thoralf

Direktlänk till inlägg 28 juni 2015

EN SLÄTSTRUKEN ANNIE LÖÖF I ALMEDALEN

Av Thoralf Alfsson - 28 juni 2015 21:57

Så har Almedalsveckan startat med tal av Annie Lööf. Ett tal som inte innehöll några större överraskningar, utan var ganska uddlöst. Vare sig humor eller några riktiga attacker.


Mycket av talet ägnades åt arbetsmarknadspolitik och näringspolitik men den tycks inte påverkas av massinvandringen som pågår till Sverige enligt Annie Lööf.


Integration och migration fick inte stort utrymme i talet men Centerpartiet och Annie Lööf vill inte förändra några regler eller lagar. Trots att hon hade insikten om att det var ”massor av saker som inte funkar”. Partiet vill fortsätta med massinvandringen. På det beskedet fick hon de största applåderna under talet.


Vi fick heller inga klara besked om islamister och jihadkrigare som åker till Syrien och IS från Sverige.


Det mest intressant var väl samtalet med Annie Lööf i programmet Debatt efter talet när hon skulle placera ut partiledarna efter den politiska skalan. Då placerade hon Jimmie Åkesson i mitten. Mellan de rödgröna och Alliansen. Det kändes faktiskt väldigt bra! Samtidigt tror jag många tv-tittare blev väldigt förvånade och fick sig en tankeställare.


Jimmie Åkesson mellan Stefan Löfven och Jan Björklund. SD borde ju då vara en bra samarbetspartner för Alliansen och Centerpartiet ;-)
 
 
 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juni 2015 23:00

Det jag hörde av hennes tal, innehöll inga hätska utfall mot SD. Hon vet nog att då växer SD ännu mer...

Thoralf Alfsson

28 juni 2015 23:15

Vad jag hörde så nämnde hon inte SD eller Sverigedemokraterna eller Jimmie Åkesson.

 
Ingen bild

SM811

28 juni 2015 23:25

De partiledare som eventuellt kommer att angripa SD är de som kommer efter SD för då kan inte Jimmie kommentera. Vi får se om SD-hataren Stefen han hålla sig.

 
Ingen bild

Blåsippan

29 juni 2015 00:43

Det är tråkigt att vi tvingas ha miljömupparna dagen efter oss. Det betyder att gaphalsarna från förra året anlänt redan vid Jimmies tal kvällen före deras eget. Eller så är det enbart positivt vilket det mesta är nu för tiden. Fast jäkligt irriterande var det förra året med deras hojtande och stök.

 
Svensson

Svensson

29 juni 2015 07:05

Annie lööf sa inget om massarbetslösheten,för det är ingen hemlighet att massinvandring skapar massarbetslöshet,man tycker att en partiledare ska ta upp ett av dom värsta problemen,som deras politik har skapat.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

29 juni 2015 07:14

Placeringen av SD på vänster-högerskalan tilltalade mej.

 
Ingen bild

Hans B

29 juni 2015 07:34

Jodå visst trampade hon i klaveret ¨Man blir lite bedrövad och ledsen faktiskt när man ser de här siffrorna. Då har man inte förstått vilken politik han bedriver ..."

 
Ingen bild

liv

29 juni 2015 07:48

->SM811
Det är klart att Stefen inte kan hålla sig. Han har ju läst en bok av "historikern" Armfelt, så han känner sig klok och vet precis hur fascistiska SD är. Dumstrut är vad han är.

Jag hoppas Jimmie lovar alla pensionärer samma taxa för vård, mediciner och tandvård som den som gäller för asylsökande, zigenare och illegala invandrare. Finansiering kan ordnas genom att begränsa den särskilda föräldrapenningen till max 100.000 kr per barn, för de barn som växt upp utomlands.

Då kunde vi få till en snackis.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2015 08:57

Annat ämne. Så har då Israels arme stoppat Vänsterjippot Ship to Gaza. Ett jippo som stödjer de Islamister som med järnhand styr över Gaza.
Det man kan fråga sig är varför de inte tar vägen genom Egypten med lastbilar och försöker korsa den stängda gränsen Egypten/Gaza? Men då slår inte deras aktion mot Israel och USA...

 
Ingen bild

Tony

29 juni 2015 09:07

Lite stöddig var Annie Lööf när hon påstod att dom
som såg SD som bästa parti, "inte hade förstått vad
partiet står för? Annars är det väl just det dom gör,
och dom blir fler för varje dag!

 
Ingen bild

Pierre

29 juni 2015 09:28

Det enda parti i detta land som kan räknas på högerkanten borde vara FP , det partiet i sin tur har de mest förvirrade politikerna och då även väljare.
JAg glömmer inte hur Björklund sade att Sverige skulle sälja kunskap utomlands då vi hade så bra skola, ett par månader efter kom pisa-rapporten som visade hur lite kunskap han hade om svensk utbildningsnivå.

Annie Lööv är bara en stör rabiat trut med maktbegär inget annat, jag litar lika mycket på henne som på Sahlin och Shyman.

Numera har man svårt att hitta folk som inte röstar SD så det är bara en tidsfråga innan partiet spränger 30 procent i sympatier.

Islam diskuterade jag med ett Jehovas vittne och då is,falska religioner är de som sprider ondska i guds namn något alla så kallade kristna borde fundera på då de försvarar hatet som kommer ur islam.
Inga gudar jämte mig är ett budord och då muslimer har Jesus som en apostel och inte som allahs son så är det inte heller samma gud som de tillber http://www.answering-islam.org/Quran/Contra/qi035.html

Med andra ord ska inte de kristna som läst bibeln och står för den samt följer den ha något med falska religioner att göra då det bara finns en gud enligt bibeln.

 
Ingen bild

Niklas R

29 juni 2015 10:04

@Hulda mk1
För att Egypten skulle låsa in dem för medhjälp till terrorister och Israel kommer bara att utvisa dem.

Nu var det väl flottan som bordade skeppet, inte armén, men det skall bli intressant att höra om svensk media tar upp vad IDF faktiskt hittar ombord på skeppet. Är det bara medicin så kommer detta med största sannolikhet skickas vidare till Gaza, precis som Israel gjorde förra gången med icke-strategiskt och humanitär utrustning.

 
Ingen bild

World Traveller

29 juni 2015 10:36

Jag ser att stasiminstern fortsätter att kalla oss fascister. Vi kanske får ha överseende med hans bevisligen låga intelligens men hans rådgivare borde tala om för honom att det är han själv som står för fascismen och stödet till radikala islam.

 
Ingen bild

Göran

29 juni 2015 11:00

Vi får helt säkert höra mer från de dumsnällas horisont den här veckan.

 
Ingen bild

Göta

29 juni 2015 11:20

Opinionsinstitutet SKOP slår rekord i felaktighet!

Av de åtta olika opinionsinstituten (Sentio, YouGov, UnitedMinds/STInitzio, Novus, Demoskop, Sifo, Ipsos, SKOP) har det nästan alltid varit SKOP som har gett lägst siffra för SD. Dessbättre är det alltmer sällan som SKOP deltar i undersökningarna. Från juni 2013 har SKOP endast presenterat siffror för 10 av de 25 månaderna.

Igår gjorde SKOP emellertid ett av sina sällsynta gästspel och gav ett juniresultat på 14 procent för SD. Som bekant var Sentios SD-resultat för samma månad 22,1 procent. Det innebär alltså en skillnad på över 8 procentenheter för samma parti i samma månad!

Eftersom det har visat sig att Sentio haft i stort sett exakt RÄTT siffror för SD i både 2010 och 2014 års riksdagsval, så är det givetvis Sentio som är mest tillförlitligt, och då måste man ställa frågan: Hur är det möjligt att ett opinionsinstitut kan få ihop ett resultat för SD som ligger drygt 8 PROCENTENHETER FEL?

 
Ingen bild

Per

29 juni 2015 11:55

Började titta på talet men bytte kanal då hon blandade in höns i talet och fråntog alla sin könsidentitet.

Det är märkligt att en politiker som inte kan klara att svara kort ja eller nej på en enkel fråga, kortar ner både tal och skrift i form av detta nedvärderande pk-ord istället för att säga eller skriva han, hon, denne, arbetstagaren, patienten, medlemmen... som alltid tidigare kunnat sägas eller skrivas utan problem eller inbillad kränkning.

Är det en twitterskada eller vad?

 
Ingen bild

ådärkomdenja

29 juni 2015 12:16

"Man blir ju lite bedrövad och ledsen, faktiskt, när man ser de här siffrorna. Då har man ju inte förstått, dels vilken politik han driver, men också vilket kaos det här partiet ställer till med i riksdagen." Lööfs åsikter om Jimmie Åkessons popularitet som partiledare (högst av alla partiledare), inkl åsikter om SD. Om inte detta är skitprat, då vet inte vad som är.

 
Ingen bild

hans

29 juni 2015 13:52

Annies placering av Jimmie i mitten mellan "blocken" sammanfaller rätt bra med den självidentifiering/positionering som SD sympatisörer läts göra enligt undersökningar vid GU:SOM. "Nya svenska väljare" av Oscarsson har ett par år på nacken nu, två?, men den är fortfarande tillräckligt bra.

@Göta. Du kan inte jämföra olika undersökningar på det sättet. De använder olika undersökningsmetoder, modeller och viktningar. Det enda du egentligen kan jämföra är förändringar inom och från samma undersökningsföretag från gång till gång. Sentio verkar onkeligen vara den som legat närmast valresultaten de senaste gångerna.

 
Ingen bild

OH

29 juni 2015 15:13

Flertalet av dom som fortfarande röstar på Centern vet nog inte riktigt vad C är för ett parti idag.
Dom tror det är samma gamla genuina parti som verkade för 10-30 år sedan.

 
Ingen bild

Lotta

29 juni 2015 21:19

Är det inte uruselt att en person som bott i Sverige i 51 år pratar så dålig svenska som Kallifatides?

 
Ingen bild

Göta

29 juni 2015 22:00

@Hans, som skriver: "Du kan inte jämföra olika undersökningar på det sättet. De använder olika undersökningsmetoder..."

Jo, det kan jag. När det gäller opinionsmätningar så borde det självklart ligga i varje mätinstituts intresse att ge sin uppdragsgivare så korrekta verklighetssiffror som möjligt från sina undersökningar. Det är ju liksom det som är meningen med jobbet. Att misslyckas så totalt som SKOP gör borde givetvis ha resulterat i en omprövning av deras metoder för flera år sedan.Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se