thoralf

Direktlänk till inlägg 24 juni 2015

UTAN KÄRNKRAFTEN STANNAR SVERIGE

Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2015 23:21

 

O1, O2 och O3 sett från Byrum på Öland en kall vinterdag!


EON meddelade igår att man har för avsikt att stänga både O1 och O2 i förtid. Innan 2020 kan vi ha tappat 4 reaktorer som producerar baskraft (även R1 och R2). Ett resultat av att socialdemokraterna dansar efter Miljöpartiets pipa och att "kärnkraftssvännen" Stefan Löfven bytt fot!


Enligt min menig är det framförallt två orsaker till dessa beslut. De straffskatter som kärnkraften utsätts för och de stora subventioner som ges till vindkraften. Vindkraftsutbyggnaden har gett upphov till ett elöverskott som sänkt spotpriserna radikalt på marknaden. Nu klagar vindkraftsägarna på att de inte får lönsamhet i sina vindkraftsparker på grund av det låga elpriset och vill nu ha högre ersättningar genom elcertifikaten. Något som också regeringen avtalat med Norge nyligen. Det kommer bara ATT förvärra situationen och krisen för kärnkraften.


För några år sedan stod några reaktorer stilla under vintern på grund av underhåll och uppgraderingar. Det fick väldigt negativa konsekvenser för industrin och konsumenterna med väldigt höga elpriser. Risken är stor att vi inom några år har samma situation på vintrarna när vinden inte blåser och 4 reaktorer är avstängda.


 


Då fick Maud Olofsson åka runt och läxa upp ägarna till kärnkraftverken så situationen inte skulle upprepas. Då var elpriset så högt att vissa energikrävande industrier som skogsindustrin valde att stoppa produktionen. Den nuvarande regeringen vill uppenbarligen att den situationen återkommer.


Tänk om kärnkraftindustrin skulle resonera på samma sätt. Att man får så dåligt betalt för sin produkt, elenergi, att man stoppar reaktorerna och väntar med att köra igång tills elpriserna gått upp. Det skulle faktiskt vara roligt att se i praktiken. Eller bara höra att EON, Fortum och Vattenfall skickar ut ett pressmeddelande där de skriva att de skall stoppa sina reaktorer på grund av det låga elpriset och dålig lönsamhet.


En sak är i varje fall helt säkert och det är att Sverige bidrar inte på något sätt till att minska koldioxidutsläppen. Istället kommer utsläppen öka med den energipolitik som bedrivs av den rödgröna röran i Rosenbad.

 

 
 
Lassekolja

Lassekolja

25 juni 2015 00:00

Som om inte invandringshaveriet är nog, nu stänger stolleregeringen ner vår elförsörjning. Hur korkade får svenska politiker vara? Hoppas att näringslivet slår näven i bordet!
Ena dagen ojar sig MP över utsläpp, nästa dag gör dom vad dom kan för att öka utsläppen.....(Kan ingen sänka den där dj--a båten, den med bottenfärgen???)
Antalet reaktorer i drift 438

Antalet startade 2015: 4 i Kina, 1 i Korea, summa 5
Antalet permanent avställda under 2015, alla i Japan 5
Antalet reaktorer som byggs. (bl.a. Kina 23, Ryssland 9 Indien 6) summa 67
Antalet planerade (bl.a. 41 i Kina, 22 i Ryssland, 16 i USA)
summa 79
Kärnkraftsskatt:
F(rankrike)=0,95öre/kWh
SF & RO = 1,9
B = 4,6
GB = 5,5
S = 11 !!!
D = 13
Varför måste Sverige (&Tyskland iofs) alltid utmärka sig negativt?
Det är dags för en SD-Regering, helst innan Moder Svea avlider!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

vmm

25 juni 2015 00:02

Nu när det verkar som att flera reaktorer kommer att stängas inom en nära framtid så är säkert alla som oroar sig för ett varmare väder väldigt oroliga och ledsna. Eller?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 juni 2015 02:40

Signaturen ”Lena” skrev i en tidigare post att hon tackade Thoralf för att vi får skriva på hans blogg. Jag vill också tacka Thoralf för möjligheten att få skriva och att det är högt i tak och att han accepterar att vi frångår ämnet då och då. ;-)

När jag besöker mina föräldrar och tar upp något ämne jag läst på Thoralfs blogg har de redan läst vad jag tänkt diskutera. Vi bor på andra sidan Sverige så bloggen angår och uppskattas av många människor i Sverige. Thoralfs blogg är helt enkelt en nationell angelägenhet och jag undrar om den inte har fler besökare än Carl Bildts https://carlbildt.wordpress.com/ ?

Det jag vill säga med detta är att Thoralf är en viktig opinionsbildare för hela riket. Det skulle finnas en Thoralf i varje kommun som jagar korruption och kämpar mot den blinda dårskap som numera är obligatorisk i varje kommun.

Det enda smolket i bägaren är att Thoralf inte satt på tåget hem från Stockholm för att påbörja sin semester efter ytterligare ett avslutat riksdagsår.

Din tid kommer åter. Senast 2018!

Tack Thoralf!

 
Svensson

Svensson

25 juni 2015 07:30

Utan oss svenskar stannar Sverige,för regeringen måste ha våra skattepengar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pepparholm

25 juni 2015 07:34

Det är inte elpriset som är lågt. 42 öre/kWh + 20 öre/kWh till nätet. Det är skatter och subventioner som är höga. Staten roffar åt sig från producenter och elkunder så att systemet kommer att falla samman i en black-out. Gissa vem som politikerna kommer att peka finger åt och håna den dagen.

 
Ingen bild

OH

25 juni 2015 07:51

Volvo PV flyttar väl snart till Kina, Ericson m.fl avskedar. Skogen blir för kostsam att transportera till industrin. Matproduktionen får snart inte bruka insatsvaror Scania och Volvo LV tappar snart Svenska kunder..Det enda som satsas på är invandringen.
Får nuvarande regering fortsätta behöver vi varken kärnkraft eller vindkraft.

 
Ingen bild

Man

25 juni 2015 09:10

Min fru som är civilingenjör trodde att vindkraften var lönsam. "Annars skulle väl det inte byggas så många vindkraftverk?".

När jag visade henne hur det var så sket hon i det, och bestämde sig för att byta parti från Fi till MP.

"So it goes.."

 
Ingen bild

Tony

25 juni 2015 10:16

Stefan Löfvens popularitet rasar och hamnar under
Anna K.B . Ja nu är det ju inte hon som blivit
mer poppis, utan det är Stefan som fortsätter att
kasa ner åt. Men är det så konstigt? Han har
åtagit sig ett jobb som han inte är karl nog att
klara av,dels omger han sig med katastroferna i MP, men
även hans egna ministrar är katastrofala, och det
värsta av allt där finns ingen återväxt så långt man
kan se den enda minister i sosseregeringen som verkar
att ha något innanför pannbenet är försvarsministern.
Själv tror jag att sosse eran är över,sen hjälper det
inte på något vis att den avskydda Mona Sahlin lyfts
fram som talesperson för partiet gång efter annan.

 
Ingen bild

Pepparholm

25 juni 2015 10:22

På Rapport i går så fick vi i ett långt och oemotsagt inslag lära oss att vi måste sluta med att äta så mycket kött. Annars går det åt helvete. För min del så lever jag hellre i ett varmt helvete med gott kött än i en isgrotta med frusen sallad. Jag undrar var Public Service hittar sina naiva så kallad experter. Är det Åsa Romson och Mona Sahlin som är konsulter och tipsar? Å andra sidan så utmärkte sig nya chefen Hanna Stjärne för ensidighet om klimatet redan i UNT. Nog en merit när hon rekryterades till SVT.

 
Ingen bild

Christer

25 juni 2015 11:11

@Cosmic Debris, du har klockrent beskrivit värdet av Thoralfs blogg. Tack Thoralf för din opinionsbildning, och tack för att du har högt i tak vad det gäller kommentarerna.
Dagens ämne: Kärnkraftens vara eller icke! Dagens spotpris på el är 13.72 öre/Kwh(SE4). Att priset är så lågt beror på den regniga sommaren, med överfyllda magasin, samt god tillgång på vind-el. Nästan samtliga reaktorer tuffar o går. Klart att priset är som det är! - Ingen kan producera el för det priset! Men en vinterdag utan vind, och med vattenmagasinen tömda, och utan kärnkraft så får Sverige stänga industrier och arbetsplatser för att vi inte ska frysa ihjäl hemma. Det är detta som mupparna i MP ytterst hoppas på. Vi går mot samma situation i Sverige som i Tyskland. Där är priset ut till konsument 3 gånger högre än i Sverige. Det kommer från MP även förslag att förbjuda bensin o diesel,så vi går mot en ganska mörk framtid. Ingen elektricitet, ingen industri, no nothing. Vad ska vi leva av? Odla kålrötter för export?
Har man gjort miljötänket till sin religion så blir det så här, och Löfven sitter lydigt i knät på MP och låter c:a 6 % av väljarkåren diktera Sveriges framtid via DÖ.
Grattis Sverige!

 
Ingen bild

Lena

25 juni 2015 14:51

Att tänka långsiktigt när det gäller energi är ett måste, men ibland vacklar jag angående kärnkraft. Det är väl främst avfallet som skrämmer. Å andra sidan vill ingen bo granne med vindsnurror, dessutom är de opålitliga och inte minst dödar de en massa fåglar. Det finns väl inget annan väg än att vara pragmatisk och acceptera kärnkraften.

Annat ämne: info i nationens intresse från Tino Sanadaji:

http://www.tino.us/2015/06/i-nationens-intresse/

 
Ingen bild

Tjelvar

25 juni 2015 14:53

Tja, vi hade ju all produktionskapacitet vi behöver. Att då pressa in ny kapacitet på den mättade marknaden är nationell kapitalförstöring. Det är ingen ursäkt att det bara drabbar "kapitalisterna". Deras realkapital används av oss alla.

De verklighetsfrämmande miljöpartisterna driver på tills vi blir utan ström. Då får vi bekosta ersättning av den nedlagda kapaciteten PLUS subventioner, för att de skall hålla driftberedskap, då det inte blåser. DET BLIR DYRT DET ! ! !

 
Ingen bild

Göran

25 juni 2015 16:11

@Pepparholm,

Staten ??? Det vi ser i Sverige kan inte benämnas som något annat än statsmaffia !!!

Nordamerikas indianer har en benämning för de som avstår från att äta kött. Vegeterian, vilket betyder dålig jägare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 juni 2015 16:40

Anndra ämnen. Moderaterna vill spara på invandringen. Främst på de "ensamkommande sk. barnen". Det förslaget är en konsekvens av SD,s kraftigt ökande väljarstöd den senaste tiden. Paniken är säkert stor hos 7K nu inför Almedalsveckan...
Var och handlade livets nödtorft i min affär nu i em. En 17-årig kille i mjuka sköna joggingbyxor och T-shirt. Hans mamma i hellång svart kjol, inlindat huvud och en kraftig svart täckjacka.
Den som säger att kvinnor frivilligt tar på sig så mycket kläder, vill jag tala allvar med...
Manifestation mot våld ska avhållas i Kroksbäck. Blir den möjligen SD-fientlig..??
Hur det än blir med det, blir den garanterat politiskt felvinklad...
Abortpiller ska släppas med drönare över Polen, enligt Studio Ett i SR. Vad blir nästa steg? Samma insats över Saudi-Arabien..??

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 juni 2015 16:50

Uppe i Mariestad ska snart 250 monteringsjobb på Elextrolux försvinna till Ungern. Det kostar tydligen fem gånger mer att montera kylskåpen och frysskåpen där än i Ungern.
Har bekanta som jobbat där för många år sedan. Enkla jobb för unga eller invandrare som då kom från främst Finland.
Med underleverantörer mm är det säkert 300 jobb som försvinner utomlands.

Ett bättre kostnadsläge så hade traktens unga kunnat få ett första riktiga jobb där i några år innan fortsatta studier. Detta är tyvärr inget unikt. Många jobb försvinner utomlands varje dag...

 
Ingen bild

Lärare

25 juni 2015 20:11

Vart tog mitt inlägg vägen?

Skrev ngt om att nu är det dags att stänga av kranen helt!
Vi ska även utvisa alla, som sitter i våra fängelser och är svenska medborgare, de har förverkat sin rätt att få stanna i Sverige.

Att vi måsta revidera 90%, till 100% är jag inte ensam om att anse. Kan även läsa om det i Samtiden.
Vi kan ju inte bara fylla på och fylla på hur länge som helst.
Var ska alla bo, vem ska betala och med vad ska dom jobba?
SD har guldläge nu, det svämmar över i hela landet och pengar saknas ute i kommunerna. Det är f ö indragningar inom vården, skolan m fl instanser.

Stoppa vansinnet NU!


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se