thoralf

Direktlänk till inlägg 15 april 2015

SD NYTT I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 15 april 2015 22:52

SD håller på att flytta till nya lokaler i Kalmar vilket blir ett riktigt lyft för oss i Kalmar och för distriktet. Jag har monterat ihop ett nytt konferensbord idag. Fick ihop halva bordet lagom till att jag fick första besöket till lokalen. Magnus Olsson och Pontus Andersson från SD i Malmö har varit på besök och diskuterat kostnader för invandringen på kommunnivå och vad vi i Kalmar fått fram i detta ämne. Men turbulensen inom SD och SDU avhandlades också och jag framförde mina synpunkter.


Under eftermiddagen kom flera till lokalen och det blev då även premiär för den första fikan i nya lokalen tillsammans med Mikael Svärdshammar, Micael Foghagen och Krister Thornberg.


 


Vi kommer bjuda in medlemmar till Öppet hus i den nya lokalen i maj och då hoppas jag att vi fått ordning på den mesta. Kommunföreningen i Kalmar kommer även bjuda in till andra aktiviteter under våren och sommaren. Bland annat besök på Kalmar läns museum och stadsvandring på Kvarnholmen.


Marika Formgren svarar nu på sin blogg på det svar som Mattias Karlsson tidigare la upp på Facebook där han bland annat ansåg att inte kände något behov av självrannsakan.  Marika Formgren har utan tvekan sina poänger.


”Sammanfattningsvis har jag alltså aldrig påstått något annat än att SD naturligtvis måste utesluta medlemmar ibland. Men det måste ske med anständighet och rättssäkerhet. Ett parti som SD, som ständigt hånas och behandlas förnedrande av etablerade medier och debattörer, måste odla sammanhållning och en god stämning i partiet. Just nu tycks i stället många SD-medlemmar och tjänstemän anställda av SD leva i skräck för att plötsligt bli uteslutna och dehumaniseras till neofascister av sin partiledning. Alla SD:are som någonsin har upprörts över etablissemangets mobbning bör fundera över min parafras på Bibelns gyllene regel: ”SD bör behandla medlemmar som de uppfattar som ”ideologiska avvikare” så som de själva vill behandlas av etablerade medier och partier: Rakt, ärligt och med sakargument, inte med epitetsklistrande och skräckens primat.””

 

Som avslutning vill jag påminna om ett klipp med anledning av de förhandlingar angående satsningar på försvaret som fick Folkpartiet att hoppa av förhandlingarna. Nu tycks all vilja satsa pengar på försvaret. Missa inte Fredrik Reinfeldt som avslutar klippet.


 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 april 2015 23:21

Reinfeldts avslutning på klippet är mycket obehaglig.

Han är ondskan själv och hatet lyser ur ögonen på honom. Han är den store ledaren som INGEN får ifrågasätta. Han är kusligt obehaglig och att den mannen skulle ha ett hjärta som är ”öppet” är helt uteslutet.

Till det krävs att man har ett!

 
Ingen bild

Gute

15 april 2015 23:29

När hänger ni upp ditt porträtt på väggen Thoralf?

Thoralf Alfsson

15 april 2015 23:43

Jag strävar inte efter att bli uthängd ;-)

 
Ingen bild

Blåsippan

15 april 2015 23:46

Skoj att ni fått ny lokal. Har besökt den gamla vid lassarettet en gång för propaganda-arbete. Tror Thoralf var utomlands vid tillfället. Efter det drog vi till Nybro för flygbladsutdelning i sköna och idylliska Madesjö. I O-Hamn har vi också en egen och ny lokal, absolut centralt. Skoj också att Foghagen är tillbaka. Tyvärr väger inte allt detta skoj upp vad Mattias K. dragit igång. Snart är det dags för "massutvisningar" ur partiet. Frågan är om jag har lust att vara kvar som medlem då..

 
Ingen bild

pelle

16 april 2015 01:44

Men man kan nästan tro att du strävar efter att bli utesluten, haha
Pelle

 
Ingen bild

HM Gotland

16 april 2015 05:48

Marika Formgren i all ära men jag betvivlar hennes kunskaper om interna förhållanden i SD och tycker det är ett underligt önskemål att SD medlemsutskott och partiledning skall motivera ett beslut innan det är fattat.

Vi är nog väldigt många både medlemmar i SD och andra partivänner som tycker det bara skadar med kritik och strider offentligt och hyser stort förtroende för partiledningen som ligger lågt just nu så man kan få den felaktiga uppfattningen när man läser kommentarsfält och bloggar (som denna) att oppositionen mot SD´s partiledning är stark.

Expos och interasistmens jubel kommer tystna. :-)

Thoralf Alfsson

16 april 2015 07:37

I ärlighetens namn är det många som frångått partiets kommunikationsplan. Tyvärr har medlemsutskottets ordförande redan varit ute i media och föregått utredningarna när det gäller två personer.

Jag hade hoppats på att partiledningen skulle hållit en låg profil men så har tyvärr inte varit fallet. Jag hade hoppats på ett mer moget agerande från flera personer!

 
Svensson

Svensson

16 april 2015 06:33

Du är en hjälte Thoralf,fortsätt med det bra arbete du utför :)
Mvh Svensson

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Gubben Svensk

16 april 2015 07:05

En riktig Göteborgsvits där från Thoralf!

 
Ingen bild

Stefan

16 april 2015 08:43

Kul att ni kan sitta i nya fina ljusa lokaler :-)
Är tiden över då SD fick husera i källarlokaler utan fönster för att minimera risken för sabotage? Har varit medlem i snart 6 år men aldrig varit aktiv eller besökt någon lokal. Fanns ju en tid då SD skyddes som pesten och mörkermän kunde bete sig hur som helst mot medlemmar, lokaler och medlemmars ägodelar.

 
Ingen bild

Lärare

16 april 2015 09:58

SD får 17,8 i Sentios aprilmätning, det högsta någonsin där.
Enl. Aftenposten.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

16 april 2015 11:31

Inte ett ljud om höjning av våra pensioner i vårbudgeten ,hoppas "dom " får äta upp det !

 
Ingen bild

Skånepåg

16 april 2015 12:13

O.T

Någon som vet vilka som ligger bakom namninsamlingen för nyval 2015? Törs man skriva sitt namn där utan att riskera att hamna i "skottlinjen".

http://namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=9387&fnvisa=namn

 
Ingen bild

Lärare

16 april 2015 12:23

Tänkte detsamma S-E Karlsson!
Dags för SD ryta till rejält nu. Pengar finns det, hur mycket som helst verkar det.
Det ska inte vara nån hundralapp, det äts i så fall upp av skattehöjningen och höjda priser. De flesta pensionärer får ut ca 10 - 12 000 kr rent i månaden.

SD måste köra på, bli vassare i retoriken vad gäller pensionärerna. Jag har t o m fått lägre pension, pga höjd skatt och dessutom får jag restskatt.

I genomsnitt borde vi få ut en tusenlapp eller två mer än idag.
Klart att vissa har det skapligt, beroende på om man sålt en villa eller liknande. Men för en ensamstående är det kärvt.

Hoppas att vårkampanjen belyser de grovt felaktiga prioriteringarna som regeringen gjort, vad gäller invandrarna och pensionärerna.
Finns många röster att värva bland landets pensionärer, bara de blir upplysta om läget.

 
Ingen bild

Stefan A.

16 april 2015 13:26

Finnlänska politiker "vi behöver flera jobb", Svenska sjuklöverpolitiker "vi behöver bli flera, massor, enorma mängder" vilka som är mest jordnära överlåter jag till var och en att avgöra, att bara räkna skallar är knappast ekonomiskt sunt eller gångbart.

 
Ingen bild

S E Karlsson

16 april 2015 14:05

Till Lärare" , javisst , läste för några år sedan att pensionerna då släpade efter med runt 16 % och sen dess har det ju bara varit sänkningar , utom ÄFS det har väl höjts !

 
Ingen bild

J B Doe

16 april 2015 15:32

Kul med lite lokala SD-aktiviteter!
Betr klippet ovan: En rejäl snyting åt hycklarna i riksdagen. Min enda invändning är att de skrivna texterna visas för kort tid. (Eller är det jag som läser långsammare än andra?)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards