thoralf

Direktlänk till inlägg 13 september 2015

BLI DIN EGEN BERT KARLSSON

Av Thoralf Alfsson - 13 september 2015 20:18

I veckan kunde vi se ett inslag i Smålandsnytt om kvinnan som hade två ensamkommande barn boende i sitt hem. Hon framställdes som den riktigt goda människan av Smålandsnytt något som hon i viss mån bekräftade genom att säga att hon jobbade ideellt för Röda Korset. Det var nästan så att man kunde tro att hon hade dessa barn på ideell basis i sitt eget hem. Så är det sannolikt inte. Kvinnan får troligen ca 20 000 – 25 000 kronor i månaden för sin godhet från Växjö kommun. (jag väntar på exakta uppgifter från Växjö kommun). En större del av detta är också skattefri! Den sanna godhetenDet finns alltså en god möjlighet för alla att bli sin egen Bert Karlsson i sitt hem. Sedan rullar bara tusenlapparna in från kommunens skattkista av lånade pengar. Eller är det statens lånade penningar?

 

Sveriges kommuner och Landsting har en lista för rekommenderade ersättningar till familjehem. Något för alla som vill ha lite extra pengar på kontot.


Invandrarfamiljer kan till och med få betalt för att ta hand om sina egna barn i Sverige. Ingen uppger ju sin riktiga identitet!


Men om du nu inte vill ha någon inneboende i ditt hem finns det andra sätt att tjäna tusenlappar varje månad. Du kan bli en ”god man” för ett litet barn. Kalmar kommun har den senaste tiden sökt med ljus och lykta efter nya personer som vill ställa upp som God man för väldigt små barn om man skall tro deras reklam och foto. De är dock lite försiktiga med att visa hela sanningen.


 


Men läser du texten så förstår du nog att bilden inte riktigt stämmer med verkligheten utan är ett stort falsarium. Det handlar som vanligt om ensamkommande unga muslimska män till 80-90 procent. Unga män som i många fall döljer sin rätta ålder genom att inte visa upp några identitetshandlingar.


Svenska myndigheter utför heller inga ålderskontroller så du kan få förmånen av att vara God man åt en 25-åringen eller kanske till och med en 28-årig man från Afghanistan eller Somalia. En ny livserfarenhet som du kan ha stor nytta av i ditt framtida liv som minoritetsbefolkning i ditt eget land, Sverige!


Du har dock många sköna tusenlappar på ditt konto efter att du varit din egen Bert Karlsson så du behöver knappast klaga över tillvaron som en del av minoriteten i Sverige. Att du sedan inte tillåts utöva din egen religion, kristendom. Är ju knappast något problem då de flesta redan lämnat Svenska kyrkan idag. 


Länge leve godheten!


 
 
Ingen bild

Tobbe S

13 september 2015 20:44

I fallet med "ensamkommande barn" gäller samma ersättningsregler som för fosterbarn. D v s man erhåller omkostnadsersättning och arvode. Omkostnadsersättningen är skattefri.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

13 september 2015 20:51

Tanten i bakgrunden på översta bilden verkar vara yngre än gubbarna framför henne!

 
Lassekolja

Lassekolja

13 september 2015 20:58

Om man vill vara lite elak kan man ju kalla denna nya försörjningsvariant en form av utpressning. Statens/Regeringens invandringspolitik skapar kaos hos kommunerna, vars enda utväg/räddning/lösning blir att erbjuda en tillräckligt hög ersättning för att kommunledningarna inte skall behöva ses som "onda".
Den som har en kartong nappar liggande i nå´n vrå, ombedes att skicka den till något mottagningscenter för ensamkommande barn!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

kalle

13 september 2015 21:00

Mer lönsamt för tanten, än att åka till Gambia och ragga upp lycksökare.

 
Ingen bild

Lena

13 september 2015 22:55

Det var en riktig käftsmäll den nya SDU-ordföranden Jessica Ohlson levererade i dagens Agenda ikväll. Efter detta undrar man verkligen vilka Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson och Rickard Jomshof är egentligen. Är de också köpta? Varför står Jomshof i rutan och flackar med blicken? De är INTE DEMOKRATISKA! Självklart måste folk reagera när de inte arbetar för överbryggning av åsiktskillnaderna. De vill bara klippa banden för att slippa ta itu med demokratin i partiet! Låt dem få veta att det finns många ute i landet som inte låter sig luras av politiker som endast tänker med egna plånboken och det gäller även SD-toppen. Här har jag lust att fylla i med ord som inte bör skrivas, är mycket upprörd över detta.

Thoralf Alfsson

14 september 2015 00:00

Vem ska man tro på? Båda sidor säger sig ha försökt överbrygga motsättningarna. Jag gissar att det finns mängder av detaljer som jag och många andra inte känner till.

Jag efterfrågar dock mer information från både SD och SDU.

Jag brukar alltid säga att det är inte ens fel att två träter!

 
Ingen bild

Albert

13 september 2015 23:06

http://mikaelstyrman.blogspot.se/2015/09/inte-bara-flyktingar-behover-livboj.html

 
Svensson

Svensson

14 september 2015 06:41

Kommunerna kommer gå i konkurs,för dom kommer aldrig ha råd med det här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

14 september 2015 07:49

SD har en politik som mer än halva Svenska folket gillar.Om SDU:s ledning vill föra en annan politisk inriktning tycker jag dom skall söka annat parti som möjligen passar dom bättre.Återigen tycks SDU söka splittring inom partiet.

 
Ingen bild

moder svea

14 september 2015 08:22

SD pratar mycket om öppen debatt men Jomshof vågade inte debattera med SDU-ordföranden i Agenda och inte ens gå ut samma väg som hon.

 
Ingen bild

hummelstadskarin

14 september 2015 08:24

Vare sig ledningen för SD eller SDU är kapabla överbrygga motsättningarna dem emellan. Ändå finns det Sverigevänner som hoppas att SD trots detta skall kunna ta över den politiska makten i vårt land.

 
Ingen bild

Bo

14 september 2015 08:30

Det stämmer att medlemsantalet minskar men så illa är det inte. Svenska kyrkan har 6,3 miljoner medlemmar. Antalet aktiva utträden 2014 var ca 48,000 personer vilket motsvarar 0,76 procent av medlemmarna 2014.

 
Ingen bild

Lena

14 september 2015 08:54

Tack för svaret Thoralf, det var ett riktigt politikersvar. Men jag vet också att vi inte har så mycket att välja i det läge vi nu är i men det är fult av SD-toppen att utnyttja tillfället. Vi är dock många som ska hålla detta i minnet.

 
Ingen bild

Clas

14 september 2015 09:05

Thoralf, att du bara orkar lägga ner så mycket arbete för ett parti (SD) som styrs av en trio maktgalna, odemokratiska tokstollar. Du kommer aldrig att få plats på någon riksdagslista i alla fall. Inte så länge stalinisten Mattias Karlsson styr och ställer i partitoppen. Vem här tänker fortsätta rösta på SD och dessa tokstollar? Inte jag i alla fall.

Thoralf Alfsson

14 september 2015 09:20

Frågan är vem som är tokstollen!

Vem tänker du rösta på istället? Anna Kinberg Batra?

 
Ingen bild

Jepperdi

14 september 2015 09:35

Det är bara att släppa schismen och inte ta upp det i media på detta sätt. Läget blir bara värre och värre i Sverige och det finns inga andra alternativ än SD. Oavsett att det finns mycket att önska att saker borde vara annorlunda från vissa i ledningen så är de de minst tokiga stollarna just nu. Det finns inget annat och de är vårt största hopp.

 
Ingen bild

Lotta

14 september 2015 09:38

Tog upp denna rapport för ett tag sedan men den missades nog. Det gäller Boverkets rapport: Kommande regelverk för bostäder i Sverige där man föreslår att alla nybyggda bostäder skall oavkortat gå till nyanlända. Man blir mörkrädd när man läser.

Rebecca Uvell har skrivit och förklarat vad rapporten och förslagen går ut på:

http://www.uvell.se/2015/09/12/socialisering-28327960

 
Ingen bild

Tobbe S

14 september 2015 09:38

@Bo. Nu trixade du med statistiken. Statistik är ju den tredje och grövsta osanningssorten var det väl någon som sa... Hursom: 48.000 st aktiva utträden, ca 100.000 avlidna, ca 50.000 invandrade av annan religion och ca 100.000 st födda som ju inte automatiskt blir medlemmar i Sv Kyrkan nuförtiden.. Så andelen medlemmar av befolkningen i Sv Kyrkan minskar kraftigt.

 
Ingen bild

Tony

14 september 2015 09:45

Clas.

Alternativet till SD, är idel öra!

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

14 september 2015 10:19

Undring?

Är det någon bland ”gräsrötterna” som lyckats få en seriös uppfattning vad den här konflikten mellan SDU och SD egentligen handlar om? Oavsett vilket, så är det oerhört tragiskt att detta skulle ske och att många liksom vi troligtvis är oerhört besvikna över att man från ömse håll inte kunnat enas för SD:s och Sveriges bästa.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 september 2015 10:56

@Clas, Ditt inlägg förtjänar egentligen ingen kommentar men om Du inte "tänker rösta SD nästa gång" kan jag räkna ut med "bakdelen" att Du aldrig gjort det tidigare heller. Jag sällar mig till övriga här, som blir nyfikna på Ditt alternativ. F!, apropå tokstollar, som ju Du verkar vara en?

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Lärare

14 september 2015 11:08

Nej, vi begriper ingenting vad som händer och varför!
VAD konkret har SDU gjort som ogillas av SD?
Ett ungdomsförbund går ju inte alltid i takt med moderpartiet så är det ju i de flesta ungdomsförbund.
VARFÖR vill inte Jomshof ens prata med Jessica Ohlsson, hon vill ju inget annat än att få till stånd en diskussion med SD, om hur de ska fortsätta att arbeta tillsammans för ett bättre Sverige.

OCH varför så bråttom, att inte ens kunna vänta tills Landsdagarna får säga sitt, det kan man ju undra varför:)

Snälla SD ta den utsträckta handen!
Enas nu SD och SDU!
Ta till vara den intelligens som finns inom SDU!

 
Ingen bild

Hacke

14 september 2015 11:15

Tack igen Thoralf för ännu ett bra gräv. Jag är mäkta imponerad av ditt oförtrutna arbete och energi med att avslöja all skit som pågår och som etablerad media fullkomligt blundar för i sitt propagandaarbete. Den senaste veckan måste vara något av rekord t o m för svensk media i kampanjväg och det tycks bara fortsätta.
Ibland tror man att man är utsatt för ett experiment av något slag kring hur mycket ett folk tål innan det gör revolt. Eller är det kanske redan för sent. Är folk så hjärntvättade av traditionell media att vanligt bondförnuft och rationella argument inte får fäste längre utan alla befinner sig i det tillstånd som godhetstanten på bilden utstrålar.
Skrämmande är det hur som helst. Räkenskapens dag, när den nu kommer, torde bli brutal.

 
Ingen bild

Rune

14 september 2015 11:27

Precis:
"VAD konkret har SDU gjort som ogillas av SD?"

Några meningsskiljaktigheter har inte kunnat skådats så här utifrån sett. Så vad är det frågan om?

 
Ingen bild

Grålle

14 september 2015 12:02

Undrar vilken respekt denna kvinna åtnjuter i sitt eget hem. Utgår från att killarna är muslimer, en icke muslim därtill kvinna står ju inte särskilt högt i kurs i dessa kretsar vilket hon lär märka med tiden.

 
Ingen bild

Ronny

14 september 2015 12:06

Är någon förvånad, då det gäller svensk media, från SVT till vilken lantsortstidning som helst. I går hade Turkar och Kurder , en sammandrabbning, liknande upplopp i Stockholm, med stora polisinsatser. Inte ett ljud på TV igår, inget på löpsedlar idag, vad jag kan se. Detta har alltså svensk media bestämt,att tysta ner, och så säger dom att den är objektiv! Det blir värre och värre. Någon som har sett en artikel, eller ett reportage?

 
Ingen bild

Göta

14 september 2015 12:24

Mycket tråkigt med bråket mellan SD och SDU!

Jag har två funderingar om detta:
1) Har fått uppfattningen att SD anser SDU vara för mycket "högerradikaliserat".
2) Har också fått uppfattningen att det är Mattias Karlsson som är den "starka kraften" i ärendet.
Mattias verkar vara både snabbtänkt och talför. Varför inte låta honom själv svara på frågor i TV/Radio. Skulle vara intressant att höra hans EGNA version, motiv och framtidsplaner.


 
snoffsan

snoffsan

14 september 2015 12:46

Ett moderparti och dess politiker har ett och samma mål de vill eftersträva, där dessa är överens om en eller flera saker.
Ett ungdomsparti har samma saker att sträva efter, om dessa unga helt plötsligt börjar tänka eller sträva efter helt andra mål än moderpartiet, blir det knepigt.
Kanske är det då dags för dessa unga att se sig om efter ett annat ungdomsparti som har deras syn på politik och andra mål att sträva efter.
På sverigedemokraternas hemsida står just nu att läsa om varför de nu väljer att klippa banden.
Om dessa två inte kan samarbeta om de viktigaste målen tillsammans finns ingen anledning tycker jag, att hålla på och tjafsa om detta.
För det är väl meningen att moderparti och ungdomsparti skall tillsammans sträva efter gemensamma mål och ideologier ?
SD är ett parti som är mycket sårbart idag. Minsta lilla fel, som att gå mot röd gubbe innebär stora smaskiga nyheter från DDR media, var han full? drogpåverkad ? Gjort ett rån ?
Moderaterna och deras unga är heller inte alltid överens om saker och ting, samma med KD och deras unga.
Men dessa partier är inte lika såbara som SD. Jag förstår att man nu vill att alla, oavsett moderparti eller de unga skall vara enhetliga i de viktiga frågor som SD har i sin politik, de frågor som dessa går till val på.
Då DDR media vaktar på dem som utsvultna gamar över varje liten sak att blåsa upp till den värsta orkan landet får skåda varje gång.
Våra unga idag, har inte samma tålamod, som äldre luttrade politiker har. Dessa vet att saker tar tid att genomföra. Unga vill nå fram fort idag, detta betyder också att det blir konflikter.
Många pratar om att detta nu inte är demokratiskt av SD att klippa band och annat. Men om man inte längre kan samarbeta och sträva efter samma mål,unga drar åt ett håll och moderpartiet åt ett annat håll, vad skall man göra då?
Konflikten har legat och pyrt länge, antingen släcker man glöden med bensin, eller som vatten i detta fallet.
Det viktigaste är nu att SD är tydliga med vilka regler och ideologier man jobbar efter, och att alla nu, unga och gamla har ett mål gemensamt,är att visa upp en stark gemenskap i den mörka tid vi nu alla går till mötes.
Om någon av de unga inte riktigt håller med, eller tar en avstickare åt sidan, så är landet fritt att välja andra ungdomspartier som passar bättre.
Jag vill inte se unga våldsamma, stå i varje gathörn och fräsa som skallerormar, jag vill se unga sverigedemokratiska ungdomar uppföra sig på ett moget och respektingivande sätt, med ett gemensamt mål tillsammans med moderpartiet i denna kamp att ta tillbaka landet igen.

På tal om din artikel Thoralf, jag tror jag avstår från att bli som Bert Karlsson, våra vuxna söner flyttade hemifrån för några år sedan, vill inte börja om med småbarn som är äldre än när våra söner lättade på sina vingar.
Bilderna på dessa småbarn, kryper innanför skinnet och blir till en riktigt obehaglig känsla. Det är så fel, så fel det här.

http://7wm2zu47tn

 
snoffsan

snoffsan

14 september 2015 17:52

Några efterfrågade lite mer info angående SDU och SD, hittade denna länk här.
Ger en bra bild av vad detta handlade om.

https://sdkuriren.se/avgorannde-vagval-for-sdu/

http://7wm2zu47tn

 
Ingen bild

Zetor

14 september 2015 21:44

Det är inte bara Bert Karlsson som skor sej ,tänk på alla privata tandläkare och optiker som skär guld med täljkniv !

 
Ingen bild

Ursus

15 september 2015 06:15

@snoffsan;

Det där var väl mest en massa snömos från SD-Kuriren. Att Jessica Ohlson på något sätt skulle vara emot t. ex. demokrati är ju befängt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 08:53

Jag undrar om Centerpartister är fullständigt blinda. I synnerhet de Centerpartister som använder sig av sociala medier. De har det mitt framför ögonen men ändå verkar de inte reagera!   Är de så fullständigt naiva eller är det tabu inom Centerpa...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 16 juni 17:58

Jag blir något förvånad när en moderat politiker går in och stödjer en vänsterextrem person som Pelle Frylestam som hyllar socialismen och använder gamla socialistiska monument som sin profilbild på Facebook. Pelle Frylestam som kallar alla som är kr...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 juni 15:57


  På bilden finns bara männen med. Kvinnorna fick stå ca 50 meter ifrån männen och imamen som talade och gapade i högtalarna. Foto Privat.   Jag har idag kontaktats av flera boende i Norrliden som varit upprörda över att det idag på morgonen k...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 066 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se