thoralf

Alla inlägg under juli 2015

Av Thoralf Alfsson - 25 juli 2015 15:43

 


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser om denna nyhet i Östra Småland. SSU:s förbundsledning hyllar namnbytet.


SSU Norra Kalmar har bytt namn till SSU Kurdistan!


https://www.facebook.com/pages/SSU-Kurdistan-Kalmar-L%C3%A4n/634919733278079?fref=ts

 

Är det någon som undrar vad som händer i Sverige? Att socialdemokraterna inte förespråkar assimilation vet nog de flesta utan man vill se en integration av invandrare i det svenska samhället. Uppenbarligen är detta namnbyte ett resultat av den integration som socialdemokraterna förespråkar. Man går till och med så långt att man ”utplånar” sig själva och sin egen identitet.


Snart har nog de flesta etniskt svenska socialdemokraterna lämnat partiet. Sedan valet har partiet förlorat ca 20 procent av sina väljare. Med SSU Kurdistan krymper säkert väljarbasen ytterligare, inte minst i Kalmar. Detta namnbyte borde få ett genomslag till och med på riksnivå i media.


Stefan Löfven kommer sannolikt snart göra Anna Kinberg Batra sällskap som blott ett 20 procents parti. Ett parti vars stora väljarbas består av invandrare, som röstar för ett bidragssamhälle.


Som Sverigedemokrat kan man bara luta sig tillbaka och välkomna nya väljare och medlemmar. 7-klövern gör hela jobbet åt oss.


Krisen inom Socialdemokraterna tycks nu vara total och man får nog tillsätta ännu en nationell samordnare ;-)

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2015 23:42

Det är bara pinsamt att läsa dagens kommentarer om att Sentio inte skulle vara tillförlitliga i sina mätmetoder. Under 2009 var det dock inget problem för Expressen då SD backat i en mätning.


 

 


Alla vet sedan hur det gått för SD i valen sedan 2009.

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2015 07:10

    


Som förväntat tiger DN, Expressen och Aftonbladet om Sentios opinionsmätning som gav Sverigedemokraterna 23,3 procent och platsen som näst största parti i Sverige. Moderaterna fick 20,8 procent, 2,5 procentenheter mindre än SD. Sverigedemokraterna var bara 0,8 procentenheter efter Socialdemokraterna som fick 24,1 procent.


Den enda  journalist på nationell nivå som vågar skriva om opinionsmätningen är Per Gudmundsson.


 


I vårt grannland Norge rapporterar man dock om den svenska opinionen och Sverigedemokraternas framgångar. Det visar vilken inkompetens och förnekelse som råder en svensk toppmedia och inte minst vilken inkompetens som chefredaktörerna besitter!


Frågan är om de sitter i knät på 7-klövern? Eller om de bara försöker undanhålla svenska folket sanningen?


 



Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2015 11:12

Migrationsverket sätter nu in sin propagandamaskin för att nedvärdera och förminska de kristnas ”flykt” från ett asylboende i Kalmar län (Kronmunken Mönsterås). Migrationsverkets chef I Kalmar län, Lars Borgemo medverkar i Radio Kalmar där han uttrycker sin misstro mot de kristna och menar att det är ”deras sanning”, inte Migrationsverkets.



Jag upplever ett starkt obehag när jag lyssnar till hur Lars Borgemo svarar i detta inslag.


Är det så att Migrationsverkets egen personal inte vågar ta tag i problemen som muslimska fundamentalister på asylboenden ligger bakom? Är personalen rädd för att bli anklagade för rasism? Har personalen fått order om att ”mindre” händelserna skall sopas under mattan?


När jag sedan läser Migrationsverkets pressmeddelande blir jag förundrad. Uppgifterna stämmer inte alls med den artikel i Östran som startade det hela. Ändå har Migrationsverket bekräftat uppgifterna i artikeln till journalisten på Östran, annars hade den inte blivit skriven. Men det kanske gjordes av någon anställd.


Jag har skickat flera mejl till Migrationsverket och ställt ett antal frågor men svaren har uteblivit. Istället har man hänvisat till inslaget från Radio Kalmar och pressmeddelandet. Jag upplever det som att Migrationsverket försöker mörklägga vad som hänt på asylboendet. Framförallt vill man tydligen inte ha en diskussion om religion. Jag undrar varför? Kan det kränka muslimerna på asylboendet?


Varför gjorde Migrationsverket ingen polisanmälan?


Varför gjorde Migrationsverket inte en egen utredning?


Varför försökte Migrationsverket inte ta reda på vem/vilka som låg bakom hoten mot de kristna?


Varför sopade Migrationsverket allt under mattan?


Vi kommer sannolikt aldrig få reda på sanningen. Det är bara Migrationsverket som vet vilka de kristna var och var de finns idag. Enda möjligheten att få lite mer ljus över det inträffade är sannolikt att göra en JO-anmälan angående Migrationsverkets hantering.


I onsdagstidningen av Östran publicerades också en mycket läsvärd insändare.


”Migrationsverket har meddelat att man varken kommer att försöka polisanmäla övergreppen och hoten eller utreda händelserna vidare. Det innebär just att man med sin flathet eller missriktade lojalitet med företrädare för våldsideologier har gett dessa radikala islamister fritt fram.”


Tänk att det måste vara personer med bakgrund i Mellersta Östern får att förstå problematiken fullt ut.


Migrationsverkets personal tycks vara helt enkelt okunniga eller är det för många anställda hos Migrationsverket som heter Ahmed och Muhammed?

Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2015 23:11

 


”Har fått uppgifter om att denna bok, där svenskar genomgående beskrivs med det nedsättande epitetet "svennar", påstås bajsa i hinkar under semestern, påstås ha bytt ut sin andlighet mot IKEA-besök etc, på fullt allvar används i undervisningen inom svenska för invandrare och andra ämnen. Någon som kan bekräfta att det stämmer?”

 

Mattias Karlsson (SD) på Facebook idag 22/7


 

 


Boken skall vara indelad i sju kapitel enligt följande.


Så funkar Sverige

En äkta svenne

Välkommen till familjen Svenne

Svennens natur och kultur

Fira med svennen

Ät och drick med svennen

Prata med svennen

 

Myndigheten för tillgängliga medier rekommenderar boken till bland annat SFI. Se länk.

 

”Din handbok till svennelivet är en humoristisk bok om "svenskhet" skriven och illustrerad av Anders Westerberg. Boken innehåller korta texter, lättlästa fakta och många roliga illustrationer.”


Hur var det nu? Finns det någon ”svenskhet”? Har vi inte fått frågor om vad svenskhet är och så finns det hel bok om svenskhet och svennar.


Några andra kommentarer kring boken.


”Man kan bland annat läsa att midsommarstången är klädd med löv och blommor och ser ut som en jättepenis och att svennarna beter sig märkligt, blir leksugna och dansar i ring till konstiga instrumentet dragspel.”

 

”Det här är en både rolig och användbar bok för dem som vill veta hur svenskar är och beter sig. Westerberg är född i Sverige men levde sina första år i Tanzania och Liberia så han har känt sig som invandrare i Sverige. Boken är utgiven av LL-förlaget och lämplig för invandrare som håller på att lära sig svenska.”

 

”Sverigedemokraterna har alltid tyckt samma sak. Tyvärr. De gillar inte invandring. De kämpar för
att så få som möjligt ska få komma till Sverige.” (sid. 21).


Hur många anser att detta är en lämplig bok för SFI? Personer från MENA-länder kanske har lite svårt för nordisk ironi. Inte undra på att integrationen fungerar väldigt illa om denna bok används i SFI-utbildning. Svenskfientligt? Ja, i allra högsta grad.


Dags för en ironisk bok om blattelivet i utanförskapsområdet! Men då är det ju rasism

Av Thoralf Alfsson - 21 juli 2015 23:10

 

Parkeringsplats vid Salve som blivit camping för EU-migranter.     Foto Thoralf Alfsson


Kalmar kommun JO-anmäls av en granne till ”tiggarbyn”. Följetongen med den boplats för tiggarna som Kalmar kommun ordnat vid Dämmet, före detta Savestaden fortsätter.


http://www.barometern.se/kalmar/salve-oppnas-for-tiggare/

http://www.barometern.se/kalmar/kommunalt-svartbygge-utreds-av-kommunen/

http://www.barometern.se/kalmar/overklagar-campingen-vid-salve/

http://www.barometern.se/kalmar/eu-migrant-tjuvred-barbacka-pa-hast-vid-salve/

http://www.barometern.se/kalmar/hastar-flyttas-efter-oro-vid-salvelagret/

http://www.barometern.se/kalmar/tjanstemannen-far-styra/


Nu är kommunen JO-anmäld för att man gjort om en parkeringsplats till campingplats för EU-migranter. Vilket strider mot den befintliga detaljplanen. Det kan dessutom inte kallas för en mindre avvikelse från detaljplanen.


Jag har hört både tjänstemän på Kalmar kommun och politiker från 7-klövern bekräfta att campingen strider mot detaljplanen. Något jag informerat flera personer om.


Jag har dessutom fått en bekräftelse på mejl från förvaltningschefen Benny Wennberg att alla kostnader skall redovisas för denna boplats för EU-migranter. Det skall bli intressant att följa den redovisningen. Undrar om kommunens städning och bevakningsbolag även kommer redovisas i kostnaderna.


 

Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2015 19:12

Radio Kalmar skriver i en artikel att Landstinget, Kalmar läns Trafik och Migrationsverket skrivit ett avtal som ger de asylsökande ett busskort gratis. Kostnaden för skattebetalarna blir 500 000 kronor/månad eller 6 miljoner kronor/år. Vilket drabbar Sveriges skattebetalare.


Till det skall läggas kostnaderna för det subventionerade pris som Kalmar Länstrafik ingått i avtalet med Migrationsverket. Enligt uppgifterna i media har 3500 asylsökande får 30-dagarskort till en kostnad av 500 000 kronor/månad. Vilket motsvarar 143 kronor/st.


Enligt Kalmar Länstrafiks hemsida kostar det billigaste 30-dagarskortet 570 kronor men då kan du endast resa inom en zon. För att kunna resa inom hela länet kostar ett 30-dagarskort 1 440 kronor/månad. När jag läser artikeln får jag uppfattningen att de asylsökande kan åka inom hela länet på sitt kort. I så fall har Kalmar Länstrafik subventionerat korten med hela 1 300 kronor/st och månad. Det innebär i praktiken en subvention på ca 4,5 miljoner kronor/månad eller 54 miljoner kronor/år. Den kostnaden får skattebetalarna i Kalmar län stå för!


Nu klagar dessutom de asylsökande över att de har för långt till en busshållplats!

 

Kom nu också ihåg att det handlar om asylsökande. De har alltså inte ens beviljats uppehållstillstånd. För mig är det fullständigt sanslöst att de asylsökande får gratis busskort på skattebetalarnas bekostnad. De är enligt min egen uppfattning lika sanslöst att ge dessa utbildning i svenska innan de fått något uppehållstillstånd. Skattebetalarna skall alltså betala svenskutbildning till personer som sedan skall avvisas från Sverige enligt Dublinkonventionen eller på grund av att de inte har asylskäl. Det är verkligen att kasta skattebetalarnas pengar i sjön.


Sverige gör verkligen skäl för att kallas Absurdistan!

 

Har idag träffat en hel del människor i Kalmar då jag varit ute och inhandlat en del saker och uträttat en del ärenden.

Min slutsats är att det kokar av ilska hos väldigt många människor. Många är upprörda över att Kalmar har blivit invaderat av människor med slöjor och heltäckande klädsel. Vissa är så upprörda att jag tror det kan bli ………..


På fredag och lördag är det Kalmar marknad. Jag och mina kollegor inom SD kommer att finnas med vårt tält på Kaggensgatan, om vi får den utlovade platsen. Det skall bli mycket intressant att möta väljarna och höra vad de anser om DÖ och andra fenomen hos 7-klövern. Jag tror att vi kommer få väldigt mycket besök under dessa dagar.


UPPDATERING!


Jag har nåtts av det tråkiga beskedet att Stellan Bojerud gått ur tiden. Stellan var en kämpe som trots sin vacklande hälsa ändå kom till voteringarna i riksdagen i rullstol direkt från Karolinska sjukhuset. I princip tvingad till detta av 7-klövern som inte lätt Sverigedemokraterna få ingå i riksdagens kvittningssystem. Rent ut sagt skamligt av riksmobbarna i 7-klövern!


Ett stort tack till Stellan för det stöd han visat mig och andra Sverigedemokrater. Det har betytt väldigt mycket för mig. Tack för att jag fick flera av dina böcker Stellan!


Jag känner redan sorg över att jag kommer sakna Stellans kommentarer på bloggen.


Ikväll håller jag en tyst minut för Stellan Bojerud.


Så sent som i fredags skrev Stellan flera kommentarer på min blogg. Jag tycker denna gott kan läsas av mina besökare.


Vila i frid Stellan!


 

Av Thoralf Alfsson - 19 juli 2015 08:59

 


Det är inte så länge sedan som sverigedemokrater jagades av media för att de kallade ensamkommande barn från MENA-länder för ”skäggebarn”! Inte rasist men och Expo hängde ut Sverigedemokrater som skrivit ”skäggebarn” på sociala medier eller sagt det i något officiellt sammanhang. Kvällspressen följde efter med stora uthängningar och tyvärr följde Sverigedemokraterna upp med utredningar. Det var nedsättande och rasistiskt att skriva eller säga ”skäggebarn”. I varje fall enligt antirasister och kvällspressen trots att många ensamkommand barn var betydligt äldre än 18 år och hade skäggväxt.


För en tid sedan skrev Heidi Avellan på ledarsidan i Sydsvenskan om ”skäggmännen”. Vad är skillnaden?


Jag uppfattar att Heidi Avellans definition på ”skäggen” eller ”skäggmännen” är att det är bokstavstroende muslimer i invandrartäta områden som följer sharialagar och tvingar andra muslimer att följa shariaregler och lagar. Jag har inte sett eller läst en enda negativ reaktion på Heidi Avellans artikel i Sydsvenskan. Inte rasist men eller Expo har varit helt tysta. Kvällspressen med Jan Helin och Tomas Mattsson har inte sagt ett pip. Peter Wolodarski på DN har även han varit knäpptyst.


När Heidi Avellan använder ordet ”skäggmännen” gör hon det inte för att vara snäll utan hon gör det givetvis för att peka ut ”skäggmännen” i ett rent negativt syfte. Är då Heidi Avellan en rasist?


Därmed anser jag att det även är ”politiskt korrekt” att kalla dessa muslimska förtryckare för ”skäggmän” och att uttrycket myntades av Heidi Avellan. Ingen har kritiserat Heidi Avellan för hennes artikel.


Det är hög tid att vi svenskar reser oss upp och talar om vad vi tycker om skäggmännen och att de befinner sig i ett kristet land. Vill de leva efter sharialagar skall de flytta till något annat land! Långt ifrån Sverige. I Sverige är det Sveriges rikes lag som gäller, även på asylboenden i Kalmar län.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards