thoralf

Direktlänk till inlägg 16 juli 2015

SD-KORRIDOREN

Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2015 00:36

För någon dag sedan läste jag ett inlägg på FB som efterfrågade Björn Söder och alla orädda Sverigedemokrater som vågar säga sanningen. Jag har själv reflekterat över samma frågeställningar en längre tid. Jag ser vilka som kommenterar på min blogg och vilka som gillar och kommenterar på FB när jag länkar till mina blogginlägg.


Det är mycket sällan riksdagsledamöter eller ”kända” sverigedemokrater uttrycker sitt gillande för min blogg.  Trots att jag vet att väldigt många läser mina blogginlägg. I Visby, under Almedalen fick jag väldigt mycket positiv feedback från besökarna mellan fyra ögon. Är det SD-korridoren som spökar? Innebär petningen från riksdagslistan att jag ch min blogg är paria? Vågar ingen med ambitioner att avancera inom partiet eller få en plats på kommande riksdagslistor vissa sitt stöd för mina blogginlägg eller gilla på FB för att de då kan komma i onåd hos de som sätter gränserna för SD-korridoren? Jag vill gärna inte tro att det är på det sättet men jag blir mer och mer frågande.


    


Har Expressen, Aftonbladet, Researchgruppen och Inte rasist men skrämt upp alla till den grad att endast ett fåtal vågar skriva vad de anser om migration, integration och islam. Eller är det partiets medlemsutskott som skrämt upp alla till den grad att det lagt sig en våt filt över debatten, även internt.


När någon från partitoppen skriver på FB eller länkar till någon artikel så släpper ”hämningarna” omgående och väldigt många kastar sig över ”gilla” och ”dela” funktionerna. Ett godkännande och klartecken som många uppenbarligen väntat på. För det kan väl inte vara så att så många förvandlats till ögontjänare och bara gillar "andras" åsikter, utan att ha några egna?


Jag har en gammal t-shirt med texten ”Vi säger vad du tänker” från Sverigedemokraterna. Hur många lever upp till den devisen idag? Har vi fått en SD-korridor som hämmar kreativa personer? Personer som beläggs med ”munkavel” och ”handbojor” förlorar snart sitt engagemang och intresse för politik.


Jag använder i varje fall min T-shirt och skriver på min blogg!

 
 
Ingen bild

Robban

16 juli 2015 01:10

Ja SD ter sig allt för PK rent av sverigefientligt, dags att bilda ett nytt parti som vet vart skåpet sitter!?

 
Ingen bild

Blåsippan

16 juli 2015 01:23

Sd är inte vad det var eller var tänkt att vara. Medlemsutskottet, partistyrelsen mm är alla utvalda trogna undersåtar till Mattias Karlsson. Högt i tak finns inte. Tycker man annat är man neofascist. Demokrati kan vara enkelt eller jävligt snårigt och odemokratisk. SD valde den senare modellen. Så är det tyvärr. Thoralfs petning och sedan Hanes och Kasselstrands behandling fick mig att agera och klippa itu mitt medelmskort sedan femton år. Så fick det bli.

 
Ingen bild

Göran

16 juli 2015 01:26

Det är några år sedan som Kent Ekeroth fällde ett mycket träffande yttrande i Riksdagen: "Enda skillnaden på det här och ett dårhus är madrasserade väggar". Han gjorde en korrekt bedömning av sina iakttagelser. Sjukdomstillståndet har snarare försämrats än förbättrats.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

16 juli 2015 02:20

Fantastiskt med modiga människor som kämpar och inte vill ge upp, medan andra fegar ur för rädslan av att felaktigt bli anklagad som ond!

Den politiska korrektheten (PK) börjar nu försvinna och friska krafter tar över!



 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 juli 2015 03:30

Jag fick frågan av en SD-politiker i min kommun om jag inte skulle bli medlem. Han läser för övrigt Thoralfs blogg ofta med tillfredsställelse.

Mitt svar blev: Nej!

Skälet till mitt nej är att SD inte på något sätt har förvaltat det förtroende som de gavs september -14. Vi har en flyktinginvandring till Sverige som är helt katastrofal. Ensamkommandebluffen, skolraset, bostadsbristen eller mellanmänskliga konflikter (läs muslimer) är sannolikt det som slutligen sänker Sverige. Det måste till snabba osentimentala och stenhårda politiska lösningar om det överhuvudtaget skall gå att rädda landet. Fortsätter detta i ytterligare fem år är Sverige förlorat.

Det som nu utspelar sig i Sverige kan jämföras med om samtliga kärnkraftverk på samma gång drabbades av härdsmälta eller att havsnivån helt plötsligt höjdes en meter. Är det någon som i sin vildaste fantasi tror att Miljöpartiet då skulle vara tysta som möss?

Bollen ligger på straffpunkten och motståndarna har inte ens bemödat sig att ställa en målvakt i målet. Vad gör då SD?

Absolut INGENTING!

Detta är mina skäl att inte bli medlem (många bäckar…). Det skall inte gå för lätt att växa utan att göra ett förbannade dugg. Det är inte SD:s politik som gjort att de nu växer. Det är Sveriges vansinniga flyktingpolitik. Om något parti realiserar SD:s politik (vilket kommer att hända förr eller senare) är SD inte längre ett 20-25% parti utan snarare ett 10-15% parti.

Det begriper alla!

Om Thoralf inte finns med på Riksdagslistan vid nästa val vill uppenbarligen inte Sverigedemokraterna ha min röst, och får den givetvis inte. Att då nu bli medlem framstår som ganska korkat. Om SD skall försörjas av medlemmar och därigenom skattemedel får de för helvete snabba på lite och inte motarbeta de goda krafterna.

Mycket snack och lite verkstad heter det. I Sverigedemokraterna är det för närvarande inte ens snack.

PS.
Hela Internet svämmar över av groteska händelser och fakta. Tinos siffror, äldre som kastas ut från äldreboenden, krig i Malmö och Göteborg, muslimska IS-krigare, bedrägerier på AF, FRK och det katastrofala skolhaveriet. Listan kan göras så oändligt mycket längre.Har detta passerat obemärkt för alla i SD:s ledning? Om nej, varför i helvete är man då så tysta och inte offensiva?
DS.

 
Ingen bild

World Traveller

16 juli 2015 03:42

Du verkar vara den ende med ryggrad kvar Thoralf. Therese Borg hade också en bra blogg för några år sen.

 
Ingen bild

Sanningsökare

16 juli 2015 04:28

Varför blev du petad ?

Thoralf Alfsson

16 juli 2015 09:39

Ställ frågan till valberedningen! Jag har inte fått något riktigt svar.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

16 juli 2015 05:55

Broder Thoralf!
Jag läser din blogg varje dag och har stor behållning av det.
Härda ut!
Hälsar
Stellan

 
Ingen bild

Funtaren

16 juli 2015 08:05

SD är inte längre ett litet parti. Man kan inte agera likadant när man är ett litet parti med målet att klara 4 % som när målet är att bli ett statsbärande parti uppåt 30 %.

SD är heller inte ett parti som vilket som helst. SD är så påpassat att man måste vara extra noggrann att inte bjuda fientliga media på onödigt godis. Därför finns det en kommunikationsstrategi. Den är till för att främja partiets mål att kunna växa så mycket att man får en maktposition och kan börja verkligen påverka svensk sakpolitik i sverigevänlig riktning. Bör det inte vara en självklarhet för en SD:are att respektera denna strategi? Vi ser ju att den funkar. Vem hade för tio år sedan kunnat tro att SD skulle ha chans på positionen som största parti redan 2015?

 
Ingen bild

aba

16 juli 2015 08:07

Media och rådande politiska läge i Sverige har redan baxat det svenska folket in i en demokratur...tråkigt nog så verkar samma klimat råda inom de flesta politiska läger.
Har mött samma attityder inom mindre partier på kommunal nivå.

 
Svensson

Svensson

16 juli 2015 08:13

Jag tror att mer och mer människor vågar komma ut med vad dom egentligen tycker,den politiskt korrekta bubblan är på väg att spricka.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SM811

16 juli 2015 09:26

När SD-korridorens bredd inte är definierad och så fort någon skriver det som de PK anser inte får skrivas som är sanning är SD-ledningen för snabba att kommentera? Självklart krymper då SD-korridoren precis så som de PK vill. De PK tidningarna vill självklart inte att man skall läsa på alternativa internetsidor där det avslöjas hur de PK tidningarna manipulerar sanningen och ljuger. Det som är glädjande är att de SD-sympatiserandes korridor blir bara bredare och bredare. Fler och fler visar öppet att de stöder SD´s politik

 
Dragan Klaric

Dragan Klaric

16 juli 2015 09:31

Finns det något kvar av SD överhuvudtaget? Med tanke på att man uteslutit de flesta av idealisterna och en stor del har hoppat av så är det väl bara korrupta karriärister kvar? Mantrat inom nya SD är lyd och gör som du blir tillsagd eller så stämplar vi dig som avvikande och utesluter dig men det gäller inte de som står oss i toppen närmast! Sorgligt att det blivit så men det är väl vad många kallar utveckling för att maximera antalet riksdagsplatser men att SD skulle vara ett Sverigevänligt parti det kan ni glömma. Fortsätta göra ett bra arbete Thoralf följer din blogg och det du skriver är vad en riktig Sverigedemokrat tycker och tänker :)

http://www.klaric.se

 
Ingen bild

TonyNKP

16 juli 2015 09:45

Jag håller med Cosmik Debris. SD är alldeles för passiva med tanke på all skit som sker överallt just nu. Thoralf, följer din blogg dagligen och hoppas på att fler skulle göra det så öppet som du gör.

 
Ingen bild

Gute

16 juli 2015 09:59

Sverigedemokraterna har stöd av folket vad det gäller den kaosartade invandringspolitiken, eller rättare sagt ett numer okontrollerbart fiasko.
Det är inget som behöver diskuteras längre!

Nu gäller det att istället bredda politiken, med fler huvudfrågor som kan få fler väljare att se Sverigedemokraterna som ett alternativ.

Att ha en professionell och mjukare framtoning är helt rätt strategi för att bli ett riktigt stort parti 2018.
Men samtidigt är det mycket viktigt att det finns tuffa politiker som kan rycka ut om det behövs. - Ingen bristvara inom SD.

Att gå i konflikt med en ledning är helt lönlöst, det är samma grundregler som inom ett stort företag.

Under året som har gått så har sympatierna för SD växt rekordartat, det har jag sett på nära håll och jag träffar massor av olika människor från alla håll och kanter.


Thoralf Alfsson

16 juli 2015 10:23

Frågan är vad ökningen i opinionen beror på!

Beror den på mjukare politik? Utvecklingen i landet med ökade kostnader för migration och integration?

Eller beror det på DÖ?

Eller 7-klöverns oförmåga att styra upp landet?

Personligen tror jag att SD lätt kan lura sig själva just nu.

SD bör lägga förslag som liknar dansk migrationspolitik. Skarpa förslag!

 
Ingen bild

Kalle på Spången

16 juli 2015 10:06

Ok, ni som menar att SD borde göra mer (ex Cosmik Debris och TonyNKP), förklara för mig exakt vad SD borde göra i det parlamentariska läge som nu föreligger?

Annars håller jag bara till viss del med Thoralf i detta inlägg. Till största delen instämmer jag i vad Funtaren skrivit ovan.

 
Ingen bild

Christer

16 juli 2015 10:13

Hej Thoralf! Tyvärr tror jag att dina farhågor om en SD-korridor är sanna. Så här fungerar det i varje parti, och organisation. Det är inte tillrådligt att ta parti, eller visa empati med den som ådragit sig ledningens missnöje. Så är det, och så har det alltid varit tyvärr. Välkommen till människobyn!
Det betyder inte att "ledningen" inte uppskattar din blogg, för det tror jag man gör. Men man har andra prioriteringar. Jag hoppas du fortsätter med din blogg, och dina tabeller, för du gör ett fantastiskt viktigt jobb. Du är viktig för partiet, och för den Sverigevänliga rörelsen. Jag hoppas på att du får en plats på Riksdagslistan 2018, eller tidigare.
Så fortsätt precis som vanligt Thoralf!

 
Ingen bild

Fiona1177

16 juli 2015 10:19

Instämmer med Funtaren. Jag tror du är inne på rätt spår.

 
Ingen bild

Tony

16 juli 2015 10:19

Visserligen är det Semestertider, men nog borde någon
från SD vara i farten. Det uppstår allt för ofta långa
pauser där man undrar över vad vad partiet sysslar med.
Sveriges prekära läge är sådant att det knappast finns
tid att slå sig till ro, för det gör inte motståndarna
i till exempel Media, där den ena Snyfthistorien dukas
upp om hur väldigt synd det är om flyktingar. Detta för
att allmänheten ska må dåligt över olika människors öden
som vi inte på något vis har skuld i.

När det handlar om behandlingen av Thoralf, är det direkt
dåligt av partiet att inte lotsas om hans existens, att
inte se allt det hästjobb som han gör, och som så många
andra uppskattar och tar till sig. Om partiledningen har
någon heder i kroppen, så borde det vara lätt att ta kontakt
och förklara varför han inte platsar på deras riksdagslista,
att försöka att tiga ihjäl en lojal kollega är fult och kan
liknas vid någon slags Mobbing som inte borde finnas i ett
parti Som SD, dom borde vara tacksamma över alla som grovjobbar för partiet!

 
Ingen bild

Maggan

16 juli 2015 10:49

Jag tror som Funtaren och respekterar partiets strategi.

 
Ingen bild

World Traveller

16 juli 2015 10:51

Cosmic Debris skrev ner mina tankar. Var är SD? Varje dag läser vi nu om bränder, folk som mördas, gamla som slängs ut från sina hem, IS-mördare som tas emot som hjältar, nedskärningar i välfärden, kaos överallt. Målet ligger öppet och SD gör.....ingenting. Absolut ingenting. Förutom ängslas över vad media ska tycka om dom.
Åkesson i all ära men jag vill se Thoralf i regeringen.

 
Ingen bild

Pensionisten

16 juli 2015 10:55

Problem med SD? Större problem för landet om Åsa Romson som biträdande statsminister nu när Svetsaren har magproblem.
Simma lugnt med SD så ska alla se att det mesta kommer att lösa sig.
Det svenska folket har börjat vakna!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

16 juli 2015 11:03

Jag tror att Funtaren och Gute har bra poänger i sina resonemang.

Men jag tror också att man i SD är lite onödigt överdrivet försiktiga. Det är inte skandalpressen eller uppenbara meningsmotståndare man skall tillfredställa eller försöka imponera på. Utan de som ser problemen och ser SD som en lösning. De som ännu inte insett problemen bör man uppmärksamma på dem.

Jag tror också att Thoralf helt oförtjänt har dragits med i ovan nämnda försiktighet. Själv har jag svårt att se en bättre representant med väljarkontakt. Och givetvis ett bra dragplåster för partiet. Kan bara hoppas på att få se Thoralf i riksdagen igen och med ett SD som har kraftig inverkan på politiken. Inte bara beträffande invandring utan skola, försvar, bostadspolitk, omsorg och polis.

 
Ingen bild

Lärare

16 juli 2015 11:05

Bra Thoralf, och de flesta andra som skriver på bloggen!
Exakt så tycker jag också. SD måste bli mer offensiv.

Vart tog alla vassa debattörer som fanns/finns i SD vägen? Jag saknar, Kent Ekeroth, David Lång, Björn Söder m fl...
Allt verkar så tillrättalagt nu, så de ska passa medierna.

Vad som behövs nu, mer än tidigare är att SD syns och hörs överallt i samhället och de ska vara "raka rör" inga omskrivningar.

Sverige "blöder", det gäller att agera NU! Annars tar snart 7-klövern över sd:s mjuka invandrings- och migrationspolitik!

Svenska folket vill ha ett parti som ryter till, inga mesiga politiker, inga uteslutningar av personer som vågar säga sanningen rakt ut.

Varje dag hör vi hur Sverige förfaller, äldre slängs ut, vården måste spara, det talas snart bara om invandrarna i medierna. De tar snart över hela landet, får gå före överallt, vad än det gäller.

SD, ut och res runt i landet, berätta, dela ut infoblad, sätt lite fart nu snart är det alldeles för sent.
OCH, ta tillvara på politiker som vågar föra ut den politik som många en gång röstade på!

Det enda oppositionspartiet måste: Våga mer! Höras mer! Synas mer!

 
Ingen bild

Gute

16 juli 2015 11:31

Svar till Thoralf kl. 10:23

Min bedömning av den snabba uppgången och ökande sympatier för SD är DÖ, många som röstade på Alliansen känner sig svikna (med all rätt).
Det finns nu risk för rejäla skattehöjningar för de som har slitit och skaffat sig en liten "förmögenhet".
Kan verkligen Moderaterna lägga ner sin röst i såna förslag?

Invandringskaoset är ju en faktor som stiger hela tiden, och där inser numer de flesta att SD har haft rätt hela tiden.
Erkännandena från de andra partierna duggar ju tätt.
LÄS: (vi har misslyckats)

Vad jag vet så ligger väl SD:s invandringspolitik kvar, den är väl i linje med danmarks? Åtminstone sa Jomshof så i Almedalen under en intervju.

Ifall DÖ spricker, är det väldigt viktigt att SD har hunnit marknadsföra sig med andra viktiga frågor som berör en större del av befolkningen!

Thoralf Alfsson

16 juli 2015 11:41

Min poäng är att många är okunniga om hur Danmarks invandringspolitik ser ut i praktiken. Därför måste SD berätta hur vi vill att det skall fungera!
Hur vi kan ändra reglerna utan att bryta mot några konventioner.

 
Ingen bild

Stig Yngve

16 juli 2015 11:38

Du tar upp en viktig sak som verkar pågå inom SD, nämligen kampen om att bli accepterad av de övriga partierna. Tyvärr finns det många i partiledningen som har glömt sina väljare. Mattias Karlsson och Paula Bieler tycker jag friar för mycket mot andra partier. Det bästa nu är att opinion undersökningarna börjar stagnera eller minska. Detta för att partiledningen börjar tänka på sin ursprungliga politik och sina väljare. Den uteslutnings politik man numera för kommer att slå tillbaka mot partiet. När bl.a Thoralf A, Gustav K, W Hanes m.fl blivit petade har man börjat en Golgatavandring. Visserligen höll Jimmie Å ett fantastiskt tal i Almedalen men talet var stundtals spretigt och övermodigt. Kritik är bra men eget beröm luktar illa. Jag beundrar alla personer som har egna bloggar, eller personer som skriver inlägg på nätet, utan personlig vinning, och där man kritiserar rådande politik samtidigt som man berömmer SD. Detta borde SD ledningen läsa så man inte glömmer sitt ursprung.

 
Ingen bild

Anders

16 juli 2015 11:39

Det jag skulle vilja efterlysa är att SD tar tag i granskandet av hur det står till i Sverige idag. Jag tycker till exempel mycket om Jan Sjunnessons projekt (Avpixlat) att få hela Sverige berätta om hur deras egna erfarenheter av hur situationen ser ut idag. Jag tycker inte att SD behöver vara mer vulgära utan istället ta fram siffror och fakta hur allvarligt läget är. Det är nästan pinsamt att SD inte själva slår hål på de faktafel i olika försök till rapporter om titt som tätt kommer där man skönmålar hur "lönsam" dagens massinvandring är. Utan SD'are, kavla upp skjortan och gör grovjobbet där ni sakligt avslöjar vad dagens politik för med sig.

 
Ingen bild

joffe

16 juli 2015 11:41

Är utlandsboende i tre decennier och följer Thoralfs blogg nära nog dagligen och delar hans uppfattning.

Det finns ingen anledning att Thoralf inte skall vara i Rikdsdagen. Kan inte förstå att hans allsidiga kunnande och kraftfulla nationella och förnftiga inställning till SD politik inte utnyttjas i partigemenskapen.

Varför ska han isoleras och ses som en liten SD-kugge istället för att vara med och som ett stort väloljat kugghjul i det stora maskineriet.

Håller med om att tystnaden inom partiet är skrämmande. De borde vara verksamma i ett brett sammanhang nu när Sverige brinner mer än någonsin förr.

I övrigt stöder jag helt "Lärares" kommentarer här ovan.

mvh Joffe

 
Ingen bild

Gute

16 juli 2015 11:51

Svar till Funtaren kl. 08:05

Jag håller med dig!

SD har verkligen lärt sig hur man ska använda media för att marknadsföra partiet genom åren.
Men det är en svår balansgång hur man ska förhålla sig till "fienden", man kan inte alltid vara hård utan man ska ibland kunna uppträda defensivt och pedagogiskt förklara och resonera under intervjuer.
Där har SD gjort stora framsteg med flera nya förmågor.

Som sagt, vem kunde tro att partiet skulle bli så här stort redan för 5 år sedan?
Men nu är vi där, och då gäller det att spela alla kort rätt under de nya förhållandena.
Politik på den här nivån är taktik, inget annat!

 
Ingen bild

Janne

16 juli 2015 12:01

Kommunisterna har ju alltid förökat sig genom delning. Vi, SD:are, för inte göra samma misstag. Vi måste stå enade, trots att vi kanske tycker lite olika.

 
Ingen bild

Håkan Spångberg

16 juli 2015 12:07

Jag är ingen toppolitiker visserligen utan bara en liten fritidspolitiker på det lokala planet. Givetvis för SD. Jag läser din sida emellanåt med stor behållning, Thoralf. Vad gäller möjligheten att förändra så är det i slutändan väljarnas ansvar. Politiken blir vad väljarna gör den till. Även om en del är missnöjda med SD så undrar jag vad alternativet är? Finns det något? Kämpa är allt man kan göra efter bästa förmåga. I slutändan är det folket som avgör.

 
Ingen bild

HM Gotland

16 juli 2015 12:08

Jag tycker vi som har SD åsikter är både i behov både hårt arbetande riksdagsmän som sätter sig in i den oändliga rad av spörsmål som man måste ta ställning till för att styra ett samhälle och samtidigt ta del av allt väljarna har att bidra med av egna erfarenheter.

Det är ju inte direkt samma sak som att utföra det nästan alltid lovvärda och bra journalistiska arbete/bloggande du utför och utfört Thoralf Alfsson? Det är ju utifrån det folk här tycker du skall vara riksdagsman och jag tycker faktiskt de har fel.

Visst har säkerligen de nuvarande SD-riskdaqsmännen olika kvaliteer, ibland fler och ibland färre. Däremot tror jag riksdagsmän som kör helt egna race kan skada partiet och jag tackar min skapare att sådana som Kasselstrand och Hahne inte är riksdagsmän, de har ju velat förändra SD politiken genom att flytta fram positioner och genom personkampanjer i stället för att ta politisk debatt i partiet och partiets program som de verkar vilja ändra på. Den debatten är jag och säkerligen de själva helt säkra på att de skulle förlora.

 
Ingen bild

Göta

16 juli 2015 12:13

Jag instämmer helt i Nemo saltat sobrius sansade beskrivning ovan (11:03) om att man i SD-ledningen är onödigt överdrivet försiktiga. "Det är inte skandalpressen eller uppenbara meningsmotståndare man skall tillfredsställa eller försöka imponera på".

Väljarna har börjat öppna ögonen. De börjar äntligen inse vartåt det barkar. Alltfler blir mottagliga för den bistra verkligheten och har slutat att blint lita på BÅDE de röda fundamentalisterna i S, MP, V OCH även de falska, blå Reinfeldtarna/Westerbergarna på andra sidan.

Det finns definitivt ingen anledning för er i SD-ledningen att offra några ärliga, lojala, rättrådiga och i decennier troget arbetande SD:are. Ni kommer ändå ALDRIG att tillfredsställa de mörkröda fundamentalisterna och blåa SD-hatarna. De kommer aldrig att släppa sitt blinda hat och sin förljugna inbillningssjuka mot SD och er. De kommer alltid att hata er, FRÄMST FÖR ATT NI LÄGGER BESLAG PÅ DERAS VÄLBETALDA PLATSER I SOLEN.

SD-tiderna kommer nu! Var rädda om era trogna medarbetare. Dessa är nämligen de enda ni VERKLIGEN kan lita på!

(Sedan tycker jag faktiskt att vi ska unna SD-ledningen lite semester och låta det vara stiltje för dem resten av sommaren.)

 
Ingen bild

Micael Foghagen

16 juli 2015 13:39

Om det finns en åsiktskorridor eller inte låter jag vara osagt men jag kan konstatera två saker - För det första skulle aldrig partiledningen eller andra toppar tillstå det om så är fallet. Det andra, och kanske mer problematiskt, är att en hel del i SD-familjen ger uttryck för just detta. I alla fall en oro.

Som gräsrot eller aktiv i någon form finns det en utvecklad kommunikationsplan att förhålla sig till (handla nyktert med omdöme och sunt förnuft och ge aldrig uttryck för något som du inte kan säga under eget namn).

Partiledningen bör å sin sida ta detta med kommunikation neråt i hierarkin på minst lika stort allvar. Ingen sann Sd-are ska behöva känna sig orolig för vad man kan säga, så länge man helhjärtat kan skriva under på partiets ideologi och principprogram ( därmed inte sagt att man måste hålla med om allt men i de tyngsta frågorna måste det nog vara så).

Till sist tror jag det vore bra att inför nästa val, senast 2018, att partiet överger en gemensam riksdagslista. Har stött den idén i två val för att "toppa laget" men nu är vi så pass erfarna att den tanken har gjort sitt. Mao låt distrikten nominera sina kandidater till riks.

Och på så sätt minskar oron för toppstyrning dessutom.



 
Ingen bild

TonyNKP

16 juli 2015 13:42

Kalle på Spången (10.06): Det jag syftar på att SD bör definitivt synas och höras mer i debattartiklar, bloggar, sociala medier, pressreleaser osv. Det är helt tyst både innan- och efter Almedalen. Mina lokala företrädare hörs ingenting här i Norrköping heller och har mig veterligen knappt gjort det ens innan valet. Det är fel strategi! Till och med sdwebbtv har varit tyst länge nu. Det kan inte vara svårt att vinna debatter när motparten helt sonika vägrar att ens svara på dina argument, frågor och repliker.

 
Ingen bild

Funtaren

16 juli 2015 13:50

Thoralf frågar sig vilken som är orsaken att vi går framåt. Jag antar att han menar att vi skulle gå framåt även om vi inte hade förändrat vår kommunikation alls, enbart baserat på externa faktorer: tiggeri, systemhotande massinvandring med mera med mera.

Vi är överens om att dessa skeenden naturligtvis förstärker vår framgång eftersom väljarna får svårare och svårare att relatera till den verklighet PK målar upp.

Mot detta står dock SvP:s öde. De räknade också med att kunna rida på denna utveckling. De misslyckades - lyckligtvis. Vi måste inse att svenska folket inte är moget för alltför radikala formuleringar. Har de svårt att svälja de vi använder idag, hur kan vi då nå ut med starkare ord? Nej, vi måste skynda mycket långsamt och uppvisa kraftig disciplin för att nå ut.

Låt oss inte glömma att bland de många positiva saker som utmärker oss mot övriga så finns också en negativ: vi har den ojämförbart största andelen väljare som inte över huvud taget kan tänka sig att överväga att rösta på oss. Fortfarande, trots att det under dessa år eroderats, är detta vårt största hinder. Vi är fortfarande ett ganska litet parti - man får inte till några omvälvningar med 13 % av väljarkåren bakom sig - så vår enda chans är att arbeta kommunikativt och pedagogiskt med att öppna ögonen på svensken för vår problembeskrivnings giltighet och våra lösningars trovärdighet.

Om vi, som andra partier, kunde räkna med att folk - i alla fall de som är det minsta intresserade - lyssnar på vad vi säger i olika sakfrågor och tar in det i sammanvägningen, så skulle vi ligga mycket högre i opinionsmätningarna. Men tyvärr är det fortfarande så att många människor helt stänger av så fort vi får ordet. Vi har alla träffat på dem. Ger man dem info så åker den i papperskorgen med en fnysning om att de inte läser nazistpropaganda. Diskuterar man med dem så pratar de inte mot det man säger utan mot det de anser att man säger.

Det är i erosionen av detta hinder vår lednings största bedrift ligger. De har lyckats med konststycket att komma ut med partiets budskap trots detta motstånd. Nej. jag tar inte äran från oss alla som på olika nivåer argumenterat för SD och öppnat ögonen på en efter en. Vi har jobbat bra. Men om vi inte haft den konsekventa strategin från partiets sida som hela tiden bekräftat för de personer som nyss öppnat ögonen att SD faktiskt är seriösa så hade ögonen stängts direkt.

Det är denna utveckling som måste fortsätta. Allteftersom vi blir större blir uppgiften lättare. Det går liksom inte att peka ut 20 % som rasistnazister lika lätt som det går att peka ut 6 % som detta. Men vi vet alla att det fortfarande finns ett stort hinder här. Innan vi lyckats bevisa för svenska folket att vi är värda att lyssna på så kan vi inte nå ut med vår politik. För att lyckas med detta måste vi hålla stenhård disciplin och visa att vi agerar konsekvent, att man - till skillnad från PK - kan lita på vad vi säger.

En del pratar om att SD skulle bedriva en kamp om att bli accepterad av övriga partier. Jag kan inte se att så är fallet. SD hämtar sin kraft från folket. Vår kamp består i att bli accepterade av folket och därmed få väljarstöd i val. Endast på detta sätt kan vi få övriga partier att ändra inställning. Det inser ledningen och det är baserat på detta de agerar som de gör. Övriga klubben för inbördes beundran tar kraft från media och varandras självbekräftelse. Vi kan enbart räkna med folket.

 
Ingen bild

Grålle

16 juli 2015 15:14

Är trogen läsare av bloggen och uppskattar såväl Thoralfs kloka ord som alla klarsynta inlägg.
När det gäller SD:s position idag finns väl viss anledning till oro. Har partiet verkligen någon riktig strateg som för partiet framåt?
Gillar Jimmie Åkesson, men i Almedalen tyckte jag att han var väl snäll. En hel timme i direktsändning borde kunna utnyttjas bättre. Varför inte ta tillfället i akt och berätta om massinvandringens alla baksidor såsom gruppvåldtäkter, bilbränder, hedersbrott, dödsskjutningar mm.mm Varför inte passa på och berätta om bluffen med de ensamkommande sk barnen och vilka kostnader som det för med sig. Folk måste få veta sanningen för att få tummen ur och rösta på rätt parti nästa gång.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 juli 2015 15:43

Tillägg till min tidigare kommentar.

Om det är så att SD:s ledning tycker att de som röstade på dem och därmed är själva förutsättningen för deras existens och höga löner har fel och är okunniga (bonnläppar) som inte förstår politisk strategi vill jag säga:

Det håller inte att bida sin tid hur länge som helst. Det måste bli slut på ”hjälp i närområdet”, ”splittringspolitik” och liknande nonsens. Det är så uttjatat, förutsägbart och idéfattigt. Det är att betrakta som politisk tomgång helt enkelt.

Förr eller senare tappar också en bonnläpp tålamodet.

Jag är en av dem!

 
Ingen bild

Alex

16 juli 2015 16:06

Har många vänner som inte är sd och t.o.m anti-sd. Brukar ofta prata politik och om olika politiker. Har bland annat några polare som är miljöpartister som gillar att kräka av sig om Åsa Romson :-). Om man ser på sd politiker sedda utifrån, så är omdömena ungefär dessa.

Björn Söder -rasist folk känner bara till han för ett antal rasistiska/korkade/förvrängda(beroende på personen) uttalande. Jag förstår varför han inte har en kommunikativ roll utåt längre, han har en tendens att göra svepande formuleringar som kan misstolkas och ofta har gjort det... Vet att han är väldigt populär internt, men han hår inte hem hos potentiella väljare.

Kent Ekeroth - känd för festande egeninspelade youtubeklipp där han maler på om invandring?(Aldrig sett nått klipp själv) ser ut och pratar som en rasist. Ingen känner i princip till att han har judisk härkomst och ingen kommer konstigt nog ihåg att han var med i "järnrörskandalen" folk kommer bara ihåg "den där andra killen som fick sparken men jobbar med nån tidning ändå. Vad han nu hette"

Åkesson - lugn saklig, påläst aldrig hört ett ont ord om honom, trodde eventuellt det skulle komma när han blev sjukskriven men inte ens då. Många som såg skavlan intervjun som var på hans sida efter programmet trots att dem inte gillar partiet.

Mattias Karlsson - ingen Åkesson, men bra debattör enligt de flesta. Blundar/blinkar till väldigt ofta i intervjuer vilket vissa stör sig på

Det är ungefär de politikerna folk som inte är sd känner till. Väldigt få vet t.e.x vem Jomshof är. Tar man uteslutningen av gk och wh mm, så anser folk att det är bra att nazisterna rensas ut. T.o.m hört det från flera sympatisörer, så man kan iaf säga att ledningen vann mediekriget.

Jag förstår ledningens strategi och jag tror att det är rätt strategi att bredda sig och slipa ner retoriken, ska sd få någon makt eller påverka är det så snabbt som möjligt och jag tror precis som ledningen att breddning och mjukare framtoning är vägen att gå. Tyvärr är det många trogna som inte har eller kommer klara den omställningen och därför kommer tyvärr uteslutningarna att fortsätta.

 
Ingen bild

X

16 juli 2015 16:20

Min egen cyniska förklaring till Thoralfs petning var en blandning av hans blogg och uttalanden, och partiets styrandes vilja att visa sin makt. Resultatet var att de styrande fick bort en frisk och egensinnig fläkt från riksdagsgruppen, samtidigt som riksdagsgruppen fick veta att "tro inte att era riksdagsplatser är säkra bara för att ni är riksdagsmän"!

Även om Thoralf inte hade haft en riksdagsplats så är det inte omöjligt att partiets styrande då ändå hade valt att peta någon annan, bara för att visa sin makt!

MVH.

X.

 
staffan anderstig

staffan anderstig

16 juli 2015 16:44

Håller med signaturen Funtaren och Gute,tyvärr måste väljarmajoriteten ta ställning för SD politiken,innan något händer på riktigt.

http://facebook

 
Ingen bild

Tony

16 juli 2015 17:15

@Håkan Spångberg.
Du ställer frågan " Vad är alternativen till SD".
Nej det finns inte idag, men därför är det skäl
för SD att lyssna på den oro som många känner,
att partiet är allt för tyst i många frågor
Idag är SD så pass stort att man några gånger om
året borde kunna ge ut någon form av informations-
skrift om partiets alla hjärtefrågor, en information
som är rikstäckande.
Vid dom få tillfällen som SD kommer till tals i Media
åtgår den mesta av tiden till tjafs om SD s begynnelse
som journalisterna älskar att rota i.
Det har gått fort upp för SD, men det kan gå fort
utför med om väljarna börjar att tröttna!

 
Ingen bild

Funtaren

16 juli 2015 17:30

Staffan Anderstig: tack för stödet, men jag måste invända mot ditt "tyvärr". Enda sättet att få legitimitet i en demokrati är via folket, och då måste man ta sig tiden att kommunicera med det även när de media som skall sköta kommunikationen sviker sitt uppdrag. Detta måste vi respektera annars ärvi lika usla som en del av våra motståndare, då tänker jag främst på EU-federalisttypen.

 
Stefan K

Stefan K

16 juli 2015 17:35

Visst har den s.k nolltoleransen gjort skada, men kanske också blivit en vinst. Svårt att säga vilket, men någon ovan nämnde David Lång, en frisk fläkt med en bitsk debatteknik. Länge sedan jag hörde honom i en riksdagsdebatt.

Många engagerade, insatta och populära representanter har försvunnit ut i periferin och även längre ut p.g.a något man sagt eller gjort för väldigt länge sedan eller i kontext. Mer kända namn som Dulny, Almqvist och Thoralf själv och dessutom ett otal mindre kända namn i kommuner och landsting.

Vissa Sverigedemokrater skulle aldrig blivit politiker, vissa ville aldrig bli politiker och dessa sörjer väl få. Andra vill verkligen och har alla förutsättningar för att representera SD på ett bra sätt. Några fel valda ord och de är borta. Tråkigt!

Fast någonstans känner jag att också SD måste förlåta. Har man begått ett "brott" som att skriva anonymt, säga fel saker eller uppträtt inkorrekt i fyllan måste ha en preskriptionstid och man måste kunna förlåtas och bjudas in i värmen igen.

Låt inte media och vissa intresseorganisationer sätta agendan och med tanke på att det i riksdagen och regeringen sitter personer med vissa hack i karriären, visar det att man faktiskt kan förlåtas sina synder.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Pepparholm

16 juli 2015 18:12

Det är tråkigt, att jag håller på att tappa förtroendet för SDs ledning. Att bojkotta Thoralf är så urbota dumt och vittnar om en maktkamp och rädsla för sakkunskap att det borde ligga hos andra partier. När SD nu centralt börjar gulla med sjuklövern så är det så enkelt att det behövs bara att något av de gamla partierna gör en pudel och erkänner invandringsproblemen så rasar nog procentsiffrorna för SD. Tråkigt när SD förtränger de fakta som var grunden för mitt val.

 
Ingen bild

Hacke

16 juli 2015 18:14

Instämmer med Funtaren. Sd har väl i princip gjort allt rätt så här långt för att bli ett stort parti och därmed till slut nå inflytande också i den sista Sovjetstaten. Det är en bedrift av stora mått att ha nått så långt på så kort tid i ett land med den fria världens mest enögda medie-/politikerlandskap.
Men det hade heller aldrig gått i tider utan friheten på nätet och portaler som Avpixlat, Fria Tider, Exponerat, Thoralf med flera.
Det är viktigt att vi fortsätter hålla ihop i kampen mot etablissemanget tills segern äntligen är vunnen.
Enade vi stå, söndrade vi falla.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

16 juli 2015 18:49

Det är väll så thoralf att du är alldeles för rakt på sak i dina åsikter. För min del tycker jag det är ärligt och rakt att vara så.tyvärr så har det blivit en annan sak att vara rätt på i Sverige. Det uppfattas som provocerande på gränsen till att vara störigt.I dag får man inte vara rakt på sak folk klarar inte att ta tex kritik.I dag ska allt vara lagom vilket jag tycker är fegt. Ska du in i partiet igen får du bli lagom men då kommer du förlora många läsare tyvärr.

http://barrkis

 
Ingen bild

Thoralf A

16 juli 2015 18:59

Tack för många bra och genomtänkta kommentarer! Jag tror att det är nyttigt att diskutera dessa frågor. Ser gärna att fler deltar.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 juli 2015 19:36

Många kloka tankar både i ditt inlägg Thoralf och bland kommentarerna och mycket stämmer med sådant jag också funderat över. Verkar gälla lite olika regler beroende på om man är aktuell för riksdagen eller lokalt. Sen tycker jag det är oerhört dåligt om du verkligen inte fått ett klart besked om anledningen till att du som sittande riksdagsman petades från riksdagslistan 2014. Oavsett vilket så är Sverigedemokraterna det enda alternativet i dagens Sverige.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gute

16 juli 2015 19:41

Thoralf du kan väl ta upp det här med att Gotland inte har råd att hissa flaggan numer, är ju högaktuellt efter Almedalsveckan och alla miljoner i omlopp.

Inga flaggor när regionen sparar - http://www.helagotland.se/samhalle/inga-flaggor-nar-regionen-sparar-11290229.aspx

Samtidigt rear man ut kommunens fastigheter.

Region Gotland Ifrågasatt fastighetsaffär kan vara olaglig på flera sätt - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6081528

 
Kattfot

Kattfot

16 juli 2015 19:53

Ärliga människor och framför allt ärliga politiker är en bristvara i dagens sverige. Thoralf är ett undantag; Ärlig kompetent karismatisk och driftig,Det är egenskaper om lönar sig i det långa loppet.Jag är övertygad om att ledningen för SD inser detta och att Thoralf kommer tillbaka inom rikspolitiken på ett eller annat sätt . Jag väntar och hoppas att det inte ska dröja alltför länge.
Jag Längtar efter att "dom däruppe" ska lyssna på dej.

http://SVERIGE

 
Ingen bild

OT

16 juli 2015 21:22

Håller med "Funtaren Torsdag 16 juli 08:05"

MEN det gäller f-n i mig att leverera eller haverera!

Jag förväntar mig att SD leverar fullt ut när de väl fått ordentligt inflytande. Sedan tycker jag och har tyckt att taket i SD måste vara högre än det är. Men leverans är det allt överskuggande.

Precis som "Svensson" skriver håller den invalidiserande PK-bubblan på att spricka (stå inte nära när det händer) och Thoralf skall ha en riksdagsplats 2018! Punkt slut.

P.S @Thoralf, du är bara före i tiden! Du kommer att få din plats till slut och den gången kommer ingen kunna ta den ifrån dig igen. OCH jag gillar att du är har lång erfarenhet från arbete. Vi tar det engång till för säkerhets skull! Du har lång erfarenhet från riktigt arbete, och det är viktigt!

 
Ingen bild

Lena

16 juli 2015 23:22

Många, många bra inlägg idag. Ingen nämnd och ingen glömd, men det kom fram alla sorters vinklar. Många som debatterar här är lite av rebeller eller i alla fall halv rebelliska. Det är bra, fram med svetslågan, många i ledningen har gjort "big mistakes" och de ska veta om det också. Det behövs inte bara klappar på axeln, utan de behöver verkligen infallsvinklar från folkdjupet - det är en nödvändighet om de har tänkt sig en längre tid på riksdagtoppen, utan det syre de får från oss i folkdjupen kommer de att stelna. Undrar bara om de har tillräcklig med kraft att "ta emot", eller om de väljer att utnyttja den politiska situationen och bara sitta tysta? Saker kan ändras snabbt, inget är givet. Hoppas givetvis att det går bra för dem, men det räcker inte med att hoppas. Det är skarp läge nu!!!!

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

17 juli 2015 00:20

Att Thoralf petades som riksdagsledamot var orättvist och kortsynt. En eftergift för EXPO och mediadrevet. Jag följde noga hur Thoralf på ett föredömligt sätt var riksdagsledamot för Östergötland.
Som riksdagsledamot avgör du inte själv när du ska tala. Det är riksdagsgruppen som utser talare. Du är ledamot av ett utskott. Då är du talare i frågor som berör det utskottet.
För egen del gjorde jag bara tre inlägg i kammaren. Förklaringen är enkel: Mikael Jansson var ordinarie ledamot av försvarsutskottet och jag suppleant. Jag hade endast talroll då Mikael var frånvarade.
2010-11 var jag aktiv i utrikesutskottet men 2013-14 blott suppleant i försvarsutskottet. Detta med hänsyn till min hälsa. Före valet 2010 gick jag för egen kraft. In på sjukhus 2 september 2010 och ut 32 dygn senare med rullator.
Ny långtidsvistelse på sjukhus 2012. Ut med rullstol.
Den sista tiden i riksdagen var en plåga. Kamraterna turades om att köra mig till voteringarna.
Ett glädjeämne var dock att följa Thoralfs arbete. Jag minns att han fått hjärnskakning, men ändå flög till Stockholm för att delta i en viktig votering. Själv fick jag tillstånd av överläkaren på hjärtkliniken att ta en taxi till riksdagen för att votera. Vi i SD fick ju inte vara med i kvittningssystemet.
Att jag själv av hälsoskäl inte kom i fråga för omval är självklart. Men att Thoralf sidsteppades är en mycket allvarlig missbedömning av valberedningen.

Sköt om dig Thoralf, så att du 2018 har kraft att återkomma i rikspolitiken.

 
Ingen bild

Martin

17 juli 2015 04:41

Röstade SD 2010. Röstade inte alls 2014.

 
Ingen bild

Martin

17 juli 2015 04:46

@Funtaren
"SD är så påpassat att man måste vara extra noggrann att inte bjuda fientliga media på onödigt godis"

Vilket i praktiken betyder att SD lägger sig platt för medias värderingar. Samma media som har åstadkommit den här katastrofen till att börja med. Vilket betyder att SD är helt meningslöst.

Största parti? Va bra för alla som kan försörja sig på partiet då. Inte för någon annan.

 
Ingen bild

Martin

17 juli 2015 04:50

@Gute
"Att gå i konflikt med en ledning är helt lönlöst, det är samma grundregler som inom ett stort företag."
Så kan man tycka. Om man är antidemokratisk fascist. I ett demokratiskt parti skall ledningen ha medlemmarnas förtroende. I SD verkar det vara tvärtom.

 
Lotta

Lotta

17 juli 2015 08:51

Det jag undrar över är hur utfallet vid förra valet blev för SD i Kalmar? Märktes det någon ökning efter utskicket av den digra informationen som du tog fram Thoralf? Jag tror att många fortfarande sover för de har inte tillgång till annan information än den förljugna bild massmedia ger. Senast var det inslag på nyheterna om den allt mer ökande invasionen av ankarvuxna i medierna kallade flyktingbarn som illustrerades med mjukisdjur och ett litet barn på en flygplats bland en massa vuxna. Jag har även pratat med flera som håller med i princip allt SD står för men så fort man säger, men då borde du rösta på SD får de något skrämt i blicken och säger att de aldrig kommer rösta på det där nazistpartiet. Efter det är det ingen idé att fortsätta diskussionen för då vill de inte längre lyssna på mina argument. Man blir som genom ett trollslag totalt faktaresistenta. Troligtvis för de inte vill veta utan leva vidare i den trygga, läs falska tron att den bild som massmedierna fött och fortfarande föder dem med om hur fint och bra allt är i Sverige stämmer. Information tror jag är nyckeln till framgång men hur man skall få ut den är svårare att svara på. Lite beror det på vad utfallet av ditt infoblad blev Thoralf? Att satsa pengar på SD-TV och SD-tidningar tror jag inte på i första hand eftersom dessa endast är för redan frälsta. Det är de sovande som behöver information och dessa skulle troligtvis aldrig frivilligt besöka en SD-sida. Ett förslag som kanske kan fungera är att inte ha med att informationen kommer från SD? Jag tror många likt de jag skrev om ovan inte läser information om det står SD på materialet. Vore utskicken mer neutrala tror jag fler skulle läsa dem. Nolltoleransen har jag aldrig gillat eftersom den har gett PK-isterna vapen att avgöra vem eller vilka som skall bort från SD genom att slå upp händelser som skedde för många år sedan som SD-ledningen ängsligt fogar sig efter. Ok, nolltoleransen kan fungera för att få bort de som aldrig skulle hamnat i partiet men inför en preskriptionstid för övriga "förseelser" det skulle vrida vapnet ur händerna på PK-isterna och ge makten över sina egna medlemmar tillbaka till partiet på samma villkor som övriga partier. Jag tycker också avslutningsvis att det var ett stort misstag av SD att ta ifrån dig din riksdagsplats Thoralf och jag hoppas de tar sitt förnuft tillfånga snarast.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

Thoralf Alfsson

17 juli 2015 09:12

Lotta

I riksdagsvalet fick SD 13,14 procent i Kalmar kommun och i kommunvalet fick vi 10,03 procent. Det följer i stort sett trenden fö övriga riket.

Men sedan är det ju mängder av faktorer som spelar in. I Kalmar finns ju starke Johan för socialdemokraterna so fick 45,41 procent i kommunvalet men bara 32,7 procent till riksdagen. Så där ser man vad Johan Persson betyder i Kalmar. Därför är det svårt att jämföra och utvärdera vad ett utskick med fakta innebär i röster.

 
Ingen bild

Funtaren

17 juli 2015 09:33

Martin:

"Röstade SD 2010. Röstade inte alls 2014."

Sjuklövern tackar dig för stödet.

 
Ingen bild

Lotta

17 juli 2015 09:36

Thoralf. Tack för svaret. Tror ändå på utskick av anonymiserad information plus så klart att vi alla redan övertygade gör vad vi kan för att väcka de övriga sovande. Informationen kunde vara i stil med:
Visste du att .... följt av en länk exempelvis till Migrationsverket.

Thoralf Alfsson

17 juli 2015 10:25

Lotta

Jag tror också på utskick. Speciellt om de skickas ut när det inte är valår.

 
Ingen bild

Funtaren

17 juli 2015 09:46

Martin:

"Vilket i praktiken betyder att SD lägger sig platt för medias värderingar. Samma media som har åstadkommit den här katastrofen till att börja med. Vilket betyder att SD är helt meningslöst.

Största parti? Va bra för alla som kan försörja sig på partiet då. Inte för någon annan."

Det är ett nödvändigt delmål att bli största parti. Inte för att folk skall kunna "försörja sig på partiet" som du väljer att uppfatta saken utan för att vi skall ha en chans att få inflytande.

Media är ett nödvändigt ont. Vi måste hantera media eftersom de tyvärr fortfarande utgör medborgarnas dominerande källa för information. Jag kan trots detta inte se att media lyckats påverka SD i dess kärnfrågor. Det enda som hänt är att partiet i sin nya roll som riksdagsparti varit tvungna att ta tag i en del svåra frågor runt hur en SD-representant lämpligen bör agera för att partiets förtroende hos folket skall bevaras, och inte alla gillar de åtgärder som resulterat som svar på dessa frågor. Att media i sin hatiska rapportering fångat upp en del av missförhållandena betyder inte att SD "anpassat sig" till dem.

Jag personligen välkomnar de förtroendehöjande åtgärder som vidtagits och ser fram emot fler. Det finns fortfarande en illojalitet hos vissa som måste hanteras.

 
Ingen bild

HellBoy

17 juli 2015 10:01

Petningen från riksdagslistan liknar uteslutningarna av Kasselstrand och Hahne. Inget konkret motiv utan endast dimridåer och konstruerade förklaringar. Jag tror att Thoralf sågs/ses som ett hot mot ledningen då han har en väldigt stor och starkt väljarstöd. Dessutom går han sin egen väg och anpassar sig inte efter "korridoren". Detta beteende från ledningen indikerar ett svagt styre som är rädda för konkurrens från de egna leden. Personligen kryssade jag Thoralf och ämnar göra det samma i nästa val, punkt slut!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

17 juli 2015 10:26

SD:s partiledning tycks ha gett sig in i cirkusbranschen. Där den klassiska devisen "Största möjliga tysssssstnad" råder.

 
Ingen bild

Martin

17 juli 2015 16:06

@Funtaren
"Sjuklövern tackar dig för stödet."
Jag ser ingen skillnad på åttklövern. SD är ett parti helt utan intern takhöjd, helt utan interndemokrati och fientliga till svenskarnas existens. Detta är skrämmande och jag vill inte se de här få inflytande över mig och de jag bryr mig om.
Ideologiskt är SD identiskt med socialdemokratin men med litet mindre knäpp invandringspolitik. Invandringen kommer stoppas av ekonomiska orsaker långt innan opportunisterna i SD kan vara en del av att genomdriva några sådana beslut. SD är socialistiska profitörer på en knäpp invandringspolitik och inget annat.

"Det är ett nödvändigt delmål att bli största parti. Inte för att folk skall kunna "försörja sig på partiet" som du väljer att uppfatta saken utan för att vi skall ha en chans att få inflytande."
Så därför lägger ni er platt för media och blir bara ytterligare ett politikerbabblande medlemmar i en åttklöver? Ni är meningslösa. Ni står inte för någonting och kastar ut gamla trotjänare på det mest skamlösa, sadistiska sätt bara för att Expo och media säger till er att göra det. Det vore ynkligt om det inte vore så ondskefullt.

"Media är ett nödvändigt ont."
Nej, det var det inte. SD tog sig in i riksdagen trots att media gjorde sitt allra yttersta för att hindra dem. SD behövde inte media alls. Och skulle fortsatt att växa i rekordfart ändå därför att problemen med invandringen fortsatte att explodera och därför att medias trovärdighet totalt kolapsat hos vanligt folk de senaste 5 åren och därför att alternativmedia har flyttat fram sina positioner något oerhört. Snarare är det media som behöver SD och alternativmedia än tvärtom. Att ni vikt ner er för media är en skam och en ynkedom som inte med ord kan beskrivas. Skämmes!

"Jag personligen välkomnar de förtroendehöjande åtgärder som vidtagits och ser fram emot fler. Det finns fortfarande en illojalitet hos vissa som måste hanteras."
Uttalat som en maoist. Men det är väl inte så konstigt. Opportunisterna och socialisterna börjar väl flockas runt SD nu när de ser var de framtida köttgrytorna finns. Såsom socialistiska parasiter har gjort i alla tider.

 
Ingen bild

Lars Allsta

17 juli 2015 17:24

Alf du är bäst, läser din blogg dagligen och blir alltid lika glad över din träffsäkerhet.
Ordf,i Gnesta.

 
Ingen bild

OT

17 juli 2015 18:37

@Martin Fredag 17 juli 04:41"

Idiot! Var det folkpartiets reform som släppte ut dig?

 
Ingen bild

Funtaren

17 juli 2015 19:53

Martin:
1) Jag har ett civilt yrke som jag klarar mig bra på tack så mycket, jag lockas inte av några "köttgrytor".

2) Du efterlyser posering i stället för navigering. Som sagt, SvP prövade denna strategi. Det bidde inte ens en tumme. Den som har ögon att se med, han må se.

3) Upp till en viss gräns behöver inte SD media, men för att tränga in i de väljargrupper vi nu behöver nå, som inte ägnar sig åt AP-surfande, behöver vi rapportering i media. Det behöver inte vara särskilt välvillig rapportering, bara såpass att ett intresse kan väckas.

Men visst, om du anser att SD har samma politik som S så får du väl anse det då. Jag hoppas någon variant av SvP återuppstår så att du får ett hemvist.

 
Ingen bild

Martin

18 juli 2015 10:22

@Funtaren
Typiskt socialistiska entrister att börja vifta med SvP och dylikt när de blir avslöjade som de politiskt korrekta socialister som ni är. Du har ju inget mer att komma med än halmgubbar. Till övriga eventuella läsare, låt mig upprepa den här "Funtaren"s ord från två tidigare kommentarer så ni kan se vad det är för en sorts person:

"Att gå i konflikt med en ledning är helt lönlöst, det är samma grundregler som inom ett stort företag."

"Jag personligen välkomnar de förtroendehöjande åtgärder som vidtagits och ser fram emot fler. Det finns fortfarande en illojalitet hos vissa som måste hanteras."

Alltså en person som inte vet vad demokrati är och som tror på häxjakter och stigmatistering av någon som tänker själv överhuvudtaget. Välkomna till (nya)SD AKA (gamla)Maoisterna.

 
Ingen bild

Martin

18 juli 2015 10:25

@OT
"Idiot! Var det folkpartiets reform som släppte ut dig?"

Här ser vi hur (nya)SD agerar, okvädingsord istället för argument. Intolerans mot andras politiska åsikter. Och som vi alla vet, antidemokrater som tycker att det inte är ledningen som skall ha medlemmarnas förtroende utan tvärtom. Skrämmande!

 
Ingen bild

Funtaren

18 juli 2015 15:11

Martin: det vore en fördel om du när du citerar höll reda på vem du citerar. För övrigt har du tydligt visat att det är du som inte klarar av att hålla en acceptabel ton i diskussionen så nu lämnar jag dig därhän.

 
Ingen bild

Martin

18 juli 2015 20:05

@Funtaren
Där har du rätt, och felciteringen ber jag om ursäkt för. Även om du säkerligen skriver under även på den, entristisk vänsterfascist som du är. Och jag förstår mycket väl att du pyser iväg, även i din föregående kommentar hade du bara pinsamma halmgubbar att komma med. (nya)SD är lika "konservativt" som FP är "liberalt". Ni är lögnaktigt, manipulativt, svenskhatande socialistpack hela bunten.

 
Ingen bild

Kalle på Spången

19 juli 2015 13:16

# Tony NKP

Tyvärr styr inte SD över massmedia. Massmedia bestämmer själva vilka debattartiklar de vill publicera och hur de vill publicera dem. Som tidigare nämnts är det viktigt att få tillträde till "mainstream" massmedia eftersom alla inte skaffar sig sin verklighetsbild via Avpixlat och Fria Tider (inget ont om dessa, de fyller sin funktion).

Och framförallt - vad har du gjort själv? För vissa är det alltid andra som ska göra. Själv har jag inte gjort ett skvatt eftersom jag fortfarande inte tagit steget att gå med i SD och således heller inte är aktiv inom partiet. Därför tycker jag inte heller att det är lämpligt att ha alltför långtgående åsikter kring vad SD ska göra eller inte göra.

Det är också anledningen till att jag till viss del högaktar folk som Thoralf (även om jag inte alltid håller med honom), dvs pga att att han vågar agera med sitt eget namn i offentligheten.

 
Ingen bild

LarJoh

19 juli 2015 17:38

Frågeställningen från Thoralf om han och bloggen är paria ur SD ledningens synpunkt är berättigad. Den officiella motiveringen från valberedningen till petningen var kommunicering av partiets politik. Vad betyder detta? Detta är lika upplysande som när en SD medlem uteslutes från fackförening på grund av felaktig värdegrund Carina Hägg(s)rikdagsledamot sedan 18 år petades från sitt uppdrag 2014.Vad har dtta med Thorals petning?. Båda har aktivt bekämpat islamiseringen av Sverige inom respektive partier, vilket skapar problem när åsikts-och yttrandefriheten reduceras i takt med ökad islamiseing.
Utvecklingen inom SD torde vara densamma, varför det är svårt att förstå hur en ändring av peningen skall skapas till 2018.
Önskvärt vore en ändring så att "min" riksdagsman kan återfå sin välförtjänta plats 2018.Ett stort tack för denna värdefulla blogg sm dagligen besökes och ger mycket värdefull information och som borde utgöra ett föredöme för att kommunicera bra SD politik.

 
Ingen bild

Roberth

21 juli 2015 11:25

Har du väl kommit till köttgrytan så gör många allt för att inte behöva lämna den. Endast de med heder i kroppen står upp för sanningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards