thoralf

Direktlänk till inlägg 12 november 2015

VEM FAN STYR SVERIGE?

Av Thoralf Alfsson - 12 november 2015 00:15

Jag undrar vem fan det är som styr Sverige? Är det statsminister Löfven med sin regering eller Migrationsverket?


”Situationen vid Sveriges gränsövergångar är nu så ansträngd att Migrationsverket bedömer att det krävs gränskontroller för att kunna hantera alla flyktingar som söker sig hit. På onsdagen begärde Migrationsverket att regeringen skulle fatta ett sådant beslut.

– Regeringen gör därför den samlade bedömningen att en inre gränskontroll är påkallad och uppfyller EU-rättens krav, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).”

 

Migrationsverket begär och då agerar regeringen! Det är minst sagt pinsamt för den rödgröna regeringen. För två år sedan införde Migrationsverket permanent uppehållstillstånd för alla syrier som ansökte om asyl i Sverige. Ännu ett exempel på att de regeringen inte styr i frågor om migration.


Gränskontroller är dock ändå bara ett slag i luften! Rumpnissen Löfven är på Malta och ger order till alla andra europeiska länder. Det kanske vore en fördel om han först tog kommandot från Migrationsverket i Sverige, innan han fjantar sig ute i Europa. Vem lyssnar till en rumpnisse från Sverige som bedriver en fullständigt extrem och vansinnig politik i förhållande till alla andra europeiska länder.


 
ANNONS
 
roosea

roosea

12 november 2015 00:35

Det är för lite det är försent men jag blir trots allt glad över att det finns reaktioner bland befolkningen. Ska jag vara ärlig förstår jag inte alls vad det är för fel på svenskarna som aldrig för svarar sitt revir det gör alla andra folk och även alla andra djur.

http://sverige

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 november 2015 00:45

Jag har i kväll följt kommenteringen på Avpixlat - vi var över 2.600 pers där inne som mest. Det var omöjligt att hinna läsa alla kommentarer. Men de allra flesta hade genomskådat det omöjliga i Migrationsregeringens beslut och förstått att allt bara var ett slag i luften från Löfven et comp. Det blir liksom nu bara stickkontroller och alla ska söka asyl i Sverige eller åka tillbaka.

Så vad händer i morgon kl 12? Och de färjor som kommer före 12 där Migverket hämtar direkt?

Vi är fast i en verklig klämma - de räknar med att 50.000 är på väg hit upp.

Om jag hade haft tumme med vädergudarna skulle jag bönat och bett dem om en storm i södra Östersjön. Så att färjorna inte kan lägga ut och att Öresundsbron stängs ... för åtminstone en vecka. Synd om pendlare till Köpenhamn, javisst. Synd om övriga resenärer, javisst. Men ...

Ack, du, Tor med dina bockar och Kung Bore med dina vindar ... Var håller ni hus ... ...

 
Ingen bild

Kalle

12 november 2015 01:20

Jag tror att det är Madelaine Seidlitz på amnsty som drar i trådarna i bakgrunden. Seidlitz verkar ha allas öron som är inblandade i svensk invandrapolitik.

Hon brukar jämt vara med på något hörn i radiointervjuer där hon alltid ifrågasätter alla sverigevänners ståndpunkter. Aldrig någon som motsätter sig vad hon påstår utan alla lallar med.

 
Ingen bild

Gunnark

12 november 2015 01:40

Det börjar kännas som gamla öststaterna detta med Sverige
att regler och beslut ändras timme från timme,och ingen jävel vet men det är som bestämmer!

Det står en inrikesminister (ej Migrationsminister) i tv med Migrationsverket (Ej Polisen) och säger detta

Det står ingen Statsminister i Tv och Deklarerar detta
det står ingen rikspolischef och håller med och säger att nu måste vi få stop på detta!

detta bara visar det som så många tror,detta är ett slag i luften,dom offrar en byråkrat på migrationsverket och dom offrar Tydligen Ygeman i ett slags Bondespel

Så mina vänner var beredda på att det kommer bli så mycket värre detta!

 
Ingen bild

Waldemar & Dagny

12 november 2015 01:42


Kommer Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Metro m fl att gå ut med Välkomna-kampanj på löpsedlarna imorgon, månne?
Kommer vi att se en sk Flyktinggala på SVT?

 
Ingen bild

joffe

12 november 2015 04:05


Ja du Thoralf vem styr Sverige? En högst relevant fråga.

Även om vi flyttade från Sverige till Australien för drygt 30 år sen har politisk förveckling alltid intresserat mig. Både i forna och nya hemlandet. När man nu jämför dessa två länder är det som solsken här nere och ett politikermörker i mitt forna stolta hemland jag förr importerade ”know how”-produkter från...

Sverige, Sverige du gamla du fria forna härliga kristna fosterland uppbyggt av mina idoga anfäder! Vart tog alla dina hederliga LEDARE vägen? Var kommer alla nya ledar-CLOWNER ifrån? Vart tog din försvarsmak,din välfärd, respekt för de äldre och din nationella stolthet vägen?

På några få år, under ledarskap av landsförrädare ser vi nu alla resultatet. Nationens framtid förstörs inför våra ögon av en totalt förrödande religions-explosiv och katastrof-kriminell människotsunami! Och landet står handfallet med brallorna nere...

 
Ingen bild

Läsvärt: Vill inte – kan inte

12 november 2015 05:00

Om dagens flyktingströmmar består knäcks statsfinanserna. De ansvariga politikerna visar ingen insikt om detta.

http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3945039.ece

 
Ingen bild

Demokratur

12 november 2015 06:23

Sverige är ett patetiskt skämt styrt av oikofoberna i Miljöpartiet.

 
Svensson

Svensson

12 november 2015 06:54

Nu börjar olika myndigheter ta över det arbete som regeringen ska sköta ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Mattias

12 november 2015 06:59

Hur kan det vara pinsamt när en myndighet larmar och de som har matat att göra något agerar? Är det inte så det ska fungera? Det kan ju ifs leda till att man får lite bättre koll på läget och att de som omfattas av asylrätten blir lite fler, just det vill väl inte SD. Men det är ju inte ni som bestämmer i Sverige tack och lov.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 november 2015 07:08

Ja, man funderar.. En tanke i svallvågorna av massinvandringen dök upp igår hos mig. När ekonomiska problem uppstår i kommuner och landsting, se då till att hamna under Migrationsverkets beskyddande vingar. Där fattas inte pengar eller personal och som Thoralf så klokt tänker, är det Migrationsverket som nu styr över allt och alla i konungariket Sverige..?

 
Stefan K

Stefan K

12 november 2015 07:50

Va, har vi en regering?

En regering har väl till uppgift att värna sitt land och sin befolkning?

Det vi ser nu är ett socialistisk experiment där SL bara är en marionett i de stora herrarnas dockspel.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

OH

12 november 2015 08:10

Vilken nytta skulle vi ha om en storm drog in över Öresundsbron och Skåne.För invällningen skulle det bli detsamma som att pinka i byxorna , det värmer för stunden.För Skåne som väl har flest SD-väljare i landet skulle det för oss ställa till stora problem och kostnader.

 
Ingen bild

Rune

12 november 2015 08:29

Jovisst är det Migrationsverket som styr Sverige. Någon slags kupp har ägt rum. I bakgrunden kan man också ana Mehmet Kaplan? Löfven upprätthåller bara statsministerposten för att bevara det lagliga skenet.
Traditionellt brukar det ju i andra länder vara militären som gör statskupper men i vårt land så är det givetvis ett statligt verk inom den sociala sektorn som gör det. Detta har pågått i många år utan att någon har förstått vad som sker. Men om man tänker tillbaka så har Migrationsverket alltid fått de resurser som de pekat på sedan mitten av sjuttiotalet.

 
Ingen bild

Tony

12 november 2015 08:48

Vem styr Sverige? Ja i varje fall inte Regeringen med
Löfven, som alltid tycks vara på resande fot? Han blir
inte en större statsman för att han struttar runt i
världen. Först beter sig regeringen stolligt, man lovar
förmåner och uppehållstillstånd för kreti och pleti
utan kontroll, därför dräller det in människor från
jordens alla hörn, flest från dom länder som inte har
krig.Man skryter över att man är en humanitär stormakt,
när andra länder sedan länge har inrättat åtgärder för
att skydda sina länder, nu när verkligheten börjar att
komma i fatt, då inträder panikåtgärder, som förmodligen
inte kommer att ge något resultat mer än att cirkusen
fortsätter.
Tänk vad Sverige hade tjänat på att lyssna till SD från
början? Intressant även att se hur Nyhetsuppläsarna på
SVT uppträder nu, nu handlar det inte om att kalla alla
förslag för främlingsfientliga, man uppträder närmast
hovsamt, till exempel den snart avgående Claes Elfsberg
som förändrar sitt ansiktsuttryck beroende om det är en
Sverigedemokrat då han får en mästrande uppsyn till
en sjuklöverfigur då han får en lyssnande och
till och med nickar instämmande


 
Ingen bild

Ådärkomdenja

12 november 2015 08:55

Stefan Löfven lär ha ett extraknäck, på Cikus Scott. Han framträder, ilädd clowndräkt, med texten "Största möjliga tyssstnad". Etter en stund skakar han på huvudet, och fyller därmed på sågsånen i manegen. Och lämnar sedan scenen, utan att ha sagt ett ord.

 
Ingen bild

Hacke

12 november 2015 09:01

När dammet lagt sig visar det sig att det inte ens bidde en tumme. De flesta bedömare säger att detta sannolikt kommer att öka antalet asylsökare i Sverige. Som vanligt alltså handlar det som i så mycket annat i det här landet om rena luftpastejer när väl de styrande (vilka det nu är) får ändan ur vagnen.
Ett spel för galleriet med ett tidigare väldfärdsland som insats.
Samtidigt med denna teater rapporteras att alltfler landsting nu slår larm om stora underskott och besparingsåtgärder med uppsägningar i massor. 600 personer bara inom ett av dessa. Men naturligtvis inte en stavelse om orsakerna!

 
Ingen bild

Kalle

12 november 2015 09:25

Med tanke på vilken Linje Löfven verkar driva så undrar man ju hur stort inflytande George Soros (se Fria tider) har över Sverige och Löfven. Räcker det inte med att han valuta spekulerade sönder Sverige i början på 1990-talet utan nu ska han även denna gång förstöra landet inklusive Europa med Massinvandring.

 
Ingen bild

Stefan A.

12 november 2015 10:08

Den här Staffan Danielsson (C) är tydligen avstängd från sin riksdagsgrupp när de diskuterar migrationspolitik, Danielsson har uttryckt lite mild kritik av invandringspolitiken det räcker tydligen för C-toppen, vad har hänt med mitt gamla parti? åsiktförtryck och likriktning är tydligen melodin, var är den berömda öppenheten, nej gör som jag c-väljare byt parti, och ni vet till vilket....

 
Ingen bild

Va...?!

12 november 2015 10:16


Har Sverige inte haft gränskontroller fram tills nu?!
Det är för f.. som att lämna sin bostad obevakad med öppen dörr och öppna fönster!

 
Ingen bild

Ban islam!

12 november 2015 10:49


Allah är INTE störst
Det 'finns' fler gudar än Allah

Värna Religionsfriheten
Förbjud islam!

 
Ingen bild

Observer

12 november 2015 10:56

SD! TIPS TILL ER !!!

På den här filmen visas att det rör sig om lyxmigranter som kommer, man filmar deras märkeskläder, guldklockor, i-phones och att INTE EN ENDA krigsskadad syns till!! (ingen kommer i mitella eller bandage) Samt att den visar på hur dessa blir omhändertagna och anvisade lyxhotell medan Svenska uteliggare i trasor som samtidigt sökt sig dit till Malmö central i hopp om att få sig en matbit eller tak över huvudet av b.l.a Röda korset blir AVVISADE. (Allt filmas).

S D VISA DET HÄR FÖR FOLK !!!

https://youtu.be/cQ-zrw8OtRk

 
Ingen bild

Chockad, ledsen, upprörd. Och Avstängd

12 november 2015 11:00

Staffan Danielsson(C)
Jag är sedan klockan kvart över 4 (em) den 11 november 2015 chockad, ledsen och upprörd. Min gruppledare i riksdagsgruppen Anders W Jonsson, tillika vice partiledare, meddelade mig då att jag tillsvidare utestängs från riksdagsgruppens möten när migrationsfrågor diskuteras
http://staffandanielsson.blogspot.se/2015/11/chockad-ledsen-upprord-och-avstangd.html?m=1
https://twitter.com/staffand/status/664713872356560896

 
Ingen bild

Pensionisten

12 november 2015 11:01

Nu kommer väl "skådespeleriet" med 52 undantag så det blir ingen ändring överhuvudtaget.
Tänk vad "rasister" det blivit i Sverige nu när t.o.m V och Mp hoppat på tåget men Annie från C står kvar på perrongen!
Nyval så snart det bara går!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

12 november 2015 11:14

Nu gnälls det lite här och där över regeringens regerande. Eller brist på sådant.

Låt oss inte glömma alla människors lika värde. Det är fel att ställa folk mot folk. Sverige har en reglerad invandringspolitik. Den ligger fast. Någon massinvandring är det inte alls tal om. Invandringen är ordnad och strukturerad. Dessutom tjänar vi massor med pengar på invandringen. Sandviken t ex gick plus med 500 miljoner! Och det är bara en av nära 300 kommuner. Sverige har råd. Vi är ett rikt land med världens bästa välfärdssystem. (Att pensionärer på äldreboenden bara får ett halvt ägg till påsk beror inte på pengabrist utan är enbart en fråga om omsorg om deras hälsa. Detsamma gäller minskningen av antalet köttbullar från 5 till 4. Det är inte bra att äta kött. Inte är det bra för klimatet heller. Dessutom så har de ändå svårt att tugga.)

Nej. Vad som verkligen oroar mig är hur vi ska göra med vatten och avlopp för de 60 miljoner människor regeringen lovat sådant.
Kommer vi att klara det?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6265108

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/09/27/11187665-inte-min-statsminister/

Kanske inte. Kan vara bättre att de kommer till Sverige. Här har vi vatten och avlopp åt alla. T o m i vårt nya fina tältläger ska det bli både vatten och avlopp.

 
Ingen bild

OH

12 november 2015 11:17

Vem är Löfven?
Var och när uppträder han nästa gång?

 
Ingen bild

Tobbe S

12 november 2015 11:55

Dagens citat: "Varje gång som statsminister Löfvén säger att vi ska ha "ordning och reda" blir det rörigare än någonsin"

 
Ingen bild

Dsnvk

12 november 2015 12:10

Det har ju spårat totalt! Avgå Löfven! Vilken jävla pajas

 
Ingen bild

OH

12 november 2015 12:26

CP har äntligen lyckats placera sig mellan MPK och VPK. Fortsätt gärna vandringen utför mot innerstans rödvinsklubbar och strunta i landsbygdens folk.Kämpa på Annie!

 
Ingen bild

Hacke

12 november 2015 12:37

@Tony
Ja, det är minst sagt upprörande hur "journalisterna" uppträder numera.
Det rynkas pannor och läggs huvuden på sned, flinas alternativt snörps på munnen alltefter rådande agenda. Nu har t o m programledarna på statsradion börjat följa politikernas egen retorik och pratar i renodlad nyhetsuppläsning/presentation om "Sveriges ansvar", "Europas ansvar" som om det vore en naturlag och inget att ifrågasätta eller ens förhålla sig neutral till.
Något annat som är hugget i sten hos dessa politruker är att när det kommer till sd träder oförskämdheten och raljerandet in per automatik hos i princip samtliga, inte minst hos de som ska företräda den "oberoende och sakliga" public service.
Undrar om också delar ur 87-procentarna börjat upptäcka denna radio-/tv-teater hos det som ska föreställa nyhetsprogram?

 
Ingen bild

Lärare

12 november 2015 12:44

Herre Jisses, nu sitter Migrationsverkets chef i TV och säger att det handlar inte om att färre ska söka sig till Sverige! Vad handlar det då om?
Det blir värre och värre, inte hört ngn politiker eller annan som sagt rent ut att det handlar om att vi ska minska asyltrycket. Ordning och reda är favorituttrycket!

Vad som behövs är det som SD säger: "Stäng gränserna NU"!

Ja, vem styr Sverige?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 november 2015 12:50

Omutbilda de ca 7000 som jobbar på mig-verket till gränsvakter ,de
ca 5000 kvotflyktingar som vi har avtal om kan polisen kolla upp !

 
Ingen bild

Lärare

12 november 2015 14:03

Hur kunde det bli så här?
Svaret är att Sverige har/haft naiva politiker! Att de inte kunnat se vartåt det barkar är en gåta! De har stuckit huvudet i sanden där de tydligen blivit kvar ända till nu, trots att SD påtalat vad som komma skulle.

Ingen erkänner att SD haft lösningen på problemet i många år nu, men ingen har lyssnat eller öht pratat med dem.
Nu är det SD:s politik de kopierar!
Heja SD!

 
Ingen bild

Nils Dacke

12 november 2015 16:49

Åtgärden är för lite och för sent, det måste till mera som stänga gränsen samt att reducera bidrag och förmåner. Blir det ingen minskning av folkvandringen närmaste veckorna kommer det nog nya åtgärder ?, skall blir intressant och se hur länge MP är med på banan. Dessa Åsa-Nisse marxister är förödande för landet och tillsammans med C står de för en extrem invandringspolitik

 
Ingen bild

Calle ej kalle

12 november 2015 17:01

dom asylsökande som kommit tidigare är nu anställda på migrationsverket och handlägger asylansökningar!

http://avpixlat.info/2015/11/12/nu-ar-det-asylsokarna-sjalva-som-handlagger-asylansokningarna/

Nu får väl FN gå in och tvångsstyra Sverige. och hjälpa till att bygga ett nytt parlamentariskt styre.

eller är detta ett förberedande slutgiltig plan. Att nån stormakt går med militärt övertagande för att stabilisera Sverige så landet blir ett fungerande samhälle.

Sverige är ju nu en säkerhetsrisk för grannländer och Ryssland vill nog inte ha denna terroristboning som Sverige omvandlats till.

Sveriges befolkning lever i extrem utsatthet. vad som helst kan hända och landet har ingen beredskap alls. kriminella organisationer kan ta över landet. lika så kan IS ta över landet.

 
Ingen bild

Kverulantus

12 november 2015 17:50

Hej Thoralf!
Man får glädjas åt det lilla!
Samtliga Fd 7 klöverpartier anammar nu SDs politik.
Det viktigaste är att svenskarna nu har fattat vad det är vi ställs inför.
Kanske är det en början till något bättre!
Man kan ju hoppas iallafall.....

 
Ingen bild

Observer

12 november 2015 17:51

Stefan Lövén ä r faktiskt v ä l d i g t lik en RUMPNISSE!
Se själv!

http://3.bp.blogspot.com/_QlVh5v5bP4c/SOpESlOcyVI/AAAAAAAAAVw/fHQ6mgWteEE/S1600-R/rumpnisse_inne.png

Mest lik är inte bara utseendet men främst intellektet ;)
Och "Voffö gööör di på detta viiiset" Ja, Det lär Lövén nog säga om väljarna som nu gjort SD till landets överlägset största parti med 26.8% DET ÄR BARA ATT GRATTULERA!

V 6,5 (-1,4)
S 22,0 (-1,1)
MP 5,5 (+0,4)
SD 26,8 (+1,8)
C 7,4 (+0,7)
FP 5,2 (+0,6)
KD 2,9 (+1,0)
M 19,3 (-1,5)

51% Lär knappast bli någon match -Det erhåller vi per automatik när alla de som nu kommit in till Sverige börja att svina loss a´la husby.

 
Ingen bild

Morningstar

12 november 2015 19:15

@Calle. FN kommer bli den kommande världsregeringen och Nato dess världsarmé. City of London kommer bli centrum för ekonomin och världsvalutan. Vatikanen kommer bli centrum för världsreligionen. So be careful what you wish for.

 
Ingen bild

Kurtan

12 november 2015 19:25

För att svara på din i rubriken "VEM FAN STYR SVERIGE" så ligger nog svaret i just denna rubrik med en liten justering nämligen:

FAN STYR SVERIGE!

Ser vi på vad som utspelar sig så har troligen Lucifer ett långt finger med i spelet...

Inväntar nu endast den ekonomiska kollapsen så att Sverige kan göra en "restart" utan politiskt korrekt flum och vänster/miljömupps vansinne med början med ett extraval...

 
Ingen bild

s29

12 november 2015 19:26

Ja vem styr Sverige? Det är väl George Soros,Rockefeller,Bilderbergare,samt några andra penningknarkare.Löfven o co är bara mutade groupisar.Nu har dom fått chansen i EGOracet,lite som IDOL fast betydligt dyrare.

 
Ingen bild

Eric H

12 november 2015 23:46

Rubriken är en mycket berättigad fråga!
Att det INTE är statssvetsarn kan vi nog vara ense om.
Men vem/vilka är det? Gruppen som lär ha "undervisat" Löfven på Bommervik? De Grå Eminenserna i partiet, de som styr men som inte framträder, och isf varför inte?
Frågorna är många, men svaren uteblir.
Att nuvarande dag-för-dag-politik i längden är ogörlig är klart.
Finns NÅGON planering, någon framtidsplan, någonting?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se