thoralf

Direktlänk till inlägg 23 november 2015

VEM TOG BESLUTET OM GINA DIRAWI SOM JULVÄRD

Av Thoralf Alfsson - 23 november 2015 22:54

Att Gina Dirawi fick det prestige fulla uppdraget som julvärd i SVT var egentligen ingen överraskning. Det ingår i den ”reinfeldtstrategi” som bedrivs av diverse myndigheter och politikerna inom 7-klövern. Det vill säga att driva en tvärtompolitik!


Att utse en muslim till att vara julvärd i SVT under den kristna stora högtiden var bara ett i raden av kränkningar mot Sveriges alla kristna.


Metro har en artikel som besvara en del frågor om Gina Dirawi.


Personligen anser jag att ledningen för SVT tagit ett beslut som är fullständigt absurt och idiotiskt. Det visar på hur svenskfientlig och naiva ledningen på SVT är!


Men vem är det på SVT som tagit detta beslut? Är det en enskild programchef? Eller är det en arbetsgrupp? Eller är SVT:s VD som tagit beslutet?


Jag ställde frågan till SVT:s Tittarservice och fick följande svar. Det är dessa som har ansvaret! Gå gärna in på länken till Tittarservice och kommentera.


 


PS


Om Gina Dirawi vill visa kristna någon respekt så avsäger hon sig uppdraget som julvärd. I annat fall kan man tolka hennes agerande som en ren provokation mot det kristna Sverige.


Om hon nu inte väljer att konvertera till kristendom!

 
 
Ingen bild

Mattias R

23 november 2015 23:19

Säg att du skämtar. SVT har väldigt lite med den kristna julen att göra, vet du inte det? De flesta bekännande kristna sköter om sitt julfirande på den plats där det görs bäst, i kyrkan. Det är ju inte precis så att hon ska leda midnattsmässa eller julotta. Hon ska sitta i en tv-studio, tända ljus och presentera sunkiga program som man klarar sig utan.
Ta istället en stund att fundera på den kristna julens budskap vilket budskap julens huvudperson Jesus kom med. En personlig relation med Jesus kan förändra hela ditt liv Thoralf men då måste du vara villig att följa. För det var väl den kristna julen du ville fira och värna om?

 
Ingen bild

calle

23 november 2015 23:25

jag tror Saudiarabiens idelogi att sprida sin Whabaism påverkar när de har toppmöten i g20, g7, eu parlamentet, Opecländers stormöten mm.

oljearaberna har nog placerat sina pengar i europeiska banker och deras pengar gör att makteliten dansar efter oljearbernas pipa.

Sveriges maktelit är nog helmutat av Saudi, och inför islam i smyg bit för bit. det är ju redan nu ett kalifat. där muslimska troenden fär allt gratis och badar i förmåner. medans pursvenskar får betala och betala och stå längst bak i kön.
att muslimerna tar över i indoktrinerings-tv är väl ett steg på deras väg.
vänsterhycklarna i sr-koncernen gillar väl att få sin revolution mot Svenska välfärdsamhället som fanns, genom att låta muslimerna övertagande av Sverige.

blir inte roligt att vara Svensk i Sverige framöver

 
Ingen bild

Svante1

23 november 2015 23:28

Dags för "ärkebiskop" Antje Jackelén att snacka under ramadan...Gick ur Svenska Kyrkan nu i oktober....

 
Lassekolja

Lassekolja

23 november 2015 23:28

"Tvärtompolitik", bra benämning Thoralf!
Orsaken till att Sverige sjunker inom alla områden går sannolikt att finna i "tvärtompolitiken" inom samma områden.
Bort med Ordnings- och Uppförandebetyg, läxor och ämnesbetyg, POFF, så hade 68-vänstern, med Palme i spetsen, fixat den världsledande svenska Kunskapsskolan! TACK gode Gud att jag hann ta mina examina i mitten på 60-talet medan de existerade!
Annat tokeri är att sänka både språk- och fyskrav så att kvinnor och utlänningar också kan bli poliser och brandmän.
Att provocera har blivit prio1. Att fatta rationella och förnuftiga beslut har hamnat långt ned på listan.
SD har mycket att ta itu med när den dagen kommer......

http://www.samtiden.nu

 
kerstin

kerstin

23 november 2015 23:48

varför blir hon utvald bland 100 tals andra som inte har massor av uppdrag i svt . Korruption eller bara justa puckar är det samma sak eller??

http://Sverige

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

23 november 2015 23:54

Vissa religioner kan man kränka, andra inte.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 november 2015 00:04

Den vidriga tvångsmatningen som pågår i SVT gör mig spyfärdig och ursinnig. Jag har INTE sett det om muslimen som tydligen skall vara julvärd för en kristen högtid i SVT. Jag betalat INTE TV-licens och har därmed inte rätt att se på SVT.

Det verkar som att SVT har intensifierat sin hjärntvätt det senaste året. Accepterar ni det?

Jag uppmanar alla som anser att SVT spelar på väldigt tunna strängar att avsluta TV-licensen genast. Snacket om att vara solidarisk är helt förlegad. Dessa människor som väller in i landet har inte den synen på gemensam finansiering som svensken är sondmatad med. Deras prioritet är familj och släkt.

Undrar hur betalningsviljan är i Biskopsgården, Vivalla eller Rinkeby? Jag läste ett reportage om en TV-pejlare som uttrycket frustration över att ingen längre öppnar dörren och att ilska ofta möter TV-pejlarna.

Ring Radiotjänst idag.
0771-91 00 04

 
Ingen bild

Hm

24 november 2015 00:16

Undrar just vilka villkor som gäller för hennes 'värdskap'. Vad händer om hon tar på sig en huvudduk under programmets gång? Men det är ingen tvekan om att SVT gör detta för att provocera oss Sverigevänner. I södra Sverige går det ju utmärkt att välja dansk TV i stället. De har dessutom ocensurerade Disney-filmer.

 
Ingen bild

C Andersson

24 november 2015 00:30

Att ha en muslim som julvärd i SVT är lika tokigt som om ärkebiskopen skulle leda de nattliga orgierna under Ramadan.

 
Ingen bild

Bosse

24 november 2015 02:19

Jag tror att iraniern Safa Safiyari fällde avgörandet.
Han vill säkert hämnnas på svenska folket för att han kände sig utanför när han var ny här i Sverige.
Kolla upp hans förflutna med Google och begrunda.

 
Ingen bild

realisten

24 november 2015 03:30

Eftersom julen inte längre firas till minne av Jesu födelse utan som hyllning till Kalle Anka så kvittar det vem som är julvärd.

 
Ingen bild

Cwejman: Public service är problemet - inte Dirawi

24 november 2015 05:31

SVT väljer med Gina Dirawi en julvärd som spridit rasistiska konspirationsteorier om judar. Det ligger långt tillbaka i tiden och är något som Dirawi bett om ursäkt för.

Alla människor gör misstag. Men lek med tanken att en framskjuten SVT-profil skulle gett uttryck för rasism mot romer och därtill upprepade gånger hyst kontroversiella politiska ståndpunkter. Skulle den personen anses vara lämplig att fronta en av SVT:s tyngsta produktioner?
http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2905722-cwejman-public-service-ar-problemet-inte-dirawi

 
Svensson

Svensson

24 november 2015 06:47

Ska inte vi skattebetalare få vara med och bestämma hur våran statliga teve ska fungera ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

UncleBob

24 november 2015 07:05

Man har från SVT sida gått med på en kraftigt vänstervriden agenda som drivs av "Rättviseförmedlingen" Deras mål är att kvotera in alla utom vita män sk "CIS-män" på ledande poster.
Rättviseförmedlingen och SVT måste nu förklara varför detta inte är rasism.

 
Ingen bild

Jakob

24 november 2015 07:51

Vilken argumentering Thoralf, har badkaret alldeles svämmat över hos dig?

Thoralf Alfsson

24 november 2015 08:13

Var frågan för svår? Du får en sista chans att svara på frågan!

 
Ingen bild

Tony

24 november 2015 07:52

Realisten:
Ja man skulle kanske kunna ha Stefan Löfven som
julvärd, Kalle Anka är ju en påhittad skämtfigur,
Stefan Löfven är däremot verklig, tyvärr?

 
Ingen bild

OH

24 november 2015 08:08

Som några skriver,vi har tillgång till Dansk tv, den islaminspirerade svenska televisionen är ointressant.Nästan bara vänsterpropaganda.

 
Ingen bild

Sanningen?

24 november 2015 08:18

Cosmik Debris, TV-pejlare? Finns inget att pejla så där har du ytterligare ett argument att avsluta det ensidiga arbetet med SVT/SR.

De kan möjligtvis ringa på dörren och fråga, men har ej några som helst rättigheter att göra någonting. Får inte gå in om du säger nej. Varför släppa främlingar över tröskeln?

 
Ingen bild

Jan Eriksson

24 november 2015 08:20

Utanför ämnet.
Jag läste om ett kommunfullmäktigemöte där diskussion rådde om kommunens bostadsbolag skulle bygga hyresrätter. Som jag förstod det så lånar migrationsverket ut till 60% av kostnaderna. Dessa lån skrivs sedan av under en 6-årsperiod. Kan det vara så? Eller är det jag som fattar fel.

Thoralf Alfsson

24 november 2015 08:42

Att Migrationsverket skulle låna ut pengar tror jag inte är sant!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

24 november 2015 08:28

Får man äta julskinka, eller är man rasist då? Hur kan SVT acceptera Kalle Anka? Han är vit, dessutom naken och man, ett hatobjekt för genusmaffian och Åsa Romsson.

 
Ingen bild

Johan

24 november 2015 08:44

Gina är en stor talang, som ju gjorde succé som debuterande programledare för melodifestivalen. Självklart kommer hon att göra minst lika bra ifrån sig som julvärd. Ett lysande val. Om dessutom de s.k sverigevännerna blir upprörda, desto bättre.

 
Ingen bild

Hacke

24 november 2015 08:47

Om man jämför Sverige med en familj är det som om föräldrarna har abdikerat och en osedvanligt obstinat tonåring tillåts styra ohämmat (Hanna Stjärne i det aktuella fallet). Passar bra med det där tvärtom-tänkandet, det ska trotsas och provoceras för sakens egen skull.
Dags att ta tillbaka vuxenrollen och sätta barnen på den plats de hör hemma. Det är bara ett parti som är mäktig den uppgiften i dagens Sverige.

 
Ingen bild

C Andersson

24 november 2015 09:21

Jag var på Stufvenäs och åt julbord i lördags. Frånsett några gotlänninngar var det bara svenskar där. Alla skötte sig skapligt. Maten var också bra.

 
Ingen bild

Hm

24 november 2015 09:21

@Johan
Du tycker alltså att det är bra att SVT medvetet retar upp 1,8-2 miljoner väljare?? Kanske du även blir extra glad när du tänker på hur många fransmän som är 'upprörda' efter vad Dirawis trosfränder har hittat på?

 
Ingen bild

Irene

24 november 2015 09:22

Julen är månglarnas högtid sedan länge och de som tillbringar tiden framför TV:n tycker säkert att det är jättegulligt att en nysvensk får leda programmet. Deras godhetsego växer när de ser att en "stackare" fått det så bra. Att den muslimska tron som förnekar Jesu gudomlighet ska genomsyra julaftonen är kommersiellt perfekt, alla oberoende tro ska handla till de rödmarkerade dagarna, det är det som allt går ut på numera.

 
Ingen bild

Hm

24 november 2015 09:33

Sydsvenska dagbladet har en omröstning om Dirawi som julvärd. Övervinn er motvilja mot att klicka på en PK-länk och rösta!
http://www.sydsvenskan.se/asikter/valet-av-julvard-provocerarde-utovande-kristna/

 
Ingen bild

Fiona1177

24 november 2015 09:52

Nu har till och med jag, gamla pensionär, sagt upp licensen sedan ett par månader tillbaka. Om alla ni som har den kvar, bara visste vad befriande det känns!

 
Ingen bild

ÅMÅL

24 november 2015 10:07

Försvara den svenska jultraditionen genom att rösta "håller med" i Sydsvenskan.
Länk ovan! (Hm)

 
Stefan K

Stefan K

24 november 2015 10:53

Det är värre än så. Mot all praxis som inneburit att SVT skickat en förfrågan till tidigare värdar, var det Dirawi som ringde upp SVT och föreslog sig själv.
http://www.svt.se/kultur/arets-julvard-presenteras-3

@Mattias R
Dirawi säger själv att hon älskar julen (som är en kristen tradition) och att hon därför ville vara värd för SVT:s julprogram. Så vad är det du inte förstår?

Fick en tanke i huvudet. Varför inte låta Mona Walter sitta som värd nästa gång SVT visar firandet av Ramadan? Skulle inte ni vänstermänniskor som gör er lustiga i kommentarsfältet uppskatta det?
En mörkhyad kvinna, en invandrare och en som konverterat från islam till kristendomen. Hon har väl allt som krävs?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pensionisten

24 november 2015 11:00

Fiona1177 har fått sällskap idag!

 
Ingen bild

C Andersson

24 november 2015 11:44

"Föräldrarna till förskolebarnen i Farsta och Fagersjö har i dagarna nåtts av en information om att de inte är välkomna att delta i sina barns luciafirande på förskolan detta år.
Anledningarna till detta är att alla barn inte alltid är trygga hela tiden och att firandet kan leda till besvikelse och stress hos en del barn. Olika föräldrar innebär nämligen att det kan se olika ut för olika barn; en del har föräldrar som inte kan delta i firandet, en del har inte råd med utstyrsel och en del barn får gå hem efter firandet medan andra är kvar på förskolan."

Läs mer i Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21816006.ab

 
Ingen bild

Sanningen?

24 november 2015 11:54

C Andersson, göd inte AB med pengar utan använd:

http://unvis.it/http://www.aftonbladet.se/debatt/article21816006.ab

Vilket betyder att AB tjänar inga pengar och försvinner fortare.

 
Ingen bild

Ibbe

24 november 2015 12:07

Det är bara i EU som en uttalad antisemit kan sitta som julvärd. SVT är helt utan omdömesförmåga.

 
Ingen bild

Peter

24 november 2015 12:28

Hej ThorAlf, du selekterar mina inlägg? Hur är det med inställningen att avsky lögnen, inse att ingen besitter hela sanningen, att ibland talar realiteten för sig själv?
Lena Glaser ... oskyldig som en duva?
Safa Safiyari, Dirawi ... skyldiga, för de är fiendens fiende?
När ska ljuset gå upp för dig ThorAlf?
Du är knappast rättfärdig om du fortsätter så här?

Thoralf Alfsson

24 november 2015 13:22

Peter

För att alla skall uppmärksamma det så godkänner jag inte dina kommentarer som genomgående är antisemitiska och präglas av konspirationsteorier.

Du får kommentera någon annanstans men inte här!

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

24 november 2015 13:08

Om Johan.

Jaha du Johan, då förstår vi hur du jublar när du nu fick chansen att komma med ett nytt ad hominom angrepp på Thoralf, d.v.s din specialitet som du tillämpar då du skriver här på bloggen.

Att den egentliga anledningen till valet från SVT inte handlar om den aktuella personen, utan är ett understatement som SVT nu uppenbart använder sig av för att ytterligare flytta fram islams positioner i samhället ligger tydligen helt utanför din tankeförmåga och din begreppshorisont”!

 
Ingen bild

Zetor

24 november 2015 13:19

Jaha,ja på Julafton & Nyårsafton kan man alltså lägga sej tidigt i år !

 
Ingen bild

Lärare

24 november 2015 13:28

Klart att SVT nu gör allt för att föra fram "icke svenskar", det är bara att kolla på några morgonsoffor med flera program.
Låt dom hålla på. Dom fattar inte att svenska folket har vaknat och insett vad etablissemanget försöker åstadkomma, nämligen att försöka indoktrinera oss, men si det går inte. Det blir tvärtom, vi blir bara fler SD are!

Finns det verkligen inte någon annan som vill åta sig "julvärderiet", måste väl för sjutton finnas någon svensk 50+are som kan åta sig att ingjuta lite julefrid i oss. Jag tänker inte titta, inte heller lyssna till Ernman på Skansen. Det finns radio!

SD över 30% inom kort!

 
Ingen bild

Gösta Svensson

24 november 2015 13:29

Personligen kommer jag att försöka dra ned på tv-knarkandet under jultid. Det är egentligen ganska deprimerande att sitta och stirra på usla stasivisionen när man äntligen kommer samman med familjen under julhelgen.

Rent principiellt kan jag dock tycka att det är opassande med en muslim som julvärd öht. Vare sig man som jag endast firar jul pga arv, vana och tradition eller om man som en del, verkligen är kristen, känns det bra att någon som identifierar sig som muslim tränger sig på in i det han eller hon inte har med att göra. Hon får gärna titta på jul-tv om hon tycker det är kul och mysigt, men hon är olämplig som värd.

Sen angående hennes kompetens: Det lilla jag sett av henne, vill minnas att det var melodifestivalen, imponerar inte. Hon var helt enkelt inte kul. Stel och tafflig. Hon kanske har blivit bättre med tiden? Jag vet inte.

 
Ingen bild

Ursus

24 november 2015 13:41

@Sanningen?
Om jag inte minns fel så får radiotjänst inte gå in om de så blir inbjudna. Vet aldrig vad det kan vara för typ som bjuder in.

 
Lena

Lena

24 november 2015 14:57

@Mattias R 23.19
Jesus lärde aldrig ut att vi skulle vara mesar som inte kan säga ifrån när vi blir mästrade av "överheten". Men "överheten" är inte min melodi. För mig är julen familjesamvaro och reflektion. Förr fanns en mycket härlig känsla och underton under juletiden. Även SVT sände program som gjorde att vi kände närvaro riktigt firande och att vi kom samman som land. Det är detta som saknas nu. I vår familj tittade vi inte alls på tv annat än kanske på någon timme på julaftons eftermiddag, strax FÖRE vi började firandet.
Så rekommendera alla att stänga av tv hela helgen, kanske bara se ensataka program. Tycker däremot synd om äldre och ensamma som firar jul via tv väldigt mycket.

http://ycbt

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 november 2015 15:43

Jag vet att man inte ”pejlar” utan går efter listor över vilka som inte betalar för att hjärntvättas. Senast det ringde från Radiotjänst fick damen ”sina fiskar varma”. Jag fullständigt tappade besinningen och sannolikt ringer de inte till mig igen. :-)

Att inte betala tv-licens är självförsvar.

Ring Radiotjänst idag
0771-91 00 04

 
Ingen bild

Pensionisten

24 november 2015 15:53

Regeringens presskonferens! Nu har dom kommit in i "rasistgänget" för något annat kan dom väl inte säga! Jo se, det gör dom! Nu pratas det om ansvarstagande och inte främlingsfientlighet, rasism och nazismen.
Att 87% röstade fram dessa nötter som nu står och ber andra hjälpa dom, utom SD förstås, som fortfarande utestängs i förhandlingarna, är vämjeligt.
Hade dom något lite förstånd skulle dom avgå och utlysa nyval.
Nyval skulle innebära att Åkesson skulle få talmannens erbjudande om att bilda regering. Svårt för 7-klövern som röstat för att en minoritetsregering skulle få "arbetsro" för sin politik.
Mitt i allsköns soppa så tycker jag att vi alla i SD tillsammans ska ropa "vad var det vi sa".

 
Ingen bild

Pär Green

24 november 2015 15:55

Att utse en muslim till att vara julvärd i SVT under den kristna stora högtiden
var bara ett i raden av kränkningar mot Sveriges alla kristna.!

Svenska kyrkan:s medlemmar minskas mer och mer, nu kanske är 50 till 60 % är kvar!

Det finns 2000, 20.000 eller 200.000 olika religiösa föreningar i världen!
Finns det då lika många gudar? Vilken gud är den riktiga?
Finns det lika många himlar o helvete?

Eller är det så att det enbart är en inkomstkälla till de som sitter i toppen?

Svenska kyrkan har 25.000 anställda och en förmögenhet på ca 50 - 70 miljarder!
Och monopol på begravningar! Det går inte i levande tillstånd få tillåtelse till en "sjösättning"!
Vem kan vara så starkt emot en människans sista önskan o vilja?

Utströende av aska efter avliden

För utströende av aska efter avliden på annan plats än begravningsplats
krävs tillstånd från länsstyrelsen.

Tillstånd får bara meddelas om platsen är lämplig för ändamålet och det är
uppenbart att man kommer att hantera askan på ett pietetsfullt sätt
(30 § begravningsförordningen 1990:1147).

Vi kan bara ge tillstånd för att sprida aska när någon har avlidit.
Det går alltså inte att söka tillståndet i förväg.


http://www.lansstyrelsen.se/stockholm/Sv/manniska-och-samhalle/begravningar/Pages/spridning-av-aska.aspx?keyword=sj%C3%B6s%C3%A4ttning

 
Ingen bild

Ludvig

24 november 2015 16:40

Ett fullständigt huvudlöst beslut att ha en muslin till julvärd i TV. Julen är en kristen högtid.

 
Ingen bild

Humanitär stormakt

24 november 2015 16:55

Åsa Romson (MP) gråter när invandringspolitiken stramas åt
Publicerades den 24 nov. 2015

https://www.youtube.com/watch?v=GmuqusBOfuo&feature=youtu.be

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

24 november 2015 16:59

Så väl som moral, som kristna många gånger hävdar är deras koncept, är julen likaså, stulet. Argumentet att julen är kristen uppstår varje jul, och varje jul förklaras att julen inte är kristen, år efter år. Alla argument är redan debunkade.

Det är som att säga att fotboll, är en kristen tradition.
Jag lämnar wiki. på jul.
Jul är en högtid som firas i slutet av december. Julen har genom historien firats av olika orsaker och därtill förknippats med olika seder. I ett kristet sammanhang firas julen till minne av Jesu födelse, dock har julen även äldre, förkristna anor, några av dessa är det hedniska Roms Saturnalia och germanska kulturers förkristna julfirande. Den germanska julen har ibland associerats till den nordiska offerriten midvinterblot inom asatron, men idag anser många forskare att jul och midvinter sannolikt inträffade vid olika tillfällen[4].

Julhögtiden är en blandning av religiösa och sekulära traditioner och skiljer sig mycket runt om i världen. Många firar idag jul med färre, eller inga, religiösa inslag.

Traditionellt firas den svenska julhögtiden med början den 24 december (julafton) och avslutas den 13 januari (Tjugondag Knut) då "julen dansas ut".

Jag brukar vara "hård" mot dig Lena, men denna gång instämmer jag fullständigt med ditt inlägg. Jag vill dock skjuta in två inlägg.
1. Det som inte utvecklas/förändras är dött eller döende.
2. Det finns inget som säger att gemenskap inte kan byggas på nytt, (jag skulle vilja säga att det är en förutsättning för att premiss 1 skall fungera)

 
Ingen bild

Mattias R

24 november 2015 16:59

Lena
Tisdag 24 nov 14:57
Du får ju mer än gärna fira din "jul" på det viset och med den inställning som passar dig bäst. Men för mig är julfirande utan dess riktiga innebörd fullständigt meningslös. Och som sagt, TV har sjukt lite med saken att göra.

 
Ingen bild

Jonas

24 november 2015 17:02

Jag tycker det är skandal att Gina ska vara julvärd i år, men jag antar att det förmodligen är programdirektören Safa Safiyari som haft ett finger med i spelet, är det han som avgjort att hälften av programledarna på barnkanalen är invandrade och ska lära barnen rappa I något avsnitt för ett tag sen av någon märklig anledning. Nä, SVT har väl aldrig varit någon favorit, men nu börjar dom ju ändå spåra ur..

 
Ingen bild

Lena

24 november 2015 17:24

Som någon sagt tidigare så är det principiellt fel att en muslim sitter som värd vid en kristen högtid. Detta gör SVT för att jävlas med alla etnisk svenska människor som de föraktar djupt. Har även märkt att artiklar i nöjespressen så har de intensifierat föraktet och demoniseringen av SD.

Då anser jag att även vi kan intensifiera vårt motstånd mot denna politik. Det gäller att tänka kreativt här och överraska, tänk typ Sd,s kampanj i tunnelbanan tidigare i år. Lite men mycket effektfullt. Självklart ska vi stå upp mot detta.

 
Ingen bild

Vaken

24 november 2015 17:49

Totalt omdömeslöst, helt opassande, tillika provocerande...men tyvärr representativt för hur saker och ting "blir" nu för tiden..... när ryggradslösa amöbor halkar in i helt fel roller via ett bananskal......i likriktningens tecken.....Men svenska folket säger NEJ till detta förtryck!!

 
Ingen bild

Lena

24 november 2015 17:50

EU vill förbjuda vanliga, legala vapenägare att ha vapen i framtiden. Skriv på du också detta vansinniga beslut, det fattas 29.000 röster för att lämna in till EU. Inom EU flödar vapen bland terrorister och brottslingar men "svenssons" ska avstå?

http://avpixlat.info/newsdesk/skriv-pa-den-euglobala-protestlistan-mot-eubeslutet-om-avvapning-av-europas-civilbefolkning

 
Ingen bild

Hacke

24 november 2015 18:34

S(V)T gräver sin egen grav. Ungdomar skaffar inte längre tv, upplysta vuxna skaffar sig info och underhållning på annat håll i det moderna utbudet.
Men jag tycker synd om äldre och ensamma där tv:n fortfarande fungerar som kanske enda sällskap, inte minst vid högtider. Det är främst dessa stackare som dessutom sannolikt bildar stommen i den krympande licensbetalarskaran som man spottar i ansiktet med sin agendajournalistik allt oftare förmedlad av den inkvoterade adeln.
Skam över public service av idag.

 
Ingen bild

Lotta

24 november 2015 18:40

Äntligen men alldeles, alldeles för sent och för lite reagerar vår sk regering. Men man undrar ju lite över hur man nu kan bryta med de konventioner som man i årtal sagt att de inte gick bryta? Uppenbarligen finns en miniminivå som övriga europeiska länder ligger på. När man nu äntligen fick tummen ur för att göra något kommer dessa regler införas som bäst i april nästa år. Herre gud, hur mycket av vårt land kommer då åtestå?

 
Ingen bild

Hjärtat.

24 november 2015 19:27

Vi firar våran julafton utan att titta på, G.Dirawi i rutan.
Apropå Löfven o Romson nu återstår det bara att flytta ut.
Det är inte mycket som återstår att göra.Vi har fyllt varje
tänkbara lokaler o tält,och ändå tycks det inte räcka till.
Så,nu får vi väl flytta ut ur våra egna hem och överräcka
nyckeln.

 
Ingen bild

Stefan A.

24 november 2015 19:33

Man börjar kunna det där nu vid regeringens pressträffar, först ett omåttligt berömmande av sig själva, sedan skylla allt på EU när man tvingas inse verkligheten och iaf. försöka dra i nödbromsen i flyktingorkanen, man glömmer bort att man bara är en liten minoritetsregering vars enda existensberättigande beror på fyrklöverns oförmåga/ovilja att regera, Sverige förtjänar bättre än det här...

 
Ingen bild

Hasse

24 november 2015 21:27

Har du missat det Thoralf.
Hanna Stjärne VD på SVT sa ju rakt ut att mångfalden måste återspeglas i valet av julvärd. Hon sade oxå att det många kompetenta personer som skulle kunna vara julvärdar i TV men att mångfalden i valet av julvärd övervägde till förmån för Dirawi. Är det någon som ska ställas till svars i vänstermegafonen på Gärdet så är det Stjärne.

 
Ingen bild

Putte

24 november 2015 21:28

Två kommentare. Ordet jul kommer från ett av Odens namn. Han hette också Jolner. Åsa Romson står och bölar i TV för att som matadoren i Disneyfilmen om tjuren Ferdinand, inte får visa hur duktig hon är. I hennes fall vill hon visa hur duktig hon är på att skänka bort svenska löntagares pengar.

 
Ingen bild

Observer

24 november 2015 22:40

SVT=PROVOCERAR

Sverige har en statstelevision som är:

* Provocerande
* Icke neutral
* Vänsterpolitiskt aktiv
* Pubertal
* Oproffessionell

Mer behöver inte sägas. De bör läggas ner omgående, Ju fortare desto bättre för hela Sverige.

De har ställt till med en massa elände genom sitt häpnadsväckande oproffessionella beteende. De har retat upp grupper i samhället mot varandra istället för att vara oberoende neutrala.
Hela SVT borde redan sedan länge gjort om sin organisation och rensat bort de alltför många vänsterrötäggen som huserat inne hos SVT.
Istället har man sett mellan fingrarna med dessa och låtit dem grisa hejvilt i alla tänkbara program, Nu även på självaste julafton.
Tålamodet är slut sedan lång tid hos de flesta Svenskar beträffande den sk public service vi har och skamfläcken är det första som måste åtgärdas vid ett kommande maktskifte.

SVT har förvandlat vårt land i andra länders medborgares ögon till en samlig idioter. De har skämt ut oss och kristendomen, vårt arv och alla våra traditioner. Kölhalning, dubbla gatlopp samt landsförvisning för dess ansvariga chefer som suttit de senasre decennierna vore ett klädsamt straff.

 
Ingen bild

Bevakare

24 november 2015 23:08

När man läser en gammal artikel (maj 2014) från Rättviseförmedlingens hemsida om vilka de anser är TV-chefer med stor potential blir det väldigt frappant att många av dem verkligen 1,5 år senare har blivit riktigt stora på SVT. Se länk: https://rattviseformedlingen.se/lista/tv-chefer-med-stor-potential
Hur stort inflytande har den här "förmedlingen" egentligen? Är lite skrämmande?

 
Ingen bild

C Andersson

24 november 2015 23:21

@Hasse@

Har du något källa till Hanna Stjärnes uttalande som du referar till?

 
Ingen bild

Jan Eriksson

24 november 2015 23:30

Djävla tjafs. Det som betyder något är julklapparna! Har ni aldrig varit barn och med skyhög feber legat och väntat in julafton med alla dess klappar. Kära Gud inga mjukisar, tack.

Jesus hit eller dit. Vem bryr sig om det? Julvärd på TV. Jaha, hänvisa inte till oss gamla och våra behov. Tror ni inte vi kan hantera en mediaspelare?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 november 2015 10:53

Enligt vad hon själv har sagt offentligt så tog hon själv kontakt med SVT om jobbet och då vågade dom inte annat än att ge henne julvärdsjobbet !

 
Ingen bild

Hasse

25 november 2015 15:05

C Andersson, Expressen hade en artikel om vänsterstyrda SVT och i den artikeln står precis det jag skrivit, tror du att jag fabulerar angående Hanna Stjärnes uttalande?

 
Ingen bild

Maria i Umea

25 november 2015 17:55

Hej Toralf! Du har sa ratt! Sympatiserar man inte med var religion, ska man absolut inte halla i vara traditioner!

 
Ingen bild

Hans

25 november 2015 22:31

Sverige är ett antikristet land och kristna har även tidigare smädats och förlöjligats av Antikrist(Sveriges Television bl.a.)

Vänstern och kulturmarxisterna har nog velat förinta krstendomen, socialdemokraternas kristna rörelse må vara ett undantag.

Vem vet,kanske den kristne Guden tänker: okej,jag ska ge dem åt Allah i stället, detta må vara min hämnd.

En levande och stark kristendom hade kanske kunnat förhindra islamiseringen, marxismen förmår det inte och troligen inte heller humanisterna som är snarare aggressivt antikristna än intelligenta.

Slutade titta på Sveriges Television redan år 2007, att sådant intellektuellt skräp betalas för är för mig en gåta.

Vakna,svenskar!

 
Ingen bild

C Andersson

26 november 2015 00:36

@Hasse@

Ta och lugna ned dig. Jag har inte påstått att du fabulerar. Var ser du det? Jag frågade bara efter en källa. Jag kan knappast sätta 'Hasse' som källa om jag vill använda Hanna Stjärnes uttalande? Inte ens 'Expressen' vill duga.

 
Ingen bild

C Andersson

26 november 2015 12:15

@Hasse@

Jag tror att du har blivit lurad. Hur många har du lurat i din tur?

http://www.expressen.se/ledare/valkommen-till-vanster-svt/

 
Ingen bild

xmaverickx

27 november 2015 05:05

En muslim, vilket väl Safa av namnet att döma troligen är, och en jude (fake jew) vilket väl Lena av efternamnet att döma troligen är, och sedan en landsförrädare vilket väl Robert av det vanliga svenska efternamnet att döma SANNOLIKT är, väljer en muslim som julvärd.
(Den här kommentaren blir SANNOLIKT raderad, för en av dessa personer är det förbjudet i "Sverigevänliga" kretsar att kritisera, vilket visar hur ologiska dessa kretsar är.)

 
Ingen bild

Mostafa

6 december 2015 14:22

Daesh (s.k. IS) säger i sina skrifter att de vill radera ut gråzonen: allt är svårt eller vitt; är du inte med oss är du emot oss. Inga nyanser klart och tydligt. Ännu ett exempel på att SD-anhängare har samma mentalitet som Daesh.

 
Ingen bild

William

6 december 2015 18:54

Det är intressant att höra hur "Vänster" SVT och all annan media med utbildade journalister tycks vara i era ögon. Men det är klart, alla åsikter till vänster om fascisthögerns brant är ju "vänsteråsikter".
Och aldrig förr har så många plötsligt gått man ur huse för att värna "vår kristna tro". Hur många av er SD:are är egentligen praktiserande kristna, och vet ni ens vad det innebär?
Är det någon som kan exempelvis de tio budorden, sakramenten (eller ens hur många de är)?
Vi lever i ett fantastiskt och mångkulturellt samhälle. Dra nytta av influenser från andra kulturer, i stället för att försöka hålla dem borta. Det är ju därför det blir konflikter, för att det, på båda sidor, finns en massa slötänkande inskränkta bakåtsträvare som är livrädda för allt som inte är falurött och smakar mamma scan.
Jag tycker att det är pinsamt att ni kallar er "Sverigevänner" när det sista ni gör är att försöka hjälpa vårt land. Vi behöver invandrare och en massa sköna influenser från andra kulturer.
Kram och pepparkaka på er alla så ni blir lite snällare!

Thoralf Alfsson

6 december 2015 19:01

Tror du på tomten också?

Vilken nytta tycker du att du drar av sharialagar?

 
Ingen bild

Kalle

8 december 2015 12:35

Vilken tragisk människa du är. Sen när har kristendomen patent på julen, vem fan går i kyrkan och ber till gud? Julen är att frossa i överflöd och umgås med familjen. Och då är det antagligen mer kristet att stena de som arbetar på söndagar, stödjer SD det också?

Hata muslimer pga IS är ju samma sak som att hata tyskar pga Hitler eller hata norrmän pga Breivik. Ett sånt resonemang är ju inte logiskt, men antar att du hoppade av förskolan.

Också fantastiskt att en folkvald som uttrycker extrema åsikter stödjer fascism och som leder till att folkval och åsiktsfrihet försvinner. Säkert kul om du själv hamnar i arbetsläger.

Men kom med dina fantastiaka argument om sharialagar och tomtar...

Borde inte gett dig dom här raderna.

 
Ingen bild

Micke Särenborg

8 december 2015 12:35

Dags att utbilda sig, Thoralf?
Ordet "Jul" är fornnordiskt, och har absolut inget med kristendom att göra. Faktum är att det enda som är kristet i det Svenska julfirandet är jultomtens namn, som kommer från ett Turkiskt helgon.
Julgranen skulle du få slänga ut om du var kristen - bibeln förbjuder dekorerade träd. Likaså allt fläsk (och om du tror Jesus befriade dig från de gammeltestamentliga lagarna - Matteus 5:17).
Och Kalles jul? Kristen tradition? Var inte löjlig.
Om det är Dirawi, Weise eller vem fan som helst som presenterar tecknade filmer, har inget att göra med kristendom överhuvudtaget. Att ens antyda det är bevis på total ignorans.
Dessutom; om Jesus ens funnits, så föddes han definitivt inte i december.

 
Ingen bild

Antiteisten

8 december 2015 13:42

Jag förundras var dag hur det i dagens värld med allt vi vet och allt vi inte vet forfarande finns människor som överhuvudtaget tror sig tillhöra en speciell religion. Hur kan vuxna människor se dessa påhittade myter som något bra och viktigt när religionen i sig är det största problemet vi har. Detta uppenbarar sig tex här. Kristna vs muslimer. Same shit but different. Alla ni troende borde rannsaka er själva och fundera på hur det kommer sig att ni fallit offer för en speciell religion? Alla religiösa har blivit lärda/lurade av andra människor att tro på just "den rätta religionen".

 
Ingen bild

Elin

18 december 2015 20:39

Men så bra! Då kanske muslimer konverterar till kristendomen när de får se Kalle Anka!
Bra beslut SVT!

Thoralf Alfsson

18 december 2015 21:56

Kanske dags att läsa på lite. Det kan vara dödsstraff på att konvertera från islam till kristendom. Javisst, tänkte inte på det.

 
Ingen bild

Elin

19 december 2015 07:19

Dags att läsa på lite, skriver du. Vem ska läsa på? Jag eller du?
Ja, Thoralf, du kanske ska läsa dina egna inlägg. Du har själv nämnt Ginas eventuella konvertering till kristendomen. Inget om dödsstraff då.

 
Ingen bild

Jerry

25 december 2015 17:37

Om man tycker det är fel att hon var julvärd så vilar ansvaret på SVT. Just detta har inte stört mig så mycket men däremot blev jag irriterad när hon gjorde ett program om Sveriges så kallade "urbefolkning". Då blir jag förbannad eftersom det inte bara var ett falskt påstående angående samerna utan lät som ett ansträngt försök att placera svenskar och invandrare i samma fålla. Jag är övertygad om att mina släktingar levt på samma ställe sedan vendeltiden. Därför är jobbigt att bli beskriven som kolonisatör. Norden har antagligen flera urbefolkningar men det har blivit PK att endast tala om en. Religion däremot skiter jag i.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards