thoralf

Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

SVAR NYHETER IDAG OM SSU KURDISTAN

Av Thoralf Alfsson - 26 juli 2015 23:52

 

Kurder demonstrerar vid riksdagen i Stockholm.                                Foto Thoralf Alfsson


Chang Frick på Nyheter idag tycker uppenbarligen att det är ett bra initiativ av SSU Norra Kalmar att byta föreningsnamn till SSU Kurdistan. Chang Frick har en märklig ingång i sin artikel. Jag har aldrig ifrågasatt att någon bedriver en kamp mot IS! Den som följt min blogg vet vilken syn jag har på IS och andra terroristorganisationer men även min syn på Turkiets försök att bli medlem i EU. Att jag reagerade på och länkade till artiklarna om SSU namnbytet i media handlar om vilket värde man sätter på sin egen självaktning och identitet genom sitt föreningsnamn.


SSU i Kalmar får givetvis kalla sig precis vad de vill men jag tror inte att det är rätt sätt att motarbeta terroristerna och mördarna i IS. Om man vill väcka opinion är det nog demonstrationer, politiskt arbete och lobbying som ger framgång, inte att byta föreningsnamn. Det är bara en symbolhandling som mycket väl kan få motsatt effekt bland medlemmarna i föreningen. Ett föreningsnamn skall enligt min mening avspegla föreningens identitet, syfte och/eller placering.


SSU Kurdistan får gärna komma med förslag på hur rekryteringen av Jihadkrigare till IS  från Sverige skall stoppas. Men även hur terrorism rent generellt skall bekämpas i Sverige och i resten av världen, inte minst muslimsk extremism. Jag kan dock inte dra mig till minnes att jag läst vare sig insändare eller debattartiklar på det ämnet vare sig i Barometern eller Östra Småland skrivna av SSU i Kalmar.


Sverigedemokraterna i Kalmar valde för några år sedan att ändra namnet på vår politiska ideella förening från SD Kalmar till SD Calmar. Den äldre stavningen av Kalmar. Med det namnbytet ville vi peka på Kalmars kulturhistoria och stadens historiska betydelse för Sverige. Något som vi även försöker värna om i den politik som Sverigedemokraterna bedriver i Kalmar.


Den som känner till lite om det segregerade Kalmar förstår kanske också varför SSU Norra Kalmar väljer att byta namn till SSU Kurdistan. Norrliden är den stadsdel i Kalmar med högst andel invandrare. För några månader sedan hade Barometern artiklar från olika stadsdelar i Kalmar. När det var dags för Norrliden fick familjen Eliassi ett stort utrymme. Där enbart en familj med kurdiskt ursprung nu har ca 350 familjemedlemmar boende i Norrliden enligt Barometern. Ordförande för SSU Kurdistan heter Dimen Eliassi. Jag undrar hur stor andel av medlemmarna i SSU Kurdistan som har Eliassi som efternamn eller är nära knutna till familjen. Frågan är om familjen Eliassi har ”kapat” SSU Norra Kalmar och gjort den till en familjeförening?


Varför marknadsför inte SSU detta symboliska namnbyte?

 

Det märkliga är att vare sig SSU i Kalmar, SSU Kalmar län eller SSU på riksplanet har tagit upp nyheten om namnbytet på vare sig deras hemsidor eller Facebooksidor. Trots att namnbytet skedde för ca två månader sedan.


Är SSU inte lika roade av namnbytet som SSU Kurdistan i Norrliden? Vill man helst lägga locket på för att undvika rubriker i media?

 

Men det kanske Chang Frick kan svara på!

 
 
Ingen bild

Tor Rusk

27 juli 2015 00:54

Ja, man kan ju undra vem som behöver tänka till......
Men det blir lätt så när man reagerar p.g.a känslor. Kallar man någon för något kan man lätt framstå som det sagda själv i slutändan.

 
Ingen bild

Assar

27 juli 2015 01:58

Undrar hur en medlem med turkiskt ursprung uppfattar namnbytet?

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

27 juli 2015 02:51

Ibland misstänker jag att Chang Frick bara vill ha lite uppmärksamhet.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Tompa

27 juli 2015 07:30

350 familjemedlemmar??

Det antalet är kanske vad som krävs för att kunna överleva i ett kommande klanstyrt samhälle när den nuvarande samhällsformen har brakat samman.

Framtiden ser inte direkt ljus ut.

 
Svensson

Svensson

27 juli 2015 07:36

Att Socialdemokraterna stödjer en politik som vill utnyttja invandrarna för att få ner lönerna i Sverige,borde skrämma arbetarrörelsen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Trollfar

27 juli 2015 08:39

Vem är Chang Frick?

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 juli 2015 08:43

Ja, det händer många märkliga saker i Sverige. Tyvärr märkliga saker på ett negativt sätt...

 
Ingen bild

Demokratur

27 juli 2015 10:04

Ingen som är intresserad av att ta hand om Sverige längre....? Eller Sverige är den latrintunna som genus-vänstern vill ha landet till? Tips, någon, på ett normalt land att flytta till...?

 
Ingen bild

Clas

27 juli 2015 10:09

För egen del tycker jag att SSU Absurdistan skulle vara ett mer passande namnbyte för dessa unga socialister och deras politiska uppfattning.

 
Ingen bild

Riffi

27 juli 2015 10:34

Jag läste Chang Fricks artikel

Uppenbart en beställningsartikel för att långsiktigt ifrågasätta Dig och liknande artiklar kommer att komma. Mattias Karlssons parti är inte längre särskilt intresserat av Dig. Det är uppenbart att: rösta på SD så länge nuvarande partikonstellation finns, men engagera Dig aldrig i det partiet.

 
Ingen bild

Lena

27 juli 2015 10:44

Thoralf, jag tycker det är bra att det debatteras som det nu gör, även på bloggen Nyheter idag. Debatt är bra därför vi måste alla göra våra upptäcksresor och skaffa kunskap om något som vi tidigare trott varit sant. Allt är inte fixt och färdigt, saker och ting ändrar sig.
Se t ex på dessa invandrare i Malmö (länk nedan) som tillhör olika fraktioner. Kurder som demonstrerar p g a Turkiets bombningar tidigare, så kommer en annan person, en arabisktalande som visar sitt hat för kurder. Det är väl det här som kommer att bli Sveriges framtid. De flesta folkgrupper drar sig till "sina egna" och konfliker uppstår med en annan etnisk grupp, därför att det finns olika intressen. I kurdernas fall är det mark de krigar för och har draghjälp av USA med vapen.

Jag anser inte att det är fel att engagera sig i andra folks problem. Exempelvis organisationen Ecpak som hjälper barn som kidnappats in i prostitution. Det är något fint att kunna hjälpa andra, men definitivt inte med tvång.

Men själklart är det allra viktigaste nu, i den situation som Sverige befinner sig i, det allra viktigaste att engagera sig för vårt eget. Att hoppas på en framtid här, att rädda det som räddas kan för oss som är Sverigevänner. Om inte annat så för vår egen värdighets skull. Man kan bara inte låta rövare o banditer ta över samhällsfunktionerna. Om inte Sverige står starkt, då kommer även invandrarnas barn att få det svårt i framtiden. Invandrare premieras idag, men det är bara för en tid, snart är sötebrödsdagarna slut även för dem. Och vi kommer ovillkorligen att dras ner i en våg som kommer att överskölja oss så att många inte kommer att klara detta. Kolla in Greklands öde, allt är inte över där. Om vi hamnar där, vad kan vi då hjälpa andra folk med?
Ursäkta, nu blev det lååångt igen...

http://nyheteridag.se/har-gar-mannen-till-attack-i-centrala-malmo-vi-ar-sakra-pa-att han-var-isis-sympatisor/

 
Ingen bild

Stefan

27 juli 2015 10:45

Jag skulle inte ta Fricks utspel så allvarligt. Enligt mig så är Nyheter idag lite av en skvallertidning, alternativmedias Hänt i veckan...

Nu har de ju visserligen ingått något slags samarbete med Sentio vilket vilket kanske ger Nyheter idag lite respekt men samarbetet får förmodligen motsatt verkan för Sentios anseende hos traditionell media.

 
Ingen bild

Anders

27 juli 2015 10:45

Jag tycker namnbytet vittnar om ett historielöst perspektiv. Vi lever faktiskt i ett självständigt land med ett namn på både landet (Sverige) och folket (svenskar). Varför skulle en medborgare i vårt land vilja befatta sig med ett parti vars ungdomssektion kallar sig kurdiska???
Jag vill ha politiker som kämpar för mig och mitt folk inte utländska medborgare...

 
Ingen bild

OH

27 juli 2015 11:27

Jag tycker Reinfeldt sett ledsen ut en längre tid. För att göra honom lite gladare tycker jag MUF hädanefter kallar sig MUF-SOMALIA.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

27 juli 2015 16:59

--> Stefan
Sentio har inget anseende ändå. Sentio är inte svenskt. Sentio är rasistiskt eftersom de alltid ger SD så höga procent. PK-media rapporterar så klart inte siffror från rasistiska och neofascistiska opinionsinstitut. Betänk att det var SD som gav sig utrikes för att få avtal med något opinionsintitut. De fick avtal med Sentio. Våra helyllesvenska instituten vägrade nämligen att ha med rasistiska SD att göra.
Sentios senaste redovisning med ett SD större än M, och mindre än 1% lägre än S, är på intet sätt en nyhet för PK-media. SVT, SVR, Aftonbladet, Expressen, DN och framförallt TT finner inget nyhetsvärde överhuvudtaget att SD skulle vara större än M. Tystnad råder.
Att Sentio är det institut som allra bäst träffat rätt där facit (valresultat) finns att jämföra med, föranleder på intet sätt en redovisning av Sentios siffror. (I Norge och Danmark tycker man att det var en stor sak. Men det vet vi ju att de länderna är rasister).

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

28 juli 2015 19:37

Idag fick Turkiet 100%-igt stöd av alla 28 Nato-länderna, att fortsätta bedriva krigiska handlingar mot kurderna. Erdogan, muslimfantatikern och Turkiets president, har offentligt uttalat att "alla förhandlingar" med kurderna/PKK nu är meningslösa. Tycks som Turkiet har missat SSU Kalmars viktiga ställningstagande. Nu får nån präktig SSU-kalmarist kontakta Erdogan, och tala honom tillrätta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards