thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2015

JIMMIE ÅKESSONS ANFÖRANDE

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2015 14:07


Dags att kommentera dagens partiledardebatt. Jag anser att Jimmie Åkesson gjorde en mycket bra debatt idag. Jimmies eget anförande var väldigt bra och avslutning med ett yrkande om misstroendeförklaring mot finansminister Magdalena Andersson var riktigt skön.


Att Sverigedemokraterna innan debatten dessutom meddelade att man kommer stödja Moderaternas budgetförslag när SD:s eget budgetförslag har fallit sätter också press på övriga Allianspartier. Moderaterna och Sverigedemokraterna har 133 mandat i riksdagen och de rödgröna 159 mandat. Det räcker därmed att FP och KD (19+16 mandat) stödjer moderaternas budget för att fälla regeringens budget. Centerpartiet behövs med andra ord inte!


Sverigedemokraternas agerande har återigen satt stor press på Allianspartierna! Är de i opposition eller ingår i den rödgröna regeringens underlag? SD har återigen ställt frågan!


Idag har ägarna till OKG tagit beslut om att stänga två reaktorer vid kärnkraftverket i Simpevarp. Det är en följd av det budgetförslag och skattehöjningar (effektskatt) som de rödgröna beslutat. Är det en politik som M, FP och KD kan acceptera? Det gör det om de inte fäller Magdalena Andersson!


Fick besök av en fin härfågel på terrassen idag.

 


 


En riktig fågelskrämma skriver idag i Aftonbladet om partiledardebatten. Hon kallar SD för ett pajasparti. Hon är till och med orolig för finansmarknaderna, tillåt mig småle! Stor komik av denna fågelskrämma, Lena Mellin. Läs artikel. 
ANNONS
 
Ingen bild

kalle

14 oktober 2015 14:41

hahaha, klockrent anförande! han behövde ju bara berätta om vad 7 klövern har gjort. bara säga sanningen. fiins väl ingen vettig människa som kan rösta på 7 klövern att än de som har sin försörjning bland alla de tentakler och organisationer som dom byggt upp i Sverige.

vilken bra avslutning att förklara misstroendeförklaring.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 oktober 2015 14:44

”Vad som är normalt har ändrats sedan 2005, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz till P1 (12/10). Tidigare hörde stenkastning till ovanligheterna. Nu hör det till vardagen för polisen i vissa områden. Gränserna har successivt flyttats framåt.”

”Gränserna har successivt flyttats framåt”!!??

När man läser ovanstående blir jag oerhört provocerad av personer som Marie Demker och Stefan Jonsson. De är lögnens vidriga hantlangare och borde ges omedelbart yppandeförbud.

http://www.svd.se/valdet-mot-polisen-blir-allt-grovre/om/ledare

 
Ingen bild

kalle

14 oktober 2015 15:49

asylbluffare åker gratis i kollektivtrafiken över hela Sverige. Och våltog naiv hjärnvtättad Svenska svensk tjej på tåget.

http://www.exponerat.net/asylsokande-irakier-besviken-pa-finland-akte-till-sverige-och-valdtog-pa-nattag/

nu kommer advokater tjänar 200 000 kr i arvode och åklagare kommer släppa honom på fri fot. under tiden kommer han få bo på hotell göra vad han vill, under tiden han får sin asylrätt prövad. han kommer nog hamna i domstol fler gånger, således miljonvinst för advokater framöver. medans sparingar i sjukvård kommer mer av

blev som jag skrev förut 28 aug kl 00.55:
http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/08/28/11168975-overlyckliga-svenskar/#kommentarer

 
Ingen bild

Mattias

14 oktober 2015 16:22

Är ni sverigedemokrater nöjda med er partiledares insats i dagens debatt? Själv tycker jag det var en ganska svag Åkesson vi fick se idag. Ställer mig mycket frågande till hur han skulle kunna leda landet som stadsminister.

 
Ingen bild

Karl

14 oktober 2015 16:36

Vad skall man tillägga, det är därför man är Sverigedemokrat, de andra är bara nollor !

 
Ingen bild

World Traveller

14 oktober 2015 16:55

Mattias, tittade du på samma debatt som oss andra? Ni i 7-klövern har ju skitit i det blå skåpet nu. Snacka om att dina representanter var svarslösa och fick ta till sina vanliga floskler.

 
Ingen bild

Grålle

14 oktober 2015 17:00

@Mattias
Ingen kan leda landet som stadsminister, däremot som statsminister och där skulle Åkesson göra ett betydligt bättre jobb än oduglingen Löfven.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 oktober 2015 17:13

Vapen och knark flödar in i landet.

”Enligt Jan Martinsson borde antalet tulltjänstemän i Skåne och Blekinge vara dubbelt så många som de är i dag för att kontroll av fordon och personer in i Sverige ska fungera tillfredsställande.”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6278482

Detta är helt sanslöst. Stefan Löfven kan INTE styra landet. Han och hans ”regering” är helt inkompetenta. Dessa pajasar är ett direkt hot mot det svenska folkets säkerhet.

När man tänker på hur hemsk situationen är om ett år vill man bara gråta.

Han måste avgå omedelbart!

 
Ingen bild

Fredde

14 oktober 2015 17:49

I de flesta andra länder hade befolkningen demonsterat mot detta. Men i arbsurbistan så håller vi tyst medans landet går i konkurs! Skulle vi i bår demokrati demonstrera skulle vi inte ha ett jobb att gå till i morgon. Så mycket är vår demokrati värd! Sjukare land får man leta efter.

 
Tobbe S

Tobbe S

14 oktober 2015 18:03

Partiledardebatten:
Jimmie Åkesson är, i mina ögon, den ende av de åtta riksdagspartiernas ledare som agerar som en riktig partiledare. Han är rak i sin argumentation, han flosklar inte, han taktikiserar inte, han ljuger inte och sist men viktigast... han hänvisar hela tiden till sina väljare och vad han gått till val på. Inte en enda gång hörde jag någon av de andra sju nämna sina väljare.

http://jrqs

 
Ingen bild

k

14 oktober 2015 18:20

socialdemokraten emanuel roffar åt flera Hundra miljoner.

http://www.exponerat.net/fd-s-politikern-jan-emanuel-fakturerar-skattebetalarna-60-000-krmanad-per-ensamkommande/

medans dom jobbat och betalat skatt hela livet, vanvårdas till döds i äldreomsorgen.

i Askersund har kommunens politiker. lagt ned de flesta ålderdomshem och sålt till sina kompisar för att driva asylbluff boenden.

 
Ingen bild

kalle

14 oktober 2015 18:35

ortsbor tar upp verkliga problem som sker med asylindustrin. då polisanmäler kommunalråd.!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/anmaler-brev-om-asylboende

nu kommer det ju gå åt helv-ete med hela Sverige. och det går snabbt nu.

moderaterna och troligen hela alliansen ville ju inte styra landet alls nu när Jimmie frågade, i partiledardebatten.

så alla vet att SD kommer nog få tvångsöverta landet när det brakat ihop totalt. sker nog under 2016.

 
Ingen bild

World Traveller

14 oktober 2015 18:47

k, Mattias tycker det är ok att socialdemokratiska politiker, och övriga 7-klöverpolitiker också för den delen, ska kunna tjäna miljoner eller rentav miljarder på invandringen av unga arga muslimska män. Det är ren stöld av våra skattepengar som pågår. Kanske Mattias och realisten och övriga invandringsförespråkare som kommenterar här också är inblandade. Det verkar ju som om de värsta förespråkarna är inblandade allihop.

 
Ingen bild

kalle

14 oktober 2015 19:18

sd får rätt igen!
nu är det tullen som bekräftar vad Jimmie sagt i tv-debatter i flera år.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6278482

vapen, knark, trafficing , stöldgods ,allt kan passera Svensk gräns utan kontroll.

 
Ingen bild

Mattias

14 oktober 2015 19:30

@World Traveller
Onsdag 14 okt 16:55
För det första, jag har inte röstat fram någon "sjuklöver" och representerar eller stöder inte något parti som sitter i riksdagen.
Åkesson slår till höger och vänster men träffar bara luft. Han snackar om att fälla regeringar och att väcka misstroenden, till vilken nytta? Inget av det är ju mer än önsketänkanden som inte leder till något på riktigt. Han saknar förankring i det som kallas verkligheten, något som jag skulle finna rätt besvärande om jag varit sverigedemokrat.

Thoralf Alfsson

14 oktober 2015 19:47

Mattias

Det handlar om politik! Att du inte begriper att det handlar om att sätta press på Allianspartierna att visa om de är beredda att fälla regeringen. Gör de inte det kommer de sannolikt förlora väljare till SD.

Det kallas att bedriva aktivt oppositionsarbete.

 
Ingen bild

Lasse T

14 oktober 2015 19:31

Löfven vädjar om ett samarbete med alla parter för att lösa flyktingsituationen. Även SD?
Men jag tolkar då detta som att han inte tror på sin egen nuvarande politik.
Taktiken är väl att ytterligare splittra Alliansen.

 
Ingen bild

OH

14 oktober 2015 19:40

Det vore intressant att få veta vad Alliansens väljare tänker när deras företrädare i Riksdagen säger att om dom skulle få leda landet blir det kaos.
Jag undrar vad kostar dessa Riksdagens teateramatörer skattebetalarna under en mandatsperiod.

 
Ingen bild

Thor

14 oktober 2015 20:11

Fågelskrämman har en lön på över 1 miljon om året för att skriva smörja och häva ur sig floskler. Samtidigt vill inte tidningsbranschen göra rätt för sig, de betalar en lågmoms på bara 6%. En rejäl muta från 7-klövern.

 
Ingen bild

Mattias

14 oktober 2015 20:20

@ thoralf
Jodå jag begriper att det är ett politiskt spel. Men fortfarande kommer det inte leda till något. Både du och jag vet att ingen vill samarbeta med sd i något. Det som faktiskt krävs för ert parti är egen majoritet och det är inte troligt.

Thoralf Alfsson

14 oktober 2015 21:21

Mattias

Du förstår ju ändå inte! När SD blir ännu större kommer andra partier vilja samarbeta med SD för att få makt eller behålla makten. Se bara hur historien ser ut!

 
Ingen bild

Kalle på Spången

14 oktober 2015 20:52

Inte bra att kalla Mellin fågelskrämma. Man ska inte nedlåta sig till att kommentera folks utseende, eller ens antyda något. Detta inlägg behöver du inte publicera. Det är bara en vänlig uppmaning/åsikt. Att Mellin rent mentalt är ett stolpskott är en annan sak.

 
Ingen bild

Hjärtat.

14 oktober 2015 21:07

Känner precis som J.Åkesson sa idag.En stor hopplöshet.

 
Ingen bild

Putte

14 oktober 2015 21:07

Grattis till att få se en härfågel på så nära håll. Jag har aldrg sett någon, så jag är ganska avundsjuk. :-)

 
Ingen bild

Hjärtat.

14 oktober 2015 21:09

Underbart vackert foto på Härfågeln.

 
Ingen bild

Lotta

14 oktober 2015 21:22

Man pratar om att flera kommuner måste hjälpa till med att ta hand om de ekonomiska migranterna. Men vad gör de när de fyllt varenda kommun? De letar desperat efter bostäder men sedan då? Hur skall alla få jobb? Vem skall försörja dem? De är ta mig tamme fan inte kloka. Migrationschefen Danielssons svar på om det kan komma 200 - 250 000 nästa år var att vi måste ha beredskap för att möta ett okänt antal eftersom det är ett enormt tryck i Syrien. De borde tas ifrån all makt och omyndigförklaras hela bunten.

 
Ingen bild

Tommy

14 oktober 2015 21:34

Man kan naturligtvis tycka att Mellin är inkompetent. Att kommentera hennes utseende känns inte värdigt om man nu har comebackambitioner i riksdagen. Fast det här med personangrepp verkar ju vara din grej nuförtiden, lex Waxman.
Inget som inger förtroende direkt.

 
Ingen bild

Christer

14 oktober 2015 21:37

Att leda ett land, eller ett företag, ett parti eller att företräda sin familj är i många stycken samma sak. Om vi tar ett företag, så har styrelsen som sin enda, och främsta uppgift att: - Företräda aktieägarnas intressen på bästa sätt! De som satt sitt kapital i företaget har alltid högsta prioritet.
I ett parti är det samma sak, partiledningen skall företräda de som satt sitt kapital (dvs sina röster) på bästa sätt. Där haltar det ganska mycket i vissa partier. Att både partier och företag kursar ibland beror ofta på fel prioritet.
Att företräda ett land är den största utmaningen man kan ställas inför. Man skall tillvarata allas intressen, dvs överordnat alla enskilda individer, så måste högsta prioritet vara landets intresse i första hand. Och det är där som makthavare har en förmåga att förlora fokus, det är det vi sett de senaste 10-15 åren i AB Sverige. Andra mål skymmer siktfältet, andra grupper som inte det egna landets intresse/kärna får högre prioritet än de som satsat sitt kapital. Generositeten med andras pengar har aldrig varit större, sveket mot kärnan (aktieägarna) är gigantisk. Allt sker med "allas lika värde" framför ögonen, och med huvet under armen.
Att föra en politik som sliter sönder ett land, kan aldrig varit det här landets högsta prioritet. Däremot att kunna hjälpa till på bästa sätt i en orolig omvärld det är viktig uppgift, men det är en helt annan sak än det vi ser nu!

 
Ingen bild

Zetor

14 oktober 2015 21:37

Hur ska det gå när anhöriginvandringen kommer igång ,minst 4 anhöriga på varje asylsökande , det kanske blir starten på det väntade kaoset !

 
Ingen bild

s29

14 oktober 2015 22:29

I framtiden så blir vi väl tvungna att blåsa iväg ett par raketer mot ryssarna,så dom intar landet och räddar oss från globalism,okontrollerad invandring ,Nato,fluor i dricksvattnet,syntetiska hormoner i mjölken,och en massa annat skit.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 oktober 2015 23:33

Heja Jimmie! Ett av hans bättre anförande!
Jag tycker att Jimmie, vid varje tillfälle som ges, skall spärra ögonen i TV-kameran och vädja till svenska folket att "nästa Riksdagsval är Er sista chans att rädda vad som räddas kan av Välfärdssverige", även om de flesta borde ha insett detta helt av egen förmåga.

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Anders

15 oktober 2015 07:20

Thoralf, tror du invandringstakten komma hålla på i samma fart tills valet 2018? I så fall borde SD garanterat ha ---> 25% i nästa val?

 
Ingen bild

Tony

15 oktober 2015 09:40

Kalle på Spången:
Jo men visst var Lena Melin en otrolig kontrast
till den vackra fågeln? Och hur många tillmälen
har inte vi Sverigedemokrater fått ta emot som
rasister och andra tillmälen, trots att vi bara har
förstått att det vansinne som håller på inte kan
fortsätta utan svåra konsekvenser för samhället.
Om Lena Melin sen kallar SD för ett pajas parti så sätter
hon ju det epitetet även på minst ett par miljoner
Svenskar! Själv skulle jag säga Rugguggla om Lena!

 
Ingen bild

Zetor

16 oktober 2015 09:41

Lena Melin är då absolut ingen ragguggla !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se