thoralf

Direktlänk till inlägg 22 november 2015

UTANFÖRSKAPSOMRÅDEN I FRAMTIDEN

Av Thoralf Alfsson - 22 november 2015 10:01

Ett mått på hur integrationen fungerar i det svenska samhället har varit utvecklingen av utanförskapsområden. De första siffrorna kom redan 1990 då man uppskattade det till 3 utanförskapsområden men redan till 2002 hade det växt till 128 utanförskapsområden. Folkpartiet har varit drivande genom att ta fram ”Utanförskapets karta” i varje fall tills man själv fick tillsätta Erik Ullenhag som integrationsminister. I Folkpartiets sista utredning 2006 kom man fram till att antalet utanförskapsområden ökat till 156st.


Trots många uppmaningar till Alliansregeringen och Folkpartiet under deras regeringsperiod (2006-2014) togs ingen ny utredning fram. Folkpartiet gjorde dock ett försök men man ändrade då grunderna för att vad som skulle definieras som utanförskapsområden, i ett försök att dölja sitt eget misslyckande.  

Istället blev det nationalekonomen Tino Sanandaji som gjorde en uppföljning enligt samma grunder som tidigare rapporter och därmed möjlig att jämföra. Tino Sanandaji kunde då vissa att antalet utanförskapsområden fram till 2012 ökat till hela 186st. Allt finns i en liten skrift och på Tino Sanadajis blogg.


Enligt en hel rad forskningsrapporter är eniga om att utanförskap är en av de viktigaste orsakerna till radikalisering!


Hur många tror att antalet utanförskapsområden kommer minska?

 

Under perioden 1990-2002 hade vi kriget på Balkan med många flyktingar till Sverige och det är utan tvekan en av orsakerna till det ökande utanförskapet. Jag har gjort en liten sammanställning över genomsnittet i antalet asylsökande under dessa tidsperioder. Det skall sättas i relation till utvecklingen av antalet utanförskapsområden.


1990     3st

2002  128st

2006  156st

2012  186st

2018  ????st


 


Antalet utanförskapsområden kommer sannolikt explodera de kommande åren!


I små kommuner som tagit emot många invandrare riskerar man att hela kommunen kommer definieras som ett utanförskapsområde i framtiden.


Vi kommer sannolikt att få se att ”white flight” kraftigt ökar i omfattning, inte bara i storstäder.



I framtiden kanske det inte handlar om enskilda bostadsområden utan om hela kommuner som sakta men säkert töms på etniska svenskar.


Det finns ju redan flera kommuner där svenskar idag är i minoritet!


Radikaliseringen kommer sannolikt öka kraftigt!


Det finns inget som tyder på att dagens utveckling kommer förändras!

 

Ett annat mått på den negativa integrationsutvecklingen är social bidrag/ekonomiskt bistånd och hur stor andel som går till personer med utländsk bakgrund. Här nedan kommer ett diagram för Kalmar kommun som med all tydlighet visar att samhället misslyckats med att integrera invandrare i samhället.

Om man sedan betänker hur de senaste årens struktur på invandringen sett ut så kommer inte utvecklingen förbättras utan snarare förvärras.


Det kommer bara ställas än högre krav på att personer med svensk bakgrund försörjer det ökande antalet bidragsberoende.


 


Hur många tror på nedanstående 69 procent av politikerna? De har fortfarande inte kommit till slutsatsen att de är naiva!


 

 
 
Lassekolja

Lassekolja

22 november 2015 10:50

Hur är det möjligt att sju av åtta Riksdagspartier inte ser/vägrar se hur Sverige förfaller p.g.a otillräcklig, felaktig och dålig politik. Hur kan en ansvarsfull politiker bara stå och titta på när Välfärdssverige havarererar mitt framför ögonen utan att reagera? Att som en kamikasepolitiker verbalt envist oförtrutet hävda asylrätten till priset av den välfärd, som generationer före oss genom hårt arbete har skänkt oss, som kommit efter. Detta är inget mindre än skandalöst och sju av åtta partier borde skämmas!
Hur kan det vara så svårt att fatta att människor, som inte arbetar men bor lika dyrt, som de som gör det, inte är långsiktigt hållbart, snarare fullständigt vansinne! T.o.m en och annan invandrare själva frågar sig hur "våra" politiker tänker eller snarare varför dom inte tänker!
Att nu trots att Välfärdssveriges förfall är så uppenbart, endast ca 25% av svenska folket ser och förstår de ekonomiska sammanhangen och därigenom drar de rätta politiska slutsatserna är bara att beklaga men vi Sverigedemokrater kan inte göra mer än att kämpa på med arbetet att visa och upplysa väljarna om vår politik, Moder Svea´s enda chans till överlevnad!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Nils

22 november 2015 11:05

Antalet utanförskapsområden kommer att minska, tills det bara finns ett.

 
Ingen bild

Nils Dacke

22 november 2015 11:08

Dessa s.k utanförskapsområden kommer naturligtvis att blir många fler och de som finns kommer att växa okontrollerat. Titta bara på hur många det idag som sitter på våra asylboenden/ensamkommande hem och där flertalet är unga män utan någon större utbildning. Jag förstår inte hur våra ansvariga politiker tänker när man bara fortsätter att fylla på med ännu mer människor, de måste fått ett mentalt blackout och inte enbart otur när man tänkt. De problem man nu har att hitta mottagningsboende är ju bara en västanfläkt vad som kommer hända framöver när alla tänkbara asylboenden är fulla av frusterade unga män som inte kommer därifrån och det betyder att vi kommer se att nya s.k utanförskapsområden i små byar på landsbygden också. Arma Sverige, arma fosterland.

 
Ingen bild

Kurtan

22 november 2015 11:42

@Nils,
Du menar väl att antalet utanförskapsområden kommer att ÖKA till det bara finnse ETT, nämligen hela Sverige...

Antingen ovan scenario eller så ändrar vi kurs 180 grader...
MVH

 
Ingen bild

Elfyma

22 november 2015 11:59

Munkedals kommun vill enl. tidn. Bohusläningen höja skatten med upp till 1:30kr
Som skäl anges officiellt ökade kostnader för äldreboenden, hemtjänst och skolor.
Har svårt att tro att kostnaderna för dessa verksamheter ökat så dramatiskt att de behöver chockhöja skatten och få landets högsta kommunalskatt.
Kan det inte vara kommunens "öppna dörrar-politik" som är den verkliga orsaken ?
Thoralf kanske kan upplysa oss hur man i kommunbudgeten kan gömma undan dessa kostnader under andra rubriker ?



 
Ingen bild

Lärare

22 november 2015 12:02

Sifos väljarundersökning är inte mycket att lita till. Helt orimligt att SD ligger på 17,6 där och en bra bit över 20 i andra.
Klart att dom manipulerar undersökningen.
Nu har dom fått "hybris" riktigt. Ernman talar på Skansen, och den muslimska tjejen ska vara julvärd i SVT, till råga på allt så anställer SVT Lena Sundström som hatar SD! Vem har anställt henne? Kanske SVT:s personal består i huvudsak av icke svenskar.

Vi ser allt fler och fler icke svenskar som programledare och övrigt i TV nu för tiden. Verkar som om SVT:s ledning vill kraftigt minska svenska personer som ska synas i rutan.

Hur länge sitter denna regering kvar?

 
Ingen bild

Elin Jensen

22 november 2015 12:19

Och när hela kommuner kommer vara utanförskapsområden, vem ska då betala kommunalskatten? De som har bidrag? Vilken tur att detta redan är löst med det kommunala utjämningssystemet då. Kommer det alltså bli så att vissa kommuner i framtiden kommer att försörja hela utanförskapskommuner?
Hur ska vi någonsin klara av det de styrande försatt oss i?
De kan ju röja upp i detta nu och ta sitt j-a ansvar istället för att bara fortsätta köra landet i botten och vara "naiva".
Jag mår illa...

 
Ingen bild

Niklas R

22 november 2015 12:59

@Lärare
Socialdemokraterna tänker lösa det problemet genom att försätta landet i "kristillstånd" på grund av terrorhot och totalinvandringen och på så sätt skjuta upp framtida val på obestämd tid.

 
Ingen bild

Kalle

22 november 2015 13:18

Krutröken och och de mördade av muslimerna har knappt lagt sig förrän männsiskorättsorganisationerna börjar protestera mot svårigheter för asylsökande att komma till sverige via färja från säkra europeska länder.

""Regeringens beslut att införa identitetskontroller i samband med färjetrafiken får kritik från människorättsorganisationer.""

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6307372

Dessa aylanter söker sig till länder som sverige där de får de generösaste bidragen.

De är inget annat än ekonomiska lycksökare.

Jag vill fråga dessa menlösa och naiva människorättsorganisationer vad offren i Paris hade för mänskliga rättigheter.

Mördarna hade ju också kommit som asylanter via medelhavet till Grekland. Asylanter omfamnade av människorättsorganisationer. Därfter mördade muslimerna Parisborna och spred skräck i hela Europa.

Männskliga rättigheter för mordoffren i Paris var fanns de???

Anser att dessa mänskliga rättigheters organisationer är en stor humbug som hellre verkar försvara asylanter/lycksökare som i ett senare skede mördar folk som i Paris.

 
Ingen bild

C Andersson

22 november 2015 13:36

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/trulsson-stang-sunnadalskolan

"På Sunnadalskolan, som ligger i Kungsmarken har 98 procent av eleverna svenska som andra språk, vilket Ann-Louise Trulsson menar är en bidragande orsak till att antalet elever i årskurs 9 som blir godkända väntas bli lågt nästa år."

Allt äger nog sin riktighet förutom att Sunnadalsskolan ligger på Sunna och inte på Kungsmarken.
.
Jag gick på Sunnadalskolan för drygt femtio år sedan. Då var skolan ny. Kungsmarken var inte bebyggd utan var en härlig bokskog.
.
Skolan var segregerad redan då. Hälften var folkskoleungar och hälften läroverksungar. Vi som gick på läroverket åkte buss från landsbygden runt omkring. Jag minns inga motsättningar mer än snöbollskrigen runt kullen på skolgården. Alla väntade på att folkskolerektorn skulle komma ut och mäkla fred. Gissa om snöbollarna yrde runt baskern.
.
Trettio år senare gick min dotter där. Det var under flyktingvågen i början på nittiotalet. Jag minns inga problem rätt många kom utifrån. Jag lärde känna flera av hennes klasskamrater. Underbara ungar. Och duktiga. Jag minns särskilt en som lärde sig prata bra svenska på tre månader. Jag lärde känna en del föräldrar också.
.
Ann-Louise Trulsson är kyrkoherde och politiker. Tidigare moderat numera kristdemokrat
.
Jag läste just:
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/skolbudgeten-i-karlskrona-sprackt

 
Ingen bild

Därför är Sverige för evigt förlorat

22 november 2015 13:39

Tiggaren blev hennes kärlek

Josefin tyckte synd om tiggaren som satt utanför matbutiken och ville hjälpa honom. Men vänskapen utvecklades. I dag är Josefin Karlsson, 37, och Florin Serhan, 21, ett par. Och snart blir det stort bröllop.
Dock Josefin lycka till med ditt framtida lyckliga liv.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2904519-tiggaren-blev-hennes-karlek

 
Ingen bild

Intressant från senaste Sifo-SD störst bland LO

22 november 2015 13:43

Sverigedemokraterna landar för fjärde mätningen i rad kring 17 procent. Tillväxten har alltså avtagit, men fortfarande sker stora rörelser inom olika väljargrupper. För första gången någonsin är partiet nominellt sett störst inom LO.

– Socialdemokraterna har hittills varit tydligt större inom LO. Det har förändrats, nu ser vi inte längre någon signifikant skillnad mellan S (28,4 procent) och SD (29,4 procent), säger Toivo Sjörén.
http://www.svd.se/rodgrona-vinner-mark-i-ny-svd-sifo

 
Ingen bild

Observer

22 november 2015 13:53

Dilemmat är ju att samtliga vänsterregeringar i Europa har import av valboskap som stratergi för att permanenta sig kvar vid makten. -De kommer sannolikt att skapa ett totalitärt socialistiskt Europa, Med alla medel. När det blir dags för val 2018 så skall ni få se att de förbjuder partier som SD. Tyvärr ser de sittandes agerande ut som att det scenariot är mest troligt, Så ha inte för höga förhoppningar om en vändning -Dom k o m m e r att göra ALLT för att sitta kvar.
Själv kommer jag då att emigrera och bosätta mig utanför EU, så enkelt är det.

 
Ingen bild

Eric H

22 november 2015 14:11

Som jag skrivit förut, man kan ha "åsikter" i vissa av dagens frågor, man kan tycka, men till syvende och sidst så kommer det en verklighet med fakta som är mätbara, oomstridda och omöjliga av avvisa.
Detta är ett sådant fall.
Har Reinfeldt någonsin fått frågan "Varför blev det såhär?"
Har statssvetsarn fått frågan" Varför blev det så här?"
Det måste finnas en anledning eller flera, till varför vissa områden betecknas som "utsatta", att det finns no-go-områden?
Och, framför allt, varför ökar antalet? Vad kan vi göra?
Har inte hört någon journalist ställa frågan, vare sig i radio/TV eller i pappersdito.
Nu kräver ju ett svar iofs tankeverksamhet i två steg så kanske jag är optimist betr få svar?

 
Ingen bild

Bo

22 november 2015 14:12

Jag vet inte om man får använda n-ordet i Sverige. Jag tänker emellertid inte byta ut islamiska staten mot Daesh. "Islamiska staten" anger klart att deras värdegrund är kopplat till islam. IS-krigare värvas enbart i muslimska kretsar, eller?

 
Ingen bild

Tompa

22 november 2015 14:23

Här är ännu en förvirrad sk journalist som ser att medias åsiktsmonopol är på väg att försvinna.

Som en parantes så är denna kvinnas tidningsredaktion helt etniskt ren. Ingen vidare mångfald på denna tidning heller fast Eskilstuna enligt uppgift snart svämmar över av högutbildade somalier.

http://ekuriren.se/nyheter/kronikor/1.3615332-ord-ar-makt

 
Ingen bild

C Andersson

22 november 2015 15:03

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/efter-kritiken-miljonsatsningar-pa-skolan
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/skolbudgeten-i-karlskrona-sprackt

Appropå sparbeting: Hur många gånger kan man slå i samma spik i samma bräda?

 
Svensson

Svensson

22 november 2015 15:15

Även storstäderna kommer se ut som getton,turismen kommer minska kraftigt,för vem vill se getton.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 november 2015 16:45

Ett före detta kommunalråd i Högsby kommun uttrycker sej på sin Facebooksida att vi måste ta vara på invandrarnas kompetens gör före detta kommunalrådet det ? Vi kan ju kolla på lilla Fågelfors samhälle där vi har 40 st med utländska namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital , dom 40 kommer nog aldrig att arbeta ,hur många barn dessa har kan jag omöjligt få reda på ,har inte de rätta källorna !

 
Ingen bild

Maria K

22 november 2015 17:16

Hej Toralf! Du har ratt analys! Det kommer bara att bli affarside' om Gated Communities i Sverige och nu blir det slut med Bullebryidyll!

Thoralf Alfsson

22 november 2015 17:36

Hej

Har faktiskt funderat på att satsa på Gated communities. Det kommer bli efterfrågat och många kommer vilja betala bra för det.

 
Ingen bild

Pepparholm

22 november 2015 18:03

SD borde ta initiativ till riksdagsvandringar utan säkerhetseskort i No GO Zoner.

 
Ingen bild

OH

22 november 2015 18:43

Lassekolja, dom ansvarsfulla politikerna gör allt dom kan för att stoppa dessa galningar var största intresse är att säkra egna inkomster och förmåner,tyvärr är dom fortfarande i majoritet.

 
staffan anderstig

staffan anderstig

22 november 2015 19:27

Angående den ohejdade asyl invandringen kan man tro annat än att den är planerad sedan lång tid tillbaka,Jens Orback socialdemokratisk integrationsminister 2004-2006,menade redan då att om vi är snälla mot muslimer/islam blir de snälla mot oss när de är i majoritet,Fan tror det vilka referenser för sin optimism hittar han i muslimska länder?

http://facebook

 
Ingen bild

Observer

22 november 2015 19:52

VEM VILL BLI MILJONÄR? ..Av er här inne..
Då tänkte jag få passa på att bjuda er på det. Genom att ge er tipset att köpa aktier i säkerhetsföretag runt om i Europa!

-Slit dem med hälsan!

 
Ingen bild

Observer

22 november 2015 19:54

Pengarna man tjänar på säkerhetsbranschen kan man sedan med fördel köpa sig en bungalow -Utanför EU med.

 
Ingen bild

Mattias

22 november 2015 19:55

Thoralf Alfsson
Söndag 22 nov 17:36
Säkert kommer du kunna göra en hacka på dina räddhågsna partikamrater! Go for it. Bra att bura in SD folket på samma ställe så man vet var man har dem. Ni kanske annars skulle flytta till Polen, har varit där ett antal gånger den senaste tiden. Där är det väldigt lite flyktingar och en regering som kanske passar er bättre!

 
Ingen bild

Mahmoud

22 november 2015 20:29

@Mattias
Kul sagt från en naiv-svenne som aldrig satt sin fot i en no-go zon...

 
Ingen bild

Mattias

22 november 2015 21:14

Mahmoud
Söndag 22 nov 20:29
Tala om vart jag kan hitta en i Kalmar så ska jag besöka den redan ikväll.

Thoralf Alfsson

22 november 2015 21:58

Mattias

Polisen definierade 55 så kallade "no go zoner" i Sverige i en rapport från oktober 2014. Ett av dessa områden ligger i Kalmar och benämns "Berga-Norrliden".

Du kanske har läst om branden i Berga centrum och allt annat som hänt i framförallt Berga centrum och hur boende undviker Berga centrum efter mörkrets inbrott.

Men du kanske är boende i området?

 
Ingen bild

Mattias

22 november 2015 22:19

@Thoralf Alfsson
Söndag 22 nov 21:58
Har besökt både Berga C och Norrliden under kvällen. I Norrliden är det som vanligt väldigt lungt, lika så i Berga idag. Har inte märkt något speciellt på något av ställena på länge. Jag känner naturligtvis till att det finns problem i BC med viss gängbildning etc men upplever inte at det är utan kontroll. Polisen gör ett bra jobb där och att det skulle vara en så kalad "no-go-zone" är bara fånigt, jag vet ju då jag bor i Norrliden och ofta besöker BC.

Thoralf Alfsson

22 november 2015 22:40

Jag känner personer som bor i området men inte besöker t.ex Berga Centrum efter mörkrets inbrott.
Jag litar på polisen och deras bedömning! Det är väl inte mer än några veckor sedan en polisbil blev vandaliserad i Berga centrum men det är väl helt normalt enligt dig.

 
Ingen bild

Mattias

22 november 2015 23:15

@ thoralf
Nej det är inte bra att folk ger sig på polisbilar och ska självklart aldrig accepteras. Men att det skulle betyda att det är en "no-go-zone" är inget annat än löjligt. Dina bekanta som inte vågar sig ut efter mörkrets inbrott närs förmodligen av rädslan som du och de dina förmedlar. En som jag ser det falsk bild av verkligheten. Det finns helt säkert en del att önska i tex BC, men att det skulle vara fara för gemene man att vistas i området stämmer inte.

Thoralf Alfsson

22 november 2015 23:25

Jag har hört flera som blivit trakasserade och som de själva upplevt hotade bara genom att titta på gängmedlemmarna i Berga centrum.

De upplever miljön hotfull!

Jag struntar i din uppfattning jag litar mer på polisens bedömning och de röster som hört av sig och den bild som media har beskrivit vid flera tillfällen. Du kan ju gärna förneka det men din röst har inget värde i synnerhet som du är anonym.

 
Ingen bild

Kalle

23 november 2015 00:05

""ett FP-förslag om att skicka notan för EU-migranternas hemresor till rumänska staten.""

""Philip Sandberg [FP] föreslår även att kommunen ska driva en rättsprocess i EU-domstolen för att klargöra rumänska statens skyldigheter gentemot sina medborgare.""

http://www.skd.se/2015/11/21/vill-att-rumanien-betalar-hemresa/

FP kör hårt nu mot tiggarna i Lund.

Det borde SD gjort eller tiger de still och kniper för att inte reta de sju PK-partierna???

Lite mer agerande från SD-riks och SD-lokalt.

Rättsprocess i EU-domstolen likande den som FP nu förslår borde SD-riks gjort för länge sedan!!!

 
Ingen bild

Tony

23 november 2015 06:31

Mattias:
Nu när du var i Polen så lade du kanske märke
till att Polen såg ut som vilket Europeiskt
land som helst? Vet inte om du besökte landet
när det låg under kommunismens bojor, förfallet
och nerslitet och smutsigt, tomma affärshyllor,
men när man väl blev av med detta dödfödda system
som bara gör att allt förfaller, det tog inte många
år innan livslusten återvände.
Här precis som i gamla Östtyskland är det lätt att
se skillnad på en livskraftig kapitalism och när
länder härjats av en destruktiv socialism!
Ja alltså om man vill se!

 
Ingen bild

Mattias

23 november 2015 07:38

@Thoralf
Du är rolig du!
Jag förtår att det är jobbigt att ta in olika åsikter som hur man uppfattar läget i kalmars olika områden. Det jag dock inte förstår är hur du i det här fallet kan hänvisa till media som vanligen enligt dig är totalt förljugen, känns föga seriöst.
Angående annonymiteten välkomnar jag en registerining för alla på din blogg, där endast riktiga namn och mailadresser visas för varje inlägg. Det kan du fixa till väldigt lätt om du bara vill. Risken med det för dig är bara att du inte längre får någon som kommenterar, förutom jag då förståss. För är det så att du menar vad du skrev till mig angående att min röst inte har något värde så jag jag knappast inte ensam om det, jag använder iaf mitt riktiga namn till skillnad från:
Observer, OH, Nils Dacke, Cosmik Debris etc etc.

Thoralf Alfsson

23 november 2015 07:44

Mattias

Det är dig fritt att även använda ditt efternamn. Nej, det är inte lätt att fixa identitet då jag inte kan ändra detta i den plattform för bloggen som jag använder.

När det gäller media är dessa alltid politiskt korrekta, att de då skulle överdriva effekterna av massinvandringen och mångkulturen i Berga-Norrliden är väl knappast troligt. Så i detta fall är nog uppgifterna i media snarare en underdrift!

 
Ingen bild

Jakob

23 november 2015 08:22

Nu är det väll knappst så att det är mångkulturen som är orsaken till att lokala kriminella nätverk skapar negativ påverkan på lokalsamhället, utan ett ofrivilligt utanförskap. Utanförskap är något som politikerna har att jobba med, för det finns potential hos dessa människor det är något historien har visat. Vad har du för konstruktiva förslag Thoralf än att demonisera dessa områden? (No go zone, vem har myntat detta begrepp och för vilket syfte?)

Thoralf Alfsson

23 november 2015 08:25

Jakob

Om badkaret svämmar över! Vad gör du?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 november 2015 08:49

Undrar vem som myntat flosklerna allas lika värde , rasist , främlingsfientlig ,Sverige för alla ! Jakob kanske kan berätta !

 
Ingen bild

Demokratur

23 november 2015 09:56

Hela Sverige kommer om några år att vara ett utanförskapsområde. Precis som PK-etablissemanget önskat. Oikofoberna vinner pga svenskens feghet. Svenskarna, och jag, lämnar landet. The End.

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2015 10:48

@Mattias@

Läs vad jag skriver om Kungsmarken högre upp på den här sidan. Jag bodde där själv för tjugo år sedan. Visst fanns det problem redan då. Men inte värre än att man kunde stå ut. 2003-2003 hade jag min far där uppe på ett boende. Det var då den gamle såssen blev rasist. Det var vad min mor sa. Kungsmarken av i dag är ett ställe jag undviker trots att jag har bekanta där. Jag åker aldrig bil dit. Men att åka buss har också sina risker.
.
Nu har islamisterna fått lov att bygga minaret med böneutrop. Jag tycker synd om de som har sina gamla inom hörhåll. Samma sak med de som har sina barn på dagis.
.
@Thoralf@ @Mattias@
.
Det där med anonymitet är tveeggat. Det finns det som hävdar att de inte vågar skriva av rädsla för att utsättas för obehagliga saker. Sedan finns det de som skriver obehagliga saker som de inte skulle våga om de inte fick skriva anonymt. Sedan finns finns det obehagliga typer skriver bara för att sabotera.
.
Det viktigaste är att vara saklig och vågar stå för det man tycker även om man inte vågar sätta ut sitt namn.
.
Förhandsmoderering hämmar diskussionen men gör å andra sidan att kvalitén ökar. Det är lätt att som moderator bli anklagad för censur. Den diskussionen kan bli hur lång som helst.
.
Namn i det här sammanhanget innebär för- och efternamn. 'Mattias' säger inte ett dugg. Inte heller 'C Andersson'. Jag brukade ange för- och efternamn men eftersom jag fick en del obehag så har jag slutat. Största obehaget har jag fått i andra forum från moderatorerna. Jag är avstängd på 'Avpixlat' och 'SVT Tittarservice' Det bekymrar mig inte särskilt mycket. Vill de inte ha konstruktiv kritik så slipper de. Vad värre är att jag blir anklagad för att vara sverigedemokrat. Men det skiter jag också i.

 
Ingen bild

Eric H

23 november 2015 11:04

Många kommentarer.
Men skulle integrationen fungerat skulle vi inte ha haft några "utanförskapsområden" alls.
Svårare än så är det inte, däremot är det nog försent att kurera, nu..
Med nuvarande dag-till-dag-regering än mindre.

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

23 november 2015 11:21

Jag är personligen trött på att höra ordet ”integration”. Totalt malplacerat, vilket situationen i Sverige visar. Dessutom, mängder av invällare, särskilt muslimerna, har ”order” via koranen, att INTE integrera sig, det strider mot ideologins principer, liksom även demokrati gör. Vad som bör diskuteras är hur ”segregationen” skall hanteras på bästa sätt. Hur man säkerställer svenskars rätt att slippa konfronteras med invällare, och få leva ostört enligt svensk tradition och kultur. Samt hur man organiserar invällarnas ramverk, via deras boendemiljö (borde döpas om till ‘innanförskapsområden’), där dom kan hållas med sina moskeér, halalbutiker, och rökcafeér. Segregationen är ett faktum, önskvärd sådan, och detta skall genomsyra samhällsbilden, i st f den falska godhetsillusionen om ”integration”. Svenska godhetsfanatiker kan bosätta sig i innanförskapsområden (om de är välkomna), och ‘integrera’ sig, om de tror på och trivs med en icke-svensk tillvaro.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

23 november 2015 11:24

@ S-E Karlsson
Måndag 23 nov 08:49

I FN:s resolution från 1949 rörande de mänskliga rättigheterna, fastslås att alla föds ”free and with the same equality”.

Det engelska ordet equality betyder jämställda och inte värde (value) som är en medveten och felaktig översättning för att bättre passa in i det politiska ”taskspeleriet”.

 
Ingen bild

Jenny K

23 november 2015 11:27

Hur kunde FN gå ut med att Sverige kommer att vara ett U-land år 2015 och ligga sist (plats 45) enligt Human Development Index redan 2010 om de inte varit delaktiga i en agenda.

Jag är helt övertygad om att allt går helt enligt planerna och därför blir det ingen asylstopp. Tyvärr!

FN avslöjade antagligen helt oavsiktligt vad som är på gång och var tvungna att ta tillbaka denna information pga fel?!!?

Nu kan dock alla se att planen efterlevs.

 
Ingen bild

Jakob

23 november 2015 11:33

Som föredetta riksdagspolitiker har du alltså inget konstruktivt förslag för att lösa problematiken på frågan, trots att detta är din och SDs paradfråga?
Du gör det för lätt för dig genom att bara konstatera problem, men inga lösningar förutom Gates communities..

Thoralf Alfsson

23 november 2015 12:43

Det är det mest effektiva och viktigaste åtgärden. Om inte den genomförs har alla andra åtgärder bara en marginell effekt.

 
Ingen bild

Tiketike

23 november 2015 12:12

Lite OT, men ändå intressant: jag passerar Stockholm Central varje måndag lunch och brukar se en grupp invällningar stå utanför vid de temporära tälten där de delar ut bl.a mat.
Inte en enda person idag!? Likadant inne på centralen där de har en temporär mottagning tillsammans med Röda korset. Inte en invällare!
Märkligt!
Däremot flera poliser som går runt, har aldrig tidigare sett polisen vara så mobil.

 
Ingen bild

Jakob

23 november 2015 13:02

Du menar att Gates communities är det mest nödvändiga just nu, det är ingen lösning det är ett bevis på att men gett upp. Intressant politisk drivkraft, men vad SD än gör så vinner de röster, märkligt?!

Thoralf Alfsson

23 november 2015 16:37

Jakob

Du svarade inte vad du gör när badkaret svämmar över.

Det allra viktigaste är att minska invandringen kraftigt. Gated communities kommer marknadskrafterna sköta om. Utbud och efterfrågan kommer styra den utvecklingen.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 november 2015 14:36

Skånepåg og konen , bra redogörelse ! Tack

 
Ingen bild

Mattias R

23 november 2015 14:38

C Andersson
Måndag 23 nov 10:48
Då vi har religionsfrihet i Sverige som jag förövrigt accepterar har jag inga problem med en minaret, lika lite som jag har problem med kyrkklockor som bekännande Kristen. Självklart hade jag gärna sett att alla tog til sig Kristendomen, men så enkelt är det ju inte. Ser förövrigt en ganska stor skilnad på islamister och vanliga muslimer.
Det finns säkert många områden runt om i Sverige som har stora problem, men att Norrliden och Berga C i Kalmar skulle vara något extraordinärt kan jag inte se. Och jag rör mig i dessa områden varje dag.

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

23 november 2015 16:15

I samhället där jag bor kommer det en inv så fort en svensk flyttar ut,varenda småort kommer bli lika påverkad av detta som storstäderna.

 
Ingen bild

Ibbe

23 november 2015 16:49

Islam är en religion som också är en samhällsform. Handboken heter Koranen. Denna samhällsform är inte kompatibel med ett modernt västerländskt samhällsskick. Likväl vill godhetsapostlarna att denna religions utövare ska integreras i en annan samhällsform. Hur med statsministerns ord naiv får man vara?

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2015 18:14

@Mattias@

Varför blandar du in religion när jag skriver om sanitära olägenheter? Din religiösa uppfattning intresserar mig inte ett dugg. Så behåll den innanför kyrkans väggar. Religionsfrihet betyder frihet från religion.

 
thojuh

thojuh

23 november 2015 18:33

Att låta några av 7-klöverns politiker, som kan beskrivas
som naiva, ansvarslösa, men framför allt ynkligt fega och
så in i he... radda för kritiska frågor från PK-media.

Det är lika ödesdigert som att anställa
bocken som trädgårdsmästare.

Eller att låta alkoholisten ha hand om spritskåpet!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Sigvard Cedergren

23 november 2015 19:19

Varför går Malmö back med fyratusenmiljoner varje år? Staden borde blomstra. Vilka ej prövade intergrationsprojekt kommer vända trenden?

 
thojuh

thojuh

23 november 2015 19:40

@ S. Cedergren
Nog kommer Malmö att blomstra, men på vilket sätt
är nog inte svårt att förutse.

Nu är det slut för min del med flygresor från Kastrup
0ch övernattning på stadens hotel. Jag flyger aldrig mer
från Malmö, vilket jag påpekat i brev till Kommunalfullmäktige

Vem fan vill som Svensk se en så förfallen stad?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Jakob

23 november 2015 19:54

Du har ropat att din badbalja svämmat över länge nu. Mitt badkar är mycket större så jag har inget problem. Tänk att du även vill låsa in dig. Allvarligt, översvämmad och inlåst tycker det låter inte alls bra.

Thoralf Alfsson

23 november 2015 19:59

Jakob

Tänk att du inte ens kan svara på en så enkel fråga som vad du gör om badkaret svämmar över!

 
Ingen bild

Lena

23 november 2015 21:04

Det som upprör mig ang. meningsutbytet mellan @Mattias, @Jakob och @Thoralf. Jakob skriver att det är ofrivilligt utanförskap, vilket jag inte tycker stämmer. Många invandrare flyttar till områden där landsmän/familjer/kompisar finns av fri vilja. Många av dem vill heller inte bo med svenskar som de föranktar. Men de vill bo med svensk samhällsstruktur med all den samhällsservice som finns här.

Jag har bott i ett utanförskapsområde i en Stockholmsförort. Det var inte utanförskapsområde när jag flyttade dit år 2000 men hade blivit det när jag flyttade därifrån 2012. Det är verkligen inte roligt att till slut bli omgiven med människor som inte talar ens språk, som inte går att kommunicera med, som inte har värderingar som stämmer med dina utan de visar upp en attityd att de hatar dig och t o m uppträder hotfullt. Små barn på väg till godisbutiken för att köpa glass blev rånade av unga invandrarkillar (i gäng naturligtvis). Jag hade väninnor av utländsk härkomst som också beklagade sig för de inte vågade gå ensamma till tvättstugan då det skett ett flertal våldtäckter där. Man var t o m rädd på kvällarna för att hälsa på folk man kände trots att promenade dit endast tog 5-10 minuter. Överallt dessa gängbildningar med ungsomar som måste "visa upp sig" etc. Inte en enda naturlig människa,

Det som är synnerligen irriterande är att människor som @Mattias vill bestämma om dina känslor är rätt eller fel. Att en del inte vill bo ihop under dessa förhållanden, den kan inte han förstå tydligen. Utan han tycker ATT ALLA SKA RÄTTA SIG EFTER HANS UPPFATTNING/LIVSÅSKÅDNING. ALLA ANDRA ÄR RASISTER!!!
@Mattias Om du inte är rädd när du går igenom ett s k utanförskapsområde i Kalmar, fint, det är fantastiskt, men alla upplever inte samma sak som du gör. Åk till en av Stockholms utanförskapsområden så kanske du kommer på hur fler och fler ställen i Sverige kommer att "kännas" framöver.

Jag vill i alla fall leva i områden som känns svenska. Jag har inget emot att det bor en eller annan från en annan del av världen, men absolut inte för många.

Det som upprör mig än mer att våra myndigheter tycks tycka att de "äger" oss, de vill pracka på oss sina värderingar. Men sedan ska vi bara jobba hårt, betala skatt och sedan hålla käften. DE TAR DE VÅRA SKATTEPENGAR OCH FÖR ATT FRIKOSTIGT SKÄNKA TILL DE SOM ALDRIG BETALT ETT ÖRE: Sådana politiker kallar jag inte bara ansvarslösa, de är faktiskt bedrägeri och rånarfasoner de håller på med.

Måste också berätta att idag blev jag bjuden på kaffe hos en kvinna från Eritrea. Hon är mycket rar så jag har inget emot henne. Men när jag kom hem till henne blev jag förvånad. Efter ett år i Sverige har hon fin bostad (en stor etta) fullt möblerad och inte vilka IKEA-möbler som helst inte. Nej här var det dyrbara möbler, en säng jag tror kostar uppåt 20.000 kr. Inte dåligt tiggt på så kort tid. Det är våra politiker vi måste sätta dit för detta bedrägeri som pågår inför våra ögon.

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 november 2015 21:47

Senaste från Bo Frank (M)


Men vad som stör mig våldsamt är att det aldrig skulle förekomma motsatsen. Håller ni med mig?


Att Statstelevisionen låter en uttalad kristen man köra Julafton.
Att julkalendern skildrar en av de vanligaste familjetyperna med våra gamla jultraditioner!
Att s ger en valstuga till katoliker eller till Pingstkyrkan.
Att hyresgästföreningen söker värva medlemmar hos kristna.

Sannolikheteten för den sista kombinationen är nästintill noll.

Hur tror ni att s k vanligt folk ser på detta!?

http://goo.gl/0f3ggi

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2015 22:46

Triangulering är på modet. Trilateration är inte lika väl känt. Men intet är som väntans tider.

I kväll fick jag veta att modern till en av mina bekanta skulle flytta in på det boende jag nämnde innan. Hon klarar inte av att bo hemma längre. Hon har stått länge i kö för att komma in på ett boende i samhället hon har bott i hela sitt vuxna liv. Dottern vill naturligtvis ha henne där eftersom hon bor i närheten. Hon är ingen ungdom. Men man håller på att avveckla ett annat boende i samhället och de som bor där har förtur. Det tomma lokalerna ska bli bostäder för ensamkommande flyktingbarn.

 
Ingen bild

calle

23 november 2015 23:30

snart är varje kommun i Sverige som malmö är nu. då fungerar inte skatteutjämningssystemet. för alla kommuner är då lika fattiga.

vem skall då betala för alla?

om 1-2-5 år är ju hela Sverige ett utanförskapsområde.

 
Ingen bild

C Andersson

23 november 2015 23:42

@Sven Dacke@

1. Att en muslim skulle vara julvärd är lika främmande för mig som om ärkebiskopen skulle ha hand om de nattliga utsvävnigarnaa under Ramadan.
2. Jag vill ha tomtar och troll. Trolltider var bra. Jag har inte sett någon bättre. Det är nog den enda som jag har sett.
3. Inte en stuga till de hellörade, militären eller kapitalet.
4. Tål att tänka på.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards