thoralf

Direktlänk till inlägg 30 juni 2015

HALLELUJA MED LÖFVEN

Av Thoralf Alfsson - 30 juni 2015 00:09

 


Efter förra årets Almedalsvecka sa jag att jag inte skulle åka till Almedalen nästa år. Men ju närmare vi kom Almedalsveckan ju mer sugen på att besöka Gotland blev jag. Så idag är man åter på plats för några dagar i Visby tillsammans med partikamrater.


Kvällens tal av Stefan Löfven kan i vissa avseenden liknas vid ett väckelsemöte. Mycket halleluja men knappast någon verkstad. Visioner, löften och floskler avlöste varandra i en strid ström. Skarpa nya förslag lyste dock med sin mer eller mindre totala frånvaro i talet. Det är absolut inte fel att ha visioner och höga mål men förr eller senare måste det omsättas i skarpa förslag. Personligen tror jag att socialdemokraterna kommer att drabbas av stor vånda när man skall få med MP och V på dessa förslag.


Hur skall man lyckas fylla industrins orderböcker om man bara höjer skatterna för företagen?

Vilka bristyrken är det som dagens invandrare från tredje världen skall utbilda sig till?

Hur skall valideringen av utländska utbildningar ifrån Syrien och Irak kunna snabbas upp?

Hur skall Sverige kunna ”slå undan grogrunden” för tiggare ifrån Rumänien?


Socialdemokraterna och Stefan Löfven har inga svar! Visioner, löften och floskler fungerar kanske ett år efter ett val sedan måste det bli ”verkstad”.


Eller som Tino Sanandaji skriver i en mycket bra krönika. LÄS DEN!


Har landets statsbärande parti överhuvudtaget en plan, annat än att skjuta upp problemen ännu en mandatperiod och hoppas på det bästa?”

 

Här kommer ytterligare några citat från artikeln.


”Om Malmö vore ett eget land skulle det ha ett större strukturellt underskott än Grekland.”


”Det tydligaste exemplet är arbetarrörelsens födelsestad Malmö, en stad som för länge sedan blev bankrutt, men som går runt så länge resten av Sverige har råd att täcka underskottet. Men hur ser planen ut för stunden när hela landet nått dit Malmö är idag? Vem är då tänkt att täcka hålet i budgeten?”

 

Det är häpnadsväckande att vi har 300 riksdagsledamöter i Sveriges riksdag som blundar för den utveckling som råder och som tror att mantrat ”alla människors lika värde” löser allt!

 
 
Lassekolja

Lassekolja

30 juni 2015 00:35

Jag tror aldrig att jag någonsin hört ett så intetsägande tal av en partiledare i Almedalen som Löfvéns.
Efteråt, i Debatt, står han fast vid fantasilöftet om EU´s lägsta arbetslöshet år 2020 men han är klok nog att inte ge samma utfästelse betr. EU´s bästa skola. Det bör han akta sig för, eftersom det är dom rödgröna, som har förstört vår kunskapsskola och under ett antal decennier förvandlat den till den flumskola den är idag. Palme började redan på 60-talet, sen har det bara frtsatt!
Kul att Du är i Almedalen Thoralf! Jag skall kolla i min TV på fösta bänkraderna på onsdag! Lovar Du att vinka på mig då? Bra! Tänkte väl det!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Den bättre:)

30 juni 2015 00:59

HMMM om vi tänker lite, vilka tjänar bäst och förtjänar att tjänar bäst...

 
Svensson

Svensson

30 juni 2015 07:45

Stefan Löfven levererar nya löften,när människor inte har glömt dom gamla löftena som han bröt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

30 juni 2015 07:46

"Halleluja med Löfven", det var en beskrivning som var mitt i prick. Han hade en bra talskrivare, men vi är så luttrade nu att det inte räcker med ord. Man ska upp till bevis för att kunna tro igen. Dessutom uppfattade jag att han kopierade Åkesson, t ex när han ofta använde uttrycket "på riktigt".
Om det är "på riktigt", då får han nog sluta upp med att slänga skit på och kalla Sverigevänner för fascister.

 
Ingen bild

Kurtan

30 juni 2015 08:07

Lyssnade just till KD's nya ledare på dumburken.

Bra att hon står upp för eget val vad gäller föräldraledighet, men övertygad om att hon har slagit in den sista spiken i kistan för KD då hon proklamerar att det är lika bra med två likakönade föräldrar som med en mamma och pappa!!! Detta är helt klart avancerad mental barnmisshandel!

Detta är klart och tydligt emot det kristna budskapet samt vanligt sunt förnuft och naturen, och det vittnar om hur mycket makt homolobbyn i samsyn med media har...

Vila i frid KD...

 
Ingen bild

World Traveller

30 juni 2015 09:20

Lena, om man gillar det gamla Sverige och svensk kultur saa ar man per automatic rasist och fascist enligt vanstern och saana som ''Den battre''.

 
Ingen bild

Hacke

30 juni 2015 09:27

Kul att vi har "vår" man på plats på plats i Almedalen. Det garanterar relevant och intressant info och inte minst fullträffar som rubrik/bild enligt ovan.
Löfven visar återigen prov på sin totala obildning genom att placera sd längst ut på högerkanten.
Och nu börjar en angenäm uppvärmning inför höjdpunkten på onsdag. Exempelvis presenterades idag nya siffror kring ett kraftigt ökat motstånd mot invandringspolitiken samt att fem kd-representanter tänker motionera för att bryta Decemberöverenskommelsen vid partiets möte i höst. Det tar sig sa käringa...

 
Ingen bild

SM811

30 juni 2015 09:29

Höll på att somna till Stefans hallelujamöte.
Annie och Stefan glömde bort pensionärerna.
Nu står det 1-1 i utplaceringen av SD.
Var det en liten flört till Jonas att han placerade sig närmast?
Har Stefan läst SD´s politik? Knappast troligt.

 
Lassekolja

Lassekolja

30 juni 2015 09:34

@Lena, nästa år eller om två år, eftersom det handlar om Löfvén, kommer han att gång på gång upprepa "LAGOM ÄR BÄST" i sitt Almedalstal!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Stefan A

30 juni 2015 09:59

Till i morron kommer fulmedia att ändra karaktär, hittills har det handlat om politik, i morron kommer det att handla om "skandaaaal" , dvs. av media påhittade och uppblåsta skandaler, det kanske är förståeligt då fulmedia vet att vi i SD i sak har rätt och inga seriösa politiska motargument är möjliga, men är det ärligt...nej..behöver vi en sådan media?... återigen nej.. Schibsted o Bonnier gör Svenska folket en tjänst och lägg ned skiten...

 
Ingen bild

Mahmoud

30 juni 2015 10:01

@Den bättre:)
Kanske skulle ta och lära dig svenska språket om du ska skriva något som folk begriper..?

 
Ingen bild

Hacke

30 juni 2015 10:33

Stefan@
Nog kan vi vänta en total attitydförändring i morgon. Frågan är väl bara vem/vilka som presenterar "skandalen" på morgonen som ska överskugga all sakpolitik. Jag tror det kommer att stå mellan slaskproducenterna Aftonbladet, Expressen eller public service. Någon gammal skåpmat har väl sparats i ladorna hos deras gemensamma samarbetspartner, våldsvänsterns Researchgruppen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juni 2015 11:15

Ja, många vackra ord från Löfven, men inga konkreta insatser för Sverige. Ett Socialdemokratiskt frälsningsmöte, absolut.
Hörde Ebba Busch Thor i morse. Min amatöranalys är att hon på allvar räds SD.
Och hon har alla skäl att göra det...

 
Ingen bild

Lena

30 juni 2015 13:43

@Mahmoud
Sant den som kallar sig "den bättre :)" är egentligen den sämre, inte minst för att det är obegripligt vad han menar. Men jag anar att det är något sarkastiskt eftersom har verkar vara en sådan där kufisk vänstersnubbe/hen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juni 2015 14:17

@Hacke. Ja, jag kan nästan lova att äta upp mina gamla gummistövlar om det inte kommer någon sk-t om SD på kvällspressens sliskiga löpsedlar...
Men med tanke på SD,s väljarstöd före och efter "Auminiumsrörsskandalen" och så borde de nog tänka efter noga...

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juni 2015 14:31

Annat ämne om Almedalen. Redan nu har jag fått mer än nog av Gudrun Schyman i tv och på bilder. Än så länge har min radio varit Schymanfri, men det är nog bara tillfälligt och ren tur..
Ska det hålla på såhär, behöver jag söka vård innan söndag...

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 juni 2015 15:46

Vad händer dom krigare som kommer hem till Sverige efter att ha kämpat för IS.
Blir det krigsrätt och arkebusering eller samhällstjänst?

Vad händer om dom är "Statslösa" var skall dom skickas då

Kanske svåra frågor för Thor

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

30 juni 2015 17:12

Både Ebba Busch Thor och Sara Skyttedal verkar vara "rejäla fruntimmer" (dvs med IQ större än skonummer).
SD hade visst försökt värva dem läste jag.
Om KD inte klarar 4 procent i nästa val, kanske man kan "integrera" KD i SD?

 
Ingen bild

Christer

30 juni 2015 18:50

Vill hänvisa till Tino´s jämförelse mellan Malmö och Grekland, som är högst relevant, och samtidigt skrämmande. Malmö får 4.1 miljarder i kommunalt skatteutjämningsbidrag, (av andra kommuner) men det räcker inte. Man var tvungen att spara några miljoner, men då valde V (VPK) att kliva av samarbetet. Dom vill inte spara när behoven är så mycket större. - Vilket resonemang! Om en person har en viss inkomst, men viljan att konsumera är större så ska man försöka få någon annan att ta notan. På det sättet är (V) i Malmö och Grekland i samma sits. Att ta ekonomiskt ansvar har aldrig varit VPK:s bästa gren, bara bjuda över och hoppas på att den folkliga revolten ska lösa knutarna till det klasslösa samhället. Sen ska dom håva in de kapitalisternas rikedomar och leva gott på det i tusen år! Ett stalltips: Detta kommer inte att inträffa.

 
Ingen bild

Dille

30 juni 2015 20:31

Tack för en fin bild! Den säger allt om detta insnöade parti och din rubrik är knivskarpt träffande: Det rör sig helt enkelt om en sekt och Löfvén har axlat rollen som sektledare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 juni 2015 20:56

SD borde bjuda in KD till samtal om "svenskarna" som mördar i Syrien. När vaknar de övriga partierna? Eller är det ett desperat försök från KD? Ett utspel utan handling om detta och KD lämnar riksdagen 2018...

 
Ingen bild

Lena

30 juni 2015 22:49

Har ännu inte sett Ebba Busch Thors tal, men såg utfrågningen efteråt och fick ett bra intryck av henne. Hon var tydlig om de saker som står på spel (IS och de krigare som åker "hem" för att vila upp sig och sedan åter till IS för mer mördande), och inte minst en plattform som de andra partierna måste /bör ta ställning till. Är hon o KD en "utmaning" för SD? Kommer hon att vinna röster på detta?

 
Ingen bild

a

1 juli 2015 20:32

klarar inte av att lyssna på svetsloppan löfven det är så pinsamt att man skäms han sitter inte bara med svarte petter han är svarte petter

 
Ingen bild

Onkel Sven

5 juli 2015 09:38

Punktsvetsare ska stanna vid sin svets !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se