thoralf

Alla inlägg under maj 2015

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2015 23:57

 

Vindkraftverk vid Mellböda på Öland.                               Foto Thoralf Alfsson


Vet inte om jag skall skratta eller gråta över eländet med vindkraftverk och att vi (skattebetalare och elkonsumenter) subventionerar något som vi inte behöver när det gäller vår miljö (koldioxidutsläpp) då vi har en mer eller mindre koldioxidfri elproduktion genom främst vattenkraft och kärnkraft.


Idag när jag lyssnade på nyheterna hörde jag att man nu börjat installera kameraövervakningssystem på vindkraftverk för att detektera fåglar i realtid. Om en större fågel kommer närmre än 300 meter kommer ett varningsljud som skall skrämma fågeln. Om fågeln trots varningssignalen ändå närmar sig vindkraftverket och kommer inom skyddszonen på ca 150 meter stoppas rotorbladen på vindkraftverket.


Om nu någon tror att detta system är till för att skydda fåglarna så tror ni fel!


Det handlar inte om att skydda fåglar i första hand utan att få tillstånd att bygga vindkraftverk vid fågeltäta områden, där det idag inte är tillåtet. Till exempel vid känsliga kuststräckor eller på Öland.


Jag tror dock att det finns sätt att ”utnyttja” detta system som vindkraftskritiker ;-)


Undrar vad grannarna till vindkraftverk kommer tycka om dessa varningsljud en lygn sommarkväll?


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2015 23:47

Ikväll blev det en promenad i ett väldigt naturskönt landskap på Öland. Jag behövde vara lite ensam med naturen och lite stillhet. Min gamle far har gått bort i veckan.


Egentligen tycker jag att det är väldigt lustigt att inte fler människor njuter av den fantastiska natur som vi just nu bjuds på bara vi ger oss ut i vårt fantastiskt vackra landskap. Ängarna på Öland är fyllda av Gullvivor och Sankt Pers nycklar. De flesta tycks välja dumburken framför allt annat eller skall man kalla den för indoktrineringsburken idag.


Såg de första tornseglarna idag, det kanske var samma som jag såg på Mallorca tidigare i veckan. Vem vet, de kanske var på väg till Öland.


Funderar på att lägga upp en bildserie på bloggen utan text för att se hur många av mina läsare som förstår budskapet med denna bildserie. Men jag väntar med det och lägger upp två andra bilder från kvällens promenad.


 

 

Sankt Pers nycklar

Av Thoralf Alfsson - 14 maj 2015 00:14

Den nyblivne pensionären, arkitekten och stadsplaneraren David Frankel går till hårt angrepp på framförallt ledande s-politiker i Kalmar kommun över hur samhällsplaneringen fungerar. Jag citerar några stycken från en artikel skriven av Ulf Carlsson från Östran.                 
                          

”Jag kallar det ”källarkultur”, allt är bestämt på förhand. Direktiven till tjänstemännen är inte att granska, utan att fixa.”


”De självständiga och kunniga arkitekterna som vågar ha en egen åsikt betraktas som besvärliga och jobbiga. Byråkrater som kan tolka plan- och bygglagen på ett kreativt sätt kallas in i stället.”


”Om omdömet brister på kommunen ska länsstyrelsen fungera som en andra kontrollstation, konstaterar David Frankel. Så är det inte längre i länet, menar han.

-Den enda som haft civilkurage, det vill säga länsarkitekten, fick sparken.”

 

Detaljplanen och bygglovet för Gesällen är bara ett projekt som föregåtts av märkliga turer men det finns fler.


Kommunalrådet Johan Persson (S) och landshövding Stefan Carlsson borde känna sig träffade av denna artikel och den insändare som publicerats i Barometern. Frågan är om de överhuvudtaget tar åt sig?

Av Thoralf Alfsson - 13 maj 2015 23:31

Det finns uppenbarligen de som tvivlar på sanningshalten i citatet från förra blogginlägget om barn som inte vill rita svenska flaggan och enligt artikeln ansåg att kristna skulle dödas. Mitt blogginlägg har delats flitigt på facebook. Idag var artikeln i Barometern även i den tryckta upplagan. För de som tvivlar lägger jag upp ett utklipp av en liten del av artikeln skriven av Emma Arenius.


 

Av Thoralf Alfsson - 12 maj 2015 22:05

 

Demonstration Malmö 2012.   Foto Eva-Marie Olsson


Jag undrar i vilken skola detta kommer ifrån? Vilken religion barnen har råder det dock ingen tvekan om. Jag hoppas att så många som möjligt läser artikeln och begrundar vad som håller på att hända i vårt land och vilka som har ansvaret för denna utveckling.


”I en av grannkommunerna skakades personalen på en skola när först två mindre barn vägrade rita svenska flaggan och en diskussion bröt ut i klassrummet om hur alla kristna skulle dödas. Säpo kontaktades och skolpsykologen rådde att överösa barnen med kärlek.”


Läs artikel i Barometern

 

Det är patetiskt att läsa om att skolpsykologen rådde ”att överösa barnen med kärlek”. Det är inte barnen som är det stora problemet, utan föräldrarna! Föräldrar som sannolikt fått asyl i Sverige och med stor sannolikhet inte försörjer sig själva utan lever på svenska skattebetalare och nu lär sina barn om ”alla människors lika värde”. Undrar om Säpo besökt familjen?


Den som inbillar sig att detta är en engångsföreteelse är mycket naiv. Tyvärr är det en alldeles för stor del av Sveriges befolkning som är väldigt naiva när det gäller invandringen och det har vi media och alla journalister att tacka för.


"Lär er från Mohammad" Det är väl just det som dessa barn gjort med hjälp av sina föräldrar. Hur många fler barn finns det med samma uppfattningar. Hur många föräldrar med samma uppfattning beviljas uppehållstillstånd i vårt land varje dag, varje vecka, varje månad och varje år? Hur många?

Det finns bara en åtgärd som gäller. Indraget uppehållstillstånd och utvisning ur landet. Personer som hatar kristna så mycket har inget i vårt land att göra. Det går inte att hålla på med dagens trams utan nu borde det vara hårt mot hårt som gäller.


Givetvis tillåter inte Barometern några kommentarer till artikeln. Ämnet är alldeles för farligt!

Av Thoralf Alfsson - 10 maj 2015 22:47

Den stora förloraren på kvällens debatt var utan tvekan Åsa Romson! Hon hade stor problem med trovärdigheten oavsett om hon angrepps från höger eller vänster. Åsa Romson kommer säkert drömma mardrömmar om Jonas Sjöstedt och hans kolbit.


Om förnyelsebar energi är så billig att bygga som Åsa Romson säger varför behövs det då så stora subventioner?

 

Dessutom var det en märklig rubrik på ämnet i debatten ”Klimatet”. Men det var ju hela tiden energipolitik! Det är faktiskt väldigt vilseledande. Eller är det just det som är hela syftet med rubriken.


Löfven ljög om vad Vattenfalls VD sagt! Jag hörde honom själv i Studio Ett när han sa att man inte skulle stängt Ringhals 1 och 2 om effektskatten inte höjts. Löfven sa tvärtom!


Jimmie Åkesson var bra när det gällde invandringen, tiggeriet, DÖ och bostäder sedan kom han faktiskt bort lite. Kom tillbaka lite när det gällde kärnkraften men han blev många gånger avbruten av programledarna, särskilt ”häxan” Hedenmo.


När det gäller tiggeri undrar jag hur Löfven kan veta att de tvingas att tigga? Är det möjligen organiserat?


Själv ställer jag mig frågan hur Rumänien lyckades bli ett EU-land? Hur kunde landet uppfylla kraven som ställs? Men jag är dock helt övertygad om att det var helt andra övervägande som styrde den processen.


En sak stod dock klar för mig efter debatten och det är att partierna inom 7-klövern är mer oense än på många år. Och jag tror att det till stor del beror på att Sverigedemokraterna växer på deras bekostnad. Den jämvikt som tidigare rått håller på att rubbas!

Av Thoralf Alfsson - 10 maj 2015 18:57

Jag kan inte annat än tycka att det är stor symbolik i den bild som SD i Gnesta lagt upp på facebook. En svensk fattigpensionär som drygar ut pensionen genom att samla flaskor och burkar för att panta. Samtidigt som de regeringar som styrt de senaste åren infört en ”pensionärsskatt” och behåller den samtidigt som de låter kostnaderna för invandringen skena (utgiftsområde 8 och 13 i statsbudgeten).


Under 2008 låg kostnaden för dessa utgiftsområden på ca 11 miljarder kronor, för 2015 beräknas de till ca 35 miljarder kronor. En ökning med 24 000 miljoner kronor på årsbasis. En skrämmande kostnadsutveckling som givetvis fått effekter i välfärdssystemet och konsekvenser för pensionärsgrupperna.


Det är mycket symbolik i den bilden!


Eftersom jag inte vem som har upphovsrätten till bilderna som ingår kan jag inte lägga upp den bloggen. Se bilden i Expressens artikel eller på Sverigedemokraterna Gnestas facebook.


Jag förstår att Expressen vänder sig emot bilden. Men det är lite magstarkt att de anser ”kärring” vara kränkande. Den rubriksättningen har jag sett många gånger i kvällspressen.


”Skäggbarn” är ett förenklat uttryck för ensamkommande barn som sannolikt är äldre än 18år och därmed har skäggväxt. Vilket inte är ovanligt! Partierna i 7-klövern har vid flera tillfällen sedan 2010 röstat emot motioner i riksdagen med förslag om ålderskontroller på ensamkommande barn liknande de som genomförs i Norge. Det kan vara kränkande anser de! Rättssäkerheten tycks vara oviktig.


Bilden innehåller dessutom både humor och ironi eftersom regeringens företrädare skrattar samtidigt som man liksom tittar på ”kärringen”. Jag tycker faktiskt att bilden håller sig innanför gränserna. Om man vill sticka ut måste man också välja ett visst mått av utmanande språk precis som SD gjorde i sin valfilm 2010. Bilden och texten kan tyckas vara utmanande men den går inte över någon gräns och kan knappast bli föremål för någon lagparagraf.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se