thoralf

Direktlänk till inlägg 21 juli 2015

KALMAR KOMMUN JO-ANMÄLD FÖR TIGGARCAMPING

Av Thoralf Alfsson - 21 juli 2015 23:10

 

Parkeringsplats vid Salve som blivit camping för EU-migranter.     Foto Thoralf Alfsson


Kalmar kommun JO-anmäls av en granne till ”tiggarbyn”. Följetongen med den boplats för tiggarna som Kalmar kommun ordnat vid Dämmet, före detta Savestaden fortsätter.


http://www.barometern.se/kalmar/salve-oppnas-for-tiggare/

http://www.barometern.se/kalmar/kommunalt-svartbygge-utreds-av-kommunen/

http://www.barometern.se/kalmar/overklagar-campingen-vid-salve/

http://www.barometern.se/kalmar/eu-migrant-tjuvred-barbacka-pa-hast-vid-salve/

http://www.barometern.se/kalmar/hastar-flyttas-efter-oro-vid-salvelagret/

http://www.barometern.se/kalmar/tjanstemannen-far-styra/


Nu är kommunen JO-anmäld för att man gjort om en parkeringsplats till campingplats för EU-migranter. Vilket strider mot den befintliga detaljplanen. Det kan dessutom inte kallas för en mindre avvikelse från detaljplanen.


Jag har hört både tjänstemän på Kalmar kommun och politiker från 7-klövern bekräfta att campingen strider mot detaljplanen. Något jag informerat flera personer om.


Jag har dessutom fått en bekräftelse på mejl från förvaltningschefen Benny Wennberg att alla kostnader skall redovisas för denna boplats för EU-migranter. Det skall bli intressant att följa den redovisningen. Undrar om kommunens städning och bevakningsbolag även kommer redovisas i kostnaderna.


 

 
 
Ingen bild

Demokratur

22 juli 2015 08:00

Jag förstår inte varför det ät problem med bostäder till alla som kommer till Sverige. Alla godhetsapostlarna i sju-klövern och deras väljare öppnar väl sina egna bostäder till alla invällare... Allt annat är väl hyckleri av enorma mått. Mwn hyckleri, det är väl en svensk paradgren.

 
Ingen bild

märta

22 juli 2015 08:14

Var kommer deras husvagnar ifrån?? Har de köpt husvagn för tiggeri pengarna?? Någon som vet??

 
Svensson

Svensson

22 juli 2015 08:58

Har Kalmar så bra ekonomi,att man hela tiden kan investera i invandrare,när välfärden blir lidande ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hacke

22 juli 2015 09:33

"...vilket vi löst inom befintlig verksamhet."
Ett vanligt sätt att smita undan, som om det vore gratis. Någonstans måste ju resurserna tas, självklart på bekostnad av något annat i ordinarie verksamhet. Och garanterat då inget som drabbar den invällande nyadeln.
Bra jobbat Thoralf. Kräv de ansvariga skattefinansierade skatteförskingrarna på besked. Något ansvar lär de väl aldrig ta.

 
Ingen bild

ab

22 juli 2015 10:05

Bra gjort! Släpps alla förordningar och lagar för att erhålla "godhets" medaljer måste någon agera. Om politiker utan sunt förnuft skapar anarkism så är dagarna lätt räknade för Sverige vilket fler och fler inser.

Flatheten i Lund är ju ett bra exempel på detta där man låter uthyrd mark ockuperas för företag samt låter stora belopp gå till tiggarföreningen "Hjälp tiggare i Lund" som miljöpartisten Joakim MÅnsson Bengtsson bildat. Nämnas bör ju att han själv berikat sig med ca 8000:- efter skatt per månad via denna förening.

 
Ingen bild

christer

22 juli 2015 10:45

Till @ Märta: Husvagnarna har tillkommit via Stadsmissionens försorg. Det är en gren av Svenska Kyrkan. Dom har diakoner som är utrustade med hjärtan av guld, och som blöder för allt som är o-svenskt. Dom lierar sig gärna med islam numera, i tron att dom gör något gott för mänskligheten.
Diakonerna skulle kunna hjälpa svenska pensionärer med ett busskort, eller assistera vid uttag i bankomater t.ex Det är bara viljan och fantasin som sätter gränser. Men med dessa godhetsapostlar så misstänker jag att dom ytterst hoppas på lite "real stuff", kanske kan vi importera några spetälska till våra gathörn som diakonerna kan tvätta såren på. Då tror jag att deras lycka vore fullständig.

Om man vill vara medlem i S: Kyrkan avgör man själv.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 juli 2015 11:41

"...vilket vi löst inom befintlig verksamhet."

Håller med Hacke. Att svara så betyder antingen att de prioriterar bort något annat eller alternativt varit överbemannade.

Jag vet inte vad som gäller på platsen ifråga men man brukar inte få campa eller ställa upp husbilar inom stadsplanerat område. Skräpa ner får man aldrig göra.

 
Ingen bild

Nimbus

22 juli 2015 13:13

Serviceförvaltningen i Kalmar Kommun har ett sparbeting på mellan 6 och 14 % på olika avdelningar.

 
Ingen bild

Mattias

22 juli 2015 13:27

@christer
Onsdag 22 juli 10:45
Några klargöranden.
Två av de husvagnar som står ute vid Salve kommer från stadsmissionen och, eller deras samarbetspartners. De andra vagnarna har kommit dit på andra vägar, vet inte hur. Du borde nog läsa på lite om vad Diakoner har för uppgifter och vad själva diakonin och övriga kristenheten har för grund att stå på, Jesu ord och gärning. Gör man det är det mycket lätt att förstå varför svenska kyrkan är med just ute hos eu-migraterna och i andra sammanhang.
Det finns även allt som oftast en präst med under "torsdagsträffarna" som hjälper till med att hålla en enkel gudstjänst, för hör och häpna, det är kristna bröder och systrar som lever i yttersta misär det handlar om. Kristna bröder och systrar hjälper varandra i den mån det är möjligt. Sagde präst har även köpt in biblar på deras modersmål till dem som vill ha, en mission som kommer från Jesus själv.

 
Ingen bild

märta

22 juli 2015 13:27

På Stensö camping kostar ett säsongskort 9500:- plus el, eller 3500 kr för juni,
5500 kr för juli och aug inkl el. Vore på sin plats att betala för sig. Inför lagen är vi alla lika ! Eller inte det! Nähä....kan vi skicka dit några fattigpensionärer på semester i kalmar till dessa husvagnar. Det vore barmhärtigt. !!

 
Ingen bild

Lasse

22 juli 2015 13:47

Det finns väl inga krav på att kommunerna måste ordna husrum till EU-medborgare.
Som alla andra EU-medborgare får väl dessa romer ordna sitt uppehälle och husrum på egen hand, finns ingen anledning att deras uppehälle skall bekostas med svenska skattepengar. Svenska kyrkan och deras diakoner är en samling som beundrar sej själva och som vigt sitt liv till EU-migranter och asylsökande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 juli 2015 14:02

Ja, det finns mycket tokigt i vår värld. Tiggare kallas på PK-språk för EU-migranter och de får allt de begär. Någon kritisk granskning av dem i media syns inte till. Däremot hjälper de till att öka SD,s väljarstöd.
Några krafttag mot myndigheterna i deras hemland syns inte..

Det klagas med rätta på åldringsvården. För få sängplatser och dåligt med personal. Personalen gör garanterat det som de ska och mer än det, men ingen har mer än två händer..
Mitt förslag är att Migrationsverket tar över ansvaret för våra äldre.
De verkar ha en budget, helt utan begränsningar och mitt förslag kan bli ett lyft för de som byggde det Sverige vi nu ser förfalla.
Dock bör verksamheterna hållas strikt isär..

 
Ingen bild

Lena

22 juli 2015 14:22

Annat ämne:
Rykten i maktens korridorer: hur vore det att få Ylva Johansson till stadsminister?

http://ledarsidorna.se/2015/07/tecken-i-skyn/

 
Ingen bild

Agnostiker

22 juli 2015 14:34

@Mattias,"en mission som kommer från Jesus själv".

Hur kan något komma från någon som är en sagofigur? Är nästa steg från kyrkan att Pippi Långstrump står för biblarna?

 
Ingen bild

Demokratur

22 juli 2015 14:36

@Mattias. Vi andra som inte lever i sagolandet med guldkrukor vid regnbågens slut, enhörningar som stuttsar över de evigt gröna ängarna och där det flyter honung i bäckarna inser att svenska välfärdssystemen inte kan hålla hela världen under armarna. Men att vi kommer att köra Sverige i botten med nuvarande öppna gränser, det är något som är säkert. Och det blir ett förödande uppvaknande för den naive, aningslöse svensken...

 
Ingen bild

Christer

22 juli 2015 14:43

Till @ Mattias 13.27
Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder. Kyrkan och kristendomen har i stort sett spelat ut sin roll. Men människan ger inte upp sin tro på det goda eller det onda för det.
Vi har skapat en subreligion i tron att vi skapar något gott. Vi utmanar högerkrafterna i tron att vi då skapar ett gott samhälle. Vi tror vi är nazijägare när vi ger en hemvist till människor från jordens alla hörn. Alla ska kunna bli försörjda av de svenska skattebetalarna.
Vi vill vara en motpol till allt det som Hitler stod för, därför välkomnar vi tiggare i en aldrig skådad omfattning.
Våra fiender är egentligen bara de människor som ifrågasätter vår värdegrund!

Det du inte svarar på är varför Kyrkan och diakonin gett upp sina strävanden gentemot t.ex våra pensionärer. Här är en stor grupp ni kunde stödja. Och de kristna som är tvungna att fly från våra flyktingförläggningar, var är medkänslan med dom?
I fråga om romerna och deras kristnande vill jag bara önska: Lycka Till!

 
OH

OH

22 juli 2015 15:33

Inte alls dumt med Ylva Johansson som statsminister, det går alldeles för långsamt åt h-vete med Löven, med Ylva Johansson skulle det gå med raketfart.

http://eitx

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 juli 2015 15:55

@Lena. En makthungrig fd kommunist som e v efterträdare efter en ev avgående Löfven, man bävar... När man trodde att det inte kunde bli värre..

Finns det inga bra tecken i skyn..?? Hallå..?? Någon? Snälla...?

 
Ingen bild

Mattias

22 juli 2015 16:34

@Christer
Onsdag 22 juli 14:43
Kyrkan har inte gett upp några strävanden emot pensionärer vad jag vet. Vad menar du? Och ditt antydande att det inte skulle finnas medkänsla för de som tvingats flytta från förläggningar pga sin tro är inget annat än befängt.
Det är möjligt att kristendomen spelat ut sin roll för dig och många andra här inne, men det har den inte för oss troende. Och vi är inte helt få, ca 2,4 miljarder i världen.

 
Ingen bild

OH

22 juli 2015 17:59

Kristna värderingar står inte högt i kurs i Svenska Kyrkan där gäller börs och fastighetshandel.

 
Ingen bild

Christer

22 juli 2015 19:36

@Mattias 16.34
Men var är det Kyrkan syns o verkar idag? Var är Kyrkan när det gäller neddragningen mot våra äldre, de som byggt detta land? Var är er röst när det gäller försvaret av kristna värden i Mellanöstern? Svaret är att ni tiger när det gäller att ta ställning - För eller emot, då vågar ni inte. I stället talar ni om "medkänsla" eller ännu hellre om "den sanna värdegrunden" vilket automatiskt utesluter de som förment saknar det, och kanske har en "brun" historia att dölja. Det är ert egentliga ärende, att förtala och misstänkliggöra de som inte följer dagens vänsterdrev.
Vad det gäller kristendomen så har den spelat ut sin roll för de flesta, som jag sa. Men budskapet om kärleken till nästan, är inget som Kyrkan ensamt äger. Att ta hand om, visa medkänsla och solidariskt bry sig om sina medmänniskor är något som oftast visat sig fungera bäst i etniskt homogena samhällen, som t.ex i det Sverige som nu håller på att gå sönder av orsaker du inte riktigt tycks förstå.
Min tro är åt samma håll som Mobergs Karl-Oskar. När Kristina förebrådde honom med att han utmanade Gud, sa Karl-Oskar "Gud hjälper den som hjälper sig själv". Och det är den insikten som saknas hos både tiggarna och diakonerna. Man kan aldrig tigga sig till en värdig tillvaro, en bra pension eller en god skolgång till sina barn. Det krävs något annat, nämligen ett diametralt syn och tankesätt. Och det kan ingen religion i världen ersätta.
Men det bästa du kan åstadkomma är att tvätta deras fötter.

 
Ingen bild

Tony

22 juli 2015 21:14

Så typiskt för sådana som Mattias, som den godhets Jesus,
som han försöker att framstå som, han lotsas att han och
kyrkan bryr sig även om Svenska fattigpensionärer. Jag har
aldrig hört att kyrkan ställt upp när gamla och orkeslösa
åldringar och fört deras talan, eller när gamla människor
som inget hellre önskar än att komma till ett ställe där
dom kan få lite omvårdnad och tillsyn, alltså den grupp
som det sparas mest på i Sverige idag, då är där ingen
präst som ringer i kyrkklockorna till förmån för dom
gamla som det är när någon anordnar en protest mot Islam.
Nej det skrapas med foten gentemot andra religioner i någon
slags enfaldig tro att dom kommer att stå högt hos dessa,
men ni kommer enbart att fungera som nyttiga idioter när
denna religion får riktigt fotfäste här, och då kommer
även er belöning, men det blir en helt annan än den ni
inbillar er!"

 
Lotta

Lotta

22 juli 2015 21:19

Läste i dagens Östran en insändare skriven av tre personer där man kritiserar Migrationsverket. Man anser att Migrationsverket skall se till att de islamistiska fundamentalisterna som hotade bort de kristna asylsökande skall lagföras. Själv anser jag att de omedelbart skall utvisas ur landet. De har med sina hot mot kristna bevisat att de inte hör hemma i Sverige som trots att landet numera räknas som sekulärt, i grunden vilar på kristen grund.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Lena

22 juli 2015 22:38

@Christer och @Mattias

"Gud hjälper den som hjälper sig själv" och att det inte finns någon värdighet i att tigga. Det är axiom för mig. Men jag har inte släppt en inre bild av Jesus som nåden själv och en kraft för att väcka och stärka inre krafter. Kan inte kalla mig ateist, för det stämmer inte med mig.

Det svenska kyrkan, och framför allt Röda korset vars policy är att de skriver svenska folket på näsan, att vi MÅSTE hjälpa andra folk. Det finns inget MÅSTE. Om någon känner att den vill hjälpa andra folk är det fritt fram att göra så för den personen, men vänta inte på applåder/bekräftelse för att du gör det. Vill man uppoffra sig, så gör det, om det får dig att känna inre tillfredställelse.

Jag anser att det som sker nu med hjälpen till tiggarna är att göra dem en björntjänst. Det kan inte vara så att unga friska människor ska sitta pacificerade och tigga sig till en inkomst, det är sjukt. Något är galet i deras kultur/samhälle. Det finns program för dessa människor i Rumänien med skolutbildning/yrkesutbildning, och de har fått enorma resurser från EU att kunna genomföra det.
Men en del tiggare kanske inte vill kliva ut ur sin "bekvämlighetszon". Det är inte acceptabelt, inte för en ung människa, det är absolut inte acceptabelt. För dem som är äldre är det mer komplicerat men det är ändå inte Sveriges bekymmer, eller ska inte vara i alla fall. OBS denna inställning har inget med kristendom att göra utan är ren pragmatism för att få problem att lösa sig.

Enligt kristendomen har alla en fri vilja, man gör det man innerst inne vill. Tyvärr är kyrkan en maktfaktor som vill styra människors fria vilja - det gillar inte jag. Religion är inget för mig, andlighet är det jag söker. Religion är att göra det en lära påbjuder dig, men andlighet är något du själv söker dig fram i. Det är vad Jesus sa "lär känna dig själv". Gör inte detta för att det ser bra ut i ett Cv eller för att få andra människors bekräftelse, gör det för att det finns inom dig. Och sluta upp med att döma dem som inte vill.

 
Ingen bild

Torsdag

22 juli 2015 23:19

Nu kommer nya opinionssiffror. Blir det någon under 20%?
Tror inte det. Nu rullar bollen mot öppna mål

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 juli 2015 18:31

Här vill jag upprepa något som jag skriver under på:

"Enligt kristendomen har alla en fri vilja, man gör det man innerst inne vill. Tyvärr är kyrkan en maktfaktor som vill styra människors fria vilja - det gillar inte jag. Religion är inget för mig, andlighet är det jag söker.
Religion är att göra det en lära påbjuder dig, men andlighet är något du själv söker dig fram i. Det är vad Jesus sa "lär känna dig själv".
Gör inte detta för att det ser bra ut i ett Cv eller för att få andra människors bekräftelse, gör det för att det finns inom dig. Och sluta upp med att döma dem som inte vill."

Tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards