thoralf

Direktlänk till inlägg 17 juli 2015

SJUKT

Av Thoralf Alfsson - 17 juli 2015 00:01

 

Kroppkakestenen, som ligger vid ett gravfält vid Folkeslunda på Öland.


”Från fäder är det kommet, till söner skall det gå, så långt som unga hjärtan ännu i Norden slå.”


En text som går rakt in i mitt hjärta! Kanske beror det på att min far nyligen gått bort och att min son med barnbarn nyligen varit på besök.


Jag kan bara säga att jag känner ett stort förakt och att jag tycker fruktansvärt illa om de politiker vars beslut sakta men säkert förstör vårt land, mitt land. Ett land som borde vara mina barn och barnbarns framtid men som nu mer och mer framstår som ett land utan framtidstro, där mångkulturen och massinvandringen raserar alla normer och strukturer i samhället. Ett land i förskingring!


Statsministern återkom idag till Sverige. Enligt Aftonbladet blev han inte sjuk i Etiopien, han blev heller inte sjuk på flyget till Sverige, utan han blev sjuk när han landat i Sverige. Ganska symptomatiskt! Jag förstår också varför han blev sjuk vid återkomsten till Sverige.


Den rödgröna regeringen har nu avverkat sitt första riksdagsår. Det kan knappast kallas för en rivstart, inte heller tjuvstart utan snarare walkover. Socialdemokraterna hade ingen plan om de vann valet, inte heller någon plan B. De har egentligen ingenting, förutom ett antal uppblåsta ministrar som inte kommer uträtta ett enda dugg. Men de vann ju inte valet, det var Sverigedemokraterna som vann valet Stefan Löfven!

Sociala medier har idag översvämmats av ironiska inlägg om Åsa Romson som statsminister. Till och med på stranden har vi hört personer med fasa konstatera att så kan bli fallet om Löfven skulle bli sjukskriven. Åsa Romson skulle nog hållit sig till Miljö- o Jordbruksutskottet i riksdagen, det hade varit bäst för hennes egen skull.

 

Gårdagens blogginlägg har genererat många läsvärda och genomtänkta kommentarer. Jag tror och hoppas att det är en debatt som fortsätter utan hårda ord. Det hade varit trevligt med lite kommentarer även från ”officiellt” håll också.


”Från fäder är det kommet, till söner skall det gå, så långt som unga hjärtan ännu i Norden slå.”


 
ANNONS
 
Ingen bild

Rolle

17 juli 2015 00:41

Vad är det i mångkulturen som du är rädd för? Vi hade fortfarande ätit gröt morgon , middag, kväll om det inte var för mångkulturen. Vi berikar varandra likt termodynamiken det är bara att acceptera.

Vi har aldrig haft ett så högt välstånd meterielt som vi har i dag, så pengar finns i vårt land.

Det vi inte har är krig eller hot om krig vilket får människor i länder drabbade av krig att söka asyl i vårt trygga land, vilket jag antar att även du hade gjort om du tillhörde någon av de drabbade.

Jag är en stolt Svensk som älskar livet, resor, kulturer, mina barn och är inte alls orolig för att Sverige skall bli mindre svenskt utan att ser möjligheter till nya erfarenheter som likt tidigare tagit oss ur grötätandet.

Problemet är snedfördelningen av resurser som skapar konflikter, vi är på rätt sida men människor som föds på fel sida har inte bett om det, och skall inte klandras för att de vill ha det bättre (termodynamik igen).

Thoralf Alfsson

17 juli 2015 08:11

Grekerna tyckte säkert också att allt var bra ända tills det var dags att betala "fakturan". Sverige lever just nu på samma sätt men det har sådana som du Rolle inte förstått! Och kommer sannolikt aldrig förstå.

 
Ingen bild

ulf

17 juli 2015 00:42

Statsminisern drabbades av akut utsot, pga buissnysclass fringebefites vilket kravde akutbehandling med dihydrogeneoxiydrengoring av utsotsomradet for att kunna visa upp sig i landet. Nar han var ren blev det tummen upp.

 
Ingen bild

Göta

17 juli 2015 00:58

I GP-artikeln nedan får man en bekräftelse på:
dels hur "mysigt" vårt nya samhälle är,
dels hur slött och slappt det går till hos den svenska polisen nu för tiden.

"72-ÅRIG MAN AVLED EFTER RÅN PÅ jÄRNTORGET, GÖTEBORG"
Klockan 23 den 4 juli rånas 72-åringen av sex kvinnor och en man på Järntorget. På väg hem avlider han på bussen. Trots att polisen identifierade sju misstänkta är förundersökningen om brott nedlagd.

"Mannen satt på en bänk och drack en läsk. Plötsligt omringas han av 6 kvinnor och en man.
Ett vittne beskriver hur mannen muddras, hur han försöker ta sig loss, viftar med armarna, men när kvinnorna och mannen är borta så är hans plånbok tömd.
I polisens rapport säger ett vittne att mannen var mycket upprörd och skärrad. Efter rånet satt mannen hos polisen till klockan halv fyra på natten."

Läs hela här:
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2778423-72-arig-man-avled-efter-ran-pa-jarntorget

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

17 juli 2015 01:01

Jag var 15 år när jag blev soldat. Året var 1959 och vi var 138 ungdomar som den 20 september det året gick med i hemvärnet.
Vi hade ett beskedligt antal invandrare. En italienare, en tysk, tre estländare och ca tio finnar.
En plutonchef, sergeant, var jude och österrikare. En annan, furir, var finne.
Men vad gjorde det? De var ju liksom oss. De hedrade svenska flaggan och levde som vi. De krävde inga särskilda hänsyn.
*
Jag växte upp i ett hyresrättshus med 16 lägenheter. Bland hyresgästerna återfanns herr Müller (tysk) med familj, herr Kraak (holländare) med norsk hustru och fru Elvin, som var norska. Ingen funderade över deras härkomst.
*
Genom födsel eller genom val var alla dessa människor svenska. De strävade efter det svenska samhällets fortbestånd. De hade inga särkrav. Ingen levde på socialbidrag. (Herr Müller var jurist och byrådirektör, herr Kraak var lastbilschaufför).
*
Gemensamt för alla nämnda var att stå upp för Sverige och föra gångna generationers strävanden vidare.

 
Sture

Sture

17 juli 2015 07:17

Ang Adam tensta som lämnade TV4-studion. Anledningen är också lite "sjuk"...

Vänsterdebattören och rapparen Adam Tensta, 31, lämnade imorse TV4:s morgonsoffa i protest mot att kanalen bjudit in en ung, svensk fitnesstjej trots att hon sagt "neger" på Youtube. Men själv har Tensta upprepade gånger sjungit om "niggers" – och försvarat användningen av ordet.

– Det är inte ett dugg fel att köra med det, svarade Adam Tensta när han i en intervju med Metro 2007 fick frågor om användningen av ord som "niggers" och "bitches" i sina låttexter.

– Så länge det finns niggers, bitches och hoes ska man få säga det. Jag står inte för censur, sade en då 24-årig Adam Tensta till tidningen.

Men i TV4:s morgonsoffa imorse var det alltså samme Tensta som med högstämd min krävde just censur – och lämnade studion i protest mot att kanalen tidigare hade bjudit in Louise Andersson Bodin – en ung, svensk fitnesstjej – trots att hon råkat säga "neger" på Youtube vid ett tillfälle. Adam Tensta kände sig kränkt trots att Louise Andersson Bodin sedan länge hade bett om ursäkt för uttalandet.

http://www.friatider.se/adam-tensta-sa-nigger-2007

 
Svensson

Svensson

17 juli 2015 08:04

Vi svenska får kämpa,för att överleva som ett folk,när våran egna regering motarbetar oss.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Dille

17 juli 2015 08:18

Löfvén är ju nere på Juholt-nivå i opinionsundersökningarna nu och hur det gick för Juholt vet vi alla. För (s) är situationen delikat. SD finns ju med som en joker, varför Jimmie och sjukskriva sig?

 
Ingen bild

tonton

17 juli 2015 08:53

Det är just detta som man bävar för, dvs det som föregående generationer har byggt upp bara skänks bort av nuvarande "rediga å slå sig på bröstet" beslutsfattare, å detta gör man till människor som hatar allt vi står för och inget hellre vill än att förgöra oss. Tänk på att statarsystemet avskaffades i vårt land först strax efter 2:a världskriget, det är inte särskilt länge sen vi själva var ett land i missär, men de är inget man lär ut i skolorna än mindre på SFI. Dagen kommer när nuvarande styrande generation får stå till svars för att ha gett bort hela vårt högst tillfälliga välstånd för nästkommande generationer.

 
Ingen bild

Kritisk

17 juli 2015 08:53

Till Thoralf:
Så din analys av grekernas uppkomna situation är att den uppkommit av mångkultur och vad du och dina kolleger kallar massinvandring? Varför drar du annars paralleller mellan Sverige och Grekland?

Thoralf Alfsson

17 juli 2015 09:02

Kritisk

Ta och fundera på det en vända till så kanske polletten ramlar ner även för dig. Ett tips! Tänk utanför boxen.

 
Ingen bild

Lena

17 juli 2015 09:02

Visst har du rätt @Svensson att många svenskar får verkligen kämpa för sin överlevnad därför att vår regering motarbetar oss. Det är något jag vet av egen erfarenhet. Om man blir sjuk och är 55+ börjar du bli värdelös i arbetssamanhang därför att företagare idag kan få tag i folk där de FÅR någon där de bara betalar en bråkdel av en hel, normal lön. Det är ren och skär diskriminering! Jag är inte ensam, känner flera, även män som genomlevt samma sak trots "fint" arbete i 35+ år problemfritt.

Men det är väl sådant som @Rolle aldrig har hört talas om. Han är en av alla dessa som blundar när sådant kommer på tal. Därför kunde S också med lätthet genomföra 2/3 samhället. De på topp behövde ju någon att se ner på. Ynkligt är bara förnamnet!

@Sture
Jag såg också klippet när Adam från Tensta reste sig upp från TV4s morgonsoffa. Han hade klagat på att den där tjejen som TV4 haft ett inslag om, I ETT TIDIDARE youtubeinlägg (dvs som TV4 inte visste om) sagt "negerbög". DET kunde inte Adam från Tensta acceptera, eftersom TV4 tidigare sagt att de skulle ha nolltolerans mot rasismen. Så denne Adam från Tensta är inbjuden till TV4s morgonsoffa för att tala om detta, men reser sig nonchalant, nästan omgående, troligen han hade väntat sig att programledaren skulle ligga för hans fötter och be om ursäkt. Snacka om att göra bort sig.

Så invaggade har dessa invandrare blivit att de kan komma och uppföra sig som idioter och ställa "krav" på vad programledarna ska säga. Jag tänkte, så bra, låt dem göra bort sig och gärna framför rutan så att fler får syn på vad som är på gång.

 
Lotta

Lotta

17 juli 2015 09:18

Signaturen Rolle är en typisk självhatande individ som hatar allt svenskt och förmodligen hyllar uttryck som "härligt osvensk". En fråga har jag, vilket av de fina mångkulturinslagen som:
Gruppvåldtäkter
Skjutningar på öppen gata
Bil- och skolbränder
Åldringsrån
Försäkringsbedrägerier
Rån osv, osv gillar du bäst? Du väljer kanske att blunda för dessa konsekvenser av din hyllade mångkultur som är så mycket mer verklig än ditt struntprat om grötätande dygnet runt. Du skriver att vi inte har krig men jag anser att den förda massinvandringspoilitiken kommer leda till krig. Vad är det som får er mångkulturvurmare att tro att något som aldrig fungerat någonstans skall fungera här? Lärde ni er inget av hur det gick med det fina mångkulturella landet Jugoslavien?

Lite länkar bjuder jag också på:
Det i dina ögon rika landet Sveriges statsskuld i realtid: http://www.statsskuld.com

En video där en amerikan förklarar hur utopiskt det är att tro att vi kan hjälpa alla fattiga. Den passar även in på svenska förhållanden.

Ser mycket fram emot ditt svar.


http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Demokratur

17 juli 2015 09:28

Svenskt välstånd är resultatet av gemensan strävan och en homogen befolkning med gemensamma mål. Det visste Tage Erlander. Googla gärna på det... Mångkulturen kommer att göra Sverige till ett nytt arabland med krig och fattigdom. Tyvärr önskar en majoritet av folket denna utveckling. Själv tänker jag betrakta densamma på distans. Gud hjälpe er som blir kvar här...

 
Ingen bild

Hacke

17 juli 2015 09:30

"Ett land i förskingring". Ja, det är en mycket träffande beskrivning på Sverige av idag och ingen banal pizza- och Zlatanromantik som signaturen Rolle för evigt tycks ha somnat in i.
De närmaste åren med DÖ, om den nu överlever så länge, lär förhoppningsvis bli det sista vi tvingas uppleva med den gamla ordningen och den förlamande pseudokampen mellan de två betongblocken. I elfte timmen har vi fått en opposition värd namnet också i den sista Sovjetstaten. Först när sd är största partiet, kanske redan 2018, kan vi se fram emot den efterlängtade vändningen för landet i förskingringen och ta upp arvet i den fina devisen som inleder och avslutar Thoralfs inlägg.
(Underbar bild!)

 
Ingen bild

Tony

17 juli 2015 09:40

Statstelevisionen hittade väl inget snyfthistoria som
man kunde duka upp om någon stackars flykting i kväll,
så då får man dra historien om att Löfven mått illa och
behövde uppsöka sjukhus? Ja hur många är det inte som
mår illa i dagens Sverige, över utvecklingen i Sverige,
och hur framtiden för landet kommer att gestalta sig ,
med allt detta vansinne som pågår och bara eskalerar?
Själv mår jag illa bara av att se och höra en förljugen
nyhetssändning i den korrumperade Median!
Naturligtvis kan alla bli sjuka,även en statsminister,
men nyheten kan även ha att göra med att hans anseende
bland väljarna fått sig en rejäl törn den sista tiden.
Lita inte på Gammelmedia, dom gör allt för att föra folk
bakom ljuset!

 
Ingen bild

Hej!

17 juli 2015 09:50

@ Stellan Bojerud

Jag känner en stor sammhörighet med dina rader, om än en annan tid och andra platser men ändå en tid under sans och vett.


 
Ingen bild

Tony

17 juli 2015 10:16

@ Rolle.

Ja passa du på och älska livet så länge du kan, det kommer säkert andra tider även för dig när verkligheten kommer ifatt dig.

Men vill gärna ställa några frågor till dig:

1. I vilket århundrade befinner du dig i påståendet att
Vi åt gröt till Morgon Middag o Kväll?

2, Vi har aldrig haft så högt välstånd som idag, så
pengar finns? Jaha, ja med ettusenfemhundra miljarder i
statsskuld och som ständigt ökas på, så går det kanske
att köra på en tid, men pengar skall som bekant betalas
tillbaka.

3. Vi är på rätt sida? Har den rätta sidan uppkommit av
sig själv ?? Hur enögd du än är, så kan du inte blunda
för att massor av dessa individer som kommer hit i
tusental kommer aldrig att få en chans till arbete,
och vad händer om allt fler ska leva av vad allt färre
producerar? Jo i slutändan krig och det elände som
du säger att dom som är fattiga inte bett om!

 
Ingen bild

Christer

17 juli 2015 10:42

Med inlägg som från Rolle så får man lite gåshud. Att inte vilja se!
Jag skulle iofs kunna tänka mig en långt mer fri invandring än den vi har idag. - Alltså fri arbetskraftsinvandring, liknande den som fanns i Sverige mellan 1860-1914. Invandringen var dessa år ungefär 0. Orsaken var att det utgick inga bidrag, men du kunde söka jobb i ett skogshuggarlag, eller i gruvan. Idag är läget ett annat, med en uppsjö av bidrag så lockas människor till Sverige. Människor som aldrig kommer att kunna försörja sig själva. Är du ingen entreprenör eller i övrigt anställningsbar så är du hänvisad till livlång försörjning på skattebetalarna. Ett ensamkommande från Afghanistan som var framme i P1, hade stora planer för sitt nya liv i Sverige: Han skulle läsa till advokat, skaffa ett stort hus och en fin bil. Han var dessutom analfabet, så han hade en lång väg att gå, så att säga.
Det har väldigt lite med "termodynamik" att göra. Att de ensamkommande dränerar statskassan på 12 miljarder bara i år ger heller ingen direkt utdelning. Och detta är bara ett skrap på ytan bland de kostnader som mångkulturen för med sig.
Men det finns kreativa människor bland de som kommer, en del är duktiga och bidrar till vårt samhälle, det ska också kunna erkännas. Men den lättkränkta gruppen från främst MENA och området söder om Sahara innehåller stora grupper som inte låter sig integreras så lätt. Som Adam Tensta, där en skitsak görs till en huvudsak. Våra förorter kokar av frustration. Missnöjet med de "alltför små" bidragen är uppenbar. Upplopp, skottlossningar och bilbränder är vardagsmat. Från vänsterhåll är förklaringen att bidragen är för små. Dessa politiker tycker iofs att det är synd att dom eldar och förstör i sin egen förort. "Det skulle vara bättre om dom eldade bankpalatsen i city". Precis som folket i Sovjetunionen byggde sina rikedomar tycks man mena. Så skall det nya Sverige byggas.
Det är ganska långt från det Sverige vi växte upp i!
Sjukt? Ja!

 
Ingen bild

Gute

17 juli 2015 10:59

Region Gotland och dess politiker!

Gotland budgeterar för ett minus på 78 000 000 kronor för år 2015.

Man retar upp allmänheten genom att inte hissa flaggor på ringmurens torn under högtidsdagar, man räknar med att spara in några tusenlappar.
Flaggstängerna renoverades förra året.

Samtidigt har regionen skrivit på ett avtal om att ta emot 250 flyktingar under år 2015, i första vändan.
Det finns redan avtal om "ensamkommande barn" och andra asylsökande som ligger utanför.

Regionen försöker nu få dessa flyktingar att stanna på ön ifall de får uppehållstillstånd.
Arbetsförmedlingen ska nu högprioritera att de ska få jobb och bostad. Man har fått stora summor från statskassan till detta ändamål.

- Om en ung person född på Gotland går in till Arbetsförmedlingen och söker arbete, så levereras standardsvaret. - Försök att hitta jobb över hela Sverige där det finns bostäder, annars måste vi dra in din ersättning!

SEN UNDRAR MAN VARFÖR DET BLIR SPÄNNINGAR I SMÅ FATTIGA KOMMUNER!?

 
Ingen bild

Rolle

17 juli 2015 11:08

Thoralf vad menar du med dina "dunkla" insinuationer, kan du förklara parallellerna mellan greklandssituation och det "hot" som väntar Sverige?

Det jag tänker om en eventuell förestående ekonomisk kollaps mer handlar om hushållens belåning, än om kostnad för flyktingar (vi svenskar är inte så smarta när det gäller konsumtionsmönster;))

Lena, det är en borgerlig politik att marknaden/samhället mår bra av en högre arbetslöshet, låga minimilöner och låga skatter. Där har du nyckeln till det 2/3 samhälle du åsyftar. Summa summarum de fattiga blir fattigare och de rika blir rikare, att då vara sjuk, +55 och arbetslös innebär att man inte är attraktiv för "marknaden/samhället". Alliansen valde att ändra reglerna för försäkringskassan så att sjuka människor kastades ut ur systemet och tvingades söka socialbidrag, snacka om att sparka på människor som redan ligger ned.

Att tillskriva andra människor åsikter och beteendemönster vittnar bara om eget navelskåderi som jag inte har något bra svar på, det får stå för er:)

Men att ivra efter en rysk Putinstat fattar jag inte?

Men åter till mångkultur, vill vi äta gröt eller köttbullar med gräddsås?


Thoralf Alfsson

17 juli 2015 12:32

Rolle

Invandringen kostar enorma summor dagligen. Svara på följande fråga.

Var skall pengarna tas ifrån?

Höja skatterna? Skall staten låna? Skära ned på välfärden?

 
Ingen bild

Kalle

17 juli 2015 11:35

VAD är det för skämmigt och nedsättande med att äta gröt??? Gröt var med och skapade välståndet i Sverige.

 
Ingen bild

Grålle

17 juli 2015 12:26

En tanke slog mig just. Reinfeldt beslöt ju att SD skulle isoleras när partiet valdes in i Sveriges Riksdag. Anledningen var citat; SD har inte samma värdegrund, slut citat. Frågan jag ställer mig är vilken värdegrund som dagens nyanlända har med tanke på att de flesta är muslimer. I deras ögon är vi etniska svenskar kaffer (alt. kafir) och alltså mindre värda som människor. Innebär det enligt Reinfeldt att även muslimerna (eller möjligen etniska svenskar) skall isoleras?
När nyheten om att Löfven tagits in på sjukhus fick jag hjärtklappning, inte så mycket pga Löfvens väl och ve som på tanken att Åsa Dumson träder in som statsminister. Tänk er det scenariot !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 juli 2015 12:58

@Rolle Fredag 17 juli 00:41
”Vi berikar varandra likt termodynamiken det är bara att acceptera.”
”Problemet är snedfördelningen av resurser som skapar konflikter”

Jag satt och väntade på en akutmottagning ca: 5 timmar för några dagar sedan på ett större sjukhus i Västsverige. Under min väntan väller det in somalier som är draperade från topp till tå i enorma svarta tygstycken.

EXAKT på vilket sätt berikar detta Sverige? Dessa människor kommer sannolikt aldrig att kunna försörja sig själva. De är oanställbara i ett modernt västerländskt land.

Enligt Leif GW Persson i gårdagens Expressen är 85% av alla somalier i Sverige arbetslösa eller går på bidrag. Är då lösningen på ditt ”problemet är snedfördelningen” att ta hit ännu fler somalier?

Vem är det du försöker att lura? Var bor en människa som är så bottenlöst naiv som du? Om du är så övertygad och positiv förutsätter jag att du redan bor i något av de 55 laglösa No-go-zonerna som vi i Sverige INTE hade för 30 år sedan. Allt annat är hyckleri!

Om du tror att Sveriges framtid finns i Biskopsgården, Brandkärr Vivalla, Rosengård eller något av de 185 utanförskapsområdena så har du missat mycket.

Om du möter t.ex fem stycken ensamkommande yngre män i klunga på din vandring i ditt bostadsområde (No-go-zone?) tycker jag att du bör fundera på vad detta kan kosta skattebetalarna.

Dessa herrar kostar sannolikt skattebetalarna 5 miljoner per år och är själva sinnebilden av det du beskriver som ”snedfördelning” 1 miljon per herre och år. Sedan multiplicerar du detta med 10 000.

Jag förutsätter att du inte är egenföretagare!

 
Ingen bild

joffe

17 juli 2015 13:05

Thoralf!

Det är något helt oförklarligt fenomen med mig att jag läser din blogg med kärleksfull glädje. Det du skriver går rakt in i mitt gamla småländska hjärta. Du ser vad de flesta inte ser. Skönhet kulturell medvetenhet av det vi fått ärva av förfäder vi högaktar.

Nu politiskt bortrövat, skänkt till otacksamma främlingar som skändar vår forntid och utarmar vårt framtida stolta nationella Sverige.

Min stamfader, så långt vi kom, Johan Ludwig Smideberg 1532 kämpade för SVERIGE och i stamträdet beskrivs släktingar som stred för Sverige och stupade i strid. Många namn! Adelssköldar i kyrkor, namn på kyrkogårdar "Gav sitt liv för Sveriges fosterland" på gravstenar.

Jag var en gång hängiven Moderat och till och med brevväxlade med en ärlig Moderat vid namn Gösta Bohman under ett år på 80-talet. Han var som du och jag en älskare av Sverige och hur vi lyckats. Tage Elander var också en hängiven patriot som flera andra BEGÅVADE politiker - FÖRR!

Var tog begåvning,sans och förnuft vägen i Svensk Politik?

När jag för några år sedan tog belutet att definitivt pappersmässigt avsäga mig Svenskt Medborgarskap. Det gjorde jag på grund av den så kallade moderaten Reinfeldts landsförrädande politikår, fick jag ett email "Du är befriad från ditt medborgarskap" undertecknat av två skreterartjejer en med namn från Mellanöstern.

Dom tjejerna skulle sett mitt guldkantade diplom jag efter lång trogen tjänst i mitt nya hemland gjorde mig förtjänt av. Och jag testades att få det!

När ska Sverige äntligen vakna och ge det enda oppositionella partiet makt att FÖRSÖKA återställa skutan Sverige på NORMAL-KURS och reducera invandringen som LANDET INTE KLARAR!!! När ska ni äntligen hajja att det just nu går åt helvete...100.000 per år!

På bryggan vill jag se kapten Åkesson och en av styrmännen heter heter Alfsson.

 
Ingen bild

Sleven

17 juli 2015 13:28

Det är inget som helst fel på havregrynsgröt. Innehåller massor av näringsämnen och energi. Man kan i stort sett leva på havregrynsgröt för någon krona om dagen.

Ge fan i att häckla mot ett av våra allra bästa livsmedel! Pris/prestanda är världsbäst.

Inför fysiskt tunga arbetsdagar laddar jag alltid upp med havregrynsgröt. Man står sig ända till sen eftermiddag.

Konka i er av ert djävla latte och vetemjölsbaquetter, söderdjävlar.
Men kom inte se´n och vilja bryta arm.

 
Ingen bild

Lotta

17 juli 2015 13:34

@Rolle missade du mitt inlägg till dig från 09:18 idag eller valde du bekvämt att hoppa över det eftersom det störde bilden av ditt mångkulturella lyckorike?

 
staffan anderstig

staffan anderstig

17 juli 2015 13:52

Signaturen sleven har så rätt,lägg till kornbröd och saltad sill,samt lite amerikanskt fläsk det var kost som hjälpte tidigare generationer att göra Sverige till det det än gång var.

http://facebook

 
Ingen bild

Tobbe S

17 juli 2015 13:57

@Rolle
6.000 våldtäkdoffer per år håller inte med dig.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

17 juli 2015 14:50

Signaturen, Rolle försöker få till det.

"Det jag tänker om en eventuell förestående ekonomisk kollaps mer handlar om hushållens belåning, än om kostnad för flyktingar (vi svenskar är inte så smarta när det gäller konsumtionsmönster;))"

Skälet till att svenskarna numera är belånade så högt beror till stor övervägande del på bostadsbristen. Man tvingas köpa sitt boende när invandrare får förtur till hyresrätter eller helt enkelt förslummar vissa områden så att andra tvingas flytta. Bristen i sig driver också upp priserna.

Hade inte heller invandringen varit en så stor utgift hade vi också inte varit så hårt beskattade och fått råd med mycket annat. I slutändan är det alltid den arbetande delen av befolkingen som betalar allt som de andra får gratis.

"Alliansen valde att ändra reglerna för försäkringskassan så att sjuka människor kastades ut ur systemet och tvingades söka socialbidrag, snacka om att sparka på människor som redan ligger ned."

Och om vi inte hade spenderat så mycket pengar på invandringen så hade vi kunnat spendera mer på dessa människor och fler skulle ha arbete. Så att förespråka en fortsatt massinvandring är inte att sparka på dessa människor utan snarare att ge dem ett sk "California smile".

"Att tillskriva andra människor åsikter och beteendemönster vittnar bara om eget navelskåderi som jag inte har något bra svar på, det får stå för er:)"

Slående att det är precis vad du själv börjar med i ditt inlägg där du basunerar ut att Thoralf är rädd. Och hur han själv skulle ha gjort om vi hade en väpnad konflikt här i Sverige. Och fortsätter även att påstå att det ivras efter en Putinstat?

"Men åter till mångkultur, vill vi äta gröt eller köttbullar med gräddsås?"

Är det inte naivt och förenklat tillrättalagt att tro eller att försöka få det att verka som att det handlar om matkultur? Matkultur och kulturutbyte kan man få på annat sätt än att ha en massinvandringspolitik. Hur mycket invandring från Japan, Kina och Usa har vi och hur ser det ut i relation till Sushi-, Hamburgar- och Kinarestauranger? Somaliska restauranger verkar det finnas få av?

Bra mångkultur är att man tar till sig det som är bra och lämnar det som är mindre bra. Med nuvarande invandringspolitik får vi både det bra och det dåliga, dessvärre verkar andelen dåligt vara större än att det skall kunna rättfärdiga den förda invandringspolitiken.

 
Ingen bild

World Traveller

17 juli 2015 15:01

Rolle, du har aldrig funderat över VARFÖR svenskarna tvingas låna så mycket? Mina irakiska kollegor äger alla sina egna hus som de köpt kontant, liksom de nya bilar de kör omkring i (oftast Dodge Chargers). De som har mer än en fru har ett hus för varje fru. I Sverige skattas vi till döds för att försörja de som våra styrande har bestämt är vår nya adel. En dag komner du att inse hur grundlurad du är.

 
Ingen bild

Lena

17 juli 2015 15:06

@Rolle 11.08
Det var S som började med 2/3 delssamhället, att sedan Reinfeldt förvärrade för de sjuka o arbetslösa tusenfalt beror på att han hatade/hatar sitt eget folk, framför allt hatar han SD och de som inte går att manipulera lika lätt.
Förstår inte ditt resonemang om att välja mellan att äta gröt eller köttbullar. Kanske du kan utveckla resonemanget.

Och vad betyder "att ivra efter en rysk putinstat fattar jag inte" ??? Förstår inte sammanhanget.

 
Ingen bild

Observer

17 juli 2015 15:07

......Så vart det TYST från "Rolle" ..När den förmodade kulturkommunisten ombads förklara varifrån pengarna skall tas!

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juli 2015 15:11

@Sleven. Instämmer! Havregrynsgröt, det är grejer för Vikingaättlingar!

Ja, tänk om Åsa Romson blivit vikarierande statsminister en månad... Fått ansvaret att representera Sverige utomlands.. Man tar sig för pannan..

 
Ingen bild

Mahmoud

17 juli 2015 15:21

@rolle
"Vad är det i mångkulturen som du är rädd för? Vi hade fortfarande ätit gröt morgon , middag, kväll om det inte var för mångkulturen."

Logik är inte din starka sida, va?
Det är för det första inte "mångkulturen" som fört olika maträtter till Sverige.
För det andra, hur menar du att olika maträtter legitimerar den helt sjuka invandringspolitik som Sverige för idag?

 
Ingen bild

märta

17 juli 2015 16:21

Vad händer rent praktiskt tror ni när sossarna och troligen även AKB fått under 20 % i väljarstöd , och SD får 25 + röster? (I en väljarundersökning) spelar det någon roll? För att det inte är val idag?!! Eller kan det bli någon form av misstroende förklaring. Framtvingat omval?. Annat....? Skulle gärna se omval.. lär väl tyvärrr inte hända!, Tror det är försent att vänta - Vill inte vänta,! Tills 2018

 
Ingen bild

märta

17 juli 2015 16:27

Hur många "kulturberikningar " ska svenska folket utstå ?? Hur många brott ska behövas hända, misshandel,rån, inbrott, våldtäkter, bränder osv ! Innan folk ska VAKNA!! Det verkar som de måste bli utsatta själva innan de begriper vart vi är på väg. Är rädd för hur mina barns generation får det!! Skrämmande är bara förnamnet.

 
Ingen bild

HM Gotland

17 juli 2015 16:39

Gute

I maj - juni hade jag ett samtal med en av regionråden på Gotland. Just det här att man i samverkan med migrationsverket skall öppna flyktingmottagning för 250 så kallade flyktingar och framställer det som man därmed får ett ökat flyktingmottagande på ön - vilket man givetvis kan få om man sätter in mycket stora resurser, i bostäder och praktikjobb.

Regionstyrelsens ordförande sa till mig och säger säkerligen samma sak till sina oroade partivänner: Ja, sen när de fått uppehållstillstånd så poff är de borta.

Jag tror tyvärr inte vi skall vara så säkra på det men vilken enasdtående hycklare han är. Han vet likaväl som vi vilket sänke ett stort antal asylinvandrare är för en kommun och förutom all otrivsel vilka oerhörda kostnader de medför men står i regionfullmäktige och svamlar om härlig mångfald.

Inte undra på att det går en strid ström av väljare nu direkt från S till SD.

Som förälder gör detta en extra förbannad. Våra barn vill de ha bort från ön!

 
Ingen bild

Tony

17 juli 2015 17:03

Oj, nu börjar Rolle få det Svettigt att förklara
sina dumdryga uttalande, bäst då att hålla tyst!

 
Ingen bild

SM811

17 juli 2015 17:26

Oscarsson smäller ballonger för svikna vallöften - Nyhetsmorgon (TV4)
https://www.youtube.com/watch?v=NQWlT3EAxFI

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 juli 2015 18:39

En sk. "artist" Adam Tensta, beter sig milt sagt, barnsligt i Tv4. PK-Sverige hyllar denne "artist" och som av en ren händelse har han säkert en ny skiva eller en förortsturne' på gång...

 
Ingen bild

Rolle

17 juli 2015 18:45

Är på middag återkommer, jag har inte glömt er!

 
Ingen bild

KS

17 juli 2015 19:43

Sleven 13:28: Jag håller med dig, men... du får inte kalla de invandrade latte och rosévinsslurparna för "söderdjävlar". Dom bor inte på "Söder" utan på "Södermalm".... menar söderkisen.

 
Ingen bild

Gute

17 juli 2015 20:25

Svar till H.M Gotland kl. 16:39

Jag vill inte ifrågasätta Om Björn Jansson (S) uttryckte sig Exakt så som du skriver i ditt inlägg. Om du inte hade inspelningen igång på telefonen så ångrar du dig säkerligen.

Ja det är ett jävla hyckleri inför media, alla vet att regionen får väl tilltagna ersättningar från statskassan för att ta emot flyktingar de TVÅ första åren.
- Där finns en ekonomisk vinst att hämta för att "ställa upp och vara humana" som det så fint kallas i media. -
Nu finns det ett beslut i frågan så det är bara att acceptera för Region Gotland.

Hursomhelst är det obehagligt cyniskt att tänka på det viset, vi får aldrig glömma bort att en stor del av dem som flyr har gått igenom ett helvete.
Tyvärr är det bara de som har bra kontakter och gott om pengar som har råd att fly, de som har det värst får stanna kvar och deras situation försämras stadigt när biståndet skärs ner och satsas på de rika och välutbildade som har möjlighet att fly till Sverige.


 
Ingen bild

Christer

17 juli 2015 20:57

Signaturen "Rolle" har stökat till det bland bloggkommentarerna idag, kanske det var det hans egentliga syfte?
Till debatten om mångkultur skulle jag vilja tillföra att: Mångkultur har aldrig fungerat någonstans, hittills. I Sverige brukar invandringen ibland jämföras med migrationen till Nordamerika, den med Karl-Oskar och Kristina. En jämförelse som haltar ända in i våra dagar. USA har aldrig varit ett mångkulturellt samhälle liknande vårt. Det är däremot ett mångetniskt samhälle, vilket är en jävla skillnad. I USA är det USA som är normen, och språket som talas är engelska. Har du problem med det är det din sak att göra dig förstådd, att t.ex skaffa tolk blir din egen kostnad. I Sverige kan en muslim få skadestånd för att ha blivit "kränkt" när en kvinnlig chef velat ta i hand. Det skulle aldrig hänt i USA. Svensk-ättlingar i USA firar gärna svensk Midsommar "over there" med sill, nubbe och "små grodorna". Man är fulla o glada på helgen, men när måndagen kommer så är man goda amerikanska medborgare igen. Och med den lojalitet som det nya fädernelandet påbjuder. Riktigt så är det inte i det nya mångkulturella Sverige. Inte för att jag tror att många etniciteter automatiskt är en bättre lösning än mångkultur, men det verkar vara en bättre förhållning till det gamla talesättet att "lika barn leka bäst". Till Rolle och andra mångkulturförespråkare skulle jag vilja ställa en fråga: När bjöd du hem en muslim på middag senast?

 
Ingen bild

Hej!

17 juli 2015 21:04

Vad formar sig decemberöverenskommelsen till nu, vad kan vi tänka oss?

Det enda vi är säkra på är deras maktfullkomlighet i evigheten för deras invandringshaveri.


Källa:
https://twitter.com/k60780472

 
Ingen bild

Stefan

17 juli 2015 21:34

Sjukt är bara förnamnet... Sverige som vi kände det är på väg åt helvete och det går allt fortare. Här i vår lilla del av landet har vi blivit berikade med en flyktingförläggning och medan den tidigare campingägaren fakturerar Migrationsverket 20-25 miljoner om året har vi bofasta fått utstå diversearbetare prövningar. Den lokale handlare har periodvis tvingats ha väktare i butiken, klädinsamlingscontainrar plundras och stölder begås. På knappt två månader har ett 15-tal inbrott och inbrottsförsök inträffat, det senaste är att en 13-åring rånades på sin cykel. Visst är det mångkulturella Sverige spännande!

Man kan bara hoppas att SD kommer till makten medan det fortfarande finns något kvar av Sverige att rädda...

 
Ingen bild

OT

17 juli 2015 23:48

"Eddie Meduza - Jag ger fan i allt"

Sverige Sverige hur är det fatt med vårt gamla land... Det är dags nu att tänka om en ny filosofi...

Tänk det skulle va underbart om en sosse sa
Nu så ska det bli jättefart, Sverige ska bli bra...": https://www.youtube.com/watch?v=CQU1QTDxmug

Skall det bli den revoulution som VPK vill? Och som kommer göra processen Stalinistikst kort kort me VPK?

P.S: "ingen plockar en maskros": https://www.youtube.com/watch?v=gkTa_Mv2WO4

 
Ingen bild

Odalbonde

18 juli 2015 05:14

Underbar bild på det gamla gravfältet i Folkeslunda.

Det var våra förfäder som byggde landet - inga andra.
De byggde det för vår skull - inte för några andra.
Vi vill lämna det till våra barn och barnbarn - inte till några andra.

 
Ingen bild

Lärare

18 juli 2015 11:31

Att läget är allvarligt sjukt i landet, förstår man när en person som Adam Tensta får TV4 att ändra i programmen.

Hans enda avsikt att delta i morgonsoffan var att visa vem som bestämmer. Hans uppträdande i TV liknade en "tjurig sur barnrumpas". OCH TV4 lägger sig platt!

Men själva får dom kalla oss svenskar för allt möjligt, t ex rasister, fascister osv... Medierna reagerar inte alls.

Denna episod visar hur allvarligt läget är i Sverige!
De tar över bit för bit, kräver att samhället ska rätta sig efter deras åsikter m m...
Medierna verkar helt förlorade redan.

Svenska folket måste vakna!

 
Ingen bild

Mahmoud

18 juli 2015 15:41

@Christer
"Till Rolle och andra mångkulturförespråkare skulle jag vilja ställa en fråga: När bjöd du hem en muslim på middag senast?"

Framför allt har div "Rolle" och "mångkulturförespråkare" aldrig satt sin fot i de mångkultur/utanförskapsområden de själva förespråkar. De är varken
intresserade eller välkomna eftersom de bara är kuffar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se