thoralf

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2015

DÅDET I TROLLHÄTTAN

Av Thoralf Alfsson - 22 oktober 2015 17:09

Det som hänt i Trollhättan är vidrigt! Att en människa kan få för sig att döda oskyldiga barn i en grundskola. Fy fan, vilken vidrig människa det måste vara. Nu är han död så vi lär inte få reda på hans motiv.


Som far till två barn och även två barnbarn, så förstår jag hur illa och dåligt många barn och föräldrar mår i Trollhättan men dådet sätter även sina spår i alla skolor och hos alla barn och föräldrar i hela landet.


Mina tankar går i första hand till de drabbade.

 
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

22 oktober 2015 17:25

Visst går tankarna till de drabbade.
Men eftersom allt tyder på att gärningsmannen var svensk, så går mina tankar också till svenska folket.
Nu har Sverige fått sin egen Breivik. Media kommer att gå bananas och allt kommer att skyllas på SD.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2015 17:25

En liten påminnelse om ett annat massmord.

Diskoteksbranden i Göteborg var en brand som inträffade natten mellan den 29 och 30 oktober 1998. 63 personer omkom och omkring 200 skadades.

”63 personer omkom”

Gärningsmännen var inte svenskar.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Diskoteksbranden_i_G%C3%B6teborg

 
Ingen bild

bror

22 oktober 2015 17:32

icke ett ord om de SD-sympatier han uppenbarligen hade?

 
Ingen bild

Hacke

22 oktober 2015 17:36

Fruktansvärt tragiskt och vidrigt. Vansinnesdåden eskalerar och ingen är egentligen förvånad, inte ens de s k experterna. Det var inte längesedan två oskyldiga fick sätta livet till på Ikea i Västerås. Deras enda "brott" var att de såg svenska ut.
Den gången hörde vi inte ett knäpp från statsministern än mindre ett besök på plats. Att på ett så flagrant sätt göra skillnad på vi och dom från den som ska föreställa statsman hade inneburit stor skandal varhelst det inträffat i världen, utom just Sverige.
Här ställs inte ens frågan.

 
Ingen bild

90210

22 oktober 2015 17:41

Tillslut får man skörda det man sår, 30 år av nedskärningar i vård/skola/omsorg???. Att sedan Sveriges bäste svetsare åker ner i ilfart känns lite märkligt då när "Ikeamördaren" var av utlänsk härkomst och "Trollhättemannen" svensk (troligtvis).

 
Ingen bild

Sanningen?

22 oktober 2015 17:52

Håller med och beklagar vad som hände. Tyvärr är det här inte sista gången det kommer att hända. Reinfeldt har ett stort ansvar för alla våldshandlingar mot svenskar eller icke svenskar, tack vare det samhälle han personligen skapat.

Sverige är inte ett tryggt och harmoniskt land längre utan ett samhälle där de svaga får lida utan egen förskyllan. Att sedan våldet blivit grövre och våldsammare är även det Reinfeldts fel.

 
Ingen bild

a

22 oktober 2015 17:54

detta kommer att eskalera

 
Ingen bild

M

22 oktober 2015 18:01

Fruktansvärd händelse. Förmodligen kommer det uppdagas att det hela egentligen är en regelrätt vårdskandal, men en psyksjuk 21-åring som p g a alla nedskärningar inte fått adekvat behandling.

 
Ingen bild

SM811

22 oktober 2015 18:04

Håller helt med vad du skriver.

 
Ingen bild

World Traveller

22 oktober 2015 18:15

Det fina trygga Sverige jag växte upp i finns inte mer. Det var ''tråkigt och löjligt'' tyckte Mona Sahlin. Det svenska var ''barbariskt'' tyckte Reinfeldt. Media och många i rampljuset sa alltid att nya influenser är så ''härligt osvenskt''. Palme tyckte vårt land skulle bli ''mångkulturellt''. Han gillade heller inte det trygga, mysiga, sömniga Sverige. Portarna öppnades och invandrare började komma hit, ej för att arbeta och bli en del av vårt samhälle som tidigare generationer av invandrare. De som började komma var först intellektuella kommunister från Sydamerika. Snart började de synas i tv-rutan och i tidningar och de började påverka. Sen kom palestinier. En del var flyktingar men andra var terrorister. De började också snart påverka det svenska etablissemanget och innefolket. Därefter kom Bosnienkriget och flyktingar med islam som rättesnöre. Vad trevligt tyckte innefolket. ''De är ju så härligt osvenska''. Sen började deras ledare komma, imamerna, och moske'er började byggas. Därefter började kraven komma på särbehandling och frikostiga bidrag. De fick hjälp av jurister med vänsterextrema åsikter hur de kunde utnyttja vår generositet till max, hur de kunde fuska till sig mer pengar än de var berättigade till. Samtidigt med detta så gick Sverige med i EU efter en påtryckningskampanj byggd på lögner. EU tyckte Sverige skulle ta emot ännu fler immigranter från dysfunktionella muslimska länder. Vi har ju ett så stort land till ytan. Vår självbestämmande rätt började försvinna mer och mer och yrkespolitiker som aldrig haft ett riktigt arbete och som inte har en aning om hur livet är för vanliga svenska arbetare började ändra lagar och regler till förmån för vad de anser är vår nya elit eller adel - muslimerna. Vanliga svenskar känner sig alltmer diskriminerade. Jobb och bostäder öronmärks för invandrare. Samma invandrare som får skattelättnader och gratis tandvård och sjukvård. Svenskar som protesterar får höra av media och etablissemanget att de är rasister. SD som är förtryckta svenskars enda röst börjar växa och vi får höra att vi nu plötsligt blivit neofascister. Alltfler drabbas av och börjar oroa sig för våld begånget av invandrare mot svenskar. Något media mörkar hur genomskinligt som helst. Svenska ungdomar, som är blygare och snällare än de aggressiva unga män som kommer från Mellanöstern blir mobbade, hotade, rånade, får ''böta'' och Sveriges regering vänder dom ryggen och tvingar dom i landsflykt eller till arbetslöshet och att bo kvar hemma hos sina föräldrar för alla våra skattepengar ska satsas på invandrarungdomarna istället. Det är ungefär där vi är idag. Om någon tror att inte svenska ungdomar far illa av denna politiken, 7-klöverns politik, så ber jag dom tänka en gång till. Om inte denna onda spiral vänds så kommer tragedin vi såg idag med mördade barn att bli något vi först vänjer oss vid (människan är jordens mest anpassningsbara däggdjur) och sen när hämndkänslor kommer in i bilden så får vi vårt eget inbördeskrig.
Det blir kronan på verket på experimentet som kallas mångkultur.
Jag saknar verkligen min barndoms Sverige.

 
Ingen bild

Lotta

22 oktober 2015 18:16

Stämmer det att offren för dådet i Trollhättan är av utländsk härkomst och gärningsmannen svensk har regeringen och övriga 7-klövern lärt oss något nytt. Är offren av utländsk härkomst släpper Stefan Lövén allt han har för händer och beger sig till staden där dådet begicks för att visa respekt för de mördade samt deras anhöriga. Övriga partiledare i 7-klövern uttalar sig samtliga och fördömer dådet. Är det svenska offer och en utländsk gärningsman är det totalt tyst från 7-klövern och vår sk statsminister är det ingen som ens vet var han befinner sig. Den ende som uppträtt som en statsman är Jimmie Åkesson som självklart fördömde både dagens dåd i Trollhättan men även det lika vidriga dådet på IKEA i Västerås. Frågan man ställer sig är om 7-klövern inte själva tror på sitt eget mantra om allas lika värde? Är inte de svenska offren och deras anhöriga värda lika mycket respekt och vördnad som de av utländsk härkomst? Är det kanske så att hela 7-klövern består av en samling islamofober, livrädda för att stöta sig med islam?

 
Ingen bild

Christer

22 oktober 2015 18:21

Håller med dig Thoralf, det här är en mycket obehaglig händelse. Av förstahandsuppgifterna tycks gärningsmannen vara vit, och flera av offren är svarta barn. Men etniciteten är här oväsentlig. Det är gärningen i sig som är så fruktansvärt osmaklig. En händelse som denna kan aldrig vara till nytta för en Sverigevän, liksom de brandattentat mot asylboenden som startat på utsidan.
Men det finns en osmaklig jämförelse med dagens mord, och de mord som inträffade på IKEA i Västerås. Då hade inte Löfven nåt uttalande om empati med offren, då teg han! Idag hade han bilden klar för sig innan han satte sig i regeringsplanet på väg till Trollhättan. Så handlar ett kräk!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

22 oktober 2015 18:22

Håller med, vad är det som händer i Sverige nuförtiden? Eftersom gärningsmannen är en vit svensk yngling med 'vit-makt'~stuk, så kan vi antagligen vänta oss ett jättedrev, ex Pressen och Aftonbladet lär nagla dit SD:s "ansvar", och enligt Arnstad är Jimmie Åkesson givetvis medskyldig till morden. Det blir sannolikt ingen trevlig efterskörd. nbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbnbbbbbbbbmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmhbm bhbbbvnbbbbbbbbbbbbbbnbjjjjjjjjjbbbhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh'hhhhhhhhhhhhhhhjhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhgh ytär saken politiseras via PK-drevet.
'
'
''''''''''''''''''''3'
'

 
Ingen bild

Annelie

22 oktober 2015 18:23

även mina tankar går till de drabbade. Funderar på vilket motiv han hade?

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 oktober 2015 18:35

Dystert, tragiskt och fasansfullt. Och risken för att någon mer gör något liknande är nog tyvärr stor.

 
Stefan K

Stefan K

22 oktober 2015 19:06

Det händer för mycket skit i Sverige. Den här stollen är bara en i mängden av allt fler stollar som saknar allt vad mänsklighet heter.

Nu har drevet mot SD redan börjat och media lär veva SD:s skuld i flera veckor och inte minst lär alternativa medier hängas ut som inspiratörer.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2015 19:08

Johan Westerholm skriver:

"Regering och opposition spelar tillsammans schack med flyktingarnas och många andras liv. Det visar, om inte annat, de tragiska händelserna i Trollhättan idag."

"Det visar, om inte annat, de tragiska händelserna i Trollhättan idag"

Undrar vad han menar med det? Han skyller uppenbarligen inte på SD.

http://ledarsidorna.se/2015/10/lat-oss-spela-flyktingschack/

 
Ingen bild

Tony

22 oktober 2015 19:15

Tror inte det kommer att hjälpa hur mycket Aftonbladet
och den förvirrade Arnstad gormar om att det är SD s
fel, folk i allmänhet vet att det Sverige håller på
med triggar galningar till sådana dåd.
Märk väl med vilken snabbhet Löfven agerade när han for
direkt dit, men dom två som fick halsarna avskurna i
Västerås var tydligen inget värda i hans ögon eftersom
det tog mer än en vecka innan han överhuvud taget
kommenterade dåden!

 
Ingen bild

World Traveller

22 oktober 2015 19:40

Jag skrev min längsta kommentar hittills men den försvann nog upp i cyberrymden. Många kommentarer verkar göra det. En oerhörd tragedi idag, men som många säger - inte helt oväntat. Media och 7-klövern har byggt upp motsättningar mellan svenskar och invandrare, mellan svenskar och svenskar, mellan invandrare och invandrare och hatpublikationer som Expressen och Aftonbladet fortsätter spä på hatet och skyller, förutsägbart, dådet på SD.
Jag saknar mitt gamla trygga, mysiga, sömniga Sverige.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2015 20:49

Jag har suttit på möte ikväll och bara haft tid att godkänna korta kommentarer. Nu har jag läst och godkänt alla långa kommentarer också.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 oktober 2015 20:15

Det har hänt något i Sverige.

Senare samma dag som dådet i Trollhättan inträffade publicerar SvD(kl.19:55) en ledare med rubriken:

”Orimlig kostnad för invandringen”

http://www.svd.se/orimlig-kostnad-for-invandringen/om/ledare

Det skulle ha varit fullständigt omöjligt och en sådan ledare skulle ha stoppats för ett år sedan.

De gäller att vara observant på de små detaljerna.

 
Ingen bild

Stundtahl

22 oktober 2015 20:44

Skolan -Sveriges största arbetsplats- där obehöriga personer dräller ut och in utan minsta kontroll...en skandal!

-Undrar om riksdagen,gammelmediared. och Svenska företag tillåter en så usel säkerhet som skolan tvingas utstå??

 
Ingen bild

Lena

22 oktober 2015 20:55

Självklart är detta ett vansinnesdåd, en ung kille utklädd i Star Wars mask för ansiktet och ett svärd i handen... Det förstår vi att det inte står rätt till i skallen då. En ung man vars liv levs i "fantasin", skulle dessutom inte bli förvånad om han gick på "lyckopiller" som en del blir mycket aggressiva av. I utlandet har de redan identifierat honom som Anton Pettersson, militant identitaire.

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/

"Identitairer" är väl de som Mattias Karlsson och SD-ledningen uteslutit som medlemmar från partiet? Ska bli intressant att se hur "media" svarar upp till den detaljen.

I övrigt: det är mycket sorgligt och jag förstår offrens anhöriga att det är svårt att genomlida en ung anhörigs tragiska död. Vi måste ALLA ställa upp på mottot: Ingen har rätt att döda, hota eller på annat sätt skada någon annan. DET GÄLLER ALLA MÄNNISKOR.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2015 21:01

Det obehagliga är att det finns nog mängder av ungdomar som lever i sin dataspelsfantasivärld!

 
Ingen bild

Ördög

22 oktober 2015 21:06

Är det någon av er som med anledning av Löfvens beteende kommer att tänka på Amaltheadådet 1908? Kung Gustaf V, som var på harjakt hos greve Thott på Skabersjö, åkte genast till Malmö, besökte sjukhuset där de sårade engelska strejkbrytarna vårdades, talade med dem och gav dem penninggåvor. Vilhelm Moberg skildrar i "Soldat med brutet gevär" hur hans alter ego, den brinnande elvaårige ungsocialisten Valter Sträng, undrar varför kungen inte ägnat de nödlidande svenska arbetarna någon liknande uppmärksamhet eller gett dem pengar. För honom var saken klar: Gustaf hade blivit gulingarnas (strejkbrytarnas) kung.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Amalthead%C3%A5det
http://arbetaren.se/artiklar/terroristen-som-blev-hjalte/
http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/amalthea-blev-en-bomb-i-politiken/

 
Ingen bild

Tommy

22 oktober 2015 22:21

@Thoralf
Bra skrivet. Kort och koncist och utan att dra några konstiga paralleller. Andra diskussioner kan vi ta andra dagar.

 
Ingen bild

Morningstar

22 oktober 2015 22:21

@Thoralf. I somras kom det fram att den amerikanska militären rekryterar folk som just spelar den där typen av spel som Call of Duty och Counterstrike till drönarförare. Drönare styrs ju genom joystick eller på liknande sätt, samtidigt som spelarna blir avtrubbade genom spelen där man går omkring och skjuter folk hela tiden. Snart är vi medlemmar i Nato och Dreamhack är ju ett populärt evenemang, så man kommer säkert rekrytera där i framtiden. Spelare som sedan kommer sköta drönare och skingra demonstrationer med hjälp av drönare. Fundera på det ett tag.

 
Ingen bild

Sissi

22 oktober 2015 23:32

Jag tycker faktiskt att Oisin Cantwell i Aftonbladet (för en gångs skull) skriver bra när han menar att vi ska vänta med spekulationerna och att:han "möjligen är det så att mördaren var en djupt förvirrad och störd ung man som gick vilse och inte själv förstod vad han gjorde."
Och det tror jag han har alldeles rätt i.

Thoralf Alfsson

22 oktober 2015 23:53

Han förbereder nog bara en ny attack på SD.

 
Ingen bild

OT

22 oktober 2015 23:59

Apropå "...Den 21-årige man som misstänks för svärdattacken mot skolan i Trollhättan...": http://www.friatider.se/sv-rdattacken-skylls-p-sverigedemokraterna

Måste jag säga (som är något sånär normal:) att.

1) gärnins barnet (troligtvis 21 år gammal) måste vara en av de små pojkar som fått lida av de nedskärningar som gjorts i landet för att stöda andra små pojkar. Om dessa politiska omprioteringar inte gjorts (som gjorts) skulle denna pojk befunnit sig i en madraserad cell i tryggtförvar; istället för att ha släppts lös och mördat osklydiga.

2) Vems är felet att dessa omprioteringar gjorts? Är det verkligen Sverigedemokraternas? Kräver inte det isåfall att Sverigedemokraterna haft ordentligt inflytande?

3) Detta är bara början på den tradegi som svensk oaningslös politik betyder; vad kommer härnäst? Pensionärer som fryser ihjäl på gator och torg (då dödshjälpen inte hinner fram i tid)?

Min obildade slutsats är att detta är ett mycket bra exempel på hur 7klöverns politik ser ut i praktiken.

P.S: "Kjell Höglund - Man Vänjer Sig": https://www.youtube.com/watch?v=hAuvFUsRijI

 
Ingen bild

Annica

23 oktober 2015 00:16

Det är ingen som tänker på gärningsmannens anhöriga. Har inte hört eller läst att någon beklagar sorgen till dem, han hade föräldrar och kanske även syskon. Det är minst lika stor tragedi för gärningsmannens anhöriga som för offrens. Egentligen om man ser det djupare så är ju gärningsmannen också ett offer, samhället har misslyckats med honom. Det är allt från föräldrar, kompisar, skolan, arbetsplatser, arbetsförmedlingen, föreningar han var med i som borde reagerat på att killen inte mår bra. Istället för att framstå som ynklig och feg när man begår ett "normalt" självmord så kanske han tyckte att detta självmordsuppdrag var ett mycket bättre alternativ. Många som fastnar i spelmissbruk speciellt i spel som är beroende av lagarbete, känner ett sånt grupptryck att de spelar till slut dygnet runt. Det finns visst en del som till slut spelar mer än 2500 timmar på ett år. Det är inte konstigt om man isolerar sig med en dator i en fantasivärld med kontinuerligt blodbad, att den personen både blir deprimerad, aggressiv och allmänt konstig. Många skolbarn leker ATG istället för kurragömma, tar strypgrepp på varandra och gör karatesparkar mot huvudet. Det är ett stort problem på skolorna. Det är 18-års gräns på spelen men barn som är 9-10 år ser de "balla" spelsekvenserna på Youtube och lånar utan föräldrarnas vetskap äldre kompisars spel eller spelar tillsammans med dem. Gärningsmannen har nog inte bara huxflux blivit mördare utan det har passerat en massa gränser på vägen dit. Barn som inte visar empati och är våldsamma och råa brukar börja i det lilla. Ex kan det börja med att man plåga katter, igelkottar, hundar och så vidare. Jag blir så vansinnigt arg varenda gång jag ser bilister som siktar in sig och anstränger sig allt vad de kan för att köra över en igelkott! Undra vad den personen har för aggressioner och vad hen egentligen fantiserade att hen körde ihjäl. Lyssnar på P1, har fortfarande inte hört någon prata om gärningsmannens anhöriga, hur mycket de lider. De kanske inte vågar bo kvar i sin bostad, vågar inte gå till jobb, skola o.s.v

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 oktober 2015 00:31

Läste nu ikväll lite mera om denne mördare. Nazisthjälm på skallen under dåden... Varför denna fascination för denna fasansfulla ideologi? Varför drar Nazism, Kommunism och Islamism till sig människor? Kan någon förklara..?

 
Ingen bild

OT

23 oktober 2015 01:01

Det var en gång en stad som kallades Malmö.

"Hoola Bandoola Band - Vem kan man lita på": https://www.youtube.com/watch?v=OOWyaXJ50IU

"...när vår präst från konfirmationen
ligger ner & ber på knä och röven pekar upp i det blå...

...och när dom som skulle säga sanningen har börjat ta tillbaka det, dom just har sagt
då kommer Lille Gerhard hem till mej och häver sej på tå och viskar, vem i hela världen kan man lita på"

 
Ingen bild

realisten

23 oktober 2015 03:25

När mord sker av någon muslims invandrare får alla muslimer skulden. Vilka ska få skulden för detta?

Thoralf Alfsson

23 oktober 2015 08:35

Hur hade världen sett ut idag utan islam? Fredligare?

 
Ingen bild

Stefan A.

23 oktober 2015 07:54

Märkligt agerande från polisen, när det gällde IKEA-morden var man tysta som musslor, när det gäller det här dådet är man snacksaligare än någonsin, man vet redan mindre än ett dygn efter dådet att det är ett hat-brott med rasistiska motiv, har man verkligen hunnit förhöra alla och sammanställt förhören för att kunna utesluta andra motiv som psykisk sjukdom, jakten på kändisskap mm. eller är det bara spekulationer från polisens sida? det kan mycket väl vara ett rasistiskt dåd men jag tycker att ett dygn är lite väl snabbt för att kunna dra några som helst slutsatser, för övrigt är hatbrott inget eget brott utan en rättslig påföljd, dvs. en försvårande omständighet som ger högre straff och en sak som åklagaren skall ta ställning till och inte polisen.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 oktober 2015 09:57

Löfven är inte min statsminister och kommer aldrig att bli det heller så länge som han bara tänker på andra länders problem ,typ Syrien , han borde tänka mest på Sverige och oss svenskar ,exempelvis på våra hemlösa /uteliggare ,fattigpensionärer,sjukskrivna och arbetslösa !

 
Ingen bild

Christian Andersson

23 oktober 2015 14:40

Det är flera här som inte tycker man ska göra politik av det här.
Men det finns andra som gör:

"— Det är i grunden ett ohyggligt brott som begåtts, tankarna går ju till andra tillfällen i Sverige då den här typen av brott har begåtts i Sverige. Jag tänker på Lasermannen och Peter Mangs i Malmö, men också på Breivik i Norge, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till TT."

Jag kommer att tänka på det som hände på IKEA i Västerås. Det var väl också ett hatbrott med rasistiska förtrcken. Sedan tänker naturligtvis också på lilla Y. Men det dådet verkar redan vara bortglömt,

 
Ingen bild

Anette

23 oktober 2015 16:24

Så detta är också islams fel? Och invandrarnas fel! Tala om att skylla ifrån sig

Thoralf Alfsson

23 oktober 2015 16:31

Vad menar du? Vem har gett islam och invandrare skulden. Vem menar du bär skulden?

 
Ingen bild

Pepparholm

23 oktober 2015 16:42

#Stefan A. Ja jag tvivlar på att man hunnit gå till botten med t ex spåret "Darth Vader" till vilken han tydligen var utklädd.

Polisen "vet" redan att han valde mörkhyade. Ser man på TV-bilderna så fanns det nog inte så mycket att välja på. IKEA-mördaren som motsats har tydligen erkänt att han valde dem som svenska ut. Jag menar bara att man ska vara försiktig med att dra snabba slutsatser i vansinnesdåd.

 
Mig

Mig

23 oktober 2015 17:04

Du som stödjer SD dags och söka psykvård innan det är för sent för dig.

http://SD

Thoralf Alfsson

23 oktober 2015 17:38

Har du hört historien om kattungarna som inte öppnat ögonen ännu?

 
Ingen bild

Demokratur

23 oktober 2015 18:22

@Mig

Det bästa med att lämna det här landet är att man slipper sådana som dig. Och så slipper man betala skatt som går till dig och dina gelikar.

 
Ingen bild

Anette

24 oktober 2015 02:31

Vem har gett islam skulden. SD Och du Thoralf. Du frågar dig ju själv hur världen skulle sett ut utan islam. Fredligare? Genom SD propaganda har rasism och hat blivit rumsrent. Säger som föregående talare, skönt att inte längre bo i Sverige. Ibland kommer jag hem på semester för att hälsa på min familj (föräldrar och syskon). Då har det hänt att man blivit smygfotograferad av herr Alfsson och utlagd på hans dypöl till blogg. Med div. vidriga kommentarer från SD anhängare! Verkligen låg nivå!

Thoralf Alfsson

24 oktober 2015 09:32

Anette

Så det var där skon klämde! Du har deltagit i demonstrationer och lyckats hamna på bild. Står du inte för dina åsikter? Jag har dessutom aldrig smygfotograferat, det är svårt att göra det på allmän plats!

Tänk om vi fått vara utan talibanerna, Boko haram, al-Shabab, al-Qaida, muslimska brödraskapet och inte minst IS/ISIS. Plus ett stort antal mindre muslimska terrororganisationer. Hur tror du då världen sett ut?

 
Ingen bild

World Traveller

24 oktober 2015 10:37

Annette, tillhör du dom sossar och vänsterpartister som står och skriker 'Döda alla judar, låt knivarna tala'' med mera tillsammans med palestiner? Är det där skon klämmer?

 
Ingen bild

Anette

24 oktober 2015 14:37

Jag har aldrig deltagit i några demonstrationer. Tänk efter vad du har lagt ut på din blogg istället. På Kalmar marknad bl.a

Thoralf Alfsson

24 oktober 2015 14:54

Det kanske var du som spottade på våra gatupratare!

 
Ingen bild

Anette

24 oktober 2015 14:41

Nej worldtraveller, där klämmer inte skon. Eftersom jag varken är socialdemokrat eller har deltagit i demonstrationer.

 
Ingen bild

Anette

24 oktober 2015 15:21

Du får nog fortsätta gissa....

Thoralf Alfsson

24 oktober 2015 15:38

Ointressant då jag aldrig publicerat några smygfoto.

 
Ingen bild

Demokratur

24 oktober 2015 20:20

@Anette

Du missförstod nog mitt inlägg. Det enda som skulle få mig att vilja stanna i landet är SD i maktposition och Thoralf i riksdagen.

 
Ingen bild

Jesse

24 oktober 2015 21:47

Jag kan inte bry mej mindre. Folk är less på muslimerna och frustratioen växer. Hos vissa mer

 
Ingen bild

Anette

25 oktober 2015 03:06

Jaså jaha
Vi är trötta på Sverigedemokraterna!!!
Du verkar ha dåligt minne thoraffe.

Thoralf Alfsson

25 oktober 2015 07:51

Tröttare kommer du att bli ;-)

 
Ingen bild

Ikaros

25 oktober 2015 11:13

Det som skrämmer mig är hur olika man bemötte händelsen på IKEA och Trollhättan. I det senare fallet släppte Löfven allt och åkte till Trollhättan. Jag är orolig för den här polariseringen. När invandrare drabbas skall SD förklaras skyldiga. Vem är skyldiga till IKEA händelsen?

 
Ingen bild

Pepparholm

25 oktober 2015 11:32

#Ikaros. Det han släppte var riksdagens utfrågning av statsministern. Av två onda ting så väljer man.....

 
Ingen bild

Anette

25 oktober 2015 16:06

Vilket konstigt sätt att resonera. Du har rätt att flytta till ett annat land, "Demokratur". Men andra har inte rätt att flytta till ditt land. Hoppas att rasisterna i det landet som du bor nu, kör bort dig också. Nyfiken fråga bara; -Har du integrerat dig i ditt nya hemland? Eller är det fortfarande sill och nubbe på midsommarafton och Sverige åt svenskarna?

 
Ingen bild

World Traveller

25 oktober 2015 16:47

Anette, Demokratur tänker väl inte leva på bidrag, komma med krav på särbehandling och annat och han tänker nog inte kasta sten på ambulanspersonal, elda upp bilar, råna och misshandla landets pensionärer, utnyttja bidrag och sjukvården till max och ej heller våldta värdlandets flickor. Om man istället arbetar hårt, följer lagar och regler, respekterar och försöker anpassa sig till värdlandets kultur och traditioner så har jag märkt att man blir uppskattad. När man beter sig som gängen gör i Malmö, Göteborg, Tensta, Rinkeby, Husby, Örebro, Borås och många andra ställen så får man lokalbefolkningen mot sig. Men det kanske är lite för svårt för dig att förstå.

 
Ingen bild

Anette

25 oktober 2015 21:07

Jag har ingen aning om vad han gör eller ens var han bor. Ville bara få ge ett exempel Nu är det ju så att de flesta invånare sköter sig. Utom de som bränner ner flyktingförläggningar förstås.

 
Ingen bild

World Traveller

26 oktober 2015 09:47

Och de som bränner ner flyktingförläggningar är till 99% "flyktingarna" själva, men då protesterar du aldrig. Det kallas hyckleri på svenska.

 
Ingen bild

Anette

26 oktober 2015 15:08

Jag vet mycket väl vad det heter på svenska. Skulle de flyktingar som precis kommit bränna ner förläggningarna?!Tror du på det själv? Varför skulle de göra det? Vilket syfte? SD har ju lagt ut kartor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards