thoralf

Direktlänk till inlägg 18 november 2015

SEKRETESS ENSAMKOMMANDE BARN

Av Thoralf Alfsson - 18 november 2015 00:01

På grund av den våldsamma volymutvecklingen av ensamkommande barn till Sverige och kommunerna begärde jag nyligen ut uppgifter om hur Kalmar kommun har löst den stora volymen och vilka kostnader det genererar. Kalmar kommun beslutade då att sekretess belägga vilka boenden man har och vilka hyresvärdarna är.


Igår ringde Östran om detta och idag försöker de hänga ut mig i en artikel. Gud nåde den som begär ut uppgifter om ensamkommande barn och dessutom kostnaderna. Det är det värsta man kan göra som politiker. Jag är övertygad om att 58 av 61 ledamöter i Kalmar kommunfullmäktige inte har en aning om hur många boenden kommunen har för ensamkommande. Jag vet nu och den andra är Socialnämndens ordförande och möjligen kommunalrådet Johan Persson. Övriga ledamöter vet sannolikt inte!


Uppgifterna som jag fått är inte fullständiga då det kommit fler ensamkommande än vad som redovisas. I underlaget redovisas endast 101 ensamkommande. Enligt uppgift i media skall det ha kommit närmare 200 ensamkommande till Kalmar kommun fram till måndagen..


På årsbasis kostar dessa 101 ensamkommande ca 62 miljoner kronor men hur mycket Kalmar kommun får i ersättning från Migrationsverket är mer osäkert. Här nedan kommer ändå underlaget som jag fick i förra veckan och det skall gälla situationen 31 oktober.


 


 


Det är något som är minst sagt sjukt i invandringspolitiken.


 
 
Ingen bild

C-Danielsson

18 november 2015 00:23

Alla h under 40 räknas ensamkommade flyktingbarn.

https://www.youtube.com/watch?v=Vd9IqjxfZoo

 
Ingen bild

Sheik Yerbouti

18 november 2015 01:14

Var ikväll och handlade i en ICA-butik. Efter mig står två afrikaner (sannolikt somalier). De skall handla cigaretter och har för avsikt att betala med ett ICA-kort. De kan inte ett ord svenska men har ett tankat ICA-kort? De är så kallade ”ensamkommande”.

Kassörskan: -Jag vet att du är över 18 men behöver legitimation ändå.

Jag gick.

Det finns en hel del frågor att ställa men jag ställer dem inte.

Orkar inte. Är trött och uppgiven!

 
Ingen bild

Johan

18 november 2015 01:59

Vilket lagstöd har man för sekretessbeläggningen?

 
Ingen bild

Kalmar

18 november 2015 02:37

Det är ingen nyhet att Kalmar kommun inte vill lämna ut offentliga handlingar och upplysningar till medborgare. Så fort något är känsligt eller besvärligt så lägger man sonika locket på utan någon vidare förklaring. Märkligt att dom får fortsätta sätta sig över rättvisan och med fula maktmetoder tysta invånare! Inte sällan med rena lögner dessutom!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 november 2015 04:00

Läs detta om ensamkommande. Det pågår en regelrätt plundring av välfärdsstaten. Hur mycket välfärd det finns kvar när dessa parasiter och lögnare är klara vågar jag inte tänka på.

Hos frisören
http://patrikengellau.com/2015/11/18/hos-frisoren/

Ingen rolig läsning!

 
Svensson

Svensson

18 november 2015 06:56

Man hemlighåller ofta saker för,det är något dåligt som man inte vill att människor ska få veta.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

18 november 2015 08:44

Allt för migranterna, inget till svenskarna! Självklart är allt detta planlagt och det underliga är att politiker i maktposition ställer upp på detta. De kanske inte SER för än så länge har de bra betalt och dessutom kan de ju blunda.

I förra inlägget gick en liten tråd om varför Breivik och Anton Lundin Pettersson som mördade i en skola i Trollhättan inte var muslimer. Nej de var inte muslimer, du korkade lilla troll, @realisten, som inbillar dig att du är något. Det vet säkert du också att dessa två var galna människor och utförde sina mord ensamma, inte som muslimer organiserade mordpatruller.

 
Ingen bild

Sven Dacke

18 november 2015 08:51

Nu vänds det mot SD att blivande förläggningar brinner och samtliga media kör samma spel.

Tänk om vi kunde få veta vem som tänder och vem som beordar detta?

Och efter terrorattentat i Islams namn ökar skyddet av moskeer

Känns som jag är på väg att förlora fö
rtåndet

 
Ingen bild

SM811

18 november 2015 09:11

Fredrik gjorde upp med extrempartiet MP endast för att straffa SD och ökade på massinvandringen. Sedan kommer Stefan och går ett steg längre och låter extrempartiet ingå i regeringen och ökar på massinvandringen (invasion) ännu mer. De har gett sig sjutton på att sänka Sverige för gått. Det går fort nu.

 
Ingen bild

Pepparholm

18 november 2015 09:17

#Johan, jag håller med dig - Thoralf bör absolut undersöka lagstöd och hanteringen runt om beslutet.

Offentlig verksamhet är öppen i Sverige. Det skryter överheten med och hånar utlandet. Undantagen står i sekretesslagen. Hanteringen runt ett sekretessbeslut är exakt och invecklad. Jag tvivlar på att kommunen följt alla reglerna. Vem tog beslutet och när, vilken paragraf, motivering, hemligstämpel, hur förvaras besluten, vilka är behöriga att ta del, ett beslut för varje förläggning, var överklaga o s v. Kräv besked.

 
Ingen bild

Demokratur

18 november 2015 09:37

Massinvandring är Sveriges nya statsreligion. Icke troende dräps. Inom kort blir det interneringsläger för icke troende. All känsla för detta land är nu borta. Jag mår illa.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 november 2015 10:08

Drygt 39.500:- per person i månadskostnad, i bara boende om jag har förstått rätt.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2015 11:52

Det är inte bara Kalmar kommun som lägger på locket ,Barran/Ot är lika goda kålsupare har försökt gång på gång att få in insändare givetvis kritiska sådana i första hand mot den galna invandringshysterin men får nobben varje gång Barran/ot har tydligen glömt detta med att media ska va folkets röst !

 
Ingen bild

PKidiot

18 november 2015 11:55

Betalar Social tjänsten deras Gym kort också?

 
Ingen bild

Göta

18 november 2015 12:01

Tack Cosmic Debris för din länk till frisören. Hoppas att många läser den!
http://patrikengellau.com/2015/11/18/hos-frisoren/

Författaren Patrik Engellau, vars blogg länken går till, är styrelseordförande i tankesmedjan Den Nya Välfärden och VD i Aktietorget. Han har också skrivit ett trettiotal böcker om ekonomi, entreprenörskap, samhälle, politik, historia och litteratur. Dessutom har han tjänstgjort inom FN, SIDA och UD, bland annat som chef för ambassaden i Guinea-Bissau och SIDA:s biståndskontor i samma land.

Om detta senare berättar Engellau i ett annat blogginlägg med rubriken:
"JAG HAR FÖRSTÖRT ETT HELT LAND".
http://patrikengellau.com/2014/12/17/jag-har-forstort-ett-helt-land/

Det var väl snarare Sveriges biståndspolitiker som med hjälp av våra skattepengar lyckades förstöra Guinea-Bissau.
Nu har Sveriges 7-klöverpolitiker (och medier) i 2-3 decennier gjort sitt bästa för att med hjälp av våra skattepengar totalt FÖRSTÖRA ETT ANNAT LAND, NÄMLIGEN SVERIGE!
Och med den senaste kraftansträngningen är de nu på väg att lyckas
till 100 procent.

 
Ingen bild

Farbror Fredde

18 november 2015 12:03

Otroligt att de folkvalda kommunalpolitikerna inte informeras. Hur ska de kunna fatta beslut om någonting under sådana omständigheter. Och vem är det som är beslutsfattare om inte politikerna?

 
Ingen bild

Kalle

18 november 2015 13:33

""Buade under Paris- hyllningen: "Vidrigt" ""

http://www.expressen.se/sport/fotboll/buade-under-paris--hyllningen-vidrigt/

Håller med om att det var vidrigt men det visar muslimers verkliga själ sedan kan muslimska företrädare och SVT försöka tona ned morden i Paris som muslimer är skyldiga till.

NÄR skall svenska folket och politiker vakna ur sin Törnrosasömn!!!???

 
Ingen bild

Jakob

18 november 2015 14:05

Och vad kostar det att skydda dessa boenden när vissa politisktaktiva anser att handgranater är ett legitimt kommunikationsmedel. Man behöver inte vara fundamentalmuslim för att begå vansinnighetshandlingar, utan det räcker med ett utanförskap och vissa påhejare till att nu är det nog, Sverige är på väg åt helvete..

Thoralf Alfsson

18 november 2015 16:28

Sverige är på väg åt helvete! Alldeles riktigt! En vansinnig invandringspolitik har lagt grunden till detta. Kravaller i förorter, gängkriminalitet med skjutningar, mordbränder på skolor och asylboende. Nu har det till och med kastats handgranater i centrala Kalmar. Det är ingen överdrift att säga att Sverige är på väg åt helvete!

 
Ingen bild

Ludvig

18 november 2015 14:07

Tack för uppgifterna. Det är endast av dig vi får veta sanningen.

 
fete@live.se

fete@live.se

18 november 2015 14:11

Snart dags att vi SVENSKAR tar tag i problemen själva när politiker o myndigheter kör över allt o alla

http://fete

 
Ingen bild

Mattias

18 november 2015 15:10

@Farbror Fredde
Onsdag 18 nov 12:03
Nu är det väl så att flera företädare för SD valt att lägga ut adresserna till olika boenden på nätet, så även Thoralf med det tillfälliga akutboendet som finns i Kalmar just nu. En handgranat kastades vid ett planerat boende för ensamkommande barn för några dagar sedan, många boenden har attackerats den senaste tiden. Med facit i hand gör nog Kalmar kommun helt rätt att sätta sekretess på dessa uppgifter.

Thoralf Alfsson

18 november 2015 16:33

Mattias

Nu skall vi hålla oss till sanningen! Jag skrev inte om det akutboende förrän media (Barometern och Östra Småland) skrivit om det och vilken lokal det var!

Hur var det våra politiker i regeringen sagt att våldet och terroristerna skall bemötas med mer öppenhet? Att sekretess belägga sådant som mängder av människor känner till är ganska befängt enligt min mening. Frågan är om det håller vid en överklagan, mycket tveksamt!

 
Ingen bild

Nils Dacke

18 november 2015 16:02

Det är inte bara sjukt utan det vi håller på med i vårt land är fullständigt vansinne och detta kommer att innebära att det land vi känner och flera generationer före oss byggt upp raseras på några få år på grund av en total hjärnkollaps inom det politiska etablissemanget samt deras medlöpare inom PK-media.
Nu har säpo höjt terrorgraden till en fyra på grund av en enda misstänkt terrorist som kan finnas i landet, undrar hur många man släppt i det senaste året ?? När skall SVENSKA folket vaknar ???????

 
Ingen bild

Mattias

18 november 2015 16:53

@Thoralf
Det är möjligt att du inte var först Thoralf, det har jag inte heller påstått. Men det är min övertygelse att din blogg ihop med andra kanske än mer extrema siter har en negativ påverkan på de riktigt tokiga i samhället. Därav kanske det inte är helt smart att ni skriver om dylika saker, er grundinställning till saken känns inte vidare nyanserad. Tror inte det skulle kännas så bra för dig om någon dog, inspirerad av dina krigsrubriker om Sveriges tillstånd och snara förestående kollaps.

Thoralf Alfsson

18 november 2015 20:21

Kan aldrig vara fel att skriva om verkligheten. Det skulle inte kännas bra om islamister dödar oskyldiga svenskar i ett attentat. Jag tror att det inte är långt borta om vi skall lita på Säpo!

Det bekymrar mig betydligt mer! Bekymrar det inte dig?

 
Ingen bild

Brandmannen

18 november 2015 17:17

Nu är det igång det som de flesta här vetat länge. Bombhot i skola i Västerås idag, igår riksdagshuset. Media sitter i chock, tagna på sängen. Varför får inte Åkesson komma till tals? De vill säkert inte ge honom gratispoäng.

 
Ingen bild

Nyrakad

18 november 2015 17:43

@Mattias
Det är ju inte endast SD som lagt ut planerade boenden, bl.a flera PK-tidningar har gjort det.
Och vad är det som säger att det skulle vara SD anhängare som bränner och kastar granater? Det är mycket troligare att det är icke-SD-anhängare som står för den biten, kanske t.o.m DU!

 
Ingen bild

Lotta

18 november 2015 17:45

Skulle vara intressant med en kommentar från realisten, Jacob och Mattias om varför ni tror att SÄPO höjt hotbilden mot Sverige till en 4 på den 5-gradiga skalan? När det gäller granatkastaren vid Unionsgatan har jag svårt att tro att det skulle vara en etnisk svensk som ligger bakom den. Handgranater sägs flöda in över vårt land gränser från Balkan. Hur många svenskar har kontakter i Balkan? Nej, jag tror att det är lite spännande mångkultur som ligger bakom där också. Kanske övade man inför större stordåd?

 
Ingen bild

Detta eviga trollande

18 november 2015 18:05

Detta återkommande dagliga hat från Mattias och dennes vänsterkompisar är inget som gör att man längtar till att gå in på bloggen din.

Hat har vi nog av ändå i vardagslivet.
Ha de

 
Ingen bild

K

18 november 2015 18:21

Du skall få information om att beslut om sekretess kan överklagas till Kammarrätten. Där får de motivera varför de begär sekretess. Grundläggande med offentlighetsprincipen är att det skall vara öppenhet. De måste visa på vilket sätt detta kan skada någon. Kostnader, priser är rent generellt strikt med sekretessbelägga. Skattebetalarna har rätt att veta vad offentliga gör med våra skattepengar. Och att det ena dagen är offentligt till nästa sekretess kan de också få förklara. Så överklaga!

 
Ingen bild

charlie_root

18 november 2015 18:35

Bra att du publicerar dessa uppgifter. Du gör ett bra jobb med din blogg. Angående statistiken:
Antal inskrivna 10, årskostnad 6 600 000 kr.Man lägger alltså nästan 700 000 kr per person och år. Det är en chefs-lön om året per låtsasbarn. Skrämmande! Sedan finns det inte resurser till andra viktiga områden i samhället. Detta landet är sjukt, mycket sjukt! Europas befolkning i allmänhet och Sveriges i synnerhet bedriver i hög grad en form av självplågande, ja rent ut av masochism. Reagerade även på könsfördelningen mellan de så kallade barnen. Nästintill 80% av låtsasbarnen utgörs av män. Varför är det inget som diskuteras? Det är ju en relevant fråga.

 
Ingen bild

Hood

18 november 2015 19:40

Nu när man hör säpo tala om is-asen som en "stor obestämd massa" så blottar de hur lite koll de har.Skrämande,och under tiden så pågår den okontrollerade invällningen med 1000+ per dygn.Lycka till alla som tror att skutan Sverige fortfarande går att vända på rätt köl.Nu gäller det att barrikadera sig och rädda vad som räddas kan.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

18 november 2015 19:54

Risken för muslimskt terrordåd i Sverige tror jag är mycket liten. Varför skulle muslimer skada det land som tar emot dem i sådana massor? Sverige är en mycket trygg punkt för muslimer. Med svenskt pass kan du, förutom lite extrainkomster för själva passet, fritt resa runt i världen. Ska man skada den hand som föder, och göder, dem?

 
Ingen bild

Jakob

18 november 2015 20:33

Det är dina argument som motiverar människor att kasta granater, känns det bra?

Thoralf Alfsson

18 november 2015 22:32

Jakob

Vilka argument? Jag argumenterar med fakta och statistik från svenska myndigheter. Menar du att svenska myndigheters fakta får knäppskallar att kasta handgranater?

Nu får du förklara dig!

 
Ingen bild

Demokratur

18 november 2015 21:27

Jag tror att "Mattias" saknar DDR. Säkerligen ett samhälle som "Hen" hade gillat... Fast för den som tycker att utvecklingen till något liknade i Sverige inte går fort nog så kan man ju alltid mellanlanda i Nord-Korea...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2015 21:48

Ja,nu ser vi följderna av det mångkulturella samhället, otrygghet på Sveriges gator och samhällen ,äldre vågar knappt gå ut mitt på dan ,hur har man ställt till det ? Skyll inte på mej jag röstade på SD .

 
Ingen bild

Etnisk svensk, långtidsarbetslös och utförsäkrad

18 november 2015 21:49

Jag tror på SD. Jag håller tummarna för att de kan vända det här.

 
Ingen bild

Sanningen?

18 november 2015 22:16

@Jan Eriksson, precis det sade franska säkerhetspolisen förra torsdagen. Fick de rätt?

 
Ingen bild

Skämt åsido!

18 november 2015 23:00


Vi behöver inte vara rädda. Vi har ju Mona Sahlin; moder terroresa, alla terroristers bullmamma. Hon har goda kontakter med imamerna.
'Vi har hela kompetensen här, det är bara att ringa', sade hon häromdagen i TV.

 
Ingen bild

Nils Dacke

19 november 2015 10:06

Det är ju vår lycka att alternativ media och bloggar finns som kan berätta sanningen vad som sker i vårt land. Myndigheter och PK-media försöker ju hela tiden släta över och dölja fakta och händelser och är idag lika pålitliga som en samling huggormar.
Vi ser ju idag att många svenskar överge dagspressen som för övrigt kommer att självdö inom några få år, även förtroendet för vissa jornalister inom ST/SVT faller kraftigt.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

19 november 2015 12:25

@ Jakob

"Det är dina argument som motiverar människor att kasta granater, känns det bra?"
Du uttalar dig så kategoriskt och självsäkert att man nästan tror att du själv haft den där "känna bra" känslan, när dina AFA-kompisar eller MENA personer roar sig med detta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards