thoralf

Direktlänk till inlägg 12 juli 2015

FUSKAR MIGRATIONSVERKET MED HANDLÄGGNINGEN?

Av Thoralf Alfsson - 12 juli 2015 13:02

När jag läser statistiken från Migrationsverket blir jag minst sagt bekymrad och fundersam. Eller rättare sagt jag blir skrämd över den utveckling jag ser och undrar över orsakerna. Är det så att trycket är så stort på de anställda handläggarna att man ändrat praxis i asylprövningen under de senaste åren.


Beviljar Migrationsverket uppehållstillstånd i allt större omfattning bara för att hålla nere handläggningstiderna?

 

I januari 2011 beviljades ca 30 procent av de asylsökande permanenta uppehållstillstånd om man inte räknar in Dublinärenden. Under de senaste åren har ökningen varit konstant och numera beviljas ca 75-80 procent permanenta uppehållstillstånd enligt Migrationsverkets egen statistik.

Vi vet att antalet asylsökande har ökat drastiskt under de senaste åren och därmed också arbetsbelastningen på handläggarna.


Är det ett tecken på ren bekvämlighet från handläggarna på Migrationsverket! Eller är det en effekt av massmedias ständiga kritik på att asylsökande för avslag. Då enskilda ärenden ständigt och jämnt lyfts upp i media i stora snyftartiklar och ansvariga på Migrationsverket hängs ut av godhetsapostlarna i kvällspressen men även av t.ex Barometern!

 

Varför får en betydligt högre andel uppehållstillstånd i Sverige än i våra nordiska grannländer?


Men som alla vet har ju faktaresistensen brett ut sig inom journalistkåren och 7-klöverns politiker!


    


Julia Caesar söndagskrönika idag handlar om media! Den är mycket läsvärd.


http://snaphanen.dk/2015/07/12/sondagskronika-medias-sista-strid/#more-183500

 
ANNONS
 
Stefan K

Stefan K

12 juli 2015 14:06

Ivar Arpi, en få hedervärda journalister i Sverige, skrev två mycket läsvärda artiklar om Migrationsverket i magasinet Neo.

http://magasinetneo.se/artiklar/migranverket/

http://magasinetneo.se/blogg/migranverket-del-2/

Har du inte fått huvudvärk efter att ha läst dessa, så lär du får det när du läst Arpis senaste ledare i SvD.

http://www.svd.se/europa-ar-is-nasta-stora-slagfalt/om/kriget-mot-is

Nu har du väl ont i huvudet?

Migrationsverket har en del att förklara, om det råder inget tvivel. Att en myndighet som inte klarar sin uppgift går ut på egen hand och beviljar permanenta uppehållstillstånd till samtliga syrier borde ifrågasättas av fler. Att de dessutom själv propagerar för ökas invandring, samtidigt som kraven på fler miljarder ramlar in, få åtminstone mig att fundera över Migrationsverkets verksamhet och om de i själva verket är de som styr sin egen agenda.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lärare

12 juli 2015 14:38

Har verkligen en vanlig tjänsteman inom Migrationsverket mandat att på egen hand bestämma, att alla syrier ska få permanenta uppehållstillstånd.
Helt vansinnigt!

Detta vansinne måste komma till allmänhetens kännedom!
SD måste ta upp alla dessa helt sanslösa beslut och kolla upp Migrationsverket.

Våldtäkter, försök till våldtäkter och annan brottslighet blir allt vanligare, och media mörkar signalement .

I Sandviken blev en kvinna överfallen och utsatt för våldtäktsförsök men hon klarade sig, polisen gick ut med följande; "Har någon sett nånting kontakta polisen"!? Klart att hon hade lämnat signalement till polisen.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 juli 2015 16:41

Passerade Migrationsverkets lokaler i Högsby i förmiddags och jag tar inte av på att det stod minst 15 tal nya transportfordon på deras parkering och det är ju klart att det behövs transportfordon eftersom det sägs att det är 60 st som "arbetar" med asylmottagandet , det är rent av ruskigt hur det har ställts till i Sverige i Högsby känner man faen inte igen sig , Högsby påminner mer och mer om nån ort i Irak eller Syrien !

 
Svensson

Svensson

12 juli 2015 16:54

Nu vet alla att dom ljuger,och det vet även journalisterna,så nu vet journalisterna inte hur dom ska göra,många av dom kommer nog säga upp sig,när dom börjar må allt för dåligt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pepparholm

12 juli 2015 17:29

För den som var med och försökte ta ansvar för landet under det kalla kriget så kan man nu konstatera att allt är utom statsmakternas kontroll.

 
Ingen bild

Lena

12 juli 2015 17:55

Har ännu bara hunnit läsa artikeln på Magasinet Neo men tror att det ändå räcker för att få en kaotisk bild av hur hanteringen går till. Det hela sker godtyckligt. Handläggarna inser att många ljuger om sina skäl men har inte tid att utreda, tid för mer samtal. Likadant är det med fusket för dem som väljer att komma som arbetsinvandrare, de har oftast betalat "företaget" för att få en bluffanställning.... När en handläggare har så kort tid på sig blir det MYCKET rättsosäkert.

Det säger sig självt nästan att de flesta inte är ärliga, skötsamma och krigshärjade människor som kommer. De har helt andra skäl. Det ser man ofta i deras illvilliga, arroganta uppsyn likadant med den SKAM de innerst inne känner och som är en del av det hinder för integration. Mycket går att läsa i kroppspråk och ansiktsuttryck för vad de egentligen känner.

 
Ingen bild

Jannebrunsberg

12 juli 2015 18:00

Har jag misstänkt länge. Vore bra om någon kunde bevisa det!

 
måran

måran

12 juli 2015 18:06

läs gärna Marika Formgrens blogg

http://SVERIGE

 
Ingen bild

Tony

12 juli 2015 18:42

Alternativ Media är som nosen på en hund, all viktig
information kommer genom den. Gammelmedia däremot är
som baken på en hund, och vad som kommer där, ja gissa?

 
Ingen bild

Christer

12 juli 2015 19:01

Det är en skrämmande utveckling du pekar på Thoralf, och det är skrämmande på flera sätt. Sverige skall ju vara en rättsstat, och där skall inte godtycket få fritt spelrum. Men hellre ett PUT för mycket, än ett för lite tycks man mena från Migrationsverket. Och vem är visselblåsare även denna gång? Tänk om slaskmedia ändå kunde rapportera det dom borde göra.

En annan grej som man faktiskt rapporterar om är den ökande kriminaliteten mot våra äldre. Inbrott, stölder i hemmen, rån och våld. Media skriver och mörkar samtidigt signalement, men aldrig att någon politiker upprörs och kräver krafttag. Eller att det tas upp i någon ledare eller så.
Våld mot försvarslösa gamlingar förekom aldrig förr i tiden. Utan att vara nån expert på området så tror jag det förr fanns bland kriminella nån sorts heder som uteslöt viss kriminalitet. Den som förgripit sig på t.ex en gammal människa fick det inte lätt på kåken. Idag lär det fortfarande finnas en avsky på kåken gentemot pedofiler och våldtäktsmän.
Men vem står upp för våra äldre idag? Jag vet bara ett parti som törs.

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 juli 2015 19:03

Ni glömmer väl inte att ta en sväng in på

https://meritwager.wordpress.com/

Just idag gör Merit en genomgång av sina 10 år som bloggare, men det finns där otroligt många läsvärda och avslöjande artiklar förutom dessa. Bara att kolla och ...

Merit Wager är fantastisk. Och de kontakter inom MV hon har är och ska hon vara rädd om. De avslöjar och avslöjar och ... Och troligen är vi närmare ett inbördeskrig än vi anar utifrån vad som avslöjas. Vi får bara hoppas att de börjar sinsemellan och ...

Suck!

 
Ingen bild

Anders

12 juli 2015 20:54

@ Thoralf

NÄR införde Migrationsverket, att alla medborgare i Eritrea och Syrien har rätt till permanent uppehållstillstånd i Sverige?

Det är upprörande att det inte tydligt framgår på Migrationsverkets sajt.

Thoralf Alfsson

12 juli 2015 21:59

Om jag inte kommer ihåg helt fel när det gäller Syrien så beslutade Migrationsverket i september 2013 om att ge permanenta uppehållstillstånd från Syrien.

 
staffan anderstig

staffan anderstig

12 juli 2015 21:06

Migrationsverkets linje är säkert kopplat till DÖ överenskommelsen,det gäller att till 2022 fylla landet med parasiter,för att omöjliggöra ett framtida Sverige med en majoritet etniska svenskar.

http://facebook

 
Ingen bild

Hej!

12 juli 2015 21:47

Haveri i alla dess förskönande former, gott att du synar Thoralf...Ps.
Lite överslagsräkning:

Det måste byggas nu! En trea ungefär ~2,5 milj. (~30 000kr/m2).
Glädjekalkyl mot 1,5 milj (miljardprogram och givet getto 18000kr/m2).

Bara i år hitills:
Ca 1900 beviljade/månad
Fam. 4pers/lägenhet ger 475 lägenheter/månad
6 månader ger att 2850 lägenheter behöver byggas.(5700st/år, 14 miljarder/år, även retroaktivt)

...det är ju väl att det finns hyresgäster med så kvalitativ kompetens och givet arbete som denna byggboom kräver, annars hade det ju brakat samman...

Vi får klämma in sjukhus, skolor, äldreboende i strukturen med, det är ju inga problem :) 
Ingen bild

Anders

12 juli 2015 22:23

"Migrationsverket har beslutat att ge alla syrier som kommer till Sverige permanent uppehållstillstånd", rapporterade SR 3 sept 2013.

Jag minns, att rätt till permanent uppehållstillstånd för medborgare i Eritrea infördes tidigare, men det verkar media inte ha rapporterat.

"Migrationsverket beslöt i våras om att införa total fri invandring från Eritrea." skriver bloggen "Det Opåverkade Sinnet" sept. 2013.

Minns Thoralf eller någon annan vilken månad det var?

 
Ingen bild

Trollfar

12 juli 2015 22:24

Detta är riktigt vansinnigt. Allt blir bara värre och värre: Mig-verket igen.

http://petterssonsblogg.se/2015/07/12/migrationsverket-har-anstallt-jihadistsympatisor/

 
Svensson

Svensson

13 juli 2015 06:57

En statlig myndighet som öppet fuskar,man förstår att svenskarna är upprörda.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

13 juli 2015 08:07

Det blir ju lättare om en tjänsteman på Migränverket
tar ett beslut som myndigheterna vet att allmänheten
inte gillar, det går dessutom fortare än att köra beslutet
genom Riksdagen. Och tjänstemän i Sverige har inget som
helst ansvar för sina handlingar! Däremot använder dom
tjafset om ansvar flitigt vid anställningsvillkor,och
när det handlar om skapa bra löneförmåner.
Återinför Tjänstemannaansvaret igen, och rejäla straff
för idioter som begår grova brott, så blir Sverige genast
ett lite bättre land att leva i !

 
Ingen bild

Niklas R

13 juli 2015 10:00

Självklart begår tjänstehenen på Migrationsverket lagbrott varje dag. Utlänningslagen säger klart och tydligt att en person som kommer till Sverige skall kunna legitimera sig. Om personen inte kan detta så skall vederbörande avvisas/ utvisas. Om en tjänsteman väljer att bortse från denna lag så bryter vederbörande mot den grundläggande lagen för inträde till riket som hela vår säkerhet vilar på. 90-95% av alla asylsökande visar aldrig sina passhandlingar för Migrationsverkets handläggare.

 
Ingen bild

Onkel Sven

13 juli 2015 11:29

Åt alliansens politiker kan man bara skratta med hela ansiktet och halva röven !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se