thoralf

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2015

BUSSRESA

Av Thoralf Alfsson - 27 oktober 2015 21:39

 


”En av resenärerna som kunde åka med tåget berättar för P4 Kalmar att det var riktigt trångt i vagnarna och att resenärerna fick stå som "packade sillar" under resan.”

 

Radio Kalmar rapporterar att alla inte får plats på tågen längre. Under måndagen fick ca 40 resenärer inte plats på tåget. Det som Radio Kalmar inte berättar i sin artikel är att orsaken till denna trängsel är att det delas ut gratis månadskort till alla asylsökande. Läs artikeln.


Idag har jag åkt buss med Kalmar läns trafik under nästan två timmar. Det har varit en prövning. Jag fick flashbacks från min tid som FN-soldat i Sinai 1978. Då utförde vi så kallade transiteringar av människor som reste mellan Egypten och Gaza, genom FN-zonen. Detta gjordes i minst sagt fullsatta och stökiga bussar med två FN-soldater i varje buss. De som varit med om detta vet vad jag tänker på, kunde vara en ganska otrevlig upplevelser med passagerare och busschaufförer som jävlades! Bajonett på gällde på AK4:an. Idag kom jag väldigt nära dessa upplevelser.


De svenskar som reste med bussen såg inte särskilt glada ut och ingen pratade ett ord med någon av de asylsökande!


Allt tack vara att 7-klövern i landstinget beslutat ge alla asylsökande gratis månadskort hos Kalmar läns trafik. En fullständigt vansinnig signalpolitik!


De asylsökande får givetvis intrycket av att allt är grattis i Sverige! Inget kostar, de dumma svenskarna betalar för allt, resor, mat, bostad, skola, sjukvård och till och med semesterresor till hemlandet för att hämta familjemedlemmar när PUT är avklarat.


PS

Den propaganda som just nu pågår i media är helt sjuk!


Tänk att det skall vara så svårt att begripa för vissa? De båda männen är i stort sett överens om att välfärden sannolikt kommer krackelera om inte regeringen agerar kraftfullt. Kvinnan anser att vi kan låna oss till framtiden. Varför är hon så naiv?


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ruggig Profetia

27 oktober 2015 22:06

'...om kriget kommer till vårt land'; Stefan Löfven idag på Nordiska Rådet.

 
Ingen bild

Quo Vadis

27 oktober 2015 22:12

Signalpolitik, helt rätt Thoralf! Och 0 respekt mot Sverige och svenskarna. Sjuklövern borde skämmas in i märgen.

 
Ingen bild

Sigge1

27 oktober 2015 22:27

Thoralf, detta land kommer att gå åt h-vete.Nu skattefuskar jag så mycket jag kan med min lilla inkomst som pensionär och flyr snart härifrån.. :(

 
Ingen bild

Christer

27 oktober 2015 22:39

@ Ruggig Profetia. ...om kriget kommer till vårt land".
Om krig kommer till Sverige kommer krigshandlingarna kanske inte att se ut som vi tänkt oss, och som det ser ut på TV. Det kanske blir ett lågintensivt krig, och som redan börjat lite i det fördolda, i skymundan. Krigshandlingar pågår redan i våra förorter, med no-go områden som bara växer, bil o skolbränder som vi har svårt att förstå bakgrunden till. Här i Sverige där bidragen är frikostiga, och utbetalningarna sker med regelbundenhet. Varför bråkar dom egentligen? - Frågar sig mången svensk.
Men den dagen då bidragen krymper, då landet "Gratis" inte kan leva upp till sin självpåtagna roll som hela världens dåliga samvete, det är då som kriget kommer till Sverige!
Det är då som de unga skäggiga männen kommer att visa sin tacksamhet mot det land som öppnade sin dörr för dom. Och det på ett sätt som jag inte tror att någon kan föreställa sig vad det gäller omfattning. Framtiden blir oftast inte riktigt som man tänkt sig. Det gäller både folk, länder och framför allt regeringar.

 
Ingen bild

'...om kriget kommer till vårt land'!

27 oktober 2015 22:41
Faktum är att kriget redan här
Mord, bränder, kravaller, stenkastning, bomber mm
Än i mindre skala
Men tendensen är klar
Det eskalerar för varje dag som går i takt med invasionen.

 
Ingen bild

Demokratur

27 oktober 2015 22:51

Den tid jag har kvar i Sverige ska jag gynna mig själv så mycket som möjligt. Kör alltid bil. Slipper konfronteras med, ni vet vad... För mig har Sverige upphört att vara något att engagera sig i. Lär av asyl-baronerna. Roffa åt er av skattemedeln så länge det går.

 
Ingen bild

Mene Tekel

27 oktober 2015 23:13


Annika Creutzer har, enligt egen utsaga, tre ben att stå på, till skillnad från resten av mänskligheten.
-Varför är hon så naiv?, undrar Thoralf.
Hon är inte naiv, hon har en politisk agenda, uppenbart att den islamkontaminerade tanten ber för sin älskade Muhammed.

PS Hela debatten handlar enbart om pengar, inte ett ord om att Sverige håller på att bli världens 58:e islamska koloni.

 
Ingen bild

G Larsson

27 oktober 2015 23:29


'Den som är satt i skuld är icke fri'; Göran Persson fd Socialdemokratisk statsminister.
Nu ska den nuvarande socialdemokratiska regeringen låna pengar för att finansiera islamiseringen av Sverige!

 
Ingen bild

Niklas R

27 oktober 2015 23:32

Vad sjukövern inte fattar är att om du hela tiden får något gratis. Gratis pengar, gratis bostad, gratis sjukvård, gratis transport. Varför i helvete skulle du då vilja arbeta och betala för något som du tidigare fått gratis?!?!!?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

27 oktober 2015 23:34

Den där människan Marie Creutzer är helt sanslös. Hon är oresonlig och vägrar inse att Sverige står inför en välfärdskollaps. Hon säger att som ”ekonom” är hon ointresserad av volymer. Detta är fullständigt hårresande. Att en revisor t.ex skulle vara ointresserad av om en liten grävfirma med två anställda helt plötsligt skulle teckna omfattande leasingavtal på hundra grävskopor? Han skulle givetvis gå i taket!

Hon varken kan eller vill resonera med verkligheten som underlag. Hon är mer intresserad av morgondagens beslut från Riksbanken än hur Sverige kan tänkas se ut om fem år.

Jag har aldrig hört eller sett någon så fullständigt avskärmad från verkligheten som denna Marie Creutzer. Om det sitter människor som resonerar som hon i regeringskansliet är landet förlorat.

Heder åt Tino och Jon Åsberg på Affärsvärlden att de orkar bemöta all denna galenskap.

PS.
Intressant är att i debatten är en förespråkare och två emot den vansinniga invandringen. Det skulle inte ha varit fallet för bara ett år sedan.

Något har hänt i den svenska debatten - och det har gått fort!

DS.

Thoralf Alfsson

27 oktober 2015 23:55

Kom ihåg att det är Affärsvärlden och inte public service som satt ihop panelen.

Finansvärlden kan inte lyssna till floskler! De måste förhålla sig till verkligheten.

 
Ingen bild

`Vaken

27 oktober 2015 23:50

Välkommen till verkligheten! Nu är det över oss - som en tsunami!
Helt ansvarslösa politiker i regeringen och givetvis även i EU - som dränker oss i enorma ekonomiska, sociala och kulturella konsekvenser.... (regeringens presentation för ett par dagar sedan säger allt - kan inte tro det är sant: "Sverige har ingen egen kultur". Ett slag i ansiktet som vi givetvis inte ska tolerera. Svenska folket är värt en bättre framtid och därmed regering!

 
Ingen bild

SD 2002-?

27 oktober 2015 23:51

De goda kålsuparna i "Sjuklövern" har gett idiotin ett ansikte.

Ingen nämnd och ingen glömd.

 
Ingen bild

Maggan

27 oktober 2015 23:59

Sverige är kört. Frågan är när det riktigt brakar åt skogen. Vi diskuterar här hemma om det dröjer 5 eller 10 år. Kommer vi att hinna avlida innan? Våra barn och barnbarn oroar oss. Hoppas deras föräldrar ser när tidpunkten för emigration är inne.
Stanna och kämpa säger en del, jag är inte så säker på att det hjälper. Muslimerna är innästlade på många viktiga platser. Jämför sossarna indoktrinering av alla viktiga poster i landet.
Jag skulle gärna försökt kämpa för vårt Sverige, tyvärr är jag väldigt sjuk och då fungerar det inte. Frågan är om jag en kommer att få de hjälpmedel jag behöver för att kunna leva ett VÄRDIGT liv resten av min tid.
Sorgsen över att det blev så här med vårt land.

 
Ingen bild

Hm

28 oktober 2015 00:52

Kommentar från Avpixlat
TV3 har ett program, lyxfällan, som handlar om sådana som tänker som
Annika Creutzer. Om utgifterna överstiger inkomsterna så lånar man för
att betala utgifterna och hamnar allt längre ner på det sluttande
planet. Stackars Tino som skall behöva lyssna på ett sånt stolpskott,
jag tror inte jag sett något liknande i sådant sammanhang förut

 
Ingen bild

bussresenären

28 oktober 2015 01:47

Har på sistone åkt buss i Kalmartrakten. Sist igår.Det var en multikulturell upplevelse, om man säger så.
I Kalmar fick man nästan hjärtstopp, när en somaliskt ca tolvårigt pojke cycklade plötsligt rakt mot bussen.Chauffören hann väja i sista stund med ca 5 cm marginal... Tur, att det inte funnits fordon på vänster sida. Pojke däremot var helt oberörd, han cycklade vinglande videre, i sicksack mellen trottoaren, den gröna väggkanten och motorvägen.

Det var sent på kvällen, men genom bussfönstret såg man grupper av mörka män vid nästan varje busshållplats och gathörn.
I Kalmar steg många manliga asylsökare i bussen. De talade högt i olika grupper och i sina telefoner, de dominerade helt bussmiljön och kakofonin var öronbedövande. En yngre man bakom mig talade med föraktfull, aggressiv ton om svenskar och att sabotera. Mina arabiskkunskaper räckte inte till, att förstå allt.

I vissa busslinjer kan man få känslan, att man befinner sig i Mellanöstern med inslag av några europeiska turister. Synliga blir också olika kulturella betéenden. Tex ockuperar dessa män främre delen av bussen, för svenskar, gamla, handikappade och folk med småbarn lämnas bakre delen av bussen. Exakt tvärtemot våra kulturella normer.

En annan gång väntade 3 MENA migranter i busshållplatsen. De hade handlat. Sammanlagt stod i trottoaren 32 plastpåsar med mat o.a., och allt detta ska bäras till bussen. Jag vet antalet påsar så exakt, eftersom jag stod inte ut med den långsamma "pålastningen", men gick och hjälpte raskt till, att få allt till bussen och kunna åka vidare nån gång. Funderade bara, förväntar de sig svält och katastrofer, att de bunkrar upp med storpack av allt?

 
Ingen bild

Jan Eriksson

28 oktober 2015 03:02

En mycket intressant karta.

http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/

 
Svensson

Svensson

28 oktober 2015 06:53

Nu ser vi på allvar,hur vårat land håller på att falla ihop,ändå är regeringen helt passiva.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Argus

28 oktober 2015 07:26

Som tidigare nämnts bland kommentarerna så propagerar statsradion intensivt. Stefan den handfallne har varit i Reykjavik för att delta i Nordiska rådets möte. Inte oväntat fick han hård kritik från de övriga nordiska länderna för frånvaron av flyktingpolitik. Inte nog med att han är handfallen han är dessutom lomhörd alternativt har han låg kognitiv förmåga då han inte verkar uppfatta kritiken från grannländerna med vuxna regeringar.

Och om inte det vore nog så har han inte lyckats med övergången från fackpamp till regeringschef. Han kör fortfarande med samma stil som på Metall. Så här talar en sann diktator:

"– Vi ska inte ställa under folkomröstningsproposition huruvida Sverige ska fortsätta att följa viktiga internationella konventioner, sa statsminister Stefan Löfven.

– Jag tror att alla vi här kommer att vilja se att det finns en sådan rättighet om - Gud bevare oss! - kriget också skulle komma till vårt närområde.

För det uttalandet fick Stefan Löfven applåder på Nordiska Rådets möte i Reykjavik."

Kriget har redan kommit till Sverige i 185 utanförskapsområden och 55 no-go-zoner. Frågan är inte om utan när det har spritt sig till samtliga områden i landet.

 
Ingen bild

Tony

28 oktober 2015 07:27

Det är välgörande att lyssna till Tino sanadaji
när han lugnt och sansat smular sönder resonemanget
om hur lönsam massinvandringen är, där han kommer fram
till att den aldrig kommer att betala sig.
Den malande Annika Creutzer däremot låter bara munnen
babbla på om att allt kommer att betala sig, utan att
presentera ett enda vettigt argument för detta!

 
Ingen bild

Hacke

28 oktober 2015 07:49

Annika Creutzer resonerade som om det handlade om engångsutgifter när det i högsta grad är ackumulerande för oöverskådlig framtid. Borde man inte ha de mest grundläggande kunskaperna i ekonomi för att vara med i sådana här sammanhang. Men hon lär tydligen vara flitigt anlitad av public service-radion och där är det ju som bekant helt andra "kvaliteter" som efterfrågas. Det borde vara varningstext på samtliga som figurer där.
Ett enstaka undantag dock i morse när Mattias Carlsson fick berätta om sd:s nya utomparlamentariska satsning i P1 Morgon. Inte ett fulknep från reportern denna gång utan hör och häpna sakligt och korrekt. Till och med deras bundsförvant "professor" Marie Demker förhöll sig neutral. Numera får man vara tacksam de få och korta stunder som public service lever upp till sitt uppdrag. Kanske gjorde Åkessons demonstration när han backade ur hos systerprogrammet Studio Ett häromdagen susen direkt. Slutdansat nu kring DDR-radions agendajournalistik!?

 
Ingen bild

Bo

28 oktober 2015 08:04

En praktisk fråga: Går det att fixa sökandet i databasen? När jag söker får jag alltid svaret: "Just nu uppdateras databasen - vänta 1 minut och prova att söka igen!"
Ibland kommer jag att tänka på utmärkta faktauppgifter som du lagt ut och som jag vill läsa igen.

 
Cavatus

Cavatus

28 oktober 2015 10:56

Kanske de gratis busskorten inte var så dåligt ändå? Jag tänker på det som Bussresenären skrev ovan. Istället för att sitta hemma och huka i nogo-zonerna och på flyktingförläggningarna kommer alla dessa människor ut i samhället och frotterar sig med svenskarna. Då får svenskarna svart på vitt dels se hur ett framtida Sverige kommer att te sig, dels hur många de egentligen är, vilket kan vara svårt att föreställa sig, när de endast håller sig i sina områden.

Detta kan väcka svenskarna ur dvalan och de kan inse att di svenske kanske inte är så dumma ändå att dela samhället med på grund av liknande normer och kulturella förtecken (en lågmäldhet och en åtlydnad av lagar och regler utan åthävor).

Detta uppvaknande kan få svenskarna att uppskatta Sverige så som det såg ut före omgörningen av de sociala ingenjörerna och uppvaknandet få svenskarna att rösta rätt i fortsättningen. Sprid därtill ut att de fått sina busskort gratis och jag tror att ilskan leder dem på rätt väg vid valbåset ännu fortare.

http://www.korta.nu/jc

Thoralf Alfsson

28 oktober 2015 11:47

Cavatus

Du har definitivt en poäng!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 oktober 2015 11:02

Var för någon timme sedan upp till Fågelfors kyrka för att därstädes snygga till en grav ,vi träffade där två systrar en boende i Kalmar och den andra i O-hamn båda yttryckte att det nu har gått för långt med asyltillströmningen, kalmardamen tog upp detta med gratis bussresor och beskrev det som bedrövligt , när ska de styrande vakna ?

 
Ingen bild

World Traveller

28 oktober 2015 11:22

tack för dina reportage om egna upplevelser Thoralf. Jag vet ingen annan politiker som gör något liknande. Ingen annan som har kontakt med väljarna. Övriga politiker gömmer sig bakom en skyddsmur av ''sekreterare'' som är tränade i att inte ge några svar och att aldrig besvära politikerna med väljarnas frågor och farhågor.

För övrigt anser jag att Thoralf ska tillbaks till Riksdagen!

Hör ni det SD!

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 oktober 2015 12:42

Thoralf: Jag läste någonstans i någon obskyr text att Jimmie Å tänkte träda tillbaka från ledarplats. Ligger det någon sanning i detta - eller var det ett önsketänkande hos någon vänstersossemoderat?

Thoralf Alfsson

28 oktober 2015 13:33

Ett falskt nyhetsklipp på nätet.

 
LSW14

LSW14

28 oktober 2015 20:34

@World Traveller 11:22, "För övrigt anser jag att Thoralf ska tillbaks i Riksdagen"

Det kommer inte att hända! ´De Fyras Gäng´ (Bieler, Jomshof, Ekeroth och Karlsson) kommer aldrig att tillåta valberedningen att nominera en person som är uttalad nationalist.

De 4 är sionister som utkämpar ett krig för USA/Israels räkning mot Islam, där den svenska nationalstatens rätt till oberoende är sekundärt.

Om så inte vore fallet så skulle SD med näbb och klor bekämpa allt vad "2030 Agenda" heter och -inte minst- kriga till sista blodsdroppen för att stoppa handelsavtal som TTIP och TISA. Men det gör man inte, man tiger och samtycker.

Så tyvärr, Thoralf kommer inte tillbaka till Riksdagen.

Så tror jag, vad tror du?

http://www.koling.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se