thoralf

Direktlänk till inlägg 25 juni 2015

DEN NEGATIVA UTVECKLINGEN BESTÅR

Av Thoralf Alfsson - 25 juni 2015 22:50

Dags att uppdatera ett av mina dokument när det gäller invandringens kostnader och hur de fördelas mellan befolkningen med svenska bakgrund och nysvenskarna (utrikes bakgrund).


Det har ju under årens lopp skett en del förändringar i hur ekonomiskt bistånd betalas ut. Tidigare kallades det för introduktionsersättning men 2011 infördes istället etableringsreformen vars huvudsyfte var att avlasta kommunerna ekonomiskt. Därmed sjönk under 2011-2013 kostnaderna för ekonomiskt bistånd i många kommuner. Samtidigt ökade kostnaderna för etableringsersättningen i motsvarande grad eller än mer i kommuner med hög invandring.


När det gäller Kalmar kommun har jag statistik från 1983 då endast ca 3 procent av det ekonomiska biståndet som Kalmar kommun betalade ut gick till hushåll med utländsk bakgrund. Resterande ca 97 gick till svenska hushåll. När 2014 statistik nu blivit tillgänglig kan jag konstatera att hushåll med utländsk bakgrund tar 69 procent av ekonomiskt bistånd, inklusive etableringsersättningen, trots att man bara utgör ca 14 procent av befolkningen i Kalmar kommun.


 


Personligen tycker jag denna bild är den mest talande statistik och grafik över den totalt misslyckade integrationspolitiken. Något som borde få alla politiker att förstå att det inte går att fortsätta på den inslagna vägen.


Det finns dessutom inga tecken på att den rådande negativa utvecklingen skulle ändras. Risken är snarare att den förstärks i och med att Kalmar kommun utökat avtalet med Migrationsverket med ca 75 procent.

 
 
Ingen bild

Hacke

25 juni 2015 23:09

Smått kuslig statistik även för oss mer härdade. Skulle dessutom tro att Kalmar inte sticker ut på något vis i detta sammanhang. Finns sannolikt betydligt värre exempel.
Mot den bakgrunden och effektiviteten i staplar och diagram fortsätter jag mitt tjat om att detta borde vara något för sd centralt att utnyttja ordentligt vid exempelvis utskick, framträdande, debatter och liknande.
Almedalen kan vara en bra uppstart. Lär av Thoralf!

 
Ingen bild

Thomas Falk

26 juni 2015 01:20

@ hacke.
Håller med dig fullt ut. Men SD-ledningen verkar mest sova och pilla sig i naveln, förlitandes sig på att att bara man väntar tillräckligt länge så löser sig det mesta, precis som 7-klövern. Vill dock påstå att tidsutdräckten är viktig. Desto mer tid som går, desto större blir problemet och desto svårare att reparera. I mina ögon verkar ALLA politiker sova en törnrosa-dröm. Hade jag varit kommunist (tvi och tvi)
hade jag sagt: Upp till kamp emot kvalen......
Ha en bra dag.

 
Ingen bild

Börje

26 juni 2015 01:55

Tänker på Palmes mest berömda tal, Skafferitalet.
Snacka om att de har ätit sig igenom både vårt skafferi och visthusboden under de här åren som har gått sedan 1983.
Dessutom Mycket häpnadsväckande, 14% är de men äter upp 70% av skatteinbetalarnas resurser.
De som inte reagerar alarmerande på detta är tyvärr att säga det, inte normala.

 
Svensson

Svensson

26 juni 2015 06:53

Massinvandringen till Sverige,är mycket dyrare än vad många tror,om man tar med alla utgifter som massinvandringen för med sig,det är därför dom politiskt korrekta döljer och hemlighåller mycket av kostnaderna för massinvandringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jan Jansson

26 juni 2015 09:15

Bra och saklig statestik med det lokala perspektivet. Jag är ny att kommentera här, och jag vill bara säga att jag finner dina inlägg både informative och sakliga. Fortsätt så!

 
Ingen bild

Lena

26 juni 2015 10:07

Jag tror att det sker så mycket (negativt) just nu och det går mycket fort dessutom, att många inte höjer på ögonbrynen för nånting längre. Det är det som kallas "mindcontrol" - vi ska bli vana och lära oss att alla vansinniga företeelser är normala. Lär er att vara uppmärksamma!

Det märkliga är att politiker som s a s ska vara dem som tar beslut efter vad som sker runtomkring o med ansvar för skattepengar, och som dessutom lovat att skydda och se till befolkningen på bästa sätt. Inte heller de verkar vara helt vakna (kanske även de har uppdragsgivare???), tror det faktiskt).

Men jag uppskattar verkligen dina lättillgängliga diagram och siffror, Thoralf, de är FAKTA, svart på vitt om hur läget är. De som säger att det är amsagor, kan inte så lätt slingra sig vid sådana siffror. Och det är verkligen förskräckligt det du vaskat fram.

Här kommer en intervju med Oscar Sjöstedt gjord av Svd. Kolla in intervjuvarna, deras stenansikten och tillsnörpta ansiktsuttryck. Är detta "normalt" numera?

http://avpixlat.infor/2015/06/25/oscar-sjostedt-i-langintervju-om sds-ekonomiska-politik/

 
Ingen bild

Argus

26 juni 2015 10:28

Det har med andra ord gått från ett hisnande 60/40 till ett mardrömslikt 70/30 medan imbecilla kommunalpolitiker applåderar. Och resan lär fortsätta till 100/0 om ingen sätter stopp. Det enda hållbara är att Migrationsverket får ta det fulla ansvaret för att de släppt in kreti och pleti och det inom ramen för utrikes bistånd på maximalt 0,7% av BNI. Eftersom det enligt Tullberg kostar fyra gånger så mycket kommer MV att behöva finna mer kostnadseffektiva lösningar.

 
Ingen bild

LAGOM

26 juni 2015 10:57...för att SD är lagom,

LAGOMA GÅ VI!

 
Ingen bild

Observer

26 juni 2015 12:38

Kurvan säger mycket!

1. Att tjänstemannaansvaret behövs!

2. Att FN måste göras om, i grunden!


FN har blivit något av en avdankad klubb snarare än att kunna ta ansvar och ställa saker tillrätta som det var tänkt.
Med dagens slappa funktion accepterar vi att det krigas hejvilt och att man accepterar i härandet ca 50 Milj flyktingar på vift. Man accepterar dysfunktionella länder och regioner som inte bidrar till jordens utveckling istället. -O C H DET tycker jag I N T E är acceptabelt!

Thoralf: Se till, När ni kommer i regeringsställning att tillsammans med systerpartierna i Europa att utvekal en handlingsplan för ett nytt bättre fungerande FN.

Hur många länder är med i FN idag? ..Många. Väldigt många. En majoritet av jordens länder skulle jag tro.
-Föreslå då att ALLA länder MÅSTE vara med!
-De som inte vill kan glömma ALLT vad export mm heter!
-FN skall bli en sträng allvarlig organisation. När FN säger till ett land att sluta kriga och de inte gör det så skall ALLA länder hjälpa till OMEDELBART att överta aktuellt land o skicka dit en styrka på 5 Miljoner man som med metalldetektorer DAMSUGER landet på ALLA vapen och sedan smälter ned dem.
-FN:s nya regler skall vara satta o bestämda av alla medlemsländer i verklig demokratisk ordning. -Och då är det det som gäller.

På det här sättet kan dessa krigshärdar börja blomstra och kunna behålla sin befolkning och sitt lands särart och bli ett land som b i d r a r till jordens utveckling istället för att sabba o bromsa den. Och alla kulturer får levnadsutrymme som det var tänkt.

 
Ingen bild

Stora Smaland

26 juni 2015 12:41

Hogsby sveriges svar pa Bagdad !

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 juni 2015 13:18

Annat ämne. Muslimskt terrorattentat i Frankrike - igen... Kan ingen vettig människa i maktposition sätta ner foten snart?????
När inträffar terrorattentat nummer två i Sverige??
Ikväll debatterar troligen Mona Sahlin och Åsa Romson, attentatet i SVT....
Nazismen kostade miljoner liv för att få slut på. Hur många liv ska släckas för att stoppa Islam i Europa..??

 
Ingen bild

Lena

26 juni 2015 14:06

Annat ämne: nog tycker jag att det är en mycket negativ utveckling att kontanterna i samhället ska bort. Nu har bankerna och eliten oss som i en lite ask, de kan verkligen kontrollera alla minutiöst. Vad blir nästa station? En chip i handen? Detta visar väl mer än väl att vi är på väg mot ett monstruöst orwellianskt samhälle som det är beskrivet i boken 1984 av George Orwell.
http://www.aftonbladet.se/partnerstudio/sparasmart/article21029906.ab

http://blueship.nu/regeringen-bekraftar-kontanterna skall-bort/

 
Ingen bild

Tony

26 juni 2015 17:05

@ Argus.

Du säger att Migrationsverket får ta det fulla
ansvaret för tok invandringen? Vad består detta verk
av, Jo massvis med tjänstemän, och tjänstemän vare sig
har eller tar ansvar för sina handlingar, det såg
Olof Palme till när han avskaffade detta ansvar.
Vi vanliga människor får ta ansvar för våra handlingar
vad vi än företar oss, men det gäller inte statliga
tjänstemän, allra helst när man agerar på uppdrag
av regeringen!

 
Ingen bild

Pepparholm

26 juni 2015 17:27

Ett utmärkt underlag för att kartlägga en person. Man kan se exakt hur och var pengarna förbrukats. Vad säger alla våra högt betalda och bemannade kontrollmyndigheter?

 
Ingen bild

skottlossning i centrala Örebro

26 juni 2015 17:33


verkligen NEGATIV samhällsutvecklig.
troligen grövre ammunition som slår hål på de tjocka glasrutorna. således finns grovkalibriga vapen hos personer som driver runt i centrala Örebro.

http://na.se/nyheter/orebro/1.3041213-misstankt-skottlossning-mot-tag

 
Ingen bild

Den bättre:)

26 juni 2015 18:00

Kan du redovisa var ifrån du får dina siffror?

Enligt socialstyrelsens öppna jämförelse så står utrikes födda vistelse 0-5 år för 3,4%, respektive utrikes födda vistelse 6-10 år 2,2% av den totala gruppen som erhåller ekonomiskt bistånd i Kalmar län. Vi ligger väldigt bra till om man jämför med övriga Sverige.

http://www.socialstyrelsen.se/oppnajamforelser/ekonomisktbistand

 
Ingen bild

realisten

26 juni 2015 18:41

Utan invandring hade Sverige haft minskande befolkning och samtidigt ökande antal pensionärer. Det hade varit katstroff

 
Ingen bild

Argus

26 juni 2015 19:05

@Tony 17:05: Jag avsåg i första hand det ekonomiska ansvaret med fasta budgetramar vilket normalt sett fungerar trots brist på tjänsteansvar. Att sedan regering efter regering har anslagit extra medel har egentligen inte med MV:s ekonomiska hantering att göra. En myndighet får normalt ett anslag och en låneram i Riksgälden och om man gör slut på medlen får man gå till regeringen med mössan i handen och be om mer. Vägrar regeringen får man i värsta fall ställa in betalningarna till nästa budgetår.

I mitt förslag för SIDA, UD och MV tampas om de fyrtio miljarder som egentligen borda vara runt trettio om vi följde FN:s rekommendation om 0,7% av BNI.

Sedan anser jag också att man borde återinföra strikt tjänsteansvar och tvåkammarriksdagen som avskaffades för att öka förändringstakten.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 juni 2015 19:44

@Lena. Håller med dig om din oro. Allt man gör med kortet, allt man köper, tar ut pengar osv. Allt kan man idag kontrollera om man vill. Tillsammans med koll på var ens mobil finns och i händerna på fel personer, är detta en skräckens framtid..

Förb....e varde de som rullar ut röda mattan för Islam i Sverige och övriga Europa. Som accepterar denna ondska, som hjälper till att sprida den och fjäskande kryper för den. Tre terrorattentat i världen (hittills) i världen idag...

 
Ingen bild

OT

26 juni 2015 20:08

Apropå dagens händelser; vad var det nu Aftonbladet skrev igen? Var det inte - "Muslimerna är vårt största utländska hot": http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

Lyssna gärna på den här under tiden ni läser artikeln - "D.A.D. - Jihad": https://www.youtube.com/watch?v=GP-PeyYLkXc

P.S: Notera noga att det var Aftonbladet och inte SD som satte rubriken.

 
Ingen bild

OT

26 juni 2015 20:34

Är det inte fantastiskt att en debatt på tyska ger mer information till en enspråkig svensk än en svensk debatt på svenska!!

"Feindbild Islam - Alles nur Vorurteile?": https://www.youtube.com/watch?v=0XNNm48c6rI

 
Ingen bild

World Traveller

26 juni 2015 21:33

realisten, att ha islamister i landet ar en katastrof. Likasaa att ha kommunister. Kan du tala om vad islamister och kommunister har gjort for gott for manskligheten?

 
Ingen bild

OT

26 juni 2015 22:01

Sjuklöverpartister! Det finns fortfarande hopp om er!

Lyssna, lyd, lär! "Secrets of Leadership: Churchill": https://www.youtube.com/watch?v=FipWwE4ZjBU

Frågan är om vi skall sjunga "Den blomstertid nu kommer": https://www.youtube.com/watch?v=KKWm7ztev3w
eller om vi skall sjunga 'the' "Vikings Theme Song": https://www.youtube.com/watch?v=oqh-es7r06Y

Väljaren väljer vägen fram...

P.S: "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

 
Ingen bild

World Traveller

26 juni 2015 22:24

Vaagar man gisa att svenska tidningar i morgon kommer att vara fulla av reportage om etniskt svenska mordare, massakern i Srebrenica, nazisternas dodslaeger m.m Allt for att ta bort fokus pa dagens alla islamistiska attacker.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 juni 2015 23:08

@realisten. Så invandrare blir inte pensionärer..?? Inte heller sjuka..??
Du lever i din dröm. Vi andra ser verkligheten och den ser inte bra ut...

 
Ingen bild

Peter

26 juni 2015 23:15

Intressant om agendan att mixa det europeiska blodet med asiater och afrikaner, agendan är säkert över 100 år gammal: http://henrymakow.com/2015/06/The-Illuminati-Jewish-Plan-for-European-Genocide%20.html
Kommunismen som övergått i kulturmarxism, bytt förklädnad, är den som drivit på utvecklingen.
Slutmålet är att en liten priviligierad elit ska leda en förtryckt massa.

 
Ingen bild

Göta

26 juni 2015 23:41

Utan de två senaste decenniernas vansinnesinvandring hade vi haft samma antal pursvenska pensionärer som vi har nu. Men nu har vi DESSUTOM ett gigantiskt antal icke arbetande invandrare att försörja, plus en enorm kriminalitet, plus ett snabbt växande islamisthot, plus en snabbt växande bostadsbrist osv. DET är katastrof!

Thoralfs diagram ovan visar tydligt det växande ekonomiska vansinnet i Sverige, men tyvärr verkar våra enfaldiga 7-klöverpolitiker och väljare inte förstå och reagera förrän möjligtvis när den röda delen av stapeln har nått hela vägen ända ner till botten.

 
Ingen bild

Lena

27 juni 2015 00:35

Tack Hulda mk1 - Den islam som invandrar till Sverige idag är bortom förnuftet. Att våra politiker med berott mod kan besluta att dessa jihadister ska, utan identitetshandlingar, ska kunna etablera sig här - det är obegripligt. Det fattas en länk i förståelsen hur detta går till (i alla fall för mig). Men planeringen är på högre ort, det är jag säker på. Hur våra politiker blev så slappa och oansvariga är något av en gåta.

Ikväll såg jag Rapport. När de annonserade attentatet i Frankrike sades inget om halshuggningen (det kom senare när Hollande så det). så det ska t o m förminskas att det varit en halshuggning i ett EU-land? Man blir så trött på denna mörkläggning.

 
Ingen bild

Onkel Sven

27 juni 2015 08:04

Hejda befolkningstappet genom ett eller flera extra barnbidrag !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se