thoralf

Direktlänk till inlägg 14 september 2015

MEDIA BERÄTTAR INTE HELA SANNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 14 september 2015 11:59

 


”Under vecka 37 sökte totalt 4 503 personer asyl i Sverige, en ökning med 1 267 personer jämfört med veckan innan. 828 av de asylsökande under vecka 37 var ensamkommande barn, vilket är 106 fler än veckan innan.”


Migrationsverket.

 

Statsminister Stefan Löfven och regeringen är fullständigt handlingsförlamade. Andra EU-länder reagerar och agerar men i Sverige står det still. Nu har ca 8 000 sökt asyl under de två första veckorna i september. Närmare 1 600 är ensamkommande unga muslimska män. En situation som är fullständigt ohållbar för samhället och de svenska skattebetalarna.


Den mediekampanj som pågått de senaste veckorna har varit minst sagt intensiv med ett fokus på flyktingar och situationen i Syrien. Media trummar verkligen in i folks medvetande att alla flyktingarna kommer från Syrien. Man trummar även in att det är Assad i Syrien som måste stoppas, inte alls lika mycket fokus på IS längre. Är det hela sanningen?


Man behöver inte gräva särskilt djupt förrän man hittar statistik som pekar på något helt annat. Under 2015 har antalet asylsökande från Syrien minskat med hela 35 procent mot samma tidsperiod (jan-Aug) 2014. Mycket anmärkningsvärt!

 

Är det den bilden vi får när vi läser och ser svensk medierapportering? Hur många hade gissat att antalet asylsökande minskat från Syrien? Nej, troligen inte en enda om du gått ut på gatan och frågat människor. Inte en enda journalist hade heller inte känt till dessa uppgifter!


Fakta är att det är asylsökande från Etiopien, Afghanistan, Kosovo, Albanien, Ukraina och Mongoliet som ökar mest procentuellt. Vissa av dessa länder har ökat med mer än 100 procent i förhållande till motsvarande period under 2014.


Till och med statslösa har minskat med 40 procent!


Statistiken från Migrationsverket visar med all tydlighet hur verklighetsfrånvända svensk media är men det gäller även svenska myndigheter och inte minst regeringen med statsminister Stefan Löfven i spetsen.


Det är hög tid att tvinga bort Stefan Löfven från makten.
 

 Statistik från Migrationsverket.


PS


Var det moderaternas partiledare som intervjuades i Agenda? Eller var det en robotfloskelmaskin?

 
 
Ingen bild

Tanten

14 september 2015 12:46

Jag hörde på P1 en morgon för mindre än 2 veckor sen uttalandet om att 50000 sökt asyl, de flesta från Syrien. Jag var tvungen att titta på Migrationsverkets statistik och kom fram till att 27% kom från Syrien. Det är beklagligt att journalister inte inte kan uttrycka sig på ett glasklart sätt genom att förklara att det enskilda land de flesta kommer ifrån är Syrien.

 
Ingen bild

Observer

14 september 2015 13:06

"Vi har flytt genom hela Europa ifrån kriget". Sade man i en nyhetssändning som nyss anlänt till Sverige.
Bara meningen är ju befängd! ..De har alltså passerat genom flertalet krigsfria länder -Där de kunnat söka skydd o asyl.

MEIDIA är nu med och underblåser och m ö j l i g g ö r denna scam, Ja, annars är ju karriären slut för den som säger emot, inte är "god" nog.

EN REGELRÄTT INVASION AV EUROPA SOM NU PÅGÅR -Unga karar i krigsför ålder -i huvudsak. Iklädda dyra quiltade täckjackor o märkesskor bärandes i-phones ...M E N INGA ID-HANDLINGAR!!!!!!!
MEDIA möjliggör denna invasion, att den kan pågå inför öppen ridå, trots att det är SÅ uppenbart.

Givetvis borde man från dag 2 ha sagt STOPP & BELÄGG för alla dessa så uppenbara ickeflyktingar!!

Det är bara att hoppas på det bästa att andra länders kanske klokare politiker nu snabbare än ögat skärper alla gränskontroller så bara de med id-handlingar o giltiga skäl får komma i fråga annars lär detta ta en ände med förskräckelse.

 
Ingen bild

Mahmoud

14 september 2015 13:40

Dick Ericsson om bl.a robotfloskelmaskinen ifråga:
http://erixon.com/blogg/2015/09/salman-rushdie-folk-avskyr-politiska-eliten/

 
snoffsan

snoffsan

14 september 2015 13:50

Det hela är så vansinnigt att man finner inga ord längre att beskriva det som händer, eller hur politikerna fungerar,om dessa överhuvudtaget fungerar alls.
Landet har varit fullt länge, kaos med bostäder, kaos med jobb, kaos med ökad brottslighet, kaos kaos kaos.
Och mitt i detta kaos står Guden Löven, dunkar sig i bröstet och skriker efter mer, mer, mer, mer.Alla är välkomna, oavsett bakgrund, om de har ID eller papper som styrker deras identitet eller inte, alla skall in, på ett eller annat sätt.
Stena färjorna kör skytteltrafik, lika så SJ, ingen behöver betala någon biljett eller visa pass eller något annat. SJ hat t o m satt in extra tåg för sakens skull.
Tågen verkar nu fungera helt normalt, finns t o m extra tåg för detta spektakel.Annat är det när svensken skall åka iväg, enorma problem med förseningar och framförallt trasiga lok och vagnar, då finns inga extra tåg att sätta in. Var hittade SJ dessa någonstans ?
Bojkotta SJ om ni kan, om MP skiter i miljön, så kan vi också, ta bilen.
Många unga sitter fast i ett skruvstäd hos sina föräldrar, utan jobb och bostad, studenter blir nu tvingade att lämna sina studentboende för ensamkommande, idrottshallar stänger sina hallar, för att ta emot nyanlända, gamla blir kvar hemma, då äldreboende blir till förmån för ensamkommande.
När Rebecca Uvell grävde gjorde hon en makaber upptäckt, ett förslag från den röd/gröna styrda Boverket, att beslagta alla nybyggda lägenheter, till bara nyanlända från tredje världen, inga av dessa skall kunna nå svenska unga som vill flytta hemifrån.Nyheten finns på Avpixlat, sedan länk till hennes artikel.
Allt fler länder vaknar nu angående Sveriges situation angående haveriet med massinvandring, Kanada är ett , finns på Avpixlat en artikel som beskriver läget bra.
Norge har börjat fundera på gränskontroll mot Sverige p g a vårt massinvandringshaveri, bara detta inte slår hårt mot de svenskar som jobbar och reser in och ut under helgerna. Finns artikel på Avpixlat, med länk till norsk sida.
Allt fler länder runt om oss börjar alltså se Sverige som ett skräckexempel, på hur misslyckad massinvandring fungerar som sämst när det finns politiker som inte har en aning om vad dessa håller på med.
Istället för att dra i bromsen, klipper de av bromsledningarna, så bromsoljan lämnar stora svart pölar på marken.
Jag hoppas innerligt nu att detta som händer får någon liten, pytteliten klocka att börja ringa hos de sovande folket.
Det handlar inte OM de får sina sommarstugor beslagtagna utan när.
Det handlar inte OM att många kommer att stå på gatan när bostadsbubblan spricker, när regeringen ger klartecken på amorteringen skall chockhöjas, det handlar om när.
Detta kommer att frigöra ca en miljon bostäder åt de nyanlända, som får det varmt och gott, medans den sovande står yrvaken på gatan, och undrade vad som hände med sin varma säng.
Sverige är inte längre till för det etniska folket, de som byggt detta land med svett och tårar.
Landet har de sovande och godhetsknarkande folket gett bort till andra människor, som inte har de godaste avsikter att förvalta detta som vi byggt.
Det som tog ca tusen år att bygga, med välfärd, god ekonomi och trygghet, har DÖ diktaturen raserat på nio månader, detta måste väl har varit ett slags rekord ?http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

World Traveller

14 september 2015 13:51

Nu försvinner våra irakiska anställda en efter en. Ett flertal har nu dragit mot drömresemålet Sverige. Det innebär problem för oss eftersom vi måste nyanställa och göra säkerhetskontroller och träna upp de nya. Jag berättade för våra irakier att Islamic Relief nu (enkigt GP) tagit över delar av centralstationen och hamnen i Göteborg. Reaktionen blev: 'Islamic Relief no good, same same Daesh (IS), same same Brotherhood Muslim'.
Varför är det ingen myndighetsperson i Sverige som reagerar?

 
Ingen bild

Lärare

14 september 2015 14:11

Ha ha, har läst på SD:s hemsida nu. Där står det svenskhet, öppenhet, socialkonservatism och demokrati...
Inte ett ord om nationalism, Åkesson har själv sagt att han är nationalist. Tidigare skrev SD: Vi är ett socialkonservativt och nationalistiskt parti. Precis så benämnde SDU också partiet!!!
Plötsligt är det ordet borta, alltså man motsäger sig själv i sin iver att klippa av banden med ungdomsförbundet.

Nu är Kasselstrand och Hahne utslängda, men SD fortsätter i samma odemokratiska anda att även ogiltigförklara Jessica Ohlsson som SDU:s nya ordförande.
Mycket märkligt beteende av ett demokratiskt parti!!!

Thoralf Alfsson

14 september 2015 14:34

Delar absolut inte dina påståenden. Vilka kunskaper och insyn har du som vi andra inte har.

 
Ingen bild

Nemo Saltat Sobrius

14 september 2015 14:14

Asyl bör i första hand vara tillfälligt skydd. Om situationen i ursprungslandet består, i låt säga 3-6år, och så även risken för den asylsökande bör man först då överväga om PUT kan vara aktuellt.

Då tittar man ockås på den sökandes vandel, integreringsbenägenhet mm.

Thoralf Alfsson

14 september 2015 14:35

Det är så Danmark hanterar asylsökande!

 
Ingen bild

SM811

14 september 2015 14:53

@Lärare
"Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn..."
https://sd.se/wp-content/uploads/2013/08/principprogrammet2014_webb.pdf

 
Ingen bild

Hacke

14 september 2015 14:57

Extra! Roboten tycks ha fått någon form av liv och kontakt med verkligheten. I Lunchekot sa hon/den att hon/den skulle göra påtryckningar hos Stefan Löfven om att utreda möjligheten att följa i Tysklands spår och inrätta tillfälliga gränskontroller!
Jag trodde inte mina öron. Det är väl bäst att vänta på att få det verifierat ikväll om hon/den inte avsatts av Reinfeldts skuggkompani innan dess.

 
Ingen bild

Rune

14 september 2015 15:18

"Ingen ställer den berättigade frågan VARFÖR denna migranttsunami sköljer över Europa just nu. Hur sannolikt är det att hundratusentals personer i icke krigsdrabbade länder vid exakt samma tidpunkt bestämmer sig för att bege sig till Europa? Orsakerna till att invasionen kommer som på en given signal undersöks av ingen. En sådan undersökning skulle ju kunna ge oönskade resultat."

Skriver Julia Caesar på Snaphanen.
Varför denna invasion just nu? Vad är det för anonyma intressen som driver detta? Och hur kan vårt media och politiska etablissemang skänka bort sina barns arvedel (Sverige) som de har fått förtroendet att förvalta?

 
Ingen bild

kalle

14 september 2015 15:31

dom som läser här och är passiva bör veta:
1:Sverige har inte råd att bygga nya kärnkraftverk, och dom som finns är så gamla så de kommer stängas ned av säkerhetsskäl, tänk dig Tjernobyl. således kommer det inte finnas ström i eluttaget. tänk dig ständigt strömavbrott!

2: Jordbrukpolitiken har gjort att lantbruken försvinner och få svenskar vill ge sig in den olönsamma branschen. nu importeras det mesta av all mat. om det händer nåt så godstrafiken inte fungerar, så levereas ingen mat. tänk dig tomma hyllor i butiken.

3: sjukvården får inga skattepengar att bedriva vård för, så bara privat vård sker. tänk dig sjukvård finns EJ för dig och dina anhöriga.

4:skolan får inte kosta nåt, det finns ingen vettig människa som vill bli lärare i Sverige. inga böcker och kalla skollokaler. tänk dig skola som förvaring. nån utbildning sker ej.

detta är ej svammel. fd statminister talade i sitt öppna ditt hjärta-tal" om för sina väljare att det kommer INTE finnas nån välfärd i framtiden. innan svenska samhället faller ihop totalt, så skall det mesta av skattepengarna gå till invandringsreformerna. ej till samhällsfunktioner som utgör välfärd. således fullföljer löven samma politik som troligen beslutats om på möten bland pentagon, Bilderberg, g7.

 
Ingen bild

Sven Dacke

14 september 2015 15:36

Det finns myter om att sverige islamiseras.

Oavsett vad vi tror så är högsta upphandlingschefen på Sveriges Radio praktiserandse muslim och skall åka till Mecka berättade han i Epstain alldeles nyss
Passande nog heter han Kamrul Islam och det är helt naturligt för mångfalden på SR, resten är Vänsterpersoner eller MP

 
Ingen bild

kalle

14 september 2015 15:38

George bush sa ju att 7 länder skall angripas. när de har bombat Syrien. så påbörjas planen för Iran och ännu mer flyktingar kommer, sedan Nordkorea och ännu mer flyktingar

 
Ingen bild

Lärare

14 september 2015 15:43

Gick in på hemsidan, där de skriver om sitt nya ungdomsförbund...
Där stod ingenting om ngt nationalistiskt. Det gjorde det tidigare.
Har själv hört Åkesson i nåt program säga: "Jag är själv nationalist"!

Vilka påståenden är det som Du inte delar?
Tycker Du det är OK att omedelbart ogiltigförklara ett nyvalt ungdomsförbund, utan att öht ta en diskussion med Jessica Ohlsson? Jag tycker det var fegt att inte möta henne i Agenda!

 
Ingen bild

Jakob

14 september 2015 15:59

Men varför tar du inte med att enligt den statistik som du hänvisar till så har antalet asylsökande minskat med 10%?! Är inte det relevant tycker du?

Thoralf Alfsson

14 september 2015 16:07

Därför att det handlar om vilka länder som de asylsökande kommer ifrån.

Jag har fokuserat på det totala antalet asylsökande vid flera tillfällen tidigare. Jag gör även kontinuerligt jämförelser med våra nordiska grannländer på månadsbasis.

Tycker du inte att det räcker?

Hur tycker du media rapporterar?

 
thojuh

thojuh

14 september 2015 16:29

Mångfalden på SR liknar mer enfaldig propaganda. Följden blir att fler och fler undviker SR:s kanaler liksom SVT.

I Sverige finns obegränsat med alternativ till PK-media, ändå maler dom i samma fotspår dag ut och in och kan göra så tack vare presstödet. Vi får hoppas att det är dödsdansen som vi nu bevittnar.

Föregående veckas kampanj var på ett makabert/groteskt sätt en märklig uppvisning i PK-medias s.k nyhetsbevakning. Ovärdigt en fri press unikt för Sverige?

"Aftonbladet toppade den 25 augusti under flera timmar med en krönika signerad den politiske reportern Lena Mellin.

Den handlade om varför SD växer. Efter någon dag hade den runt 300 delningar på Facebook. Under tiden hade en text jag skrivit för nätsidan Det goda samhället närmare 20 000 delningar. Detta säger en del om hur den nya mediala ordningen ser ut."

http://www.nyatider.nu/marcus-birro-jag-har-sjalv-varit-dar/

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Jakob

14 september 2015 17:24

Men tycker du inte att det är problematiskt att å ena sidan beskriva det ohållbara i och med det asyltryck som är just nu samtidigt som du hänvisar till statistik som visar en nedgång i asylärenden med 10%. Då har vi ju inte den flyktinganstormning som beskrivs, varför tycker du att det är så dåligt? Du målar ju upp en bild av läget skulle vara sämre nu än för ett år sedan och det är den ju inte enligt din statistik. Du motsäger alltså dig själv i din iver att smutskasta media. Så vem far med osanning?

Thoralf Alfsson

14 september 2015 17:37

Jakob

För det första svarar du inte på mina frågor?

Sedan bör du väl läsa texten där jag skriver att de kommit ca 8 000 asylsökande bara de senaste två veckorna. Om du försöker räkna lite så förstår du förhoppningsvis att de 10 procenten har ändrats till något betydligt mindre redan idag.

Dessutom var 2014 ett rekordår med asylsökande där många fortfarande väntar på beslut hos Migrationsverket. Förstår du inte konsekvenserna när volymerna är så stora.

Nu får du faktiskt svara annars avslutar vi nu!

 
Ingen bild

Lena

14 september 2015 17:35

Klyftan mellan SD och ungdomsförbundet SDU har eskalerat på sista året. Varför? Min uppfattning är att Mattias Karlsson som är partistratek suttit på sin kammare och gjort "nya skrivningar" så att partiet ska passa alltfler och inte störa de som inte sätter ordet nationalism särskilt högt. På så sätt kan SD få fler röster utan att egentligen göra mycket alls. Det funkar så länge som det inte finns ett annat oppositionsparti och det är smart men inte särskilt ärligt.
SDU har väl kvar det "gamla" sättet att se? De sätter nationalism högt? (Precis som kurderna m.fl gör). Jag frågar mig: vad är problemet med det. Alla vet att demokrati är en process och blir aldrig helt "färdig".

Jag själv har aldrig kallat mig nationalist i den meningen att jag är enögd och enbart för Sverige, d v s lagom mycket nationalist. Jag är inte heller konservativ (fastän det sista årtiondets politiska karta är så omritat att ANDRA säkert kallar mig det, men själv anser jag inte det). DÄREMOT är jag TRADITIONELL men ändå öppen för nyheter på ett måttligt sätt (OBS om ledare försöker tvinga ner något i mig då blir jag enveten rebell, tvång fungerar inte alls på mig).
Jag anammar Marika Formgrens bildspråk när hon säger att vi är som träd. Vi behöver rötterna (våran historia och förfäder)bakåt för att kronan ska kunna utvecklas fullt. Men framför allt är jag 100% SVERIGEVÄN. Och jag anser också att vi är utsatta för så mycket manipulationer att det helt klart är OERHÖRT VIKTIGT HÅLLA PÅ SINA EGNA RÄTTIGHETER OCH ATT STÅ UPP FÖR DEM.

 
Ingen bild

Lotta

14 september 2015 17:38

Efter endast tio (10) dagar i landet kunde inte "flyktingen" hålla sig längre utan var tvungen att ut och våldta en oskyldig tjej. Är det sådana individer du förvarar och gillar Jacob?

http://www.friatider.se/verfallsv-ldtog-efter-tio-dagar-i-sverige

 
thojuh

thojuh

14 september 2015 17:52

@Sven Dacke

Kamel Islam har gått runt den svarta stenen, kanske inte så konstigt om han har blivit snurrig.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lena

14 september 2015 18:01

@Rune 15.18
"Ingen ställer den berättiga frågan VARFÖR denna migranttsunami sköljer över Europa nu".
Jag efterfrågar också källan till alla händelser och krig som startats. Den som försöker se "hela puzzlet" blir anklagade för att vara konspiratonsteoretiker, framför allt av personer som aldrig öppnat en historiebok och inte vet ett jota om vad som tidigare hänt.
(Även från media märks tydligt att de inte vill förklara på ett enklare sätt för folket hur allt hänger ihop. Ty okunniga personer är enklare att manipulera.
Nej inte behöver väl media förklara att de syrier som kommer är I KRIG MED VARANDRA, de är olika folkgrupper som kämpar om makten. Detta har USA nyttjat och förstärkt ytterligare med sina proxykrigare IS som både de och Saudi-Arabien försett med vapen bl.a Men USA blev byxis när de upptäckte att de inte hade kontroll över IS. Slutspelet har börjat och det gäller att destabilisera så många länder som möjligt.

Har sagt det förr att Sverige är det land som utnyttjas som prototyp. Vi är utsedda att bli först ut i västvärlden därför att vi är godtrogna och lättlurade med den statssocialism o indoktrinering vi haft under så lång tid. Detta är min absoluta övertygelse, och jag har lyssnat mycket på framför allt amerikanska o brittiska siter och funderat mycket på det.

 
thojuh

thojuh

14 september 2015 18:04

@ lena
Ett djävla sammelsurium av allt möjligt. Tröttsamt SD är fortfarande ett konservativt och nationalistiskt parti

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Tobbe S

14 september 2015 18:19

TID OCH PLATS: Demonstration
2015-09-15 kl. 10:00-13:00
Sergels Torg

Gå in på facebooksidan "Demonstration AVGÅ" och anmäl er. (gå med i gruppen)
Dela sidan och se till att vi blir många!
https://www.facebook.com/groups/452206741632661/

 
Ingen bild

Lasse

14 september 2015 18:30

I en dansk tidning spås det, tydligen på fullt allvar, att det finns risk för att Löfven går samma väg som Palme om han inte agerar snart. Framkommer också i artikeln att det finns ett kompakt motstånd mot den invandringspolitik som förs i Sverige. Inga direkta nyheter kanske men det blåser kyliga vindar runt Lövfen.

 
Ingen bild

Balder

14 september 2015 18:44

Om någon fortfarande lever i villfarelsen att regering och SÄPO har kontroll på IS-slaktare som utan tvekan befinner sig bland "flyktingarna", i okänt antal, och som utan problem och ID-handlingar "vandrar" in i Sverige fundera på följande;

Nu kommer det in troligen över 3000 personer i veckan till Sverige varav de flesta har saknar dvs kastat eller gömt undan sina pass och/eller övriga handlingar för att kunna dra en vals i godtrogenhetens högborg Sverige.

Det rör sig enligt statistik om runt 90 procent som inte har med sig dessa handlingar men som trots detta får PUT de senast 30 åren... (vansinne)!

Ett överslag 90 procent av 3000 är 2700 personer. Dra bort låt säga 700 av dessa som kan vara barn och gamla eller annat. Kvar blir då 2000 personer. Majoriteten är troligen från "fredens religion" och därmed i "riskgruppen".

Om SÄPO skall kunna bevaka samtliga dessa för att se om de är IS-slaktare så behöver varje person punktbevakas av minst 2 SÄPO gubbar. Kan SÄPO sätta in cirka 4000 personal varje vecka?!

Naturligtvis inte!

Det enda som är effektivt är ett TOTALSTOPP NU innan det smäller ordentligt!!!
Sorgligt men sant!

Ps tänk på att det endast krävde 19 jihadister den 11 september 2001 för att lamslå hela USA. Hur många finns redan i Sverige och hur många är på väg?!

 
Ingen bild

Ulrika

14 september 2015 19:08

Följande hittade jag i mitt FB flöde. Finns tyvärr ingen tydlig hänvisning till när Mona ev. framfört detta men nog känns det sannolikt.
"Att 4 miljoner muslimer låtsas fly 30.000 ISIS soldater som inte ens är i närheten av deras städer och eller länder, är inget annat än en mycket utstuderad strategi.

Så vad alla BÖR känna till INNAN de låter sig duperas av PK-propagandan som bedrivs av både regeringen och media just nu, är att denna typ av massmigrations bedrägeri är en medeltida krigsstrategi som kallas Hijrah vilket är en del av Jihad.

Detta har bl.a Mona Walter m.fl försökt att varna oss för om och om igen att det är på väg att ske och nu ser vi flodvågen komma på allvar.
Som Mona ordagrant har sagt: "-De är BARA 600.000 här NU och har redan sån makt så vad tror ni händer med OSS otrogna när de har blivit 2 miljoner och där över?"


Kanske dags att vakna nu eller?"

 
Ingen bild

Lotta

14 september 2015 19:48

225 miljoner på tre år får Säpo för att kartlägga islamistresor. Dessa pengar kunde använts till välfärden om inte 7-klövern importerat problemet.

 
Ingen bild

Stefan A.

14 september 2015 19:55

När hon kom till "komma i arbete" bytte jag kanal, moderatledaren kan få en staty att verka livlig, när staten betalar 100 % av lönekostnaderna och man ändå inte kommer i arbete kan man undra vad som finns kvar att göra.
På hatsiten aftonbladet.se vräker Daniel Swedin ur sig otidigheter i parti och minut, det är åt helvete att detta kan vara lagligt.
Svenskt näringsliv behöver faktiskt inte aftonbladets tillstånd för att prata med Sveriges största parti och nästa regeringsbildare, det vore konstigare om man inte gjorde det.
Inte dumt att få in 81 000 mån rent på kontot utan att göra någonting som förre moderatledaren mångkulturivraren Reinfeldt, kan tänka mej att det finns en hel del sjukskrivna och arbetslösa som har lite att säga den mannen.

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Rakna-pa-dina-skatter/Rakna-ut-din-skatt/?awc&gclid=CIzDwY2M98cCFaXbcgod8JQCHQ

 
Ingen bild

Kalle

14 september 2015 20:20

""Den muslimska terrorgruppen Al-Qaidas ledare Ayman al-Zawahri uppmanar i en nysläppt video alla muslimer i västvärlden att utföra terrordåd mot de länder som tagit emot dem, rapporterar Reuters""

http://www.friatider.se/al-qaida-uppmanar-muslimer-till-terrordad-mot-vastvarlden

Och vi släpper in dem i sverige hur naivt som helst. Utan den minsta koll på id-handlingar. Bläögda godhetsmänniskor står med plakat och välkomnar dem till sverige.

HAR sverige någon koll på vilka vi släpper i landet???

 
Ingen bild

UncleBob

14 september 2015 20:22

https://youtu.be/ZV315xqbRK8

Visst mörkar media och trallar med i lovsångerna med flyktingars snyfthistorier. Det är inte helt sant. Deras beteende i följande filmer blir alltmer förklaringsbart om man ser IS som drivande bakom folkförflyttningen

 
Ingen bild

Lena

14 september 2015 20:44

@thojuh 18.04
Kanske du vet att berätta hur allting hänger ihop. jag vet inte hur jag ska tolka din kommentar. Menar du kanske att alla måste tänka likadant som dig för att kunna rösta på SD? Är det obligatoriskt att vara nationalist och konservativ? Tycker att du kan utveckla dina värderingar isf att skriva "jävla sammelsurium". Oartigt är det också.

 
Ingen bild

Tony

14 september 2015 20:57

Det finns mycket att må illa av över hur Sverige sköts,
illa mår man även av att höra att den som bär det största
ansvaret av hur Sverige har blivit, och som smet ut
bakvägen när han såg vart det lutade, plockar ut
fantasilön för att han i stort sätt har tömt landet
på pengar med sin idiotpolitik. Alltså för att inte göra
någon arbetsinsats plockar han ut 157000 i månaden av
skattemedel?? Är han inte riktigt klok? han får väl
som andra arbetslösa söka jobb, fast jag förstår mer än
väl att ingen anställer honom. Men att leva av
skattemedel som motsvarar vad 25 fattigpensionärer får
ut i månaden är bara för d....gt!

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

14 september 2015 21:19

Finland skärper kontrollen över s.k flyktingar som kommer via Sverige.

http://se.sputniknews.com/norden/20150914/623127.html

 
Ingen bild

Zetor

14 september 2015 21:35

Lotta, glasklar analys !

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 september 2015 22:06

När jag skickade min senaste kommentar fick jag meddelandet: Du skriver för fort!
Tack för komplimangen!

Thoralf Alfsson

14 september 2015 22:24

???

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 september 2015 22:08

Försöker med denna igen:
Svenska politiker har tjatat om att alla länder i EU "måste ta sitt ansvar".
Men nu visar det sig att de flesta av EU´s länder prioriterar sitt eget folk och stänger sina gränser.
Det är bara Sverige som vidhåller "öppna gränser", vilket innebär att vi kommer att sitta med Svarte Petter.
Vi får alla de 50 miljoner flyktingar som flyr från krig och bomber i Grekland, Turkiet, Tyskland och Danmark.
Det är ju ännu bättre än vad Annie Lööf önskade. Hon ville ju ha 30 miljoner nya svenskar.
Nu får hon 50 miljoner! Vi behåller vår plats som världens största en humanitära stormakt! Hurra!

Retorisk fråga: "Är svenska politiker dumma på riktigt?"

 
Ingen bild

Lena

14 september 2015 23:18

Jag tolkar nyheterna som om de s k flyktingarna inte kommer igenom Ungern fr o m ikväll då de täpper igen den sista öppningen, även Tyskland stänger gränserna samt att en hel del av de små centraleuropeiska staterna + Finland och de Baltiska staterna inte tar emot annat än ett fåtal. Detta sätter krokben på Löfvén o co. T o m Batra vill stänga till gränserna. Men som sagt de kan ju börja med att chartra "flyktingarna" med flyg direkt till destinationen Arlanda.
Ingen behöver fundera på om politikerna de är dumma på riktigt, det vet vi ju. Men det verkar bli flop för Löfvéns idé om kvoter och fördelning mellan olika stater och i förlängningen kris i EU.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 september 2015 23:37

Åter dags att ställa frågan:
HUR KAN DET VARA FÖR MYCKET BEGÄRT ATT ÅTMINSTONE VARJE VÄRLDSDEL TAR HAND OM SINA EGNA MEDBORGARE???
Muslimer tar hand om muslimer, kristna tar hand om kristna o.s.v
Är DÖ-kartellen inte det minsta oroliga för sina barnbarns framtid i Sverige eller hur har dom tänkt sig den???
"Förlåt dem ty de veta icke vad de göra!" I h-e heller, livstids straffarbete med hård regim passar bättre! Förstöra ett så fint och vackert land.......suck!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Olof Lundqvist

14 september 2015 23:47

Bra Thoralf att du påvisar politikernas och myndigheternas mutor av våra skattepengar för att förverkliga sin absurda politik.
Det enda alternativet är att Sd får mer än 50% för att få bort de inkompetenta i det här landet.

 
Ingen bild

LSW14

14 september 2015 23:58

@thojuh
Replik på din djävla spya till @ Lena (och indirekt till @ Lärare).

Självklart är det tröttsamt att flumma runt i villfarelsen att SD fortfarande är ett nationalistiskt parti som sätter svenskarnas ve och väl i första rummet, imponerande att du orkar skriva öht. Att du inte orkar krysta fram ett enda argument är förståeligt. Givetvis finns det ingen anledning att ställa sig frågor om orsak och verkan. [sista meningen var ren ironi].

Mattias Karlsson i SVT "SD ska bli ett antirasistiskt mittenparti och alla som motsätter sig den utvecklingen ska bekämpas stenhårt" [1]. @ Lärare 14:11 noterade att SD tidigare på sin hemsida beskrev partiet som ett socialkonservativt och nationalistiskt parti men att det numera saknas begreppet nationalistiskt.

Kan man tolka ovanstående som annat än en glidning från den ursprungliga inriktningen- mot en mer liberal, där den suveräna nationalstaten som begrepp får stryka på foten?

Du anser uppenbarligen att det inte finns någon som helst anledning att ställa sig frågan VARFÖR migrantsunamin just nu sköljer över Europa. Du anser alltså att allt är slumpmässigt? Att länder som Saudi Arabien, Israel m fl (som finns i närområdet vs konfliktländerna) inte tar emot "flyktingar" är bara en ren slump då, eller? Är det även en slump att det är just USA/NATO/Sverige som bombat sönder Libyen till i princip en veritabel ruinhög och att dammluckorna öppnades helt för ny ofattbara "flyktingströmmar"?

Om du trots allt anser att det finns fog att ställa frågorna som togs upp av Lena o Lärare, så vore det en god gärning om du ville ge oss din syn på vad och vem som är orsak till härdsmältan i MENA. Om inte kan du bortser från detta inlägg.

Mvh LSW14

[1] Länkt till artikel: Karlssons plan ...

http://www.friatider.se/karlssons-plan-sd-ska-bli-ett-antirasistiskt-mittenparti

 
Ingen bild

Stefan A.

15 september 2015 06:20

Den här är klockren, Svensk medias drottning har fått kronan på sned, Svenska journalisters desperata jakt på medhåll och bekräftelse skiter sig ständigt, denna gång av märkliga Merkel...

https://twitter.com/thulecup

 
Svensson

Svensson

15 september 2015 06:53

Är det inte dags att EU-politikerna själva ska ställa upp på den massinvandring dom själva förespråkar,antingen får EU-politikerna betala en större summa pengar, eller så får dom låta en invandrarfamilj få bo i deras egna boende.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Micke

15 september 2015 09:01

Hej, jag har bara en stilla undran. Vad tycker ni att de här flyktingarna ska göra om de nu inte kan/får släppas in i Sverige? Och ett förtydligande: Det vansinniga är inte hur regeringen hanterar flyktingkrisen. Det vansinniga är att det är KRIG i Syrien. Tack för ordet.

Thoralf Alfsson

15 september 2015 09:19

Frågan är ju hur många som i verkligheten är riktiga flyktingar?

Många kommer ju ifrån länder där det inte är vare sig krig eller inbördeskrig!

 
Ingen bild

Micke

15 september 2015 09:23

@thoralf, jag har fortfarande inte fått svar på min fråga. Vad tycker ni att de här flyktingarna ska göra om de nu inte kan/får släppas in i Sverige?

Thoralf Alfsson

15 september 2015 10:25

Stanna t.ex i närområdet eller i första land. På vägen till Sverige passerar de många länder de kan stanna vid och söka asyl.

Varför tycker du att de skall resa igenom hela Europa och vägra registrera sig för att istället kunna söka asyl i Sverige.

 
Ingen bild

Tomas

15 september 2015 09:49

Svenska politiker har verkligen fått igång denna "rat race" av asylsökande som vill till Sverige. Och detta har man fått igång enbart med att lova höga bidrag. Nu när man inte klarar av det hela har man vänd sig till Tyskland för att omfördela dessa strömmar av folk.
Hur har man tänkt här? Förutom dessa två länder, som erbjuder höga bidrag, är det inget paradis för flyktingar där ute i verkligheten. Tror man verkligen att Sverige och Tyskland kan omfördela dessa flyktingar till andra länder när varken flyktingar (får inga bidragspengar) eller motagarländerna (har inga pengar) i Östeuropa vill ha dem? Nää, Sverige får sitta av denna storm och hoppas att Ungern och andra länder lyckas täppa till sina gränser, annars är vi förlorade med våra handfallna galjonsfigurer som enbart klarar av att höja skatter.
Svenska politiker tror att de betraktas som de "goda människorna"ute i världen, men i Tyskland har begreppet "Die dummen Schweden" mer övergått till "Die idiotischen Schweden".

 
Ingen bild

Ronny

15 september 2015 09:56

En vårdcentral i Mjällby, byggs nu om till bostad åt 10 st s.k.ensamkommande, och det skall anställas 10 st för deras behov. Har ni hört något liknande om t.ex ett äldreboende? Och på gamla och sjuka dras samtidigt resurserna ned. Tycker det är sjukt!

 
Ingen bild

Lotta

15 september 2015 10:06

@Micke
Kan du förklara för mig varför man flyr genom land efter land för att ta sig till Sverige? Läste om någon som för 5 år sedan flydde till Turkiet från Afghanistan och där snabbt fick jobb som skräddare. Nu "flyr" han vidare och vill till Sverige. Anser du Micke att denna person är en flykting? Vad tycker du om att de rika gulfstaterna inte tar emot en enda flykting? Varför tror du att de asylsökande ratar Danmark för Sverige? Svara nu ärligt på mina frågor.

Som svar på din fråga. De allra flesta flyktingar finns i närområdet. Rikta om de mesta av flyktinghjälpen dit. När kriget är slut skall alla återvända till sitt land och hjälpa till att bygga upp det igen. Dublinförordningen skall sedan gälla. Ställer du dig bakom Dublinförordningen?

 
Ingen bild

World Traveller

15 september 2015 10:15

Micke, mina kollegor som har det bra och tryggt har i sodra Irak lamnar nu jobbet for att ta sig till Sverige och bli forsorjda pa livstid.
Ar det inte battre att de rika arablanderna i Gulfen tar emot dom? De har ju samma sprak ocj religion och kultur.

 
Ingen bild

Lena

15 september 2015 10:37

SDU skriver om idéprogram enl. Mattias Karlsson

http://www.friatider.se/sdu-skiver-om-id-program

 
Ingen bild

Micke

15 september 2015 11:03

Nej, jag kan inte svara på varför "alla" skulle bemöda sig att ta sig hela vägen till Sverige. Kanske för att vi är humanare och mer välkomnande än andra länder (jämfört med exempelvis Danmark). Det kan vara så att de har släktingar i Sverige. Jag tror knappast att man lämnar ett tryggt land där man har det relativt bra för att söka asyl i Sverige. Det är ju samma för oss. Varför skulle vi lämna Sveriges trygga famn? Det är väl knappast någon hemlighet att vi har det ekonomiskt bra i det här landet. Gallerior och restauranger som är överfyllda. Vi bokstavligen äter oss till döds. Det är tråkigt att ni är så rädda för någon som inte pratar samma språk som er eller som inte har samma hudfärg. Och jag förstår att jag talar inför döva öron i den här klubben för inbördes beundran. Men för egen del är jag uppfostrad att hjälpa de som har det svårt på personligt eller ekonomiskt plan. Sen VARFÖR dom har det svårt eller från vilken världsdel de kommer ifrån är ointressant. Vi har massor med plats i vårt avlånga land.

 
Ingen bild

Lena

15 september 2015 11:33

Glömde säga tack för stödet till @LSW14 i förra inlägget. Sant att man bör tänka på orsak o verkan.

 
Lotta

Lotta

15 september 2015 12:03

@Micke
Herre Gud människa hur naiv är du. Du tror inte de höga bidragen som betalas ut i Sverige till skillnad från i Danmark spelar roll? Ja landet är långt och ännu så länge rätt glesbefolkat men var har du tänkt att alla skall bo? Vad skall de jobba med? Hur skall de försörja sig? Du är uppfostrad att hjälpa de som har det ekonomiskt svårt skriver du. Låter fint och humant men hur många kan du hjälpa innan du är bankrutt? Hur skall du sedan kunna hjälpa någon när alla dina tillgångar är slut? Inser du inte att vår välfärd håller på att fullständigt rasa, hur många kan vi hjälpa efter det? Magdalena Andersson har redan aviserat att vi kanske måste låna pengar för att finansiera den stora massinvandringen. Ringer inga varningsklockor hos dig då? Jag anser att vår välfärd skall gå till svenska folket i första hand. Titta på filmen jag länkar till så får du se hur utopisk din fin tanke att hjälpa alla är i verkliga livet. Klubb för inbördes beundran var onödigt. Du ville ha svar och fick svar. Är det den gamla vanliga visan att när argumenten tar slut tar invektiven vid. Skäms.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Micke

15 september 2015 14:13

@Lotta. Haha, hellre naiv än inskränkt. Skillnaden är kanske att jag är mer optimist än du och att jag har det lite bättre ställt. Den hand som ger är aldrig tom, men för all del. Håll hårt vid dina surt förvärvade slantar du. Jag har många vänner som både har invandrar- och flyktingbakgrund. Många (inte alla) har en betydligt större drivkraft än lata och söndercurlade svenska ungdomar så viljan är stor att vilja jobba och utbilda sig.

Thoralf Alfsson

15 september 2015 14:27

Din egoism och svenskfientlighet kom verkligen fram där. Självklart känner du inte någon empati med svenska fattigpensionärer för du har det ju så gott ställt.

Sorgligt att läsa!

 
Ingen bild

Micke

15 september 2015 14:44

@Lotta Filmlänken är ett tydligt tecken på hur bra vi har det där vi sitter på våra övergödda bakdelar. Vad har vi att klaga över egentligen? Vi lever ju i lyx och överflöd. Så i det avseendet skäms jag. Filmen ger snarare upphov till att vilja hjälpa mer samtidigt som det spelar på ens samvete att vi omöjligen kan hjälpa alla.

@thoralf Min egoism? Snacka om att kasta spjut i radhus. Det är annars Lars Ekeroth som tar pengar från pensionärer. Den här bloggen sprudlar ju annars av altruism. haha. Jag prioriterar inte flyktingar framför fattiga pensionärer om du fick den uppfattningen. Jag gör inte skillnad på människor.

 
Ingen bild

Lotta

15 september 2015 15:11

@Micke
Du fortsätter med invektiven. Du avslöjar dig allt mer. Du känner inte mig och har således inte en aning om hur min ekonomiska situation ser ut. Hur kan du då påstå att jag har surt förvärvade slantar? Men du jag har ett tips till dig. Du får det gratis. Varför skänker du inte bort allt du äger till exempelvis UNHCR. Res sedan som volontär till någon oroshärd. Tänk så god och fin du kunde känna dig då. Till sist har jag några frågor till dig. 60 miljoner är på flykt. Hur många av dem tycker du vi i Sverige kan ta emot? Var går din godhetsgräns?

 
Ingen bild

Tiketike

15 september 2015 15:30

Såg ett inslag igår om flyktingar som kommer från Turkiet till Grekland i båt. De berättade bl.a att av de 29 som var med i deras båt, var 4 syrier. De andra 25 var från Irak!
De visste nämligen att syrier var välkomna i Europa, så de "bytte" lite snabbt nationalitet...
Om någon frågade om papper, så var de förvunna tillsammans med deras hem i Syrien.

 
Ingen bild

Lotta

15 september 2015 17:56

Så förvånande att signaturen Micke försvann utan att svar på mina två enkla frågor. Bra att du fattat budskapet i filmen nämligen att vi inte kan hjälpa alla.

 
Ingen bild

World Traveller

15 september 2015 18:09

Tiketike, det skulle inte förvåna mig om det var några av mina irakiska kollegor då. De drar en efter en nu, till ''landet där man får hög lön och inte behöver arbeta''.

 
Ingen bild

Micke

17 september 2015 15:52

@Lotta, jag vet inte riktigt var du lärt dig räkna, men jag anar fler än bara 2 frågor i ditt inlägg. Ja, filmen är verkligen hemsk eftersom den säger hur lite vi egentligen hjälper. Det kommer helt enkelt blir sjukt dyrt för Sverige när vi ska hjälpa på plats som SD säger. Alternativet att det inte hjälper att ta in nån flykting eftersom det ändå inte går att hjälpa alla är ju lika omoget som att tänka att det är lika bra att rösta blankt eftersom det ändå inte blir som jag vill. Och ja, jag har inte materialistiskt leverne så jag skänker mer pengar än du kan ana varje månad. Och nej, jag har ingen godhetsgräns för hur många flyktingar vi kan ta emot. För ju fler vi tar emot, desto färre blir det som röstar på SD rent procentmässigt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se