thoralf

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2015

BO FRANK VÄGRAR ATT SVARA

Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2015 10:15

 


Hyckleriet visar inga gränser när det moderata kommunalrådet i Växjö, Bo Frank bloggar. Den 24 juli skrev Bo Frank följande på sin blogg.


”Skulle svenska folket veta hur dagens bidragssystem/pensionsförmåner ser ut för de nyanlända, skulle sd sannolikt som protest i opinionsundersökningar bli största parti. Skyll inte våra nya svenskar för detta! Det är inte de som utformat systemen.”


Bo Frank brukar ofta skryta med hur duktig han är att svara på medborgarnas frågor på sin blogg. Med anledning av detta mejlade jag till Bo Frank, trots att jag skickat mitt mejl tre gånger till Bo Frank under veckan har jag inte fått något svar.


Varför informerar inte Bo Frank själv folket om hur snett dagens bidragssystem/pensionsförmåner ser ut för de nyanlända?


Bo Franks eget parti har ju suttit vid regeringsmakten under 8 år mellan 2006 och 2014. Varför har man då inte ändrat på dessa orättvisa bidragssystem/pensionsförmåner?


På dessa frågor har uppenbarligen inte hycklaren Bo Frank något svar. Genom den position som han besitter inom moderaterna och Växjö kommun borde han ha alla förutsättningar att berätta om dessa orättvisor för det svenska folket och väljarna. Jag är övertygad om att till och med DN skulle ge honom utrymme på DN-debatt för detta ämne. Men det viktigaste för Bo Frank är nog ändå att behålla sin lön, maktposition och sitt resande på skattebetalarnas bekostnad. Inte att berätta sanningen för svenska folket!


Då kan han ju ostört fortsätta med sitt spel för gallerierna och sin narcissism på bloggen!Oskarhamns Tidning uppmärksammar mitt blogginlägg om IS-sympatisörer i lördagens tidning. En bra artikel finns tyvärr inte på nätet ännu.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hacke

1 augusti 2015 10:30

Du vinner alltmer mark och respekt Thoralf, såväl som politiker som medborgarjournalist.
Det är mer än man kan säga om Bo Franck. Att med alla dessa till intet förpliktande utspel på sin blogg fortfarande vara moderat och sitta kvar på sin post är inget annat än hyckleri satt i system.

 
Ingen bild

Demokratur

1 augusti 2015 10:39

Låt oss komma ihåg att 87% av de svenska väljarna har röstat för nuvarande tillstånd i landet. 87% av väljarna har tillsatt den styrande adeln som nu sitter vid köttgrytorna och smörjer kråset. 87% av väljarna ska hålla sina hycklande trutar när landet går mot säker undergång. Sverige, ett beklagansvärt land med en beklagansvärd befolkning.

 
Ingen bild

Kritisk

1 augusti 2015 11:02

Ligger det inte i en politikers natur att inte svara på frågor, det är ju inte lätt att få dig att svara på frågor heller.

Thoralf Alfsson

1 augusti 2015 11:54

En stor skillnad! Jag skryter inte med att jag svarar på alla frågor. Jag har inte ens lovat att svara på alla frågor.

Sedan är det även så att vissa personer har inget intresse av att svara på mina frågor då kan dessa personer heller inte förvänta sig att få svar av mig. Troll svarar jag dessutom nästan aldrig.

 
Ingen bild

Rolle

1 augusti 2015 11:29

Han är ju politiker liksom du, och du svarar ju häller inte på mina frågor.

Thoralf Alfsson

1 augusti 2015 11:54

En stor skillnad! Jag skryter inte med att jag svarar på alla frågor. Jag har inte ens lovat att svara på alla frågor.
Sedan är det även så att vissa personer har inget intresse av att svara på mina frågor då kan dessa personer heller inte förvänta sig att få svar av mig. Troll svarar jag dessutom nästan aldrig.

 
Lassekolja

Lassekolja

1 augusti 2015 11:30

Jag kan inte förneka att jag tycker lite synd om Bo Frank. Han vet sannolikt inte hur han skall trassla sig ur sin situation, att vara Sverigedemokrat ideologiskt och samtidigt Moderat av ekonomiska och kanske sociala skäl. Ingen avundsvärd situation. Han sover nog lika gott om natten som PK-"journalisterna" under "censurtvångsoket", d.v.s mycket dåligt med allt mer frekventa mardrömsinslag, till skillnad från oss Sverigedemokrater, som drömmer vackra behagliga drömmar om tilltagande demokrati och kraftigt ökande opinionssiffror samt att sanningen till slut kommer att segra!
SD senast 2018 ! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 augusti 2015 11:37

Maktens köttgrytor är nog alltför lockande för Bo Frank. Men, @Bo Frank, om du läser detta, titta dig i ansiktet i din spegel och tänk lite...

Bra att åtminstonde en tidning vaknat och reagerat. Om något sedan händer, det är en annan historia..

 
Ingen bild

Eric H

1 augusti 2015 11:44

Redan på 60-talet skvallrades det om att det i de politiska korridorerna viskades att "om alla svenskar kände till sina ekonomiska rättigheter skulle landet gå i konkurs".
Och det var ju hela 50 år sen. Knappast bättre idag..

 
Ingen bild

Cosmik Debris

1 augusti 2015 12:39

Bo Frank genomskådade jag för flera år sedan.

Han är bara en självgod, uppblåst liten skrävlare och sticker endast ut hakan precis så mycket han efter noga överväganden anser det går. Han rättar sig sedan villigt in i ledet. Vilket led som helst förresten, bara det gynnar......Bo Frank!

Lovorden han öser/öste över AKB behöver ingen kommentar :-)

Hans blogg är en pinsam läsning i självberöm, oväsentligheter och servilitet. Att han är ett Beatlesfan har säkert ingen missat (Beatles är bra). Att han däremot som 61-åring blandar in sin Beatlesfascination bland annat i kommunens trycksaker tycker jag däremot är endast pinsamt och barnsligt.

En annan lite detalj som jag lagt märke till är att han ofta benämner sin fru som ”lilla frun”. Det gör bara en viss sorts människor. Bo Frank är en av dem!

Glöm Bo Frank!

 
Ingen bild

Lärare

1 augusti 2015 12:41

Jag förstår inte hur dessa personer, som Bo Frank kan fortsätta att vara moderat? Han kan verkligen inte må så bra av att rösta och agera mot sina egna åsikter som han gör.

Kollade på bilder från stadsfesten i Gävle. Men det måste finnas ett Gävle till, av bilderna att döma.

Så tyst från SD, semestrarna är väl slut nu, vi väntar på nästa opinionsundersökning.

Snart 25%!

 
Ingen bild

World Traveller

1 augusti 2015 12:43

Kritisk och Rolle tycker uppenbarligen att det är rätt att invandrare, pensionärer som yngre, ska ha mycket högre pensioner och bidrag än svenskar fast de aldrig bidragit med en krona i skatt (och NEJ, skatten de betalar på bidragen de får räknas inte).

 
Ingen bild

kritisk

1 augusti 2015 12:49

Tycker det är dålig stil av en politiker att kalla personer han inte känner för öknamn för att de ställer frågor som du inte gillar eller vill svara på. Jag har trots att jag inte gillar SD:s politik eller inte delar dina åsikter kallat dig för öknamn, men skriver man något här så blir man av dig eller dina anhängare kallad för allt möjligt (till exempel, kommunist eller korkad eller som nu troll etc), ingen bra ton att försöka föra en diskussion i.

Thoralf Alfsson

1 augusti 2015 13:01

Att du tar åt dig av "troll" är nog faktiskt ditt problem. Jag har inte kallat dig troll.

Men den som följt min blogg vet vad jag menar med troll.

 
Ingen bild

Tony

1 augusti 2015 13:29

Sign. Kritisk@

Han skrev väl att han nästan Aldrig svarar troll?
Ganska lustigt att du tog åt dig av den beteckningen?

 
Ingen bild

Lennart granqvist

1 augusti 2015 13:45

Thoralf,det är styggt av dig att visa bilder som kan skrämma barn.

 
Ingen bild

Demokratur

1 augusti 2015 14:38

Med Timbaktu som inspirationskälla så tänkte jag lägga mesta möjliga energi på att betala så lite skatt som möjligt i detta beklagansvärda land. Handlar nog huvudsakligen om att komma från momsen och olika extraskatter. Löneskatten dras ju tyvärr av arbetsgivaren. Målet med att lämna detta DDR-rike kvarstår givetvis.

 
Stefan K

Stefan K

1 augusti 2015 14:45

Bo Franks politiska agenda har visat sig vara lika lömsk som en berg-o-dal-banefärd med förbundna ögon. Man vet inte vad som kommer, men en så går det hit och en så går det dit och snart mår man illa av alla svängar.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Clas

1 augusti 2015 14:47

Det är väl dags för en lyssarrepris av Granskning Sveriges utmärkta Youtubeklipp "Sveriges äldsta person polisanmäld för pensionsbedrägeri".

 
Fiona1177

Fiona1177

1 augusti 2015 15:55

Hacke... medborgarjournalist, det var verkligen ett bra epitet för en vettig journalist att sträva efter att få skriva till under sitt namn. Förutom Thorvald kan jag tyvärr bara komma på 3-4 stycken, tyvärr.

http://

 
Ingen bild

Sven Dacke

1 augusti 2015 16:08

Alla ni som läser detta blogginlägg, inklusive Smålandspostens sk journalister, SVT, och inte mins Bo själv kan enkelt konstatera ett "brinnande" intresse för Sverigedemokraterna och deras "ickeliv" i den småländska debatten i Växjö. SD är nästan ett "ickepart" och det kan Bo vara glad för, tänk om han fått möta Thoralf, eller den gamla nu avlidna hedersmannen Stella Bojerud i kommunal debatt.

Nu kommer det väl aldrig att ske, men Bo Kan i varje fall besvara frågorna från Thorlf, om Bo har så mycket kurage, som han själv brukar skriva
En sak är klar och denna debatt kommer att fortsätta ett tag till

 
Lassekolja

Lassekolja

1 augusti 2015 16:55

@kritisk skriver:"Jag har trots att jag inte gillar SD:s politik eller inte delar dina åsikter, kallat dig för öknamn,"
Här vaknade språkpolisen inom mig: Vilket öknamn valde Du på Thoralf "kritisk"? Demokrat? Rakryggad? Sanningssägare? Hjälte?

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

1 augusti 2015 18:09

Falskare moderöd än denna Bo Frank får man leta efter. Han är i klass med landsförrädaren Reinfeldt.

 
Ingen bild

kritisk

1 augusti 2015 19:39

Lassekolja: Språkpolis? Utveckla gärna och varför skulle jag kalla thoralf för annat än just thoralf då det ju är hans namn.

 
Lassekolja

Lassekolja

1 augusti 2015 19:59

OK @kritisk, jag förstår hur Du menar men om Du läser den citerade meningen tillräckligt antal gånger inser Du att Du "kallat Thoralf för öknamn" och då undrar jag bara vad Du kallade honom. Jag vet att det är ordklyveri, förstår Du inte så glöm mina inlägg! Oavsett önskar jag Dig en trevlig lördagskväll!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

OT

1 augusti 2015 20:39

Apropå - "Försvarets högsta chefer deltog i pridetåg" med uniform!: http://www.friatider.se/forsvarets-hogsta-chefer-deltog-i-pridetag

När jag gjorde min värnplikt fick vi lära oss att det var absolut förbjudet att delta i demonstrationer iklädda försvarets uniform.

Vad har förändrats sedan dess?

P.S "Can I Play With Madness": https://www.youtube.com/watch?v=G7w4ZtL1dkQ

 
Ingen bild

OT

1 augusti 2015 21:15

Apropå "Vad är det för fel på Stockholmare?"

@Johan Westerholm & Widar, ni är den Socialdemokrati som jag skulle röstat på; tyvärr har ni inte längre något inflytande. Så vilket alternativ har jag?

"De avhoppade kommunpolitiker och andra jag pratat med under denna resa är förbannade.... Dessa kommunpolitiker jag pratat med har fullt klart för sig vilka som drivit fram dagens situation...

Migrationspolitiken är allt annat än en lönsam affär, ens på lång sikt... Dessa lokalpolitiker är mycket väl pålästa och kompetenta. Många med fler än tjugo år i kommunernas politiska toppskikt...

De säger även att de börjar tröttna på att i media, under partipiskan, hålla med sina respektive partiledare mot bättre vetande...": http://ledarsidorna.se/2015/08/vad-ar-det-for-fel-pa-stockholmare/

Varför går ni då inte över till SD? Och gör något åt situationen? "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

P.S: Vi förlåter er och hyllar er som kommer över till oss!

 
Ingen bild

St Ulfsten

1 augusti 2015 21:47

Vilka bidragsförmåner är det som Bo Frank menar att skulle uppröra folk?
Etableringsersättningen är säkert en, vilka mer finns? Jobbcoacherna, särskilt stöd med lönekostnader för nyanlända känner jag också till.

När det gäller pensionsförmåner vet jag inte vad han menar. Finns det särskilda pensionsförmåner för "nysvenskarna"
Att statens pensionskostnader blir enorma för hundratusentals invandrare som aldrig jobbat och betalat skatt det vet jag, men är det någon särskilt generös pensionsregel som Bo pratar om?

Vad vet du om detta Thoralf?

Thoralf Alfsson

1 augusti 2015 21:51

ÄFS

 
Ingen bild

Christer

1 augusti 2015 21:53

Håller med om allt som sägs om Bo Frank! Läste honom gärna för några år sedan, såg honom som en frisk fläkt. Men han blev genomskådad som den hycklare han var.
Det finns många ordspråk som passar in på den mannen:
"Tomma tunnor skramlar mest".
"Bit ej den hand som föder dig".
"Man vet vad man har, men ej vad man får".

Hans kärlek till AKB får nog tillskrivas till att han trots allt insåg att hennes främsta merit till att bli ny partiordförande var att hon - "Helt inte begrep".

 
Ingen bild

OT

1 augusti 2015 22:22

Politiker av alla kulörer! Lyssna! Lyd! Lär! "Kjell höglund - Domens dag": https://www.youtube.com/watch?v=1lmuhv2w3no

 
Ingen bild

tonton

1 augusti 2015 22:42

Å jag som kände viss viss sympati för denne, vad jag trodde, sanningssägare. Det gäller att sko sig själv så till den milda grad att man hellre förnekar sig själv, sina ideal och sitt land -hyckleriet känner inga som helst gränser...

 
Ingen bild

Hej!

1 augusti 2015 23:05

50 968 besökstatistik, du kan ju snart ordna irl i en lokal , typ Friends arena...

 
Ingen bild

Anders

1 augusti 2015 23:11

Bo Frank har yttrat ett och annat som jag sympatiserat med, men när tiden gått så blir det alltmer uppenbart att han bara är ute efter uppmärksamhet och att synas i media då det inte är möjligt att vara kvar i dagens M om han verkligen har de åsikter han vädrar till och från. Men det är tydligen bara tomma ord då han fortfarande böjer sig för partiledningen, trots DÖ och Batra's katastrofala fortsättning av Reinfeldts politik.

Bo Frank: Dina betydelselösa pip i stormen samtidigt som du desperat klamrar dig fast på din M-position klingar falskare än AB-vänstern som trots allt i praktiken står för sina (galna) åsikter.

 
Ingen bild

Föredettamoderat

2 augusti 2015 08:20

Har också mer och mer märkt att det Bo Frank skriver är floskler. Vill framstå som en moderat Johan Westerholm från ledarsidorna.se, men går inte all in. Bara lite försiktiga antydningar. Hyckeleriet visar sig inte minst i att han som uttalad klimatalarmist åker fram och tillbaka med sin bil mellan lantställe, konserter i lund och alla möjliga onödiga resor. Minst en längre resa i veckan. Det är andra som skall anpassa sig som vanligt.....

 
Ingen bild

Demokratikämpe

2 augusti 2015 10:24

Nog för att han skriver motsägelsefullt, men hycklare vet jag inte. Vi har en stor Hycklare och det är Löfven. Vill inte vattna ur det ordet och kalla alla för hycklare då det säger något motsägelsefullt. Löfven däremot är en äkta hycklare. Han ljuger och gör allt för att sitta vid makten.

 
Ingen bild

Gollum

2 augusti 2015 10:27

Bosse vågar säga vad han tycker och är rak vad det gäller invandringen. Inte rättvist att hänga ut honom som hyckare.

Vad det gäller frågan så finns väl svaret någonstans på nätet?

 
Ingen bild

Amanda

2 augusti 2015 12:38

Hur är man en "ny svensk" om man aldrig bemödar sig att lära sig svenska? Särskilt kvinnorna som kommer hit och i princip är inlåsta och sköter hemmet och barnen hela sina liv. Dessa är inte svenska någonstans! Förorterna kryllar över av folk som varit här länge, men som fortfarande inte kan genomföra en enkel konversation på svenska.

Du är inte svensk för att du sitter på svensk mark. Som BF och Sjuklövern tycks inbilla sig.

 
Ingen bild

Mahmoudh

2 augusti 2015 13:03

"Det går fort att trycka gilla på Facebook för många utan att tänka på det innebär"

Svammel. En arab/muslim tar inte miste på IS-flaggan. Skrivtecknen (shahada) och utseendet (black flag) är helt unikt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se