thoralf

Direktlänk till inlägg 22 juli 2015

SVENNELIVET

Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2015 23:11

 


”Har fått uppgifter om att denna bok, där svenskar genomgående beskrivs med det nedsättande epitetet "svennar", påstås bajsa i hinkar under semestern, påstås ha bytt ut sin andlighet mot IKEA-besök etc, på fullt allvar används i undervisningen inom svenska för invandrare och andra ämnen. Någon som kan bekräfta att det stämmer?”

 

Mattias Karlsson (SD) på Facebook idag 22/7


 

 


Boken skall vara indelad i sju kapitel enligt följande.


Så funkar Sverige

En äkta svenne

Välkommen till familjen Svenne

Svennens natur och kultur

Fira med svennen

Ät och drick med svennen

Prata med svennen

 

Myndigheten för tillgängliga medier rekommenderar boken till bland annat SFI. Se länk.

 

”Din handbok till svennelivet är en humoristisk bok om "svenskhet" skriven och illustrerad av Anders Westerberg. Boken innehåller korta texter, lättlästa fakta och många roliga illustrationer.”


Hur var det nu? Finns det någon ”svenskhet”? Har vi inte fått frågor om vad svenskhet är och så finns det hel bok om svenskhet och svennar.


Några andra kommentarer kring boken.


”Man kan bland annat läsa att midsommarstången är klädd med löv och blommor och ser ut som en jättepenis och att svennarna beter sig märkligt, blir leksugna och dansar i ring till konstiga instrumentet dragspel.”

 

”Det här är en både rolig och användbar bok för dem som vill veta hur svenskar är och beter sig. Westerberg är född i Sverige men levde sina första år i Tanzania och Liberia så han har känt sig som invandrare i Sverige. Boken är utgiven av LL-förlaget och lämplig för invandrare som håller på att lära sig svenska.”

 

”Sverigedemokraterna har alltid tyckt samma sak. Tyvärr. De gillar inte invandring. De kämpar för
att så få som möjligt ska få komma till Sverige.” (sid. 21).


Hur många anser att detta är en lämplig bok för SFI? Personer från MENA-länder kanske har lite svårt för nordisk ironi. Inte undra på att integrationen fungerar väldigt illa om denna bok används i SFI-utbildning. Svenskfientligt? Ja, i allra högsta grad.


Dags för en ironisk bok om blattelivet i utanförskapsområdet! Men då är det ju rasism

 
 
Ingen bild

Martin

22 juli 2015 23:30

Kul! Nu vill vi se motsvarande böcker om olika andra etniska grupper som invaderat sverige. Med termer som motsvarar "svenne". Har för mig att ett av dem lekfullt blandar en konfektyr med huvudpersonen i en högtid.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 juli 2015 23:45

"Humor och ironi". Visst. En liknande bok om invandrare och det tar hus i H-E...

 
Ingen bild

Hm

22 juli 2015 23:59

Detta visar nog ytterst hur de politiskt korrekta ser på svenska folket. De tycker inte om oss och vill därför välja ett nytt folk. Namnet Westerberg väcker misstankar, kan det vara en släkting?

 
Ingen bild

Blåsippan

23 juli 2015 00:03

Man får ha pervers fantasi om man tycker en majstång ser ut/påminner om en penis. Det la han nog till enbart för att förlöjliga våra traditioner och det svenska folket.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 juli 2015 00:11

Säga vad man vill om svennar men vi vänder iaf inte röva mot Vår Herre om och när vi tillbeder honom!
Den som får för sig att skriva en "humoristisk och ironisk" bok om blattelivet i förorten bör ha gott om bläck i skrivaren och ha avyttrat alla tillgångar före utgivning, bra när DO och Dan Eliasson´s grabbar kommer farande!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

hrodgar

23 juli 2015 00:14

Måste tangera hmf?

 
Ingen bild

thomas falk

23 juli 2015 00:17

Även "www.tobbesmedieblogg.blogspot.se" tar upp detta ämne idag. Med tillhörande adekvata kommentarer.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

23 juli 2015 00:19

Ingen som debunkar, Då kan vi ta det som fakta, detta är vad de överskäggiga 65 åriga barnen får lära sig. Även om det visar sig att det inte är på detta vis, Kan vi ändå säga att det är så, pga sanningen från media är konspiratorisk, vinklad och oemotsagd av andra media såsom internet (flugan)

Tips från coachen, tro på saker när dom är bevisad sanna
Tro inte först, och låt någon bevisa dom osanna, Då kommer det att sluta med att ni måste tro på allt, tills motbevisad.

Och tack Toralf för att du släpper in mig igen.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

23 juli 2015 00:21

Lite OT.
Gå in och läs Nasrin Sjögrens "öppet brev till Louise" på Samtiden. Hon skriver krönikor som verkligen berör.

 
Ingen bild

Tor Rusk

23 juli 2015 01:10

@thomas falk.
Ja, Tobbe är inte precis tappad bakom en vagn. Har följt honom till och
från några år. Med rakbladsvass skärpa drar han ned byxorna på "eliten".

 
Ingen bild

Eddy Karlsson

23 juli 2015 01:16

Finns bara en väg! Stoppa massinvällningen nu! Repatriera muslimerna snarast! De kostar bara pengar och ställer till elände.

 
Blåsippan

Blåsippan

23 juli 2015 02:37

Film om majstången. Varning utfärdas för barn under 15 år då en jättepenis kan skymta i bild. Svenskt pk-vansinne;

http://vetamix.net/video/historien-bakom-midsommarst%C3%A5ngen_1452

http://vetamix.net/video/historien-bakom-midsommar

 
Ingen bild

Östersund

23 juli 2015 02:45

Det verkar redan finnas ?

www.svenskaresebloggen.wordpress.com

 
Ingen bild

Blåsippan

23 juli 2015 02:46

Svennarna blir leksugna och beter sig märkligt då det stundar midsommar då de dyrkar sin jättepenis. Ja hur tar man in det som nyanländ muslim? Med en syn på kvinnor som horor då de inte skyler sig i slöja? Skrämmande.

 
Ingen bild

Anonym

23 juli 2015 04:55

Det verkar vara en analfabet som har skrivit på den bifogade länken! Han har skrivit "lektione" två gånger!

 
Ingen bild

Demokratur

23 juli 2015 06:15

Problemet är inte den oikofobiska boken i sig. Problemet är alla ryggradslösa ynkryggar av etnisk svensk härkomst som låter vänsterfolket oxh liberalerna pissa på Moder Svea. Hursomhelst så är detta landet kört nu. The End. Man får nöja sig med att njuta av alla aningslösa svenskar som vaknar upp i det nya mångkulturella, spännande Sverige. Varför blev det så här, säger
svensken. Jo, det är ditt eget fel som lät det hända, du fega människa.

 
Svensson

Svensson

23 juli 2015 06:51

Den där boken ska plockas bort,det är rasism mot oss svenskar,nu börjar man förstå varför en del invandrare uppträder dåligt mot oss svenskar,när det är den här boken som startar det redan när dom kommer hit.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Bo

23 juli 2015 07:54

Skall man säga något negativt om svensken så är det att han är "snäll" och vill inte ha konflikt. Då kan man förtrycka honom precis som man gör idag. Ser man en rondellhund tvingas man muntligt ta avstånd, trots att den är himla kul. Motsatsen till en viking.

 
Ingen bild

Sentio 23,3%

23 juli 2015 08:05

SVERIGE Med hisnande 23,3 procent slår Sverigedemokraterna nytt rekord i julimätningen från Nyheter Idag/Sentio och går för första gången någonsin om Moderaterna och blir därmed Sveriges andra största parti, med endast 0,8 procentenheters skillnad till Socialdemokraterna, om det vore val idag. – Vi ska bli Sveriges största parti, säger Mattias Karlsson (SD) till Nyheter Idag.

 
Lotta

Lotta

23 juli 2015 08:16

Är det då konstigt att hatet och föraktet mot svenska folket är stort bland vissa invandrargrupper? Endast en självhatande individ som hatar sig själv och sina landsmän kan komma på något så sjukt. Fattar inte dåren att han genom sitt "alster" förnedrar sig själv? En sk blattewannabe som hatar allt svenskt och hyllar allt utländskt. Tänk vilket liv det skulle bli om någon skrev en bok i samma still som hånade invandrare. Adam Tensta skulle inte få göra annat än att gråta ut i TV.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Zetor

23 juli 2015 08:30

Här kan man verkligen använda det gamla dalsländska uttrycket "skratta med hela ansiktet och halva röven "!

 
Ingen bild

Argus

23 juli 2015 08:39

"Myndigheten för tillgängliga medier"? WTF! Svensk motsvarighet till "The Ministry of Silly Walks"? Det verkar inte bättre än att vi lever i en perverterad Monty Python-värld men utan humorn och med Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin ersatta av Löfven, Reinfeldt, Olsson, Ullenhag, Romson, Fridolin och Arnstad.

Boken är HMF och skulle även klassas juridiskt som det om inte någon tjänsteman (kommer inte ihåg om det var JO eller JK) egenmäktigt ändrat tolkningen av lagen i strid med både lagtext och förarbeten. Dags att återinföra riksrätt som för övrigt Palme också avskaffade?

 
Ingen bild

Lasse

23 juli 2015 08:59

Hoppas att någon vet var man kan anmäla en bok med så nedsättande innehåll om oss svenskar.

 
Ingen bild

Hacke

23 juli 2015 09:11

Enligt samma etablissemang finns det ju inget svenskt utan allt kommer utifrån. Verkar som pk-isterna nått vägs ände och knyter ihop näshåren med de de har där solen aldrig skiner i sin iver att svartmåla allt vad svenskt heter.
I övrigt tycker jag signaturen "Eddy Karlsson" på några rader sammanfattar dagens problematik på ett heltäckande sätt.

 
Ingen bild

Irene

23 juli 2015 09:34

Tydligt är att Westerberg vill in i den lukrativa invandringsbranschen för med klassuppsättningar till SFI kan han se fram mot en tryggad ålderdom. SD:s siffror visar idag att Westerbergs nidskrift kanske inte blir den säljarframgång han förväntat sig - svensken verkar ha tröttnat på att bli kallad svenne. Vi sätter snart agendan!

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 juli 2015 09:50

@Senito 23,3%. Hoppas att detta resultat kommer ut till allmänheten. Men resultatet är säkert för känsligt. Det måste nog till flera andra mätningar med samma resultat för att "Svenne" ska få kunskapen...

 
Ingen bild

Tony

23 juli 2015 10:50

Nu börjar nog Svetsaren att få det varmt i bakhasorna,
och när även han och Sossarna är akterseglade är det väl
tid att slå ihop S och M, så att idiotpolitiken kan fortsätta?

 
Ingen bild

Tony

23 juli 2015 11:00

Och i Svensk PK Media råder det största möjliga tystnad
för Sentios 23,3 % för SD i senaste mätningen. Löjligt!

 
Lotta

Lotta

23 juli 2015 11:02

Visst är det märkligt att när en invandrare känner sig kränkt är det den kränkte som har tolkningsföreträde för vad som skall anses kränkande. När det gäller att kränka svenska folket är det tvärt om, då har de som kränker tolkningsföreträde. Då gäller inte det annars så fina uttrycket om allas lika värde.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Lena

23 juli 2015 11:58

Egentligen är jag inte förvånad men ändå. Så skattebetalarna ska stå för denna smörj, boken kostar 230 kr. Det är egentligen ett tydligt bevis på hur mycket pk-folket hatar oss.

På Bookia fanns två recensioner, den ena från en invandrare, hon skrattade läppen av sig när hon läste denna bok.

http://bookisblog.blogspot.se/2013/02/typisk-svenskt-din-handbok-till.html

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

23 juli 2015 12:02

Uppenbart att man avhumaniserar svensken i boken. Svensken tycks leva som ett djur och ägnar sig till avgudadyrkan.

Uppenbart är det någonting som är helt galet med detta land.

 
Ingen bild

Zetor

23 juli 2015 14:21

Nu har tydligen S och Alliansen fått stora byxskälvan efter att dom läst SD-s fina siffror nu går man ut med löften om höjd pension och sänkt pensionärsskatt + förbättrade bostadsbidrag !
Härligt att SD finns !

 
Ingen bild

JohanIII

23 juli 2015 15:34

Fler bilder ur boken finns här:
<a href="http://everykindapeople.blogspot.ch/2015/07/svenska-for-invandrare.html">Svenska för invandrare</a> (Every Kinda People)

 
Ingen bild

Observer

23 juli 2015 20:24

Det här är ju exakt samma sak som om myndigheterna skulle använda Tin-Tin i Kongo som undervisningsmaterial för att beskriva folk i Afrika -Fast ÄNNU VÄRRE!!! ...Man beskriver vår Midsommarstång som en penis!
FY FAN SÄGER JAG!
....Döm de här jävla myndigheterna för GROVT TJÄNSTEFEL å släng dem i fängelse i härandet 2019

 
Ingen bild

Ludvig

24 juli 2015 10:31

Används sådant skräp hos SFI, då är det inte underligt att blattar beter sig som dom gör.

 
Ingen bild

Ludvig

24 juli 2015 10:33

Används sådant skräp hos SFI, då är det verkligen illa.

 
Ingen bild

s29

24 juli 2015 20:34

Jaså! midsommarstången en penis. Då kan man undra hur man skall tolka moskéernas jättetorn.

 
Knudan

Knudan

29 juli 2015 13:21

Låt oss crowdfunda till en hitman som kan tillintetgöra författaren Anders Westerberg !

http://avpixlat.info

 
Ingen bild

mr esaus

30 juli 2015 16:26

Hur f-n kan SFI rekomendera denna bok till invandrare som vill lära sig hur Sverige fungerar. Inte undra på att dom ser oss som infidels.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards