf Alfsson

1 december 2015 07:17

Björn Söder höll inget tal på Landsdagarna. Däremot förde han stadgekommitténs talan när stadgeändringarna presenterades.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards