thoralf

Direktlänk till inlägg 18 november 2015

SÅ DAGS ATT VAKNA NU

Av Thoralf Alfsson - 18 november 2015 23:31

Säpo höjer till säkerhetsnivå 4. Uppenbarligen finns det ett konkret hot mot någon grupp eller mål i Sverige. Jag är inte det minsta förvånad. Pk-journalisterna verkar dock vara väldigt förvånade. Vi får verkligen hoppas att Säpo tillsammans med andra medarbetare lyckas stoppa terroristerna.  En del uttalanden i media tyder dock på raka motsatsen. Noll koll på eventuella terrorister i flyktingströmmen.


Den här utvecklingen har Sverigedemokraterna varnat för under alla år jag varit medlem i partiet. Jag har även varnat för det i många blogginlägg genom åren.


Idag har jag kontaktats av flera personer som är anställda inom Kalmar kommun och kommer i kontakt med ensamkommande minderåriga. Men även personer som jobbar i andra delar av Sverige. Anledningen är givetvis Östra Smålands artikel och mitt blogginlägg om att Kalmar kommun sekretessbelägger vissa uppgifter om boende för ensamkommande minderåriga.


Mycket information har kommit till min kännedom. Alla är dock väldigt försiktiga och vill vara anonyma då de är rädda om sitt jobb men samtidigt väldigt frustrerade över de kostnader som denna verksamhet genererar och den mörkläggning som ansvariga verkställer.


I lördagsnatt kastades en handgranat mot en fastighet i Kalmar, som håller på att byggas om till boende för ensamkommande barn. Media och polisen anser att handgranaten var avsedd för den ombyggda lokalen, trots att den riktades mot ett grannfönster som inte tillhör lokalen enligt uppgifter i media. Vem har tillgång till handgranater? Någon med kopplingar till gängen i utanförskapsområdena i Malmö? Jag hoppas att polisen kan gripa den som kastade handgranaten. Har personen tillgång till en handgranat kan han givetvis ha flera! Var kastas i så fall nästa handgranat?


När ensamkommande minderåriga begår brott och polisanmäls för misshandel och hot på en skola är det dock locket på som gäller. Inget får komma ut och absolut inte till media. Undrar hur mycket som i verkligheten händer men som aldrig når utanför denna lilla ensamkommande bubbla?


PS

Jag har fått en del mejl om att jag skall överklaga beslutet om sekretess. Den som är kunnig på området får gärna komma med en kommentar till beslutet på mejl till mig. Jag lägger upp beslutet om sekretess.


 


 
 
Ingen bild

Kalmar

19 november 2015 00:12

Överklaga beslutat till Kammarrätten. Det är gratis och du har inget att förlora, men risken är att det blir ett drev av Anders Blank tyvärr!

 
Ingen bild

Kalmar

19 november 2015 00:18

Denna besvärshänvisning är inte giltig för det första. Kommunen ska noggrant beskriva vilken skada eller men ett ev. utelämnande kan ge. Det verkar inte ha redovisats här, enbart en hänvisning till olika paragrafer i OSL. Någon närmare förklaring varför ett utlämnande av handlingar ska sekretessbeläggas har inte angetts vad jag kan se här. Det blir påbackning direkt i domstolen!

 
Ingen bild

Göta

19 november 2015 00:20


"Mycket information har kommit till min kännedom" skriver Thoralf ovan. Bra!
Mycket information kommer därmed också till vår kännedom, tack var Thoralfs blogg.

Lars Bern är en annan bloggare som också delar med sig av nyttig information i sin blogg Anthropocene. Länk till Berns blogg finns i Thoralfs länklista här till höger.

Dagens inlägg i Anthropocene har rubriken "Vänstern och islamismen" och beskriver den stora oviljan och oförmågan hos Löfven, Wallström, Sahlin, vänsterbiskop Brunne och alla de övriga på vänsterkanten att ta avstånd från den fanatiska islamism som ger terrorismen dess näring.

http://antropocene.se/2015/november/vanstern-och-islamismen.html

 
Ingen bild

Kalmar

19 november 2015 00:21

Kolla upp också om personen som avslagit din begäran har delegation att fatta liknande beslut. Normalt är det bara kommunjurister och kommundirektör som har mandat till detta! En vanlig handläggare eller tjänsteman får inte fatta detta beslut.

 
Ingen bild

Skämt åsido!

19 november 2015 01:41


Frankrike var på fel plats vid fel tillfälle!
SVTs analys av 'händelserna' (för att låna Åsa Romsons ord) i Frankrike 13/11/2015

Alltså, det är inte araberna som var på fel plats!

 
Ingen bild

Senaste Yougov

19 november 2015 02:15

YouGov nov 2015
SD 26,7%
M 20,6%
C 7,5%
FP 5,1%
KD 3,6%
MP 5,5%
S 21,4%
V6,7%
http://issuu.com/metro_sweden/docs/20151119_se_goteborg/1
Sidan 5

 
Ingen bild

Morningstar

19 november 2015 02:48

Skrämmande. Det är inte mer än drygt en vecka sedan det kastades handgranat här i Landskrona också. Räcker det inte med den totalhavererade mångkulturella katastrofstaden Malmö längre? Ska vi i mindre städer nu också behöva terroriseras med direkt militära vapen som handgranater faktiskt är? Finns det nån som på allvar tror att det är svenskar som kastar handgranater bland civila? Förutom Mattias, realisten och Proffstrollet då.

 
Ingen bild

Varför vill så få debattera med Jimmie Åkesson?

19 november 2015 03:46

Ett år sedan-Alltid lika aktuellt.
Elaine Eksvärd väldigt objektiv,kanske därför hon sällan syns i media längre.
https://www.youtube.com/watch?v=1iv8aStaELw

 
Ingen bild

Demokratur

19 november 2015 06:22

Handlingen ger ett slående DDR-intryck. Sverige har 2015 väldigt lite med yttrandefrihet och demokrati att göra. En tysthetskultur som förgiftar detta "land". När det gäller ev överklagan så görs det väl till beslutande instans som sedan ska skicka det till Förvaltningsrätten. Alternativt skickas direkt till Förvaltningsrätten. Man bifogar alla handlingar samt en motivering varför man anser att beslutet är fel. Se Förvaltningsrättens hemsida.

 
Svensson

Svensson

19 november 2015 06:51

Regeringen försöker mörka såna här problem,som skulle uppfattas som negativt för invandringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Christer

19 november 2015 09:58

@Morningstar är helt rätt ute! Handgranaten som kastades mot det blivande boendet för "ensamkommande" hade säkerligen en annan avsändare än vad som antyds i media.
Jag tänker ofta i termerna Orsak - Verkan, och blandar gärna in det faktum att - "Intresset ljuger aldrig"! Handgranaten i Kalmar kastades mitt i natten, och landade där den gjorde väldigt liten skada. Syftet var att ställa till maximal medial skada för de som är kritiska mot dessa boenden. Detta "attentat", samt små, lättsläckta bränder mot flyktingindustrin är många och ganska genomskinliga vad det gäller upphovsmännen.
Intresset ljuger aldrig!

 
Ingen bild

C Anersson

19 november 2015 10:01

Jag är inte någon jurist. Men jag ser det som mycket anmärkningsvärt att man kan sekretessbelägga harmlösa uppgift i en allmän handling? Är det så illa att man sekretessbelägger hela den allmänna handlingen?

 
Ingen bild

C Andersson

19 november 2015 10:25

Jag vet inte hur vi eller rättare sagt dom ska göra. En samlingsregering nu är kanske den enda framkomliga vägen. Och ett extra val om det lugnar ned sig. Om det lugnar ned sig.

 
Ingen bild

Niklas R

19 november 2015 10:32

Tror inte att kommunens angivna resonemang håller i rätten.
26 kap. §1 är till för att skydda sekretessen för individer. Se utdrag ur lagen:
"26 kap. Sekretess till skydd för enskild inom socialtjänst, vid kommunal bostadsförmedling, adoption, m.m Socialtjänst m.m
Socialtjänst och därmed jämställd verksamhet

1 § Sekretess gäller inom socialtjänsten för uppgift om en enskilds personliga förhållanden, om det inte står klart att uppgiften kan röjas utan att den enskilde eller någon närstående till denne lider men.
Med socialtjänst förstås i denna lag
1. verksamhet enligt lagstiftningen om socialtjänst,
2. verksamhet enligt den särskilda lagstiftningen om vård av unga och av missbrukare utan samtycke, och
3. verksamhet som i annat fall enligt lag handhas av socialnämnd eller av Statens institutionsstyrelse.
Till socialtjänst räknas också
1. verksamhet hos annan myndighet som innefattar omprövning av socialnämnds beslut eller särskild tillsyn över nämndens verksamhet,
2. verksamhet hos kommunal invandrarbyrå, och
3. verksamhet enligt lagen (2007:606) om utredningar avseende barn som har avlidit i anledning av brott m.m
Med socialtjänst jämställs
1. ärenden om bistånd åt asylsökande och andra utlänningar,
2. ärenden om introduktionsersättning för flyktingar och vissa andra utlänningar,
3. ärenden om tillstånd till parkering för rörelsehindrade,
4. ärenden om allmän omvårdnad hos nämnd med uppgift att bedriva patientnämndsverksamhet,och
5. verksamhet enligt lagstiftningen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
Sekretessen gäller inte om annat följer av 5, 6 eller 7 §.
För uppgift i en allmän handling gäller sekretessen i högst sjuttio år."

37 kapitlet §1 gäller information som individuella utlänningar lämnar till myndigheterna och om det kommer ut kan vara till men för utlänningen. Igen, inte anledning till sekretess i denna applikation.
"37 kap. Sekretess till skydd för enskild vid utlänningskontroll, i
Schengensamarbetet, m.m Utlänningskontroll, ärenden om medborgarskap, m.m Utlänningskontroll och ärenden om medborgarskap

1 § Utöver vad som följer av 21 kap. 5 § gäller sekretess i verksamhet för kontroll över utlänningar och i ärende om svenskt medborgarskap för uppgift om en enskilds personliga förhållanden, om det inte står klart att uppgiften kan röjas utan att den enskilde eller någon närstående till denne lider men.
I verksamhet för kontroll över utlänningar gäller sekretess också för uppgift i en anmälan eller utsaga av en enskild, om det kan antas att fara uppkommer för att den som lämnat uppgiften eller någon närstående till denne utsätts för våld eller lider annat allvarligt men om uppgiften röjs.
Beträffande beslut i ärenden gäller sekretessen enligt första och andra styckena endast för uppgifter i skälen.
Sekretessen enligt första och andra styckena gäller också hos myndighet som lämnar biträde i ärende eller verksamhet som avses där. För uppgift i en allmän handling gäller sekretessen i högst femtio år."

Tjänstemän på myndigheter brukar tycka om att slänga sig med lagar för att normalt sett så brukar ingen bry sig om att kolla upp dem. Vanligtvis så har tjänstemännen fel i sina bedömningar om hur lagar skall appliceras.

 
Ingen bild

Tony

19 november 2015 14:40

Stora krigsrubriker i Media: SD nära 30 % i två
olika mätningar? Nej naturligtvis inte! Det är
betydligt större nyheter i slaskmedia vem som får vem
i Bonde söker fru!

 
Ingen bild

Hacke

19 november 2015 15:37

Det blir allt vanligare att de ansvariga ursäktar sig med att ha varit för naiva. Nu senast självaste statsministern: "Vi i Sverige har varit för naiva", säger han vid sin senkomna presskonferens med anledning av den islamistiska terrorismen.
Det stämmer till fullo men bara till delar eftersom det finns ett parti som varken har varit eller är naivt. Men just detta parti ställde statsministern återigen utanför när han nu bjuder in till nya överläggningar med övriga partier i ärendet.
Löfven är inte bara naiv, han är fruktansvärt okunnig och oförskämd också.
I ett läge där landet är i skriande behov av en förtroendegivande statsman så tvingas leva med en som tillsammans med övriga regering är den svagaste vi sett på mannaminne. Och det med benäget stöd av Alliansen.

 
Ingen bild

Nils Dacke

19 november 2015 16:22

Man tar sig för pannan, statsministern säger nu att vi i Sverige varit för naiva map terrorhotet,men denna naivitet är ännu större när det gäller den förda invandringspolitiken och dessa frågor hänger naturligtvis ihop. detta har alternativ media och bloggar rapporterat om senaste året men då beskyllts för att vara rasisitiskt , främlingsfientligt och alarmistiskt Samtidigt säger statsministern att läget är ohållbart men det kommer inga åtgärder eller förslag hur detta skall lösas. Jag har däremot ett förslag;
Avgå Nu och stäng gränsen omgående

 
Ingen bild

Toblerone

19 november 2015 16:24


'Om två lika meriterade personer söker ett jobb ska den som heter Mohamed få jobbet'; Mona Sahlin.

- Finns ingen Mohamed som är lika meriterad som Mona Sahlin?!

 
Ingen bild

Tuna

19 november 2015 16:25

Landets gränser är helt öppna. Myndigheterna säger att de letar efter en person men sanningen kanske är att den dom letar efter är chefen över en hel grupp som befinner sig i landet?

Har någon sett en siffra på hur många som har försvunnit in i landet?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

19 november 2015 16:26

Nej, om de bara hade varit naiva, det hade jag kunna köpa men istället har de ljugit, vinklat, förtalat, misstänkliggjort och bildat allianser inga av deras väljare hade kunnat föreställa sig för att se till att de som hade och fortfarande har bägge fötterna på jorden inte skulle få något inflytande.

Regeringen skall erkänna hur fel de har haft, be hela svenska folket om ursäkt, stoppa alla PUT omedelbart, avgå och utlysa nyval.

 
Ingen bild

Tobbe S

19 november 2015 16:34

Snappat från nätet: "En av terroristerna i Parisattacken ska ha haft ett falskt svenskt pass, uppger Frankrikes inrikesminister, enligt norska NRK. Jävla dårhus va??"

 
Ingen bild

C Andersson

19 november 2015 16:44

Löfven inledde med att säga några ord om nazister. Jag blev inte klok på om han menade IS eller SD.

 
Ingen bild

Realist

19 november 2015 21:49

Det finns bara ett sätt för att lösa det allvarliga läge som Sverige befinner sig i - avsätt regeringen inklusive den person som bär titeln "stadsminister".....Det finns helt enkelt ingen annan utväg!!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

19 november 2015 23:55

Ikväll arresterades den irakier-terrorist, som varit efterlyst för planering av terrorbrott i Sverige. Nio andra boende omhändertogs samtidigt. På ett ASYLBOENDE (!) i Boliden, Västerbotten. Där han enligt uppgift vistats 3-4 veckor. Asylboende tycks vara en slags hotellrörelse inom Migrationsverket, där Danielsson och Ribbenvik hälsar terrorislamister välkommna, "tack för att du valde Sverige". Det borde bli ett åtal mot dessa politiska vänsterämbetsmän, för medhjälp till terrorförberedelser.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards