thoralf

Direktlänk till inlägg 21 april 2015

HÖGUTBILDADE ANALFABETER, VÅRT ANSVAR?

Av Thoralf Alfsson - 21 april 2015 22:02

Europa måste ta sitt ansvar!  Sverige måste ta sitt ansvar!  Kommunerna måste ta sitt ansvar! Det är ett av godhetsapostlarnas återkommande floskel! Jag ställer mig frågan.


Vilket ansvar?


Vad har Sverige och landets kommuner för ansvar över vad som händer i Asien, Mellersta Östern eller i Nordafrika?

 

Jag har ansvar för mina handlingar och t.ex min familj och mina barn. Jag tar ansvar för de jobb och arbeten jag utför. Men hur kan jag, min kommun och mitt land ta ansvar för miljoner människor från MENA-länder som vill till Sverige. Jag och Sverige kan hjälpa dessa människor via t.ex FN och andra hjälporganisationer. Men vi har inga skyldigheter att låta dessa miljoner människor komma till Sverige och ta del av vårt välfärdssystem.


Lyssnat en del på Studio Ett och ett inslag om integration och SFI. Att sammanbrottet inom detta område är nära förestående förstår jag om man analyserar vad som sägs i inslaget. Då skall man också komma ihåg att de som intervjuas med stor säkerhet framhåller alla positiva sidor de kan hitta. Att uttrycka sig negativt i detta ämne är minst sagt farligt och kan innebära att man förlorar sitt jobb och därmed sin försörjning. Därför kan man anta att situationen är betydligt värre!


I Åmål har man gått från ca 30 SFI-elever till hela 180 elever på ett år! Nu har man till och med minst en klass på 34 elever där alla är analfabeter. Är det möjligen högutbildade analfabeter? Hur många som bara har några års grundskola framgår inte av inslaget men jag gissar att väldigt många bara har 1-6 års grundskola.Samtidigt hör vi Gymnasie- o kunskapslyftsministern, Aida Hadzialic och alla andra politiker i 7-klövern prata om alla högutbildade akademiker som nu kommer till Sverige som längtar efter att komma ut i jobb. Det är minst sagt frustrerande att höra hur en minister bara upprepar sitt mantra och de inlärda flosklerna, utan att kunna se verkligheten. Men så är hon bara 27 år och har aldrig haft ett riktigt jobb enligt hennes CV. Vad vet hon om arbete?


Individanpassad SFI-utbildning är den nya pk-floskeln! Det kommer lösa alla problem. Halleluja!!

 

Var finns jobben? Vilka företag är det som skall anställa alla dessa människor med individanpassad SFI-utbildning?  Svaret är att det i verkligheten inte finns några jobb! Det är bara ett önsketänkande från regeringen och för den delen även Alliansens politiker.

 

Mattias Karlsson gjorde en helgjuten insats i programmet partiledaren i SVT2. När Mattias får prata om sina ”egna” frågor är han oslagbar. Utfrågaren Anders Holmgren tappade fullständigt tråden angående flyktingkatastroferna när Mattias Karlsson gick till offensiven och tog Australien som exempel på ”nolltolerans” för illegala flyktingar som en långsiktig lösning för att få stopp på flyktingsmugglingen över Medelhavet.


http://www.svtplay.se/video/2843384/partiledaren


Som avslutning ett nytt klipp från Granskning Sverige 
ANNONS
 
Ingen bild

Hm

21 april 2015 22:44

Det är nästan Arnstadvarning på Henrik Johansson, helt otroligt.

 
Ingen bild

Göran

21 april 2015 23:12

Under min uppväxt på femtiotalet fick jag lära mig att ta ansvar innebär att antingen utför man arbete eller betalar ur egen ficka.

För ett tjugotal år sedan kunde man lyssna till ett TV-sänt politiskt torgmöte där bl.a förre talman Birgitta Dahl medverkade. Hon sade att "Vi politiker måste ta ansvar". Detta var inte någon felsägning, för någon minut senare upprepade hon sig. Vän av ordning undrar naturligtvis, Vad innebär ansvar för en socialdemokrat ? I de flesta fall brukar det "ramla ner en polett", men här gör det inte det, så frågan kvarstår, VAD INNEBÄR ANSVAR FÖR EN SOCIALDEMOKRAT?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 april 2015 00:17

På Ullenhagska hette det att ”Jobb är nyckel till integration”

På socialdemokratiska heter det ”Språket är nyckel till jobb”

Hoppas det endast finns tre nycklar på den nyckelknipan. När de två första inte fungerar återstår förhoppningsvis den sista som låser dörren. Frågan är hur länge det dröjer innan någon utanför SD vågar föreslå den? Det är bråttom nu!


Ps.
Om en minister i en Svensk regering heter Aida Hadzialic rinner tanken till om vem det är som skall integreras och behöver språkförstärkas?

 
Lassekolja

Lassekolja

22 april 2015 00:22

Om Du Thoralf går ut i båt mellan Kalmar och Öland och motorn stannar mitt i Kalmarsund eller om masten går av om Du seglar på Ölandsbron, så är det Finlands ansvar och tur är väl det för Sverige har väl inga resurser kvar till att rädda svenskar.....?

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

22 april 2015 06:48

Regeringen ska ta ansvar för oss svenskar,det är väl det en svensk regering är till för ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Skaraborgare

22 april 2015 07:02

Mattias insats i tisdagens intervju kan sammnanfattasmed MBG.Som så många andra här är jag djupt bekymrad över vad som pågår i vårt land.

En fråga till dig Thoralf:
Hur länge tror du det tar innan socialförsäkringssystemen brakar samman ?

Thoralf Alfsson

22 april 2015 07:45

Jag anser att det redan brakat samman. Det handlar om hur man definierar braka samman. Nedmonteringen av välfärden har redan börjat!

 
Ingen bild

Elisabeth (pensionär)

22 april 2015 08:54

Man ska inte generalisera. Det är inget större problem med kristna så länge de inte följer bibeln bokstavligt!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 april 2015 09:03

Nedmonteringen har väl hållit på länge, som jag ser det i alla fall,åtminstone vad det gäller våra pensioner , de sänks i princip varje årsskifte den ynkliga höjning vi får är uppäten många gånger om året innan och nu ska rotavdraget sänkas vilket gör att vi pensionärer som ännu lyckas klamra oss fast vid våra hus får det ännu sämre ! Jag säjer bara ,fy faen !

 
Ingen bild

Fiona1177

22 april 2015 09:05

Ärligt... det ligger ett stort löjets skimmer över det politiska Sverige. Jag orkar snart inte ens bli upprörd. Tack och lov är jag 40-talist, så jag hinner nog "dra vidare" innan vårt land brakar ihop, ekonomiskt och socialt. Till råga på allt har just byggnadslov getts till en jättemoské hundra meter från min port.

 
Ingen bild

Lärare

22 april 2015 09:08

Tack Gode Gud att vi Thoralf Alfsson!

Vilket fantastiskt blogginlägg. Här radas den ena sanningen efter den andra upp.
Passar alldeles utmärkt att ta med i den STORA VÅRKAMPANJEN som jag hoppas kommer snart.

Apropå SFI kan jag meddela, att den ene läraren efter den andra har faktiskt börjat reagera. "Det brakar snart samman", är uttryck man hör. Bevistade ett möte igår, pensionerade lärare och en del annat "löst folk", där gick diskussionens vågor höga när vi kom till invandringens konsekvenser på det svenska samhället.
När jag sen lyssnade på Mattias Karlsson, kändes det som om det fanns ett litet, litet hopp, men det måste ske något inom en inte allt för avlägsen framtid, om vi ska kunna rädda landet.

Varför kommer folk hit från Afrika? Dom är väl på gång nu... enligt vissa rapporter. Inte alla länder naturligtvis, men det är väl betydligt närmare att ta sig runt om i Afrika än att ge sig ut på riskfyllda resor över halva jordklotet, som dessutom är dyrbara. Man kan väl inte få asyl endast pga. att man vill ha ett bättre liv?

Bra att Mattias Karlsson tog upp Australiens modell, den kan Sverige kopiera.
Blir så trött på medierna, det tjatas och tjatas om dessa flyktingar i varje nyhetssändning och även andra program.

SD måste synas och höras mer, vi vill ha en förändring som märks.
Än så länge har vi två partier, SD och SJUKLÖVERN! Missa inte chansen SD, var tuff och rak, säg rent ut som det är, inga inlindningar, ge journalisterna svar på tal. Fram med Kent Ekeroth och David Lång, inte fel av Kent Ekeroth att prata om islam som han gjorde vid landsdagarna 2009. Han hade ju rätt...

Det är bråttom nu, igår värvade jag minst två röster och ev medlemmar.
Kanske skulle föreningarna runt om i landet, bjuda in Thoralf som föreläsare, skulle "elda massorna"!

 
Ingen bild

Hacke

22 april 2015 09:25

Även om det kräver nerver av stål brukar jag också lyssna på statsradions Studio Ett. Igår handlade faktiskt några frågor om annat än flyktingtrafiken över Medelhavet trots att man valt att flytta större delen av redaktionen till Palermo! Här gäller det att inte försitta någon chans för gödandet av den förhärskande agendan.
Angående inslaget om sfi och Åmål frapperades man inte bara av det allmänna kaoset och omogna Hadzialics floskelupprepningar utan också av att det snart inte finns en pursvensk i reportage och inslag av den här typen numera. Från lärare, till tjänstemän på kommunnivå, till ansvarig rikspolitiker och slutligen inte sällan också reporter. Oftast för att inte säga alltid med den gemensamma nämnaren att alla har sin utkomst från det offentliga.
Hur många av dessa har inte gått före i kön och kvoterats in framför vanliga svenskar och vad betyder det för kvalitén och tillförlitligheten på alla plan?
Det var inte minst detta gigantiska problem jag tyckte Mattias Karlsson fick fram så fint i gårdagens intervju när han pratade om den homogenitet och solidaritet som byggt Sverige och som så i grunden hotas av det mångkulturella experimentet.
Vem kan man lita på idag?
Ja, för min del är svaret mycket enkelt - endast den sverigevänliga rörelsen med sd i spetsen. Och trots de interna striderna så har man ljusårs marginal att gå på när det gäller förtroendeavståndet till något enda alternativ i 7-klövern

 
Ingen bild

Lena

22 april 2015 09:57

Jag tycker Mattias Karlsson gjorde en strålande insats igår mot intervjuaren Anders Holmberg. Holmberg: 900.000 invandrare går till jobbet varje dag. Karlsson: Det är lika många som INTE går till jobbet. Den var bra! Såg hur Holmberg förtörnades, han försökte verkligen lägga ögonbrynen i veck för att understryka hur skeptisk han var. Men icke, det gick inte att stoppa MK.

Det var bra reklam för SD, men tyvärr står det inte lika bra till med interndemokratin. Undrar bara hur det står till med interndemokratin i andra partier?

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 april 2015 10:38

@Göran: Att som sosse "ta ansvar" är att ta av våra skattepengar och sedan ska berörd sosse sola sig i glansen av denna åtgärd... (Som troligen är helt onödig eller helt bort i tok fel)...

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 april 2015 10:54

Funderingar/Tokerier. Lyssnade i morse på Sveriges Radio och är inte förvånad. Man kan betala här i Sverige för andras överfart till Italien från Libyen och på andra sätt.

De "nyanlända" betalar stora summor för att få en fast adress för att sedan få de bidrag som de då är berättigade till.
Nu till Medelhavet: Givetvis är den Italienska maffian inblandad. Den Italienska borgmästare som uttalade sig i radion igår, hjälp vad han var inställsam och pk...
Man kan verkligen fundera över hur många svenska miljoner dom går till flyktingsmugglarna och var dessa pengar sedan tar vägen.. IS? Vapen?
Hur många liv har förlorats i Medelhavets vågor pga det utlovade PUT om man lyckas komma över Öresundsbron??
OCH, varför var kvinnor och barn instängda i den nu sjunkna båten? Muslimska gentlemän, finns de??
IRM, ja herregud vad "Johan" lurar upp Henrik på läktaren...

 
Ingen bild

Elev

22 april 2015 10:55

Johans frågor kan inte besvaras. Han är för bra! Intressant det där med integration kontra assimilation. Där lärde jag mig något.

Jag är sjukt trött på "utmaningar" och "ansvar", befinner mig mycket nära gränsen till att bli helt oansvarig.
Dessutom tycker jag det är verkligt rasistiskt att utgå från att båtnegrerna inte själva är intelligenta nog att styra sina handlingar. Nej, där ska vita mannen komma och ta ansvar, precis som om de var små barn.

Thoralf!
Kan du återpublicera kostnadstabellen för vård, mediciner och tandvård.
Den bör kompletteras med en ny kolumn för zigenare. Det är nu klarlagt att zigenare får, liksom de som illegalt vistas i Sverige, fullständiga medborgerliga rättigheter till våra försäkringssystem. Barnbidrag etc.

Efter som devisen är "Allas lika värde", så finns det nu två kategorier i Sverige.
En med svenskar som betalar enligt prislistan och en bestående av asylsökande, illegala utlänningar och s.k EU-migranter. Den senare kategorin åtnjuter full vård, mediciner och tandvård för femtiolappen.


 
Ingen bild

Orolig

22 april 2015 12:11

Har under en tid stött på uttalanden om att si och så många går till jobbet.
Ibland är det 700.000, en annan gång 800.000 och igår på SVT var det 900.000

Om urvalet var konstant d.v.s om antalet innevånare i landet aldrig förändrades över tiden så hade uppgiften om hur många som går till jobbet varje dag varit intressant. Nu är så inte fallet, det föds, flyttar hit och dör folk varje dag och befolkningens sammansättning och antal ändras över tiden.

Just skattemässigt är det därför ointressant hur många som går till jobbet varje dag. Det viktiga är hur stor andel som jobbar eftersom det är deras skatter som försörjer de utan arbete.

Exempel:
Mätning 1: 700.000 går till jobbet.
Mätning 2: 800.000 går till jobbet.
Mätning 3: 900.000 går till jobbet.
Slutsats: 200.000 fler går till jobbet, underbart!

Utfallet av ovanstående exempel verkar kanonbra eftersom fler går till jobbet än tidigare. Vad händer om man samtidigt väger in att mellan mätningarna har befolkningen ökat med 400.000? Jo, då ökar naturligtvis även antalet som INTE går till jobbet. Eftersom betydligt fler än 50% måste arbete för att landet ska gå runt så förbytts glädjen till sorg.

Kanske låter det häftigt att säga att flera hundra tusen minsann går till jobbet, men som synes har den uppgiften inte så mycket att göra i en ärlig debatt.

Vad jag vill komma till är att man som mottagare av information bör vara kritisk till det man tar in så nästa gång någon svänger sig med dylika fakta kring hur många som går till jobbet, ställ en motfråga. Be att få veta andelen eller gör som i Mattias Karlsson igår, påpeka att det tyvärr är minst lika många som inte går till jobbet.

 
Ingen bild

Varg

22 april 2015 13:28

http://www.tino.us/2015/04/det-gar-inte-bra-for-sverige/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

22 april 2015 14:43

Det går inte bra för Sverige.
http://www.tino.us/2015/04/det-gar-inte-bra-for-sverige/

"I Magdalena Andersson budgetproposition ett halvår sedan beräknades kostnader för asylmottagning mellan år 2015-2018 till 152 miljarder. I vårbudgeten har kostnaderna reviderats upp och beräknas nu hamna på 172 miljarder 2015-2018."

Notera: 172 miljarder endast för asylmottagning!!??

Alla vet vad som tillkommer och inte är inräknat i asylmottagning. Detta kommer att kosta och frågan är om Sverige finns i nuvarande form om 10 år?

1789?

 
Ingen bild

Bossebuss

22 april 2015 15:43

När jag läst det här, som jag till 100 procent håller med om, så kan jag inte låta bli att tänka på vår förra så eminenta migrationsminister - Erik Ullenhags (fp) - och hans ständiga tjat om alla dessa "välutbildade" flyktingar som hade "FÖRGYMNASIAL UTBILDNING" - om de hade någon överhuvudtaget.
Men vad han inte omtalade var att denna fantastiska utbildning rörde sig bara om som högst treårig koranskola där eleverna främst fick lära sig rabbla koranverser utantill och lära sig känna till vilken Gud om var störst och vilken som var Hans profet.
Så väl "kalibrerad" sådan undervisning passar i det modernt utvecklade svenska samhället?
Men visst, Sverige behöver raketforskare och civilingenjörer i massor och vi behöver hjärnkirurger, ortopeder och specialistsjuksköterskor också och en massa personal till äldrevården osv, osv, så naturligtvis är alla dessa nyanlända lätt att placera på den svenska arbetsmarknaden.
Man tar sig för pannan! Hur mycket galenskap ska vi tåla innan vi får ett slut på detta vansinne?

 
Ingen bild

Orolig

22 april 2015 16:50

Tänkte bara rätta mig själv, det var 700.000 st som gick till jobbet enligt SVT, inte 900.000 som jag skrev. Dock fortfarande lika olämpligt att använda sig av mängd istället för andel.

 
Ingen bild

skaraborgare

23 april 2015 07:19

Jag läste en intressant artikel skriven av Stefan Torssell i veckotidningen Nya Tider. ( www.nyatider.nu).
Artikeln publicerad under rubriken "Den mångkulturella felsynen" stod bland annat följande att läsa gällande fem alternativa utvecklingsscenarion för det mångkulturella samhället.

citat ur artikeln nedan

1.demokratin bibehålls, men yttrandefriheten begränsas.
2.inre spänningar skapar svaga institutioner och ekonomisk tillbakagång.
3.diktatur införs.
4.inbördeskrig

(...)

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 april 2015 13:55

Ni som tittar på STV o/e SR - har ni märkt några inslag om den stora somaliska invasionen i Sydafrika och hur den behandlas där?

Jag brukar ibland kolla portugisisk RTP och där kunde man för några dagar sedan se hur man gör i Sydafrika.

Alla somalier motas ut. T o m Somalias ambassadör i SA går ut till dem och kräver att de återvänder: Här kan ni inte stanna ...

Ändå bjuder inte SA på alla svenska bidrag till höger och vänster utan faktiskt kräver något från somalierna: ÅK HEM!

Nu undrar jag om inte fler afrikanska länder som invaderas kräver detsamma - jag vet inte men kan tänka själv.

Och då kommer någon på att om man liftar och går mot Medelhavet kan man ha en chans ... ... ...

Alltså: inte ens Afrika vill ta ansvar för afrikaner.

För många år sedan föreslog jag att kondomtillverkarna skulle bomba Afrika med sina produkter - pengar att tjäna från hjälporganisationer. Istället har läkemedelsindustrin tagit hand om penningpåsen och vaccinerar i de länder där det finns gruvor att exploatera - vi har ju sett ... eller har vi inte?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se