thoralf

Direktlänk till inlägg 15 september 2015

KRAFTIG ÖKNING AV INBROTT

Av Thoralf Alfsson - 15 september 2015 10:29

Enligt polisen ökar inbrotten kraftigt i Kalmar kommun. Under året har ca 175 inbrott anmälts till polisen. Det skall jämföras med 124 inbrott under hela 2014. Inte helt oväntat är de norra delarna av Kalmar (stadsdelen Norrliden) mest drabbad.


Nyligen grep polisen en liga som misstänks ligga bakom ett stort antal inbrott då det påträffades stora mängder stöldgods. TT och Barometern har skrivit om gripandet.


”Männen, mellan 25 och 45 år, greps i Växjö efter en större spaningsinsats. Vid en husrannsakan hittades stora mängder stöldgods som polisen försöker koppla till fler inbrott.

Männen som är hemmahörande i Kalmar län har gjort vissa medgivanden.”

 

TT och Barometern skriver att männen är hemmahörande i Kalmar län. Läsarna får nog utan tvekan känslan av att detta är en svensk stöldliga. Men en koll med Kalmar Tingsrätt ger en helt annan bild av de fyra männen. Enligt häktningsframställan framkommer följande.


Ingen har en adress i Sverige!

Två är medborgare i Albanien, var de två andra är medborgare framgår inte men tolk behövs.


Frågan är om det är asylsökande från Albanien på stöldturne i Sverige? I så fall är det inte första gången en asylansökan används som täckmantel för stöldturne. Läs artikel.

Eller handlar det om tiggare från Albanien som ”extraknäcker”?


Varför mörkar TT och Barometern identiteten på ligans medlemmar?

Varför är det så känsligt att ange att det handlar om utländska medborgare?


Det kan knappast handla om de pressetiska reglerna då tidningen Östra Småland i sin artikel anger att samtliga är utländska medborgare.

 
 
Ingen bild

Sigvard

15 september 2015 10:52

Ett upprop till alla offentliganställda - Bli en solidarisk offentliganställd

Sänk lönerna för alla offentliganställda med 20% - bli en solidarisk offentliganställd

De gemensamt inbetalda skatterna ska nu, i och med den "Nationella Samlingen" utropad av Löfven samt "Den Humanitära Stormakten Sverige" utropad av Carl Bildt, räcka till allt mer och allt fler.

Det behövs nu ordentliga krafttag för att få ordning på hjälpverksamheten för asylsökanden, ensamkommande flyktingbarn och de som redan fått uppehållstillstånd.

Gör som Grekland, sänk ALLA offentliganställdas löner. I Sverige borde nivån kunna sättas till 20%.

Den som sänker sina lönekostnader med 20% får utmärkelsen "Solidarisk Offentliganställd".

Den offentliganställda individ som vill får sänka sina egna lönekostnader ännu mer (vara "extra solidarisk") och det inbesparade skattebeloppet avsätts då för asylsökande.

Den som för sig begär lönesänkning med 30% eller mer får kalla sig "Mycket Solidarisk Offentliganställd". Riksdagsmän kan här bli offentliga föredömen, liksom hela Regeringskansliet (bara detta kansli omfattar ca 0,1% av Sveriges sysselsatta befolkning).

Gör detta rakt av, snabbt och effektivt. Detta är enkelt att tillämpa från och med nästa månad.

Då behövs inga skattehöjningar för allmänheten (de som finansierar de offentliganställda) eller avgiftshöjningar för offentliga tjänster.

Inflationen i Sverige är dessutom negativ, vilket dämpar effekten av lönesänkningen.

Eventuellt överskott efter de offentliga lönesänkningarna går till att finansiera nybyggen för nyanlända, Maud Olofssons "Nybyggare".

Modellen har flera fördelar. Det är mest offentliganställda som vi ser i media som anser att "vi ska ta större ansvar", så nu får de vara med att ta notan. Bara Löfvens och Bildts partier står för över 50% av antalet avgivna röster i landet. Mindre partier som (FP), (MP), (V), (C), (KD) tillkommer och stödjer de både stora (S) och (M).

Modellen med solidarisk lönesänkning (dvs ta ansvar) för att finansiera det offentliga Sveriges åtaganden bör alltså ha mycket stort stöd bland skattebetalarna i landet.

--

Morgan Johansson (S) sa på EU-mötet att "ibland måste man göra saker man inte vill". Detta då för att andra tvingar dig och det är helt i sin ordning. Så när staten tvingar av dig än mer lön i form av skatt, när ditt fritidshus exproprieras mot en ytterst låg ersättning och du påtvingas en invandrarfamilj i ditt eget hem så tänk då på vad Morgan Johansson sa,
- Ibland måste man göra saker man inte vill.

 
Ingen bild

Göta

15 september 2015 11:15

"Männen som är HEMMAHÖRANDE i Kalmar län..."

En vanlig typiskt ful svensk journalistlögn! USCH!

 
Ingen bild

Göta

15 september 2015 11:36

DET ÄR IDIOTIN I EUROPA SOM ÄR GRÄNSLÖS!
... och den allra största idiotin i Europa står Sverige för, på en mycket säker 1:a plats med god marginal till 2:an Tyskland.
Genom sina ansvarslösa, abnorma mottagningssiffror har dessa två länder det absolut största ansvaret för Europas kaos. Nu inbillar sig de två ländernas ledande politiker (främst Sveriges) att de ska få ordning på detta kaos genom att ÖKA mottagningen ytterligare!

Problemen i Mellanösterns och Afrikas muslimska länder går inte att lösa med enorma folkomflyttningar. Det enda som händer är att våra politiker flyttar hit de konflikter som människorna flyr ifrån. Istället för att skapa en säker tillvaro för flyktingar, skapar man en kaotisk tillvaro för HELA Europas folk.

HUR KAN IDIOTIN FRODAS SÅ I SVERIGE?
Sveriges förfall är nu ett självspelande piano. Aldrig i den vildaste fantasin kunde man tro att idiotin kunde frodas så i vårt land. Vi, som skulle bli ledande i teknik! HA! Kebabteknik då eller?

En seriös KONSEKVENSANALYS är vad som behövs som motbild till politikernas och journalisternas vanvettiga idéer om att Sverige måste ta emot alla som vill flytta hit, och på så vis verkställa en kolonisering och plundring av allt det som byggts upp här under många hundratals år.

(Ovanstående är ett litet hopkok med viss redigering av tre olika kommentarer från "Vansinne Utan Gränser", "ollipolli_2" och "BoT", under Mats Dagerlinds som vanligt lysande Avpixlat-inlägg med titeln "Hästen är död, Merkel och Löfven. Det är dags att sluta piska den nu"!)

http://avpixlat.info/2015/09/15/hasten-ar-dod-merkel-och-lofven-det-ar-dags-att-sluta-piska-den-nu/#more-155053

 
Ingen bild

Lena

15 september 2015 11:40

Inbrott och misshandel t o m mord, och inte minst nertrampandet av vår svenska identitet är ofta resultatet av för mycket blandning av individer som inte är hemmahörande här. De har ingen empati för oss som är "vita". Då frågar man sig VARFÖR minskar polisens resurser?

 
Ingen bild

Lena

15 september 2015 11:47

Detta är ingen dum idé som en kristen egyptier, dessutom miljadär har. Att låta de syriska flyktingarna själva vara med och bygga upp sitt nya lan - en grekisk ö.

http://samtiden.nu/20262egyptier-vill-kopa-grekiska-oar-till-flyktingar/

 
snoffsan

snoffsan

15 september 2015 11:53

Att DDR media inte skriver mer än att det var män i lite olika åldrar, hemmahörande i Kalmar är för att lura läsarna som vanligt, 80% går fortfarande på det, och har oförmågan att leta rätt på sanningen själva i alternativ media.
Deras policy är att aldrig nämna vilka dessa är, måste vara jobbigt för dessa, att inse att det inte är svenska arbetslösa, svenska hemlösa, arga unga vita svenska män, pensionärer eller ensamstående mammor som är ute på stöldturnè.
Tänk att varje gång få sitta och mörka alla dessa tusentals brott, begångna utav andra än just svenskar, måste tära ordentligt på dessa.
Att aldrig får skriva om en vit svensk som rånar och misshandlar gamla människor på gatan och i deras hem, eller framförallt våldtar kvinnor.
Enligt Reinfeldt är det svensken som är barbarer och det goda kommer utifrån.
Det måste vara en frustrerande värld, dessa så kallade journalister lever i, att varje dag mörka, sopa och ljuga för DÖ diktaturen.
Tänk en sådan befrielse det skulle få vara att skriva om sanningen och vad som egentligen händer och vem som gör vad i landet.
Kanske en dag, lite längre fram, att detta kan komma att bli verklighet.
Ta bort presstöd för de tidningar som uppenbart ljuger, och låt dessa enbart leva på de prenumeranter och lösnummer folket väljer att lägga sina pengar på.
Sedan kommer DDR media att gå i graven.
Låt även TV licens bli något frivilligt, inget tvång som idag.
I går var vi ute på en promenad och gick förbi tappen, löpsedeln från lokalblaskan hade mycket viktiga nyheter - Så fuskar du med P skivan,
GT,s handlade om vädret där vi bor, AB,s om något nonsens kommer inte ihåg vad, men förmodligen något om bantning eller ta hand om höstdepressionen.
Trots att det är fullkomligt kaos i Europa,länder som stänger sina gränser en efter en nu.
Trots att våldet eskalerar med en rasande fart, så är väder, och fusk med P skiva viktigare att skriva om.
80 % går på detta, 80% tror att allt är väl i landet,80% blinda och döva går omkring och njuter av det underbara Sverige och tror att allt är som det var för femton år sedan.
Detta år har vi haft massor av försäljare i vårt område som vill sälja larm, har aldrig hänt innan att dessa går runt och talar om ökade villainbrott. Löven sa ju att vi skulle tjäna på invandringen. Visst kan hålla med, men bara vissa tjänar pengar på dessa. Kanske inte riktigt på det sätt Löven menade. De som säljer villalarm tjänar säkert grova pengar på larm just nu, medans vi andra får betala mer och mer för att skydda oss.
Läste att en vårdcentral skulle nu byggas om för ensamkommande medelålders män, tio stycken bestämt, med tio stycken personal.
Ni läste rätt, en personal på en vuxen man.
Tänk om de gamla kunde fått ha denna personaltäthet, tänk att en gammal fick en personal som kunde gått ut och gå, läsa böcker tillsammans, ha någon på sitt rum som finns där att prata med.
Detta kan man läsa om på petterssonsgörskillnad idag.
Vad säger de nyanlända idag om att vårdcentraler börjar byggas om till boende istället ? Dessa verkar ha en panisk skräck för att om sjukhus, busshålls platser eller centrum ligger några hundra meter bort, kan dessa absolut inte bo där.
Enligt Boverket nekar dessa även lediga lägenheter som ligger ute i glesbygden, dessa vill ha nära , gärna mitt i centrum och nära till allt.
Världen är upp och ner.http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

Jan Eriksson

15 september 2015 12:05

-> Sigvard
Ett alldeles utmärkt förslag! Man kanske inte ska ta alla på en gång. Man kunde börja med SACO-kollektivet, och om det behövs gå vidare med TCO-anslutna. Kommunalare kan spara till sist.

 
Ingen bild

Hacke

15 september 2015 12:30

Bra Thoralf!! Ge inte lögn- och manipulationsmedia en lugn stund i deras smutsiga hantverk. För varje avslöjande av den här typen växer alternativmedia och förtroendegapet mellan folket och de lydiga fotsoldaterna i den alltmer krisande traditionella median.
Aldrig en krona eller klick till deras försörjning, det borde vara "lag" i varje sverigevänligt sinne vid det här laget.

 
Ingen bild

Observer

15 september 2015 13:25


....."Varför mörkar TT och Barometern identiteten på ligans medlemmar?"

Det här är anldeningen varför media M Å S T E bestraffas !
De M Å S T E kunna åtalas för sådant här mörkande. -Det är nämligen samhällsfarligt.

 
Ingen bild

Rättvis

15 september 2015 14:41

Uppenbarligen anser media att tjuvar och asylbedragare har ett trängande behov av skyddad anonymitet. Brottsoffren och alla som drabbas indirekt genom högre försäkringspremier och ökad otrygghet skiter man i.

 
Ingen bild

Zetor

15 september 2015 15:29

Tre unga godhetsapostlar är idag på bild OT Högsbysidan samtliga tre propagerar för fler boende för ensamkommande "barn",som om inte vi kommuninnevånare har tillräckligt många att betala för ! Hjärnan och röven måste ha bytt plats på många !

 
Ingen bild

Kalle

15 september 2015 16:32

""Stockholmare rasar efter videobilder på våldsamma kurder och turkar""

http://www.friatider.se/valdsamma-kurder-och-turkar-far-stockholmare-att-rasa

Skall svenska polisen hålla på med sådana här våldsamma "demonstrationer" istället för att lösa inbrott???

 
Ingen bild

Pensionisten

15 september 2015 17:25

Stiligaste paret vid Riksdagens öppnande var absolut paret Åkesson!

 
Ingen bild

Putte

15 september 2015 17:30

@Jan Eriksson. Varför inte börja med LO-kollektivet. Det är väl i de flesta fall de, som röstar på Löfven och har satt honom som stadsminister.

 
Ingen bild

Nya Sverige

15 september 2015 18:10

Fin video, varför visar de inte detta på nyheterna...

https://m.facebook.com/anna.almqvist.71/videos/884569291633873/

 
Svensson

Svensson

15 september 2015 18:29

Invandrare begår brott,sen försöker regeringen via svensk massmedia ge oss svenskar skulden för dessa brott ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

World Traveller

15 september 2015 19:12

I norska Aftenposten visar de en välkomstvideo gjord av svenska vänsterextremistiska poliser där de välkomnar alla migranter och lovar göra allt de kan för att hjälpa dom, IS-mördare inkluderat.
Tänk om de kunde bry sig om svenska brottsoffer lika mycket och skydda svenskar istället för utländska våldtäktsmän och mördare.
Lika illa ställt ät det med vår militär.

 
Ingen bild

Ibbe

15 september 2015 19:37

Kalmartidningen Barometern har en märklig redaktionell syn. Är anledningen till att många bekanta sagt upp bekantskapen med bladet. Fegande och undanhållande tidningar är en skam för svensk press. Obekväma sanningar är inget för denna " fria och obundna press".

 
Ingen bild

Stefan A.

15 september 2015 19:51

Ja otrygghet är inte bara döda kroppar som PK vill få det till, utan mera det man kallar "vardagsbrott", inbrott kan upplevas mycket kränkande, någon okänd har varit in och rotat i det förutvarande trygga hemmet upplever många mera obehagligt än förlorade prylar, väskryckningar kan förstöra livet för äldre kvinnor som kan ha svårt att freda sig själv samt mycket mera, och inte minst affäridkare är illa ute, de riskerar t.o.m åtal själva om de ingriper mot snattare av utländsk härkomst, därför det blir tomt på affärer i förorten.
Aldrig har avståndet mellan folket och "eliten" och deras nyttiga idioter från vänsterträsket varit så stort som nu, mycket välavlönade jä... kräver från talarstolar och i artiklar att vi ska ta "ansvar", ett ansvar som vi aldrig blivit tillfrågade om vi vill eller kan ta....

 
Ingen bild

Dumle

15 september 2015 20:11

Wow! Polisen har läst några bostadsinbrott. Ta fram champagnen och fira! Med tanke på att endast några få procent av bostadsinbrotten klaras upp av polismyndigheten är detta fantastiska nyheter😉 Polisen har numera fullt upp att lagföra alla som kör 6km för fort på våra vägar. Samhällskontraktet har upphört att gälla.

 
stenbocken@outlook.com

stenbocken@outlook.com

18 september 2015 19:02

Eftersom lössens ökning beror på våra resvanor,så så beror nog ökningen av inbrott på att vi slarvar med att låsa balkongdörrarna.

http://s29

 
Övervakaren

Övervakaren

20 januari 2016 20:13

Ett eget inbrottslarm som är kopplat till sin egen mobiltelefon, grannsamverkan, vänner och grannar är ju A och O. Själv skaffade jag ett inbrottslarm från www.tryggvilla.se och kanske jag ska utöka med övervakningskameror framöver.
Jag känner att med larm så känns det tryggare när man lämnar huset, speciellt för oss som bor lite avsides. Har haft en del skumma typer som rekat huset från och till under åren.

http://www.tryggvilla.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se